Alle berichten | Noordwijkerhout | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/noordwijkerhout.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Noordwijkerhout nl Tue, 22 Sep 2020 21:45:50 GMT 2020-09-22T21:45:50Z nl Wassenaar - Gewapende overval op Wassenaarse supermarkt in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/06-gewapende-overval-op-wassenaarse-supermarkt-in-team-west.html In de uitzending van vanavond zijn beelden te zien van de man die op donderdagavond 7 maart, vlak voor sluitingstijd, de Dirk van den Broek supermarkt aan de Starrenburglaan in Wassenaar overvalt. Hij heeft een vuurwapen en houdt tijdens de overval een medewerker onder schot. De verdachte gaat er met kassageld vandoor. nieuwsbericht Tue, 09 Apr 2019 11:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/06-gewapende-overval-op-wassenaarse-supermarkt-in-team-west.html 2019-04-09T11:54:00Z Verder komen de volgende zaken aan bod:

Gestolen goederen aangetroffen bij inbrekers | Den Hoorn en Delft
In een onderzoek naar woninginbraken waarbij vier verdachten zijn aangehouden, zijn ruim 200 goederen in beslag genomen. De recherche heeft inmiddels een deel van de van deze spullen kunnen koppelen aan aangiftes. In de uitzending van vanavond worden onder andere horloges en sieraden getoond. Mogelijk kunnen deze goederen ook aan inbraken worden gelinkt en kunnen ze worden teruggegeven aan de eigenaren.

Getuigenoproep inbraak opticien | Katwijk
In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 april rond 04.40 uur braken vermoedelijk twee mannen in bij een opticien aan de Princestraat. Bij deze inbraak maakten de verdachten voor duizenden euro’s aan kostbare merkbrillen buit. Er zijn vooralsnog geen camerabeelden, maar mogelijk zijn er getuigen die verdachte personen of voertuigen hebben gezien rond het tijdstip van de inbraak in de omgeving van de Princestraat.

Inbreker Heemstede fietst richting de Bollenstreek
Bij een inbraak op woensdag 6 maart in een woning aan in Heemstede, vertrekt de verdachte op de fiets met verschillende spullen van de bewoner. Hij is in beeld als hij langs een tankstation in Heemstede fietst in de richting van de Bollenstreek. Omdat een gedeelte van de buit is teruggevonden tussen Vogelenzang en De Zilk (gemeente Noordwijk) is het mogelijk dat de verdachte uit deze omgeving komt.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 

]]>
52.1429096 4.401212900000019
Noordwijkerhout - Verdachte gewapende overval Noordwijkerhout aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/24/06-verdachte-gewapende-overval-noordwijkerhout-aangehouden.html Bij een gewapende overval op een snackbar aan de Viaductweg in Noordwijkerhout heeft de politie zondagavond een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Noordwijk. nieuwsbericht Sun, 24 Feb 2019 20:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/24/06-verdachte-gewapende-overval-noordwijkerhout-aangehouden.html 2019-02-24T20:24:00Z De man vluchtte uiteindelijk zonder buit. Agenten wisten hem later in de buurt aan te houden. De politie onderzoekt wat er precies heeft voorgevallen.

]]>
Bij de overval raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met: 0900 8844 of anoniem via: 0800 7000.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 52.2599806 4.493756299999973
Den Haag - Politie treft bij controle genoeg vuurwerk om gevel weg te blazen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html Agenten hebben donderdag 29 november 175 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 23 adressen in de regio. Op verschillende adressen zijn vier verdachten aangehouden. Bij twee adressen kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. nieuwsbericht Fri, 30 Nov 2018 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html 2018-11-30T12:56:00Z In een woning in Honselersdijk vonden agenten genoeg illegaal vuurwerk om een complete gevel uit de woning te blazen. Een 16-jarige Honselersdijker bleek al langer te knutselen met illegaal vuurwerk, zonder dat zijn ouders en hijzelf de gevaren hiervan inzagen. Zelfgemaakt vuurwerk is levensgevaarlijk, omdat het onvoorspelbare bommen zijn. Zo is de explosie veel zwaarder dan ingeschat en gaan ze vaak te vroeg af.

