Alle berichten | Vlaardingen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/vlaardingen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Vlaardingen nl Fri, 04 Dec 2020 21:00:06 GMT 2020-12-04T21:00:06Z nl Vlaardingen - Vrijstaande woning, 600.000 euro, vuurwapens en luxe goederen in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/22/07-vrijstaande-woning-600.000-euro-vuurwapens-en-luxe-goederen-in-beslag-genomen.html De politie heeft maandag 19 oktober bij een inval in een woning in Vlaardingen niet alleen verschillende luxe goederen in beslag genomen, maar ook de woning zelf. Ook werd er nog een huis in Maassluis in beslag genomen. De eigenaar van de woningen en luxe goederen wordt verdacht van witwassen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. nieuwsbericht Thu, 22 Oct 2020 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/22/07-vrijstaande-woning-600.000-euro-vuurwapens-en-luxe-goederen-in-beslag-genomen.html 2020-10-22T13:21:00Z Tijdens de doorzoeking in de betreffende woning aan de Zuidbuurt in Vlaardingen namen agenten verscheidene dure horloges, vuurwapens, designer accessoires, een auto, een scooter en het gehele saldo van een bankrekening in beslag. Op de rekening stond maar liefst een bedrag van 600.000 euro. Ook de vrijstaande woning aan de Zuidbuurt in Vlaardingen en een woning aan de Olmendal in Maassluis werden in beslag genomen

Afpakken
Een groot deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Of het nu gaat om drugshandel, diefstal of fraude: in alle gevallen is geld de drijfveer van criminelen. Door dit geld van de criminelen af te pakken, raken Politie, Bijzondere Opsporingsdiensten zoals de FIOD en alle andere partners hen op een plek waar het pijn doet: in de portemonnee. De intensivering op afpakken kenmerkt zich door een intensieve samenwerking tussen een groot aantal overheidsdiensten. Het streven is dat alle diensten nog meer integraal gaan afpakken. Een speerpunt bij de intensivering is de corruptie- en witwasbestrijding.

]]>
51.9120668 4.3494366
Vlaardingen en Schiedam - Coronababbeltruc ’s, de politie vraagt om alertheid https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/07-coronababbeltruc-s-de-politie-vraagt-om-alertheid.html De politie krijgt de afgelopen weken meerdere meldingen van babbeltruc ‘s waarbij over het algemeen oudere bewoners het slachtoffer worden. Vaak worden met een smoes pincodes of andere gegevens ontfutseld, waarbij vaak grotere bedragen van deze kwetsbare groep wordt afgepakt. Een ontzettend laf delict dat naast het financiële aspect ook veel met het vertrouwen van deze oudere mensen doet. nieuwsbericht Fri, 09 Oct 2020 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/07-coronababbeltruc-s-de-politie-vraagt-om-alertheid.html 2020-10-09T11:10:00Z Zo ook donderdag 8 oktober in Hoek van Holland waarbij een 86-jarige bewoner van de President JV Wierdsmastraat ernstig gedupeerd werd. Omstreeks  18.40 uur liep een vrouw met de man mee naar zijn woning en verklaarde dat zij vanwege Corona de woning moest ontsmetten. De man was daardoor wat overdonderd en liet de vrouw binnen. Na 15 minuten vertrok de vrouw weer en ontdekte de man tot zijn ontzetting dat zij een portemonnee met 4.000 euro had meegenomen.

]]>
Ook dinsdag 29 september was het raak bij een oudere bewoonster van de Burgemeester Pruissingel in Vlaardingen. Ook hier meldde zich een vrouw met een verhaal over Corona. Hier bleef het bij een poging omdat zij kennelijk niet de gelegenheid kreeg om haar slag te slaan. Een goede week eerder een vergelijkbaar incident aan de Fuutstraat eveneens in Vlaardingen. Hier wilde twee vrouwen naar het toilet. De bewoonster, slechtziend en slechthorend wist de dames buiten de deur te houden, maar het toont andermaal aan dat dergelijke verdachten in wisselende samenstelling kwetsbare ouderen uitzoeken en beroven van zuur verdiende spaarcentjes of juwelen die een emotionele waarde hebben.

