Alle berichten | Vlaardingen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/vlaardingen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Vlaardingen nl Wed, 20 Oct 2021 00:30:55 GMT 2021-10-20T00:30:55Z nl Vlaardingen - 87-jarige Vlaardingse slachtoffer van babbeltruc: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/07-87-jarige-vlaardingse-slachtoffer-van-babbeltruc-getuigen-gezocht.html In haar woning aan de Kwikstaartweg in Vlaardingen werd afgelopen woensdagavond, 13 oktober, een 87-jarige dame slachtoffer van een babbeltruc. Vermoedelijk hielden twee vrouwen het slachtoffer aan de praat waardoor een derde handlanger de sieraden van het slachtoffer uit de woning kon meenemen. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Fri, 15 Oct 2021 09:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/07-87-jarige-vlaardingse-slachtoffer-van-babbeltruc-getuigen-gezocht.html 2021-10-15T09:55:00Z Het is woensdagavond 13 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur wanneer in ieder geval twee vrouwen aan de deur staan van het 87-jarige slachtoffer. Ze kwamen binnen met het verhaal dat ze eten over hadden en of de dame misschien een bordje had waar ze het op konden leggen want weggooien was zonde. De mevrouw kreeg al wat argwaan en werkte het tweetal de deur uit. Op dat moment leek er niets aan de hand, totdat zij de volgende dag in een andere kamer opmerkte dat er kastjes openstonden die normaliter gesloten waren. Hieruit bleken sieraden weggenomen te zijn. Vermoedelijk was er daarom op zijn minst een derde verdachte bij betrokken.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de zaak en kan de hulp van getuigen daarbij goed gebruiken. Heeft u iets verdachts gezien of zijn deze vrouwen wellicht ook bij u aan de deur geweest met een zelfde soort verhaal, dan komt de politie graag met u in contact. Ook wanneer u over beelden beschikt van bijvoorbeeld uw deurbel en deze nog niet gedeeld heeft met politie, horen zij graag van u.

]]>
51.93135057 4.35738376
Vlaardingen - Politie arresteert man met vuurwapen in Vlaardingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/24/07-politie-arresteert-man-met-vuurwapen-in-vlaardingen.html Getuigen zagen vrijdagmiddag een man met een vuurwapen op de Maasboulevard in Vlaardingen. De verdachte luisterde niet naar de toegesnelde agenten en maakte liggend op de grond een onverwachte beweging. Daarom zag een agent zich genoodzaakt gericht te schieten om de man aan te houden. Fri, 24 Sep 2021 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/24/07-politie-arresteert-man-met-vuurwapen-in-vlaardingen.html 2021-09-24T15:28:00Z Even voor 14:30 uur zagen getuigen de man met het vuurwapen en belden 112. Zoals gebruikelijk bij een melding waarbij een vuurwapen in het spel is, werd de verdachte door agenten met getrokken vuurwapens benaderd. Toen hij liggend op de grond een onverwachte beweging maakte, werd, na het lossen van een waarschuwingsschot, gericht geschoten. De man werd geraakt in zijn been en kon worden aangehouden. Hij was aanspreekbaar en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Naar de toedracht van het incident wordt onderzoek gedaan. Zoals gebruikelijk bij een incident waarbij geschoten wordt door de politie, doet de Rijksrecherche dit onderzoek.

]]>
51.89918609 4.34356625
Vlaardingen/Schiedam - Weer 5 geldezels aangepakt https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/6/07-weer-5-geldezels-aangepakt.html Op zaterdag 4 september heeft de politie in Vlaardingen en Schiedam 5 geldezels aangepakt. Zij worden verdacht van oplichting en witwassen. De aanpak van geldezels gaat onverminderd door. Mon, 06 Sep 2021 13:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/6/07-weer-5-geldezels-aangepakt.html 2021-09-06T13:50:00Z Vanuit het landelijk meldpunt internetoplichting (LMIO) kreeg de politie Eenheid Rotterdam de vijf verdachten in beeld. Afgelopen zaterdag, 4 september, zijn deze vijf verdachten in de leeftijd van 17 tot 55 jaar woonachtig in Vlaardingen en Schiedam aangepakt. Er werd onder andere een taakstraf van 20 uur geëist en er is besloten dat de slachtoffers een schadevergoeding gaan ontvangen.

