Alle berichten | Nieuwkoop | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/nieuwkoop.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwkoop nl Tue, 22 Sep 2020 21:27:17 GMT 2020-09-22T21:27:17Z nl Nieuwkoop/Ter Aar - Drie aanhoudingen na DNA-matches https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/06--drie-aanhoudingen-na-dna-matches.html Na een match in de DNA-databank hielden agenten van Team Kaag en Braassem afgelopen week drie mannen uit Utrecht, Rotterdam en Nieuwkoop aan. Zij worden verdacht van inbraken in een woning, een supermarkt en een horecagelegenheid. De inbraken hadden geen verband met elkaar en vonden plaats in de maanden oktober, december vorig jaar en januari jongstleden. nieuwsbericht Tue, 07 Jul 2020 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/06--drie-aanhoudingen-na-dna-matches.html 2020-07-07T11:53:00Z Woninginbraak Nieuwkoop
Op woensdag 9 oktober 2019 ontvingen agenten rond 03.16 uur een melding dat er mogelijk een inbraak gaande was bij een woning aan Het Lange Stuk in Nieuwkoop. Een getuige had gehoord dat er een ruit werd ingegooid en zag een persoon naar binnen gaan. De politie startte een onderzoek maar trof geen verdachte(n) aan. Wel werden er DNA-sporen ontdekt en kon er op woensdag 1 juli 2020 een 22-jarige man uit Nieuwkoop worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Binnenkort zal hij zich voor de rechter verantwoorden.

Inbraak supermarkt Ter Aar
Op maandag 9 december 2019, omstreeks 02:12 uur, werd er melding gedaan van inbraak bij een supermarkt aan de Kerkweg in Ter Aar. Toen de politie op de locatie aankwam troffen zij sporen aan die erop wezen dat er daadwerkelijk personen in het pand waren geweest. De verdachte was al gevlucht. Aan de hand van een DNA-match kon op dinsdag 30 juni 2020 een 46-jarige man uit Utrecht met een onrechtmatige verblijfsstatus worden aangehouden. Hij is aan de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gegaan.

Inbraak horecagelegenheid Nieuwkoop
Op maandag 20 januari 2020, werd er aangifte gedaan van een inbraak bij een horecagelegenheid aan De Simon van Capelweg in de gemeente Nieuwkoop. De eigenaar had die nacht het pand afgesloten. Toen de schoonmaakster de volgende ochtend het pand betrad viel het haar op dat zij het alarm niet uit hoefde te schakelen. Kort daarop constateerde zij dat de gokkasten opengebroken waren en één van de ramen vernield was. De eigenaar deed aangifte en de politie begon een onderzoek. Hieruit kwam een spoor naar voren wat later resulteerde in een DNA-match en op woensdag 1 juli de aanhouding van een 51-jarige man uit Rotterdam. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd. Hij zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.

Wat is DNA?
DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) is een stof die alle erfelijke eigenschappen van een mens of dier draagt. DNA zit bijvoorbeeld in haren, speeksel, sperma en bloed. Door forensisch onderzoek is met deze biologische sporen een DNA-profiel vast te stellen. DNA is zeer belangrijk voor het opsporingsproces. Het kan leiden tot bewijsmateriaal in een strafzaak. DNA is over het algemeen uniek, al kan het zijn dat twee mensen (ergens ter wereld) precies hetzelfde DNA hebben. Zo hebben eeneiige tweelingen sowieso hetzelfde DNA.

Wat doet de politie met DNA-materiaal?
Een dader laat soms sporen achter die DNA-materiaal bevatten. Denk aan een sigarettenpeuk, kauwgom waarop speeksel zit, een bebloed kledingstuk, haren of sperma. Een politiemedewerker – meestal een forensisch rechercheur – verzamelt elk spoor. Hiervoor heeft hij vele soorten materiaal bij zich. Een volledige sporendrager, bijvoorbeeld een kledingstuk, doet hij bijvoorbeeld in een papieren zak. Hij draagt een mondkapje en handschoenen om te voorkomen dat zijn DNA op de sporen komt. Ook kan beschermende kleding worden gedragen. Het DNA wordt onderzocht. Soms vindt dit DNA-onderzoek plaats in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.

