Alle berichten | Vlaardingen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/vlaardingen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Vlaardingen nl Sun, 12 Jul 2020 09:50:53 GMT 2020-07-12T09:50:53Z nl Vlaardingen - Hennepkwekerij opgerold na tip over stankoverlast https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/2/07-hennepkwekerij-opgerold-na-tip-over-stankoverlast.html Een tip over stankoverlast bracht de politie half maart naar een hennepkwekerij in een woning aan de Bachstraat in Vlaardingen. In de woning werden 200 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen samen met verschillende gegevensdragers. De 43-jarige bewoner werd op heterdaad aangehouden. Uit onderzoek bleek dit om een grootschalige hennepkwekerij te gaan. In de afgelopen dagen werden er nog eens vier verdachten aangehouden en werd er onder andere een groot geld bedrag in beslag genomen. nieuwsbericht Thu, 02 Jul 2020 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/2/07-hennepkwekerij-opgerold-na-tip-over-stankoverlast.html 2020-07-02T08:33:00Z Na de ontdekking van deze hennepkwekerij startte de politie een onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd duidelijke dat de hennepkwekerij vermoedelijk al geruime tijd actief was alvorens deze werd ontdekt. Ook ontstond er het vermoeden dat er meerdere personen bij betrokken waren en/of zich ook bezig hielden met het kweken van hennep. Tevens bleek uit dit onderzoek dat men in de afgelopen jaren vermoedelijk enkele tonnen hebben verdiend met het kweken van de hennep. Ook kwam naar voren dat er kluizen werden gehuurd waar mogelijk geld in werd opgeslagen.

Vier verdachten aangehouden
Naar aanleiding van de vergaarde informatie hebben er in juni 2020 controles plaats gevonden bij twee woningen in Vlaardingen. Hierbij werd op één adres gebruikt kweekmateriaal aangetroffen en in een andere woning ruim 14 kilo hennep. Daarnaast hebben er doorzoekingen plaats gevonden in de kluizen en werd hierbij ruim € 400.000,- aan contant geld aangetroffen. Ook nam de politie een recent aangekochte boot in beslag. In de afgelopen dagen zijn er vier verdachten, twee mannen van 43 en 49 uit Vlaardingen en een man en vrouw 50 en 42 jaar uit Spijkenisse voor aangehouden. 
 

]]>
51.90456269999999 4.3351294
Rotterdam - Twee overvallen, een straatroof en een mishandeling in Bureau Rijnmond https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/07-twee-overvallen-straatroof-en-een-mishandeling-in-bureau-rijnmond.html Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, zendt nog eenmaal uit voor de vakanties aanbreken. Donderdag is de (voorlopig) laatste uitzending en daarin wordt de hulp van de kijker gevraagd bij het oplossen van een aantal misdrijven. In september zijn wij terug! nieuwsbericht Wed, 01 Jul 2020 11:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/07-twee-overvallen-straatroof-en-een-mishandeling-in-bureau-rijnmond.html 2020-07-01T11:04:00Z In de uitzending van morgen zijn beelden te zien van overvallen op een telefoonwinkel in Vlaardingen en op een vestiging van Verhage in Spijkenisse. Ook is er aandacht voor een straatroof bij Ahoy en een mishandeling in een tram, vlakbij het Marconiplein in Rotterdam.

]]>
Bureau Rijnmond gaat een aantal weken in de 'zomerstop’, maar donderdag 3 september zijn wij er weer met nieuwe zaken.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

]]>
logo bureau rijnmond 51.9244201 4.4777326
Noord-Holland - Hacker Snapchat-accounts aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/28/04-hacker-snapchat-accounts-aangehouden.html Woensdag 27 mei hebben rechercheurs van het Cybercrimeteam in Noord-Holland onder leiding van de officier van justitie een 18-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden op verdenking van phishing, het hacken van Snapchat-accounts en sextortion, een vorm van afpersing. De verdachte is woensdag ingesloten voor verder onderzoek en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. nieuwsbericht Thu, 28 May 2020 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/28/04-hacker-snapchat-accounts-aangehouden.html 2020-05-28T12:00:00Z Onderzoek na meerdere aangiften
Sinds 20 april dit jaar werd het Cybercrimeteam van Noord-Holland geconfronteerd met een toenemend aantal aangiften van veelal jonge slachtoffers wiens Snapchat-account was gehackt. De rechercheurs startten een onderzoek. De aangevers bleken na het hacken van de accounts te worden afgeperst. Hieronder de werkwijze van de hacker in het kort weergegeven.

