Alle berichten | Midden-Delfland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/midden-delfland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Midden-Delfland nl Tue, 26 Mar 2019 08:18:09 GMT 2019-03-26T08:18:09Z nl Den Haag - Grimmige sfeer in Uit-vak bij ijshockeyfinale https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/4/06-den-haag-grimmige-sfeer-in-uit-vak-bij-ijshockeyfinale.html Agenten controleerden zondagmiddag 3 februari op een parkeerplaats op Peulwijk Oost de inzittenden van twee supportersbussen van ijshockeyclub AHOUD Devils. De bussen waren vanuit Nijmegen op weg waren naar de ijshockeyfinale tegen HIJS in de Uithof. nieuwsbericht Mon, 04 Feb 2019 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/4/06-den-haag-grimmige-sfeer-in-uit-vak-bij-ijshockeyfinale.html 2019-02-04T14:34:00Z De supportersbussen werden gecontroleerd omdat de politie informatie had dat er zwaar illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn in de bussen. Tijdens de controle bleek er inderdaad zwaar illegaal vuurwerk aanwezig te zijn in de bussen. Daarnaast vonden agenten vechthandschoenen, met verharde metalen knokkels. Verder troffen agenten in de bussen ruim 50 treetjes alcoholhoudende dranken en gebruikershoeveelheden drugs aan.

Daarnaast werd een 55-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat hij een agent mishandelde. De agent raakte daarbij gewond aan zijn pols. Ook werd een 27-jarige Nijmegenaar aangehouden wegens opruiing en belemmering.

]]>
De burgemeester van Den Haag vreesde voor het verstoren van de openbare orde. Op basis van de gemeentewet gaf zij daarom een noodbevel af. De bussen zijn onder politiebegeleiding teruggestuurd naar Nijmegen. Tijdens de controle was ook een veiligheidscoördinator van de ijshockeybond aanwezig.

]]>
Ondanks het terugsturen van de twee supportersbussen vonden er tijdens de IJshockeyfinale alsnog meerdere incidenten plaats in het uitvak, waarbij beveiligers moesten ingrijpen. In de sporthal werd een 32-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het betasten van een steward. Het slachtoffer deed aangifte en de verdachte zit nog vast. Na de rustperiode werd de sfeer in het Uit-vak wat grimmig en ontstonden kleine vechtpartijen. Hierbij sneuvelde een ruit en ging er een rookbom af, waardoor het brandalarm in de Uithof afging. Er is nog geen aangifte gedaan van deze vernieling.

aangetroffen handschoenen

 

]]>
Van de twee aangehouden verdachten in de supportersbussen is de 55-jarige verdachte uitgenodigd voor een hoorzitting. De betrokken agent deed aangifte van mishandeling.  De zaak tegen de 27-jarige man is geseponeerd. De 32-jarige man die werd aangehouden in de sporthal zit nog vast.

]]>
52.03392280000001 4.247076200000038
Midden Delfland, Westland - Extra ogen gezocht in Midden Delfland en Westland https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/06-gezocht-beheerders-buurtwhatsappgroepen-midden-delfland-en-westland.html Om de lokale heterdaadkracht te vergroten maken we gebruik van de kracht van burgers via actieve BuurtsWhatsAppgroepen. De politie startte dit initiatief in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland, de gemeente Westland en de buurtpreventieteams. Bestaande BuurtWhatsAppgroepen kunnen zich aanmelden via de website. Buurten waar nog geen BuurtWhatsAppgroep actief is kunnen een nieuwe groep starten en deze op de website aanmelden. nieuwsbericht Thu, 10 Jan 2019 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/06-gezocht-beheerders-buurtwhatsappgroepen-midden-delfland-en-westland.html 2019-01-10T14:18:00Z Op vrijdag 4 januari deed politie basisteam Westland de eerste oproep op facebook. Naar aanleiding hiervan hebben al ruim 70 groep-beheerders zich aangemeld op de website.

Aanmelden als beheerder
We zoeken zowel voor Midden Delfland en Westland nog meer actieve beheerders.
Beheert u een buurtWhatsappgroep, meld deze dan aan via www.alerteburen.nl/westland. Ook nieuwe buurtWhatsAppgroepen kunnen zich hier aanmelden.

De aangemelde groepen zijn zichtbaar in de kaart op www.alerteburen.nl/westland. Om te zien welke groep bij u in de buurt actief is hoeft u alleen uw adres in te vullen. U leest dan op de website hoe u toegang kunt krijgen tot deze buurtWhatsAppgroep.

Politieberichten in de BuurtWhatsAppgroep
Doordat de politie de beheerders van de BuurtWhatsAppgroepen in kaart heeft kan er makkelijk contact worden gelegd. Het Operationeel Centrum stuurt een bericht naar de beheerder van de BuurtWhatsApp. De beheerder deelt dit vervolgens in zijn of haar groep.

