Alle berichten | Wassenaar | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/wassenaar.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Wassenaar nl Fri, 27 Jan 2023 11:38:33 GMT 2023-01-27T11:38:33Z nl Wassenaar - Vijf verdachten aangehouden na straatroof Wassenaar https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/2/06-vijf-verdachten-aangehouden-na-straatroof-wassenaar.html Drie jongens zijn dinsdag 29 november op de Rust en Vreugdlaan door vijf mannen beroofd. Het vijftal kon kort daarna worden aangehouden dankzij een ANPR-hit op het kenteken van de auto waarin zij reden. Fri, 02 Dec 2022 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/2/06-vijf-verdachten-aangehouden-na-straatroof-wassenaar.html 2022-12-02T10:10:00Z De drie jongens (18, 19 en 20 jaar) uit Wassenaar reden dinsdagavond rond 21.30 uur op twee scooters op de Rust en Vreugdlaan toen zij merkten dat zij door een auto werden achtervolgd. Bij de ingang van het Van Ommerenpark werden zij door de auto klemgereden en door de inzittenden daarvan bedreigd en van hun spullen beroofd. De verdachten namen ook een van de scooters van de slachtoffers mee. Deze scooter werd later aan de Houtlaan teruggevonden.

Vijf verdachten aangehouden

De vijf verdachten konden korte tijd later dankzij een zogenoemde ANPR-hit (Automatic Number Plate Recognition) worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 en 21 jaar uit Delft, een 18-jarige man uit Den Hoorn, een 21-jarige man uit Nootdorp en een 19-jarige man uit Groningen. De verdachten zijn ingesloten en vrijdag 2 december voorgeleid aan de Rechtercommissaris.

ANPR: automatische kentekenplaatherkenning

ANPR is automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek kan kentekens van passerende voertuigen lezen. Deze gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst van gezochte kentekens. Het gaat daarbij om kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden van justitie, bijvoorbeeld vanwege een lopend politieonderzoek.

]]>
52.12763374 4.38454469
Wassenaar - Gezocht - Woningoverval Konijnenlaan Wassenaar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/06-dh/tw-25-10/woningoverval-konijnenlaan-wassenaar.html Op maandagochtend 24 oktober rond 09.00 uur is een 72-jarige inwoonster uit Wassenaar in haar woning aan de Konijnenlaan overvallen. verdachte Tue, 29 Nov 2022 15:21:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/06-dh/tw-25-10/woningoverval-konijnenlaan-wassenaar.html 2022-11-29T15:21:00Z Bij deze woningoverval zijn naast de bewoonster ook drie huisschilders vastgebonden die bij haar aan het werk waren. De drie overvallers hebben daarna het hele huis doorzocht en zijn er met de buit waaronder sieraden vandoor gegaan. Rond 09.20 uur zijn de overvallers weer vertrokken met de bedrijfsbus van de schilders. Die is later weer teruggevonden op de Menkenlaan in Wassenaar. Daarna zijn de overvallers overgestapt in een bronskleurige VW Polo en vervolgens rechtsaf via de Menkenlaan in de richting van de N44 gereden. Deze vluchtauto is later aan het Lange Land in Zoetermeer aangetroffen. Uit onderzoek bleek deze vluchtauto in Zoetermeer te zijn gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders al vier uur voor de overval op een parkeerterrein aan de Menkenlaan aankwamen. Vanaf daar zijn de drie overvallers op een fiets vertrokken in de richting van de Rust en Vreugdlaan. De fietsen zijn later aangetroffen in de bosjes van de Koekoekslaan. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de fietsen en de vluchtauto. Ook worden er foto’s getoond van de weggenomen sieraden.


                                                  
 

]]>
Heeft u informatie over deze drie overvallers of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 088-9645044. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543.   