De jongen is aangehouden en wordt vrijdag 30 november voorgeleid voor de rechter-commissaris. Nadat een specialist van het Team Explosieven Verkenning (TEV) het geknutselde vuurwerk beoordeelde, werd de EOD gewaarschuwd om de explosieven veilig te stellen en af te voeren.

Geïmproviseerde pijpbom in Noordwijkerhout
In een woning in Noordwijkerhout troffen agenten naast illegaal vuurwerk ook diverse verboden wapens aan - luchtdrukwapens, een ploertendoder en pepperspray - en een geïmproviseerde pijpbom. Specialisten van de EOD lieten de pijpbom gecontroleerd tot ontploffing brengen. Een 42-jarige man uit Noordwijkerhout is aangehouden.


-
Voorhout en Katwijk
In Voorhout hield de politie een 47-jarige man uit Voorhout aan. Agenten vonden professioneel en illegaal vuurwerk in zijn woning en vermoeden dat de man hierin handelt. De man zit vast en wordt gehoord. In Katwijk vond de politie een grote partij illegaal vuurwerk die in beslag genomen is.

Hennep, mortierbommen en lanceerbuizen in Leiderdorp
In Leiderdorp vonden agenten in een woning een kleine hennepkwekerij, speed en GHB. Alle goederen en planten zijn in beslag genomen. Ook vonden ze in de woning op een zolderkamer 30 kilo vuurwerk, waaronder nitraten, mortierbommen en lanceerbuizen. Mortierbommen ontploffen doorgaans binnen een fractie van seconde na ontsteking. Een 35-jarige man uit Leiderdorp werd hiervoor aangehouden.

Vuurwerkvondsten in Naaldwijk, Monster en Maasdijk
In woningen in Naaldwijk, Monster, Maasdijk vonden agenten cobra’s, nitraten, mortieren, rookbommen en strijkers. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Een fors aantal verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen proces-verbaal. Alle verdachten worden aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Zelfgemaakt en illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk!
Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Zelfgemaakt illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk want onvoorspelbaar: het kan te vroeg afgaan en ook de kracht kan overweldigend zijn met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg. De koker kan uiteenspatten waardoor de stukken als projectielen alle kanten opvliegen. Niet alleen gevaarlijk voor de afsteker, maar ook voor de omstanders. Zulke bommen maken is strafbaar, net als het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Ook postbezorgers lopen grote risico's. Voor de verzending van vuurwerk worden vaak reguliere koeriersdiensten gebruikt. De bezorgers weten niet wat er in zo'n pakket zit, maar vuurwerk kan de kracht van een granaat in veelvoud hebben. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk ontploft in een woonwijk of in een bus van een bezorgdienst. Daarom waarderen wij het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestuurlijke maatregel
Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen. Bij het betaald voetbal is deze maatregel al gebruikelijk.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) staat 24 uur per dag klaar om explosieven te ruimen. Van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tot het onderzoeken van geïmproviseerde explosieven. De politie heeft speciaal opgeleide mensen die het eerste onderzoek naar een aangetroffen pakketje kunnen uitvoeren. Dit zijn specialisten van het Team Explosieven Verkenning. Als assistentie van de EOD nodig is, kan de politie 24 uur per dag de EOD bellen.