In de woning waar de 17-jarige verdachte werd aangehouden, werd ook nog een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij controle door de agenten bleek hij nog gezocht te worden voor heling door een andere politie eenheid. Hij is overgedragen voor nader onderzoek en verhoor.

In de afgelopen maanden zijn er al veel geldezels aangepakt in heel Nederland. Deze aanpak gaat onverminderd door.

Hoe word je een geldezel?
Om zelf buiten beeld te blijven ontvangen criminelen geld van hun slachtoffers liever niet op hun eigen rekening. Dus misbruiken ze vaak betaalrekeningen van anderen. Zo ronselen ze zogenaamde geldezels via social media. Of bij scholen waar jongeren voor een paar tientjes overgehaald worden om bijvoorbeeld even te helpen bij het pinnen. Ook via games en WhatsApp wordt geronseld. Zo worden vaak jongeren en kwetsbare mensen slachtoffer en zijn ze ineens betrokken bij bijvoorbeeld witwassen.

Gevolgen
De gevolgen zijn groot en kunnen je nog jaren achtervolgen als je schuldig bent aan het witwassen van illegaal geld. Dit zijn nuttige tips om te voorkomen dat je geldezel wordt:          

  • Geef nooit je bankpas en pincode aan iemand anders.
  • Stel je rekening niet aan iemand anders beschikbaar. Ook niet aan een bekende.
  • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook.
  • Ga niet zo maar in op vacatures waar je snel en makkelijk veel geld kan verdienen.
  • Controleer of het (buitenlandse) bedrijf of persoon uit die mooie vacature wel echt bestaat.


Waarschuwen
Politie, Openbaar Ministerie en banken wijzen al langer op de gevaren. De politie doet dat onder meer via vraaghetdepolitie.nl  en Instagram. Daarnaast zijn er jongerencampagnes, waarbij andere partners aandacht vragen voor dit fenomeen. Meer informatie over geldezels staat op https://www.politie.nl/themas/money-mules.html

]]>
51.91738749 4.32785893
Vlaardingen - Man slaat agent bij aanhouding Vlaardingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/6/07-man-slaat-agent-bij-aanhouding-vlaardingen.html Een 38-jarige man met onbekende woonplaats heeft op 5 augustus een agent geslagen. De agent liep een flinke kneuzing op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Fri, 06 Aug 2021 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/6/07-man-slaat-agent-bij-aanhouding-vlaardingen.html 2021-08-06T09:16:00Z Stockfoto politie

De agent en een collega zagen de verdachte in het Oranjepark aan de Kleine Buitenweide in Vlaardingen op een bankje slapen, dicht bij spelende kinderen. Dat vonden agenten onwenselijk en ze besloten de man daar met een bekeuring weg te sturen. Dat vond de man weer geen goed idee. Hij werd direct agressief en schreeuwde moord en brand. De agenten besloten hem daarop te boeien en mee te nemen. De man verzette zich echter hevig en sloeg een van de agenten op zijn hoofd. De man moest gepepperd worden om hem onder controle te krijgen. De man zit vast.

]]>
51.9131265 4.34906206
Vlaardingen - Gezocht - Ruiten bij persfotograaf ingegooid, daders gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/augustus/ruiten-bij-persfotograaf-ingegooid.html Vrijdag 14 mei rond negen uur in de avond worden ruiten van een woning in de wijk Holy Noord in Vlaardingen ingegooid. Het is de woning van een persfotograaf en de schrik zit er bij hem natuurlijk goed in. De politie heeft beelden van de twee mogelijke daders. Wie herkent hen of hun auto's? verdachte Wed, 04 Aug 2021 07:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/augustus/ruiten-bij-persfotograaf-ingegooid.html 2021-08-04T07:43:00Z Helaas heeft de politie nog weinig tips binnengekregen over de verdachten van deze zaak. Achter de schermen wordt er natuurlijk alles aan gedaan om deze zaak op te lossen. Daarvoor is uw hulp ook dringend nodig. Mogelijk herkent u de verdachten op deze camerabeelden.Op de beelden zien we dat rond tien voor negen in de avond een rode bestelbus de straat waar de persfotograaf woont, inrijdt.

