Alle berichten | Westland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westland nl Mon, 20 Jan 2020 02:28:35 GMT 2020-01-20T02:28:35Z nl 's-Gravenzande - Drie minderjarigen aangehouden voor steken jongen https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/17/06-s-gravenzande---drie-minderjarigen-aangehouden-voor-steken-jongen.html De politie hield donderdagavond 16 januari drie minderjarigen aan als verdachten van het steken van een jongen in het Oranjepark. Het 16-jarige slachtoffer uit ’s-Gravenzande is voor behandeling van zijn verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De recherche heeft de zaak in onderzoek. nieuwsbericht Fri, 17 Jan 2020 11:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/17/06-s-gravenzande---drie-minderjarigen-aangehouden-voor-steken-jongen.html 2020-01-17T11:42:00Z Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in het Oranjepark was gestoken. Hij is door ambulancepersoneel gecontroleerd en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De politie slaagde er kort na de melding in om een verdachte op heterdaad aan te houden. Later op de avond werden nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Honselersdijk en twee meisjes van 14 en 13 jaar uit ’s-Gravenzande. Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen van het steekincident. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.

De politie ziet de laatste tijd in Nederland een aantal ernstige incidenten met steekwapens onder minderjarigen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Ieder steekincident is er één teveel. Onze wijkagenten en jeugdagenten zijn alert en staan waar mogelijk in contact met jongeren.

]]>
Motorfiets met helm (beide van politie) 51.99559110000001 4.169487099999969
Westland / Midden-Delfland - Autospiegels van ruim twintig personenauto’s gestolen https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/8/06-westland-midden-delfland-autospiegels-van-ruim-twintig-personenauto%E2%80%99s-gestolen.html De politie ontving in de periode vanaf 1 oktober 2019 tot en met 6 januari 2020 meerdere aangiften van gestolen buitenspiegels van personenauto’s. Het gaat veelal om de duurdere merken auto’s. De politie vraagt uw hulp in bij de oplossing van de diefstallen door verdachte situaties te melden. nieuwsbericht Wed, 08 Jan 2020 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/8/06-westland-midden-delfland-autospiegels-van-ruim-twintig-personenauto%E2%80%99s-gestolen.html 2020-01-08T14:17:00Z De diefstallen vonden in de nachtelijke uren plaats in de dorpskernen De Lier, Maasdijk, Monster, Naaldwijk en Schipluiden. Ruim twintig autobezitters van onder andere de merken BMW, Mercedes, Audi, Skoda en Volvo, deden in de genoemde periode aangifte van de diefstal van hun buitenspiegels. In de Lier was het overigens vijf keer raak. De politie vermoedt dat het gaat om gerichte acties waarbij dieven met behulp van een tool de spiegels uit de spiegelkasten halen en meenemen.

Vernielingen
Daarnaast nam de politie in de genoemde periode twaalf aangiften op van vernielingen aan autospiegels, echter lijken deze vernielingen een poging tot diefstal te zijn geweest. De spiegelkassen waren namelijk nog intact, maar de spiegels lagen in barsten op de grond of hingen nog met elektradraden aan de spiegelkas. In de aangiften betreft het auto’s uit het duurdere segment.

De politie sluit niet uit dat hier sprake is van mobiel banditisme. De politie heeft uw hulp nodig om dit te stoppen.

Meld verdacht gedrag
Ziet u ’s nachts onbekende personen staan tussen of bij auto’s, bel dan direct de politie. Meld verdacht gedrag via 112. Uw melding kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad of niet.

Wat is mobiel banditisme?
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als diefstallen vanaf auto’s, winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij.

Wat doet de politie aan mobiel banditisme?
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Dit doet zij onder andere door de mobiele bendes in kaart te brengen. Hiervoor verzamelt en analyseert de politie informatie van onder andere EUROPOL en uit bijvoorbeeld opsporingsonderzoeken. Ook wordt informatie gedeeld en uitgewisseld met andere landen. Daarnaast voert de politie opsporings- en handhavingsacties en controles uit. Mobiel banditisme tegengaan is dan ook onderdeel van de (grootschalige) verkeerscontroles met ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Bij deze controles werkt de politie nauw samen met douane, belastingdienst en andere partners.

