Alle berichten | Westland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westland nl Tue, 26 Sep 2023 01:27:08 GMT 2023-09-26T01:27:08Z nl Naaldwijk - Motorrijder (28) overleden na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/18/06-motorrijder-overleden-na-aanrijding.html Op de Opstalweg in Naaldwijk is donderdagmiddag 17 augustus een motorrijder overleden. Het gaat om een 28-jarige man uit Naaldwijk. Fri, 18 Aug 2023 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/18/06-motorrijder-overleden-na-aanrijding.html 2023-08-18T08:33:00Z Het ongeluk vond omstreeks 16.10 uur plaats. De motorrijder reed op de Opstalweg in de richting van de kruising met het Boomgaardspad. Een getuige zag de motorrijder met hoge snelheid op een auto botsen, waarna hij hard ten val kwam.

Omstanders hebben direct eerste hulp verleend en zijn gestart met reanimeren en dit is vervolgens overgenomen door hulpverleners, maar dit mocht helaas niet meer baten. De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Geen andere auto betrokken

Aanvankelijk werd gedacht dat er nog een andere auto bij de aanrijding betrokken zou zijn waarvan de bestuurder was doorgereden. Onderzoek heeft later uitgewezen dat dit niet het geval was. De man die hiervoor was aangehouden, mocht daarom weer naar huis.

]]>
51.99374416 4.19400832
Honselersdijk, De Lier - Kinderen bedreigd met wapen, man aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/12/06--kinderen-bedreigd-met-wapen-man-aangehouden.html De politie heeft op vrijdagavond 11 augustus een 40- jarige man aangehouden in De Lier, die kort daarvoor een vuurwapen aan twee kinderen zou hebben getoond. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen. De man wordt gehoord en zit nog vast. Sat, 12 Aug 2023 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/12/06--kinderen-bedreigd-met-wapen-man-aangehouden.html 2023-08-12T08:42:00Z Rond 20.20 uur kreeg de politie een melding dat twee jonge kinderen achter de Hofstraat in Honselersdijk door een man vanaf een boot zouden zijn bedreigd met een vuurwapen. Hierna was de boot met de man in de richting van de veiling in De Lier gevaren.

Inzet politiehelikopter
Direct werd een onderzoek opgestart en werd onder andere een politiehelikopter ingezet. De boot werd al snel getraceerd ter hoogte van de brug bij de kruising van de Veilingweg en de Oostelijke Randweg in De Lier. Na onderzoek in de boot werd een nepwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de 40- jarige inwoner uit Honselersdijk werd aangehouden. Bij de fouillering van de verdachte werd ook nog een patroonhouder van een luchtdrukpistool en een mes aangetroffen.

Nepwapens, hoe zit dat ook alweer?
Vanaf een afstand is dat moeilijk te zien. Omdat het zo moeilijk in te schatten is of zo’n wapen echt of nep is, is het niet toegestaan om ermee op straat rond te lopen. Door anderen kan een nepwapen als bedreiging worden gezien. Nepvuurwapens werken gevaarlijke situaties in de hand: als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat. Een nepvuurwapen thuis hebben, mag, maar laat ze thuis en neem ze nooit mee naar buiten!

]]>
52.00697327 4.22371834
Monster - Getuigen gezocht brand https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/6/06-getuigen-gezocht-brand.html De politie doet onderzoek naar de oorzaak van een brand die zaterdagavond 5 augustus ontstond bij wooncomplex Het Westerhonk aan de Bosweg en is op zoek naar getuigen. Sun, 06 Aug 2023 12:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/6/06-getuigen-gezocht-brand.html 2023-08-06T12:16:00Z Om 23:19 uur kreeg de brandweer een melding van een brandalarm in een wooncomplex aan de Bosweg in Monster, de brandweer schaalde op naar grote brand. Een aantal bewoners moesten elders opgevangen worden. De politie onderzoekt wat de oorzaak van de brand is en of er mogelijk een verband is met andere recente branden in de omgeving.

Getuigen

Als u meer informatie heeft over deze brand of één van de branden die recent in de omgeving van het incident plaats vond, of als u beelden heeft van de omgeving waar op mogelijk iets opvallends te zien is, neem dan contact op met de politie via een van onderstaande contactmogelijkheden.

]]>
52.03555219 4.20109849
De Lier - Aanhouding na bedreiging politiecollega https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/27/aanhouding-in-de-lier.html De politie heeft op vrijdagavond 26 mei 2023 een vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat hij meerdere doodsbedreigingen naar een politiecollega van Team Transport- en Milieucontrole van de Landelijke Eenheid had geuit. Sat, 27 May 2023 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/27/aanhouding-in-de-lier.html 2023-05-27T12:39:00Z Op maandag 22 mei 2023 is de vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen en oplegger door de desbetreffende collega gecontroleerd. Uit deze controle kwam naar voren dat de vrachtwagen van de verdachte niet aan de brancherichtlijnen voldeed, waarna de collega volgens protocol meerdere bekeuringen en een Wachten Op Keuring (WOK) melding heeft uitgeschreven. Deze bekeuringen en WOK melding vielen verkeerd bij de verdachte, waarna deze doodsbedreigingen naar de agent toe heeft geuit in meerdere gesprekken en groepen op Whatsapp.

Aanhouding verdachte

De politie is scherp op bedreigingen die worden geuit naar collega’s. De politie kreeg op vrijdagavond 26 mei het bericht dat er doodsbedreigingen naar een collega waren geuit en hier werd meteen actie op ondernomen en de verdachte opgespoord. De verdachte is zodoende gisteravond aangehouden voor bedreiging in zijn woning in De Lier en in verzekering gesteld. De telefoon van de verdachte is bij de aanhouding in beslag genomen en zal worden onderzocht.