De rode bus rijdt vervolgens achter de Volkswagen aan. We hebben het vermoeden dat de bestuurders van deze auto’s betrokken zijn geweest bij het incident.

Ook hebben we beelden ontvangen van twee mannen die zich rond negen uur op de desbetreffende locatie vinden. Even later zien we op de beelden dat er twee mannen met bivakmutsen wegrennen. Het is opvallend dat een van deze mannen dezelfde soort  schoenen donkere sneakers met witte zolen) lijkt te dragen als de mannen zonder bivakmutsen. Mogelijk gaat het dus om dezelfde personen.

De politie en het OM vinden het heel belangrijk dat journalisten en fotografen hun werk kunnen doen zonder dreiging en agressie. Er wordt daarom ook hoge prioriteit gegeven aan opsporing en vervolging in geval van geweld tegen journalisten.

Herkent u deze mannen?

Wie heeft deze mannen gezien of herkent ze? Mogelijk heeft u ze zien wegrennen of de auto’s zien in- en uitstappen of weet u wie ze zijn. Wellicht herkent u ze dus aan de schoenen die ze aanhadden. Een van de mannen had donkere sneakers met opvallend witte zolen. 
Ook zijn we benieuwd of mensen de rode bestelbus en grijze Volkswagen Golf in de buurt hebben gezien. Wellicht heeft u meer informatie over de kentekens? Aarzel niet en bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

]]>
]]>
51.91738749 4.32785893
Vlaardingen - Ruiten persfotograaf ingegooid https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/ruiten-persfotograaf-ingegooid.html Vrijdag 14 mei rond negen uur in de avond worden ruiten van een woning in de wijk Holy Noord in Vlaardingen ingegooid. Het is de woning van een persfotograaf en de schrik zit er bij hem natuurlijk goed in. De politie heeft beelden van de twee mogelijke daders. Wie herkend hen of hun auto's? Tue, 03 Aug 2021 15:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/ruiten-persfotograaf-ingegooid.html 2021-08-03T15:14:00Z Helaas heeft de politie nog weinig tips binnengekregen over de verdachten van deze zaak. Achter de schermen wordt er natuurlijk alles aan gedaan om deze zaak op te lossen. Daarvoor is uw hulp ook dringend nodig. Mogelijk herkent u de verdachten op deze camerabeelden.Op de beelden zien we dat rond tien voor negen in de avond een rode bestelbus de straat waar de persfotograaf woont, inrijdt.

]]>
 De rode bus rijdt vervolgens achter de Volkswagen aan. We hebben het vermoeden dat de bestuurders van deze auto’s betrokken zijn geweest bij het incident.

 

]]>
Ook hebben we beelden ontvangen van twee mannen die zich rond negen uur op de desbetreffende locatie vinden. Even later zien we op de beelden dat er twee mannen met bivakmutsen wegrennen. Het is opvallend dat een van deze mannen dezelfde soort  schoenen donkere sneakers met witte zolen) lijkt te dragen als de mannen zonder bivakmutsen. Mogelijk gaat het dus om dezelfde personen.

Herkent u deze mannen?

Wie heeft deze mannen gezien of herkent ze? Mogelijk heeft u ze zien wegrennen of de auto’s zien in- en uitstappen of weet u wie ze zijn. Wellicht herkent u ze dus aan de schoenen die ze aanhadden. Een van de mannen had donkere sneakers met opvallend witte zolen. 
Ook zijn we benieuwd of mensen de rode bestelbus en grijze Volkswagen Golf in de buurt hebben gezien. Wellicht heeft u meer informatie over de kentekens? Info? Bel dan 0900-8844.

]]>
51.91738749 4.32785893
Rotterdam, Vlaardingen - Twee woningen beschoten, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/07-twee-woningen-beschoten-politie-zoekt-getuigen.html In de nacht van maandag op dinsdag werd op twee plekken in de eenheid een woning beschoten. De politie gaat niet uit van een verband. Gelukkig bleven alle bewoners ongedeerd, maar het aantal beschietingen baart de politie zorgen. We zoeken getuigen van beide incidenten. Tue, 03 Aug 2021 14:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/07-twee-woningen-beschoten-politie-zoekt-getuigen.html 2021-08-03T14:55:00Z Nassaustraat Rotterdam
De 60-jarige bewoonster van de Nassaustraat werd rond 01.45 uur wakker van een harde klap. Ze dacht dat er een lamp was ontploft, maar toen ze poolshoogte ging nemen ontdekte ze tot haar schrik kogelgaten in haar woning. Niemand is gewond geraakt.

