Alle berichten | Schiedam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/schiedam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Schiedam nl Fri, 04 Dec 2020 20:45:19 GMT 2020-12-04T20:45:19Z nl Schiedam - Overval op supermarkt in Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/2/politie-zoekt-getuigen-overval-supermarkt-mesdaglaan.html De ochtend van een medewerkster van een supermarkt aan de Mesdaglaan in Schiedam werd bruut verstoord, toen rond 6:15 uur een overvaller de nog gesloten winkel binnendrong en geld eiste. De politie komt graag in contact met getuigen van dit incident dat woensdagochtend 2 december plaatsvond. nieuwsbericht Thu, 03 Dec 2020 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/2/politie-zoekt-getuigen-overval-supermarkt-mesdaglaan.html 2020-12-03T13:49:00Z Het is nog vroeg als de 60-jarige medewerkster de supermarkt ingaat. Als een onbekende man de winkel binnenkomt, deelt zij nietsvermoedend mee dat de winkel nog gesloten is. De man verdwijnt even, maar komt direct weer naar binnen. Hij grijpt de medewerkster vast, zegt dat het een overval is en eist geld. Als de medewerkster geen geld geeft ontstaat er een worsteling, waarna de overvaller zonder buit verdwijnt. De medewerkster hield geen letsel over aan het incident.

Signalement
De dader is gevlucht in de richting van de Jozef Israëlsstraat. De overvaller heeft een fors postuur, donkere huidskleur en is 1,85 tot 1,90 meter lang. Hij is ongeveer 30-35 jaar oud en droeg een donkerblauwe jas, met een donkerkleurige broek, sportschoenen en muts. Ook droeg hij een donker mondkapje.

Iets gezien?
De politie start het onderzoek naar deze overval en is op zoek naar informatie die naar de dader kan wijzen. Misschien kunt u daarbij helpen. Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving van de Mesdaglaan in Schiedam rond 06:15 uur? Neem dan contact op met 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

]]>
Gele jas motoragent 51.91391040000001 4.384458599999999
Schiedam - Jongen in been gestoken Nieuwlandplein https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/26/07-jongen-in-been-gestoken-nieuwlandplein.html Donderdagavond is er een jongen in zijn been gestoken in de wijk Nieuwland na een ruzie. Meerdere jongens in donkere kleding vluchtten richting Vijfsluizen. De politie roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Thu, 26 Nov 2020 21:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/26/07-jongen-in-been-gestoken-nieuwlandplein.html 2020-11-26T21:34:00Z Donderdag iets voor 17.00 uur vond er een steekincident plaats aan het Nieuwlandplein. Er was een ruzie geweest tussen meerdere jongens. Een jongen van 17 jaar werd hierbij in zijn been gestoken. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte meteen een onderzoek en sprak met getuigen. De verdachte, in het zwart gekleed met hoody op, vluchtte richting Vijfsluizen. Wie heeft er iets gezien van dit incident en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of tip via onderstaand formulier.

]]>
51.9211539 4.3859214
Maassluis & Schiedam - Zes verdachten aangehouden, drie straatroven opgelost https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/07-zes-verdachten-aangehouden-drie-straatroven-opgelost.html De politie heeft zes jongens in de leeftijd van 12 tot 17 aangehouden die verdacht worden van drie straatroven in Maassluis en Schiedam. Ze maakten onder andere telefoons en steps buit. Ze gebruikten daarbij een mes of vuurwapen. Ook kregen de veelal jonge slachtoffers klappen en schoppen. nieuwsbericht Fri, 20 Nov 2020 14:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/07-zes-verdachten-aangehouden-drie-straatroven-opgelost.html 2020-11-20T14:20:00Z Op 9 oktober werd een 14-jarige jongen slachtoffer van een beroving. Een groepje jongens hield hem tegen toen hij over de Zuiddijk in Maassluis fietste. Zijn Iphone werd afgepakt en vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht. Voor deze zaak is op dinsdag 3 november een 15-jarige verdachte uit Maassluis aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in afwachting van zijn rechtszaak onder voorwaarden heengezonden. Dat betekent dat als hij zich niet aan een aantal strenge regels houdt, hij het risico loopt dat hij alsnog vast komt te zitten.

