Alle berichten | Papendrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/papendrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Papendrecht nl Sat, 24 Jul 2021 11:08:47 GMT 2021-07-24T11:08:47Z nl Papendrecht - Serie-oplichter loopt tegen verkeerde aan https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/8/07-serie-oplichter-loopt-tegen-verkeerde-aan.html De politie heeft een 24-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van oplichting bij meerdere mensen. In totaal is voor tienduizenden euro’s buitgemaakt. Afgelopen vrijdag probeerde de man zijn trucje echter op de verkeerde uit. Een 77-jarige vrouw uit Papendrecht kreeg eerst een nepbankmedewerker aan de telefoon en daarna de man aan de deur met een nepverhaal over haar bankrekening, maar zij vertrouwde de boel niet. Door haar actie kon de man op heterdaad aanhouden. Thu, 08 Jul 2021 14:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/8/07-serie-oplichter-loopt-tegen-verkeerde-aan.html 2021-07-08T14:43:00Z Vrijdagavond rond 19.30 uur werd een 77-jarige vrouw uit Papendrecht gebeld. Ze kreeg een vrouw aan de lijn die zich voordeed als een bankmedewerker. Zij vertelde de vrouw dat er iets mis was met haar bankrekening en dat ze dit kon oplossen door geld over te boeken naar een andere rekening. Toen de vrouw hier niet direct op inging, gaf de nepbankmedewerkster aan dat er een mannelijke collega van haar in de buurt was, die langs zou komen om te helpen. De Papendrechtse had geen goed gevoel bij het telefoongesprek en informeerde haar overburen. Deze buren alarmeerden de politie die er direct naartoe ging. De 24-jarige man die zich voordeed als de bankmedewerker kon hierdoor op heterdaad worden aangehouden door agenten. Vanmiddag zijn de Papendrechtse en haar overburen in het zonnetje gezet en hebben we hen bedankt voor hun hun oplettendheid, doortastenheid en daadkracht!

Het slachtoffer: “Je gaat steeds mee in het verhaal van de oplichter, maar ik voelde toch wel: het klopt niet, het klopt niet. Toen de zogenaamde bankmedewerkster tegen me zei dat er iemand onderweg was om mijn pasje op te halen en ik ondertussen aan de telefoon moest blijven, dacht ik: dit is echt foute boel. Ik ging naar buiten en kwam gelukkig mijn buurman tegen, die samen met zijn vrouw mij te hulp schoot.”

De politie doet onderzoek naar de oplichting. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De rechter-commissaris heeft besloten dat de aangehouden man nog twee weken vast moet blijven zitten.

De werkwijze van criminelen
Regelmatig wordt er aangifte gedaan door mensen die slachtoffer zijn geworden van bankhelpdeskfraude, al dan niet gecombineerd met een babbeltruc. Bij deze vorm van oplichting belt de oplichter anoniem of met een ‘gespoofed’ nummer. Spoofen is een technisch trucje, waardoor op het scherm van uw mobiel de naam van uw bank verschijnt. In werkelijkheid is dit een cybercrimineel die zich op deze manier voordoet als een bankmedewerker. Vervolgens vertelt de oplichter, de nepbankmedewerker, dat de bankrekening gehackt is en dat er verdachte transacties te zien zijn op uw rekening. De oplichter zal er op aandringen om geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’.

Een andere truc is dat de oplichter vertelt dat er een nieuwe bankpas wordt opgestuurd. De oplichter vraagt naar de pincode van de ‘oude’ bankpas en zegt dat er meteen een bankmedewerker langskomt om deze pas op te halen. Het enige wat iemand hoeft te doen, is de bankpas (al dan niet doorgeknipt) in een envelop doen en afgeven aan de ‘bankmedewerker’. Een ordinaire babbeltruc, want binnen enkele minuten wordt vervolgens de rekening geplunderd.

Trap er niet in!
Uw bank vraagt telefonisch of per mail nooit om uw bankgegevens, pinpas, pincode of om in te loggen bij Internet Bankieren via een link. Ook zal uw bank u nooit onder druk zetten om zo snel mogelijk te handelen. Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon heeft? Verbreek dan direct de verbinding. Zoek vervolgens zelf het juiste telefoonnummer van de bank om te vragen of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. Doe ook altijd aangifte bij de politie: https://www.politie.nl/informatie/ik-ben-opgelicht.-wat-moet-ik-doen-bij-bankhelpdeskfraude.html. Zo helpt u te voorkomen dat andere mensen slachtoffer worden.

