Alle berichten | Rotterdam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Rotterdam nl Tue, 19 Oct 2021 23:40:28 GMT 2021-10-19T23:40:28Z nl Rotterdam - Gezocht - Wie weet meer over dodelijk schietincident Schiltmanstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-weet-meer-over-dodelijk-schietincident-schiltmanstraat.html Maandagavond 11 oktober ging een beroving op de Putsebocht vooraf aan een dodelijk schietincident op de Schiltmanstraat in de wijk Bloemhof op Rotterdam Zuid. Daarbij kwam de 20-jarige Roncherello uit Rotterdam om het leven. verdachte Tue, 19 Oct 2021 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-weet-meer-over-dodelijk-schietincident-schiltmanstraat.html 2021-10-19T16:00:00Z De gewelddadige beroving vond rond 22:15 uur plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht. Daarbij werden klappen uitgedeeld en werd een geldbedrag buitgemaakt. Hierbij waren meerdere mannen betrokken. Wie dat zijn en wat hun rol precies is, wordt onderzocht. Een aantal van hen ging er in een auto vandoor, kort daarop achtervolgd door een Volkswagen Golf met daarin vier mannen. Na een korte achtervolging in de wijk Bloemhoef werd op de Schiltmanstraat even voor 22:30 uur vanaf de straat op de rode VW Golf geschoten. Daarbij werd Roncherello die ook in de VW zat, dodelijk getroffen. Hij werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd later.

]]>
Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek naar de toedracht. We spreken graag met mensen die getuige waren van de beroving bij de pinautomaat op de Putsebocht en van het schietincident op de Schiltmanstraat. Ook zijn we benieuwd naar de route die de VW Golf en de auto die ervoor reed aflegde. In de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteden we aandacht aan de zaak.

]]>
]]>
Schiltmanstraat 51.8949722 4.49829835
Rotterdam - Negen aanhoudingen na onderzoek naar bankhelpdeskfraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-negen-aanhoudingen-na-onderzoek-naar-bankhelpdeskfraude.html De politie heeft op 14 september en 19 oktober in totaal 9 aanhoudingen verricht. Dit is gedaan naar aanleiding van een onderzoek door het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam in samenwerking met de eenheden Noord-Holland en Midden-Nederland. In deze onderzoeken kwamen meerdere verdachten naar voren. Zij worden verdacht van o.a. oplichting en witwassen en hebben daarbij mensen opgelicht door zich voor te doen als medewerker van de helpdesk van een bank. Tue, 19 Oct 2021 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-negen-aanhoudingen-na-onderzoek-naar-bankhelpdeskfraude.html 2021-10-19T13:18:00Z Heel veel aangiftes

Hoeveel slachtoffers de verdachten precies hebben gemaakt wordt verder onderzoek naar gedaan. Tot nu toe werd het negental aan meerdere aangiftes verbonden. De 9 verdachten zijn 5 jongemannen en 4 jonge vrouwen in de leeftijd van 20 tot 27 jaar uit Almere, Amsterdam, Den Haag, en Huizen. Maandag 29 november is het Cyber Monday. Op deze dag zal de eerste pro-formazitting zijn.

Stelen voor status

Daders van dit soort vormen van oplichting kunnen rekening houden met serieuze (strafrechtelijke) gevolgen. Vaak doen ze zich voor de buitenwereld voor als succesvolle ondernemers. Echter blijkt dan dat ze al hun geld verdienen met oplichten van vooral oudere mensen. Ook blijkt dat ze het buitgemaakte geld gebruiken om kleding te kopen of online te handelen. Teamchef Tanya Timmers van het Cybercrimeteam Rotterdam: “Door het kopen van luxe goederen, zoals designerkleding en sieraden, hebben deze jongeren online en voor de buitenwereld een bepaalde status. Intussen zijn hun woningen vervuild, stapelen de boetes zich op, of slapen ze in een stapelbedje met hun jongere broer.”

]]>
Doorzoekingen

Tijdens doorzoekingen van de woningen stuitte de politie op duizenden euro’s cash en cryptovaluta, designerkleding en auto’s. Daarnaast zijn er laptops, mobiele telefoons en andere gegevensdragers van de verdachten aangetroffen. Naast deze spullen nam het team ook crypto in beslag, want misdaad mag niet lonen. Het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam is nog vol bezig met het onderzoek. In dit onderzoek stuurde het team dit bericht naar de contactpersonen van de verdachten die gedurende het onderzoek in beeld zijn gekomen.

]]>
Bankhelpdeskfraude

Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting die de afgelopen tijd al veel, voornamelijk oudere, slachtoffers heeft gemaakt. De financiële en emotionele schade bij deze slachtoffers is groot. De oplichter belt soms met een vervalst nummer. Door een truc lijkt het dan in het scherm van de telefoon alsof uw bank belt. Vervolgens vertelt de nepbankmedewerker dat de bankrekening van het slachtoffer gehackt is omdat er verdachte transacties te zien zijn op de rekening. De oplichter zal er op aandringen om het geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. In andere gevallen komt er zogenaamd iemand van de bank de pinpas ophalen en wordt de pincode ontfutseld. Daarna wordt het geld snel weg gepind.

De politie krijgt elke maand meer dan 200 aangiften met individuele schadebedragen die oplopen tot duizenden euro’s per aangifte. Officier van Justitie Jacqueline Bonnes: “Niet alleen verliezen mensen vaak veel geld, maar ook voelen ze zich niet meer veilig. Ze weten gewoon niet meer wie ze nog wel kunnen vertrouwen. Daarom bestrijden we ook deze vorm van cybercrime en pakken we alles af.”

]]>
Maak het de oplichter lastig
 • De bank zal nooit je saldo vragen, ook niet als controlevraag.
 • De bank zal je nooit vragen je geld over te maken naar een andere rekening, ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet.
 • De bank zal je nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is.
 • Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit.
 • Installeer geen software anders dan de normale bankieren-app.
 • Deel nooit je pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.
 • Bel bij twijfel je bank zelf op, blijf aan de lijn tot de daadwerkelijk iemand te spreken krijgt.
]]>
Wat moet ik doen?

Hang direct op, bel zelf je bank via een algemeen bekend nummer te vinden op de website en wacht tot je iemand aan de lijn krijgt. Dan kan je zelf controleren of datgene wat je is verteld wel klopt.

Slachtoffer van bankhelpdeskfraude?