Een ander slachtoffer, een jongetje van 11, stepte samen met een vriendje op 12 september over het Bachplein in Schiedam. Hij werd omsingeld door een groep jongeren van wie er één vermoedelijk een mes liet zien. Het slachtoffer kreeg een harde duw en vervolgens werd zijn elektrische step afgepakt. Zijn vriendje rende nog achter de groep aan, maar kreeg daarop een aantal rake klappen en schoppen. Voor deze zaak zijn twee verdachten, 12 en 13 jaar uit Schiedam, begin november aangehouden. De 12-jarige verdachte is verhoord en door zijn ouders opgehaald. De 13-jarige verdachte zit nog vast. De twee maken deel uit van een groep die bij de politie en de gemeente bekend staan als overlastgevend.

Op 19 september is een 16-jarige jongen de klos. Hij is samen met een paar vrienden op weg naar huis als ze op het Bachplein worden aangesproken door een groep jongeren. Hen wordt op agressieve toon gevraagd wat ze in ‘hun’ wijk komen doen. Het slachtoffer loopt door, maar is niet van de groep af. Een jongen uit de groep richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om hem. Hij moet zijn telefoon afgeven. Op 4 november zijn voor deze beroving twee broers van 13 en 17 aangehouden. Bij hen thuis treft de politie een gaspistool, een mes en een aantal telefoons aan. De 13-jarige verdachte is na zijn aanhouding onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn broer zit vast.  

]]>
In de boeien, aangehouden 51.9354632 4.3721705
Rotterdam - Malafide verhuurmakelaars niet welkom in regio Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/malafide-verhuurmakelaars-niet-welkom-in-de-regio-rotterdam.html Verhuurders die hun pand verhuren, realiseren zich niet dat criminelen hun woning of bedrijfspand kunnen huren voor illegale activiteiten. Daarbij kan gedacht worden aan illegale prostitutie, hennepteelt of de productie van synthetische drugs. De criminelen doen er alles aan om buiten het zicht van de overheidsorganisaties blijven, waardoor de verhuurders onbedoeld opeens in verband kunnen worden gebracht met witwassen en drugscriminaliteit. De overheid treedt hard op tegen deze vorm van ondermijnende criminaliteit. Zoals vandaag in Rotterdam en Schiedam waar de politie en de FIOD een reeks van panden doorzochten. nieuwsbericht Wed, 18 Nov 2020 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/malafide-verhuurmakelaars-niet-welkom-in-de-regio-rotterdam.html 2020-11-18T15:13:00Z Vandaag  doorzochten ruim driehonderd ambtenaren van de FIOD en de politie zeventien panden in Rotterdam en Schiedam, waarvan vijftien woningen en twee bedrijfspanden. Zij werden daarin bijgestaan door de Forensische Recherche en speurhonden van de politie en de Douane. Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket en het Arrondissementsparket Rotterdam.

TPE in actiecoke

]]>
Na meldingen van de Financial Intelligence Unit (FIU) is de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een vermoedelijke malafide verhuurmakelaar. Het onderzoek is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de politie in Rotterdam en het Integraal Afpakteam (ConfisQ).

Geld in vriezer

Woensdsagochtend 18 november heeft de FIOD een 23-jarige en twee 26-jarige Rotterdammers aangehouden. De drie mannen – verhuurmakelaars - worden ervan verdacht crimineel geld wit te wassen met het verhuren van (spook)woningen. Om anoniem aan een woning te komen, maken criminelen vaak gebruik van een malafide verhuurmakelaar. Deze verhuurmakelaars houden criminelen uit het zicht van de overheid door bijvoorbeeld de huur contant te ontvangen, geen screening uit te voeren en de huurder niet in te laten schrijven op het adres. Op deze wijze faciliteren zij criminelen en vormen dubieuze verhuurmakelaars een schakel tussen onder- en bovenwereld.