De politie startte een onderzoek en ontdekte aan de achterkant van de woning meerdere kogelgaten. In ieder geval één kogel vloog binnen nog door een tussendeur heen. Het spreekt voor zich dat dit levensgevaarlijk is en makkelijk voor slachtoffers had kunnen zorgen.

Is u in de nacht van maandag op dinsdag iets opgevallen op of rond de Nassaustraat, heeft u eerder die avond iemand aan de achterkant van de woningen gezien die daar niets te zoeken had, heeft u misschien beelden die u nog niet met ons gedeeld heeft? Laat het ons weten!

Hoflaan Vlaardingen

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er ook in Vlaardingen een schietincident plaats. Rond 04.40 uur werd een woning aan de Hoflaan getroffen door kogels. Zowel de bewoners als buurtgenoten hoorden knallen en hoorden een scooter wegrijden, het is onduidelijk in welke richting.

De geschrokken bewoners vonden meerdere inslagen in de ramen beneden en één in de ruit van de bovenverdieping. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd. Ook van dit incident worden getuigen opgeroepen zich te melden als ze iets gezien hebben of iets weten dat van belang kan zijn bij het vinden van de verantwoordelijke(n).

Schietincidenten voorkomen
Schietpartijen worden binnen politie, gemeente en OM (integraal!) van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreide opsporingsonderzoek bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten. Door meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Als we zien dat iets dreigt te escaleren, komen we zo snel mogelijk in actie en grijpen we in.

Melden kan ook vertrouwelijk of anoniem
De maatschappelijke verontwaardiging over de schietpartijen is groot. Mensen zijn bang, ongerust en willen dat het stopt. Tegelijk loopt de politie er tegen aan dat mensen die weet hebben van een wapen of de slachtoffers en getuigen van incidenten niet met ons praten. Vaak heeft dat te maken met angst. Maar door te zwijgen houdt je de bron van deze angst in stand, maak je ze onaantastbaar. Om het aan te pakken is informatie van de burger cruciaal. We zullen moeten samenwerken.

Melden kan ook vertrouwelijk via Team Criminele Inlichtingen of anoniem via M. Het Team Criminele Inlichtingen beschermt uw gegevens en identiteit. 

Wees een held, voorkom geweld
Meld het als je weet van een vuurwapen. Zo kunnen we nieuwe schietincidenten voorkomen. En als een tip leidt tot in beslagname van een vuurwapen, dan komt de melder in aanmerking voor een beloning van 750,-. Dit gaat ook via het Team Criminele Inlichtingen waar u vertrouwelijk kunt melden. Zij beschermen uw gegevens en identiteit: 06-33236432

]]>
51.91274215 4.34617612
Vlaardingen - Eiergooiers in Vlaardingen actief – twee aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/07-eiergooiers-in-vlaardingen-actief---twee-aanhoudingen.html Sinds november vorige jaar zijn minstens 65 huishoudens in Vlaardingen de dupe geworden van eiergooiers. De politie doet hier onderzoek naar en hield afgelopen nacht twee verdachten op heterdaad aan. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Fri, 23 Jul 2021 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/07-eiergooiers-in-vlaardingen-actief---twee-aanhoudingen.html 2021-07-23T10:21:00Z In Holy Noord, een gebied in Vlaardingen, zijn sinds november vorig jaar eiergooiers actief. Inmiddels zijn al minstens 65 huishoudens gedupeerd. Vaak wordt in de nacht een ruit van een woning bekogeld met eieren. De slachtoffers zien dit in de ochtend verbijsterd aan en worden opgezadeld met hoge rekeningen van schoonmaakbedrijven. De politie neemt de zaak dan ook hoog op en doet uitvoerig onderzoek. In de nacht van 22 op 23 juli kon de politie twee verdachten van 26 en 27 jaar uit Vlaardingen aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en worden daar verder gehoord. De politie gaat ervanuit dat er meer eiergooiers verantwoordelijk zijn voor de eerder gemaakte schade. Het onderzoek gaat onverminderd verder en meer aanhoudingen sluit de politie dan ook niet uit.