Doe altijd aangifte bij de politie, dat kan bijvoorbeeld via 0900 - 8844. Meer informatie over aangifte doen? Kijk op www.politie.nl

]]>
51.92248806 4.48653578
Rotterdam - Ruim 400 wapens ingeleverd in regio Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 442 Wapens om exact te zijn, waarvan 255 messen en 37 vuurwapens, werden afgelopen week binnen de eenheid Rotterdam ingeleverd tijdens de landelijke wapeninleveractie. Tijdens deze speciale actieweek konden mensen op diverse politiebureaus en bij diverse gemeentelijke locaties anoniem en straffeloos van hun wapen af. Tue, 19 Oct 2021 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 2021-10-19T13:13:00Z De landelijke actie komt voort uit het landelijk actieplan ‘Wapens en Jongeren’ en is een gezamenlijk initiatief van politie, gemeenten, openbaar ministerie, jongerenwerk en het het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Met de campagne ‘Drop je knife, doe wat met je life’ richtte de landelijke actie zich vooral op het terugdringen van het aantal steekincidenten onder jongeren door hun de gelegenheid te geven om zonder verdere vragen wapens in te leveren. In de eenheid Rotterdam werd om het totaal aan geweldsincidenten terug te dringen zowel het inleveren van vuurwapens als andere wapens gepromoot. 

Alleen deze week gold dat voor alle ingeleverde wapens geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Voor alle overige wapens stonden op politiebureaus, jongerencentra en gemeentelocaties zwarte kliko’s klaar waar zonder verdere vragen in kon worden gedeponeerd.

De opbrengst van de actie is gevarieerd. Alarmpistolen, luchtdrukwapens, nepvuurwapens, echte vuurwapens, zwaarden, messen, boksbeugels, knuppels, een taser. De 442 ingenomen wapens zijn nog exclusief de honderden stuks munitie die ook her en der werden ingeleverd. “Er zitten antieke exemplaren tussen de steekwapens, maar ook zeker handzame steekwapens die we normaliter aantreffen bij een preventief fouilleeractie of bij incidenten,”, licht Mohammed Mouch, portefeuillehouder Wapens bij de politie Rotterdam, toe. “Ik ben blij verrast door de aantallen. Blijkbaar voorziet de actie in een behoefte.” In 2019 werd in de regio Rotterdam ook een wapeninleveractie georganiseerd. Er werden toen 262 wapens ingeleverd, waaronder 60 vuurwapens.

De winst zit echter niet zozeer in die wapens zelf. Mouch: “We zijn blij met elk wapen dat van straat is. Elk wapen is er één, maar tegelijk zijn we niet naïef. Wij realiseren ons dat de personen die de hun wapen niet inleveren, het grootste risico vormen. De winst van de actie zit daarom vooral in de media-aandacht en de gesprekken die deze week hebben opgeleverd. We hebben de kans gekregen om op heel veel plekken uitleg te geven over de gevaren van wapenbezit en met elkaar de norm over wapenbezit te verstevigen. Wijkagenten en jongerenwerkers hebben de op scholen voorlichting gegeven, maar ook in de media. Als dat weer leidt tot ouders die aan de eettafel het gesprek hebben met hun kinderen, dan komen we echt ergens.”

Jongeren beweren soms dat het bewapenen nodig zou zijn om zichzelf te beschermen. “Maar de praktijk wijst juist het tegenovergestelde uit.”, legt Mouch uit. “Jongeren die een wapen bij zich dragen, lopen juist meer gevaar. Zij gaan geweld minder uit de weg en het bezit maakt dat het wapen ook sneller echt gebruikt wordt. Conflicten die vroeger met een paar scheldwoorden of een vuist werden opgelost, worden nu in the heat of the moment beslecht met een wapen. Met alle gevolgen van dien.”

De politie is tevreden met de opbrengst van de wapeninleveractie. “Maar we zijn er nog niet.”, besluit Mo. “Dat gesprek aan die keukentafel en in het leslokaal blijft belangrijk. Het denormaliseren van wapenbezit en geweld is een maatschappelijk thema, om die reden doen we ook actief mee met de campagne Geweldig Rotterdam. Wij zullen ons best doen om een bijdrage te leveren aan dat gesprek, naast de operationele acties gericht op het terugdringen van wapenbezit en wapengebruik. Met preventief fouilleeracties, kluisjescontroles en door altijd opvolging te geven aan tips. Dus heeft u weet van een wapen, meld het. Dan werken we samen aan de veiligheid van onze maatschappij.”

Overzicht per basisteam (wapens exclusief vuurwapens)

Maassluis                    15

Vlaardingen                33

Schiedam                   24

Lansingerland             9

Oude Maas                46 plus 400 stuks munitie

Haringvliet                  8 plus 233 stuks munitie

Maas & Rotte             10

IJsselland                   64

Drechtsteden Binnen 22

Drechtsteden Buiten  48

Hoeksche Waard       19 plus 334 stuks munitie

Lek & Merwede          34 plus 39 stuks munitie

Rotterdam-Zuid          24

Rotterdam-Stad         56

Zeehaven                   1

Nissewaard                22

 

Eind deze week worden de landelijke resultaten bekend gemaakt.

 

 

]]>
51.92248806 4.48653578
Rotterdam - Man (20) in voet geschoten, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/man-20-in-voet-geschoten.html In de nacht van zondag op maandag 18 oktober rond 02.10 uur, kregen de hulpdiensten een melding van ruziënde mensen en een harde knal op de Zwederstraat in Rotterdam. Toen agenten gingen kijken, kwamen ze op de Elegantierstraat een hinkende 20-jarige Rotterdammer tegen. Hij bleek een kogel in zijn voet te hebben en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Tue, 19 Oct 2021 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/man-20-in-voet-geschoten.html 2021-10-19T09:41:00Z Volgens het slachtoffer waren er meerdere jongens uit een auto gestapt, waarna de schutter naar hem toe liep en van een afstand op hem schoot. Daarna zouden de jongens zijn weggerend in de richting van de Abcoudestraat. Een speurhond wist even later een huls te vinden in één van de tuinen langs die straat. Een zoektocht in de omgeving en een buurtonderzoek leidden nog niet naar de verdachte. Daarom worden getuigen gevraagd om zich te melden, net als mensen die misschien meer informatie hebben over de ruzie die er mogelijk aan vooraf is gegaan, of mensen die beschikken over camera- of dashcambeelden waar mogelijk iets op staat van het incident. Contact met ons opnemen, kan via onderstaande opties.

