Alle berichten | Rijswijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rijswijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Rijswijk nl Mon, 21 Jan 2019 13:59:45 GMT 2019-01-21T13:59:45Z nl Rijswijk - Twee verdachten aangehouden voor brandstichting auto’s https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/06-twee-verdachten-aangehouden-voor-brandstichting-auto%E2%80%99s.html In de nacht van zondag 30 op maandag 31 december brandden drie auto’s uit op een parkeerterrein aan de Huis te Landelaan. Twee auto’s die daarnaast geparkeerd stonden, raakten zwaar beschadigd door het vuur. Kort hierna hielden politieagenten twee verdachten aan voor de brandstichting. nieuwsbericht Mon, 31 Dec 2018 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/06-twee-verdachten-aangehouden-voor-brandstichting-auto%E2%80%99s.html 2018-12-31T08:40:00Z De politie kreeg rond 04.40 uur de melding dat er bij de parkeerplaats bij het sportpark een auto in brand stond en dat er een auto was weggereden. Toen de agenten op de Huis te Landelaan aankwamen, bleken er meerdere auto’s in brand te staan. Nadat de brandweer de brand had geblust, bleken drie auto’s totaal uitgebrand en twee auto’s zwaar beschadigd te zijn. Omdat door een getuige het kenteken van de auto was genoteerd van de auto die na de brand was weggereden, keken agenten in de omgeving uit naar deze auto en konden zij korte tijd later deze auto in Rijswijk laten stoppen. De twee inzittenden, mannen van 19 en 20 jaar uit Den Haag, werden aangehouden voor brandstichting en overgebracht naar het politiebureau.

]]>
De recherche doet verder onderzoek en komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de brandstichting in de omgeving van de parkeerplaats van het sportpark aan de Huis te Landelaan. Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Voorzijde brandweerauto 52.04498049999999 4.318243299999949
Rijswijk - Vrouw slachtoffer van straatroof, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/26/rijswijk-vrouw-slachtoffer-van-straatroof-politie-zoekt-getuigen.html Een 75- jarige Rijswijkse is woensdag 26 december omstreeks 06.30 uur op de Lange Kleiweg met geweld beroofd van haar handtas. Een getuige is nog tevergeefs achter de dader aangerend. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Wed, 26 Dec 2018 11:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/26/rijswijk-vrouw-slachtoffer-van-straatroof-politie-zoekt-getuigen.html 2018-12-26T11:33:00Z Het slachtoffer wandelde over de Lange Kleiweg, toen zij net voorbij de bibliotheek liep zag zij dat er iemand tussen de inham van de gebouwen stond. Plotseling voelde zij dat er een man met kracht haar handtas pakte en duwde. Het 75-jarige slachtoffer viel hierdoor hard op de grond. Toen het slachtoffer opkeek zag zij dat de straatrover er met haar tas vandoor ging en wegrende in de richting van het Kessler park. Het slachtoffer raakte door haar val licht gewond. Een voorbijganger zette nog de achtervolging in maar kon de man niet meer achterhalen. Het zou gaan om een man van tussen de 17 en 25 jaar oud, licht getinte huidskleur en in het donker gekleed. Bent u getuige geweest van deze straatroof? Neem dan contact op met de recherche van het politiebureau Rijswijk 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.02985609999999 4.336087099999986
Den Haag - Opnieuw grote vuurwerkvondst na controle door politie https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-den-haag-opnieuw-grote-vuurwerkvondst-na-controle-door-politie.html Agenten hebben dinsdag 18 december 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 11 adressen in de regio. Bij een adres in Rijswijk moest een explosievenspecialist ter plaatse komen om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Agenten troffen in dezelfde Rijswijkse woning een kleine hennepkwekerij aan. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. nieuwsbericht Wed, 19 Dec 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-den-haag-opnieuw-grote-vuurwerkvondst-na-controle-door-politie.html 2018-12-19T10:02:00Z Onderzoek naar een verdachte die eerst in Maasland opdook, leidde uiteindelijk naar een garagebox in Maassluis waar agenten189 kilo illegaal vuurwerk aantroffen. De verdachte is uitgenodigd voor een verhoor aan het politiebureau.

