Alle berichten | Schiedam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/schiedam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Schiedam nl Tue, 23 Apr 2019 17:48:03 GMT 2019-04-23T17:48:03Z nl Rotterdam - Aanhoudingen voor zedenmisdrijven Rotterdam-West en Schiedam-Oost https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/16/07-aanhoudingen-voor-zedenmisdrijven-rotterdam-west-en-schiedam-oost.html Dinsdagochtend zijn drie minderjarige jongens aangehouden in verband met een groot zedenonderzoek. De jongens zouden zich schuldig hebben gemaakt aan groepsverkrachtingen in Rotterdam-West en Schiedam-Oost. De politie sluit niet uit dat meer meisjes slachtoffer zijn geworden en vraagt slachtoffers zich te melden. nieuwsbericht Tue, 16 Apr 2019 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/16/07-aanhoudingen-voor-zedenmisdrijven-rotterdam-west-en-schiedam-oost.html 2019-04-16T11:13:00Z De verhalen deden al langere tijd de ronde in Rotterdam-West en Schiedam-Oost:  een groep jongens zou zich schuldig maken aan groepsverkrachtingen in parkjes, kelderboxen en op andere schimmige plekken. Meerdere meisjes zouden al slachtoffer zijn geworden. Er kwam een aangifte en een onderzoek startte.

'Het was een lang en moeizaam onderzoek', blikt zedenrechercheur Lincy Lansbergen terug. 'We merkten al snel dat er meer slachtoffers zijn dan die ene aangifte. De signalen waren er wel, maar verklaringen niet. Meisjes maar ook ouders praten liever niet met ons. Om diverse redenen. Soms is het angst, soms schaamte, maar soms werd het ook niet belangrijk genoeg gevonden. Sommigen vonden het niet zo schokkend wat er was gebeurd. Nu is het ook niet aan ons om te oordelen wat normaal is en wat de moraal zou moeten zijn, maar voor ons staat voorop dat meisjes nooit iets tegen hun zin hoeven te doen. En als dat wel gebeurt, willen wij je helpen.'

Na de eerste aangifte volgde nog een melding en nog een aangifte. In de tussentijd probeerden rechercheurs sporen en getuigenverklaringen te verzamelen en werd contact gelegd met de wijkagent, jongerenwerkers en een nabij gelegen school om samen de meisjes te waarschuwen en advies te geven hoe nieuwe situaties te voorkomen. 'Het gaat om een kwetsbare doelgroep. De slachtoffers zijn minderjarig, vaak onzeker en gevoelig voor de praatjes van de daders. Wat het ook lastig maakt is dat ze de jongens tot op zekere hoogte ook interessant vinden en met ze om willen gaan. Ze vinden het leuk om met de jongens te hangen, maar dat geeft de jongens nog niet het recht om hen te misbruiken. Het geeft hen niet het recht om over hun grens te gaan. We willen de meisjes duidelijk maken dat zij hun grens mogen aangeven en dat die jongens dat te respecteren hebben.'

De ervaring van Lincy is dat de meeste meisjes op een gegeven moment wel hun grens aangeven, maar dan al in een situatie zitten waar de jongens hen dwingen. 'Dat kan zijn fysieke dwang, geweld. Maar er zijn ook andere vormen van dwang. Als ze je telefoon afpakken en hem alleen terug willen geven in ruil voor seks dan is dat ook dwang.” Ook groepsdruk en sociale dwang komen voor. “Het kan best zijn dat je in eerste instantie mee gaat en het zelf wilt, maar dat wil niet zeggen dat je alles wat daarna gebeurt ook wilt. En dan moet je alsnog nee kunnen zeggen. En als je dan toch wordt gedwongen, is dat strafbaar. Wij willen daders daarvan achter slot en grendel krijgen. Zodat ze dit niet nog een keer kunnen doen. Niet bij jou en ook niet bij een ander meisje.'