]]>
]]>
52.126295 4.37063634
Regio Den Haag - Woningoverval Wassenaar in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/06-woningoverval-wassenaar-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html Zowel Opsporing Verzocht als Team West vragen vanavond aandacht voor een woningoverval in Wassenaar afgelopen oktober. Tue, 29 Nov 2022 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/06-woningoverval-wassenaar-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2022-11-29T11:45:00Z Op maandagochtend 24 oktober rond 09.00 uur is een 72-jarige inwoonster uit Wassenaar in haar woning aan de Konijnenlaan overvallen. Bij deze woningoverval zijn naast de bewoonster ook drie huisschilders vastgebonden die bij haar aan het werk waren. De drie overvallers hebben daarna het hele huis doorzocht en zijn er met de buit waaronder sieraden vandoor gegaan. Rond 09.20 uur zijn de overvallers weer vertrokken met de bedrijfsbus van de schilders. Die is later weer teruggevonden op de Menkenlaan in Wassenaar. Daarna zijn de overvallers overgestapt in een bronskleurige VW Polo en vervolgens rechtsaf via de Menkenlaan in de richting van de N44 gereden. Deze vluchtauto is later aan het Lange Land in Zoetermeer aangetroffen. Uit onderzoek bleek deze vluchtauto in Zoetermeer te zijn gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders al vier uur voor de overval op een parkeerterrein aan de Menkenlaan aankwamen. Vanaf daar zijn de drie overvallers op een fiets vertrokken in de richting van de Rust en Vreugdlaan. De fietsen zijn later aangetroffen in de bosjes van de Koekoekslaan. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de fietsen en de vluchtauto. Ook worden er foto’s getoond van de weggenomen sieraden.

 

In team West komt daarnaast ook deze zaak voor het voetlicht:

Bankhelpdeskfraude drie keer dezelfde verdachte

In de zomer zijn in drie verschillende plaatsen mensen opgelicht via bankhelpdeskfraude, waarbij dezelfde verdachte in beeld kwam. Deze oplichtingen vonden plaats in Den Haag, Bodegraven en Waalwijk. De drie verschillende slachtoffers werden gebeld door zogenaamde bankmedewerkers die hen vertelden dat er iets mis was met hun rekening. Daarop kwam een zogenaamde medewerker aan de deur die de bankpassen in ontvangst nam. Kort daarop werd er met deze bankpassen gepind. Deze pintransacties vonden plaats op het Raadhuisplein in Bodegraven en aan het Bloemoordplein in Waalwijk. Ook werd er gepind in de Bankastraat in Den Haag, maar dan door een andere verdachte. In de uitzending worden beelden getoond van deze pinners.

Uitzendingen Team West en Opsporing Verzocht

Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 
Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO2. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald op NPO2.

]]>
52.126295 4.37063634
Wassenaar, Leiden, Den Haag en Voorhout - Overval woning Wassenaar in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/25/06-overval-woning-wassenaar-in-opsporing-verzocht.html Een 72-jarige vrouw en drie schilders die in haar woning aan de Konijnenlaan in Wassenaar aan het werk waren, zijn maandagochtend 24 oktober het slachtoffer geworden van een brute overval. Vanavond besteden we in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West aandacht aan deze en andere zaken. Zo tonen we beelden van drie overvallers die een man uit Leiden overvielen en mishandelden, laten we gestolen goederen zien en geluidsfragementen horen van een oplichtster die zich voordoet als bankmedewerker. Kijkt u ook? Tue, 25 Oct 2022 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/25/06-overval-woning-wassenaar-in-opsporing-verzocht.html 2022-10-25T13:05:00Z Woningoverval Konijnenlaan Wassenaar

Drie mannen overvielen maandagochtend 24 oktober rond 09.00 uur een woning aan de Konijnenlaan in Wassenaar. In de woning waren op dat moment de 72-jarige bewoonster en drie huisschilders die bij haar aan het werk waren, aanwezig. De overvallers bedreigden hen en bonden hen vast. Daarna doorzochten ze het hele huis. De overvallers vertrokken zo’n twintig minuten later, met hun buit, in de bedrijfsbus van de schilders. Die is later teruggevonden op de Menkenlaan in Wassenaar. Daarna zijn de overvallers overgestapt in een kleine donkere personenauto en rechtsaf via de Menkenlaan in de richting van de N44 gereden. In de uitzending van Opsporing Verzocht doen we een getuigenoproep.

