Alle berichten | Ridderkerk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/ridderkerk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Ridderkerk nl Wed, 14 Apr 2021 19:39:49 GMT 2021-04-14T19:39:49Z nl Ridderkerk - Gezocht - Wie overviel Jumbo Ridderkerk? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/07-wie-overviel-jumbo-ridderkerk.html Maandag 11 januari zit een 18-jarige medewerkster achter de kassa van de Jumbo aan het Ridderhof in Ridderkerk. Rond 19.00 uur staat er ineens een jongeman voor haar neus. Hij draagt een lichtblauw mondkapje en een zwarte jas en hoodie met capuchon en opvallende witte touwtjes. Hij springt op de productenband, bedreigt haar met een mes en roept dat hij geld wil. Het slachtoffer schrikt enorm, springt op en rent de winkel in. Daarop had de overvaller blijkbaar niet gerekend. We zien op de camerabeelden dat hij haar een paar passen achtervolgd maar dan eieren voor zijn geld kiest en zonder buit de winkel uitvlucht. verdachte Thu, 11 Mar 2021 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/07-wie-overviel-jumbo-ridderkerk.html 2021-03-11T08:44:00Z We zijn uiteraard op zoek naar de verdachte, maar ook benieuwd naar de rol van twee jongens die vlak voor binnenkomst van de verdachte de winkel verlaten. Zij staan tot kort voor 19.00 bij het OV-oplaadpunt op hun mobiel te kijken. Er lijkt geen contact te zijn tussen verdachte en die twee jongens.  Zij zijn mogelijk belangrijke getuigen en we komen graag met hen in contact.

]]>
titelSignalementHuidskleurBlank of lichtgetintLeeftijd20-25 jaarLengte1.75 - 1.80mPostuurNormaalOgenDonkerKledingZwarte hoodie/capuchon met witte veters/touwtjes, zwarte trainingsbroek met blauwe streep aan de zijkant. Zwarte rugzak en lichtblauw mondkapje.]]> ]]>
51.8695126 4.5986885
Ridderkerk - Controle bedrijfspand in Ridderkerk leidt tot aanhouding eigenaar https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/controle-bedrijfspand-in-ridderkerk-leidt-tot-aanhouding-eigenaar.html Bij een integrale controle van een bedrijfspand op de Boelewerf in Ridderkerk op woensdag 10 februari, zijn diverse goederen aangetroffen om hennepplantages op te zetten en zakken met henneptoppen. De 25-jarige eigenaar uit Ridderkerk is daarbij aangehouden. nieuwsbericht Fri, 12 Feb 2021 15:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/controle-bedrijfspand-in-ridderkerk-leidt-tot-aanhouding-eigenaar.html 2021-02-12T15:14:00Z De politieagenten van basisteam Oude Maas werkten bij deze, door de gemeente Ridderkerk georganiseerde, controle samen met diverse partners, zoals toezichthouders van de gemeente Ridderkerk, van de DCMR en medewerkers van de Belastingdienst. Het bedrijfspand werd gecontroleerd op geldende wet- en regelgeving in het kader van de aanpak van ondermijning. Bij binnenkomst van het pand troffen zij diverse goederen aan om volledige beroeps- en/of bedrijfsmatige en/of grootschalige hennepplantages op te zetten (ook wel ‘growshop activiteiten’ genoemd). Ook werd er 2,8 kilo hennep aangetroffen, waarvan een deel verstopt was bovenop het systeemplafond. De henneptoppen en de alle aan hennepkweek gerelateerde goederen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van het pand werd op basis van de Opiumwet aangehouden.

Ondermijning
Ondermijning is geen afgebakend onderwerp: ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld en de onderwereld vervagen. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld). De aanpak van georganiseerde criminaliteit is voor de overheid een landelijke prioriteit. Het voorbereiden en het faciliteren van hennepteelt is een schakel in de criminele wereld van georganiseerde hennepteelt. Het geld dat criminelen hiermee verdienen investeren ze vaak in Nederland in vastgoed, luxegoederen maar ook in ‘normale’ activiteiten zoals verenigingen en bedrijven. Misdaadondernemingen die zich bezighouden met de productie van hennep beheren vaak meerdere kwekerijen. Dit betekent dat zij het kweekproces organiseren, toezichthouders regelen, hulpkrachten aansturen en eventueel de geoogste hennep bewerken en afzetten. Sinds 1 maart 2015 staat er in de Opiumwet dat 'facilitators' van illegale hennepteelt ook strafbaar zijn. Growshop activiteiten vallen hier ook onder.