]]>
De Yp is de meldkamer voor Den Haag en omgeving 51.9991757 4.217456999999968
De Lier - Hennepkwekerijen in vrachtauto’s aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/7/06-de-lier-hennepkwekerijen-in-vrachtauto%E2%80%99s-aangetroffen.html Naar aanleiding van een lopend onderzoek betrad de politie dinsdagochtend 7 januari rond 9.15 uur een bedrijfspand aan de Lierweg. Hier troffen agenten in twee geparkeerde vrachtauto’s twee hennepkwekerijen aan. Ook vonden agenten meerdere zakken met henneptoppen en hennepgruis. De politie hield een man aan voor betrokkenheid bij de aangetroffen hennepkwekerijen. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld. nieuwsbericht Tue, 07 Jan 2020 15:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/7/06-de-lier-hennepkwekerijen-in-vrachtauto%E2%80%99s-aangetroffen.html 2020-01-07T15:59:00Z Nadat de brandweer een zwaar gebarricadeerde voordeur openknipte, betraden agenten het pand. De twee in werking zijnde kwekerijen bevatte ruim 180 hennepplanten. De politie nam alle goederen in beslag voor nader onderzoek. Een specialistisch bedrijf heeft de kwekerijen ontmanteld en zullen alle aangetroffen materialen vernietigen.


Indien u een hennepkwekerij in uw omgeving vermoedt, doe dan altijd melding bij ons via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Mensen die zich bezig houden met hennepteelt ondermijnen onze samenleving. Doe daarom altijd een melding en help mee dit tegen te gaan!

]]>
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.

]]>
Illegale activiteiten in de hennepteelt zijn onder andere het inrichten van een kweeklocatie, het uitvoeren van het kweekproces, handel, transport, distributie en verkoop van hennep/nederwiet.  Criminelen beveiligen hun hennepkwekerijen steeds vaker, bijvoorbeeld met bewakingscamera’s en beveiligingspersoneel. Dit om te voorkomen dat ze beroofd worden door een andere criminele organisatie (RIP-deal). Vaak tappen criminelen die een hennepkwekerij hebben illegaal energie af. Ze hebben namelijk veel licht/warmte nodig om de hennep snel te laten groeien. Handel in en export van hennep vindt plaats via handelaren zoals growshophouders, hennepmakelaars en buitenlandse criminelen.Hennep wordt eerst opgeslagen in voorraadplekken voordat het wordt geëxporteerd. Binnen Nederland vindt transport van hennep plaats in geprepareerde auto’s, bussen of vrachtwagens naar distributie-, opslag-, verhandelings- of verkooppunten. Henneptranporten worden vaak gecombineerd met het vervoer van hasj, ecstasy en/of cocaïne. De productie van hasj komt ook in Nederland voor.

]]>
Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, de sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren en bedrijfsleven, bedreigde bestuurders en ambtenaren, afpersingspraktijken, de innesteling van criminele fenomenen in buurten en woonwijken of het ontstaan van ‘vrijplaatsen’. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, de bedreiging van de burgemeester, of de dumpingen van drugsafval in wijken. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

]]>
51.9770712 4.26119349999999
Regio Den Haag - Verloop jaarwisseling zonder grote incidenten https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/1/06-verloop-jaarwisseling-2019-2020-regio-den-haag.html Op de meeste plekken in het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag is de jaarwisseling feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. Naast de festiviteiten waren er wel veel meldingen van vuurwerkoverlast door de gehele regio. Helaas zijn ook dit jaar weer hulpverleners tijdens hun werk op verschillende plekken in de regio bekogeld met vuurwerk. nieuwsbericht Wed, 01 Jan 2020 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/1/06-verloop-jaarwisseling-2019-2020-regio-den-haag.html 2020-01-01T13:02:00Z Oud en Nieuw is het drukste en grootste evenement voor de hulpverleners in Nederland. Hierbij is de inzet van de politie-eenheid Den Haag altijd gericht op een ordelijk en goed verloop van de jaarwisseling.