]]>
51.9991757 4.217456999999968
Noordwijk - Illegaal vuurwerk leidt tot aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/3/06-noordwijk-illegaal-vuurwerk-leidt-tot-aanhoudingen.html Onderzoek naar het opblazen van een prullenbak door zwaar vuurwerk in een speeltuin aan de Ranonkelstraat leidde donderdagavond 1 november tot de aanhouding van twee jongens van 14 en 16 jaar uit respectievelijk Noordwijk en Noordwijkerhout. Agenten onderzochten vijf woningen in Noordwijk en Noordwijkerhout en namen zwaar illegaal vuurwerk in beslag. nieuwsbericht Sat, 03 Nov 2018 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/3/06-noordwijk-illegaal-vuurwerk-leidt-tot-aanhoudingen.html 2018-11-03T12:44:00Z Zaterdagmiddag 13 oktober staken jongeren zwaar vuurwerk af in een speeltuin, waarbij zij een prullenbak opbliezen. Door de klap belandden delen van de prullenbak door de hele speeltuin en aanliggende tuinen. De gemeente deed aangifte van de vernieling. De politie sprak met meerdere getuigen. Onderzoek door het vuurwerkteam leidde uiteindelijk naar vier verdachten. Agenten onderzochten hun woningen en troffen in twee daarvan zwaar vuurwerk aan. Het vuurwerk is in beslag genomen, alsmede twee mobiele telefoons. Deze goederen worden nog onderzocht door rechercheurs. Beide verdachten zijn aangehouden voor het in bezit hebben van zwaar vuurwerk. De vier verdachten worden gehoord over hun betrokkenheid bij het opblazen van de prullenbak. Ook wordt hun betrokkenheid bij andere vernielingen in de openbare ruimte, onderzocht.

]]>
Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers, bezitters, afstekers en handelaren van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Ziet u iemand illegaal vuurwerk afsteken, twijfel niet en bel 112. Of vermoedt u bezit van vuurwerk danwel dat er illegaal zwaar vuurwerk verhandeld wordt in uw buurt en u wilt anoniem melden, bel dan met 0800-7000.

]]>
52.2336703 4.4396074
Den Haag - EVA-team houdt twee mannen met openstaande straffen aan https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/22/eva-team-houdt-twee-mannen-met-openstaande-straffen-aan.html Politieagenten van het EVA-team hielden dinsdag 19 juni een 40-jarige man aan in Noordwijkerhout. De politie zocht de man omdat hij nog een deel van een gevangenisstraf van 4 jaar moet uitzitten in Polen, voor ontvoering en afpersing. Daarnaast heeft het EVA-team op 22 juni een 34-jarige man aangehouden in Den Haag. Deze man moet nog een gevangenisstraf van 98 dagen uitzitten wegens het bezit/opslaan van professioneel vuurwerk. nieuwsbericht Fri, 22 Jun 2018 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/22/eva-team-houdt-twee-mannen-met-openstaande-straffen-aan.html 2018-06-22T12:34:00Z Het EVA-team kreeg het verzoek de Poolse man zonder vaste woon-of verblijfplaats op te sporen. De man moet nog een deel van een 4-jarige gevangenisstraf uitzitten voor ontvoering en afpersing, waar hij in Polen voor was veroordeeld. Uit onderzoek bleek dat de man in Noordwijkerhout verbleef, waar agenten van het EVA-team hem op dinsdag 19 juni konden aanhouden. De man is vastgezet en zal uitgeleverd worden aan Polen, waar hij het resterende deel van zijn straf moet uitzitten.

]]>
Op vrijdag 22 juni hielden agenten van het EVA-team een 34-jarige man aan in een woning aan de Leyweg in Den Haag. De man was door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor een gevangenisstraf van 98 dagen voor het bezit/opslaan van professioneel vuurwerk in Leiden in 2014.