]]>
51.89656703 4.49773645
Rotterdam - Politie arresteert man voor overvallen op COOP en Primera https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-politie-arresteert-man-voor-overvallen-op-coop-en-primera.html Op 12 oktober 2021 heeft de politie een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het overvallen van de COOP en Primera eerder dit jaar. Tue, 19 Oct 2021 07:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-politie-arresteert-man-voor-overvallen-op-coop-en-primera.html 2021-10-19T07:16:00Z Op donderdag 25 maart werd een gewapende overval gepleegd op de Primera aan de Oude Binnenweg. Op dinsdagmiddag 13 april werd de COOP aan de Nieuwe Binnenweg overvallen; ook hierbij werd gedreigd met een vuurwapen. Bij beide overvallen werd de winkelmedewerker gedwongen om geld af te staan. De politie verspreidde na de incidenten getuigenoproepen en ook kwamen de zaken in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Vorige week wist de politie de man te arresteren. De Rotterdammer is afgelopen vrijdag 15 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft bepaald dat verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

]]>
51.91359112 4.46252045
Rotterdam - Politie zoekt getuigen van ontvoering in Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/07-politie-zoekt-getuigen-van-ontvoering-in-rotterdam.html In de nacht van woensdag op donderdag 14 oktober 2021 is rond 01:00 uur een 42-jarige man uit Rotterdam ontvoerd aan de Pauwenburg in Rotterdam. Vrijdagavond 15 oktober werd de man weer vrijgelaten en aangetroffen op de Franselaan in Rotterdam. De politie zoekt naar getuigen die iets hebben gezien of tips hebben. Mon, 18 Oct 2021 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/07-politie-zoekt-getuigen-van-ontvoering-in-rotterdam.html 2021-10-18T14:06:00Z Donderdagochtend 14 oktober kreeg de politie een melding van een vermissing van de 42-jarige Rotterdammer. Hij verdween toen hij die afgelopen nacht zijn auto parkeerde in een overdekte garage aan de Pauwenburg in Rotterdam. Toen hij uitstapte, kwam er een wit busje aangereden met daarin minstens vier mannen. Zij namen hem mee in het busje.

Vrijdagavond 15 oktober werd de man aangetroffen op de Franselaan in Rotterdam. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd die bewuste avond. Daarom zoekt de politie getuigen die meer weten over wat er zich op donderdagavond heeft afgespeeld aan de Pauwenburg rond 01:00 uur. Heb je camerabeelden, tips of andere informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.87111589 4.50017675
Rotterdam - Vrouw (28) raakt gewond op de Schieweg, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/vrouw-28-raakt-gewond-op-de-schieweg-getuigen-gezocht.html In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.30 uur, raakte een 28-jarige Poolse vrouw door nog onbekende oorzaak ernstig gewond op de Schieweg. Zij moest worden gereanimeerd en is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Om te achterhalen wat er precies gebeurd is, zoekt het onderzoeksteam getuigen en camerabeelden. Mon, 18 Oct 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/vrouw-28-raakt-gewond-op-de-schieweg-getuigen-gezocht.html 2021-10-18T13:55:00Z Wat vast staat is dat de vrouw even daarvoor uit een taxi was gekomen. Zij is toen mogelijk op een groepje van drie mannen afgerend en daarna weer teruggekomen bij de taxi, die weer wilde wegrijden. De chauffeur verklaart dat hij toen de vrouw gewond op de grond zag liggen en de hulpdiensten belde. De 29-jarige Rotterdammer is aangehouden, zijn betrokkenheid bij de verwondingen wordt onderzocht.

De politie startte direct een onderzoek, onderzocht of er mogelijk adressen met cameradeurbellen rond de plek van het incident waren en ging op zoek naar getuigen. Dat leverde tot op heden niet de benodigde informatie op.

Graag komen de rechercheurs met de drie (jonge)mannen die mogelijk hebben gezien wat er gebeurd is, en met anderen die meer weten of beschikken over camera- of dashcambeelden. Informatie en beelden kunnen, eventueel anoniem, geupload worden.

]]>
51.9335087 4.46538222
Rotterdam - Aanhouding na steekincident Kapiteinsbuurt https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/07-aanhouding-na-steekincident-kapiteinsbuurt.html De politie heeft rond 15:10 uur een 39-jarige Rotterdammer aangehouden na een steekincident rond 14:30 uur in een woning aan de Kapiteinsbuurt in Rotterdam. Daarbij raakte een 43-jarige Rotterdammer licht gewond aan zijn hand. De politie onderzoekt het incident. Sun, 17 Oct 2021 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/07-aanhouding-na-steekincident-kapiteinsbuurt.html 2021-10-17T13:49:00Z Na het incident vertrekt de dader snel, maar neemt daarbij wel de laptop van het slachtoffer mee. Gelukkig blijkt de verwonding van het slachtoffer mee te vallen en hoeft het slachtoffer er niet mee naar het ziekenhuis. De politie doet rond 15:10 uur een instap en houdt daarbij een 39-jarige verdachte aan. 

De politie doet onderzoek naar het incident.

]]>
51.90449815 4.45186569
Rotterdam - Getuigen gezocht diefstal Zwart Janstraat in Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/07-getuigen-gezocht-diefstal-zwart-janstraat-in-rotterdam.html Op zaterdagochtend, rond 09.35 uur, is er een greep uit de kassa van een winkel aan de Zwart Janstraat in Rotterdam gedaan. De politie zoekt getuigen. Sat, 16 Oct 2021 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/07-getuigen-gezocht-diefstal-zwart-janstraat-in-rotterdam.html 2021-10-16T13:13:00Z De winkel aan de Zwart Janstraat was net geopend door de winkelmedewerker, toen er een man de winkel in kwam lopen. De winkelmedewerker stond op dat moment niet achter de kassa. De man greep naar de kassalade en nam daaruit een geldbedrag mee. Hij vluchtte de winkel uit in de richting van de Burgemeester Roosstraat.

De man is tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70-1.75 meter lang, licht getint, heeft een stevig postuur en donker krullend haar. Hij droeg een witte hoody trui met capuchon, een blauwe broek en zwarte hoge schoenen.

Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden? Dan komen wij graag in contact met u via één van de onderstaande manieren.

]]>
51.9334448 4.47784868
Rotterdam - Getuigen gezocht van schietincident 1e Schansstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/07-getuigen-gezocht-van-schietincident-1e-schansstraat.html In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober vond rond 00.30 een schietincident plaats op de 1e Schansstraat in Rotterdam West. Hierbij raakte een 45-jarige man uit Rotterdam zwaargewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar de verdachte en kan hierbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Fri, 15 Oct 2021 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/07-getuigen-gezocht-van-schietincident-1e-schansstraat.html 2021-10-15T08:21:00Z Bron foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat er zou zijn geschoten op de 1e Schansstraat in Rotterdam West. Ter plaatse troffen agenten het 45-jarige slachtoffer gewond aan bij een auto. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche startte samen met de collega’s van de forensische opsporing direct een onderzoek op. Hierbij zijn verschillende sporen veiliggesteld.

Schutter weggerend, heeft u meer informatie?

Getuigen spreken over een man die kort na het horen van de knallen wegrende, hij had een capuchon op. Uiteraard komt de politie graag meer te weten over deze mogelijke verdachte. Heeft u iets gezien of gehoord en nog niet met de politie gesproken, dan komen zij graag met u in contact. Ook wanneer u over camerabeelden bezit waar mogelijk bruikbare informatie op staat bezit, ontvangt de politie deze graag.