]]>
Een totaalbeeld van de inzet van de hulpdiensten tijdens de jaarwisseling in de regio Hollands Midden is te vinden op de internetsite van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De gemeente Den Haag heeft op haar internetsite eveneens een beeld over de afgelopen jaarwisseling geplaatst, net als de gemeente Delft. Vanuit de politie-eenheid Den Haag vielen de volgende zaken op:

]]>
In ’s-Gravenzande raakte een 38-jarige man gewond bij een vechtpartij die ontstond nadat jongeren zwaar vuurwerk in een vuurton gooiden. Omdat bij de vechtpartij een vuurwapen werd gezien, hebben agenten ter plaatse een waarschuwingsschot gelost. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de recherche onderzoekt de zaak.

]]>
Op de Schoutendreef in Den Haag zijn twee agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Zij reageerden op een melding van een brand bij een gevel van een woning. Ook brandweermensen die ter plaatse kwamen werden bekogeld met vuurwerk. Niemand raakte daarbij gewond.

]]>
In Delft raakte een politieman gewond toen hij tussenbeide kwam bij een ruzie tussen een stelletje. Het tweetal keerde zich vervolgens tegen hem.

]]>
Rond 23.30 uur gingen agenten af op een melding dat op het Raadhuisplein in Waddinxveen jongeren stonden met een stapel pallets. Toen agenten ter plaatse kwamen, renden de jongeren weg. De agenten gingen achter hen aan. Tijdens deze achtervolging kreeg een van de agenten een duw waardoor hij ten val kwam. Hij is behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

]]>
De Mobiele Eenheid heeft verschillende keren kort opgetreden, vooral in het Haagse Laakkwartier. Groepen jongeren verstoorden daar de openbare orde.

]]>
Nieuwe uniform politie 52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag, Honselersdijk en Katwijk - Insluiping woning Honselersdijk en overvallen op avondwinkels in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/17/06-team-west.html In de laatste aflevering van 2019 van Team West een diefstal bij een goudsmid aan de Thomsonlaan in Den Haag waarbij wordt samengewerkt tussen twee vrouwen en een man. Verder een man die 170 dure brillen buit weet te maken bij een inbraak in de Ray-Ban winkel op de Spuistraat in Den Haag. In Honselersdijk wordt een oudere man slachtoffer van een insluiping in zijn woning. Wie is de man die dit doet? In deze uitzending ook weer aandacht voor een aantal overvallen. In Katwijk wordt supermarkt Dirk van den Broek overvallen en in Den Haag zijn twee avondwinkels overvallen. De politie hoopt op herkenning van de overvallers en zoekt getuigen. nieuwsbericht Tue, 17 Dec 2019 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/17/06-team-west.html 2019-12-17T14:11:00Z In de laatste aflevering van 2019 van Team West een diefstal bij een goudsmid aan de Thomsonlaan in Den Haag waarbij wordt samengewerkt tussen twee vrouwen en een man. Verder een man die 170 dure brillen buit weet te maken bij een inbraak in de Ray-Ban winkel op de Spuistraat in Den Haag. In Honselersdijk wordt een oudere man slachtoffer van een insluiping in zijn woning. Wie is de man die dit doet? In deze uitzending ook weer aandacht voor een aantal overvallen. In Katwijk wordt supermarkt Dirk van den Broek overvallen en in Den Haag zijn twee avondwinkels overvallen. De politie hoopt op herkenning van de overvallers en zoekt getuigen.