 

]]>
51.83323777 4.70334407
Papendrecht - Verdachten van drugshandel in Papendrecht aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/07-verdachten-van-drugshandel-in-papendrecht-aangehouden.html Een 23-jarige man uit Dordrecht en een 22-jarige man uit Sliedrecht zijn op 19 maart op de Lange Tiendweg in Papendrecht aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Mon, 22 Mar 2021 15:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/07-verdachten-van-drugshandel-in-papendrecht-aangehouden.html 2021-03-22T15:42:00Z De politie had de Dordtenaar al langere tijd op de korrel nadat over hem informatie over zijn activiteiten was binnengekomen. Uit het onderzoek dat naar hem werd opgestart, werd op 19 maart duidelijk dat hij met zijn auto diverse locaties afreed en aan meerdere klanten harddrugs verkocht. Daarop werden de man en zijn bijrijder aangehouden.

Maar daar hield het niet mee op. Uit het onderzoek kwam een pand naar voren aan de Stellingmolen in Papendrecht. Tijdens een inval werden naast drugs ook versnijdingsmiddel, versnijdingsapparatuur en een grote som contant geld aangetroffen. In de woning was een 29-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aanwezig, die ook werd aangehouden. Alle drugs en aanverwante zaken zijn inbeslaggenomen. De Dordtenaar en de man uit Hendrik-Ido-Ambacht zitten nog vast. De Sliedrechter is heengezonden, maar blijft wel verdachte.

]]>
51.8424811 4.6941834
Papendrecht - Twee aanhoudingen voor overval supermarkt Korenbloemstraat https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/3/07-twee-aanhoudingen-voor-overval-supermarkt-korenbloemstraat.html Ook met een masker op, kun je herkend worden. Dat blijkt maar weer na een uitzending van Bureau Rijnmond waar twee mannen met een zogenaamd V For Vendetta masker een supermarkt overvielen. Een 15 en 18 - jarige jongen zijn na herkenning aangehouden. Tue, 03 Nov 2020 13:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/3/07-twee-aanhoudingen-voor-overval-supermarkt-korenbloemstraat.html 2020-11-03T13:51:00Z Het is al even geleden. Op een woensdag in november 2019, rond 18.50 uur, kort voor sluitingstijd, kwamen twee jongens de winkel op de hoek van de Korenbloemstraat en Goudsbloemstraat binnen. In de winkel was op dat moment alleen een personeelslid aanwezig. De gewapende daders hadden een vuurwapen en een mes waarmee ze de medewerker die achter de kassa zat bedreigden. Terwijl het slachtoffer het geld uit de kassa haalde, werd er steeds met het mes voor zijn neus heen en weer bewogen. Met een onbekend geldbedrag gingen de twee er vandoor en lieten de winkelmedewerker geschrokken, maar ongedeerd achter. De mannen waren gemaskerd.
Na onderzoek en na de uitzending in Bureau Rijnmond waar de camerabeelden werden getoond, maar ook op de sociale media, zijn de twee verdachten herkend door kijkers.

 

]]>
51.8324948 4.69314
Papendrecht - Man aangehouden na serie-inbraken in Papendrecht https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/2/07-man-aangehouden-na-serie-inbraken-in-papendrecht.html Agenten van de politie in Papendrecht hebben op 2 november een 19-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Een getuige hoorde rond 04.30uur vreemde geluiden vanuit de bergingen onder in de flat aan de Rembrandtlaan en belde direct 112. Mon, 02 Nov 2020 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/2/07-man-aangehouden-na-serie-inbraken-in-papendrecht.html 2020-11-02T10:57:00Z Stockfoto politie

Tientallen bergingen
De politie was er snel bij en agenten troffen in de ruimte waar de bergingen op uitkomen twee mannen aan. Dat zij daar niets goeds in de zin hadden, bleek wel uit het feit dat ze bij het zien van de agenten er meteen vandoor wilden. Eén van de mannen wist daadwerkelijk te ontsnappen, maar de ander werd gearresteerd en is mee naar het politiebureau genomen. In de flat bleken tientallen bergingen met geweld te zijn geopend, mogelijk 40 stuks. De schade aan de deuren alleen al loopt in de duizenden euro’s.
Het is nog onbekend of de mannen daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt. Daarom doet de politie een beroep op de inwoners van de flat om aangifte te doen, wat gemakkelijk en snel via politie.nl kan.