Na de aangiftes en maanden onderzoek is er genoeg om drie jongens aan te houden. Het gaat om minderjarige jongens uit Rotterdam en Schiedam. Na de aanhoudingen zijn diverse zoekingen verricht. 'Het onderzoek is nog niet klaar. We vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vragen hen om zich ook te melden. Nu is het moment. Samen staan we sterk', is Lincy’s oproep. 'Als meisjes zelf geen aangifte willen of kunnen doen, dan nog kunnen we dit stoppen. Ouders kunnen aangifte doen voor hun minderjarige kinderen.'

Ook informatie van omwonenden kan helpen om dit te stoppen. Bewoners die iets hebben gezien of gehoord. Alle informatie is welkom. Lincy roept eventuele slachtoffers, hun ouders, maar ook leraren en bezitters van kelderboxen op om informatie te delen. Heeft u informatie die voor deze zaak van belang kan zijn, app, bel, mail. Een appje sturen kan naar 06-10 00 00 12. Bellen kan met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Mailen kan door een tip achter te laten onder dit bericht. Wilt u anoniem iets delen dan kan dat via M. 0800-7000.

]]>
Agenten bij dienstwagen 51.9244201 4.4777325999999675
Schiedam - Verdachten zware mishandeling Schiedam aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/07-verdachten-zware-mishandeling-schiedam-aangehouden.html Afgelopen donderdag toonde de politie in het tv-programma Bureau Rijnmond beelden van de verdachten van een zware mishandeling op de Kreupelstraat in Schiedam. De mannen, die in hun omgeving hoorden dat zij op tv waren, besloten zichzelf vandaag te melden op het politiebureau. nieuwsbericht Mon, 08 Apr 2019 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/07-verdachten-zware-mishandeling-schiedam-aangehouden.html 2019-04-08T14:29:00Z Vrijdag 1 februari belt om half elf ’s avonds een getuige de politie omdat hij ziet dat een man in elkaar wordt geslagen en getrapt. Later in het ziekenhuis blijkt de mishandelde man onder andere een gebroken knieschijf te hebben. Allemaal om een geblokkeerde ingang van een parkeergarage.  

 

Het slachtoffer wilde even daarvoor zijn garage aan de Nieuwstraat in Schiedam inrijden, maar die ingang wordt geblokkeerd door een andere auto zonder bestuurder. Het latere slachtoffer claxonneert een paar keer om een bestuurder te roepen. Na ongeveer 20 minuten komt er een man aanlopen. Het slachtoffer vraagt de man zijn auto te verzetten, zodat hij naar binnen kan, maar de man reageert gepikeerd. Er ontstaat wat onenigheid waarbij de man verschillende dreigementen uit, maar dat lijkt bij woorden te blijven. De man rijdt weg en het gezinnetje in kwestie gaat de garage binnen.

 

Als ze daarna van de garage naar hun huis lopen, komen ze elkaar echter weer tegen. In de Kreupelstraat wordt het slachtoffer ingehaald door twee mannen. De ene is dezelfde man waarmee hij eerst woorden had, de andere man had hij niet eerder gezien. De mannen raken met elkaar in gevecht, tot een voorbijganger vraagt wat ze aan het doen zijn. Op dat moment rennen de daders weg in de richting van de Nieuwstraat. De politie en ambulance kwamen en het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij te horen dat zijn knieschijf in tweeën was. 

 

Beelden van de verdachten werden donderdagavond getoond in Bureau Rijnmond. De mannen werden er door bekenden op gewezen dat zij op tv waren. Daarop besloten de mannen zichzelf te melden op het politiebureau. Het gaat om twee Schiedammers van 26 en 27 jaar. De politie zal hen horen en nader onderzoek doen naar de toedracht.