Een 16-jarige Rijswijkse verdachte bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. Agenten troffen ook nog een kleine hennepkwekerij aan in zijn slaapkamer. De jongen kweekte de planten in een kleine henneptent. Alles is in beslag genomen ter vernietiging. De jongen wordt nog gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vuurwerkvondsten in Delft en Rijswijk
In woningen in Delft en Rijswijk vonden agenten fakkels en rookpotten. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Alle 11 bezochte verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook worden de verdachten aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Zelfgemaakt en illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk!
Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Zelfgemaakt illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk want onvoorspelbaar: het kan te vroeg afgaan en ook de kracht kan overweldigend zijn met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg. De koker kan uiteenspatten waardoor de stukken als projectielen alle kanten opvliegen. Niet alleen gevaarlijk voor de afsteker, maar ook voor de omstanders. Zulke bommen maken is strafbaar, net als het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Ook postbezorgers lopen grote risico's. Voor de verzending van vuurwerk worden vaak reguliere koeriersdiensten gebruikt. De bezorgers weten niet wat er in zo'n pakket zit, maar vuurwerk kan de kracht van een granaat in veelvoud hebben. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk ontploft in een woonwijk of in een bus van een bezorgdienst. Daarom waarderen wij het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestuurlijke maatregel
Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen. Bij het betaald voetbal is deze maatregel al gebruikelijk.

]]>
51.9350968 4.272861799999987
Rijswijk - Buurtpreventieteams Rijswijk winnen Couleur Bokaal 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-rijswijk-buurtpreventieteams-rijswijk-winnen-couleur-bokaal-2018.html De vier buurtpreventieteams en de beheerders van de Rijswijkse buurt-WhatsAppgroepen werden door de gemeente en politie maandagavond 17 december aan bureau Rijswijk uitgebreid in het zonnetje gezet. Het was voor de buurtpreventen dé verrassing van de avond dat zij de Couleur Bokaal 2018 wonnen, opgestart vanuit Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). Naast de actieve burgerparticipanten en politiemedewerkers waren ook de brandweer en burgemeester Bezuijen aanwezig. nieuwsbericht Wed, 19 Dec 2018 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/19/06-rijswijk-buurtpreventieteams-rijswijk-winnen-couleur-bokaal-2018.html 2018-12-19T07:21:00Z De avond begon met de plaatsing van een mooie tegel voor het politiebureau door toegevoegd teamchef Maarten van Mierlo en burgemeester Bezuijen. Deze tegel symboliseert de samenwerking tussen burgers en politie in Rijswijk. Daarna deelde Bryan Rookhuijzen, directeur van WEP samen met Jan Willem van de Pol, projectmanager WEP, de bokalen uit aan de coördinatoren van de vier Buurtpreventieteams. De jury van WEP, bestaande uit agenten uit allerlei delen van het land, was tot de beslissing gekomen dat de prijs moest gaan naar de Rijswijkse buurtpreventen. Jan van der Aart, oud politieman en nu coördinator van het Buurtpreventieteam Te Werve zei: “Ik had dit echt niet verwacht en ben sprakeloos… wat een mooie waardering!”

De vrijwilligers van de vier buurtpreventieteams, Steenvoorde-Zuid, -Noord, Te Werve en Oud-Rijswijk, houden dagelijks actief toezicht in de wijken op het gebied van met name veiligheid en leefbaarheid. Daarmee zijn zij extra ogen en oren in de wijk. De gemeente en politie spraken maandagavond met de buurtpreventen over hun werk in de wijk en de samenwerking met elkaar.

Ook startte team Rijswijk de afgelopen jaren met de inzet van buurt- WhatsAppgroepen. De gemeente en wijkagent onderhouden nauwe contacten met de beheerders om daar waar mogelijk informatie uit de wijk met elkaar te delen. Maarten van Mierlo vult aan: “Veiligheid is echt iets van ons allemaal, dus óók van de Rijswijkse burgers. Ook in de voorbereiding op de oudejaarsnacht en in de nacht zelf werken de vrijwilligers met politie samen om er een ordelijk en vooral feestelijk evenement van te maken.” De brandweer sloot de avond af met een presentatie over brandveiligheid.