Duivenstraat
In een flat aan de nabijgelegen Duivenstraat zou ook in dezelfde nacht ook ingebroken zijn. De dader(s) zouden hier de sloten van de kelderboxen niet vernield hebben, maar door ‘flipperen’ zijn binnengekomen. Of de mannen die in de Pelserflat betrapt werden ook aan de flat aan de Duivenstraat te linken zijn, is nog in onderzoek. Ook hier is nog niet bekend of er iets buitgemaakt en daarom doet de politie ook hier de oproep om aangifte bte doen als daadwerkelijk iets is weggenomen.
 

]]>
51.83413150000001 4.6820895
Rotterdam - In Bureau Rijnmond: poging ontvoering 4-jarig jongetje en mannen schieten op man en vrouw in winkelcentrum Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/07-poging-ontvoering-van-4-jarig-jongetje-in-bureau-rijnmond.html Op 26 maart, in het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, tonen we weer misdrijven uit de regio. Deze week vier zaken. Wed, 25 Mar 2020 16:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/07-poging-ontvoering-van-4-jarig-jongetje-in-bureau-rijnmond.html 2020-03-25T16:09:00Z Poging ontvoering
Op vrijdag 13 september probeerde een onbekende man een 4-jarig jongetje van het schoolplein aan de Rotterdamse Mahlersingel te halen. Het was in de overblijfpauze tussen 12 en half 1. Gelukkig zag een van de overblijfjuffen het gebeuren en is de man hard weggerend.  Er is een compositietekening gemaakt van de verdachte en hopelijk herkennen de kijkers de man.

Schietincident Dordrecht
Op 15 maart werden een man en zijn vriendin rond 21.30 u beschoten in Winkelcentrum Crabbehof. Een scooter met twee mannen kwam recht op hen af rijden en openden het vuur.  Ze raakten allebei gewond. In de Witte de Withstraat, bij de Zuidendijk, wordt de scooter in het water achtergelaten. Wie weet wie de daders zijn?

Overval supermarkt
Op woensdag 27 november 2019 rond 18.50 uur, kort voor sluitingstijd, kwamen twee jongens een buurtsupermarkt op de hoek van de Korenbloemstraat en Goudsbloemstraat binnen. De daders hadden een vuurwapen en een mes waarmee ze de medewerker bedreigden. Met een onbekend geldbedrag gingen ze er vandoor en lieten de medewerker geschrokken, maar ongedeerd achter.

Whatsappfraude met een Rotterdamse twist
Een Eibergse  vrouw van 54 werd benaderd door haar zogenaamde dochter die haar appt met een smoes. De ‘dochter’ vraagt haar om geld over te maken . Zo maakt de moeder in totaal 3000 euro over en zien we op de camerabeelden de verdachte die dat bedrag in Rotterdam  gaat opnemen.

 

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

]]>
51.9244201 4.4777326
Papendrecht - Politie zoekt getuigen van overval supermarkt Papendrecht https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/28/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-supermarkt-papendrecht.html Het Regionale Overvallenteam van de politie in Rotterdam zoekt getuigen van een overval op een buurtsupermarkt in Papendrecht op 27 november. Thu, 28 Nov 2019 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/28/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-supermarkt-papendrecht.html 2019-11-28T09:45:00Z Rond 18.50 uur, kort voor sluitingstijd, kwamen twee jongens de winkel op de hoek van de Korenbloemstraar/Goudsbloemstraat binnen. In de winkel was op dat moment alleen een personeelslid aanwezig. De gewapende daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor en lieten de winkelmedewerker geschrokken, maar ongedeerd achter.

Vendetta-masker
Dader 1 was een jongeman die goed Nederlands sprak. Hij droeg een bivakmuts en een zwarte jas en hij had een mes bij zich. De tweede dader had ook een zwarte jas aan en droeg een zogenaamd Vendetta-masker. Hij had een vuurwapen of iets wat er sterk op leek bij zich.