]]>
51.91695989999999 4.398818600000027
Schiedam - 15-jarige overvaller naar de grond gewerkt door eigenaar avondwinkel https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/07-15-jarige-overvaller-naar-de-grond-gewerkt-door-eigenaar-avondwinkel.html De eigenaar twijfelde geen seconde. Hij pakte de pols van de hand waarin de overvaller het mes vasthad, en draaide hem naar de grond. Agenten snelden naar de avondwinkel aan de Broersvest en namen de 15-jarige jongen over. nieuwsbericht Mon, 08 Apr 2019 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/07-15-jarige-overvaller-naar-de-grond-gewerkt-door-eigenaar-avondwinkel.html 2019-04-08T11:44:00Z De avondwinkel op de Broersvest was zaterdagavond nog behoorlijk druk rond 22.00 uur. Er stond een rij bij de kassa. De eigenaar zat achter de toonbank. Opeens kwam er een jongen in het zwart gekleed binnen met een bivakmuts op en ging rechts van de toonbank staan. Hij bedreigde de medewerker met een mes.
De 44-jarige eigenaar bedacht zich geen seconde en pakte de pols van de overvaller vast. Hij draaide de dader naar de grond en hield hem in bedwang. Ondertussen was de politie gebeld, die de 15-jarige jongen overnam en aanhield. Het mes is in beslag genomen.

 

]]>
Stockfoto 51.9167926 4.402401999999938
Schiedam - Gezocht - Bumperklever schiet op medeweggebruiker A20 https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/07-bumperklever-schiet-op-medeweggebruiker-a20.html Op zaterdagochtend 1 december 2018 ontstond er een levensgevaarlijke situatie op de A20. Terwijl een man naar huis reed, werd hij beschoten door de inzittenden van een zwarte Volkswagen Up. De kogel raakte de zijkant van de auto en is zelfs in de bestuurdersstoel terecht gekomen. Gelukkig kwam het slachtoffer met de schrik vrij, maar de politie beschouwt het incident als poging doodslag of moord. Inmiddels heeft de politie op 8 april een verdachte aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord en de politie zet het onderzoek voort. verdachte Tue, 02 Apr 2019 18:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/07-bumperklever-schiet-op-medeweggebruiker-a20.html 2019-04-02T18:35:00Z Geïrriteerde weggebruikers
De daders reden met een hoge snelheid achter het slachtoffer, die de afrit Schiedam nam. Toen ze moesten afremmen om op dezelfde baan in te voegen op de A20, raakten de inzittenden geïrriteerd; naast het bumperkleven, seinden ze ook met hun lichten.

Afrit Schiedam geschoten
Ze trokken vervolgens een wapen bij de stoplichten onderaan de afrit. Bij deze afrit is het slachtoffer rechtsaf geslagen en zijn belagers links. Ze zijn vervolgens terug de A20 opgereden richting Hoek van Holland. De mannen hadden een donkere huidskleur en zijn vermoedelijk tussen 18 en 30 jaar oud.

NFI
De kogel en de huls zijn gevonden en voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.
Heeft u de mannen met de Volkswagen Up zien rijden en/of vermoedt u wie zij zijn? Bel dan de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of mak gebruik van het tipformulier. U kunt uw tip ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
Afrit Schiedam, Google Streetview 51.9306952 4.40205990000004
Schiedam - Zwetende inbreker na zoektocht aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/07-zwetende-inbreker-na-zoektocht-aangehouden.html Na een zoektocht hebben agenten een verdachte van inbraak bij een café aangehouden. De melding van de inbraak bij de bar op Borodinlaan kwam binnen op maandagavond rond 21.45 uur. De inbreker vernielde een raam, stal binnen de geldla uit een gokkast en vluchtte snel weg. nieuwsbericht Tue, 02 Apr 2019 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/2/07-zwetende-inbreker-na-zoektocht-aangehouden.html 2019-04-02T11:35:00Z Direct begon de politie een onderzoek. Een voorbijganger vertelde agenten dat de dader gevlucht was naar de achterzijde van de flats. Na enig zoekwerk vonden politiemensen de 41-jarige man uit Schiedam. Hij zweette enorm en had bloed aan zijn handen.

 

De politie onderzoekt nu de betrokkenheid van de Schiedammer bij de inbraak.