De man had zich zelf moeten melden voor zijn gevangenisstraf, maar daar heeft hij zich niet aan gehouden. Het EVA-team wist de man op te sporen, die op dat moment verbleef bij zijn vriendin in Den Haag. De man werd daarop aangehouden in de woning.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Noordwijkerhout - Politie zoekt getuigen gewapende overval tankstation https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/1/06-noordwijkerhout-politie-zoekt-getuigen-gewapende-overval-tankstation.html Een onbekende man overviel donderdagochtend 1 maart een Total tankstation aan de Herenweg. De overval mislukte doordat de overvaller de zaak uit werd gejaagd. Hij vluchtte weg zonder buit. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Thu, 01 Mar 2018 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/1/06-noordwijkerhout-politie-zoekt-getuigen-gewapende-overval-tankstation.html 2018-03-01T11:19:00Z Gelijk na de overval belde de eigenaar de politie. Hij vertelde dat de onbekende man omstreeks 09.30 uur het tankstation was binnenkomen. De overvaller bedreigde een medewerker met een hamer en eiste geld. Dat mislukte, omdat de eigenaar de overvaller met een stok het tankstation uit joeg. De overvaller rende weg in de richting van de Brink.

Het gaat om een man van 30 à 35 jaar oud, 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een licht blauwe trui met capuchon en witte letters op de voorzijde. Daaronder droeg hij een trainingsbroek en zwarte gympen met roze zolen. Ook droeg hij gezichtsbedekking. Niemand raakte gewond. De districtsrecherche onderzoekt deze zaak. 

Getuigen gezocht
Zag u de verdachte in de omgeving van de Herenweg of heeft u hem na de overval nog gezien. Of heeft u andere informatie die voor het onderzoek van belang is, bijvoorbeeld camerabeelden van de omgeving? Neem dan contact op met de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
Cameratoezicht 52.276444 4.512083999999959
Tilburg - Man aangehouden na mishandeling met bierglas https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/30/08-man-aangehouden-na-mishandeling-met-bierglas.html De politie hield zondag 30 juli een 23-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt verdacht van mishandeling, nadat hij bij een horecagelegenheid aan de Heuvel een 27-jarige man uit Noordwijkerhout met een bierglas in het gezicht sloeg. nieuwsbericht Sun, 30 Jul 2017 06:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/30/08-man-aangehouden-na-mishandeling-met-bierglas.html 2017-07-30T06:37:00Z Omstreeks 02.30 uur kregen agenten een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid. De beveiliging zou hierbij hebben ingegrepen. Toen de politie arriveerde, troffen zij een man met verschillende verwondingen in zijn gezicht aan. Het slachtoffer zou door een andere man met een bierglas in het gezicht zijn geslagen. De aanwezige beveiliging hield een man in bedwang en droeg deze over aan de politie. Dit bleek de vermoedelijke dader. Hij werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft medische hulp gekregen voor zijn verwondingen. 

]]>
52.2601939 4.495583799999963
Noordwijkerhout - Bewoner Noordwijkerhout bestolen van mobiele telefoon https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/24/06-noordwijkerhout-bewoner-noordwijkerhout-bestolen-van-mobiele-telefoon.html Een inwoner van Noordwijkerhout is donderdagavond 23 februari om 21:45 uur bestolen van zijn mobiele telefoon op het Ridderspoor, dit nadat er via marktplaats een afspraak was gemaakt voor de verkoop van de telefoon. nieuwsbericht Fri, 24 Feb 2017 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/24/06-noordwijkerhout-bewoner-noordwijkerhout-bestolen-van-mobiele-telefoon.html 2017-02-24T09:31:00Z Nadat de inwoner van Noordwijkerhout telefonisch een afspraak had gemaakt met de koper, kwam hij op het afgesproken tijdstip bij de woning van de verkoper. Direct greep de dader de nog in doos zittende Iphone 7 plus uit de handen van de verkoper en rende weg naar een klaar staande auto op het Schippersvaartweg. Het voertuig reed weg in de richting van de Maandagse Wetering. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gehoord of gezien. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 en dan vragen naar Team Bollenstreek Noord.

]]>
De verdachte is een lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar oud. Had een normaal postuur en sprak met een Noord-Afrikaans accent. De verdachte droeg donkere kleding en had een jas aan met capuchon. Nadat de verdachte was ingestapt in een kleine, grijze auto is deze weggereden in de richting van de Maandagse Wetering. Vermoedelijk stond hier een mededader op de verdachte te wachten.