Wilt u ook uw bijdrage leveren?
De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden.  De politie adviseert de bewoners om volgens het SAFAR principe te handelen. De S staat voor signaleren, de A voor alarmeren, de F voor Fotograferen, de A voor Appen en de R voor reageren. Belangrijk is dat mensen goed opletten, direct melden en vooral dat ze zichzelf niet in een gevaarlijke situatie brengen. Wilt u ook deelnemen aan het buurtpreventieteam of een Whatsappgroep, meldt u zich dan aan bij de gemeente Rijswijk.

 

]]>
52.03769769999999 4.321973800000023
Spijkenisse - Politie houdt tweede verdachte aan voor dood Stefaan Boogaerts https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/07-politie-houdt-tweede-verdachte-aan-voor-dood-stefaan-boogaerts.html De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden in de woning van een vriend in Rijswijk. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. Bogaerts werd op 21 september 2017 doodgeschoten in zijn auto in de Lisstraat in Spijkenisse. Het is de tweede aanhouding in het onderzoek naar de dood van Bogaerts. Eerder werd al een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man zit nog in voorlopige hechtenis voor zijn betrokkenheid bij deze moord. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 16:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/07-politie-houdt-tweede-verdachte-aan-voor-dood-stefaan-boogaerts.html 2018-11-27T16:16:00Z In de woning van de vriend in Rijswijk en in de woning van de 31-jarige man uit Den Haag werden dinsdag vuurwapens, verdovende middelen en andere goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is, net als de eerder aangehouden man, lid van motorclub Caloh Wagoh. Politie en justitie beschouwen Caloh Wagoh als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’ (OMG).

Op 21 september 2017 had Stefaan Bogaerts een afspraak in Spijkenisse. Nadat hij iets voor half tien zijn auto parkeerde, werd hij vrijwel direct van dichtbij onder vuur genomen en overleed ter plekke. De daders vluchtten in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto werd later brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk.

]]>
51.85615019999999 4.297218100000009
Regio Den Haag - Politie Den Haag Exclusief belicht zaak Rini van Setten https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-zaak-rini-van-setten.html In de vierde editie van Politie Den Haag Exclusief stond maandag 26 november de zaak van Hagenaar Rini van Setten centraal. Rini werd op vrijdag 8 februari 2013 dood aangetroffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-zaak-rini-van-setten.html 2018-11-27T09:56:00Z In een volle Rijswijkse Schouwburg vertellen officier Petra Gruppelaar, coördinator Joost Murk, teamleider Leendert Brouwer en forensisch expert René Reimerink welke problemen en uitdagingen zij op hun pad naar de oplossing van de zaak zijn tegengekomen.

]]>
In zijn witte overall legt forensisch expert Reimerink uit waar hij op let als hij een plaats delict onderzoekt. ‘In een berm ligt van alles, ook spullen die helemaal niets met de zaak te maken hebben. Maar er lag ook een sleepkabel, een tang en een startkabel, vlak bij elkaar.’ Op het podium speelt hondengeleider Rob met speurhond Mark na hoe ook destijds met een hond de plaats delict is afgezocht naar mogelijke munitie. Langs de dijk was te zien dat ze het lichaam versleept hadden. Naast dit zogenoemde gangspoor vond de politie ook een mes in de buurt van het lichaam. Dit bleek later van doorslaggevend belang.

]]>
Op de plaats delict lag weinig bloed, een aanwijzing dat hij ergens anders om het leven was gebracht. ‘Uit de sectie bleek dat hij via een schotwond door het hoofd was omgekomen’, vertelt officier Gruppelaar. ‘Dat de Telegraaf beweerde dat hij ook gemarteld zou zijn, hebben we bewust niet gecorrigeerd. Hierdoor zouden mensen die meer van de zaak wisten, wel eens met ons kunnen gaan praten.’ Teamleider Brouwer schetst een beeld van Van Setten; de uit de kluiten gewassen glazenwasser doet incassozaken voor criminelen, klust bij als uitsmijter en heeft banden met Satudarah. Van deze criminele organisatie wil hij ook graag lid worden.