]]>
Politielogo op gevel 51.9348805 4.367165600000021
Schiedam - Mannen overvallen winkel in Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/26/07-mannen-overvallen-winkel-in-schiedam.html Onder bedreiging van een mes hebben twee mannen van ongeveer 20 jaar maandagavond om 21.00 uur een minimarkt op het Van ’t Hoffplein in Schiedam overvallen. Ze bedreigden een personeelslid en vertrokken met een klein geldbedrag en sigaretten. Niemand raakte gewond. nieuwsbericht Tue, 26 Mar 2019 10:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/26/07-mannen-overvallen-winkel-in-schiedam.html 2019-03-26T10:35:00Z Direct na de melding begon de politie een onderzoek. Agenten zochten in de buurt van de winkel naar de overvallers maar helaas zonder resultaat. De overvallers renden weg en verdwenen nabij de Boylestraat. De politie zoekt getuigen.

]]>
De mannen droegen donkere kleding. Heeft u de overvallers gezien of heeft u andere informatie, bel dan met 0900-8844, anoniem via  0800-7000 of via onderstaand tipformulier. Heeft u een camerasysteem en zijn deze twee overvallers hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek.

]]>
Politieauto met zwaailicht in de nacht 51.9160662 4.412711700000045
Schiedam - Snelle aanhouding na gewapende overval supermarkt Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/20/07-snelle-aanhouding-na-gewapende-overval-supermarkt-schiedam.html De politie is naar aanleiding van een gewapende overval op een supermarkt aan de ‘s-Gravelandseweg in Schiedam een groot onderzoek gestart. Binnen drie kwartier werd de eerste overvaller aangehouden, naar de tweede wordt gezocht. nieuwsbericht Wed, 20 Mar 2019 13:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/20/07-snelle-aanhouding-na-gewapende-overval-supermarkt-schiedam.html 2019-03-20T13:48:00Z (stockfoto politie)

Rond kwart over negen vanmorgen kwam een melding binnen van een gewapende overval. Twee mannen bedreigden het winkelpersoneel met een wapem en gingen er vervolgens met onder meer geld vandoor. Ze vluchtten op een scooter.

]]>
De politie startte direct een groot onderzoek in de omgeving van de ’s-Gravelandseweg, en wist al snel een 16-jarige verdachte overvaller aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast. De tweede verdachte wordt nog gezocht.  Onder meer via Burgernet is het publiek om hulp gevraagd. Hij droeg ten tijde van de overval een zwart-blauwe jas, had een lichtblauw t-shirt aan en een blauwe trainingsbroek.

De politie komt graag in contact met mensen die vanochtend rond negen uur in de omgeving van supermarkt iets verdachts hebben gezien, of andere informatie hebben. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844, of u kunt onderstaand tipformulier invullen. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
In de boeien aangehouden 51.9306952 4.40205990000004
Schiedam - Overtredingen, overlast en ergernissen aangepakt bij actieavond Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/15/07-overtredingen-overlast-en-ergernissen-aangepakt-bij-actieavond-schiedam.html Donderdagavond kleurde Schiedam-West blauw. Samen met Openbaar Ministerie, de gemeente, Belastingdienst, RET en de brandweer controleerden agenten verkeer, gingen ze langs bij woningen en horeca, verzamelden informatie en traden ze op tegen kleine overtredingen die bij bewoners voor grote ergernis zorgen. Het doel: Schiedam veiliger maken en ondermijning tegengaan. nieuwsbericht Fri, 15 Mar 2019 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/15/07-overtredingen-overlast-en-ergernissen-aangepakt-bij-actieavond-schiedam.html 2019-03-15T13:55:00Z 50 Auto’s en 80 mensen zijn preventief gefouilleerd. De Belastingdienst nam 5 auto’s in beslag en inde 3000 euro aan achterstallige betalingen. Agenten stelden een huurauto veilig waarin twee mannen zaten die niet op het huurcontract stonden. Er werden twee mannen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten, van wie er één met 10 gram cocaïne op zak liep. 

