Alle berichten | Leiderdorp | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/leiderdorp.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Leiderdorp nl Sun, 22 Sep 2019 17:05:51 GMT 2019-09-22T17:05:51Z nl Leiderdorp - Drie verdachten aangehouden na poging woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/8/06-leiderdorp-drie-verdachten-aangehouden-na-poging-woninginbraak.html Een getuige meldde zondag 8 september rond 1:00 uur dat er vermoedelijk een woninginbraak aan de Resedastraat gaande was. Toegesnelde agenten hielden in de omgeving drie Oost-Europese mannen, van 20, 46 jaar zonder vaste woonplaats en een van 49 jaar uit Dordrecht, aan. Er zat verse braakschade aan de woning. De drie zitten vast en hun betrokkenheid bij de poging woninginbraak wordt onderzocht. nieuwsbericht Sun, 08 Sep 2019 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/8/06-leiderdorp-drie-verdachten-aangehouden-na-poging-woninginbraak.html 2019-09-08T09:07:00Z De alerte getuige belde direct de politie omdat zij zag dat er onbekenden over een schutting heen klommen en in een achtertuin stonden. Agenten waren snel bij de woning. en hierdoor lukte het om vlakbij de woning twee verdachten aan te houden. Een derde verdachte rende weg, maar kon na een korte achtervolging ook aangehouden worden. Dankzij de inzet van surveillancehonden vonden agenten In de omgeving inbrekerswerktuigen. Die zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vlakbij de woning namen agenten ook nog een auto in beslag. Er wordt onderzocht of dit voertuig betrokken is geweest bij de poging inbraak.

Iets gezien of gehoord?
Hebt u in de omgeving van de Resedastraat iets verdachts gezien of gehoord? Of hebt u camerabeelden waarop de verdachten te zien zijn? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons. Bel met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl. 

]]>
In de boeien aangehouden 52.14873679999999 4.525114099999996
Regio Den Haag - Stijging anonieme meldingen drugslabs regio Den Haag https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/5/06-stijging-anonieme-meldingen-drugslabs-regio-den-haag.html Volgens cijfers van Meld Misdaad Anoniem is het aantal anonieme meldingen over drugslabs in de regio Den Haag gestegen van 5 in 2017 naar 25 in 2018. De politie is blij met iedere anonieme melding. Zo kan de politie met hulp van burgers nog meer zaken oplossen. De stijging is in lijn met de landelijke stijging van meldingen over drugslabs. nieuwsbericht Tue, 05 Mar 2019 07:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/5/06-stijging-anonieme-meldingen-drugslabs-regio-den-haag.html 2019-03-05T07:51:00Z foto: archief politie

]]>
Vorig jaar 25 juli werd een drugslab opgerold aan de Draadbaan in Leiderdorp naar aanleiding van een anonieme tip over een chemische geur die bij het pand werd geroken. Een 65-jarige man werd aangehouden. Agenten die poolshoogte namen roken eveneens een vreemde lucht. Signalen zoals geur of veel (nachtelijke) activiteit zijn vaak aanleiding voor een melding, al dan niet anoniem.

]]>
Op 6 februari hield de politie een 31-jarige man uit Zoetermeer aan voor de handel in drugs. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een M.-tip. In zijn woning in Den Haag vond de politie een geldbedrag van 57.000 euro en ruim vijf kilo cocaïne, met een straatwaarde van ruim een half miljoen euro. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen, evenals een auto, een duur merkhorloge en enkele andere kostbare goederen.

]]>
De politie hield op 21 maart drie mannen aan in een onderzoek naar de handel in harddrugs. Het onderzoek startte naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem. De mannen werden aangehouden tijdens een deal op de Thorbeckelaan in Gouda. Een van de mannen zou in meerdere plaatsen actief zijn, onder andere in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Gouda, Reeuwijk en Moerkapelle. In zijn woning en auto vond de politie een hoeveelheid harddrugs.