Er is ingebroken. Mag ik alles aanraken?

 • Wacht op de politiemedewerker die het sporenonderzoek doet. Dat kan de politieagent zijn die er als eerste is, maar meestal voert een forensisch rechercheur het onderzoek uit.
 • Ga geen kamers in waar u niet hoeft te zijn. Natuurlijk wilt u weten wat er is gestolen, maar als u sporen vernielt van de dader, verkleint u de pakkans.
 • Voorkom dat u goederen aanraakt waarop sporen zitten.
 • Laat alles staan/liggen. Ook een bloedspoor, al is het maar een druppel.
 • Voorkom dat het spoor in contact komt met uw DNA. Dit kan al gebeuren wanneer u boven de sporen staat te praten.
 • Blijf uit de buurt van de plek waar de inbreker uw woning is binnengekomen; meestal een raam of een deur.
 • Ruim het gebroken glas of vernielde kozijn niet op en laat alles liggen zoals u het vond.
 • Ga niet op papieren staan die de dader op de grond heeft gegooid.
 • Laat een slotenmaker of glaszetter pas na het politieonderzoek komen.
 • Komt de forensisch rechercheur pas de volgende dag, probeer dan het geforceerde raam of de deur af te sluiten door het zo min mogelijk aan te raken. Probeer de vensterbank niet aan te raken. De raambomen en deurgrepen mag u gerust aanraken.
 • Moet er een noodruit worden geplaatst, laat dit dan van buitenaf doen en vraag de glasspecialist handschoenen te dragen. Raak de originele ruit zo min mogelijk aan en bewaar hem binnen.

Verdachte situatie
Ziet u een verdachte situatie? Neem in dat geval altijd contact op met de politie via 112.

 

]]>
Aanhouding 52.148319 4.7632929
Ter Aar - Man aangehouden na verdacht overlijden in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/06-ter-aar-man-aangehouden-na-verdacht-overlijden-in-woning.html Een 46-jarige man uit Ter Aar is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 34-jarige vrouw. Een rechercheteam onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Sun, 31 May 2020 13:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/31/06-ter-aar-man-aangehouden-na-verdacht-overlijden-in-woning.html 2020-05-31T13:36:00Z Agenten werden om 02.25 uur gevraagd naar een woning aan de Reigerlaan te gaan waar ambulancepersoneel op dat moment was vanwege de melding dat de vrouw medische hulp nodig had. De vrouw was overleden en vanwege de omstandigheden waaronder zij was aangetroffen, waren er twijfels over de doodsoorzaak. Daarop werd de 46-jarige man aangehouden op verdenking van mogelijkheid betrokkenheid bij haar dood. Forensisch experts hebben lange tijd onderzoek verricht in de woning.

Terughoudend
Een rechercheteam onderzoekt de zaak, de man is op het bureau ingesloten voor verhoor. Omdat het onderzoek in volle gang is, is de politie in deze fase zeer terughoudend met het delen van meer inhoudelijke informatie.

]]>
Aanhouding handboeien 52.17046885720114 4.699338343902584
Alphen aan den Rijn - Bestuurder veroorzaakt gevaarlijke situaties https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/26/06-alphen-bestuurder-veroorzaakt-gevaarlijke-situaties-getuigen-gezocht.html Een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats werd zaterdagavond 25 januari aangehouden nadat hij onder invloed achter stuur zat en daarbij het overige wegverkeer ernstig in gevaar heeft gebracht. De recherche is op zoek naar getuigen die met het rijgedrag van deze bestuurder geconfronteerd zijn. nieuwsbericht Sun, 26 Jan 2020 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/26/06-alphen-bestuurder-veroorzaakt-gevaarlijke-situaties-getuigen-gezocht.html 2020-01-26T09:32:00Z Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 23.20uur met zijn auto slingeren over de Boskoopseweg in Alphen aan den Rijn en wilden hem controleren. De man gaf echter geen gehoor aan het stopteken en reed op hoge snelheid verder terwijl hij zich op een gevaarlijke manier een weg tussen het overige verkeer baande. Zo haalde hij verschillende keren in door op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer te gaan rijden waar op dat moment ook ander verkeer reed. Op de N11 agenten de man uiteindelijk klem te rijden waarna ze hem konden aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor en blies op het politiebureau 650 ugl.