]]>
De burgemeester besloot tot een spoedsluiting van een supermarkt waar een busje traangas en een slagwapen lagen, en bovendien 7 sloffen illegale sigaretten en een hoeveelheid illegale alcohol lagen. De eigenaar is gearresteerd voor wapenbezit. 
Voor een aantal andere ondernemingen waar onregelmatigheden werden aangetroffen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt: een dossier op basis waarvan burgemeesters maatregelen kunnen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlastgevende situaties te beëindigen.

52 adressen kregen een huisbezoek omdat er twijfels bestonden over de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen. Bij 14 daarvan waren er inderdaad bijzonderheden, zoals overbewoning of vervuiling. De gemeente gaat ermee aan de slag.

]]>
Daarnaast is er gehoor gegeven aan de klachten van bewoners en zijn er door Toezicht en Handhaving van de gemeente 81 bekeuringen uitgeschreven voor parkeeroverlast, 9 voor het neerzetten van grofvuil of afval naast de container, 4 boetes voor zwartrijden, 4 voor loslopende honden en zijn er uit verschillende straten 21 fietsen verwijderd die daar niet mochten staan of zonder eigenaar leken.

]]>
Met de actie is ook informatie verzameld die kan helpen bij het aanpakken van criminaliteit in de toekomst. Politie, Openbaar Ministerie en de partners in de keten zetten hoog in om ondermijning een halt toe te roepen. Dit soort acties zullen vaker georganiseerd worden.

]]>
Infographic actie Schiedam 51.91695989999999 4.398818600000027
Schiedam - Donker geklede mannen overvallen avondwinkel https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/13/07-donker-geklede-mannen-overvallen-avondwinkel.html Twee donker geklede jongemannen hebben dinsdagavond even na 22:00 uur een avondwinkel aan de Groenelaan in Schiedam overvallen. Ze bedreigden de eigenaar met een mes en vertrokken met de inhoud uit de kassalade en sigaretten. Niemand raakte gewond. nieuwsbericht Wed, 13 Mar 2019 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/13/07-donker-geklede-mannen-overvallen-avondwinkel.html 2019-03-13T10:11:00Z Op het moment van de overval waren twee klanten aanwezig en de eigenaar. Direct na de melding begon de politie een onderzoek. Agenten zochten in de buurt van de winkel naar de overvallers maar helaas zonder resultaat. Daarom zoekt de politie getuigen.

]]>
De mannen waren in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze droegen donkere kleding en hadden een capuchon op. Heeft u de overvallers gezien of heeft u andere informatie, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.

]]>
Camera op politieauto 51.90633509999999 4.403887599999962
Schiedam - Wie overviel supermarkt Schiedam? https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/11/07-wie-overviel-supermarkt-schiedam.html Met een bivakmuts en een helm op overviel een jongen zondagmiddag een supermarkt op het Stationsplein. Een medewerker raakte licht gewond. De politie onderzoekt de overval en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Mon, 11 Mar 2019 14:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/11/07-wie-overviel-supermarkt-schiedam.html 2019-03-11T14:24:00Z Het was iets voor vijven toen er een man volledig in het zwart gekleed de supermarkt binnenkwam. Hij rende op een medewerker af en trok een mes uit een blauwe plastic tas. Het mes raakte de medewerker in het gezicht. Vervolgens riep hij om de kassalade en om tabak. Ondertussen bedreigde hij nog een andere medewerker met het mes. Uiteindelijk ging hij er met de gevraagde spullen vandoor en rende richting het viaduct. Daar stapte hij bij iemand achterop de scooter en reed richting de Euroscoop bioscoop.

Informatie?
Heeft u de overvaller gezien of heeft u andere informatie? De jongen was ongeveer 1.75 meter lang, donkere huidskleur, zwarte wollen handschoenen, zwarte jas en trainingsbroek met een wit logo en ook zwarte gympen. Hij droeg zoals gezegd een zwarte bivakmuts en een zwarte helm. Hij sprak Nederlands zonder accent. (Her)kent u de man, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u het tipformulier onderaan invullen.