]]>
‘Satudarah is een zogenoemde 1%-motorclub. Een term die aangeeft dat van alle motorclubs 1% het verpest voor de rest. Van deze 1%-clubs heeft 85% een strafblad.’ Volgens coördinator Murk is het nog niet zo makkelijk om lid te worden van Satudarah. ‘Alleen als een volwaardig lid je introduceert, word je aspirant-lid en uiteindelijk pas echt lid. In de tussentijd moet je alles doen wat je wordt opgedragen. De regels binnen de club zijn hard. Zo is het verbreken van de omerta - je zwijgplicht -  tegenover anderen en zeker tegen de politie een absolute doodzonde.’

]]>
Wanneer het rechercheteam anonieme informatie binnenkrijgt dat Rini zou zijn ‘vermoord door Satudarahleden en vervoerd in het busje van John’, komt het onderzoek in een stroomversnelling. Telecomgegevens maken duidelijk dat Rini vlak voor zijn dood een afspraak maakte met Ronald, een Satudarahlid met wie hij ruzie had gehad. Die ruzie moest eerst worden bijgelegd voor hij zelf Satudarahlid kan worden. Ronald heeft op zijn beurt telefonisch contact met Satudarahleden Bram en Raymond. Op camerabeelden is te zien hoe later de Renault Kangoo van glazenwasser John door de Koningstunnel rijdt.

]]>
Als ‘intermezzo’ tijdens deze avond werpt forensisch deskundige Arjan Mieremet van het Nederlands Forensisch Instituut licht op de mogelijkheden van forensisch beeldonderzoek. ‘In het onderzoek naar de dood van Rini had verder beeldonderzoek geen nut. Er was aan de auto in de Koningstunnel verder niets te zien. Arjan maakt aan de hand van voorbeelden het publiek duidelijk dat je erg voorzichtig moet zijn met de interpretatie van beelden en dat een beeld niet alle oorspronkelijke informatie meer bevat door compressie. ‘Comprimeer je de beelden, dan heb je weliswaar minder opslagruimte nodig en kun je weken filmen, maar je gooit ook details weg.’ Toch is er ook veel wel mogelijk. Zo laat hij zien hoe hij gewiste beelden toch weet terug te halen, uit data die nog op schijf staan. Hiermee kon een fatale mishandeling worden opgelost.

Politie Den Haag ExclusiefBeeldonderzoeker Arjan stelt ook een paar quizvragen aan het publiek dat met behulp van dit politiehondje kan aangeven wat zij denken dat het goede antwoord is.

 

 

 

Publiek Politie den Haag Exclusief

 

 

 

]]>
Het rechercheteam besluit de auto van John te ‘stelen’. Met toestemming van een officier mag de politie namelijk heimelijk een auto meenemen voor onderzoek zonder dat de eigenaar dit weet. ‘Opvallend was dat we Johns telefoon aftapten en hem hoorden zeggen dat zijn auto weg was. “Misschien staat hij bij de technische recherche”, hoorden we hem hardop zeggen’, herinnert Murk zich. In de auto vindt de politie geen enkel spoor, nog geen druppeltje bloed.

]]>
Tegenslag krijgt het team te verduren als blijkt dat verdachten Bram en Raymond de wijk naar de Dominicaanse Republiek hebben genomen. Dat Nederland geen uitleveringsverdrag met dit land heeft, is geen toeval. Een andere tegenvaller is dat het team geen enkel spoor vindt bij een forensisch onderzoek in de woning van Raymond, de plek waar Rini mogelijk om het leven gebracht is. Het team heeft de woning voor dit onderzoek gehuurd nadat Raymond zelf verhuisd is. Goed nieuws is er ook; op het mes dat op de plaats delict lag zit DNA van Machiel, een hoge baas bij Satudarah.

]]>
'We besluiten om de verdachten Ronald, John en Machiel aan te houden en hun woningen en het clubhuis van Satudarah te doorzoeken.‘ Officier Gruppelaar meent dat het de enige manier is om erachter te komen wat er nou precies gebeurd is: met de mannen praten. In het clubhuis wordt ook met luminol gespeurd naar voor het blote oog onzichtbare bloedsporen.