Den Haag | Diefstal Goudsmid Thomsonlaan
Op zaterdag 20 juli 2019 komen omstreeks 13.45 uur twee vrouwen de juwelier, Goudsmit Petita d'Oro aan de Thomsonlaan in Den Haag, binnen. Zij kijken kort rond in de winkel. Vervolgens creëren de vrouwen chaos door veel vragen te stellen aan de verkoopmedewerkster die daardoor verschillende goederen moet laten zien. Rond 13.50 uur komt er een man de winkel in, die daarvoor al geruime tijd voor de winkel op straat staat. Ook hij zorgt dat de chaos in de winkel compleet wordt waardoor de  verkoopster, de vitrines die normaal gesproken op slot zijn, open laat staan. Er worden zes ringen met een waarde van 1500 euro uit de vitrines weggenomen en geld uit de kassa. In Team West worden de twee vrouwen en de man getoond.

Den Haag | Inbraak Ray-Ban winkel Spuistraat
Een man met een felblauwe winterjas met zwarte vlakken en een bivakmuts pleegt op dinsdag 19 november 2019 omstreeks 06.00 uur een inbraak bij een Ray-Ban winkel in de Spuistraat in Den Haag. Hij pakt in korte tijd ruim 170 dure brillen mee. De winkel heeft schade voor tienduizenden euro's. In Team West worden beelden van de inbreker getoond.

Honselersdijk | Insluiping in woning
Op woensdag 18 september 2019 wordt een oudere man, slachtoffer van een insluiping in zijn woning aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Een man komt per fiets op het erf aan en loopt de woning van het slachtoffer binnen. Daar neemt hij een groot geldbedrag mee. In Team West tonen we beelden van de verdachte in de hoop dat hij herkend wordt.

Katwijk | Overval supermarkt Dirk van der Broek
Op vrijdag 18 oktober 2019 wordt aan de Asterstraat in Katwijk supermarkt Dirk van den Broek overvallen. Omstreeks 19.50 uur komt een man de supermarkt binnen. Onder bedreiging van een mes wordt de jonge kassamedewerkster bedreigd en moet zij geld afstaan. Vervolgens verlaat hij het pand. Op camerabeelden is de verdachte te zien in Team West.

Den Haag | Overval avondwinkel Bella
In de Newtonstraat in Den Haag wordt, op maandag 25 november 2019 tegen sluitingstijd, avondwinkel Bella door twee gewapende mannen overvallen. De eigenaar wordt bedreigd met een vuurwapen. De twee overvallers nemen wisselgeld en wat pakjes sigaretten mee. De kassa hebben zij niet open kunnen krijgen. Na de overval vluchten ze in de richting van de Gaslaan en vervolgens vluchten ze door wijkpark De Verademing naar de Jan Krosstraat. Naast dat de politie hoopt dat zij worden herkend op de beelden, worden er ook getuigen gezocht die op het moment van de overval voor de winkel stonden.

Den Haag | Overval supermarkt Quick-E
Op vrijdag 25 oktober 2019 wordt avondwinkel Quick-E op de Valkenboslaan in Den Haag door twee mannen overvallen. Om 21.45 uur komen de twee binnen en bedreigen de eigenaar met een mes en een wapen. De eigenaar schrikt enorm en wordt boos. Hij weet de twee overvallers  te verjagen en ze vluchten allebei een andere kant op. Voorafgaand aan de overval staan de twee met nog een andere man in een portiek. Mogelijk is hij ook betrokken bij de overval en stond hij op de uitkijk. Een van de drie mannen is inmiddels al aangehouden. De politie zoekt nog een van de twee overvallers en de man die vermoedelijk op de uitkijk heeft gestaan. In Team West worden beelden van hen getoond. De inmiddels aangehouden overvaller is onherkenbaar in beeld.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. In verband met de feestdagen is Team West er weer op dinsdag 14 januari 2020. Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur op NPO2. Vanavond is ook de laatste uitzending van 2019 voor Opsporing Verzocht. De eerste uitzending is in het nieuwe jaar op 7 januari 2020.