]]>
51.90847818 4.44534001
Rotterdam - Tienduizenden euro’s en 15,5 kilo gedroogde henneptoppen gevonden tijdens actie naar growshop in Rotterdam Zuid https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/14/07-tienduizenden-euros-en-155-kilo-gedroogde-henneptoppen-gevonden-tijdens-actie-naar-growshop-in-rotterdam-zuid.html Tijdens een inval bij een growshop groothandel aan de Boterdiep, een woning in Rotterdam en twee gelieerde opslagloodsen in Ridderkerk werden dinsdag meer dan 48.000 euro aan contant geld, 15,5 kilo gedroogde henneptoppen en veel hennep gerelateerde goederen aangetroffen. Er zijn drie verdachten aangehouden. Twee voertuigen en de administratie zijn in beslag genomen. Dit zijn de resultaten uit een gezamenlijk optreden van politie, gemeente Rotterdam, Openbaar Ministerie (OM), Belastingdienst, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), onder begeleiding van en binnen het samenwerkingsverband RIEC Rotterdam. Thu, 14 Oct 2021 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/14/07-tienduizenden-euros-en-155-kilo-gedroogde-henneptoppen-gevonden-tijdens-actie-naar-growshop-in-rotterdam-zuid.html 2021-10-14T12:01:00Z Foto's: gemeente Rotterdam

Tijdens de inval, waarbij drie mannen uit Rotterdam (21, 34 en 39 jaar) zijn aangehouden, zijn geld- en drugshonden ingezet. De NVWA constateerde dat er ook sprake was van ‘verkeerde etikettering’: verschillende chemische middelen voor de hennepteelt werden aangetroffen waarbij geen, of niet de juiste, waarschuwingssymbolen op het etiket stonden. De gemeente Rotterdam verkent de mogelijkheid om bestuurlijke maatregelen te treffen, zoals het sluiten van de panden. 

Structuren achter growshops blootleggen
Na intensief onderzoek en analyse kwamen de samenwerkende overheden (politie, OM, Belastingdienst, gemeente Rotterdam, FIOD, RIEC Rotterdam) de growshop op het spoor. Aanleiding hiervoor was het vermoeden van de aanwezigheid van hennep in het pand. Hieruit bleek dat voor een langere periode bij het bedrijfspand kweekbenodigdheden voor de bedrijfsmatige hennepteelt zijn verkocht. Tijdens de inval bleek het pand en het aantal opgeslagen goederen ten behoeve van de hennepteelt zo groot, dat gesproken kan worden van een groothandel. Er waren zeker zes vrachtwagens nodig om alle aangetroffen goederen af te voeren.
De actie is onderdeel van een groter project naar georganiseerde criminele structuren achter de hennepteelt. De samenwerkende partners trachten de structuren achter de growshops, en meer algemener, de illegale hennepteelt bloot te leggen en deze integraal aan te pakken.

Verboden
Sinds 2015 zijn growshops, waarin producten worden verkocht die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, verboden. Dergelijke producten zijn bijvoorbeeld ventilatoren, droognetten, groeimiddelen, vijverfolie, groeibakken en -stokken en potgrond. Dergelijke producten zijn ook te koop in tuincentra. De combinatie van aanwezige goederen bij een growshop (met de bedrijfsmatige hennepteelt als doel) zorgen er echter voor dat er een strafbaar feit gepleegd wordt.
Om dit op te lossen en onveilige situaties te voorkomen, is een integrale aanpak nodig zodat het criminelen moeilijk wordt gemaakt zich bezig te houden met de illegale hennepteelt. Growshops faciliteren de teelt van hennep. Achter de teelt en handel gaat vaak een wereld van geweld en afpersing schuil. Tevens levert het telen van hennep brandgevaarlijke situaties op voor zowel bewoners als omwonenden. In de regio Rotterdam wordt daarom door alle ketenpartners hard opgetreden ten aanzien van de faciliterende growshops en illegale hennepteelt.

Wat kunt u doen?
De strijd tegen ondermijning is een gezamenlijke inspanning van onder meer politie, gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen! Heeft u een vermoeden van een growshop of hennepgerelateerde activiteiten in uw buurt? Neem dan contact op via het gebruikelijke nummer van de Politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (telefonisch: 0800-7000 of digitaal: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/). 
Door uw verdenkingen of verdachte signalen te delen, helpt u mee aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Door verdachte signalen te melden, zorgt u ervoor dat de politie (tezamen met andere veiligheidspartners) kan optreden.

]]>
Foto: gemeente Rotterdam 51.89635795 4.5293007
Rotterdam - Gezocht - Wie zijn deze twee brandstichters op het parkeerterrein van PI De Schie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-zijn-deze-twee-brandstichters-op-het-parkeerterrein-van-pi-de-schie.html Op maandag 17 mei, midden op de dag, hebben twee jongemannen met jerrycans benzine auto’s van medewerkers van PI De Schie in Rotterdam in brand gestoken. Wie weet wie deze brandstichters zijn? Of wie heeft er meer informatie over deze brandstichting? verdachte Tue, 12 Oct 2021 19:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-zijn-deze-twee-brandstichters-op-het-parkeerterrein-van-pi-de-schie.html 2021-10-12T19:55:00Z Op maandag 17 mei 2021, rond 13.00 uur, komen twee donker geklede jongemannen vanonder de Jonkersbrug vandaan lopen richting het parkeerterrein van PI De Schie aan de Professor Jonkersweg in Rotterdam. Zij hebben beiden een jerrycan bij zich met daarin benzine. De ene jongeman heeft een groene jerrycan bij zich en de andere een donker gekleurde jerrycan.
Wanneer zij aankomen bij de auto’s op het parkeerterrein, gieten ze de benzine uit de jerrycans over en rondom een paar geparkeerde auto’s. Daarna steken ze de uitgegoten benzine aan waardoor twee auto’s vlam vatten. Deze auto’s zijn van medewerkers van de PI De Schie.
Na de brandstichting rennen de twee jongemannen naar het laagste punt van de muur van de Jonkersbrug, klimmen er overheen en rennen via de Jonkersbrug in de richting van voetbalvereniging ‘Het Witte Dorp’.

Signalement

Signalement dader met de donkere jerrycan:

 • Donkerkleurige hoody met embleem op de borst
 • Donkerkleurige broek
 • Donkerkleurige schoenen
 • Donkerkleurige handschoenen
 • Capuchon over het hoofd
 • Blauw mondkapje

Signalement dader met de groene jerrycan:

 • Donker haar
 • Donkerkleurige ‘bubble coat’ (jas)
 • Donkerkleurige broek met embleem op linker dijbeen
 • Donkerkleurige schoenen
 • Donkerkleurige handschoenen
 • Blauw mondkapje
]]>
Weet u wie deze twee brandstichters zijn? Of herkent u het embleem op de trui van een van de verdachten? Of heeft u informatie over deze brandstichting? Dan komt de politie graag in contact met u. Bel de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.

