Alle berichten | Midden-Delfland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/midden-delfland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Midden-Delfland nl Thu, 20 Sep 2018 06:54:59 GMT 2018-09-20T06:54:59Z nl Den Hoorn - Agent in vrije tijd belaagd door man met steekvoorwerp, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/5/06-den-hoorn-agent-in-vrije-tijd-belaagd-door-man-met-steekvoorwerp-politie-zoekt-getuigen.html Een agent in vrije tijd is zaterdagavond 4 augustus omstreeks 22.00 uur belaagd door een man die hij te hulp wilde schieten op de Wippolderlaan/oprit A4. De recherche is op zoek naar getuigen van het incident. nieuwsbericht Sun, 05 Aug 2018 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/5/06-den-hoorn-agent-in-vrije-tijd-belaagd-door-man-met-steekvoorwerp-politie-zoekt-getuigen.html 2018-08-05T08:20:00Z De agent reed, vanuit de richting van de  Harnasdreef in de richting van de A4, toen hij de man zag lopen op de Woudseweg. De man, met een Aziatisch uiterlijk, liep in tegengestelde richting van het verkeer naar de oprit van de A4. Vanwege de gevaarlijke situatie met de voorbijrijdende auto’s, wilde de agent de man aanspreken en keerde op het viaduct van de A4 om naar hem toe te rijden. Daar stak de man meerdere keren over en liep tussen de vangrail en de geluidswand tegen het verkeer in en even later ook midden op de weg. De man maakte een verwarde indruk. De agent reed opnieuw naar de man, stapte uit de auto en sprak de man die zwalkend liep aan. De agent maakte zich bekend als agent met zijn politielegitimatiebewijs.

]]>
De man vroeg in het Engels de weg naar Delft waarna de agent dit uitlegde. De agent vertelde aan de man dat lopen op die locatie gevaarlijk is en vroeg hem om mee te lopen. De man weigerde, liep weg en rukte zich los toen de agent hem had vastgepakt nadat een auto hem bijna aangereden had. Mogelijk was de man bang dat hij te maken had met een nepagent. De man rende de weg op waardoor een auto met drie inzittenden moest afremmen. De man sprak de bijrijder aan wilde hulp van de personen. Deze bevestigden echter dat de agent echt was nadat deze zijn legitimatiebewijs had laten zien. De man haalde hierna uit naar de bijrijder en sloeg hem. De agent wilde de man hierop aanhouden, maar deze verzette zich, spande zich aan en trok even later een voorwerp uit zijn broekzak. Hiermee maakte hij steekbewegingen naar de agent. De agent staakte de aanhouding omdat de man zich behoorlijk verzette en hem aanviel om hem te verwonden. De man rende op de agent af en stopte even later waarna hij een echtpaar in een auto staande hield. Deze namen de man mee nog voordat de agent zich goed kon legitimeren. Het echtpaar is achterhaald en is inmiddels gehoord. Het onderzoek naar de identiteit van de man wordt voortgezet.

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen van het incident en met name is zij op zoek naar een bestuurder van een donkerkleurig bus die ook even was gestopt toen de agent de man de eerste keer aansprak. Deze bestuurder is mogelijk van Marokkaanse afkomst. Ook wil de politie graag spreken met de drie inzittenden van de auto, een grijze stationwagen. Deze en andere getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Delft via 0900 – 8844.

]]>
Nieuwe uniform politie 52.0141236 4.3089595000000145
Kwintsheul/Westland/Midden-Delfland - Nieuw politievaartuig voor Westland en Midden-Delfland https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/13/06-nieuw-politievaartuig-voor-westland-en-midden-delfland.html Met een feestelijke doop door de burgemeesters van Midden-Delfland en Westland heeft het politieteam Westland vrijdagmiddag 13 juli een nieuwe politieboot in gebruik genomen. De politie houdt hiermee toezicht op de binnenwateren van de gemeenten Westland en Midden-Delfland om het ook op het water veilig en prettig te houden. nieuwsbericht Fri, 13 Jul 2018 11:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/13/06-nieuw-politievaartuig-voor-westland-en-midden-delfland.html 2018-07-13T11:28:00Z De burgemeesters verklaren zich unaniem blij met de komst van deze nieuwe politieboot. ‘Goed om te zien dat de politie nu ook weer te water goed zichtbaar aanwezig is om in Midden-Delfland en het Westland waakzaam en dienstbaar te zijn’, vindt burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland. ‘Het Westlandse waternetwerk is mooi en uitgebreid en trekt vele recreanten’, vult burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven van Westland aan. ’Wij vinden het belangrijk dat zij veilig en zonder overlast kunnen genieten. Dat de politie nu vanaf het water een oogje in het zeil kan houden, draagt hier aan bij.’