Samen sterk tegen ondermijning
Ondermijning is een ingewikkeld probleem en is niet alleen een zaak van politie en justitie. De politie werkt hierin samen met vaste partners, bijvoorbeeld gemeenten, Belastingdienst/Douane, Openbaar Ministerie, etc. Met integrale samenwerking maken we onzichtbare criminaliteit zichtbaar en bij growshops pakken we het faciliteren van hennepteelt proactief aan.
Het is een taak van de overheid om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van het structureel overtreden van wet- en regelgeving, zoals (het faciliteren van) hennepteelt, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Verschillende partners willen vanuit de samenwerking met dergelijke controles en met zichtbare interventies deze ondermijnende activiteiten stoppen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is.

Bestuurlijke aanpak
Door de politie wordt er in deze casus een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Hiermee wordt de burgemeester van Ridderkerk geïnformeerd en in staat gesteld om bestuurlijke maatregelen te nemen. Zo kunnen ongewenste situaties onder andere duurzaam voorkomen en/of beëindigd worden.

Wat kunt u doen?
De strijd tegen ondermijning is dus een gezamenlijke inspanning van onder meer politie, gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties. Maar ook  u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Wordt u bedreigd? Meld het! Altijd.

Bij spoed belt u naar 112. Geen spoed? Bel dan naar 0900-8844. Anoniem blijven kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of digitaal via: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Foto: stockfoto politie

]]>
Stockfoto politie 51.8995799 4.5799867
Ridderkerk - Getuigen gezocht van poging overval supermarkt Ridderhof https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/07-getuigen-gezocht-van-poging-overval-supermarkt-ridderhof.html Op maandagavond 11 januari probeerde een man rond 19.00 uur een supermarkt in het Ridderhof in Ridderkerk te overvallen. Hij gebruikte hierbij een mes. Uiteindelijk sloeg de man op de vlucht en maakte geen buit. Het onderzoek loopt en de politie roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Tue, 12 Jan 2021 08:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/07-getuigen-gezocht-van-poging-overval-supermarkt-ridderhof.html 2021-01-12T08:37:00Z Een kassamedewerkster van een supermarkt in het Ridderhof in Ridderkerk kreeg maandagavond rond 19.00 uur de schrik haar leven toen een man op haar kassadesk dook en haar bedreigde met een mes. Toen het overige winkelpersoneel in de gaten kreeg dat het foute boel was en de kassamedewerkster te hulp wilden schieten, koos de man eieren voor zijn geld en vluchtte de winkel uit. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie onderzoekt deze poging overval en kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of weet u meer over deze poging overval en heeft u nog niet met de politie gesproken dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Belt u alstublieft met 0900-8844. Anoniem kan ook via meld misdaad anoniem  op het nummer 0800-7000. U kunt onderstaand tipformulier invullen.

]]>
logo vest 51.8695126 4.5986885
Ridderkerk - Politie zoekt getuigen van overval Aldi Ridderkerk https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-aldi-ridderkerk.html Twee mannen overvielen op 7 januari de Aldi aan de Olmenlaan en gingen er met een geldbedrag vandoor. Bij de overval raakte een personeelslid lichtgewond. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Fri, 08 Jan 2021 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/07-politie-zoekt-getuigen-van-overval-aldi-ridderkerk.html 2021-01-08T10:38:00Z Foto: Nieuws op Beeld

Een paar minuten voor 20.00 uur kwamen twee mannen de winkel binnen en gedroegen zich in eerste instantie als klant. Maar al snel werden hun ware bedoelingen duidelijk. Eén van de daders bedreigde een medewerker met een vuurwapen, terwijl de ander op een caissière afstapte en bij haar geld eiste. Ook sloeg hij  de kassamedewerker een paar keer hard op haar arm. De dader kreeg het geld uit de kassa en ging er met zijn maat via de achteruitgang vandoor. Ze liepen in de richting van de Prunuslaan, in de richting van het Reyerpark.  De personeelsleden bleven in shock achter.

Signalement
Dader 1 was donker getint, zo’n 40 jaar, kleine ogen, was 1.85m lang, droeg zwarte kleding, een zwarte pet en zwarte airmax schoenen.
Dader 2 had een Kaapverdiaans uiterlijk, had een kleine snor, was tussen de 25 en 30 jaar, 1.75m lang, en dun. Hij droeg een zwarte jas tot de knie met zwarte bontkraag.

Bel de politie
Was u getuige van de overval of heeft u de daders voor of na de overval nog gezien? Heeft u andere informatie over deze overval of misschien wel beelden van de daders, bijvoorbeeld van uw deurbel- of dashboardcamera? Alle informatie is welkom! U kunt bellen met de politie via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

 

 

]]>
51.8736747 4.585262999999999
Rotterdam - Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar vier woninginbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt. nieuwsbericht Tue, 08 Dec 2020 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html 2020-12-08T10:44:00Z De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

]]>
Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.” 

]]>
De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z’n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam.