]]>
Team West 52.0000559 4.2326881000000185
Honselersdijk - Gezocht - Insluiping Honselersdijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/december/06-dh/tw-17-12/insluiping-honselersdijk.html Op woensdag 18 september 2019 wordt op de Middel Broekweg in Honselersdijk bij een oude man een insluiping gedaan. verdachte Tue, 17 Dec 2019 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/december/06-dh/tw-17-12/insluiping-honselersdijk.html 2019-12-17T09:18:00Z Een man komt per fiets op het erf aan en loopt de woning van het slachtoffer binnen. Daar neemt hij een groot geldbedrag van het slachtoffer mee. Op camerabeelden is de verdachte te zien. 

]]>
Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
]]>
52.0000559 4.2326881000000185
Den Haag, Rijswijk, Nootdorp, Wassenaar, Wateringen, Gouda - Straatroof Wateringen in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/06-straatroof-wateringen-in-team-west.html De donkere herfst en wintermaanden zorgen voor veel straatroven, overvallen en inbraken. In Team West besteedt de politie vandaag aandacht aan een straatroof die vanaf een rijdende scooter gebeurde op het Oosteinde in Wateringen. Hierbij werd uit een fietsmand een handtas gestolen. Daarnaast zoekt de politie twee verdachten van een woninginbraak in de Houtwijk in Den Haag. Zij namen een kluis mee met daarin onder andere sieraden en fotocamera’s. Uit het Venduehuis in Den Haag zijn een aantal dure sieraden gestolen. Er worden beelden getoond van de twee mannen die hiervan verdacht worden. Verder een getuigenoproep van een auto die wordt klemgereden op de N451 en zoekt de politie een pinner van een WhatsApp fraude die toeslaat in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp. In Opsporing Verzocht is er uitgebreid aandacht voor babbeltrucs en zoekt de politie de rechtmatige eigenaren van sieraden die daarbij zijn buitgemaakt. nieuwsbericht Tue, 10 Dec 2019 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/06-straatroof-wateringen-in-team-west.html 2019-12-10T14:03:00Z Wateringen | Straatroof vanaf scooter
Op donderdag 31 oktober 2019 wordt een 45-jarige vrouw op klaarlichte dag beroofd terwijl zij om 13.30 uur fietst over het fietspad op het Oosteinde in Wateringen. Twee personen hebben haar vanaf een scooter beroofd van haar handtas die in haar fietsmand lag. De handtas is later teruggevonden maar haar portemonnee is ze kwijt. Met de pinpasjes is meerdere keren contactloos betaald. In Team West worden beelden van de verdachten getoond.

Den Haag | Woninginbraak Houtwijk
In Team West worden twee verdachten van een woninginbraak getoond. Zij hebben tussen maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober ingebroken in een woning in de Houtwijk in Den Haag. De bewoner is op dat moment niet thuis vanwege een korte vakantie. De kluis is meegenomen waarin onder andere twee digitale camera's zitten en sieraden.

Den Haag | Diefstal sieraden Venduehuis
Op vrijdag 8 november 2019 lopen op de Nobelstraat rond 13.00 uur twee mannen afzonderlijk van elkaar het Venduehuis binnen. Vervolgens komen zij elkaar in een zaal tegen en spreken kort met elkaar. Vervolgens gaat een van de twee mannen naar een andere zaal. Daar steelt een van hen uit een vitrine twee goudkleurige ringen en een goudkleurig diamant slangenarmband. In Team West worden beelden getoond van de verdachten en zijn ook foto’s van de sieraden die zijn weggenomen.

Gouda | Klemrijden auto N451
In Gouda wordt op vrijdag 1 november 2019, op de N451 ter hoogte van de Amaliabrug, een auto plotseling klemgereden. Dit gebeurde tussen 22.40 en 22.45 uur. De bestuurder van de klemgereden auto schrikt daar zo van en gaat er vervolgens direct vandoor. Mogelijk is het voertuig wat haar klemrijdt een Volkswagen Golf 5. In Team West hoopt de politie dat getuigen die iets hebben gezien van het klemrijden van de auto op de N451 zich komen melden.

