Alle berichten | Westland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westland nl Thu, 25 Feb 2021 21:33:59 GMT 2021-02-25T21:33:59Z nl Regio Den Haag - Pin nooit voor een niet besteld pakket https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/06-regio-den-haag---pin-nooit-voor-een-niet-besteld-pakket.html De politie ziet de laatste tijd criminelen zich voordoen als pakketbezorgers die een enveloppe langsbrengen. Er zijn vier aangiftes bekend waarbij een ‘pakketbezorger’ eerst via een vaste lijn een slachtoffer belt, maar ook staan er ‘bezorgers’ al direct aan de voordeur. nieuwsbericht Tue, 09 Feb 2021 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/06-regio-den-haag---pin-nooit-voor-een-niet-besteld-pakket.html 2021-02-09T10:58:00Z De ‘pakketbezorger’ laat het slachtoffer een klein bedrag - aan bezorgingskosten of ter verificatie – pinnen in ruil voor het pakket, wat in werkelijkheid een enveloppe blijkt te zijn. Vervolgens gaat de ‘bezorger’ er met de pinpas en pincode vandoor en plundert de rekening van het slachtoffer. Slachtoffers raken hierdoor een paar duizend euro kwijt. In de enveloppe zit steeds een onbruikbare giftcard van bekende winkels.

Eén euro pinnen
Iemand die zich voordeed als pakketbezorger, belde in januari met een 71-jarige vrouw uit het Westland op haar huistelefoon. Een rechercheur vertelt: ‘De ‘bezorger’ zei dat dat er een pakketje voor haar klaar lag: “Ik kan het ook bij u langsbrengen, maar dan moet u wel eerst 1 euro pinnen, want ik neem geen contant geld aan in verband met corona.” Nog diezelfde dag stond er een man in een PostNL-jas voor de deur met een enveloppe in zijn hand.’

Pinpas van eerder slachtoffer
De man gaf iets wat leek op een pinapparaat aan de vrouw en zij typte afgeschermd haar pincode in. Daarna gaf de man haar een pinpas terug en de meegebrachte enveloppe. In de enveloppe zat een giftcard in van een bekende winkelketen. Toen ze probeerde deze te verzilveren, gaf deze een foutmelding. Later kwam ze erachter dat ze een pinpas van iemand anders retour had gekregen van de ‘bezorger’. Op dat moment was er al een paar duizend euro van haar rekening afgehaald. De pinpas die ze van de dader teruggekregen had, bleek van een eerder slachtoffer te zijn.

Bij de politie zijn nu drie soortgelijke babbeltrucs bekend, in Schoonhoven, Nieuwerkerk aan den IJssel en Den Haag. De slachtoffers zijn tussen de 71 en 88 jaar oud.

Tips
- Pin nooit voor iets wat u niet besteld heeft, ook geen kleine bedragen.
- Pakketbezorgers bellen nooit van tevoren op. Ga dus niet op zo’n telefoontje in.
- Doe niet open als u het niet vertrouwt.
- Staat er een verdachte pakketbezorger voor uw deur? Noteer signalement en kenteken en bel de politie.
- Bent u slachtoffer geworden, laat dan direct uw pinpas blokkeren en neem contact op met de politie.
- Waarschuw mensen in uw omgeving over deze oplichtingsmethode.

]]>
Politie-embleem 51.9991757 4.217457
De Lier - Aanhoudingen na drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/2/06-de-lier-aanhoudingen-na-drugsonderzoek.html Na een aantal (anonieme) meldingen over drugs dealen startte de politie een onderzoek. Dit leidde zaterdag 30 januari tot een vijftal aanhoudingen. Agenten vonden een pakketje met vermoedelijk harddrugs en rond de dertig duizend euro aan contant geld. Drie mannen en een vrouw, van 20 tot 43 jaar, zijn verdachten in het onderzoek. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. nieuwsbericht Wed, 03 Feb 2021 14:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/2/06-de-lier-aanhoudingen-na-drugsonderzoek.html 2021-02-03T14:12:00Z Zaterdagmiddag hielden agenten twee mannen van 23 en 25 jaar aan met een gebruikershoeveelheid drugs. Beide verdachten zijn door de politie gehoord. Enige tijd later hielden agenten een verdachte auto staande. Op het moment dat de auto stopte, stapte de bijrijder uit en rende weg. Agenten konden de wegrennende verdachte, een 20-jarige man uit De Lier, in de omgeving aanhouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij iets weg. Agenten vonden op die plek een pakketje, met vermoedelijk harddrugs. Het pakketje is in beslag genomen voor nader onderzoek. Op hetzelfde moment reed de auto met hoge snelheid weg. Agenten zette de achtervolging in. De bestuurder botste tijdens zijn vlucht tegen een geparkeerde auto en wist te ontkomen. De politie is nog naar hem op zoek. Het slachtoffer deed aangifte van schade aan zijn geparkeerde auto.