]]>
Bij de doop aan de Zwet, op de grens van de beide gemeenten, waren ook de teamchefs van politieteam Westland, Wendy van de Spijker en Ronald de Haas, aanwezig. Wendy: ‘Met de nieuwe boot gaat het politieteam het toezicht op de wateren in de beide gemeenten intensiveren. Daarbij let de politie vooral op hard en roekeloos varen waardoor kades en andere boten beschadigd raken, varen onder invloed van alcohol en jeugdoverlast door bijvoorbeeld harde muziek op boten en van bruggen afspringen.’

]]>
Maar ook milieuovertredingen zoals afval achterlaten na een barbecue, illegale lozingen in het oppervlaktewater en Visserijwetovertredingen hebben de aandacht van de agenten, benadrukt Wendy. ‘Dit zijn niet alleen feiten die de politie en haar samenwerkingspartners in voorgaande jaren geconstateerd hebben, maar ook zaken die dorpsbewoners en recreanten bij ons hebben gemeld.’ De politie houdt de controles in samenwerking met het Hoogheemraadschap. De politie gebruikt de boot uiteraard ook bij evenementen zoals het Varend Corso.

]]>
Het team had hiervoor geen eigen boot terwijl het gebied bijzonder waterrijk is. ‘Denk aan de vele sloten tussen de kassen en woonhuizen die vaak niet via de openbare weg bereikbaar zijn’, licht Wendy toe. In de vorige jaren werd gebruik gemaakt van boten van andere politieteams.

]]>
De komst van dit nieuwe politievaartuig maakt deel uit van een volledige standaardisatie van de vloot binnen de Nederlandse politie. In de regio Den Haag worden de komende jaren meerdere politievaartuigen vervangen omdat deze het einde van hun levensduur hebben bereikt. In 2016 kregen de teams Katwijk en Alphen de eerste twee nieuwe boten. Team Westland valt nu de eer te beurt een nieuwe boot in gebruik te nemen. De nieuwe boten voldoen aan de eisen van deze tijd.

Naam: P704
Type: open bi-hull polyester vaartuig
Merk: Pioner Multi
Lengte: 5,3 meter
Breedte: 2,15 meter

]]>
52.0003382 4.274935199999959
Maasland - Man aangehouden voor brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/1/06-maasland-man-aangehouden-voor-brandstichting.html Agenten surveilleerden zondagochtend 1 juli omstreeks 04:30 uur en ontdekten brand op een boot, die aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis lag. Korte tijd later hielden agenten op de Delkamp een 22-jarige man uit Maasland aan voor brandstichting. De politie onderzoekt het incident. nieuwsbericht Sun, 01 Jul 2018 10:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/1/06-maasland-man-aangehouden-voor-brandstichting.html 2018-07-01T10:52:00Z Forensisch rechercheurs doen sporenonderzoek bij de getroffen boot. De eigenaar doet aangifte van brandstichting. Of de 22-jarige verdachte iets met de eerdere brandstichtingen in Maasland te maken heeft, wordt nader onderzocht. De verdachte zit vast en wordt gehoord. Hij zit in beperkingen en dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Getuigen gezocht
De districtsrecherche komt graag in contact met getuigen van de brandstichtingen in Maasland of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand of woning? Wellicht staan daar nog beelden op die voor de politie van belang kunnen zijn. Meld dit dan bij de politie. Beschikt u over informatie die de politie kan helpen in het onderzoek naar de brandstichtingen? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

]]>
In de boeien aangehouden 51.93271339999999 4.276889200000028
Maasland - Politie onderzoekt brandstichtingen in Maasland https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/06-maasland-politie-onderzoekt-brandstichtingen-in-maasland.html De politie onderzoekt meerdere brandstichtingen in Maasland. In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 juni omstreeks 5:15 uur kreeg de politie melding dat een kap van een boot die aan de Trekkade lag in de brand stond. Twee personen lagen in die boot te slapen. De brand werd gelukkig op tijd ontdekt door de slapende eigenaar. Hij kon de brand zelfstandig blussen. nieuwsbericht Sat, 30 Jun 2018 16:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/30/06-maasland-politie-onderzoekt-brandstichtingen-in-maasland.html 2018-06-30T16:57:00Z Korte tijd later, omstreeks 5:45 uur kwam er een melding van een brand bij de berging van een scoutingvereniging aan het Breedveldpad. Door de brand ontstond schade aan de berging.