]]>
titel]]> ]]>
51.92453766 4.43494697
Rotterdam - Groot onderzoek gestart na dodelijk schietincident Schiltmanstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/07-groot-onderzoek-gestart-na-dodelijk-schietincident-schiltmanstraat.html De politie is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart naar aanleiding van een dodelijk schietincident waarbij maandagavond een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Tue, 12 Oct 2021 13:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/07-groot-onderzoek-gestart-na-dodelijk-schietincident-schiltmanstraat.html 2021-10-12T13:36:00Z Foto Nieuws Op Beeld

Even voor 22:30 uur werden schoten gehoord op de Schiltmanstraat, waarbij getuigen een auto zagen wegrijden. Niet veel later werd een zwaargewonde man een ziekenhuis in de omgeving binnengebracht. Het bleek om de 20-jarige Rotterdammer te gaan die kort na aankomst in het ziekenhuis overleed.

Onderzoek
Over de toedracht en wat vooraf ging aan het schietincident is nog veel onduidelijk. Dezelfde avond en nacht startten agenten uitgebreid sporenonderzoek in de omgeving van de Schiltmanstraat en spraken met getuigen. De auto waarmee het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht is voor onderzoek in beslag genomen. De inzittenden van de auto zijn als getuigen gehoord.

Getuigen en beelden welkom
Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek naar de toedracht. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Was u getuige van het schietincident? Heeft u mensen zien wegrijden of wegrennen? Heeft u andere informatie? Laat het ons weten. Ook camerabeelden van een bewakingscamera, dashcam of bijvoorbeeld deurbelcamera van 11 oktober rond 22.30 uur zijn welkom, vooral uit de directe omgeving Schiltmanstraat. U kunt uw informatie delen via 0900-8844, via de gratis tiplijn 0800-6070 of gebruik onderstaande mogelijkheden.

U kunt ook vertrouwelijk en anoniem praten met het Team Criminele Inlichtingen. Bel dan 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen.

]]>
51.8905941 4.50032977
Nederland - Opsporing Verzocht: steekincident Delft https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/00-opsporing-verzocht-steekincident-delft.html Op 4 oktober rond 20.30 uur komt de melding dat er bij een woning aan de Burgwal in Delft een gewond persoon ligt. Toegesnelde agenten vinden een man met ernstige steekwonden en beginnen direct te reanimeren. Later verleent een Mobiel Medisch Team nog eerste hulp, maar het mag niet baten. Het zwaargewonde slachtoffer, een 58-jarige man uit Delft, overlijdt ter plaatse. Tue, 12 Oct 2021 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/00-opsporing-verzocht-steekincident-delft.html 2021-10-12T12:00:00Z Agenten zoeken in de omgeving nog naar verdachte personen, maar verdachten worden niet gevonden. Later wordt een Team Grootschalige Opsporing gestart om de toedracht naar het overlijden van het slachtoffer te onderzoeken. In de uitzending van dinsdag 12 oktober vraagt de politie om informatie die kan helpen om deze zaak op te lossen. Op 5 oktober meldde een 30-jarige man uit Foxhol zich bij een politiebureau. Agenten hielden de man aan en zijn betrokkenheid bij de dood van het 58-jarig slachtoffer wordt nader onderzocht.

In de uitzending komen verder de volgende onderwerpen (onder voorbehoud) aan de orde:

Ook is er een terugkoppeling van de resultaten van de uitzending van 5 oktober 2021.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 12 oktober 2021, rond 21.20 uur op NPO1. Woensdag rond 13.20 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.

]]>
51.92248806 4.48653578
Zoetermeer / Rozenburg - Aanhouding na vondst bluetooth speakers in vuilcontainers https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/10/06-zoetermeer-aanhouding-na-vondst-bluetooth-speakers-in-vuilcontainers.html De hulpdiensten kregen tussen vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 oktober drie meldingen van babygeluiden uit containers. De hulpdiensten doorzochten de containers grondig en ontdekten bluetooth speakers, waar babygehuil uit kwam. Rechercheurs namen de bluetoothspeakers in beslag en startten een onderzoek. Dat onderzoek leidde zaterdagavond naar een 48-jarige man uit Zoetermeer. Agenten hielden de man als verdachte aan in zijn woning. Hij zit vast en zijn rol bij de drie meldingen wordt onderzocht. Sun, 10 Oct 2021 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/10/06-zoetermeer-aanhouding-na-vondst-bluetooth-speakers-in-vuilcontainers.html 2021-10-10T09:14:00Z In 24 uur tijd werden er drie verschillende meldingen van babygeluiden uit containers gedaan. Vrijdagmiddag kwam er een melding vanaf het Sanne van Havelteplein in Zoetermeer zaterdagochtend betrof het een melding vanuit een vuilcontainer aan de Van Stolberglaan uit dezelfde plaats. Uit onderzoek bleek dat er vrijdagavond een melding werd gedaan van babygehuil uit een container in Rozenburg.

Onnodig werk hulpdiensten
Bij dergelijke meldingen komen politie, brandweer, ambulance en de gemeente direct in actie. Bij deze melding deden hulpverleners zorgvuldig onderzoek in de containers. Daarbij is al het afval doorzocht. Dit, om zeker te weten dat het niet om gehuil van een baby ging. Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico’s. Onze hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als een ander in nood is, bijvoorbeeld: bij brand, na een ongeval. Of in situaties waarbij er echt iemand in een container terecht is gekomen, zoals vrijdagmiddag aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer. Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen, want als u in nood bent, wilt u immers ook snel directe hulp. En hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.

]]>
51.915564 4.23181621
Rotterdam - Man gewond na steekincident Witte de Withstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/07-man-gewond-na-steekincident-witte-de-withstraat.html Twee mannen krijgen zaterdagavond ruzie op de Witte de Withstraat. Daarbij pakt één van de mannen een mes en verwond daarmee de andere man. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de verdachte. Sat, 09 Oct 2021 20:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/07-man-gewond-na-steekincident-witte-de-withstraat.html 2021-10-09T20:39:00Z Twee mannen, onbekenden van elkaar, krijgen zaterdag rond 21.00 uur woorden met elkaar op straat in de Witte de Withstraat. De ruzie mondt uit in vechten, waarbij één van de mannen op een gegeven moment naar een mes grijpt en de andere man steekt.

Toezichthouders van Handhaving komen aan en zien de twee mannen met elkaar vechten en trekken hen uit elkaar. Het is hen op dat moment niet bekend dat de ene man de andere man gestoken heeft.

De gewonde man besluit zelf meteen richting het ziekenhuis te gaan. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen. 

De politie is op zoek naar de verdachte. Heeft u informatie die voor dit onderzoek van belang kan zijn, belt u dan alstublieft met 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven met 0800-7000.

]]>
51.91570506 4.47750332
Rotterdam - Schietpartij zonder gewonden op de Frederikdwarsstraat https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/twee-aanhoudingen-na-schietpartij-zonder-gewonden.html Zaterdagavond is op de Frederikdwarsstraat geschoten. Getuigen melden dat niemand gewond raakte en diverse jongeren op scooters na de schietpartij uiteen stoven. Twee mannen werden aangehouden, maar zijn even later weer vrijgelaten en worden niet langer verdacht. Sat, 09 Oct 2021 20:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/twee-aanhoudingen-na-schietpartij-zonder-gewonden.html 2021-10-09T20:13:00Z Foto: Mediatv.nl

Rond half zes zaterdagavond melden getuigen dat zij schoten hadden gezien en gehoord op de Frederikdwarsstraat. Zover bekend raakte niemand daarbij gewond.  Agenten zochten in de omgeving naar een eventueel slachtoffer maar troffen geen gewond persoon.