In de omgeving van de Frankenthaler hielden agenten in een auto de bestuurder, een 43-jarige vrouw uit De Lier, en een inzittende aan. In die auto vond de politie een grote hoeveelheid contant geld. De inzittende is kort na de aanhouding vrijgelaten en wordt niet meer aangemerkt als verdachte. Agenten doorzochten een woning in de Frankenthaler en namen diverse goederen in beslag.

Tegen de vier verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zie u iets verdachts? Bel 1-1-2!
Bel altijd 1-1-2 als je iets verdachts ziet in uw buurt. Ook tips over drugsdeals worden door de politie onderzocht. Anoniem tips geven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een wijkagent uit uw buurt via 0900-8844.

]]>
In de boeien aangehouden 51.979556 4.2466076
Sprang-Capelle - Gestolen e-bike dag later aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/30/08-gestolen-e-bike-dag-later-aangetroffen.html In een auto aan de Van Goghstraat werd vrijdag 29 januari een gestolen e-bike aangetroffen. Een medewerker van een opsporingsbedrijf kwam de fiets op het spoor door middel van een volgsysteem. Een 51-jarige verdachte uit Sprang-Capelle is aangehouden. nieuwsbericht Sat, 30 Jan 2021 08:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/30/08-gestolen-e-bike-dag-later-aangetroffen.html 2021-01-30T08:05:00Z De kostbare e-bike werd een dag eerder gestolen bij een supermarkt in Honselersdijk. Dankzij een aanwezige gps-tracker, werd de fiets een dag later in Sprang-Capelle gelokaliseerd. Het signaal bleek afkomstig uit een geparkeerde auto in de Van Goghstraat. De eigenaar van de auto kreeg hierop bezoek van de politie. Toen hij op verzoek van de agenten zijn kofferbak opende, troffen zij de gestolen fiets aan. De man werd aangehouden voor heling en zit nog vast. De fiets gaat zo snel mogelijk terug naar de eigenaar.

]]>
Twee agenten staan naast arrestant voor politiebalie 51.680119 5.0113884
Delft, Den Haag, Westland, Zoetermeer - Diefstallen Westland in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/06-team-west-19-januari-2021.html Vanavond in Team West tonen we in drie zaken camerabeelden van verdachten. Er zijn beelden van twee mannen die in het Westland diefstallen plegen, van een inbreker in Zoetermeer en van een man die in Den Haag tot twee keer toe een greep uit de kassa doet. nieuwsbericht Tue, 19 Jan 2021 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/06-team-west-19-januari-2021.html 2021-01-19T12:07:00Z Diefstallen -  Westland
In de vroege ochtend van woensdag 25 november 2020 werden in Wateringen en Kwintsheul meerdere diefstallen gepleegd. De dieven namen onder meer fietsen en spullen uit auto’s mee. Uit camerabeelden is gebleken dat deze diefstallen door twee dezelfde personen werden gepleegd. In de uitzending tonen we camerabeelden van het duo. Op de beelden is te zien dat één van de twee in Wateringen op de Oude Tolweg in een auto gaat zitten. Op andere beelden is te zien dat de beide mannen op de Laan van Westlandse Roem lopen en een schuur ingaan. Tot slot zijn er nog beelden waarop is te zien is dat beide mannen in de Pastoor Vinkesteynstraat in Kwintsheul wegrijden op een gestolen fiets. Opvallend is dat een van de twee een rode jas aan heeft.   