In beide gevallen is aangifte gedaan en de recherche onderzoekt de zaak. De politie vermoedt in beide gevallen brandstichting. Of de twee branden met elkaar verband houden, wordt nog nader onderzocht.   

]]>
De recherche komt graag in contact met getuigen van de brandstichtingen of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand of woning? Wellicht staan daar nog beelden op die voor de politie van belang kunnen zijn. Meld dit dan bij de politie.  Beschikt u over informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

]]>
Politie-embleem 51.92833520000001 4.2729936000000635
Westland, Rijswijk, Nootdorp en Midden Delfland - Gezocht - Goederen afkomstig van woninginbraken Westland / Rijswijk / Midden Delfland https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/06-dh/06-tonen-goederen-afkomstig-van-woninginbraken.html De recherche heeft onderzoek gedaan naar een groot aantal woninginbraken gepleegd in het Westland, Rijswijk, Nootdorp en Midden Delfland. verdachte Tue, 03 Apr 2018 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/06-dh/06-tonen-goederen-afkomstig-van-woninginbraken.html 2018-04-03T14:51:00Z In december vorig jaar werd hiervoor in Rijswijk een 31-jarige verdachte aangehouden. In zijn huis werd een groot aantal gestolen goederen en sieraden aangetroffen. De recherche is op zoek naar de rechtmatige eigenaren van deze goederen. 

]]>
Tips? Bel de politie
Herkent u de goederen of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook doorgeven via de Whatsapp tiplijn via 06-17214856.

]]>
titel]]> ]]>
51.9991757 4.217456999999968
Den Hoorn - Aanhoudingen na aantreffen overleden man https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/21/06-den-hoorn-aanhoudingen-na-aantreffen-overleden-man-in-den-hoorn.html Woensdagochtend 21 februari hield de politie twee mannen en een vrouw aan die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op een 59-jarige man uit Den Hoorn. De drie werden in hun woningen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Heemskerk, een 40-jarige man uit Didam en een 43-jarige vrouw uit Delft. nieuwsbericht Wed, 21 Feb 2018 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/21/06-den-hoorn-aanhoudingen-na-aantreffen-overleden-man-in-den-hoorn.html 2018-02-21T11:21:00Z Politieagenten troffen maandag 22 januari om 19.15 uur in een woning aan het Kloosterpad in Den Hoorn een overleden man aan. Onmiddellijk na het aantreffen startten rechercheurs en forensisch experts een onderzoek. Al snel werd duidelijk dat het om een misdrijf ging.

]]>
Na het eerste onderzoek startte de recherche een TGO (Team Grootschalige Opsporing) dat onder leiding van een officier van justitie onderzoek doet naar het overlijden van de 59-jarige man uit Den Hoorn.

]]>
De drie zitten vast voor verhoor (in alle beperkingen) en worden vrijdag 23 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

]]>
Busje forensische opsporing 51.9995814 4.330103300000019
Den Hoorn - Slachtoffer Kloosterpad is bewoner https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/24/06-midden-delfland-slachtoffer-kloosterpad-is-bewoner.html De identiteit van het slachtoffer, die overleden in de woning aan het Kloosterpad werd aangetroffen, is bekend. Het is de 59-jarige bewoner. De drie aangehouden verdachten zitten nog vast. nieuwsbericht Wed, 24 Jan 2018 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/24/06-midden-delfland-slachtoffer-kloosterpad-is-bewoner.html 2018-01-24T11:26:00Z Politieagenten troffen na een melding maandag 22 januari om 19.15 uur in een woning aan het Kloosterpad een overleden man aan. Onmiddellijk na het aantreffen startten rechercheurs en forensisch experts een onderzoek. De recherche gaat uit van een misdrijf. In de directe omgeving hielden agenten maandagavond drie mannen aan voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer. 