]]>
Politielogo 51.9211375 4.407712700000047
Schiedam - Twee vermoedelijke autobrandstichters Schiedam aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/7/07-twee-vermoedelijke-autobrandstichters-schiedam-aangehouden.html In de nacht van woensdag op donderdag ging op de Piersonstraat een geparkeerde auto in vlammen op. Met hulp van getuigen konden agenten korte tijd later twee verdachten aanhouden. Ze zitten vast. nieuwsbericht Thu, 07 Mar 2019 15:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/7/07-twee-vermoedelijke-autobrandstichters-schiedam-aangehouden.html 2019-03-07T15:35:00Z Om 00:45 uur meldden getuigen de autobrand en gaven een duidelijk signalement van een auto die direct na de vermoedelijke brandstichting wegreed. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en naar het verdachte voertuig werd direct met meerdere eenheden gezocht. Het duurde niet lang voordat agenten de auto zagen rijden. Ze gaven een stopteken en toen ze de inzittenden controleerden, roken ze een sterke benzinelucht. Twee Schiedammers van 21 en 25 jaar zijn aangehouden. De politie onderzoekt of het tweetal bij andere autobranden in de omgeving betrokken is.

]]>
autobrand 51.9235995 4.390117499999974
Rotterdam - Twee overvallen en een ernstig zedenmisdrijf in Bureau Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/20/07-twee-overvallen-en-een-ernstig-zedenmisdrijf-in-bureau-rijnmond.html Wekelijks zijn in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie, misdrijven te zien waarbij de hulp van het publiek wordt ingeroepen om die zaken op te lossen. Deze week zijn dat onder andere twee overvallen en een ernstig zedenmisdrijf. nieuwsbericht Wed, 20 Feb 2019 14:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/20/07-twee-overvallen-en-een-ernstig-zedenmisdrijf-in-bureau-rijnmond.html 2019-02-20T14:30:00Z Beide overvallen vonden plaats in Schiedam en één daarvan op de Swammerdamsingel. Daar kwamen twee overvallers binnen, maar nadat de vader van de eigenaar zich iets weerbaarder toonde dan de overvallers kennelijk hadden verwacht, kozen zij het hazenpad.

Bij de andere overval werden twee medewerkers van een supermarkt aan de Mgr. Nolenslaan meegenomen door de overvallers. Voor deze overval werd al eerder aandacht gevraagd in Bureau Rijnmond.

]]>
Op zaterdagavond 24 februari 2018 werd een jong meisje seksueel misbruikt in de buurt van de golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Om ongeveer  21:45 uur die avond reed het 16-jarige meisje op haar scooter op de Klaas Klinkertweg, toen zij werd aangesproken door een man. Hij vroeg haar om een lift naar golfbaan Hitland. Op de Blaardorpseweg bedreigde de man het meisje met een mes dat hij op haar keel zette. In de bosjes werd het meisje misbruikt.

]]>
Op Nieuwjaarsdag werd in de vroege ochtend op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam rapper Feis doodgeschoten. Ook zijn broer raakte zwaargewond.  Waarom op de broers werd geschoten, is nog onbekend. Het schietincident lijkt voort te komen uit een onbenullige caféruzie. Een conflict waar de broers niets mee te maken hadden. De politie heeft nu de naam van de verdachte bekendgemaakt en zijn foto gepubliceerd. Het gaat om Silfano Junior Monteiro (ook wel ‘Fano’ genoemd). Hij is geboren op 13 februari 1994.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