Vuurwerkbom - Delft
Het nieuwe jaar begon voor een bewoonster van een pand aan de Geerweg in Delft niet goed. Een vuurwerkbom vernielde haar voordeur en binnen ontstond door de explosie een enorme ravage. Het slachtoffer hoorde rond 03.30 uur voor haar huis een aantal mannen praten. Kort daarop hoorde ze een sissend geluid en zag ze vuur. Direct daarop volgde een enorme explosie. Door de klap ontstond een groot gat in de voordeur. Binnen was de schade enorm. Brokstukken van hout en glas vlogen door de druk door het huis, waardoor deuren, muren, de vloer, kleding en huishoudelijke apparaten werden beschadigd of vernield. In de uitzending doen we een getuigenoproep en tonen we foto’s van de schade.

Greep uit kassa - Den Haag
Tot twee keer toe zag een man kans een greep uit de kassa te doen bij een supermarkt op het Stuyvesantplein in Den Haag. Op zondag 20 december 2020 kwam de man geheel in het zwart gekleed de supermarkt binnen. Bij het afrekenen van een flesje drank liet de kassamedewerker iets vallen. Op het moment dat hij bukte, zag de dief kans geld uit de openstaande kassa te pakken. Hij ging er op gereedstaande scooter snel vandoor.
Op zondag 3 januari 2021 was het weer raak. Dezelfde man bezocht dezelfde supermarkt. Terwijl hij in de rij stond om af te rekenen, wachtte hij tot de kassa openging. Op dat moment griste hij een stapel bankbiljetten uit de lade en rende snel de winkel uit. In de uitzending tonen we camerabeelden van deze man.

Woninginbraak - Zoetermeer
In een woning aan het Weigeliapark in Zoetermeer vond vrijdag 14 augustus een inbraak plaats. Rond 03.15 uur liepen een man en een vrouw op het pad dat naar de voordeur van het huis leidt. De man liep tot aan de voordeur, belde aan en wachtte tot er iemand zou reageren op zijn aanbellen. Toen dat niet gebeurde liep het stel weg. Op camerabeelden is te zien dat de bewuste man een paar minuten later in de woonkamer diverse kasten en lades doorzoekt en spullen in zijn rugzak stopt. In de uitzending tonen we beelden van deze man.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 20 januari wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

]]>
52.0845803 4.3428746
Monster - Politie zoekt getuigen woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/politie-zoekt-getuigen-woninginbraak.html De politie zoekt getuigen van een woninginbraak vroeg in de avond van dinsdag 5 januari in de Voswijckstraat. nieuwsbericht Wed, 06 Jan 2021 10:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/politie-zoekt-getuigen-woninginbraak.html 2021-01-06T10:16:00Z De politie kreeg omstreeks 20.00 uur een melding dat de buren geluiden uit de woning hoorden komen. Het huis was al enige tijd onbewoond. Aan de achterzijde van de woning zag de politie een verdachte wegrennen richting de begraafplaats. Deze is niet meer gevonden.

In de woning bleek ingebroken te zijn. Het is nog niet precies duidelijk of er spullen zijn weggenomen. Volgens een getuige gaat het om twee mannen van ongeveer 1.70 meter.

Getuigen
De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844. Of geef uw informatie door via het digitaal tipformulier hieronder. Heeft u camerabeelden, deel deze dan met ons via www.politie.nl/upload.Liever anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
Poging doodslag door stenen op de weg 52.0280968 4.1776446
De Lier - Getuigen gezocht na brandstichting bouwkeet https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/4/06-de-lier-getuigen-gezocht-na-brandstichting-bouwkeet.html Aan de Oostbuurtseweg stond donderdag 31 december rond 3:10 uur een houten bouwkeet in de brand. De bouwkeet vatte vlam en brandde volledig af. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 04 Jan 2021 15:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/4/06-de-lier-getuigen-gezocht-na-brandstichting-bouwkeet.html 2021-01-04T15:01:00Z Een omwonende meldde dat hij rond 3:10 uur een vuurbal bij de bouwkeet zag. Daarna zag hij een onbekende wegrennen naar de nabijgelegen rotonde. Daar werd de onbekende opgepikt door een donkerkleurige auto. Meer informatie is er op dit moment helaas niet beschikbaar.