Den Haag/Rijswijk/Nootdorp | WhatsApp fraude
In Team West wordt een verdachte getoond die is betrokken bij een zogeheten WhatsApp fraude. Op verschillende plekken in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp pint hij met de pas van het slachtoffer. De pinpas en bankrekening van het slachtoffer zouden gebruikt zijn voor de WhatsApp fraude en hierbij zijn hoge bedragen opgenomen.

Babbeltrucs bij Opsporing Verzocht
Daarnaast is er dinsdag in Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht voor babbeltrucs.  Tussen 3 mei en 5 oktober 2019 worden tenminste 20 ouderen slachtoffer van een geraffineerde babbeltruc. Twee oplichtsters doen zich daarbij voor als medewerksters van het landelijk goede doel Nationaal Ouderenfonds of de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen en komen, na een telefoontje, zogenaamd namens het fonds een bloemetje aanbieden. In plaats daarvan maken ze de bankpas, sieraden en/of contant geld van hun oudere slachtoffers buit. Pincodes weten ze in veel gevallen later via een telefoontje te ontfutselen. Inmiddels zijn de twee oplichtsters aangehouden. Bij Opsporing Verzocht wordt een oproep gedaan om de rechtmatige eigenaren van de gevonden spullen te vinden. Ook zoekt de politie naar mogelijk meerdere slachtoffers van deze babbeltruc.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur op NPO2.

]]>
Dick Team West 52.0276514 4.290481799999952
Delft, 's-Gravenzande, Den Haag - Aantal verdachten in Delfts sextortion-onderzoek stijgt naar 48 https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/06-delft-aantal-verdachten-in-delfts-sextortion-onderzoek-stijgt-naar-48.html Het aantal aangehouden verdachten in een grootscheeps onderzoek naar sextortion is in de afgelopen maanden opgelopen van 30 naar 48. Ook deden inmiddels 50 slachtoffers aangifte en maakte het onderzoeksteam bijna 125.000 euro aan ontnemingen op. nieuwsbericht Mon, 09 Dec 2019 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/06-delft-aantal-verdachten-in-delfts-sextortion-onderzoek-stijgt-naar-48.html 2019-12-09T12:44:00Z (Archieffoto aanhouding 1 oktober 2019)

In het Delftse onderzoek naar sextortion hield de districtsrecherche Westland-Delft op dinsdag 1 oktober van dit jaar vijf hoofdverdachten aan. De mannen uit Delft (22, 21, 20 en 19 jaar) en ’s Gravenzande (19) worden ervan verdacht ten minste vijftig mannen te hebben afgeperst. Vier van deze hoofdverdachten zitten nog altijd in voorlopige hechtenis. In de maanden daarvoor hield het team al 25 zogenoemde ‘money mules’ aan. Deze personen stelden hun bankrekening ter beschikking aan de verdachten.

50 aangiften
Na de aanhoudingen van de hoofdverdachten steeg ook het aantal slachtoffers dat aangifte deed naar 50. Een aanzienlijk deel van de slachtoffers die de rechercheurs benaderden, wilde dit echter niet, onder meer omdat zij bang waren dat hun gezin er alsnog achter zou komen.

Veel in beslag genomen
Na de aanhoudingen van 1 oktober doorzocht de politie meerdere panden. Daarbij namen agenten duizenden euro’s aan contant geld, sieraden, een vuurwapen met munitie, tientallen onbekende bankpassen, dure merkkleding en kleine hoeveelheden harddrugs in beslag. Op een mobiele telefoon van een van de verdachten vonden agenten kinderporno. Hiernaar wordt verder onderzoek gedaan.

Werkwijze dadergroep
De aangehouden verdachten namen via onder meer datingsites contact op met hun mannelijke slachtoffers, die dachten dat ze met een vrouw in gesprek waren. Nadat de contacten online goed verliepen, verstuurden de mannen na enige tijd een naaktfoto van zichzelf naar hun toekomstige date.