Woningoverval Van Randwijkstraat Leiden                                        

De bewoner van een woning aan de Van Randwijkstraat in Leiden werd donderdag 22 september het slachtoffer van een overval. De man stond rond 01.15 uur bij de voordeur van zijn woning, toen hij door twee mannen meerdere keren met de kolf van een vuurwapen op zijn hoofd werd geslagen. Ook werd bij hem een nekklem aangelegd. De overvallers dwongen hem zijn woning in te gaan en doorzochten het huis. Nadat de bewoner een schop tegen zijn hoofd kreeg, raakte hij buiten bewustzijn. De overvallers vertrokken op een scooter die later in de Beethovenlaan in Leiden werd teruggevonden. Uit ons onderzoek blijkt dat de nacht ervoor de twee mannen ook al voor de deur van de woning van het slachtoffer hebben gestaan. Toen was er een derde man bij aanwezig en werd de deur niet opengedaan. In de uitzending van Team West tonen we camerabeelden van de drie mannen. 

Gestolen goederen Voorhout                                           

In een woning in Voorhout vond op woensdag 14 september een poging inbraak plaats. De verdachte werd korte tijd later op heterdaad aangehouden.  De verdachte had een rugtas bij zich met daarin enkele goederen en sieraden die niet afkomstig waren van deze woninginbraak. De verdachte is ook betrokken bij een woninginbraak in Enschede. Toen kon hij ontkomen, maar liet hij zijn rugtas achter. In die rugtas zaten ook enkele goederen waaronder sieraden. Het is heel goed mogelijk dat deze verdachte door het hele land actief is als inbreker. In de uitzending van Team West tonen we foto’s van de sieraden.

Bankhelpdeskfraude met geluidsfragmenten                                       

Vanavond laten we geluidsfragmenten horen van een onbekende dame die zich voordoet als een zogenaamde bankmedewerker. De onbekende vrouw, waarvan we de stem horen, hoort bij een bende die zich met cybercrime en bankhelpdeskfraude bezighoudt. Een van hun slachtoffers is een oudere dame uit Den Haag die voor meer dan 30.000 euro werd opgelicht. De vrouw kreeg eerst een mail die zogenaamd van haar bank was. Zij vertrouwde dat niet, maar werd daarna ook nog gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van de bank. Dìe vrouw klonk zo geloofwaardig dat het slachtoffer zich liet overtuigen en haar bankrekening digitaal liet overnemen. En ze gaf haar bankpas af toen andere oplichters deze kwamen ophalen. Hierdoor konden de oplichters veel geld buit maken. In ditzelfde onderzoek hebben we camerabeelden van een onbekende pinner die op de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag geld pint van een ander slachtoffer. Deze beelden tonen we in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.
Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 21.15 uur op NPO1. De uitzending wordt herhaald op woensdag op NPO2 om 13.25 uur.

]]>
52.126295 4.37063634
Wassenaar - Overvallers overmeesteren vrouw (72) en schilders in woning https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/24/06-politie-zoekt-getuigen-gewapende-overval-wassenaar.html Drie gewapende mannen drongen maandagochtend 24 oktober een woning aan de Konijnenlaan binnen en overmeesterden de bewoonster en drie medewerkers van een schildersbedrijf die daar aan het werk waren. De mannen doorzochten de woning en gingen er met hun buit in de bestelbus van het schildersbedrijf vandoor. Mon, 24 Oct 2022 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/24/06-politie-zoekt-getuigen-gewapende-overval-wassenaar.html 2022-10-24T12:56:00Z Maandagochtend even voor 9:30 uur kreeg de politie de melding dat drie gewapende mannen een woning waren binnengedrongen aan de Konijnenlaan. De 72-jarige bewoonster en drie medewerkers van een schildersbedrijf werden door de mannen bedreigd en vastgebonden. De overvallers doorzochten vervolgens het huis en gingen er met diverse waardevolle spullen in de bestelbus van het schildersbedrijf vandoor. Deze bestelbus is later op de dag teruggevonden op de Menkenlaan. Dit ligt op enkele kilometers afstand van de plek waar de woningoverval plaatsvond. In en rondom de woning aan de Konijnenlaan en op de vindplaats van de bestelbus op de Menkenlaan deed de politie een uitgebreid sporenonderzoek.