De politie deed een buurtonderzoek, verzamelde beschikbare camerabeelden en forensisch rechercheurs stelden sporen veilig voor het onderzoek. De eigenaar van de bouwkeet deed aangifte.

De districtsrecherche van Westland-Delft zoekt getuigen die iets weten van deze brandstichting. Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.9803356 4.279077
Honselersdijk - Aanhoudingen na anonieme meldingen https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/21/06-honselersdijk-aanhoudingen-na-anonieme-meldingen.html De politie hield maandagochtend 21 december vier jongemannen aan in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Drie voor hun betrokkenheid bij het voorbereiden van een brandstichting/ontploffing en één, een 21-jarige man voor het in bezit hebben van drugs. Daarbij doorzochten agenten negen woningen. nieuwsbericht Mon, 21 Dec 2020 14:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/21/06-honselersdijk-aanhoudingen-na-anonieme-meldingen.html 2020-12-21T14:33:00Z Recentelijk ontving de politie een aantal anonieme meldingen dat een jeugdgroep een brandstichting c.q. ontploffing aan het voorbereiden was. De recherche stelde direct een onderzoek in. Dit onderzoek leidde maandagochtend tot invallen in negen woningen in Honselersdijk. Hierbij werden vier jongemannen aangehouden, ze zitten vast.  De vier verdachten maken onderdeel uit van een jeugdgroep, die in de omgeving van de Nachtegaalstraat al enige tijd voor overlast zorgt.

In een woning aan de Nachtegaalstraat vonden agenten drugs, twee kluizen en een hoeveelheid contant geld. Het geld, de drugs en de goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Melden helpt!
Hebt u een vermoeden van een strafbaar feit of voorbereidingshandelingen voor een misdrijf? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Met dit meldingsformulier kunt u ook uw anonieme melding doen. U kunt daarbij ook foto’s toevoegen.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.0067075 4.229442400000001
's-Gravenzande - Politie lost schoten nadat auto inrijdt op agenten https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/16/06-s-gravenzande-politie-lost-schoten-nadat-auto-inrijdt-op-agenten.html De politie heeft dinsdag 15 december rond 23.00 uur op de Eikenlaan meerdere keren geschoten op een personenauto die op agenten inreed. Dat gebeurde nadat de bestuurder een stopteken had gekregen omdat het vermoeden bestond dat hij betrokken was bij een kort daarvoor gepleegde auto-inbraak. Niemand raakte gewond. De automobilist reed na het schieten door. Na onderzoek hielden agenten later een 23-jarige man uit ’s-Gravenzande als verdachte aan. nieuwsbericht Wed, 16 Dec 2020 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/16/06-s-gravenzande-politie-lost-schoten-nadat-auto-inrijdt-op-agenten.html 2020-12-16T11:47:00Z Een bewoner aan de Robijn zag dinsdagavond 15 december rond 22.30 uur dat een man inbrak in een auto en belde direct de politie. Na de melding zette meerdere agenten een deel van de wijk dicht, op zoek naar (de) verdachte(n). Toen er een personenauto over een rotonde op de Eikenlaan kwam aanrijden in de richting van de Beukenlaan, gaven agenten de bestuurder een stopteken. De auto stopte niet en reed in op de agenten die gelukkig nog opzij konden springen. Daarna schoten de agenten op de vluchtende auto. Hierbij werd de auto meerdere keren geraakt.

De politie zette het onderzoek naar de auto en de bestuurder voort. Dit resulteerde later in de nacht, rond 1.30 uur, in een aanhouding van de 23-jarige man in een woning aan de Brederodelaan. De man is aangehouden voor het inrijden op agenten en gevaarlijk rijgedrag. De politie onderzoekt of de man betrokken was bij de auto-inbraak eerder die avond. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De agenten deden aangifte. Ook deed de eigenaar van de auto waarin werd ingebroken, aangifte. De politie onderzoekt beide zaken. De 23-jarige man zit vast en wordt gehoord.