Dreiging delen naaktfoto’s
Tot een daadwerkelijke afspraak kwam het echter nooit. Voordat de twee elkaar voor het eerst in het echt zouden ontmoeten, werden de mannen via WhatsApp benaderd door een persoon die geld van hen eiste. Als dit niet zou worden overgemaakt, zouden de naaktfoto’s worden gedeeld met vrienden en familie. Om dit te voorkomen, maakten vele slachtoffers bedragen over. Deze varieerden van honderden tot tienduizenden euro’s.

Concrete informatie
De hoofdverdachten verdiepten zich via social media in de achtergrond van de mannen. Zo konden zij in hun dreigementen concrete informatie meenemen over bijvoorbeeld gezinsleden of werkgever. Zo wisten zij soms tienduizenden euro’s los te peuteren bij hun slachtoffers. In dit onderzoek maakten slachtoffers tussen de driehonderd en dertigduizend euro over.

‘Money mules’ of geldezels
In het onderzoek lieten de hoofdverdachten hun slachtoffers geld overmaken naar zogenoemde ‘money mules’. Deze personen stelden hun bankrekening ter beschikking aan de verdachten. Een deel van deze personen stelde hun rekening vrijwillig ter beschikking om zo wat bij te verdienen. Een ander deel werd hiertoe gedwongen door de hoofdverdachten, die daarbij geweld niet schuwden.

Sextortion?
Alle slachtoffers kregen te maken met zogenoemde ‘sextortion’, een samenvoeging van de Engelse woorden ‘sex’ en ‘extortion’, wat afpersing betekent. Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. In dit onderzoek betrof het naaktfoto’s of -video’s van het slachtoffer. Maar bij sextortion kan het ook gaan om webcambeelden van iemand die zo worden gemonteerd dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met bijvoorbeeld een minderjarige. De afpersers willen vaak geld of juist nog meer pikante beelden.

Slachtoffer van sextortion?
Dreigt iemand eventuele naaktfoto’s van jou te delen met je familie, klasgenoten of collega’s? Ga niet in op deze bedreigingen. Als je doet wat er wordt gevraagd, kan de persoon jou verder chanteren. Het is geen garantie dat dit stopt als jij doet wat er wordt gevraagd. Vaak vragen de afpersers juist nog meer geld of nog meer pikante beelden. Je kunt bij de politie altijd aangifte doen van sextortion. Kijk voor tips op vraaghetdepolitie.nl of op helpwanted.nl.

]]>
Archieffoto aanhouding 1 oktober 2019 52.01157689999999 4.357067700000016
Den Haag/Rijswijk/Kwintsheul en Poeldijk - Coldcase en Westlandse inbraken in Team West en Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/coldcase-en-westlandse-inbraken-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html Vandaag in Opsporing Verzocht en Team West de coldcase van Peternella Hanegraaff. Zij werd in maart 1996 dood gevonden in haar woning. De dader is nooit gepakt. Er wordt een reconstructie getoond. Verder aandacht voor twee inbraken in een café in Kwintsheul en bij een juwelier in Poeldijk. Mogelijk zijn het dezelfde verdachten in deze twee zaken. Ook doet de politie een getuigenoproep voor het doorrijden na een zwaar ongeval op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Dit gebeurde op 8 november. Eveneens in Rijswijk beelden van een mislukte plofkraak. De politie is hier op zoek naar twee verdachten. nieuwsbericht Tue, 19 Nov 2019 14:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/coldcase-en-westlandse-inbraken-in-team-west-en-opsporing-verzocht.html 2019-11-19T14:43:00Z Den Haag | Coldcase Hanegraaff
De 75-jarige alleenstaande Peternella Hanegraaff, wordt op 17 maart 1996 dood gevonden in haar woning in de Ahornstraat in Den Haag. Ze is gewurgd en met messteken om het leven gebracht. Waarschijnlijk ligt zij dan al enkele dagen dood in haar woning. Er wordt in zowel Team West als Opsporing Verzocht een reconstructie getoond van de laatste momenten van haar leven. Voor de gouden tip heeft het Openbaar Ministerie €15.000,- uitgeloofd.