Ook in Schiedam was het de afgelopen dagen raak. Donderdag 8 oktober bij een bewoner van de ’s Gravelandseweg. Hier was het verhaal dat de vrouw die bij haar aanbelde de boel vanwege Corona moest ontsmetten in opdracht van een verzorgingstehuis. Hiervan zou een brief gestuurd zijn, wat uiteraard niet het geval was. De dame was gelukkig alert om de vrouw de deur te wijzen. Eind september aan de François Haverschmidtlaan werd er aangebeld. De vrouw die voor de deur stond vertelde van de zorg te zijn en wat informatie kwam geven. Vervolgens werd zij binnen gelaten en ging de vrouw met de oudere bewoonster in de woonkamer zitten. De vrouw moest, zoals zij vertelde de longen van de bewoonster beluisteren en stelde voor dit in de slaapkamer te doen. De vrouw heeft toen de longen beluisterd met een stethoscoop. Na afloop vertelde zij dat haar longen goed klonken en is vervolgens weer vertrokken. Later bleek dat er in een onbewaakt ogenblik toch 250 euro uit een kast was gehaald. Zo zjin er tal van voorbeelden te bedenken, waarbij de Coronasmoes er momenteel wel uitspringt.


]]>
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier

 

 

]]>
Babbeltruc 51.9806322 4.134184699999999
Vlaardingen - Politie vindt patroonhouder en munitie in na aanrijding achtergelaten auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/politie-vindt-patroonhouder-en-munitie-in-na-aanrijding-achtergelaten-auto.html De politie in Vlaardingen vond gisteravond een patroonhouder en munitie in een na een aanrijding achtergelaten auto. In de omgeving van de auto werd ook een vuurwapen gevonden. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/politie-vindt-patroonhouder-en-munitie-in-na-aanrijding-achtergelaten-auto.html 2020-09-16T09:34:00Z De auto was eerder in de eenheid Den Haag gesignaleerd door politiemensen die het voertuig wilden controleren. De bestuurder ging er echter vandoor in de richting Rotterdam. Rond 20.30 uur kwam in Vlaardingen een melding binnen van een aanrijding met een geparkeerd staand voertuig waarbij de veroorzakers er te voet vandoor waren gegaan. Het bleek te gaan om de auto die er eerder in de Eenheid Den Haag vandoor ging. Politieagenten troffen in het voertuig een patroonhouder en munitie aan en in de omgeving een vuurwapen. De eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Hoek van Holland werd vanmorgen aangehouden. De politie doet onderzoek naar zijn betrokkenheid. 

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.9206075 4.351564799999999
Vlaardingen - Twee aanhoudingen na vechtpartij Kraanvogellaan https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/07-twee-aanhoudingen-na-vechtpartij-kraanvogellaan.html De meest vreselijke ziektes in de vorm van scheldwoorden kregen politiemensen vannacht op de Kraanvogellaan naar hun hoofd toen ze ingrepen bij een vechtpartij op straat. Een agent werd op zijn hoofd geslagen en in zijn arm gebeten. Twee mannen zijn aangehouden. nieuwsbericht Sat, 12 Sep 2020 19:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/07-twee-aanhoudingen-na-vechtpartij-kraanvogellaan.html 2020-09-12T19:45:00Z Politiemensen werden vannacht rond 2.00 uur naar een vechtpartij van zo’n 20 personen in Vlaardingen gestuurd. Om de boel rustig te krijgen werd er nogal wat van ze gevraagd. Er moesten zelfs politiemensen bijgeroepen worden. Een deel van de groep keerde zich namelijk tegen de agenten. Een van de vechtersbazen, een 19-jarige jongen,  die het niet eens was met zijn aanhouding, gaf een agent twee klappen op zijn hoofd en beet hem in zijn arm. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis en houdt er een lichte hersenschudding aan over. Ook een 51-jarige man uit Vlaardingen mocht mee naar het bureau, hij werd aangehouden voor belediging. De twee mannen zijn vandaag heengezonden. De 19-jarige mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De ander betaalde een boete.

Geweld tegen politiemensen
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

 

]]>
Aanhouding op straat 51.93157369999999 4.355583
Rotterdam - Bureau Rijnmond is terug. Kijken dus, morgenavond! https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/2/07-bureau-rijnmond-is-terug.-kijken-dus-morgenavond.html Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, is na een korte zomerstop weer begonnen. Vanaf morgen wordt weer wekelijks de hulp van de kijker gevraagd bij het oplossen van misdrijven. nieuwsbericht Wed, 02 Sep 2020 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/2/07-bureau-rijnmond-is-terug.-kijken-dus-morgenavond.html 2020-09-02T08:58:00Z Eén van de onderwerpen In de uitzending is de oplichting van een taxichauffeur, die bij een truc met mobiele telefoons, 30.000 euro kwijtraakte. Er zijn beelden van de verdachten.

]]>
Op de Reigerlaan is Vlaardingen werd een Schiedammer zwaar mishandeld door een groep jongeren en mannen. Hij verteld wat hem is overkomen en er worden beelden getoond van een auto en de bestuurder, waar de politie nog naar op zoek is.

