Alle berichten | Teylingen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/teylingen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Teylingen nl Mon, 10 Dec 2018 05:09:52 GMT 2018-12-10T05:09:52Z nl Den Haag - Politie treft bij controle genoeg vuurwerk om gevel weg te blazen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html Agenten hebben donderdag 29 november 175 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 23 adressen in de regio. Op verschillende adressen zijn vier verdachten aangehouden. Bij twee adressen kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en daarom treedt de politie hard op tegen verkopers en kopers. nieuwsbericht Fri, 30 Nov 2018 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/30/06-den-haag-politie-treft-bij-controle-genoeg-vuurwerk-om-gevel-weg-te-blazen.html 2018-11-30T12:56:00Z In een woning in Honselersdijk vonden agenten genoeg illegaal vuurwerk om een complete gevel uit de woning te blazen. Een 16-jarige Honselersdijker bleek al langer te knutselen met illegaal vuurwerk, zonder dat zijn ouders en hijzelf de gevaren hiervan inzagen. Zelfgemaakt vuurwerk is levensgevaarlijk, omdat het onvoorspelbare bommen zijn. Zo is de explosie veel zwaarder dan ingeschat en gaan ze vaak te vroeg af.

De jongen is aangehouden en wordt vrijdag 30 november voorgeleid voor de rechter-commissaris. Nadat een specialist van het Team Explosieven Verkenning (TEV) het geknutselde vuurwerk beoordeelde, werd de EOD gewaarschuwd om de explosieven veilig te stellen en af te voeren.

Geïmproviseerde pijpbom in Noordwijkerhout
In een woning in Noordwijkerhout troffen agenten naast illegaal vuurwerk ook diverse verboden wapens aan - luchtdrukwapens, een ploertendoder en pepperspray - en een geïmproviseerde pijpbom. Specialisten van de EOD lieten de pijpbom gecontroleerd tot ontploffing brengen. Een 42-jarige man uit Noordwijkerhout is aangehouden.


-
Voorhout en Katwijk
In Voorhout hield de politie een 47-jarige man uit Voorhout aan. Agenten vonden professioneel en illegaal vuurwerk in zijn woning en vermoeden dat de man hierin handelt. De man zit vast en wordt gehoord. In Katwijk vond de politie een grote partij illegaal vuurwerk die in beslag genomen is.

Hennep, mortierbommen en lanceerbuizen in Leiderdorp
In Leiderdorp vonden agenten in een woning een kleine hennepkwekerij, speed en GHB. Alle goederen en planten zijn in beslag genomen. Ook vonden ze in de woning op een zolderkamer 30 kilo vuurwerk, waaronder nitraten, mortierbommen en lanceerbuizen. Mortierbommen ontploffen doorgaans binnen een fractie van seconde na ontsteking. Een 35-jarige man uit Leiderdorp werd hiervoor aangehouden.

Vuurwerkvondsten in Naaldwijk, Monster en Maasdijk
In woningen in Naaldwijk, Monster, Maasdijk vonden agenten cobra’s, nitraten, mortieren, rookbommen en strijkers. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Een fors aantal verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen proces-verbaal. Alle verdachten worden aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

Zelfgemaakt en illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk!
Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Zelfgemaakt illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk want onvoorspelbaar: het kan te vroeg afgaan en ook de kracht kan overweldigend zijn met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg. De koker kan uiteenspatten waardoor de stukken als projectielen alle kanten opvliegen. Niet alleen gevaarlijk voor de afsteker, maar ook voor de omstanders. Zulke bommen maken is strafbaar, net als het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Ook postbezorgers lopen grote risico's. Voor de verzending van vuurwerk worden vaak reguliere koeriersdiensten gebruikt. De bezorgers weten niet wat er in zo'n pakket zit, maar vuurwerk kan de kracht van een granaat in veelvoud hebben. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk ontploft in een woonwijk of in een bus van een bezorgdienst. Daarom waarderen wij het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 112. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bestuurlijke maatregel
Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen. Bij het betaald voetbal is deze maatregel al gebruikelijk.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) staat 24 uur per dag klaar om explosieven te ruimen. Van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog tot het onderzoeken van geïmproviseerde explosieven. De politie heeft speciaal opgeleide mensen die het eerste onderzoek naar een aangetroffen pakketje kunnen uitvoeren. Dit zijn specialisten van het Team Explosieven Verkenning. Als assistentie van de EOD nodig is, kan de politie 24 uur per dag de EOD bellen.