De getuigen gaven aan dat meerdere jongeren op scooters na het schieten diverse richtingen op gingen. In de directe omgeving werden twee mannen aangehouden. Beiden werden kort daarna weer op vrije voeten gesteld. Zij worden niet langer verdacht.

Mogelijk ging aan de schietpartij een ruzie op de Crooswijksestraat vooraf. De politie doet onderzoek naar de toedracht en betrokkenen. Informatie en camerabeelden is daarbij zeer welkom. Heeft u informatie en/of beelden, meldt u dan alstublieft via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven via 0800-7000.

 

]]>
51.93271821 4.48870956
Rotterdam - Gebakswinkel Alexandrium beschoten https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/gebakswinkel-alexandrium-beschoten.html Een gebakswinkel op het Poolsterplein is vannacht meerdere keren beschoten. In de nacht kwamen meldingen van knallen, maar zag de politie ter plekke niks. Bij het openen van de winkel vanmorgen zag het winkelpersoneel de kogelgaten in de ruit. De politie doet onderzoek. Sat, 09 Oct 2021 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/9/gebakswinkel-alexandrium-beschoten.html 2021-10-09T11:45:00Z Foto: Mediatv

Even voor half twee 's nachts werd het alarmnummer gebeld door mensen die knallen hoorden in de omgeving Grote Beer. Agenten deden onderzoek in de omgeving maar troffen niks bijzonders aan.

Toen vanmorgen personeel van de gebakswinkel aan het Poolsterplein de winkel openden, zagen zij meerdere kogelgaten in de ruiten.  De Forensische Opsporing heeft ter plekke onderzoek gedaan en ook wordt gekeken naar beschikbare camerabeelden. Tips van getuigen of mensen met informatie is in het onderzoek zeer welkom. 

Heeft u informatie dan kunt u bellen met 0900-8844 of uw tip achter laten onder dit bericht. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. 

]]>
51.9474033 4.55590078
Hoogvliet Rotterdam - 23-jarige man gewond na schietincident Hoogvliet Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/07-23-jarige-man-uit-doetinchem-gewond-na-schietincident-hoogvliet-rotterdam.html Donderdagavond is er rond 23:40 uur bij een pand aan de Texasweg in Hoogvliet Rotterdam geschoten. Hierbij is een 23-jarige man uit Doetinchem gewond geraakt. De politie heeft twee aanhoudingen verricht, maar sluit verdere aanhoudingen niet uit. Ook zoekt de politie naar getuigen van dit incident die nog niet met de politie gesproken hebben. Fri, 08 Oct 2021 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/07-23-jarige-man-uit-doetinchem-gewond-na-schietincident-hoogvliet-rotterdam.html 2021-10-08T12:33:00Z Rond 23:40 uur escaleert een conflict bij een pand aan de Texasweg en wordt er geschoten. Het 23-jarige slachtoffer meldt zich niet veel later bij het ziekenhuis.  De politie heeft twee verdachten aangehouden. De twee mannen werden bij het pand aan de Texasweg aangehouden. Dit gaat om een 41-jarige man uit Vlaardingen en een 50-jarige man uit Spijkenisse. De politie heeft sporen veilig gesteld en met getuigen gesproken. De recherche doet verder onderzoek naar het incident.

Anoniem een tip delen
Uit de eerste getuigenverklaringen blijkt dat er meerdere mensen getuigen zijn geweest van het schietincident. Ook zijn er meerdere voertuigen weg- en voorbijgereden tijdens en na het incident. De politie komt graag in contact met deze getuigen. Heeft u informatie over dit incident, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie. Dit kan uiteraard ook anoniem. Maak gebruik van de mogelijkheden onderaan deze pagina.

Tipgeld voor vuurwapens
De politie hoopt ook op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen. Om het aantal schietincidenten terug te dringen is in 2019 gestart met een tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- voor ontvangen. Het idee hierachter is dat een vuurwapen nooit onschuldig is. Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Help vuurwapengeweld aan te pakken, meld het als je weet van een vuurwapen. Doe dit vertrouwelijk via het speciale telefoonnummer 06-33236432 en kom in aanmerking voor de beloning van max 750,-

Wapeninleveractie 11 t/m 17 oktober 2021
Tijdens de Week van de Veiligheid is in verschillende gemeentes in Nederland een wapeninleveractie. Tijdens de actieweek mag je je wapen inleveren zonder strafvervolging voor wapenbezit. Vuurwapens kunnen niet op het bureau worden ingeleverd; daarvoor moet een afspraak worden gemaakt. Alle overige wapens kun je anoniem deponeren in een inleverton op 1 van de deelnemende locaties. Op de website www.dropjeknife.nl is meer te lezen over de actie en te zien bij welke politiebureaus wapens anoniem ingeleverd kunnen worden.  De inleveractie wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie & Veiligheid.

]]>
51.87248398 4.35334347
Rotterdam - Getuigen gezocht schietincident Zeeuwsestraat in Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/07-getuigen-gezocht-schietincident-zeeuwsestraat-in-rotterdam.html Rond 02.15 uur in de nacht van donderdag 7 oktober op vrijdag 8 oktober, kreeg de politie een melding van een man die beschoten zou zijn in zijn stilstaande auto op de Zeeuwsestraat in Rotterdam. De politie zoekt getuigen. Fri, 08 Oct 2021 12:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/8/07-getuigen-gezocht-schietincident-zeeuwsestraat-in-rotterdam.html 2021-10-08T12:20:00Z Foto: stockfoto politie

Vanuit een andere stilstaande auto werd de auto van de melder beschoten. Gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd. Aan de buitenkant van zijn auto was een kogelinslag te zien. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Waarschijnlijk waren meer voertuigen betrokken bij dit schietincident.

De auto waaruit is geschoten, was niet meer in de omgeving toen agenten op de melding afkwamen. Daarom zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden waar mogelijk de auto op te zien is waar vanuit is geschoten? Dan komen wij heel graag in contact met u via onderstaande manieren.

Tipgeld voor vuurwapens
De politie hoopt ook op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen. Om het aantal schietincidenten terug te dringen is in 2019 gestart met een tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- voor ontvangen. Het idee hierachter is dat een vuurwapen nooit onschuldig is. Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Help vuurwapengeweld aan te pakken, meld het als je weet van een vuurwapen. Doe dit vertrouwelijk via het speciale telefoonnummer 06-33236432 en kom in aanmerking voor de beloning van max 750,-

Wapeninleveractie 11 t/m 17 oktober 2021
Tijdens de Week van de Veiligheid is in verschillende gemeentes in Nederland een wapeninleveractie. Tijdens de actieweek mag je je wapen inleveren zonder strafvervolging voor wapenbezit. Vuurwapens kunnen niet op het bureau worden ingeleverd; daarvoor moet een afspraak worden gemaakt. Alle overige wapens kun je anoniem deponeren in een inleverton op 1 van de deelnemende locaties. Op de website www.dropjeknife.nl is meer te lezen over de actie en te zien bij welke politiebureaus wapens anoniem ingeleverd kunnen worden.  De inleveractie wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie & Veiligheid.