Signalement verdachten 

De politie is op zoek naar drie mannelijke verdachten. Allen waren ze in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen over het hoofd getrokken. Heeft u meer informatie over de daders of kunt u op een andere manier hulp bieden bij het onderzoek? Dan horen wij graag van u. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

Deurbelcamera's of dashcambeelden 

De politie komt ook graag in contact met mensen die camerabeelden hebben en/of gebruik maken van een deurbelcamera en die in de buurt van de Konijnenlaan of de Menkenlaan wonen. Hebt u een dashcam in uw auto en was u op maandagochtend in de buurt van de plek van de woningoverval of de vindplaats van de bestelbus? Ook dan komen we graag met u in contact en willen wij uw dashcambeelden graag zien. Deel u beelden via onderstaand contactformulier

]]>
52.126295 4.37063634
Wassenaar - Gezocht - Overval woning Wassenaar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/06-dh/tw-21-6/overval-woning-wassenaar.html Op zondag 8 mei rond 18.45 uur is een 68-jarige vrouw in haar woning aan het Maaldrift in Wassenaar overvallen. verdachte Tue, 20 Sep 2022 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/06-dh/tw-21-6/overval-woning-wassenaar.html 2022-09-20T14:27:00Z In haar woning is het slachtoffer door een verdachte geduwd en is ten val gekomen. De overvaller is er met de handtas van het slachtoffer op een fiets vandoor gegaan. Korte tijd later worden met de bankpassen van het slachtoffer contactloos betaald bij een tankstation op de Plesmanlaan in Leiden, een supermarkt aan de Stationsweg en op de Steenstraat in Leiden. Op alle beelden komt dezelfde verdachte in beeld. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van deze overvaller.  

]]>
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u ook contact opnemen met het Team Criminele Inichtingen (TCI) 06- 57876279. 

]]>
]]>
220621 overval Wassenaar 2 220621 Overval Wassenaar 3 220621 Overval Wassenaar 4 52.15255643 4.42759975
Wassenaar - 22-jarige man mishandeld na ruzie https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/11/06-22-jarige-man-mishandeld-na-ruzie.html Een 22-jarige man uit Wassenaar is mishandeld toen twee groepen op donderdag 11 augustus om 01:30 uur ruzie met elkaar kregen. Dit gebeurde op de Schulpstraat in Wassenaar. Er zijn zes verdachten aangehouden. Ook trof de politie messen aan. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en zoekt getuigen. Thu, 11 Aug 2022 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/11/06-22-jarige-man-mishandeld-na-ruzie.html 2022-08-11T09:32:00Z Na een melding troffen agenten een groep, met een gewonde jongeman, aan op de Schulpstraat in Wassenaar. Het slachtoffer was bij bewustzijn en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen meldden dat de verdachten van de mishandeling zich in een woning aan het Schulpplein hadden verschanst.

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van messen, zijn agenten met politiehonden gekomen. Toen zij de woning wilden betreden, werd de deur al open gedaan door een van de verdachten. Daarop zijn vijf mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Buiten de woning is nog een zesde man aangehouden. Ook vond de politie meerdere messen in de omgeving. Het is nog onduidelijk of er tijdens de mishandeling ook met een mes is gestoken. De zes verdachten zijn tussen de 17 en 19 jaar en komen onder meer uit Leiden en Wassenaar. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast.

Burgemeester Leendert de Lange: ‘In Wassenaar tolereren we dit soort geweld niet. Ik ben dan ook blij met het snelle en adequate optreden van de politie.’

Uw tips helpen

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd tijdens deze mishandeling en zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord in de (omgeving van de) Schulpstraat? Of heeft u informatie die het onderzoek naar dit incident kan helpen? Neem dan contact op met de politie op 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Of vul hieronder het tipformulier in.