]]>
51.9991757 4.217456999999968
Voorhout - Politie dringend op zoek naar getuigen van brand paardenstal https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/22/06-voorhout-politie-dringend-op-zoek-naar-getuigen-van-brand-paardenstal.html De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen van een brand in een paardenstal aan de Tweede Elstgeesterweg. Bij de brand kwamen maandag 19 november drie paarden om het leven. nieuwsbericht Thu, 22 Nov 2018 13:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/22/06-voorhout-politie-dringend-op-zoek-naar-getuigen-van-brand-paardenstal.html 2018-11-22T13:06:00Z De brand ontstond maandag kort na 19.00 uur in de schuur. Drie paarden die op dat moment in de schuur waren overleefden de brand helaas niet. Direct werd er een onderzoek gestart. Er wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting. De verslagenheid bij de eigenaar van de paarden en onder dorpsgenoten is groot. De politie is nog steeds dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze brand.

Brand trailer
Op 15 november stond er een paardentrailer in brand op dezelfde manege. Op dit moment is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen beide branden.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze brand of heeft u meer informatie hierover en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.2129317 4.4835871000000225
Warmond - Politie houdt twee jongens aan na afsteken illegaal vuurwerk Warmond https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-warmond-politie-houdt-twee-jongens-aan-na-afsteken-illegaal-vuurwerk-warmond.html Bij de politie kwamen woensdag 14 november rond 19.40 uur meerdere meldingen binnen over personen die illegaal vuurwerk afstaken in de omgeving van recreatiegebied Koudenhoorn. Twee verdachten zijn aangehouden. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/06-warmond-politie-houdt-twee-jongens-aan-na-afsteken-illegaal-vuurwerk-warmond.html 2018-11-15T13:42:00Z Getuigen alarmeerden direct de politie nadat zij meerdere personen illegaal vuurwerk zagen afsteken in de Gemeentehaven in Warmond. De verdachten liepen vervolgens richting het eiland Koudenhoorn. Na aanwijzingen van getuigen troffen agenten voor de brug bij Koudenhoorn twee verdachten aan. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Rijnsburg en een 18-jarige man uit Sassenheim. De 18-jarige jongen bleek tijdens de fouillering  illegaal vuurwerk in zijn bezit te hebben. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen meldden dat de jongens een zwarte rugtas bij zich hadden. Na een korte zoekslag troffen agenten bij de brug voor Koudenhoorn een rugzak aan. Hierin bleek na onderzoek ook zwaar illegaal vuurwerk te zitten.

Omdat er eerder al in Warmond een vernieling was geweest aan een hangbrug en er een ontploffing had plaatsgevonden op een woonboot, besloot het onderzoeksteam de woningen van de verdachten te doorzoeken.

In de woning van de verdachte uit Sassenheim werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) heeft het vuurwerk veilig gesteld. Ook de brandweer en de technische recherche waren hierbij aanwezig. In de woning in Rijnsburg werd een kleine hoeveelheid legaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

Donderdagochtend werd een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een of meerdere vernielingen van de afgelopen weken. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

Onderzoek
De afgelopen weken vonden er meerdere vernielingen plaats in de omgeving van de Koudenhoorn. Zo raakte een hangbrug in de haven van Warmond beschadigd na het afsteken van (illegaal) vuurwerk en raakte een persoon op een woonboot gewond toen een stuk zwaar illegaal vuurwerk afging. Door rondvliegend glas moest het slachtoffer in het ziekenhuis worden behandeld. De recherche doet onderzoek en bekijkt of het aangehouden drietal betrokken is bij een of meerdere incidenten.

]]>
In de boeien aangehouden 52.1923502 4.506114099999991
Warmond - Wederom vernieling in Warmond, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/12/06-warmond---wederom-vernieling-in-warmond-politie-zoekt-getuigen.html Een hangbrug naar Koudenhoorn raakte zondagavond 11 november rond 22.00 uur beschadigd door een ontploffing. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 12 Nov 2018 15:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/12/06-warmond---wederom-vernieling-in-warmond-politie-zoekt-getuigen.html 2018-11-12T15:06:00Z Buurtbewoners hoorden rond 22.00 uur een luide knal ter hoogte van de hangbrug naar Koudenhoorn en alarmeerden de politie. Toegesnelde agenten zagen dat de hangbrug, vermoedelijk door de knal, beschadigd was geraakt. De recherche onderzoekt de zaak. Zo wordt er een buurtonderzoek gestart , camerabeelden bekeken en met getuigen gesproken.