]]>
De recherche heeft een buurtonderzoek gehouden en meerdere getuigen gehoord. Hieruit is gebleken dat maandagmiddag een mogelijke ruzie in het woonblok heeft plaatsgevonden. Enkele uren na deze ruzie troffen agenten het slachtoffer overleden aan. De recherche komt graag in contact met mensen die iets kunnen vertellen over de ruzie die plaatsvond. Ook wil de recherche graag spreken met getuigen die maandagavond rond 19.00 uur iets is opgevallen. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

 

 

]]>
Politielogo 51.998955 4.331894000000034
Den Hoorn - Lichaam overleden man aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/23/06-midden-delfland-lichaam-overleden-man-aangetroffen.html Politieagenten troffen maandag 22 januari om 19.15 uur in een woning aan het Kloosterpad een overleden man aan. De recherche gaat uit van een misdrijf. nieuwsbericht Tue, 23 Jan 2018 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/23/06-midden-delfland-lichaam-overleden-man-aangetroffen.html 2018-01-23T10:32:00Z Agenten troffen na een melding de overleden man in de woning aan. Onmiddellijk na het aantreffen startten rechercheurs en forensisch experts een onderzoek.

]]>
In de directe omgeving hielden agenten drie mannen, 37, 40 en 40 jaar en afkomstig uit Delft, Rijswijk en Den Hoorn, aan voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden.

]]>
Na het eerste onderzoek startte de recherche een TGO (Team Grootschalige Opsporing) dat onder leiding van een officier van justitie onderzoek doet naar het overlijden. Ook stelt de recherche een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer.

]]>
51.998955 4.331894000000034
Den Hoorn - 600 kilo cocaïne aangetroffen in loods https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/den-hoorn-600-kilo-cocaine-aangetroffen-in-loods.html Politieagenten troffen vrijdag 10 november om 02.00 uur in een loods aan de Vrij Harnasch ongeveer 600 kilo cocaïne aan. De politie hield drie verdachten aan. nieuwsbericht Fri, 10 Nov 2017 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/den-hoorn-600-kilo-cocaine-aangetroffen-in-loods.html 2017-11-10T11:35:00Z In een lopend politieonderzoek kwam informatie naar voren dat in een loods in Den Hoorn mogelijk verdovende middelen lagen opgeslagen. Agenten die in de vroege vrijdagochtend een onderzoek instelden, troffen in de loods ongeveer 600 kilo cocaïne aan. Twee in de loods aanwezigen mannen, een 48-jarige Hagenaar en een 50-jarige man uit Bussum, werden door agenten aangehouden. Tevens werd in een woning in Den Haag een 43-jarige Hagenaar aangehouden. De rechercheurs namen de cocaïne, met een geschatte waarde van 16 miljoen euro, in beslag. De cocaïne zal worden vernietigd. Alle drie de verdachten zitten vast en in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. 

]]>
52.0091925 4.316249400000061
Schipluiden - Ongeval met paard en wagen, politie zoekt chauffeur https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/31/06-schipluiden-ongeval-met-paard-en-wagen-politie-zoekt-chauffeur.html Een vrachtauto haalde op dinsdag 31 oktober omstreeks 11.30 uur op de Gaagweg een wagen met twee vrouwen en paarden in. Hierdoor sloegen de paarden op hol, waardoor de wagen ten val kwam. De twee vrouwen raakten hierbij gewond. De politie onderzoekt het ongeval. nieuwsbericht Tue, 31 Oct 2017 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/31/06-schipluiden-ongeval-met-paard-en-wagen-politie-zoekt-chauffeur.html 2017-10-31T14:34:00Z Volgens getuigen reed een vrachtwagen al even, in dezelfde richting, achter de wagen met paarden. Tijdens een inhaalmanoeuvre van de vrachtauto sloegen de twee paarden op hol en renden 100 meter in galop door. Bij de plek waar de paarden thuishoren, sloegen ze plotseling rechtsaf, waardoor de wagen met de twee vrouwen ten val kwam. Beide vrouwen werden door de ambulance voor verdere behandeling aan hun verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie Westland doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en wil graag in contact komen met de vrachtwagenchauffeur. De chauffeur reed in een witte vrachtauto met paarse onderbalk en paarse sterren. Verder stonden er op de vrachtauto in de paarse kleur de woorden: Amsterdam – Rijnsburg – Westland. De politie komt graag in contact met de chauffeur. Reed u in de witte vrachtauto met paarse bedrukking, bel dan met 0900-8844 en vraag naar politie Westland.

 

]]>
Motoragent staat langs een snelweg 51.96667229999999 4.303662300000042