Kwintsheul | Inbraak café
Op zondag 13 oktober 2019 wordt bij café de Jachthaven, gelegen aan de Lange Wateringkade in Kwintsheul, ingebroken. Door de terrasdeur open te breken komen er twee personen binnen die naar de gokkasten lopen. Vervolgens worden de gokkasten opengebroken en is er geld uit de automaten weggenomen. De verdachten worden in Team West getoond.

Poeldijk | Inbraak juwelier
Op donderdag 17 oktober 2019 wordt omstreeks 04.00 uur ingebroken bij een juwelier op de Jan Barendselaan in Poeldijk. Hierbij zijn behoorlijk wat sieraden weggenomen. Op beelden in de uitzending van Team West is te zien dat mannen in de zaak de vitrinekast openslaan en spullen wegnemen. Op de andere beelden zijn de verdachten te zien die onder andere een hek openhouden.

Rijswijk | Doorrijden na ongeval Prinses Beatrixlaan
Op vrijdag 8 november 2019 werd een 63-jarige scooterrijder aangereden door een grijze personenauto type Sedan. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door. Dit gebeurde op de kruising Generaal Spoorlaan en Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. De scooterrijder hield er zwaar letsel aan over waaronder een gebroken rib en een verbrijzelde schouder. De politie doet een getuigenoproep in Team West.

Rijswijk | Plofkraak betaalautomaat
In de nacht van zondag 3 op maandag 4 november 2019 werd er een plofkraak gepleegd op een parkeer/betaalautomaat aan de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Met een projectiel proberen verdachten het apparaat op te blazen. De plofkraak mislukt, maar de betaalautomaat raakt beschadigd. De twee verdachten worden getoond op beelden in Team West. Ze zijn geheel in het zwart gekleed. Ook komt hun vluchtvoertuig, een gereedstaande scooter/brommer in beeld.

Heeft u tips of informatie meldt dit dan aan de opsporingstiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur op NPO2.

]]>
Peternella Hanegraaff 52.0811293 4.271453999999949
Honselersdijk - Vuurwerk en drugs aangetroffen na inval https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/06-honselersdijk-vuurwerk-en-drugs-aangetroffen-na-inval.html In een lopend onderzoek trof de politie dinsdagochtend 19 november in en rondom een pand aan de Spongenloet hennep en illegaal vuurwerk aan. Een verdachte, een 51-jarige man uit Wateringen is in een woning aangehouden. Agenten doorzochten nauwgezet het perceel in Honselersdijk en namen diversen goederen in beslag, waaronder een dertigtal vaten, illegaal vuurwerk en hennep. nieuwsbericht Tue, 19 Nov 2019 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/06-honselersdijk-vuurwerk-en-drugs-aangetroffen-na-inval.html 2019-11-19T13:49:00Z In verband met de mogelijke gevaarzetting betrad een speciaal team van de politie in alle vroegte het pand. Op het terrein, in containers en in het pand stonden vaten met onbekende stof. Nadat bleek dat er geen personen in en rondom het pand aanwezig waren, werd er zorgvuldig onderzoek gedaan. Hierbij controleerden experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) de vaten. Agenten met speur- en drugshonden doorzochten het pand. Specialisten van het Advanced Search Team (AST) van Defensie zochten naar verborgen ruimtes in het pand en op het perceel. Daarbij zette het AST team een graafmachine in.

Agenten vonden op het perceel 600 kilo illegaal vuurwerk en een aantal kilo’s hennep. De 51-jarige verdachte zit vast en wordt gehoord over zijn betrokkenheid bij de vondst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing. 

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

Hoe doe ik melding van illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie onderneemt altijd actie op basis van uw melding. Wat die actie is, hangt af van de situatie. Soms merkt u daar zelf niets van. Bijvoorbeeld omdat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat dat u niet ontmoedigen, melden heeft altijd zin!

]]>
Agent laat diensthond uit politieauto 52.001416 4.243887900000004