Oproep getuigen
De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben in de omgeving van de hangbrug naar Koudenhoorn wat mogelijk te maken heeft met de vernieling. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.1942139 4.499200100000053
Warmond - Politie onderzoekt vernieling woonboot Warmond https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/5/06-warmond-politie-onderzoekt-vernieling-woonboot-warmond.html De politie is een onderzoek gestart nadat zondagavond 4 november omstreeks 22.00 uur een woonboot op het eiland Koudenhoorn door een ontploffing werd beschadigd. De bewoner raakte hierbij gewond en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. nieuwsbericht Mon, 05 Nov 2018 15:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/5/06-warmond-politie-onderzoekt-vernieling-woonboot-warmond.html 2018-11-05T15:36:00Z Omdat er eerder al vernielingen aan de woonboot waren gepleegd, is er een camera geplaatst. De politie is een onderzoek gestart om de toedracht van de ontploffing te achterhalen. Hierbij worden ook camerabeelden bekeken en getuigen gehoord.

Oproep getuigen

Heeft u zondagavond omstreeks 22.00 uur in de omgeving van de Koudenhoorn iets gezien of gehoord wat mogelijk te  maken heeft met deze vernieling? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.1923502 4.506114099999991
Den Haag/Sassenheim/'s Gravenzande - Vier aanhoudingen door EVA-team https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/06-den-haag-sassenheim-s-gravenzande---vier-aanhoudingen-door-eva-team.html Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen week drie mannen en één vrouw aan, die alle vier nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. nieuwsbericht Fri, 26 Oct 2018 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/06-den-haag-sassenheim-s-gravenzande---vier-aanhoudingen-door-eva-team.html 2018-10-26T12:30:00Z ’s Gravenzande
Op vrijdagmiddag 19 oktober hield het EVA-team een 39-jarige vrouw uit ‘s Gravenzande aan in haar woning. De vrouw was in 2015 veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 32.000 euro aan de Staat vanwege oplichting. Omdat zij niet voldeed aan de betalingsregeling moet zij nu voor 177 dagen de gevangenis in en het resterende bedrag terugbetalen.

Sassenheim
Agenten van het EVA-team hielden dinsdagochtend 23 oktober een 31-jarige Sassenheimer aan op de Kagertuinen. De man moet vanwege een veroordeling van de Opiumwet nog 74 dagen zitten.

Den Haag
Op dinsdagochtend 23 oktober hield het EVA-team een 28-jarige man uit Den Haag in zijn woning aan. De man was eerder veroordeeld het betalen van een bedrag van ruim 46.000 euro vanwege verduistering. Daarnaast moet de man 202 dagen gevangenisstraf uitzitten.
Op woensdagochtend 24 oktober hielden agenten van het EVA-team een 22-jarige man in zijn woning aan. Hij moet nog 68 dagen zitten omdat hij zijn taakstraf niet heeft uitgevoerd.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan. 

 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.22309 4.532630899999958
Warmond - Drie personen aangehouden na langdurig overlast recreatiegebied https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/23/06-warmond-drie-personen-aangehouden-na-langdurig-overlast-recreatiegebied.html Agenten hielden dinsdag 23 oktober omstreeks 09.30 uur drie verdachten aan na meldingen van langdurige overlast in recreatiegebied Koudenhoorn. Het gaat om een gezamenlijke actie van politie en Openbaar Ministerie en de gemeente. nieuwsbericht Tue, 23 Oct 2018 14:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/23/06-warmond-drie-personen-aangehouden-na-langdurig-overlast-recreatiegebied.html 2018-10-23T14:40:00Z De politie startte een onderzoek na aanhoudende meldingen van ernstige misdragingen, bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling door personen die zich ophielden rondom het recreatiegebied Koudenhoorn. Voor de zomer kreeg een aantal personen een gebiedsverbod aangezegd van de gemeente, waarna het enige tijd rustiger werd. Na het aflopen van de gebiedsverboden keerde de onrust weer terug in het gebied rondom Koudenhoorn.

Meldingen
Bij de politie kwamen vanaf begin september weer meerdere meldingen binnen van ernstige misdragingen van personen die in bootjes verbleven in het recreatiegebied. Volgens melders maakten deze personen zich onder andere schuldig aan bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling.