]]>
Logo Bureau Rijnmond 51.9244201 4.4777325999999675
Schiedam - Gezocht - Wie herkent overvallers supermarkt Nolenslaan Schiedam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/07-wie-herkent-overvallers-supermarkt-nolenslaan-schiedam.html Vier medewerkers van de Lidl-supermarkt aan de Monseigneur Nolenslaan werden 22 januari 2018 gegijzeld door overvallers. De twee mannen waren uit op de inhoud van de kluis. Nadat ze hun buit binnen hadden, dwongen ze twee medewerkers mee in een auto. Wie herkent deze overvallers of heeft andere informatie die kan helpen in het onderzoek? verdachte Tue, 19 Feb 2019 07:28:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/07-wie-herkent-overvallers-supermarkt-nolenslaan-schiedam.html 2019-02-19T07:28:00Z Die bewuste avond was de winkel iets na 20.00 uur al gesloten, maar was er nog personeel aanwezig in het magazijn. Toen één van hen het vuilnis buiten zette aan de achterzijde – de Colijnstraat - werd hij besprongen door twee gemaskerde mannen. Vermoedelijk waren deze even eerder afgezet door een bestuurder van een witte Volkswagen Polo of Golf.

Vastgebonden
Vervolgens werden ook zijn collega’s bedreigd met een vuurwapen en een breekijzer. Terwijl een van de overvallers de slachtoffers vastbond met tie-wraps, vulde de ander zijn rugzak met wisselgeld. Ze maakten ook de inhoud van de kluis buit.

Auto van medewerker
Onder doodsbedreigingen moest een van de medewerkers zijn witte Volkswagen Polo beschikbaar stellen, waarop hij en nog 1 andere collega werden gedwongen mee te rijden.

Afgezet in Maasland
De eigenaar van de auto moest vervolgens zelf de overvallers naar Maasland rijden, achter bedrijventerrein Coldenhoven. Daar werden ze op de Westgaag  in de auto achter gelaten. De daders gingen er vanaf hier te voet vandoor. Tijdens de autorit belden de overvallers, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat ze in Maasland door iemand zijn opgepikt.

Informatie?
Op de beelden is te zien dat de mannen donkere kleding droegen. Ook hun gezichten zijn bedekt met bivakmutsen. Mogelijk herkent u wel de rugtas van één van de overvallers of herkent u hen aan de manier waarop zij lopen. Of is u opgevallen dat ze na januari vorig jaar opeens over veel cash geld beschikten? Heeft u informatie? Laat het de politie weten.

]]>
 • Misschien is iemand die avond iets bijzonders opgevallen in de buurt van de Mgr. Nolenslaan, de Colijnstraat of in de buurt van de Gaagweg (terrein Coldenhove) in Maassluis .
 • Wie heeft bijzonderheden gezien voorafgaand, tijdens en na deze overval
 • Wie herkent de daders in beeld
 • Wie herkent de rugtas, in combinatie met de kleding en de daders.
 • Wie heeft de witte auto rond dit tijdstip in de omgeving van de Colijnstraat (achterzijde Lidl) gezien?
 • Als iemand camerabeelden heeft, met name van het industrieterrein Coldenhove of heeft iemand andere informatie die behulpzaam kan zijn bij deze zaak neem dan met ons contact op, op  telefoonnummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.
 • ]]>
  ]]>
  verdachte 2 Verdachte 2 Verdachte 2 Verdachte 1 Verdachte 1 Verdachte 1 51.92157659999999 4.390310199999931
  Schiedam - Gezocht - Overval vorig jaar op supermarkt Swammerdamsingel Schiedam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/overval-vorig-jaar-op-supermarkt-swammerdamsingel-schiedam.html Ruim een jaar geleden, op woensdag 27 december, zat rond 21.00 uur de vader van de eigenaar van deze supermarkt op een stoel bij de kassa, toen twee jongens met bivakmutsen de winkel binnen kwamen. Een van hen liep gelijk naar de toonbank, toonde een groot mes en eiste geld van de man. Met een flesje water probeerde het geschrokken slachtoffer de stekende bewegingen van de overvaller af te weren, en riep luid om hulp. Toen het slachtoffer om de toonbank heenliep in de richting van de overvallers, renden zij zonder buit de winkel uit in de richting van de Voltastraat. Ondanks dat de omgeving gelijk is uitgekamd, zijn de daders niet gevonden. verdachte Mon, 18 Feb 2019 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/overval-vorig-jaar-op-supermarkt-swammerdamsingel-schiedam.html 2019-02-18T15:34:00Z Volgens getuigen zijn de 2 daders zijn rond 160/165 lang. Beiden droegen bivakmutsen, de verdachte met het grote mes droeg een blauw exemplaar. Ze hadden allebei een zwarte parkajas aan en de overvaller met de blauwe bivakmuts droeg een zwarte broek.