]]>
52.14926256 4.39395541
Wassenaar, Noordwijk, Katwijk en Scheveningen - Gezocht - Aantreffen sieraden Den Haag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/06-dh/tw-05-04/aantreffen-sieraden.html Bij dit onderzoek zijn er goederen die mogelijk afkomstig zijn bij woninginbraken uit de omgeving in Wassenaar, Noordwijk, Katwijk en Scheveningen aangetroffen. In de uitzending worden er foto's getoond van de sieraden. verdachte Tue, 05 Apr 2022 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/06-dh/tw-05-04/aantreffen-sieraden.html 2022-04-05T12:24:00Z Sieraden

 

 

]]>
Herkent u één van deze sieraden als de uwe of weet u van wie ze zijn?  Of heeft u andere informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.14106114 4.367052
Wassenaar - Vrouw overleden in hotel aangetroffen, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/4/06-vrouw-overleden-in-hotel-aangetroffen-verdachte-aangehouden.html In een hotelkamer aan de Zijdeweg in Wassenaar werd op maandag 3 januari een overleden vrouw aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Later op de avond werd een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij het overlijden van deze vrouw. Tue, 04 Jan 2022 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/4/06-vrouw-overleden-in-hotel-aangetroffen-verdachte-aangehouden.html 2022-01-04T10:38:00Z Het 40- jarige slachtoffer uit Den Haag werd rond het middaguur door hotelpersoneel overleden in een hotelkamer aangetroffen. Hierop werd door de politie direct een groot onderzoek opgestart. Door rechercheurs van de forensische opsporing werd in de hotelkamer uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Voor het onderzoek werd een Team Grootschalige Opsporing, onder leiding van een officier van justitie samengesteld. Het onderzoek leidde die zelfde avond naar de identiteit van de verdachte. De verdachte werd rond 23.00 uur op het terrein van het vliegveld Schiphol aangehouden. De 32- jarige verdachte zit in beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Getuigenoproep
Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord of meer informatie dat het onderzoek kan helpen, dan komt de politie graag in contact met u. U kunt hiervoor bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kunt u via onderstaande knop het tipformulier invullen.

]]>
52.14106114 4.367052
Wassenaar - Harddrugs en taser aangetroffen in onderzoek naar drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/23/06-harddrugs-en-taser-aangetroffen-in-onderzoek-naar-drugshandel.html In een onderzoek naar de handel in verdovende middelen en wapenbezit in Wassenaar hebben agenten dinsdagochtend 23 november drie personen aangehouden. Daarnaast zijn onder meer hard- en softdrugs, een taser en een flink geldbedrag aangetroffen. Tue, 23 Nov 2021 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/23/06-harddrugs-en-taser-aangetroffen-in-onderzoek-naar-drugshandel.html 2021-11-23T15:27:00Z De politie heeft dinsdagochtend drie woningen in Wassenaar doorzocht. Daarbij  zijn hard- en softdrugs, een luchtdrukwapen, een taser, een en meerdere aan drugs gerelateerde goederen aangetroffen. Ook is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

Drie personen zijn aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Wassenaar: twee mannen van 20 en 22 en een vrouw van 20 jaar oud. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Onderzoek

De invallen zijn gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in Wassenaar, onder meer onder minderjarigen. De handel in verdovende middelen kwam aan het licht dankzij een eerdere aanhouding in een vergelijkbaar onderzoek.

De informatie die dit eerdere onderzoek opleverde, leidde tot een vervolgonderzoek en ook tot de invallen die deze dinsdagochtend zijn gedaan.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen.

Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken.

Wat kunt u doen?

In de strijd tegen ondermijning en illegaal wapenbezit werkt de politie samen met gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan altijd contact op met de politie. Dat kan via 112 bij spoed en via 0900-8844 als er minder haast bij is. Doet u liever anoniem een melding? Dat kan via 0800-7000.

]]>
52.14106114 4.367052