Voorbeeld WhatsApp bericht
“Dit is een politiebericht : in verband met een vernieling in de omgeving van de wijk/straat in dorpskern (Midden-Delfland/Westland) wordt u verzocht uit te kijken naar een man/vrouw met het volgende signalement … Heeft u informatie? Bel direct 112”.

Zo heeft de politie, naast de inzet van Burgernet, nóg een middel om mensen alert te maken na een misdrijf in hun buurt en hiermee de pakkans voor criminelen te vergroten. Snelheid en inzet van extra ogen & oren is nodig om de heterdaadkracht te vergroten. Hoe eerder deelnemers op de hoogte zijn van een misdrijf in hun buurt, des te groter is de kans dat er een verdachte wordt aangehouden. De deelnemers kunnen alleen reageren door direct 112 te bellen en kunnen niet via WhatsApp zelf reageren.

]]>
Lukt het aanmelden niet of heeft u aanvullende vragen? Mail ons dan op whatsappgroep.westland@politie.nl.

]]>
Gezocht, beheerders BuurtWhatsAppgroepen Midden Delfland en Westland 51.95420109999999 4.288309900000058
Den Haag - Opnieuw grote vuurwerkvondst na controle door politie https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-den-haag-opnieuw-grote-vuurwerkvondst-na-controle-door-politie.html Agenten hebben dinsdag 18 december 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 11 adressen in de regio. Bij een adres in Rijswijk moest een explosievenspecialist ter plaatse komen om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Agenten troffen in dezelfde Rijswijkse woning een kleine hennepkwekerij aan. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. nieuwsbericht Wed, 19 Dec 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-den-haag-opnieuw-grote-vuurwerkvondst-na-controle-door-politie.html 2018-12-19T10:02:00Z Onderzoek naar een verdachte die eerst in Maasland opdook, leidde uiteindelijk naar een garagebox in Maassluis waar agenten189 kilo illegaal vuurwerk aantroffen. De verdachte is uitgenodigd voor een verhoor aan het politiebureau.

Een 16-jarige Rijswijkse verdachte bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. Agenten troffen ook nog een kleine hennepkwekerij aan in zijn slaapkamer. De jongen kweekte de planten in een kleine henneptent. Alles is in beslag genomen ter vernietiging. De jongen wordt nog gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vuurwerkvondsten in Delft en Rijswijk
In woningen in Delft en Rijswijk vonden agenten fakkels en rookpotten. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Alle 11 bezochte verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook worden de verdachten aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Zelfgemaakt en illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk!
Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Zelfgemaakt illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk want onvoorspelbaar: het kan te vroeg afgaan en ook de kracht kan overweldigend zijn met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg. De koker kan uiteenspatten waardoor de stukken als projectielen alle kanten opvliegen. Niet alleen gevaarlijk voor de afsteker, maar ook voor de omstanders. Zulke bommen maken is strafbaar, net als het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Ook postbezorgers lopen grote risico's. Voor de verzending van vuurwerk worden vaak reguliere koeriersdiensten gebruikt. De bezorgers weten niet wat er in zo'n pakket zit, maar vuurwerk kan de kracht van een granaat in veelvoud hebben. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk ontploft in een woonwijk of in een bus van een bezorgdienst. Daarom waarderen wij het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestuurlijke maatregel
Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen. Bij het betaald voetbal is deze maatregel al gebruikelijk.

]]>
51.9350968 4.272861799999987
Den Hoorn - Inbreker Den Hoorn op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/12/06-den-hoorn-inbreker-den-hoorn-op-heterdaad-aangehouden.html De politie hield in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december een 17-jarige jongen uit Den Hoorn op heterdaad aan na een woninginbraak. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek. nieuwsbericht Wed, 12 Dec 2018 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/12/06-den-hoorn-inbreker-den-hoorn-op-heterdaad-aangehouden.html 2018-12-12T12:08:00Z Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding dat er op dat moment door twee mannen ingebroken werd in een woning op het Koninginnepad in Den Hoorn. Toen de agenten op de doorgegeven locatie arriveerden, zagen zij de twee verdachten ervandoor gaan. De agenten zetten de achtervolging in en konden snel daarna één van de twee verdachten aanhouden. De andere verdachte wist te ontkomen.