Ook hebben de politie en de FIOD  zeven mannen aangehouden voor het bezit van cocaïne en het vermoeden van witwassen. Een van de mannen was illegaal in Nederland. In zes panden woonden andere bewoners dan officieel stonden ingeschreven bij de gemeente, waardoor iemand anoniem in een pand kan verblijven. Een van de panden werd gebruikt voor illegale prostitutie. Er is beslag gelegd op een woning,140.000 euro, 42 kilo cocaïne,  twee auto’s, patronen, twee messen, twee zwaarden, een stiletto, twee kluizen, restanten van een hennepplantage, sieraden, horloges, designerkleding, tien designertassen.

]]>
Vastgoedcriminaliteit heeft negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving. Maar ook voor de verhuurder: het pand wordt in verband gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting én er volgen hoge kosten voor bijvoorbeeld de ontmanteling van een drugslab.

Om te voorkomen dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten werken in de regio Rotterdam overheidspartners samen in versterkingspijlers. De RIEC-Versterkingspijler Motus is verantwoordelijk voor de aanpak van vastgoedcriminaliteit. Motus zet zich onder andere in voor het verstoren van criminele samenwerkingen en een weerbare samenleving. En werkt samen met publieke en private partijen richting een eerlijke en veilige vastgoedbranche.

]]>
Het voorkomen en bestrijden van witwassen is van groot belang voor de effectieve preventie en repressie van allerlei vormen van (ondermijnende) criminaliteit. Het verhullen van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van onder meer overheidsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten. Ook kunnen deze illegale inkomsten worden gebruikt voor de financiering van dezelfde of nieuwe criminele activiteiten en/of investeringen in bonafide ondernemingen en vastgoed. Dit tast het financieel-economisch stelsel aan. - Urgentiefilm - Brochure ‘Veilig uw pand verhuren’

 

]]>
Het Integraal Afpakteam (ConfisQ) is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, de FIOD, deurwaarders van de gemeente Rotterdam, Openbaar Ministerie en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC). Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen 'af te pakken'.

]]>
Actiefoto fiodklapdag 51.9244201 4.4777325
Schiedam - Snelle aanhouding na schietincident Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/10/07-jongeman-18-zwaargewond-na-schietincident.html Een paar uur na het schietincident aan de P.J. Troelstralaan is een 21-jarige verdachte aangehouden. Hij heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau en wordt ervan verdacht de schutter te zijn. nieuwsbericht Sat, 10 Oct 2020 15:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/10/07-jongeman-18-zwaargewond-na-schietincident.html 2020-10-10T15:14:00Z Zaterdagmiddag, net voor 13.30 uur raakte een 18-jarige Schiedammer bij het incident ernstig gewond. Na de eerste hulp ter plaatse is hij in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een 22-jarige Schiedammer werd snel daarna aangehouden, zijn betrokkenheid bij het incident is onderzocht. Hij is inmiddels weer vrijgelaten. Het onderzoek wordt nog altijd voortgezet en alle informatie en eventuele beelden blijven welkom.

Na de melding van het schietincident waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Terwijl zij zich over het slachtoffer ontfermden en probeerden de plek van het incident af te zetten om sporen te beschermen, zorgden geëmotioneerde omstanders  voor een opstootje. Dat was gelukkig snel gesust.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, hij was niet aanspreekbaar. Agenten en rechercheurs zijn direct in gesprek gegaan met getuigen, omstanders en andere mogelijke betrokkenen, onderzoeken camerabeelden en verrichten sporenonderzoek. 
Vanmiddag meldde een 21-jarige Vlaardinger zich bij het politiebureau. Hij is direct aangehouden. Onderzocht wordt of hij verantwoordelijk is voor het schieten.