Zogenaamde link naar Coronabesmet-gebied
De Snapchat-accounthouders werden verleid om op een link te klikken, zogenaamd om te kunnen zien of ze in een coronabesmet-gebied zaten. Als er op die link werd geklikt, dan moest er opnieuw worden ingelogd met het Snapchat-account. Die link bleek dan een phishing-link te zijn, waardoor de hacker over het volledige account van het slachtoffer kon beschikken. Daarna volgde een vorm van sextortion. De hacker dreigde bijvoorbeeld privéfoto’s (al dan niet seksueel getint) te verspreiden op het internet of hij dreigde het Snapchataccount nooit meer terug te geven aan het slachtoffer, wanneer er niet betaald werd (met geld of in bitcoins) of wanneer het slachtoffer geen naaktfoto van zichzelf zou sturen. In deze zaak hebben de bij de politie bekende slachtoffers voor zover bekend geen gehoor gegeven aan de eisen van de hacker. In meerdere gevallen heeft de hacker privéfoto’s aan contacten van de slachtoffers doorgestuurd om zijn dreiging kracht bij te zetten.

Meer dan 20 slachtoffers
Op dit moment zijn er bij de politie meer dan 20 slachtoffers bekend. Al deze slachtoffers wonen in Noord-Holland. Bekend is dat sommige van hen zeer aangedaan zijn door deze vorm van criminaliteit. De recherche is tevreden met deze ontwikkeling in het onderzoek en werkt hard verder aan de zaak.

Doorzoeking in de woning
Woensdag heeft het Cybercrimeteam een doorzoeking gedaan in de woning van de verdachte in Vlaardingen, in bijzijn van een rechter-commissaris. Tijdens de doorzoeking werden diverse digitale gegevensdragers zoals telefoons, laptops en computers in beslaggenomen.

Preventietips van het Cybercrimeteam
Een aantal praktische tips om mogelijk leed en ellende te voorkomen:
* Stel altijd een of twee factor authenticatie in op al je accounts. Dan kan een hacker er minder makkelijk in, omdat jij dan de inlogcode krijgt op jouw eigen smartphone!
* Zet geen gevoelige of privé foto’s waarmee je gechanteerd kan worden op jouw social media accounts: een hacker kan daar mogelijk dus ook bij.
* Installeer een virusscanner op je pc of laptop
* Wees voorzichtig met wat je deelt op social media:  zet zaken privé wat privé moet blijven en scherm dit af
* Krijg je een e-mail, WhatsApp-bericht of sms waarin je wordt gevraagd ergens op te klikken? Niet zomaar op klikken, eerst checken.
* Geef nooit je inloggegevens
* Maak regelmatig een back-up van je bestanden
* Gebruik een sterk wachtwoord – bijvoorbeeld een lange wachtzin met verschillende leestekens -. Deze is voor jou gemakkelijk te onthouden en voor criminelen moeilijk te achterhalen. Meer informatie hierover vind je bijvoorbeeld op www.veiliginternetten.nl
* Doe regelmatig een update.
* Wees voorzichtig met gratis wifi: het is handig maar niet altijd veilig.
* Ben je gehackt? Laat je niet chanteren, stuur nooit naaktfoto’s van jezelf op en geef geen geld. Waarschuw de politie.