]]>
In een tweede tussenstuk vertelt zelfstandig bloedbeeldanalist Martin Eversdijk (Loci Forensics B.V.) over onderzoek naar bloedsporen en het effect van luminol. Zo laat hij zien hoe een bloeddruppel meer spetters vormt naarmate het oppervlak waar hij op valt ruwer is. Ook onderwijst hij het publiek hoe je de hoek berekent waarin een bloeddruppel schuin terecht is gekomen. ‘Hoe scherper de hoek hoe ellipsvormiger de druppel.’ Tot slot laat hij zien hoe je met behulp van de stof luminol of het nog sterkere lumiscene bloed zichtbaar kunt maken als bijvoorbeeld geprobeerd is sporen weg te wassen. Spectaculair om te zien is hoe slechts 5 milliliter bloed in een aquarium oplicht na toevoeging van een beetje lumiscene. Trots vertelt hij hoe wij in Nederland wereldleidend zijn in het werken met lumiscene. ‘Doordat wij de lumiscene met compressie sprayen blijft het DNA in het bloed beter bewaard en hebben we voor een heel huis slechts twee colablikjes vol lumiscene nodig.’

Bloedbeeldanalist Martin Eversdijk

 

 

 

 

 

lumiscene

 

 

 

]]>
De mannen gaan inderdaad praten. Zelfs Satudarahbaas Machiel verbreekt zijn omerta. Hij heeft zijn mes ooit aan Raymond gegeven, verklaart hij, als symbolisch cadeau. Ik had die avond mijn Renault Kangoo aan Bram uitgeleend, laat John weten. Als klap op de vuurpijl zegt Ronald tijdens het verhoor dat hij erbij was toen Raymond bij hem thuis Rini door het hoofd schiet. Dit maakt de puzzel compleet; Rini belde Ronald om de ruzie uit te praten, Ronald belde Bram en Raymond omdat hij – onder de indruk van het imposante postuur van de 145 kilo wegende Rini – wel wat bijstand meende te kunnen gebruiken. De gemoederen raken verhit. Raymond zou Rini een klap met zijn vuurwapen hebben gegeven wanneer Rini op hem afkomt. Het wapen gaat af en treft hem dodelijk.

]]>
Bram keert op een gegeven moment uit eigen beweging terug uit de Dominicaanse republiek, waarna hij wordt aangehouden. Als Raymonds  toeristenvisum verlopen is,  wordt hij onder begeleiding van de Nederlandse marechaussee naar Curaçao gebracht waar hij wordt aangehouden en overgebracht naar Nederland.

]]>
Gruppelaar eist bij de rechtbankzitting tien jaar cel voor schutter Raymond, twee jaar voor Ronald en 18 maanden voor Bram. John en Machiel worden niet vervolgd, omdat ze geen aandeel in de dood van Rini hadden. De rechter spreekt tegen Raymond de geëist tien jaar uit. Ronald en Bram krijgen respectievelijk vijftien en zes maanden gevangenisstraf. ‘Voor mij is een zaak dan voorbij’, vertelt Gruppelaar. ‘Voor de nabestaanden is een zaak echter nooit voorbij. Dat blijkt ook uit de slachtofferverklaring van Rini’s zus die op de zitting is voorgelezen. “Hij was altijd bezorgd en lief tegenover mij. […] Ik mis hem verschrikkelijk en moet soms heel hard huilen. [… ] Ons leven is totaal overhoop gehaald en zal nooit meer hetzelfde zijn.”

]]>
De volgende editie van Politie Den Haag Exclusief vindt volgend jaar november plaats. Houd hiervoor rond die tijd de kanalen van Politie Den Haag in de gaten.