Getuigen gezocht
De politie is druk bezig met het onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van de inbraak. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844. Anoniem melden kan ook, bij M, via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.00287609999999 4.333227899999997
Maasland/De Lier - Politie zoekt getuigen woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/10/06-politie-zoekt-getuigen-woninginbraak.html De politie zoekt getuigen van een woninginbraak aan de Kwakelweg in Maasland op zondagavond 9 december. nieuwsbericht Mon, 10 Dec 2018 14:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/10/06-politie-zoekt-getuigen-woninginbraak.html 2018-12-10T14:12:00Z Rond 18.20 uur kreeg de politie de melding van een woninginbraak aan de Kwakelweg. Twee in het donker geklede mannen waren in de woning, toen de bewoners thuis kwamen. De verdachten gingen er vervolgens vandoor in een witte bus, waarop één van de bewoners per auto de achtervolging inzette.

Enige tijd later kregen agenten de melding dat een witte bus was aangetroffen ter hoogte van de rotonde aan de N223 bij de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Volgens omstanders stapten de verdachten uit de bus en gingen zij er lopend vandoor. Met honden heeft de politie in de buurt gezocht naar de verdachten, maar niks meer kunnen aantreffen. De bus is voor nader onderzoek in beslag genomen. Van de verdachten ontbreekt elk spoor.

Signalement verdachten
Beide mannen droegen een zwarte jas met capuchon over het hoofd.
Zij zijn allebei ongeveer 1.80 m lang en blank/licht getint.

Iets gezien of gehoord?
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben wat met dit incident te maken heeft of die hier meer informatie over hebben. Neem dan contact op met de districtsrecherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 51.9475335 4.294779800000015
Den Haag - 29-jarige man aangehouden na hacken en platleggen website bedrijf https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/7/06-den-haag-29-jarige-man-aangehouden-na-hacken-en-platleggen-website-bedrijf.html De recherche van het politiedistrict Den Haag-Zuid heeft woensdag 7 november een 29-jarige man uit Schipluiden aangehouden op verdenking van het hacken en platleggen van een website van een bedrijf in Den Haag. nieuwsbericht Wed, 07 Nov 2018 12:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/7/06-den-haag-29-jarige-man-aangehouden-na-hacken-en-platleggen-website-bedrijf.html 2018-11-07T12:13:00Z Na een ruzie in de relationele sfeer, verdachte en de eigenaar zijn bekenden van elkaar, heeft de verdachte in juli dit jaar uit wrok de website van het bedrijf gewist. De website was hierdoor een dag uit de lucht. De eigenaar wist dit snel te herstellen en deed aangifte. Na digitaal onderzoek werd de verdachte woensdagmorgen aangehouden en werd er beslag gelegd op gegevensdragers voor verder onderzoek. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden.

]]>
Laptop met dongel 52.0704978 4.3006999000000405
Schipluiden - Vijf rijbewijzen ingevorderd na lasercontrole A4 https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/5/06---vijf-rijbewijzen-ingevorderd-na-lasercontrole-a4.html De politie hield zondagochtend 4 november een lasercontrole op de A4 ter hoogte van Schipluiden. Agenten maakten 27 keer een proces-verbaal op. Vijf personen moesten hun rijbewijs inleveren, omdat zij minimaal 150 km/h reden, waar 100 km/h is toegestaan. nieuwsbericht Mon, 05 Nov 2018 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/5/06---vijf-rijbewijzen-ingevorderd-na-lasercontrole-a4.html 2018-11-05T11:57:00Z Naast het te hard rijden, maakten verkeersagenten ook processen-verbaal op voor rijden onder invloed, mobiel bellen achter het stuur (driemaal) en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Bob Pons, operationeel expert Team Verkeer: “Sinds de Keteltunnel open is, merken we dat er zeker op de wat rustigere momenten te hard gereden wordt op de A4. Dit leidt regelmatig tot gevaarlijke incidenten, zoals aanrijdingen met letsel, en daarom houden we hier verscherpt toezicht op.”

]]>
Lasercontrole snelheid op autosnelweg 51.97514899999999 4.32014879999997
Maasland - A20 stukje veiliger na uitgebreide verkeerscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/1/07-a20-stukje-veiliger-na-uitgebreide-verkeerscontrole.html De snelweg A20 is op 1 november weer een stukje veiliger geworden na een gezamenlijke verkeerscontrole, die werd uitgevoerd door de (verkeers)politie, RDW en Koninklijke Marechaussee. nieuwsbericht Thu, 01 Nov 2018 15:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/1/07-a20-stukje-veiliger-na-uitgebreide-verkeerscontrole.html 2018-11-01T15:51:00Z Langs de afslag Coldenhove haalden agenten 48 voertuigen naar de controleplaats, waar bleek dat in zowat de helft van de gevallen er iets mis was. Proces verbaal werd opgemaakt voor onder meer gladde banden, rijden zonder rijbewijs, niet-hands free bellen en te hard rijden. Bij één vrachtwagenchauffeur maakte de politie proces-verbaal op, nadat hij voor de zevende keer werd betrapt op het rijden zonder rijtijdenkaart. Een andere chauffeur had voor de negende keer gerommeld met zijn rijtijdenadministratie en kon eveneens uit van handen van de politie een proces verbaal ontvangen. Eventuele boetes kunnen in de honderden of duizenden euro’s oplopen. In totaal maakte de politie 21 keer proces verbaal op.