Getuigen gezocht
Nadat de auto wegvluchtte over de Beukenlaan fietste daar een vrouw die bijna door de vluchtende auto geraakt werd. De auto haalde haar op de Beukenlaan in. De politie komt graag met haar in contact. Verder zoekt de politie zoekt naar getuigen die iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Robijn en de Eikenlaan. Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Schieten door agenten
Om te beschermen of te handhaven mogen en moeten politiemensen geweld gebruiken als de situatie daar om vraagt. Het gebruik van geweld door de politie is onderdeel van het professioneel vakmanschap van politiemensen. Agenten zetten hun vakmanschap en hun geweldsbevoegdheid in voor een veiliger Nederland en zetten een bewuste stap naar voren als het moet. De politie wil zich op een transparante wijze verantwoorden waarbij tevens recht wordt gedaan aan de bijzondere rol van politiemensen in de samenleving. De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat de politie professioneel omgaat met deze geweldsbevoegdheid. Om dit goed te borgen zorgt de politie dat politiemensen goed getraind zijn, dat zij verantwoording afleggen over het gebruikte geweld, geweld getoetst wordt aan de geweldsinstructie en dat politiemensen leren van gebruikt geweld. Meer informatie hierover vindt u op politie.nl.

]]>
Dienstwapen in holster 51.9970465 4.1567643
Honselersdijk - Aanhouding zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/06-honselersdijk---aanhouding-zware-mishandeling.html De politie hield donderdagochtend 10 december een 29-jarige Honselersdijker aan als verdachte voor zijn betrokkenheid bij een zware mishandeling. Het slachtoffer, een 60-jarige postbezorger van Post NL, werd vrijdagavond 29 november in de Dijkstraat in Honselersdijk zwaar mishandeld en is nog steeds niet hersteld. De zaak kwam uitgebreid aan bot in het opsporingsprogramma Team West op 8 december jl. nieuwsbericht Fri, 11 Dec 2020 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/06-honselersdijk---aanhouding-zware-mishandeling.html 2020-12-11T12:41:00Z Op die bewuste dag parkeerde de toen 60-jarige postbezorger van Post NL zijn bestelbus in de Dijkstraat, hij zette de gevarenlichten aan en stapte uit zijn bus. Het slachtoffer droeg een uniform van Post NL. Op een gegeven moment stopt er een klein model auto voor zijn bestelbus. De bijrijder van die grijze Citroen liep op de postbezorger af en gaf hem een harde vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer is op dit moment nog steeds niet hersteld van dit geweldsincident. De politie deed een uitgebreide getuigenoproep in het opsporingsprogramma Team West.

De politie hoorde eerder deze week ook een al een andere verdachte, een 30-jarige Hagenaar, over zijn betrokkenheid bij het geweldsincident.

Beide verdachten zijn na het verhoor in vrijheid gesteld, maar blijven nog wel verdachten in de zaak. De politie zet het onderzoek voort.

]]>
Motorfiets met helm (beide van politie) 52.00770869999999 4.2274647
Honselersdijk - Gezocht - Zware Mishandeling Honselersdijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-08-12/mishandeling-honselersdijk.html Op vrijdag 29 november 2019 rond 19.00 uur heeft er in de Dijkstraat in Honselersdijk een zware mishandeling plaats gevonden verdachte Mon, 07 Dec 2020 12:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-08-12/mishandeling-honselersdijk.html 2020-12-07T12:51:00Z Op die bewuste dag parkeerde de toen 60-jarige postbezorger van Post NL zijn bestelbus in de Dijkstraat, hij zette de gevarenlichten aan en stapte uit zijn bus. Het slachtoffer droeg een uniform van Post NL. Op een gegeven moment stopt er een klein model auto voor zijn bestelbus. De bijrijder van die grijze Citroen liep op de postbezorger af en geeft hem een harde vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer is op dit moment nog steeds niet hersteld van dit geweldsincident. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan.  

]]>
Heeft u informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  

]]>
]]>
52.00770869999999 4.2274647