]]>
51.89142477 4.5137911
Rotterdam - Gezocht - Wie weet meer over het overlijden van een 42-jarige Rotterdammer? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-weet-meer-over-het-overlijden-van-een-42-jarige-rotterdammer.html Op dinsdagochtend 28 september werd een overleden man aangetroffen in een woning aan de Thomas A Kempisstraat in Rotterdam. Even daarvoor had de politie een aanwijzing hiervoor gekregen van een gewonde man die in een berging van dezelfde portiekflat zat opgesloten. De gewonde man werd aangehouden en later konden ook nog drie mannen en een vrouw worden aangehouden. De politie is op zoek naar meer informatie. verdachte Thu, 07 Oct 2021 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/07-wie-weet-meer-over-het-overlijden-van-een-42-jarige-rotterdammer.html 2021-10-07T16:00:00Z De melding
Even voor 08.30 uur op dinsdag 28 september hoorde een getuige hulpgeroep in de berging en belde 112. Toegesnelde agenten troffen een 39-jarige gewonde Rotterdammer aan die hen leidde naar de overleden man, een 42-jarige Rotterdammer, in een woning in dezelfde portiekflat.

Aanhoudingen
Na het aantreffen van het lichaam ging de politie meteen uit van een misdrijf. Een groot opsporingsonderzoek werd gestart. Zo stelde de Forensische Opsporing sporen veilig en werd er onder andere een buurtonderzoek uitgevoerd. De 39-jarige Rotterdammer die was opgesloten in de berging, werd diezelfde ochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zijn rol is in onderzoek.
Op basis van het onderzoek konden later op die avond twee mannen en een vrouw worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, en een 35-jarige man uit Schiedam. Ook hun rol en betrokkenheid wordt onderzocht. De 35-jarige man werd op 29 september weer in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris heeft vrijdag 1 oktober besloten dat de 27-jarige man, 39-jarige man en de 21-jarige vrouw 14 dagen langer vast blijven zitten.
Op dinsdag 5 oktober is ook nog een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Net als bij de andere personen die zijn aangehouden, wordt ook zijn rol en betrokkenheid onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

]]>
Het onderzoek naar de toedracht van het misdrijf is nog volop in onderzoek. Ook worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. Daarom is de politie op zoek naar meer informatie. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcam beelden en beelden van een deurbel)? Dan komt de politie graag in contact met u. Bel de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.

]]>
]]>
51.87879938 4.53069175
Rotterdam - Nieuwe aanhoudingen na aantreffen van overleden man https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-3-nieuwe-aanhoudingen-na-aantreffen-van-overleden-man.html Op dinsdagochtend 28 september werd een overleden man aangetroffen in een woning aan de Thomas A Kempisstraat in Rotterdam. Even daarvoor had de politie een aanwijzing hiervoor gekregen van een gewonde man die in een berging van dezelfde portiekflat zat opgesloten. De gewonde man werd aangehouden en later konden ook nog drie mannen en een vrouw worden aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Wed, 06 Oct 2021 08:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-3-nieuwe-aanhoudingen-na-aantreffen-van-overleden-man.html 2021-10-06T08:39:00Z Foto: Killian Lindenburg, MediaTV

Update
Op dinsdag 5 oktober is een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Net als bij de andere personen die zijn aangehouden, wordt ook zijn rol en betrokkenheid onderzocht. Het onderzoek naar de toedracht van het misdrijf gaat verder.


De melding
Even voor 08.30 uur op dinsdag 28 september hoorde een getuige hulpgeroep in de berging en belde 112. Toegesnelde agenten troffen een 39-jarige gewonde Rotterdammer aan die hen leidde naar de overleden man, een 42-jarige Rotterdammer, in een woning in dezelfde portiekflat.

Aanhoudingen
Na het aantreffen van het lichaam ging de politie meteen uit van een misdrijf. Een groot opsporingsonderzoek werd gestart. Zo stelde de Forensische Opsporing sporen veilig en werd er onder andere een buurtonderzoek uitgevoerd. De 39-jarige Rotterdammer die was opgesloten in de berging, werd diezelfde ochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zijn rol is in onderzoek.
Op basis van het onderzoek konden later op die avond twee mannen en een vrouw worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, en een 35-jarige man uit Schiedam. Ook hun rol en betrokkenheid wordt onderzocht. De 35-jarige man werd op 29 september weer in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris heeft vrijdag 1 oktober besloten dat de 27-jarige man, 39-jarige man en de 21-jarige vrouw 14 dagen langer vast blijven zitten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Informatie?
Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk daarbij ook aan dashcambeelden) die de politie kan helpen in het onderzoek? Dan komen wij heel graag in contact met u via de onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.87879938 4.53069175
Rotterdam - Verdachte aangehouden na mishandeling in woning Dennekruid https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-vrouw-gewond-na-mishandeling-in-woning-dennekruid.html Een 33-jarige vrouw liep dinsdagochtend rond 06.45 uur een zware verwonding op bij een mishandeling in haar woning aan de Dennekruid. In eerste instantie werd gedacht dat ze was gestoken, maar dat bleek niet het geval. Ze is in het ziekenhuis behandeld en is aanspreekbaar. Update: De politie hield een 43-jarige Rotterdammer aan. Zijn rol wordt onderzocht. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Iets gezien of meer informatie? Bel 0900-8844. Wed, 06 Oct 2021 07:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-vrouw-gewond-na-mishandeling-in-woning-dennekruid.html 2021-10-06T07:05:00Z 51.95829045 4.55633394 Rotterdam - Politie zoekt getuigen van schietincident Zeisstraat Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident-zeisstraat-rotterdam.html Op 4 oktober rond 19.30 uur vond op de Zeisstraat in Rotterdam een schietpartij plaats. De politie zoekt getuigen én beelden. Tue, 05 Oct 2021 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/5/07-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident-zeisstraat-rotterdam.html 2021-10-05T09:36:00Z Een paar minuten vóór het schietincident  vond op diezelfde Zeisstraat een vechtpartij plaats tussen twee mannen en een groepje andere mannen. Beide slachtoffers werden door de mannen geslagen, maar ze wisten weg te komen. Ook hun belagers gingen weg, waarna het leek dat de rust was weergekeerd. Niets bleek minder waar, want korte tijd later kwamen de mannen terug en één van trok een vuurwapen en schoot meerdere keren. Niemand raakte gewond en zowel de slachtoffers als de daders wisten weg te komen.