Bel de politie
Heeft u de daders  voorafgaand, tijdens of na de overval gezien? Help dan de politie en bel op 0900-8844 en vraag naar het RTO. Andere informatie die leidt naar de daders, zoals camerabeelden, is vanzelfsprekend ook welkom. Anoniem uw informatie delen kan ook: 0800-7000.

]]>
51.8324948 4.693139999999971
Papendrecht - Aanhouding en vondst drugs na anonieme tip over dealen https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/07-aanhouding-en-vondst-drugs-na-anonieme-tip-over-dealen.html In de Papendrechtse wijk Westeind heeft de politie een 23-jarige man en een 45-jarige vrouw aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In het doorzochte huis werd geld, drugs, en materiaal om drugs te versnijden en te verpakken gevonden. De man en vrouw kwamen in het vizier van de politie na anonieme tips. Tue, 18 Jun 2019 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/18/07-aanhouding-en-vondst-drugs-na-anonieme-tip-over-dealen.html 2019-06-18T12:07:00Z Een kleine dealer op de hoek van de straat creëert onveiligheid in de wijk. Vage figuren die hun ‘spul’ komen halen. Overlast veroorzaken. Achter deze zichtbare problematiek schuilt een nog een veel grotere wereld van criminaliteit. Het merendeel van de schietpartijen is gerelateerd aan de drugshandel. Gebruikers financieren hun verslaving vaak met ‘kleinere’ criminaliteit zoals diefstal en inbraak. De politie geeft hoge prioriteit aan de aanpak van drugsproblematiek. Meldingen van bezorgde burgers die deze problematiek niet in hun wijken willen, zijn voor deze aanpak onontbeerlijk.


Anoniem of bekend
Natuurlijk kunnen we het meest met meldingen die rechtstreeks bij ons binnen komen via 0900-8844 of op onze website. Maar we realiseren ons ook dat melden spannend kan zijn. Zeker als drugsdealer en melder elkaar kennen. Een uitkomst kan dan Meld Misdaad Anoniem zijn. Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijk meldpunt van criminaliteit en misdaad, dus niet van de politie. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij zullen jouw anonimiteit beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van je melding met zorg door. Ze bieden je een extra vangnet voor als je wel wil melden, maar niet bekend wil worden. 

Drie tassen drugs
Ook in de Papendrechtse aanhouding maakten melders gebruik van M. Meerdere meldingen kwamen binnen, die de politie de kans gaven vervolgonderzoek te doen en in te grijpen. De tips waren gericht op de man. Bij de zoeking was ook een vrouw in de woning. Zij wordt verdacht van betrokkenheid en is eveneens aangehouden. In de woning werden drie tassen met hennep en wit poeder gevonden, bakjes met papiergeld, versnijdingsmiddelen en verpakkingsmateriaal. Chemisch onderzoek moet uitwijzen wat het poeder precies is.Bereikbaarheid
Ken jij iemand die betrokken is bij de handel, productie, opslag of verspreiding van drugs? Meld dit via 0900-8844 of bij M. via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Melden kan 24/7 via het online meldformulier


Wat kun je melden?
• drugsdealers (naam, adres, telefoonnummer)
• kentekens van auto’s/scooters
• drugslabs (locatie, gegevens huurder)
• dumping van drugsafval
• activiteiten op vreemde tijdstippen rond (leegstaande) panden
• transport en opslag van drugs
• wapenbezit, geweld en intimidatie
• verduistering van crimineel geld (witwassen)

]]>
51.8424811 4.694183399999929
Papendrecht - Politie vindt bijzondere hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/4/07-politie-vindt-bijzondere-hennepkwekerij-in-papendrecht.html De politie heeft op 20 februari twee mannen van 21 en 43 jaar uit Papendrecht en een 44-jarige vrouw uit Nootdorp aangehouden. Ze waren in een woning waar op een wel heel bijzondere locatie een hennepkwekerij was aangetroffen. Mon, 04 Mar 2019 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/4/07-politie-vindt-bijzondere-hennepkwekerij-in-papendrecht.html 2019-03-04T12:50:00Z Foto politie

De politie had informatie binengekregen dat er bij de woning aan de Wipmolen een kwekerij in bedrijf was en dat bleek te kloppen. De kwekerij met een kleine 200 planten bleek in een kelder onder een tuin te zijn ondergebracht. Kennelijk had de bewoner de kelder zelf gegraven. In de woning werd ook een vuurwapen gevonden en in beslaggenomen. Ook twee auto's werden in beslaggenomen. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden en de politie zet het onderzoek voort.