Meer informatie is hier te vinden: https://www.politie.nl/themas/cybercrime.html

 

 

 

]]>
politie 52.5205869 4.788474
Vlaardingen - Twee aanhoudingen voor ernstige mishandeling in uitgaansleven https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/1/07-twee-aanhoudingen-voor-ernstige-mishandeling-in-uitgaansleven.html Wat een leuk avondje stappen had moeten zijn, eindigde voor een 24-jarige jongeman in Vlaardingen op de intensive care. In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart werd hij in elkaar geschopt door een groepje mannen. Hij liep daarbij inwendig letsel en gebroken ribben op. Een 28-jarige man uit Vlaardingen en een 24-jarige Schiedammer werden dinsdagochtend in hun woningen aangehouden. nieuwsbericht Sat, 02 May 2020 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/1/07-twee-aanhoudingen-voor-ernstige-mishandeling-in-uitgaansleven.html 2020-05-02T08:00:00Z Het slachtoffer was die bewuste zaterdag met vrienden op stap, toen een van hen in een Vlaardingse uitgaansgelegenheid ruzie kreeg met een groepje mannen. Nadat die ruzie hoog opliep werd het groepje mannen door personeel uit de kroeg gezet. Toen de vriendengroep van het slachtoffer naar een andere gelegenheid wilden, gingen er twee vooruit om te kijken of de ruziezoekers daar niet aanwezig waren. Dat bleek wel het geval. Die gingen de confrontatie gelijk aan, pakten het slachtoffer vast en dwongen hem naar buiten. Hij werd op de grond geduwd en kreeg schoppen en klappen. Bij deze mishandeling wordt het slachtoffer ook bijna de gracht ingedreven, maar op enig moment besluiten de verdachten toch weg te gaan.”  

]]>
Het slachtoffer wist nog naar zijn ouderlijk huis te fietsen, waar een familielid de ambulance waarschuwde. In het ziekenhuis werd hij direct naar de intensive care gebracht met een scheur in zijn milt en nier, en een aantal gebroken ribben. Letsel dat fataal had kunnen zijn als hij in plaats van naar familie naar zijn eigen woning was gegaan.  Pas na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

]]>
Getuigen waren erg bang voor represailles naar aanleiding van het heftige geweld, maar doordat er duidelijke camerabeelden beschikbaar waren, leidde het onderzoek naar twee verdachten; één van 28 uit Vlaardingen en één van 24 uit Schiedam. Team Parate Eenheid hield hen dinsdag in de vroege morgen aan in hun woningen. De mannen zijn donderdag voorgeleid door de Rechter-Commissaris. Die heeft ze geschorst waardoor beide mannen inmiddels weer vrij zijn. Tegen de beslissing om de hoofdverdachte, de 28-jarige Vlaardinger, te schorsen is het OM in beroep.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.9120668 4.349436600000001
Vlaardingen / Den Haag - Politie doet twee aanhoudingen in mensenhandelonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/16/06-politie-doet-twee-aanhoudingen-in-mensenhandelonderzoek.html Bij een onderzoek naar mensenhandel zijn woensdag 15 april twee verdachten aangehouden. De aanhouding vond plaats in een hotel in Vlaardingen. De verdachten zijn een 34-jarige vrouw en 30-jarige man uit Bulgarije. Het vermoedelijke slachtoffer van seksuele uitbuiting werd tegelijkertijd uit haar benarde positie in een woning in Den Haag gehaald. nieuwsbericht Thu, 16 Apr 2020 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/16/06-politie-doet-twee-aanhoudingen-in-mensenhandelonderzoek.html 2020-04-16T14:16:00Z De politie kwam de twee verdachten op het spoor naar aanleiding van een seksadvertentie op internet. Het 27-jarige slachtoffer, ook afkomstig uit Bulgarije, ontving klanten in een woning.

De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel richt zich op de opsporing en bestrijding van mensenhandel, mensensmokkel en overige vormen van migratiecriminaliteit. Medewerkers voeren daarbij regelmatig controles uit in de besloten prostitutiebranche, de raamprostitutiestraten en de escortbranche.