Informatie en beelden zijn welkom!
De politie komt graag in contact met getuigen. Zag u de vechtpartij en/of het schietincident? Of heeft u er beelden van, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of dashcam? Neem in beide gevallen contact op met de politie en bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.
 

]]>
51.88802575 4.49989778
Rotterdam - Politie lost waarschuwingsschot bij melding vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/4/07-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-melding-vuurwapen.html In de nacht van zondag 3 oktober op maandag 4 oktober rond 04.45 uur kwam de politie af op een melding over een man met een vuurwapen op de Kruiskade in Rotterdam. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Mon, 04 Oct 2021 10:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/4/07-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-melding-vuurwapen.html 2021-10-04T10:07:00Z Foto: stockfoto politie

De melder die de politie belde, deed melding van een man op de Kruiskade met een vuurwapen. Toegesnelde agenten troffen de man in kwestie aan en omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn, voerde de agenten een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) uit. Omdat de man niet direct de orders opvolgde van de politie, loste de politie een waarschuwingsschot. Er werd geen vuurwapen aangetroffen bij deze man.

]]>
51.92266299 4.47614703
Rotterdam - Veertienjarige jongen slachtoffer steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/29/veertienjarige-jongen-slachtoffer-steekincident.html Een 14-jarige jongen werd woensdag even na 12.00 uur slachtoffer van een steekincident op de 2e IJzerstraat/Westzeedijk. Wed, 29 Sep 2021 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/29/veertienjarige-jongen-slachtoffer-steekincident.html 2021-09-29T11:53:00Z Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zette onder andere de heli in om naar de verdachte(n) te zoeken. Er is nog niemand aangehouden.

Heeft u info, neem dan contact met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan van Meld Misdaad Anoniem : 0800-7000

]]>
51.91093734 4.47655629
Rotterdam - Gezocht - Wie is de man op de fiets die vrouw betastte? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/wie-is-de-man-op-de-fiets-die-vrouw-betast.html Donderdag 22 juli 2021 rond 17:35 uur fietste het slachtoffer De Rupsklaver op in Rotterdam Ommoord. Net toen ze de straat in reed, zag ze dat er een man naast haar kwam fietsen. Hij greep haar bij een borst en kneep erin. Wie is deze man? verdachte Mon, 27 Sep 2021 12:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/wie-is-de-man-op-de-fiets-die-vrouw-betast.html 2021-09-27T12:20:00Z De man haalde haar in en pakte met zijn rechterhand haar linker borst vast. Hij kneep er vervolgens ook nog in. De vrouw schrok hier enorm van, ze wist nog iets te roepen naar de man; maar de man reageerde niet en fietste snel door, de Rupsklaver af. De politie is een onderzoek gestart en heeft camerabeelden via een ringdeurbel gekregen. Hierop staat de vermoedelijke verdachte.

We vragen de kijkers en volgers van Bureau Rijnmond om mee te kijken of ze deze man kennen of misschien dat ze andere waardevolle informatie hebben.

Signalement:
De man heeft een lichte huidskleur, ongeveer 40 jaar, donkerblond of bruine krullen, droeg een korte broek, reed op een herenfiets en had een rugzak bij zich. Heeft u info over de man, denkt u te weten wie het is? Bel dan met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Tippen kan ook heel gemakkelijk via het onderstaande formulier.

]]>
]]>
51.96515839 4.53572101
Rotterdam - Getuigen gezocht Burgemeester van Walsumweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/22/07-getuigen-gezocht-burgemeester-van-walsumweg.html In de nacht van zaterdag 18 september op zondag 19 september rond 0.45 uur werd een zwaargewonde man aangetroffen op de Burgemeester van Walsumweg in Rotterdam. De politie wil heel graag weten wat hier aan vooraf is gegaan en zoekt daarom getuigen. Wed, 22 Sep 2021 12:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/22/07-getuigen-gezocht-burgemeester-van-walsumweg.html 2021-09-22T12:15:00Z De politie kreeg rond 0.45 uur een melding binnen dat er een zwaargewonde man op straat zou liggen op de Burgemeester van Waslumweg (op de kruising met de Kipstraat). Even daarvoor zou de melder een klap hebben gehoord. De politie wil graag weten wat hier is gebeurd, er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s.

Weet u wat zich hier heeft afgespeeld? Heeft u misschien iets gezien of gehoord in deze nacht? Of heeft u camerabeelden of dashcam beelden die u nog niet heeft gedeeld met de politie? Dan komen wij heel graag in contact met u. Dat kan via de onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.92147845 4.49405312
Rotterdam - Twee aanhoudingen na steekincident op de Westersingel in Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/07-twee-aanhoudingen-na-steekincident-op-de-westersingel-in-rotterdam.html Op dinsdagmiddag 21 september is een 34-jarige man gewond geraakt. Een 38-jarige vrouw stak hem kort daarvoor met een mes. Zowel de man als de vrouw zijn aangehouden. De toedracht wordt onderzocht en sporen worden veiliggesteld. Tue, 21 Sep 2021 14:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/07-twee-aanhoudingen-na-steekincident-op-de-westersingel-in-rotterdam.html 2021-09-21T14:38:00Z Vanmiddag rond 14.15 uur kreeg de politie melding van een steekincident aan de Westersingel in Rotterdam. Agenten troffen op de plaats van het incident een 38-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die even daarvoor een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gestoken zou hebben. Er wordt rekening gehouden met een conflict in de relationele sfeer. De man liep verschillende sneeën op, maar is buiten levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor de behandeling van zijn wonden. Zowel de man als de vrouw zijn aangehouden om hun rol in het incident te onderzoeken.


Heeft u informatie?
De politie doet momenteel onderzoek. Om te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld, zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u andere belangrijke informatie en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
51.91604108 4.47367493
Rotterdam - Politie houdt twee verdachten aan na schietincident Charlois https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/07-politie-houdt-twee-verdachten-aan-na-schietincident-charlois.html Vanmorgen zijn na een schietincident in Charlois twee verdachten aangehouden. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Tue, 21 Sep 2021 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/07-politie-houdt-twee-verdachten-aan-na-schietincident-charlois.html 2021-09-21T08:44:00Z Op dinsdagmorgen 21 september rond 06.15 kreeg de politie melding van een schietincident in de Rotterdamse wijk Charlois. Er zou in de lucht zijn geschoten op de Stellendamstraat. Gelukkig raakte niemand gewond. Toen agenten aankwamen op de plek van het incident troffen zij een 20-jarige man uit Rotterdam in een auto aan. In deze auto lag een vuurwapen dat direct in beslag is genomen. De man is aangehouden voor vuurwapenbezit. Even later troffen agenten ook een 19-jarige vrouw aan die bij het incident geweest zou zijn. Ook zij is aangehouden.

Heeft u informatie?
De recherche doet momenteel onderzoek naar het schietincident en de rol van beide verdachten. Om te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u andere belangrijke informatie en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of tip gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

]]>
51.87590134 4.4759545