In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met getuigen en met name met bestuurders die door de man verrast werden toen hij plotseling op de verkeerde weghelft reed en hen tegemoet kwam rijden. Dit heeft plaats gevonden op voornamelijk de Provincialeweg N207 die lokaal ook bekend staan onder de straatnamen Herenweg, Zegerbaan en de Oostkanaalweg. Op deze laatste weg heeft de bestuurder bij de rotonde met de Nieuwkoopseweg naar de woonkern Nieuwkoop een stuk spookgereden. De districtsrecherche Alphen-Gouda is bereikbaar via nummer 088-9647543.

]]>
52.095337376241275 4.660439403149439
Nieuwkoop - Hennepkwekerij in woning aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/5/06-nieuwkoop-hennepkwekerij-in-woning-aangetroffen.html De politie heeft vrijdag 4 oktober na een melding een 29-jarige man in zijn woning aan het Het Lange Stuk aangehouden voor vernieling. nieuwsbericht Sat, 05 Oct 2019 08:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/5/06-nieuwkoop-hennepkwekerij-in-woning-aangetroffen.html 2019-10-05T08:24:00Z Agenten zijn vrijdag naar de woning gegaan om de bewoner aan te houden. In de woning troffen zij chemische stoffen aan die gebruikt kunnen worden bij het maken van verdovende middelen. In een slaapkamer vonden agenten ook een growtent met hennepplanten. De politie gaat  ervan uit dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden. Omdat er ook onderdelen van explosieven werden aangetroffen heeft de politie een deel van de weg afgezet en is de Explosieven Opruimingsdienst  Defensie (EODD) opgeroepen. Deze hebben de onderdelen uit de woning gehaald en elders tot ontploffing gebracht. De hennepkwekerij is ontmanteld en de apparatuur wordt vernietigd, evenals de 34 hennepplanten. Ook de chemische stoffen zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

]]>
De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Wilt u hierbij helpen? Bel de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit. Blijft u liever anoniem dat kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
Politie-embleem 52.148319 4.76329290000001
Nieuwkoop - Politie zoekt benadeelden vanwege inbraak of diefstal uit hun boten https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/20/06-nieuwkoop-politie-zoekt-eigenaren-vanwege-inbraak-of-diefstal-uit-hun-boten.html De politie van het team Kaag en Braassem is op zoek naar enkele eigenaren van boten omdat er in hun vaartuig ingebroken is. De inbraken gebeurden vermoedelijk in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 augustus. De vaartuigen lagen afgemeerd in de jachthaven aan het Reghthuysplein. nieuwsbericht Tue, 20 Aug 2019 14:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/20/06-nieuwkoop-politie-zoekt-eigenaren-vanwege-inbraak-of-diefstal-uit-hun-boten.html 2019-08-20T14:59:00Z Van twee benadeelden heeft de politie al aangifte opgenomen. Bij één van de boten werd de rits van het dekzeil opengeritst, waarna de deur met een breekvoorwerp werd opengebroken. Er werd uit de kajuit een gereedschapskist gestolen. Bij minimaal tien boten werd er ingebroken, maar mogelijk zijn dat er meer.  De politie doet onderzoek naar de inbraken cq diefstallen en verzoekt benadeelden die afgelopen weekend op deze jachthaven hun boot hadden liggen contact op te nemen via 0900 – 8844. De politie is ook op zoek naar getuigen. Ook zij kunnen contact opnemen met de politie van team Kaag en Braassem via dit nummer.

]]>
Nieuwe uniform politie 52.1502165 4.780280800000014
Langeraar - Wapens gevonden in woning na aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/28/06-langeraar---wapens-gevonden-in-woning-na-aanhouding.html Een arrestatieteam hield in een lopend onderzoek dinsdagochtend 28 mei op het Kerkpad een 25-jarige man uit Leiderdorp aan als verdachte. Na de aanhouding doorzochten agenten een woning in de A.G.M. van der Hoevenstraat, waar de verdachte verbleef, en troffen daar enkele wapens aan. nieuwsbericht Tue, 28 May 2019 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/28/06-langeraar---wapens-gevonden-in-woning-na-aanhouding.html 2019-05-28T14:49:00Z Een arrestatieteam van de politie ging rond 09.00 uur naar de A.G.M. van der Hoevenstraat, toen de verdachte net in een auto stapte op het Kerkpad. Via de standaard uitpraatprocedure kon de 25-jarige man vervolgens worden aangehouden. Bij een doorzoeking in de woning troffen agenten vlak daarna enkele wapens aan. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. De verdachte zit op dit moment vast en wordt gehoord.