]]>
Twee agenten houden man in gebouw aan 52.0704978 4.300699899999999
Nederland - In Opsporing Verzocht: man neergeschoten in Den Haag https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html Een 26-jarige Hagenaar is afgelopen zondag neergeschoten in zijn woonplaats. Van de daders is mogelijke kleding gevonden, maar voor de rest ontbreekt ieder spoor. Rechercheurs roepen op 7 april via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. nieuwsbericht Tue, 07 Apr 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html 2020-04-07T14:00:00Z Het slachtoffer parkeerde zondag rond 17.30 uur zijn auto op het Zonneoord in Den Haag. Plotseling stapte een man van een motor en begon te schieten. Hierna nam de schutter weer plaats op de motor, die bestuurd werd door een andere man. Zij vertrokken. Het slachtoffer bleef gewond achter.
De verdachten waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hadden een licht getinte huidskleur. De schutter is waarschijnlijk zo’n 20 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. De bestuurder van de motor is langer (waarschijnlijk 1.90 meter) en circa 25 jaar oud.

]]>
Er is tactisch en forensisch onderzoek gedaan op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op die laatst locatie lagen een tas en twee motorjassen in het water. Momenteel wordt onderzocht of deze spullen te maken hebben met het schietincident.

]]>
De recherche roept onder meer via Opsporing Verzocht getuigen op zich te melden. Het gaat om mensen die iets hebben gezien, gehoord of op een andere manier informatie hebben over het schietincident of wat er is gebeurd op de Arckelweg in Poeldijk. Melden kan via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
Hier vindt u een overzicht van alle items die in de uitzending aan bod komen:
- Uden: plofkraak op afstortkluis Rabobank
- Ermelo: woninginbraak
- Vlaardingen: overvallen op supermarkten
- Drachten: woningoverval op een 93-jarige vrouw
- Brakel: woningoverval bij tuindersgezin
- Den Haag: schietincident op het Zonneoord
- Nijmegen: overval op New York Pizza
- Amsterdam: overval op een drogisterij
- Cornjum: moord op Karin Grijpstra
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven op de zaken uit de vorige uitzending.

]]>
Opsporing Verzocht is dinsdag van 20.30 uur tot 21.15 uur te zien op NPO1. Het programma wordt een dag later rond 15.55 uur herhaald op NPO2.

]]>
Nieuw decor Anniko 51.6631071 5.623922699999999
Vlaardingen - Jonge daders woningoverval Vlaardingen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/jonge-daders-woningoverval-vlaardingen-gezocht.html De zoektocht is in volle gang naar drie brute overvallers, die gisteravond een huis binnendrongen aan de Verheijstraat in Vlaardingen en daar een moeder met haar kinderen bedreigden, vast bonden en beroofden. Ze gingen ervan vandoor met onder meer twee laptops, een horloge en een Playstation. Het gaat om jonge overvallers van geschat tussen de 15 en 18 jaar oud. nieuwsbericht Wed, 25 Mar 2020 16:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/jonge-daders-woningoverval-vlaardingen-gezocht.html 2020-03-25T16:37:00Z De bewoonster was dinsdagavond 24 maart thuis met haar 8-jarige zoon, haar 18-jarige dochter en diens vriend. Toen er rond 19:40 uur aan de deur werd geklopt, zag ze door het glas een jongen staan. Ze deed open, en voordat ze het wist werd ze met geweld de gang in geduwd. Drie jongens kwamen het huis binnen en bedreigden de vrouw en andere aanwezigen met een knuppel en een mes. De handen van de bewoners werden vastgebonden. De overvallers namen de tijd en doorzochten een half uur lang het huis. Daarna gingen ze er met hun buit in onbekende richting vandoor, het gezin ontredderd achterlatend.

]]>
De daders hebben het volgende signalement:

Dader 1 is  ongeveer 15/16 jaar oud, dun van postuur en ongeveer 1.65 lang. Hij droeg zwarte kleding, met een North face jas kleur zwart met horizontale stiksels.

Dader 2 is  ongeveer 17/18 jaar oud en rond de 1.80 lang. Hij is normaal tot groot van postuur, donker getint en droeg zwarte kleding.

Dader 3: is ongeveer 17 jaar oud en licht van huidskleur.