]]>
52.03769769999999 4.321973800000023
Rijswijk - Onderzoek naar ontploffing voertuig afgerond https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/06-onderzoek-naar-ontploffing-voertuig-afgerond.html Meerdere getuigen belden maandag 19 november omstreeks 22:30 uur de politie om te melden dat een voertuig na een ontploffing in vlammen stond op de Prinses Beatrixlaan. Een man die in het voertuig zat, is ter plaatse in het voertuig overleden. De politie gaat na uitgebreid onderzoek uit van zelfdoding. nieuwsbericht Fri, 23 Nov 2018 12:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/06-onderzoek-naar-ontploffing-voertuig-afgerond.html 2018-11-23T12:55:00Z Na controle door brandweer en het Team Explosieven Verkenning werd het uitgebrande voertuig veiliggesteld. Daarna zochten onder andere technisch en forensisch rechercheurs naar sporen in en rondom het getroffen voertuig. Aanwezige agenten spraken met meerdere getuigen. Ook werd een onderzoek naar de identiteit van de overledene gedaan. Na uitgebreid onderzoek, waarbij diversen personen in de leefomgeving van de man zijn gehoord, wordt een misdrijf uitgesloten. De uitkomsten van het onderzoek leidden tot de conclusie dat er naar alle waarschijnlijkheid sprake is geweest van zelfdoding.

]]>
Archieffoto 52.03160130000001 4.318699899999956
Rijswijk - Politie zoekt getuigen steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/06---politie-zoekt-getuigen-steekincident.html De politie zoekt getuigen van een steekincident op de Laan te Blotinghe op maandagmiddag 19 november. Een 25-jarige man uit Maasland raakte hierbij gewond. nieuwsbericht Tue, 20 Nov 2018 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/06---politie-zoekt-getuigen-steekincident.html 2018-11-20T09:10:00Z Rond 16.45 uur kreeg de politie de melding van een steekincident op de Laan te Blotinghe. Toen de agenten ter plaatse waren, vertelde het slachtoffer dat de verdachte vanuit het niets op hem af kwam en stak. De verdachte maakte zich vervolgens uit de voeten en is sindsdien spoorloos. Het slachtoffer is voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Signalement verdachte
Zwart haar met lange stekels.
In de nek een tatoeage van een aas.
De verdachte droeg een zwart trainingspak.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met getuigen van het steekincident. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

]]>
Politiemotor 52.0558717 4.330580699999928
Rijswijk - Politie zoekt getuigen straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/06---politie-zoekt-getuigen-straatroof.html De politie zoekt getuigen van een straatroof op de Klaroenstraat op zondagavond 11 november. Een 34-jarige vrouw uit Rijswijk werd hierbij mishandeld en beroofd van haar tas. nieuwsbericht Mon, 19 Nov 2018 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/19/06---politie-zoekt-getuigen-straatroof.html 2018-11-19T12:44:00Z Het slachtoffer vertelde agenten dat zij zondagavond, tussen 23.00 en 23.30 uur, door twee mannen was beroofd van haar tas. Tijdens de beroving ontstond een worsteling, waarbij de vrouw letsel opliep. Na de worsteling gingen de verdachten ervandoor. Op dit moment ontbreekt van hen elk spoor.

Signalement verdachten
Beide mannen waren in het zwart gekleed.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.0345844 4.324775400000021
Rijswijk - Gezocht - Diefstal mobiele telefoon Rijswijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/06-dh/tw-13-11/06-diefstal-telefoon-rijswijk.html Op 1 november rond 15.15 uur komt een man in een sigarenzaak in de Geestbrugweg in Rijswijk. verdachte Tue, 13 Nov 2018 07:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/06-dh/tw-13-11/06-diefstal-telefoon-rijswijk.html 2018-11-13T07:29:00Z De man spreekt geen Nederlands en is ongeveer 5 minuten binnen geweest. Hij heeft in deze tijd de telefoon van de eigenaar, een medewerker van de winkel, gestolen vanaf een bureau in de winkel. Deze verdachte was al eerder in beeld in de uitzending van Team West op dinsdag 6 november. Hier pleegde hij ook telefoondiefstallen bij een fietsenzaak en een modezaak in Den Haag. De eigenaar van de sigarenzaak zag dat de man van deze diefstallen dezelfde is die in zijn zaak de diefstal pleegde.  De man is nu ook in beeld op bewakingscamera's in de sigarenzaak.

]]>
Herkent u de verdachten of heeft u informatie over deze zaken? De recherche komt graag met u in contact via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

]]>
]]>
52.0581647 4.341275300000007