]]>
Naar aanleiding van anonieme meldingen heeft de politie-eenheid Den Haag in 2018 90 aanhoudingen kunnen doen. Ook is er in totaal 390.554 euro in beslag genomen en zijn er 5.516 hennepplanten aangetroffen en vernietigd.
Via Meld Misdaad Anoniem kwamen bij de Politie Den Haag het afgelopen jaar 1313 meldingen binnen. Over softdrugs (455) en harddrugs (339) kwamen de meeste meldingen binnen. Ook over geweld (152), diefstal en verduistering (125) en financieel-economische delicten (84) werd bij M melding gedaan.

]]>
Drugslab 52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag - Politie treft bij controle genoeg vuurwerk om gevel weg te blazen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html Agenten hebben donderdag 29 november 175 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 23 adressen in de regio. Op verschillende adressen zijn vier verdachten aangehouden. Bij twee adressen kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. nieuwsbericht Fri, 30 Nov 2018 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html 2018-11-30T12:56:00Z In een woning in Honselersdijk vonden agenten genoeg illegaal vuurwerk om een complete gevel uit de woning te blazen. Een 16-jarige Honselersdijker bleek al langer te knutselen met illegaal vuurwerk, zonder dat zijn ouders en hijzelf de gevaren hiervan inzagen. Zelfgemaakt vuurwerk is levensgevaarlijk, omdat het onvoorspelbare bommen zijn. Zo is de explosie veel zwaarder dan ingeschat en gaan ze vaak te vroeg af.

De jongen is aangehouden en wordt vrijdag 30 november voorgeleid voor de rechter-commissaris. Nadat een specialist van het Team Explosieven Verkenning (TEV) het geknutselde vuurwerk beoordeelde, werd de EOD gewaarschuwd om de explosieven veilig te stellen en af te voeren.

Geïmproviseerde pijpbom in Noordwijkerhout
In een woning in Noordwijkerhout troffen agenten naast illegaal vuurwerk ook diverse verboden wapens aan - luchtdrukwapens, een ploertendoder en pepperspray - en een geïmproviseerde pijpbom. Specialisten van de EOD lieten de pijpbom gecontroleerd tot ontploffing brengen. Een 42-jarige man uit Noordwijkerhout is aangehouden.


-
Voorhout en Katwijk
In Voorhout hield de politie een 47-jarige man uit Voorhout aan. Agenten vonden professioneel en illegaal vuurwerk in zijn woning en vermoeden dat de man hierin handelt. De man zit vast en wordt gehoord. In Katwijk vond de politie een grote partij illegaal vuurwerk die in beslag genomen is.

Hennep, mortierbommen en lanceerbuizen in Leiderdorp
In Leiderdorp vonden agenten in een woning een kleine hennepkwekerij, speed en GHB. Alle goederen en planten zijn in beslag genomen. Ook vonden ze in de woning op een zolderkamer 30 kilo vuurwerk, waaronder nitraten, mortierbommen en lanceerbuizen. Mortierbommen ontploffen doorgaans binnen een fractie van seconde na ontsteking. Een 35-jarige man uit Leiderdorp werd hiervoor aangehouden.

Vuurwerkvondsten in Naaldwijk, Monster en Maasdijk
In woningen in Naaldwijk, Monster, Maasdijk vonden agenten cobra’s, nitraten, mortieren, rookbommen en strijkers. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Een fors aantal verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen proces-verbaal. Alle verdachten worden aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Zelfgemaakt en illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk!
Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Zelfgemaakt illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk want onvoorspelbaar: het kan te vroeg afgaan en ook de kracht kan overweldigend zijn met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg. De koker kan uiteenspatten waardoor de stukken als projectielen alle kanten opvliegen. Niet alleen gevaarlijk voor de afsteker, maar ook voor de omstanders. Zulke bommen maken is strafbaar, net als het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Ook postbezorgers lopen grote risico's. Voor de verzending van vuurwerk worden vaak reguliere koeriersdiensten gebruikt. De bezorgers weten niet wat er in zo'n pakket zit, maar vuurwerk kan de kracht van een granaat in veelvoud hebben. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk ontploft in een woonwijk of in een bus van een bezorgdienst. Daarom waarderen wij het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestuurlijke maatregel
Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen. Bij het betaald voetbal is deze maatregel al gebruikelijk.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) staat 24 uur per dag klaar om explosieven te ruimen. Van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tot het onderzoeken van geïmproviseerde explosieven. De politie heeft speciaal opgeleide mensen die het eerste onderzoek naar een aangetroffen pakketje kunnen uitvoeren. Dit zijn specialisten van het Team Explosieven Verkenning. Als assistentie van de EOD nodig is, kan de politie 24 uur per dag de EOD bellen.