]]>
Heeft u iets gezien? Wellicht voorafgaand aan de overval, dus voor 19:40 uur. Misschien hebben de jongens een tijdje voor het huis rond gehangen. Of heeft u ze zien vluchten, een half uur later, dus rond 20:10 uur? Alle informatie is welkom. U kunt bellen met 0900-8844, of anoniem met M op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.903855 4.339318599999999
Vlaardingen - Supermarkt winkelcentrum de Loper doelwit overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/24/07-supermarkt-winkelcentrum-de-loper-doelwit-overval.html Een supermarkt in Winkelcentrum De Lopen was maandagavond doelwit van een gewapende overval. Niemand raakte gewond, maar de schrik zit er goed in. De politie spreekt graag met getuigen. nieuwsbericht Tue, 24 Mar 2020 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/24/07-supermarkt-winkelcentrum-de-loper-doelwit-overval.html 2020-03-24T09:30:00Z Even na 21:30 uur kwamen twee donker geklede mannen met bivakmutsen op de supermarkt binnen. Beiden hadden een vuurwapen en bedreigden daarmee het personeel. Met de inhoud van de kassa renden ze vervolgens de winkel uit. Gelukkig raakte niemand gewond. Toegesnelde agenten spraken met getuigen en deden sporenonderzoek, maar konden nog niemand aanhouden.

]]>
Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Bel dan met de recherche van district Rijnmond-Noord op 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
getuigen gezocht 51.9308621 4.346674
Vlaardingen - Magere man overvalt Vlaardingse supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/21/magere-man-overvalt-vlaardingse-supermarkt.html Met een vuurwapen op de medewerker gericht, eist een magere man met zwarte gezichtsbedekking en een rode tas geld uit de kassa. Vrijdagavond 20 maart was een supermarkt het doelwit van een overval, bij Winkelcentrum de Loper in Vlaardingen. nieuwsbericht Sat, 21 Mar 2020 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/21/magere-man-overvalt-vlaardingse-supermarkt.html 2020-03-21T11:45:00Z Het is rond 20.30 uur als een man de supermarkt binnenkomt en op de kassa afloopt. Hij zegt niets en richt het vuurwapen op een medewerker achter de kassa. Met het gekregen geld rent hij de winkel uit en gaat linksaf. Niemand raakt gewond. De politie is er snel en kamt de buurt uit. Helaas nog zonder resultaat.

De man is rond de 1.80 en droeg donkere kleding, een spijkerbroek en zwarte gezichtsbedekking. Hij is vrij dun en had dus een rode tas bij zich. Heeft u gisteravond iets gezien in winkelcentrum De Loper dat kan helpen bij dit onderzoek? Tip via 0900-8844, anomiem via M op 0800-7000, of vul onderstaand tipformulier in. 

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.9308621 4.346674
Vlaardingen - Telefoonwinkel Vlaardingen overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/07-telefoonwinkel-vlaardingen-overvallen.html Twee gemaskerde mannen overvielen vrijdagochtend een telefoonwinkel aan het Liesveld. Met een vuurwapen bedreigden ze een medewerker en met telefoons gingen ze er vandoor. De politie spreekt graag met getuigen. nieuwsbericht Fri, 28 Feb 2020 15:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/28/07-telefoonwinkel-vlaardingen-overvallen.html 2020-02-28T15:52:00Z Even over half tien verrasten twee mannen een medewerkster die net de winkel opende. Eén van hen bedreigde haar met een vuurwapen en met meerdere telefoons rende het tweetal richting een gereedstaande auto en gingen er vandoor. Niemand raakte gewond. De politie is direct een onderzoek gestart naar de daders. Agenten vroegen camerabeelden op en spraken met getuigen, maar vooralsnog is nog niemand aangehouden.

]]>
Heeft u iets verdachts gezien op vrijdagochtend in de omgeving van het Liesveld, bent u getuige geweest en heeft u de politie nog niet gesproken? Of heeft u meer informatie die ons verder kan helpen? Neem dan contact op de politie via 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 en op meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
getuigenoproep 51.90983900000001 4.3426809