“De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd” aldus De Zwart.  

]]>
“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

]]>
Auto getakeld 51.8702526 4.6022335
Ridderkerk - Twee mannen aangehouden na steek- en bijtincident Ridderkerk https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/07-twee-mannen-aangehouden-na-steekincident-ridderkerk.html Een vechtpartij in de woning aan de Beethovenstraat liep donderdagochtend behoorlijk uit de hand. Twee slachtoffers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens ook allebei aangehouden. Een had steekwonden, de ander liep een bijtwond en verwondingen door een gebroken fles op. nieuwsbericht Fri, 13 Nov 2020 12:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/07-twee-mannen-aangehouden-na-steekincident-ridderkerk.html 2020-11-13T12:04:00Z Het was rond 10.15 uur toen de melding binnenkwam. Politiemensen waren snel bij de woning waar de vechtpartij aan de gang was. Twee mannen hadden behoorlijke verwondingen opgelopen. Na het spreken met getuigen zijn beide mannen aangehouden als verdachte. De 20-jarige man uit Capelle was gestoken en er behoorlijk slecht aan toe. Hij moest worden geopereerd en ligt nog steeds in het ziekenhuis. De 27-jarige man uit Rotterdam is na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het bureau. Hij bleek een bijtwond te hebben, en wonden veroorzaakt door een klap met een fles.

]]>
51.8702526 4.6022335
Ridderkerk - Doorgeladen vuurwapen van straat en verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/6/07-doorgeladen-vuurwapen-van-straat-en-verdachten-aangehouden.html Een oplettende burger meldde afgelopen nacht dat twee jongens zich in Ridderkerk verdacht ophielden. De reden werd later duidelijk: een tasje met daarin een doorgeladen vuurwapen. De twee zijn aangehouden. nieuwsbericht Fri, 06 Nov 2020 15:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/6/07-doorgeladen-vuurwapen-van-straat-en-verdachten-aangehouden.html 2020-11-06T15:49:00Z Stockfoto politie

Rond 03.00 uur zag een bewoner, in de Generaal Smutsstraat, twee jongens op een scooter, die zijn aandacht trokken. Hij aarzelde niet en belde de politie. Met een goed signalement en de wetenschap dat inmiddels een persoon weer op de scooter was vertrokken, stelden agenten een onderzoek in. 

Zwart tasje
Op de Generaal Smutsstraat zagen zij een jongeman die aan het signalement voldeed. Hij was gekleed in een grijze Hoody en had een zwart schoudertasje om. Bij het zien van de politie ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd de 23-jarige Rotterdammer aangehouden. Echter zonder tasje. Met behulp van de diensthond werd korte tijd later het tasje op de vluchtroute aangetroffen met daarin een doorgeladen wapen. Dit werd in beslag genomen en veiliggesteld. 

Tweede verdachte
Tijdens het wachten op de diensthond met zijn begeleider meldde een jongeman op een scooter zich bij de agenten. Hij was geïnteresseerd in wat zij aan het doen waren. Toen bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij hem had, werd hij aangehouden.  Na onderzoek in het zwarte tasje bleek daar het rijbewijs van deze jongen in te zitten, eveneens een 23 jarige Rotterdammer. 
Beide verdachten zijn ingesloten.

]]>
Aanhouding op straat 51.8962945 4.5775825
Ridderkerk - Derde verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke schietpartij https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/21/07-derde-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dodelijke-schietpartij-ridderkerk.html De politie hield vanmorgen vroeg een derde verdachte aan in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Ridderkerk van zaterdag 17 oktober. Het gaat om 26-jarige man uit Breda. Bij de schietpartij kwam de 30-jarige Aziz uit Oud Beijerland om het leven. Een 32-jarige man, ook uit Oud Beijerland, raakte zwaargewond. nieuwsbericht Wed, 21 Oct 2020 11:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/21/07-derde-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dodelijke-schietpartij-ridderkerk.html 2020-10-21T11:09:00Z Rond 15.15 uur was het zaterdagmiddag 17 oktober raak op het parkeerterrein bij winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Een auto met daarin twee inzittenden werd ter hoogte van de Amerstraat beschoten. Gewaarschuwde agenten troffen deze auto met daarin twee zwaargewonde mannen, iets verderop op de Oostdijk aan. Reanimatie mocht niet meer baten en Aziz overleed ter plekke. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man uit Oud Beijerland, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

De politie startte direct een groot onderzoek en hield dezelfde middag nog twee verdachten aan. Een 32-jarige vrouw en 33-jarige man uit Rotterdam. Goed speurwerk leidde de rechercheurs naar een derde verdachte, een 26-jarige man uit Breda. Agenten hielden hem vanmorgen aan. De politie onderzoekt wat zijn exacte rol is geweest.
De 32-jarige vrouw werd afgelopen zondag in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 33-jarige Rotterdammer is verlengd, ook over zijn rol heeft het onderzoeksteam nog vragen.