Heeft u meer informatie? Beelden van dashcam of bewakingscamera? Laat het ons weten! Upload je tip of beeldmateriaal via onderstaand tipformulier, bel 0900-8844 of blijf volledig anoniem via 0800-7000.
Heb je kennis over zware criminaliteit en wil je een keer vertrouwelijk praten met team criminele inlichtingen? Bel 079 - 345 89 99 of kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/themas/team-criminele-inlichtingen.html

 

]]>
51.9166839 4.3832429
Vlaardingen en Schiedam - Coronababbeltruc ’s, de politie vraagt om alertheid https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/07-coronababbeltruc-s-de-politie-vraagt-om-alertheid.html De politie krijgt de afgelopen weken meerdere meldingen van babbeltruc ‘s waarbij over het algemeen oudere bewoners het slachtoffer worden. Vaak worden met een smoes pincodes of andere gegevens ontfutseld, waarbij vaak grotere bedragen van deze kwetsbare groep wordt afgepakt. Een ontzettend laf delict dat naast het financiële aspect ook veel met het vertrouwen van deze oudere mensen doet. nieuwsbericht Fri, 09 Oct 2020 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/07-coronababbeltruc-s-de-politie-vraagt-om-alertheid.html 2020-10-09T11:10:00Z Zo ook donderdag 8 oktober in Hoek van Holland waarbij een 86-jarige bewoner van de President JV Wierdsmastraat ernstig gedupeerd werd. Omstreeks  18.40 uur liep een vrouw met de man mee naar zijn woning en verklaarde dat zij vanwege Corona de woning moest ontsmetten. De man was daardoor wat overdonderd en liet de vrouw binnen. Na 15 minuten vertrok de vrouw weer en ontdekte de man tot zijn ontzetting dat zij een portemonnee met 4.000 euro had meegenomen.

]]>
Ook dinsdag 29 september was het raak bij een oudere bewoonster van de Burgemeester Pruissingel in Vlaardingen. Ook hier meldde zich een vrouw met een verhaal over Corona. Hier bleef het bij een poging omdat zij kennelijk niet de gelegenheid kreeg om haar slag te slaan. Een goede week eerder een vergelijkbaar incident aan de Fuutstraat eveneens in Vlaardingen. Hier wilde twee vrouwen naar het toilet. De bewoonster, slechtziend en slechthorend wist de dames buiten de deur te houden, maar het toont andermaal aan dat dergelijke verdachten in wisselende samenstelling kwetsbare ouderen uitzoeken en beroven van zuur verdiende spaarcentjes of juwelen die een emotionele waarde hebben.

Ook in Schiedam was het de afgelopen dagen raak. Donderdag 8 oktober bij een bewoner van de ’s Gravelandseweg. Hier was het verhaal dat de vrouw die bij haar aanbelde de boel vanwege Corona moest ontsmetten in opdracht van een verzorgingstehuis. Hiervan zou een brief gestuurd zijn, wat uiteraard niet het geval was. De dame was gelukkig alert om de vrouw de deur te wijzen. Eind september aan de François Haverschmidtlaan werd er aangebeld. De vrouw die voor de deur stond vertelde van de zorg te zijn en wat informatie kwam geven. Vervolgens werd zij binnen gelaten en ging de vrouw met de oudere bewoonster in de woonkamer zitten. De vrouw moest, zoals zij vertelde de longen van de bewoonster beluisteren en stelde voor dit in de slaapkamer te doen. De vrouw heeft toen de longen beluisterd met een stethoscoop. Na afloop vertelde zij dat haar longen goed klonken en is vervolgens weer vertrokken. Later bleek dat er in een onbewaakt ogenblik toch 250 euro uit een kast was gehaald. Zo zjin er tal van voorbeelden te bedenken, waarbij de Coronasmoes er momenteel wel uitspringt.


]]>
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier

 

 

]]>
Babbeltruc 51.9806322 4.134184699999999
Schiedam - Supermarkt voor de tweede keer overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/07-supermarkt-in-schiedam-voor-de-tweede-keer-overvallen.html Een Poolse supermarkt op de Professor Kamerlingh Onneslaan in Schiedam is gisteravond voor de tweede keer dit jaar overvallen. De overvallers gingen er deze keer vandoor met geld en sigaretten. Er raakte gelukkig niemand gewond. nieuwsbericht Wed, 07 Oct 2020 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/07-supermarkt-in-schiedam-voor-de-tweede-keer-overvallen.html 2020-10-07T10:01:00Z Rond 21.20 uur kwamen er twee mannen met bivakmutsen de winkel binnen. Eén man was volledig in het zwart gekleed. De tweede man had een grijze capuchon over zijn hoofd en droeg een zwarte jas, een zwarte broek en witte schoenen met zwarte Nike logo. Beiden mannen bedreigden de twee aanwezige medewerkers met een mes en gingen er vandoor met sigaretten en een onbekend geldbedrag.