]]>
51.9991757 4.217456999999968
Gezocht - Vermissing Alexander Ksay Ilfa https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/06-dh/tw-27-11/06-vermissing-alexander-ksay-ilfa.html Tue, 27 Nov 2018 06:52:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/06-dh/tw-27-11/06-vermissing-alexander-ksay-ilfa.html 2018-11-27T06:52:00Z 52.1509854 4.528173299999935 Leiderdorp - Politie treft drugslab aan in pand Leiderdorp https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/06-leiderdorp-politie-treft-drugslab-aan-in-pand-leiderdorp.html Agenten troffen woensdag 25 juli in een pand aan de Draadbaan omstreeks 13.30 uur een drugslab aan. Een 65-jarige man werd aangehouden. nieuwsbericht Thu, 26 Jul 2018 08:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/06-leiderdorp-politie-treft-drugslab-aan-in-pand-leiderdorp.html 2018-07-26T08:06:00Z Bij de politie kwam een anonieme melding binnen over een chemische lucht die bij het pand aan de Draadbaan werd geroken. Agenten die poolshoogte namen roken eveneens een vreemde lucht. Omdat de situatie verdacht was, werd direct een onderzoek gestart. De brandweer ging het pand binnen omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen. Ook het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling) heeft in het pand onderzoek gedaan. Zij stelden vast dat het om een drugslab ging. Het LFO wordt in veel gevallen ingeschakeld wanneer er drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC en amfetamine wordt aangetroffen. De recherche van district Leiden-Bollenstreek onderzoekt de zaak. Er wordt onder andere onderzocht wat voor soort drugs daar vervaardigd werd. Het drugslab wordt ontmanteld.

Verdachte aangehouden
Tijdens het onderzoek kwam een man in een auto het terrein oprijden. Het gaat om een 65-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is als verdachte in dit onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1646549 4.51911640000003
Leiderdorp - Verdachte aangehouden na mogelijk steekincident Leiderdorp, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/06-leiderdorp-verdachte-aangehouden-na-mogelijk-steekincident-leiderdorp-politie-zoekt-getuigen.html Agenten hielden zaterdag 19 mei omstreeks 00.45 uur een verdachte aan na een mogelijk steekincident op de Van der Valk Boumanweg. Hierbij raakte een persoon gewond. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Sat, 19 May 2018 11:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/06-leiderdorp-verdachte-aangehouden-na-mogelijk-steekincident-leiderdorp-politie-zoekt-getuigen.html 2018-05-19T11:02:00Z Agenten kregen omstreeks 00.30 uur de melding dat er een persoon onder het bloed op straat zat en dat er mogelijk sprake was van een steekincident. Op de Van der Valk Boumanweg troffen toegesnelde agenten het slachtoffer aan. Hij vertelde de hen zojuist ruzie te hebben gehad met iemand. Hierbij liep hij vermoedelijk steekwonden op. Kort daarop troffen agenten de verdachte aan, eveneens op de Van der Valk Boumanweg. Het gaat om een 45-jarige man uit Leiden. Vermoedelijk is er ruzie tussen de twee ontstaan op een kajuitboot. De politie startte direct een onderzoek en heeft de 45-jarige verdachte overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

 

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over het incident omstreeks 00.30 uur aan de Van der Valk Boumanweg. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de districtsrecherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.157121 4.52108469999996
Leiderdorp - Bewoonster overvallen in woning Muzenlaan, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/10/06-leiderdorp-bewoonster-overval-in-woning-muzenlaan-politie-zoekt-getuigen.html Een 33-jarige bewoonster werd zaterdag 10 maart om 03.45 uur in haar woning aan de Muzenlaan overvallen door twee gemaskerde mannen. nieuwsbericht Sat, 10 Mar 2018 08:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/10/06-leiderdorp-bewoonster-overval-in-woning-muzenlaan-politie-zoekt-getuigen.html 2018-03-10T08:12:00Z De vrouw werd wakker van geluiden en zag vervolgens twee mannen in haar woning staan. De vrouw werd vastgebonden waarna de mannen op zoek gingen naar goederen. Omstreeks 04.00 uur verlieten de mannen de woning met persoonlijke spullen van de vrouw.