]]>
52.2594521 4.501542699999959
Noordwijkerhout - Politie houdt vijf verdachten aan na sigarettendiefstal Noordwijkerhout https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/16/06-noordwijkerhout-politie-houdt-vijf-verdachten-aan-na-sigarettendiefstal-noordwijkerhout.html Bij de politie kwam donderdag 16 februari omstreeks 03.45 uur een melding binnen dat er ingebroken werd in een supermarkt aan de Zeestraat. Twee mannen waren er na de inbraak op een scooter vandoor gegaan. Agenten hielden later die nacht vijf verdachten aan. nieuwsbericht Thu, 16 Feb 2017 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/16/06-noordwijkerhout-politie-houdt-vijf-verdachten-aan-na-sigarettendiefstal-noordwijkerhout.html 2017-02-16T14:48:00Z De inbrekers gingen er na de inbraak met een groot soort hoeslaken gevuld met sigaretten vandoor op een scooter in de richting van de Victoriberg. Oplettende getuigen alarmeerde direct de politie die snel ter plaatse was. De ruit van de winkel was ingegooid en de rolluiken van de sigarettenkasten bleken geforceerd. In de winkel werden meerdere pakjes sigaretten op de grond aangetroffen.

In de wijk achter de Victoriberg zagen agenten in burger dat er sigaretten in een voertuig werden geladen. Agenten besloten het voertuig te volgen. De auto leidde naar een woning in de Borodinstraat in Almere. De politie hield vijf mannen aan op verdenking van de sigarettendiefstal in Noordwijkerhout of betrokkenheid daarbij. Het gaat om vier mannen uit Almere in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Ook werd een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de woning werden diverse goederen aangetroffen waarvan de herkomst wordt onderzocht. Mogelijk dat de goederen van inbraken afkomstig zijn. Ook de gestolen sigaretten werden teruggevonden.  De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de in de woning aangetroffen goederen en onderzoeken ook of de vijf voor andere inbraken in onze regio in aanmerking komen.

]]>
52.2616215 4.489594399999987
Leiden e.o. - Politie treft drie hennepkwekerijen aan in regio Leiden https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/1/06-leiden-politie-treft-drie-hennepkwekerijen-aan-in-regio-leiden.html De politie doorzocht dinsdag 31 januari na diverse tips meerdere panden in Leiden en omgeving. Hierbij werden in totaal drie hennepkwekerijen aangetroffen en twee personen aangehouden. nieuwsbericht Wed, 01 Feb 2017 09:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/1/06-leiden-politie-treft-drie-hennepkwekerijen-aan-in-regio-leiden.html 2017-02-01T09:50:00Z Bij de politie waren meerdere meldingen binnengekomen over hennepkwekerijen in Leiden, Katwijk en Noordwijkerhout. Agenten namen dinsdag 31 januari poolshoogte bij meerdere panden.

In Leiden werd in een woning aan de Kneppelhoutstraat een in werking zijnde hennepkwekerij met 190 planten aangetroffen. Twee personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Leiden en een 22-jarige man uit Leiden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

]]>
In Noordwijkerhout was het raak in een pand op het industrieterrein aan de Gieterij. Daar troffen agenten dinsdag 600 hennepplanten aan. De planten werden aangetroffen achter een dubbele wand van het bedrijf.

]]>
Ook in Katwijk namen agenten een kijkje in een woning in de Talmastraat. Daar werd in een flatwoning een kweektent met 117 hennepplanten aangetroffen. Na onderzoek in de woning bleek er sprake van diefstal van stroom en was de watermeter verwijderd. Tevens werd een brandgevaarlijke situatie geconstateerd.

 

De kwekerijen worden ontmanteld en samen met de hennep vernietigd.

]]>
Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.24944860000001 4.492637500000001