]]>
Motoragent rijdt voor vrachtwagen uit 51.9350968 4.272861799999987
Westland-Midden Delfland - Aanpak Overlastpleger (17) binnenwateren gemeenten Westland en Midden-Delfland https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/29/06-westland-midden-delfland-aanpak-overlastpleger-17-binnenwateren-gemeenten-westland-en-midden-delfland.html Agenten kregen dit vaarseizoen tientallen meldingen over een notoire overlastpleger op de binnenwateren van de gemeenten Westland en Midden Delfland. Onderzoek leidde medewerkers van het Nautisch Team naar een 17-jarige verdachte uit Naaldwijk. De jongeman werd in oktober door agenten gehoord. Er zijn meerdere processen-verbalen tegen hem opgemaakt. nieuwsbericht Mon, 29 Oct 2018 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/29/06-westland-midden-delfland-aanpak-overlastpleger-17-binnenwateren-gemeenten-westland-en-midden-delfland.html 2018-10-29T11:49:00Z De politie kreeg naast tientallen meldingen ook een dertigtal filmpjes van getuigen. Uit deze camerabeelden en getuigenverklaringen kwam de 17-jarige als verdachte naar voren. Een slachtoffer deed nog aangifte van belediging, omdat de verdachte hem in het gezicht gespuugd zou hebben. Na het verhoor  maakten agenten een proces-verbaal op voor drie feiten van het Binnenvaartpolitieregelement en een proces-verbaal voor belediging. De processen-verbalen worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie die de strafmaat bepaalt.

Martin van der Laan, inspecteur bij Team Westland en lid van het Nautisch Team: “Ook volgend vaarseizoen zetten wij ons toezicht met onze politieboot voort.  Ervaart u overlast van boten die schade veroorzaken op het water? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Geef de politie een duidelijke omschrijving van de overlastgevers en hun boot. Maak ook als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon van de overlastplegers. Dan kunnen wij direct een onderzoek starten. Let wel goed op uw eigen veiligheid!”

Toezicht op het water
De politie werkt op het water nauw samen met het Hoogheemraadschap van Delfland. Gaat u zelf het water op? Zorg dan dat u bekend bent met de vaarregels. https://www.hhdelfland.nl/inwoner/plezier-met-water/varen-1/snelle-boot-andere-regels en https://www.politie.nl/themas/vaarregels.html

]]>
51.9991757 4.217456999999968
Rotterdam/Rijswijk - Politie bezorgt pakketdief slechte dag https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/07-politie-bezorgt-pakketdief-slechte-dag.html De kans is groot dat de komende dagen een flink aantal mensen tevergeefs op een verwacht pakketje zit te wachten. In de vroege maandagochtend werd van een parkeerterrein van een bezorgdienst in de Spaanse Polder een vrachtwagentrailer vol poststukken gestolen. Een mooie samenwerking tussen agenten van de eenheden Rotterdam en Den Haag leidde later die ochtend tot de aanhouding van een 51-jarige man uit Den Haag. In zijn loods in Rijswijk lag een grote stapel poststukken. De trailer werd later teruggevonden in Schipluiden. nieuwsbericht Tue, 16 Oct 2018 14:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/16/07-politie-bezorgt-pakketdief-slechte-dag.html 2018-10-16T14:21:00Z De bal kwam maandagochtend aan het rollen toen een medewerker van het postbedrijf de politie waarschuwde dat de trailer was gestolen met daarin zo’n 1000 pakketten. Het werd al snel duidelijk dat de wagen mogelijk bij een loods aan de Zuiderweg in Rijswijk moest zijn of zijn geweest. De Haagse agenten planden dezelfde ochtend een instap. In het bedrijfspand vonden ze geen trailer, maar wel een aanzienlijke stapel pakketten met labels van de bezorgdienst. De eigenaar, die in de loods aanwezig was, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. Bij zijn fouillering bleek hij een boksbeugel bij zich te hebben, die is in beslag genomen.

]]>
Het vervolgonderzoek leidde de Rotterdamse en Haagse recherche dinsdag naar de verdwenen trailer in Schipluiden. Het is nog niet duidelijk of alle post daarmee ook terecht is. Het onderzoeksteam zal een rapportage opmaken voor het bestuur voor een eventuele sluiting van de Rijswijkse loods.

]]>
mailboxen 52.0285812 4.350844800000004