Vragen aan het publiek
De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die mogelijk meer weten van deze schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.
Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u. Alles kan helpen deze zaak snel op te lossen.
U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

]]>
Derde aanhouding in schietpartij Ridderkerk 51.8927022 4.5825683
Ridderkerk - Gezocht - Getuigen gezocht dodelijke schietpartij Ridderkerk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/07-getuigen-gezocht-dodelijke-schietpartij-ridderkerk.html De 30-jarige Aziz uit Oud-Beijerland overleefde de schietpartij niet die op de Amerstraat in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober rond 15.15 uur plaatsvond. Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen of andere mensen die meer weten over deze schietpartij. Alle informatie, hoe klein of onbelangrijk het soms ook lijkt, is welkom. verdachte Tue, 20 Oct 2020 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/07-getuigen-gezocht-dodelijke-schietpartij-ridderkerk.html 2020-10-20T18:30:00Z De 30-jarige Aziz zat samen met een 32-jarige plaatsgenoot in de auto toen zij werden beschoten. Dit gebeurde rond 15.15 uur bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk. Ongeveer 2 kilometer verderop op de Oostdijk in Rotterdam, troffen agenten de beschoten auto met daarin de twee slachtoffers aan. Er is nog geprobeerd om het 30-jarige slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. Het 32-jarige slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels weer op vrije voeten. Zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Desondanks is lang nog niet alles duidelijk. Daarom is de politie op zoek naar meer informatie en getuigen.

Heeft u informatie voor de politie?
U kunt zich voorstellen dat dit impact heeft gemaakt op de omgeving gezien de plaats en het tijdstip. Mensen zijn hier ongewild getuige geworden van deze fatale schietpartij. Daarom doen we een oproep aan getuigen, maar ook aan mensen die meer weten over de twee slachtoffers en de aanleiding van deze schietpartij, om zich te melden bij de politie.
Mogelijk waren er ook auto's met een dashcam in de buurt van de schietpartij. De politie ziet deze beelden ook graag en komt daarom graag met hen in contact. Ook als u denkt dat uw informatie niet belangrijk of groot genoeg is, horen we graag van u.

U kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000v

]]>
]]>
30-jarige Aziz uit Oud Beijerland overleefde deze schietpartij niet 51.8927022 4.5825683
Ridderkerk - Verdachte fatale schietpartij Ridderkerk op vrije voeten https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/18/07-verdachte-fatale-schietpartij-ridderkerk-op-vrije-voeten.html Na de fatale schietpartij bij het winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk op zaterdagmiddag 17 oktober hield de politie twee verdachten aan. In eerste instantie werd uitgegaan van een beschieting op de Vechtstraat in Ridderkerk. Onderzoek wijst uit dat dit op de Amerstraat gebeurd moet zijn. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in de zaak. nieuwsbericht Sun, 18 Oct 2020 15:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/18/07-verdachte-fatale-schietpartij-ridderkerk-op-vrije-voeten.html 2020-10-18T15:57:00Z Het parkeerterrein van winkelcentrum Bolnes in Ridderkerk was zaterdagmiddag op klaarlichte dag het decor van een schietpartij. De politie kreeg rond 15.15 uur een melding dat een auto zou zijn beschoten op de Vechtstraat in Ridderkerk, uit onderzoek blijkt nu dat dit de nabijgelegen Amerstraat moet zijn geweest. Een kleine twee kilometer verderop op de Oostdijk troffen agenten de beschoten auto aan met daarin twee zwaargewonde mannen. Reanimatie werd direct gestart maar dit mocht voor de 30-jarige bijrijder uit Oud Beijerland niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De 32-jarige bestuurder eveneens uit Oud Beijerland werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid is in onderzoek. De 32-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Zij blijft nog wel verdachte in dit onderzoek.

Grootschalig onderzoek
Het onderzoek is in volle gang en er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet. Getuigen worden gehoord en camerabeelden uitgekeken. De politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog niet hebben gedeeld met de politie.

Dashcambeelden gezocht
Gezien het tijdstip en de locatie van de schietpartij zijn veel mensen ongewild getuige geweest. Mogelijk waren er mensen met dashcams in hun auto in de buurt. De politie komt graag met hen in contact. Ook doet de politie een beroep op getuigen die wellicht meer weten over wat er vooraf is gegaan aan de beschieting op de Amerstraat in Ridderkerk. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie maar dit nog niet gedeeld met de politie neemt u dan alstublieft contact op. Dit kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
Forensische opsporing doet onderzoek op de Oostdijk 51.8927022 4.5825683