Informatie
Het regionaal overvallen heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.  Wie heeft er iets hebben gezien tussen 21.00 en 22.00 uur vannacht. Bel met 0900-8844 als u informatie heeft over deze brute overval. Ook kleine dingen kunnen waardevol zijn voor het onderzoek. U kunt ook bellen met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. Of vul het onderstaand tipformulier in.

]]>
Stockfoto politie 51.91966169999999 4.410060299999999
Schiedam - Bejaarde vrouw overvallen in Schiedam: team zoekt getuigen en beelden https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/07-bejaarde-vrouw-overvallen-in-schiedam-team-zoekt-getuigen-en-beelden.html Het zal je maar gebeuren. Je ligt te slapen en ineens staat er een wildvreemde man naast je. Hij bedreigt je en wil waardevolle spullen. Een ware nachtmerrie. Het overkwam een 77-jarige vrouw uit Schiedam aan de Willem de Zwijgerlaan vannacht kort na 3.15 uur. nieuwsbericht Wed, 07 Oct 2020 07:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/7/07-bejaarde-vrouw-overvallen-in-schiedam-team-zoekt-getuigen-en-beelden.html 2020-10-07T07:31:00Z De overvaller ging er vandoor met haar persoonlijke bezittingen, vermoedelijk via de Amalia van Solmsstraat. De vrouw was erg ontdaan maar fysiek gelukkig ongedeerd. Agenten hebben zich over haar ontfermd. Er zijn sporen veiliggesteld en er wordt een buurtonderzoek gehouden.

Informatie?
Er is helaas op dit moment slechts een summier signalement bekend. We zoeken een man, vermoedelijk licht getint. Hij droeg donkere kleding wat waarschijnlijk doordrenkt door de regen was. Wie heeft er iets hebben gezien tussen 3 en 4 uur vannacht. Ook komen we graag in contact met mensen die camerabeelden hebben. Bel met 0900-8844 als u informatie heeft over deze brute overval. Ook kleine dingen kunnen waardevol zijn voor het onderzoek. U kunt ook bellen met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. Of vul het onderstaand tipformulier in.

]]>
Stockfoto politie 51.9086893 4.396588499999999
Schiedam - Politie pakt mannen op na steekincident Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/3/07-politie-pakt-mannen-op-na-steekincident-schiedam.html Bij een ruzie in een woning aan de Van Musschenbroekstraat in Schiedam is op 3 oktober een man gewond geraakt. Hij is met voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht, maar raakte niet levensbedreigend gewond en was aanspreekbaar. Twee mannen zijn opgepakt. nieuwsbericht Sat, 03 Oct 2020 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/3/07-politie-pakt-mannen-op-na-steekincident-schiedam.html 2020-10-03T11:49:00Z Stockfoto politie

De politie kreeg om 12.15 uur de melding van een ruzie in het huis en trof binnen drie mannen aan. Twee van hen werden aangehouden, de derde was het slachtoffer. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de aanleiding voor de ruzie is, is nog onderzoek. De aangehouden mannen worden verhoord; het slachtoffer wordt gevraagd een verklaring af te leggen als zijn medische situatie dat toestaat.