]]>
Motorfiets met helm (beide van politie) 52.1955404 4.708521300000029
Nieuwkoop - Politie zoekt getuigen in onderzoek naar bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/1/06-nieuwkoop-politie-zoekt-getuigen-in-onderzoek-naar-bedreiging.html De politie van team Nieuwkoop-Kaag en Braassem is in een onderzoek naar een bedreiging op de Dorpsstraat op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Wed, 01 May 2019 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/1/06-nieuwkoop-politie-zoekt-getuigen-in-onderzoek-naar-bedreiging.html 2019-05-01T12:24:00Z Een 35-jarige Nieuwkoper sprak dinsdag 30 april om 20.15 uur op de Dorpsstraat  drie jongens van ongeveer 15 jaar aan toen zij daar brand probeerden te stichten aan een container. De jongens  bedreigden hierop de man en lieten daarbij daadwerkelijk een mes zien. De man ging er direct vandoor en liet van schrik zijn fiets achter. De fiets heeft hij later opgehaald.

Agenten hebben na de melding een zoekactie in de omgeving verricht, maar troffen de jongens niet meer aan. Het gaat om twee jongens met een Aziatisch uiterlijk en een met negroïde uiterlijk. De jongen met het negroïde uiterlijk heeft kort opgeschoren kroeshaar.

De politie zoekt getuigen van de bedreiging. Of mogelijk zijn er mensen die de jongens, na de bedreiging, hebben zien staan bij de fiets van de man of zijn de drie jongens de afgelopen dagen in dezelfde omgeving opgevallen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neemt u dan contact op met het politieteam Nieuwkoop-Kaag en Braassem via 0900 – 8844.

]]>
Gele jas motoragent 52.14999939999999 4.778960299999994
Den Haag - Woninginsluiper in beeld bij Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/30/06-woninginsluiper-in-beeld-bij-team-west.html Een bewoner van het Om en Bij in Den Haag ontdekte op dinsdagochtend 12 maart dat zijn portemonnee uit zijn kamer was gestolen. De dief moet in de nacht door het openstaande slaapkamerraam de woning zijn binnen gekomen. Diezelfde nacht wordt er twee keer contactloos geld opgenomen bij het tankstation aan de Laan in Den Haag. De verdachte is duidelijk in beeld. nieuwsbericht Tue, 30 Apr 2019 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/30/06-woninginsluiper-in-beeld-bij-team-west.html 2019-04-30T12:17:00Z Gouden ketting geroofd | Scheveningen
Op zondagavond 21 april (eerste paasdag) vindt er rond 20.00 uur een beroving plaats op de Dr. Lelykade in de haven. Daarbij wordt een gouden ketting gestolen en een mishandeling gepleegd. Er wordt een getuigenoproep gedaan.

Diefstal uit kantoor | Leiden
Op dinsdagavond 2 april worden uit een kantoorpand aan de Schipholweg in Leiden een pinpas en meerdere laptops gestolen. Later blijkt dat er bij verschillende pinautomaten voor bijna 7000 euro is gepind. De verdachte is bij een aantal transacties gefilmd.

Woninginbraak | Noorden
Bij een inbraak in een woning aan de Voorweg in Noorden (gemeente Nieuwkoop) zijn op woensdag 23 januari o.a. een fotocamera en bankpasjes gestolen. Er zijn camerabeelden van een man die geld probeert op te nemen met de gestolen pinpas bij de pinautomaat aan het Stadhuisplein in Alphen aan den Rijn.

Winkeldiefstal laptop | Den Haag
Een man en vrouw zijn op beelden van de bewakingscamera’s te zien als zij op 2 januari bij de BCC aan de Waldorpstraat een laptop stelen. De verpakking en het beveiligingsmateriaal wordt later in de winkel teruggevonden.