Slachtoffer of getuige geweest?

Tot nu hebben zich ruim 65 huishoudens gemeld als slachtoffer van deze eiergooiers. Wanneer u ook slachtoffer bent geweest hoort de politie dit graag van u. Wanneer u schade heeft, bewaar dan alsjeblieft het schaderapport en voeg dit toe bij de aangifte. Alleen zo kunnen de gemaakte kosten verhaald worden. Ook wanneer u getuige bent geweest van een ‘eiergooier’ hoort de politie dit graag. U kunt onderstaand tipformulier invullen of bellen met 0900-8844, anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.91738749 4.32785893
Vlaardingen - Tip Spaanse politie leidt tot vondst pakket gasalarmpistolen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/07-tip-spaanse-politie-leidt-tot-vondst-pakket-gasalarmpistolen.html De politie heeft afgelopen dinsdag een 47-jarige man uit Vlaardingen aangehouden in een onderzoek naar overtreding van de wet wapens munitie. De verdachte zit vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Fri, 09 Jul 2021 12:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/07-tip-spaanse-politie-leidt-tot-vondst-pakket-gasalarmpistolen.html 2021-07-09T12:14:00Z (Foto: politie)

Bij de recherche was onlangs een tip binnengekomen van de Spaanse politie over een mogelijk wapenexport naar Nederland. Op basis van deze informatie is direct een kortlopend onderzoek gestart. Het team van de DRR kreeg snel zicht op de man die het pakket besteld had en wist te achterhalen waar het afgeleverd moest worden.

Doorzoeking
Op de Produktiestraat in Vlaardingen heeft de politie dinsdag 6 juli een doorzoeking gedaan. De verdachte was daar op dat moment ook aanwezig en is direct aangehouden. In het pakket zaten vijf gasalarmpistolen. In het criminele milieu worden deze vaak omgebouwd naar echte pistolen.

]]>
Verborgen ruimte
Een tweede bedrijfspand aan de Fransenstraat in Vlaardingen en de woning van de verdachte in Vlaardingen zijn ook doorzocht. In de woning werd een boksbeugel aangetroffen. In het andere bedrijfspand van de verdachte vond de politie een cocaïnepers, geldtelmachines en versnijdingsmiddelen. De auto van de verdachte is ook onderzocht, in de achterbak lag een vuurwapen en in de auto was ook een verborgen ruimte ingebouwd.

Wapenproblematiek
De wapenproblematiek wordt binnen politie, gemeente en OM van alle mogelijke kanten aangepakt. Uitgebreide opsporingsonderzoeken bij incidenten, onderzoeken naar wapenhandel en doorpakken bij meldingen van wapenbezit. Daarnaast is ook het inzetten op voorkomen van schietincidenten van belang, dat doen wij onder meer door preventief fouilleren en slimmer informatie vast te leggen en te delen. Zo krijgen we zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken. Als we zien dat iets dreigt te escaleren, komen we zo snel mogelijk in actie en grijpen we in.

Bestuurlijke sluiting
De bedrijfspanden zijn op last van de gemeente bestuurlijk gesloten. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

]]>
51.90543139 4.32977907
Vlaardingen - Vier verdachten aangehouden na steekpartij Markgraaflaan https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/23/07-vier-verdachten-aangehouden-na-steekpartij-markgraaflaan.html In de nacht van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei heeft er omstreeks 2 uur een steekincident plaatsgevonden op de Markgraflaan in Vlaardingen. Er zijn vier verdachten aangehouden. Sun, 23 May 2021 07:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/23/07-vier-verdachten-aangehouden-na-steekpartij-markgraaflaan.html 2021-05-23T07:34:00Z Omstreeks 2 uur kreeg de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Markgraflaan. Op de locatie zelf bleek het al snel om een steekpartij te gaan. Er is een slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

]]>
Er zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier mannen waarvan de leeftijd en woonplaats nog onbekend zijn. De politie doet onderzoek naar het steekincident. Mocht u meer informatie  hebben over het incident zelf, dan horen wij dat graag. Neem contact met ons op via 0900-8844 of  Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
51.91039743 4.33738019