De mannen waren tussen de 20 en 30 jaar. Een heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 1.80 m. De andere heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1.65 m.

De recherche in Leiden doet onderzoek naar de overval en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Mogelijk hebben de mannen zich eerder die avond of nacht in de buurt opgehouden.

]]>
52.1662579 4.533144099999959
Leiderdorp - Algemene verkeerscontrole in Leiderdorp https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/13/06-leiderdorp-algemene-verkeerscontrole-in-leiderdorp.html Op de Engelendaal vond vrijdag 10 november tussen 14.00 en 21.30 uur een integrale controle plaats. De politie hield de controle samen met de belastingdienst. nieuwsbericht Mon, 13 Nov 2017 13:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/13/06-leiderdorp-algemene-verkeerscontrole-in-leiderdorp.html 2017-11-13T13:16:00Z In totaal zijn 7000 personen tussen 14.00 en 21.30 uur gecontroleerd. De politie en de belastingdienst controleerde onder andere op openstaande schulden en veiligheid van de voertuigen.

Een persoon probeerde ter hoogte van de controleplaats te ontkomen door vol gas te geven. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor een gladde band. In totaal kregen twee personen een bekeuring voor rijden met te weinig profiel op de banden. Er werd voor 350 euro een openstaande boetes geïnd. Iedereen die gecontroleerd werd blies een P van prima. En persoon onttrok zich aan de controle. Van hem was het kenteken bekend. Hij meldde zich later.

De belastingdienst inde totaal 11.000 euro en namen 17 voertuigen in beslag.
Drie personen kregen een bekeuring omdat zij langer dan een jaar in Nederland verblijven, maar geen belasting over hun voertuig betalen. Twee personen konden hun handelaarskenteken niet tonen en één kreeg 880 euro boete opgelegd voor misbruik van de handelaarsplaat.

]]>
52.1638615 4.5284374999999955
Leiderdorp - Politie en belastingdienst houden verkeerscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/23/06-leiderdorp-politie-en-belastingdienst-houden-verkeerscontrole.html De politie hield op vrijdag 22 september in de middag en avond samen met de belastingdienst een verkeerscontrole op de Engelendaal en zette daarbij motorrijders en meerdere ANPR camera’s in. nieuwsbericht Sat, 23 Sep 2017 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/23/06-leiderdorp-politie-en-belastingdienst-houden-verkeerscontrole.html 2017-09-23T11:30:00Z Tijdens de actie namen agenten in totaal 14 voertuigen in beslag. De politie schreef nog twee bekeuringen uit voor defecte verlichting en maakte een proces-verbaal op aan een bestuurder die reed zonder geldig rijbewijs. Verder inde de belastingdienst ruim € 44.660 aan openstaande betalingen. Na de actie werden in totaal 12 in beslag genomen auto's afgevoerd. 

ANPR
De politie en belastingdienst maken veel gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR camera wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd. 
 

]]>
Verkeerscontrole 52.1509854 4.528173299999935
Leiden - Politie zoekt getuigen van vermoedelijke brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/15/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-vermoedelijke-brandstichting.html De politie zoekt getuigen van vermoedelijke brandstichtingen in de omgeving van Leiden-Zuid in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei. nieuwsbericht Mon, 15 May 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/15/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-vermoedelijke-brandstichting.html 2017-05-15T11:56:00Z De politie en brandweer waren het afgelopen weekend op meerdere locaties in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten in de weer om brandjes te blussen. Verschillende voertuigen en containers waren in brand gestoken. De politie onderzoekt deze brandstichtingen en sluit een verband tussen de verschillende brandjes niet uit. Twee aangehouden jongeren zijn kort na hun verhoor in vrijheid gesteld. Bent u getuige geweest van de branden, dan komen wij graag met u in contact. Ook als u informatie heeft en dit ons kan helpen bij het onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan door de recherche van Leiden. Zij zijn te bereiken via 0900-8844.

]]>
52.1601144 4.497009700000035