Het politieonderzoek leidde dinsdagochtend tot de aanhouding van drie personen. Twee mannen van 22 en 23 jaar uit Leiden werden in het recreatiegebied aangehouden. De derde verdachte, een 24-jarige man uit Leiderdorp, werd in Alphen aan de Rijn door agenten aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bij doorzoekingen in het recreatiegebied troffen agenten onder andere luchtdrukwapens en verdovende middelen aan. Ook werden er buitenboordmotoren aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg werd een van diefstal afkomstige boot in beslag genomen.

Hoogheemraadschap deed na de aanhoudingen onderzoek naar de vervuiling in het water.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1917791 4.4512928999999986
Voorhout - Verdachte aangehouden na steekincident in woning https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/21/06-voorhout-verdachte-aangehouden-na-steekincident-woning.html Een 45-jarige man uit Voorhout raakte woensdag 20 juni omstreeks 17.30 uur ernstig gewond bij een steekincident in een woning aan de Dirck Verhagenstraat. Agenten hielden kort na de melding in de omgeving een 21-jarige man uit Voorhout aan als verdachte. De politie onderzoekt het incident. nieuwsbericht Thu, 21 Jun 2018 07:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/21/06-voorhout-verdachte-aangehouden-na-steekincident-woning.html 2018-06-21T07:48:00Z Agenten kregen omstreeks 17.30 uur de melding dat er mogelijk een steekincident had plaatsgevonden in een woning aan de Dirck Verhagenstraat. Agenten troffen in de woning een man met steekwonden aan. Hij gaf de agenten een goed signalement van de verdachte mee, voordat een ambulance hem vervoerde naar het ziekenhuis. Agenten troffen kort hierop, in de Willame Naghelstraat, de 21-jarige verdachte aan. Omdat de verdachte mogelijk een steekwapen bij zich zou dragen, benaderden agenten hem met getrokken vuurwapens. Tactisch en forensisch rechercheurs deden uitgebreid onderzoek in de omgeving. Een politiehelikopter heeft kort boven de omgeving gevlogen om overzichtsfoto's te maken. Omdat de verdachte tijdens het steekincident licht gewond raakte, werd hij na zijn aanhouding eerst aan zijn verwondingen behandeld. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De recherche onderzoekt de toedracht van het steekincident.
 

Vuurwapen procedure
Bij deze aanhouding maakten agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij is de kans zeer reëel dat als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, hij te maken kan krijgen met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. De gevolgen kunnen dan zeer ingrijpend zijn.  

]]>
In de boeien aangehouden 52.226738 4.4908669000000145
Sassenheim - Wielrenner verongelukt bij aanrijding met trein https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/06-sassenheim-wielrenner-verongelukt-bij-aanrijding-met-trein.html Een racefietser is woensdagochtend 6 juni overleden nadat hij is aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang op de Rijksstraatweg in Sassenheim. Het slachtoffer is een 76-jarige man uit Valkenburg, gemeente Katwijk. nieuwsbericht Wed, 06 Jun 2018 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/06-sassenheim-wielrenner-verongelukt-bij-aanrijding-met-trein.html 2018-06-06T14:48:00Z Hoe de aanrijding kon gebeuren is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De politie roept mensen op die iets gezien hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844. 

]]>
52.20926499999999 4.493394899999998
Voorhout - Taxichauffeur beroofd in Voorhout, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/10/06-voorhout-taxichauffeur-beroofd-in-voorhout-politie-zoekt-getuigen.html Een taxichauffeur werd zondag 10 december rond 04.15 uur beroofd aan het Kerkzicht toen hij daar drie mannen naartoe had gebracht. Aan het Kerkzicht ontstond een worsteling met de daders, die vervolgens op de vlucht sloegen. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Sun, 10 Dec 2017 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/10/06-voorhout-taxichauffeur-beroofd-in-voorhout-politie-zoekt-getuigen.html 2017-12-10T10:20:00Z De taxichauffeur haalde rond 03.45 uur drie mannen op in Noordwijk. Hij reed het drietal vervolgens naar een pinautomaat aan het Kerkzicht in Voorhout. Toen de mannen de taxichauffeur daar rond 04.15 uur probeerde te beroven ontstond er worsteling met de drie. Zij sloegen uiteindelijk in onbekende richting op de vlucht.

]]>
Dader 1 is een jongeman van ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft lichtblond half lang haar en droeg een zwarte jas met daaronder een trui met capuchon.

Van de andere twee daders is bekend dat zij donker haar hadden en beiden een donkere jas droegen.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die in de omgeving van het Kerkzicht in Voorhout omstreeks 04.15 uur iets gezien of gehoord hebben wat mogelijk met deze beroving te maken heeft. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.22288529999999 4.486343099999999