]]>
Twee agenten houden man in gebouw aan 51.9159314 4.409559700000001
Schiedam - Gezocht - Wie schoot vanuit auto in Schiedam? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/wie-schoot-vanuit-auto-in-schiedam.html Zondagmiddag werden meerdere schoten vanuit een vermoedelijk kleine witte auto gelost op een andere auto de Spoorsingel. Niemand raakte gewond. De politie spreekt graag met getuigen. verdachte Fri, 02 Oct 2020 10:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/wie-schoot-vanuit-auto-in-schiedam.html 2020-10-02T10:50:00Z Getuigen geven aan dat een maaltijdbezorger in de omgeving van de Stationstraat was ten tijde van het schieten. Deze heeft vermoedelijk een goed beeld van de auto met de verdachte(n). Was u deze maaltijdbezorger? Of was u getuige en heeft u de auto zien rijden en gezien wie erin zaten? Heeft u andere informatie? Laat het ons weten via 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.9205795 4.409738
Schiedam - Geschoten vanuit auto Schiedam; was u getuige? https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/28/07-geschoten-vanuit-auto-schiedam-was-u-getuige.html Zondagmiddag werden meerdere schoten vanuit een vermoedelijk kleine witte auto gelost op een andere auto de Spoorsingel. Niemand raakte gewond. De politie spreekt graag met getuigen. nieuwsbericht Mon, 28 Sep 2020 10:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/28/07-geschoten-vanuit-auto-schiedam-was-u-getuige.html 2020-09-28T10:34:00Z Het is zondag 27 september om 17:45 uur als getuigen melden dat er op de Spoorstraat bij een verkeerslicht vanuit een auto wordt geschoten op een andere een auto. Getuigen zagen een kleine, witte auto met vermoedelijk drie inzittenden wegrijden van de Spoorstraat via een fietspad richting de Stationstraat. Agenten vonden een aantal hulzen op straat en zetten de omgeving af voor sporenonderzoek. Enige tijd later meldde een 19-jarige man zich dat zijn auto beschoten was. Ook de 20-jarige bijrijder meldde zich. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. Vooralsnog is niemand aangehouden.

Maaltijdbezorger
Getuigen geven aan dat een maaltijdbezorger in de omgeving van de Stationstraat was ten tijde van het schieten. Deze heeft vermoedelijk een goed beeld van de auto met de verdachte(n). Was u deze maaltijdbezorger? Of was u getuige en heeft u de auto zien rijden en gezien wie erin zaten? Heeft u andere informatie? Laat het ons weten via 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
51.91695989999999 4.398818599999999
Schiedam - Grote partij nep-merkkleding in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/07-grote-partij-nep-merkkleding-in-beslag-genomen.html Bij een integrale controle door de gemeente Schiedam in samenwerking met de politie en andere partners in een bedrijfspand aan de Fokkerstraat in Schiedam is donderdagmiddag een enorme partij nep-merkkleding aangetroffen. Geschat wordt dat de kleding een inkoopwaarde vertegenwoordigt van meer dan twee miljoen euro. nieuwsbericht Thu, 17 Sep 2020 18:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/07-grote-partij-nep-merkkleding-in-beslag-genomen.html 2020-09-17T18:04:00Z Verder werden drie gestolen voertuigen en gevaarlijke stoffen aangetroffen. Ook is een BMW X6 in beslag genomen in verband met wederrechtelijk verkregen voordeel.
De vrachtauto met merkkleding was half uitgeladen; de merkkleding stond in dozen in het pand. De kleding is vernietigd en de gestolen auto’s zijn in beslag genomen; er zijn geen aanhoudingen verricht.
Op last van de burgemeester van Schiedam is dit pand gesloten.

Samen tegen Ondermijning
De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met de gemeentes Rotterdam en Schiedam, Belastingdienst, DCMR, UWV, LIV Stedin en douane. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen. Zo wordt de onaantastbaarheid van criminelen doorbroken en maken we wijken en buurten weer veiliger.

]]>
foto politie 51.93161179999999 4.3984543
Rotterdam - Drie overvallen in Bureau Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/9/07-drie-overvallen-in-bureau-rijnmond.html Twee overvallen op snackbars en één op een woning zijn donderdagavond de onderwerpen van Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie,. nieuwsbericht Wed, 09 Sep 2020 13:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/9/07-drie-overvallen-in-bureau-rijnmond.html 2020-09-09T13:15:00Z In mei en juni werden twee snackbars overvallen in de Zandblokstraat en aan de Putsebocht. Van beide overvallen zijn beelden beschikbaar en de politie vraagt de kijker van Bureau Rijnmond te helpen bij het onderzoek.