Foto politie

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: politie

]]>
51.8384483 4.6874348000000055
Papendrecht - Vier aanhoudingen en 700 Cobra’s in vuurwerkonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/vier-aanhoudingen-en-700-cobra%E2%80%99s-in-papendrechts-vuurwerkonderzoek.html De politie in Papendrecht hield afgelopen donderdag vier mannen aan voor handel in illegaal vuurwerk. Bij huiszoekingen werd een partij van 700 Cobra’s gevonden. Het was het resultaat van een wekenlang onderzoek. Mon, 19 Nov 2018 15:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/vier-aanhoudingen-en-700-cobra%E2%80%99s-in-papendrechts-vuurwerkonderzoek.html 2018-11-19T15:41:00Z Eind september kochten twee jongens een partij illegaal vuurwerk in met de intentie deze door te verkopen. Enkele dagen na hun inkoop hadden ze een afspraak voor een verkoop. Deze verkoop verliep echter niet als gepland. Onder bedreiging van een taser en vuurwapen moesten zij de twee dozen met vuurwerk afstaan.

De jongens deden aangifte van deze ‘ripdeal’ waarop de politie in Papendrecht een onderzoek startte. Dit bracht de politie op het spoor van een handel in illegaal vuurwerk in Papendrecht en omstreken. Vier personen werden afgelopen donderdag aangehouden. Bij de huiszoekingen werd een partij van 700 Cobra’s in beslaggenomen. De Cobra is een zeer zwaar stuk illegaal vuurwerk.

]]>
51.8424811 4.694183399999929
Papendrecht - Onderzoeksresultaten familiedrama Papendrecht https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/4/07-onderzoeksresultaten-familiedrama-papendrecht.html Er is geen indicatie dat er anderen betrokken zijn bij het familiedrama aan de Cremerstraat op 22 september. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten is de voorlopige conclusie dat de vader verantwoordelijk is voor de dood van alle gezinsleden. Thu, 04 Oct 2018 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/4/07-onderzoeksresultaten-familiedrama-papendrecht.html 2018-10-04T14:04:00Z Beide ouders hadden samen afgesproken dat de kinderen de betreffende zaterdag bij de vader zouden verblijven. De moeder is die ochtend naar de Cremerstraat gereden. Buren hebben gezien dat moeder een kinderstoeltje uit de auto naar binnen droeg. Rond half elf 's morgens heeft een getuige gegil gehoord vanuit de bewuste woning. Iets later, om 10:47 uur, kwam de melding van de brand. Toen de brand was geblust, trof de brandweer de lichamen van de ouders en hun kinderen aan in de woning.

Onderzoeksresultaten
Uit nader onderzoek is gebleken dat de gezinsleden zijn overleden als gevolg van diverse steekverwondingen. Het OM gaat er nog steeds van uit dat de 32-jarige vader de twee kinderen en de 32-jarige vrouw om het leven bracht, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven. Het scenario waarbij een eventuele derde de steekwonden aan het gezin heeft toegebracht wordt uitgesloten. Het onderzoek richt zich nu specifiek op de volgorde van de gebeurtenissen op zaterdag 22 september, om de tijdlijn compleet te krijgen.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Het onderzoek naar de verdere toedracht van het familiedrama is in volle gang. Wellicht was u zaterdagochtend 22 september op straat en heeft u iets gezien of gehoord dat van belang is voor het onderzoek. Ook als u in de omgeving van de Cremerstraat woont en camerabeelden heeft, horen we dat graag. Alle informatie is welkom. Bel naar de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070 en laat uw informatie achter voor TGO Team 3. Als u liever anoniem blijft kunt u bellen met 0800-7000. Mailen kan ook: tgo.rotterdam.team3@politie.nl of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Hier kunt u eventueel ook beeldmateriaal uploaden.

 

woordvoering: Openbaar Ministerie

]]>
51.8424811 4.694183399999929