  Belangrijke getuigen

  Het is inmiddels een poos geleden, maar we willen toch nog een poging doen om de daders van deze poging overval te pakken. Misschien herkennen bekenden van de daders hen op de camerabeelden aan hun postuur of manier van bewegen. En ondanks eerdere oproepen is het ons nog niet gelukt om in contact te komen met mogelijk belangrijke getuigen: een man en een vrouw van ongeveer 20 tot 30 jaar oud. Zij stonden die avond enige tijd onder de lantaarnpaal bij het bruggetje op de Snelliussingel. Dat bruggetje ligt tegenover de ingang van de seniorenflat.

  ]]>
  Bent of kent u dit stelletje? Of heeft u andere informatie over deze overval en dit nog niet met de recherche gedeeld? Neem dan contact op met ons. Dat kan via onderstaand tipformulier of via de opsporingstiplijn 0800-6070

  ]]>
  ]]>
  verdachte met mes verdachte in supermarkt 51.91617469999999 4.409399500000063
  Rotterdam/Vlaardingen - Dure post voor 200 verkeersovertreders https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/07-dure-post-voor-200-verkeersovertreders.html We gaan er vanuit dat iedereen met een rijbewijs de verkeersregels kent, maar niet iedereen handelt er naar. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. 42 mensen die een rood kruis negeerden na een ongeval op de A13 dit weekend, kunnen een prent van 240 euro thuis verwachten. En na klachten over massaal negeren van de verplichte rijrichting in Vlaardingen, zag een agent van Team Verkeer in drie avonden 6 bijna-aanrijdingen. 160 bekeuringen van eveneens 240 euro zijn daar onderweg. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 11:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/07-dure-post-voor-200-verkeersovertreders.html 2019-02-18T11:33:00Z Zondagochtend raakte op de A13 ter hoogte van het Kleinpolderplein in Rotterdam een oplegger van een vrachtwagen los van de trekker. De oplegger blokkeerde rijstrook 1 en 2, de trekker stond stil op de vluchtstrook. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond, maar het veroorzaakte wel materiële schade. Gevolg was dat er maar één rijstrook toegankelijk bleef, maar ook die werd uiteindelijk met een rood kruis afgesloten om alles veilig weg te halen. Maar liefst 42 automobilisten hadden geen boodschap aan de rode kruizen en bleven stug doorrijden, met alle risico’s van dien. Hun kentekens zijn genoteerd. Het asociale en gevaarlijke rijgedrag levert ze een hoge boete op, die binnenkort op hun deurmat ligt.

  ]]>
  Om in Vlaardingen vanaf de Vlaardingerdijk de A4 op te rijden, moet je op tijd voorsorteren. Van de drie rijstroken gaat er slechts één naar de oprit. De politie kreeg veel klachten van medeweggebruikers dat bestuurders in grote getalen vanaf de rijstrook voor rechtdoor ineens tóch afslaan. Daarbij doemen ze plotseling op in de dode hoek van bestuurders die via de juiste route komen, of voor de bussen via vanaf de busbaan komen. Een politieman van Team Verkeer hield het kruispunt afgelopen week drie avonden tijdens de spits in de gaten. Hij zag hoe het zes keer bijna misging. Maar liefst 160 overtredingen kon hij noteren. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuis. Sommige automobilisten zag hij alle avonden de verkeerde afslag pakken. Zij kunnen drie keer post verwachten.

  het kruispunt op de vlaardingerdijk

   

  ]]>
  51.93041679999999 4.438503299999979