]]>
Het Openbaar Ministerie en de politie vertellen over een aantal aanhoudingen naar aanleiding van Babbeltrucs. Dit onderwerp sluit aan bij de campagne ‘Senioren en Veiligheid’ van het Ministerie V&J.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

]]>
logo Bureau Rijnmond 51.9307014 4.3557787
Vlaardingen - 7-jarig meisje gewond bij vuurwapenincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/25/7-jarig-meisje-gewond-bij-vuurwapenincident.html In een woning op de van Diepenbrockstraat in Vlaardingen raakte maandagavond 24 augustus een 7-jarige meisje gewond door een vuurwapen. Het meisje is gewond maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd. De 47-jarige vader uit Vlaardingen werd dezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt zijn rol en de toedracht van dit incident. nieuwsbericht Tue, 25 Aug 2020 07:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/25/7-jarig-meisje-gewond-bij-vuurwapenincident.html 2020-08-25T07:08:00Z Rond 19.10 uur kreeg de politie een melding van een schietincident in de Vlaardingse woning. Ter plaatse bleek het om een minderjarig slachtoffer te gaan. Hoe zij gewond is geraakt door het vuurwapen is nog in onderzoek maar vooralsnog lijkt het niet op een bewuste actie richting het meisje. Het meisje is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht maar was wel aanspreekbaar. De politie hield de 47-jarige man die ook in de woning was, aan. Het vuurwapen is in beslag genomen en de rol van de man wordt onderzocht.

]]>
Nieuwe uniform politie 51.9043871 4.3408038
Rotterdam, Vlaardingen - Anonieme tip leidt naar drugs(dealer) https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/23/07-anonieme-tip-leidt-naar-drugsdealer.html Anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem werkt! Agenten van het Flexteam Rotterdam Stad arresteerden op 9 juli een 35-jarige Rotterdammer, nadat eerder anoniem was doorgegeven dat hij in drugs handelde. nieuwsbericht Thu, 23 Jul 2020 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/23/07-anonieme-tip-leidt-naar-drugsdealer.html 2020-07-23T09:29:00Z Het Team Ondermijning en Drugs van Basisteam Delfshaven liep de anonieme informatie uit en dat resulteerde in een verzoek aan het Flexteam om de verdachte in de gaten te houden. De onopvallende agenten van het Flexteam zagen dat de verdachte in Vlaardingen vanuit zijn auto in aan drie klanten drugs verkocht, wat meer dan genoeg was om hem te arresteren. Ook zijn klanten mochten mee naar het politiebureau.

Kilo harddrugs
De man had in zijn auto meerdere zakjes MDMA, xtc-pillen, wat wiet , zakjes cocaïne en vier telefoons.  In zijn woning in Rotterdam werd ook nog eens voor ruim een kilo aan harddrugs gevonden. De politie heeft alles in beslaggenomen, inclusief zijn auto.


  

Bel 0800-7000
Deze man was niet of minder snel opgepakt zonder de anonieme tip. Bel 0800-7000 als je een tip hebt voor de politie of voor andere opsporingsdiensten én je gegevens niet wilt prijsgeven. Je kunt ook via de site anoniem tippen: meldmisdaadanoniem.nl

 

 

]]>
51.9244201 4.4777326
Vlaardingen - Getuigen gezocht schoten in Vlaardingen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/22/07-getuigen-gezocht-schoten-in-vlaardingen.html Op woensdag 22 juli werden omstreeks 01.45 uur schoten gehoord in de omgeving van de Willem Arondeusstraat in Vlaardingen. Agenten troffen ter plaatse 3 kogelhulzen aan, deze zijn veiliggesteld en worden onderzocht. De politie zoekt getuigen van deze schietpartij. nieuwsbericht Wed, 22 Jul 2020 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/22/07-getuigen-gezocht-schoten-in-vlaardingen.html 2020-07-22T12:49:00Z De melder zou drie schoten gehoord hebben. Er zijn geen gewonden of inslagen van de kogels gevonden. Vlak na de schoten is met flinke snelheid een grijze auto weggereden. Onduidelijk is nog of deze auto in verband kan worden gebracht met het schieten.

In diezelfde nacht, kwam rond 6.00 uur een melding binnen dat er schoten gehoord zijn in de buurt van de Geert Grootelaan. Dit is in dezelfde wijk, Vlaardingen Westwijk, als waar eerder die nacht de hulzen aangetroffen zijn. Ook hier is direct gezocht naar sporen. Daar is echter niets aangetroffen. Onduidelijk is nog of dit daadwerkelijk schoten waren. Er is een onderzoek opgestart.