]]>
Een andere overval vond nog maar kort geleden plaats in Schiedam. Een 58 jarige bewonder van de Alberdingk Thijmstraat werd overvallen door twee mannen die zich voordeden als politieagenten.

]]>
Verder opnieuw aandacht voor een aantal jonge straatrovers. Zij beroofden een jongen van 15 jaar van zijn spullen, jas en telefoon. Omdat de verdachten vermoedelijk minderjarig zijn, zijn zij eerder onherkenbaar getoond, in Bureau Rijnmond, maar zij hebben zich niet gemeld. Ook het tonen van de beelden op sociale media (Zomerse Gezocht Zaken) heeft niet tot herkenning geleid.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

]]>
logo bureau Rijnmond 51.9244201 4.4777326
Schiedam - Verdachte aangehouden woninginbraak Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/2/07-verdachte-aangehouden-woninginbraak-schiedam.html Als je ’s nachts wakker wordt van geluiden in je woonkamer, dan is dat schrikken. Helaas was dat vannacht ook het geval in een woning aan de Selma Lagerlöfborg in Schiedam. De bewoonster belde direct de politie. Kort daarna werd de verdachte aangehouden en zijn de gestolen goederen gevonden. nieuwsbericht Wed, 02 Sep 2020 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/2/07-verdachte-aangehouden-woninginbraak-schiedam.html 2020-09-02T12:45:00Z Rond 02:45 uur wordt de bewoonster wakker van geluiden in de woonkamer, maar toen ze uit bed stapte om te kijken naar wat er aan de hand was, was de vogel al gevlogen. Er blijkt te zijn ingebroken. Een laptop, iPhone en een tas met wat andere spullen zijn meegenomen.

Ter plaatse sprak de politie met enkele getuigen. Eén daarvan kwam met een signalement van een mogelijke verdachte. Deze verdachte werd vervolgens via cameratoezicht opgespoord. Kort daarna werd de verdachte, een 47-jarige man uit Utrecht, aangehouden in de omgeving van Museumpark in Rotterdam. In zijn nabije omgeving werden de gestolen goederen gevonden.

Getuigenoproep
De recherche heeft al verschillende getuigen gesproken over de woninginbraak. Mocht u informatie of beeldmateriaal hebben, en nog niet gesproken hebben met de politie, neem dan contact met ons op. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook kunt u uw informatie of beelden delen via onderstaand tipformulier.

]]>
Twee agenten houden toezicht, gezien van bovenaf 51.91695989999999 4.398818599999999
Schiedam - Ridderkerk - Geschoten vanuit auto op ring Rotterdam; vijf aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/30/07-geschoten-vanuit-auto-op-ring-rotterdam-vijf-aanhoudingen.html Op de ring van Rotterdam is zondagmorgen vermoedelijk uit een rijdende auto geschoten. Niemand raakte gewond. Toen agenten de betrokken auto’s en de inzittenden controleerden, werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Vijf mannen zijn aangehouden en worden verhoord. nieuwsbericht Sun, 30 Aug 2020 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/30/07-geschoten-vanuit-auto-op-ring-rotterdam-vijf-aanhoudingen.html 2020-08-30T08:35:00Z Betrokkenen meldden even voor 06:00 uur dat op hun Audi was geschoten vanuit een blauwe Opel Corsa op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van Schiedam. Toen de melding werd gemaakt reden de twee auto’s inmiddels op de A16 ter hoogte van Ridderkerk. De gealarmeerde agenten dwongen de voertuigen op de rijksweg te stoppen en door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten, dus met getrokken vuurwapen, werden de inzittenden één voor één uit de auto’s gehaald. Eerste onderzoek leverde een vuurwapen op dat in beslag is genomen. Vijf mannen in de leeftijd van 22 tot 56 jaar uit België zijn aangehouden en worden verhoord. De auto’s worden onderzocht op sporen.

]]>
Over wat er op de rijksweg is gebeurd en wat eraan vooraf ging is nog veel onduidelijk. Heeft u een blauwe Opel Corsa en een grijze Audi zien rijden en iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Of heeft u andere informatie? Bel dan 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
getuigen gezocht 51.9262034 4.3827935