Inbraak kantoor dierenambulance | Leiden
In de nacht van goede vrijdag 19 op zaterdag 20 april is er tussen 2 en 4 uur ingebroken in het kantoor van de dierenambulance in het voormalige verzorgingshuis  aan de Robijnhof in Leiden. Er werd een laptop en een geldkistje gestolen. Er wordt een getuigenoproep gedaan.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 

]]>
Dick Team West 52.07191379999999 4.3067042999999785
Zevenhoven - Recherche zoekt getuigen van woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/06-recherche-zoekt-getuigen-van-woningoverval.html De districtsrecherche Alphen aan den Rijn/ Gouda zoekt getuigen van een overval op een woning aan het Park Verheijen (nabij de Kade) op woensdagochtend 10 april. Een 78-jarige man werd in zijn woning overvallen door een onbekende man. nieuwsbericht Wed, 10 Apr 2019 08:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/06-recherche-zoekt-getuigen-van-woningoverval.html 2019-04-10T08:54:00Z De politie ontving rond 00:15 uur een melding van de overval. Het slachtoffer vertelde agenten dat hij, toen hij even wakker werd, een onbekende man in zijn woning aantrof. De man dwong de bewoner onder bedreiging van een wapen enkele spullen af te geven. Vervolgens ging de man er vandoor en kon het slachtoffer de politie bellen.

Volgens het slachtoffer was de overvaller een man met een blanke huidskleur, van tussen 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang.

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen van deze woningoverval. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-700.

]]>
Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht 52.18942849999999 4.828812999999968
Regio Den Haag - Autobranden Leidschendam-Voorburg in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/06-team-west.html Opsporingsprogramma Team West vraagt vanavond aandacht voor de autobranden in Leidschendam en Voorburg van de afgelopen weken. Als laatste ging in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari een haspelwagen in vlammen op aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. nieuwsbericht Tue, 26 Feb 2019 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/06-team-west.html 2019-02-26T09:25:00Z Het is nog te vroeg om te zeggen of alle branden het werk zijn van dezelfde dader(s). De politie hoopt informatie te krijgen van mensen die iets voor, tijdens of na de branden hebben gezien. Ook hoort de politie graag of mensen bewakingscamera’s hebben hangen in de buurt van die plaatsen. Mensen die iets verdachts zien, wordt gevraagd signalementen en kentekens te noteren en direct 112 te bellen. Ook wordt hondenbezitters gevraagd tijdens het uitlaten extra goed om hun omgeving te letten.

]]>
Een 31-jarige man uit Ter Aar met een beperking werd slachtoffer van phishing. Hij kreeg een mail dat hij zijn bankpas moest opsturen waarna hij een nieuwe zou krijgen. De mail leek van zijn bank te komen maar deze was vals. Een onbekende man maakte twee dagen later 4500 euro buit tijdens een aantal pintransacties bij het Fair Play Casino aan de Coolsingel in Rotterdam. Hoe deze oplichter aan de pincode is gekomen, wordt onderzocht. De man is bij het pinnen op beeld gezet.

]]>
In de hal van het centraal station van Den Haag heeft een insluiper toegeslagen in een satébar. Hij kwam via de achterkant binnen door een deur op een kier. Hij nam een telefoon en een laptop van het personeel mee. Ook deze man staat op beeld.

]]>
Een 85-jarige vrouw is bij het winkelcentrum van Voorburg van haar bankpas bestolen via een babbeltruc. In de Bucaillestraat vroeg een man haar de weg naar Amsterdam met een kaart in zijn hand. In de tussentijd heeft hij haar bankpas weten te bemachtigen. Bij de ING in Voorburg heeft hij vervolgens geld gepind. Uiteindelijk is haar pinpas op negen verschillende plekken gebruikt. In Voorburg, Rotterdam, Veghel en zelfs in België. In Rotterdam is hij in het gezelschap van een tweede man. In totaal is er 5280 euro opgenomen. De beide mannen staan op camerabeelden.

]]>
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook informatie delen met de WhatsApp tiplijn 06-10000012. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via 06-57876279.  

Team West: dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

]]>
Team West Esther Coster 52.0877314 4.399385499999994