Getuigenoproep
Heeft u die bewuste nacht/ochtend iets opvallends gezien of gehoord? Of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Via het tipformulier hieronder kunt u eventueel beeldmateriaal ter beschikking stellen, zoals bijvoorbeeld eventuele dashcambeelden van geparkeerde auto’s. Belt u liever anoniem? Dat kan via 0800 7000.

]]>
logo vest 51.9067209 4.3199172
Rotterdam - Slachtoffer verkeersongeval Vlaardingen overleden, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/20/07-slachtoffer-verkeersongeval-vlaardingen-overleden-politie-zoekt-getuigen.html Team Verkeer van de politie in Rotterdam zoekt getuigen van een verkeersongeval dat op 17 juli op de Van Beethovensingel in Vlaardingen plaatsvond. Bij de aanrijding raakten drie mannen gewond, van wie één is overleden. De politie wil met name weten wat aan de aanrijding vooraf ging. nieuwsbericht Mon, 20 Jul 2020 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/20/07-slachtoffer-verkeersongeval-vlaardingen-overleden-politie-zoekt-getuigen.html 2020-07-20T11:49:00Z Een paar minuten voor middernacht, nog net op 17 juli dus, reden een zwarte Mercedes C180 en een zwarte Citroen C3 beide op de Van Beethovensingel in de richting van de Deltaweg. Door onbekende oorzaak raakten beide auto’s van de weg, waarbij de Mercedes op een boom botste. De Citroen schampte een boom, plette een fiets die tegen de boom geparkeerd stond en raakte vervolgens een geparkeerde personenauto. De inzittende van de Citroen liep arm- en nekletsel op. De twee inzittenden van de Mercedes liepen zware inwendige verwondingen op. De bestuurder van deze Mercedes, een 53-jarige man uit Vlaardingen, is inmiddels aan zijn verwondingen bezweken.

Wat was de aanleiding?
Uit politieonderzoek is gebleken dat het zeer aannemelijk is dat de beide auto’s behoorlijk hard reden. Team Verkeer wil graag weten wat er aan de aanrijding vooraf ging. Hadden de bestuurders voorafgaand aan de aanrijding contact met elkaar? Is iemand iets opgevallen over het rijgedrag van deze bestuurders?
Wie het antwoord op een van deze vragen heeft, heeft gezien wat er gebeurde óf andere informatie heeft die de politie helpt in het onderzoek, wordt gevraagd te bellen. Dat kan op 0900-8844; vraag dan naar de afdeling Opsporing van Team Verkeer. Anoniem bellen kan naar 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
Nachtelijke opname van een agent 51.9051888 4.3339169
Vlaardingen - Twee zwaargewonden bij auto-ongeval Vlaardingen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/18/twee-zwaargewonden-bij-auto-ongeluk-vlaardingen.html Vrijdagnacht rond 23.45 uur raakten op de Van Beethovensingel door nog onbekende oorzaak twee auto’s van de weg. Een van de auto’s, met twee inzittenden, belandde tegen een boom. De twee inzittenden moesten bevrijd worden door de brandweer, zij raakten zeer ernstig gewond. Hun toestand is zorgwekkend. De inzittende van de tweede auto is met nek- en armklachten naar het ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Sat, 18 Jul 2020 07:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/18/twee-zwaargewonden-bij-auto-ongeluk-vlaardingen.html 2020-07-18T07:01:00Z De twee auto’s reden volgens getuigen op hoge snelheid over de Van Beethovensingel, in de richting van de Deltaweg. Door nog onbekende oorzaak raakten zij van de weg. De auto met de twee inzittenden, een man van 53 uit Vlaardingen en van 61 uit Schiedam, kwam tot stilstand tegen een boom. De tweede auto schoot via de berm tussen de bomen door, schampte nog een boom en boorde zich daarna in een geparkeerd staande auto op de Nijverheidsweg. De 20-jarige bestuurder uit Vlaardingen liep daarbij verwondingen op aan arm en nek.

Terwijl de hulpdiensten probeerden de slachtoffers te helpen en een goed beeld te krijgen van de situatie, werden zij belemmerd door een groot aantal omstanders dat binnen de afzetting probeerde te komen en zich bemoeiden met het werk. Terwijl de focus op de slachtoffers en het ongeval zou moeten liggen, moesten agenten zich bezig houden met omstanders om te zorgen dat de zorgverleners en onderzoekers hun werk ongestoord konden doen.

De afdeling Opsporing Verkeer onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die camerabeelden waarop de auto’s te zien zijn of die het ongeval hebben vastgelegd, worden gevraagd contact met ons op te nemen via onderstaand tipformulier of te bellen met 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel M. 0800-7000.

]]>
Ambulance 51.9051888 4.3339169