]]>
51.97473801 4.25580732
Westland/Rijnsburg/Aalsmeer - Controleweek tegen criminele inmenging sierteeltsector https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/06-controleweek-tegen-criminele-inmenging-sierteeltsector.html Door (inter)nationale transportbewegingen is de sierteeltsector interessant voor criminelen. Zij maken graag misbruik van het bestaande logistieke netwerk om bijvoorbeeld ook wapens en drugs te laten vervoeren. Om die criminele inmenging tegen te gaan, is van 8 tot en met 11 mei de Transport Facilitated Organized Crime-week (TFOC) gehouden op alle drie de veilinglocaties van Royal Flora Holland, in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. Mon, 15 May 2023 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/06-controleweek-tegen-criminele-inmenging-sierteeltsector.html 2023-05-15T12:10:00Z Overheidsinstanties en bedrijven werken onder de noemer 'Weerbare Sierteeltsector' samen om het mooie van de sierteeltsector te beschermen en het kwetsbare aan te pakken. De focus ligt op preventie. Ondernemers worden geholpen om weerbaar te worden en aangemoedigd om misstanden te melden en controles uit te voeren. Ook worden zij voorzien van kennis om signalen van criminaliteit te herkennen. 

Controleren op misstanden

Het controleren op misstanden is een belangrijk onderdeel van de aanpak tegen ondermijning. Ook bij grote drukte op veilinglocaties wordt zodanig gecontroleerd dat een vrachtwagen en dus de handel niet onnodig lang stilstaat. In zulke drukke periodes, zoals de week voor Moederdag, liggen misstanden op de loer. Naast drugssmokkel kan gedacht worden aan overtredingen van bijvoorbeeld de arbeidstijdenwet.

Door efficiënt en actief te controleren, dragen de samenwerkingspartners bij aan een veilige werkomgeving en een eerlijke concurrentiepositie voor ondernemers die wèl alles volgens het boekje doen. Het doel is een veilige sierteeltsector en het tegengaan van criminele inmenging.

Integraal

De controles van afgelopen week waren integraal. De politie-eenheden Den Haag en Amsterdam en de Landelijke Eenheid voerden samen met de Belastingdienst, de Douane en de Nederlandse Arbeidsinspectie vier dagen lang controles uit. Daarbij werkten zij samen met de toezichthouders van de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Royal FloraHolland, RIEC Den Haag en RIEC Amsterdam-Amstelland.

Op heterdaad betrapt

Tijdens de controleweek zijn ruim 250 vrachtwagens volledig gecontroleerd. Op basis hiervan zijn 50 processen verbaal opgemaakt vanwege overtredingen. Zes chauffeurs bleken onder invloed en zijn daarom aangehouden, net als twee verdachten die op heterdaad betrapt werden op diefstal op de veiling. De Douane deed ruim 30 scans en de arbeidsinspectie controleerde meer dan 70 chauffeurs. In tenminste 9 gevallen volgt nader onderzoek. Er is 1 gestolen voertuig, 60.000 euro cashgeld, illegale tabakswaar, een steekwapen en een handelshoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

Naast controles zijn ook veel gesprekken met chauffeurs en ondernemers gevoerd om de bewustwording (en daarmee de weerbaarheid) te vergroten.

Bewustwording risico’s criminele inmenging

Naast de controles was de actieweek gericht op het vergroten van de bewustwording over de risico’s van criminele inmenging in de sierteeltsector. Tijdens bedrijfsbezoeken zijn gesprekken gevoerd met werknemers en werkgevers van bedrijven op de terreinen van Royal Flora Holland. Omdat deze werknemers en -gevers zelf in de sierteeltsector actief zijn, kunnen zij als geen ander afwijkende zaken signaleren, die mogelijk indicaties zijn van criminele activiteiten. Door de gevaren te bespreken en tips te geven om de signalen te herkennen en te melden, worden bedrijven in de sector bewuster en weerbaarder. De bedrijfsbezoeken zorgen er zo voor dat de sector en de overheid nog beter samenwerken om criminele inmenging te bestrijden. 

Weerbare Sierteeltsector en TFOC

Georganiseerde criminaliteit probeert de sierteeltsector en de mensen die daarin werken, te misbruiken. Bijvoorbeeld voor smokkel van verdovende middelen en arbeidsuitbuiting. Deze sector is aantrekkelijk voor criminele inmenging door het internationale karakter en haar fijnmazige logistiek. Onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Douane, Royal FloraHolland, RIEC Den Haag en RIEC Amsterdam-Amstelland, de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn werken samen om ondermijnende criminaliteit en misstanden aan te pakken. Deze partijen willen criminelen dwarsbomen en bedrijven in de sector weerbaar maken. Door het delen van kennis, het bevorderen van toezicht, controle en handhaving, het vergroten van meldingsbereidheid en het opwerpen van barrières. Het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) van de Landelijke Eenheid van de politie richt zich op het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportbranche in Nederland en sluit om die reden naadloos aan op het doel van het programma Weerbare Sierteelsector. Voor de controleweek zijn daarom de handen ineengeslagen om chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de branche zo effectief mogelijk weerbaar te maken tegen criminele inmenging.

]]>
52.00069805 4.21106418
's-Gravenzande - Politie doet onderzoek naar aangetroffen overleden persoon https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/9/06-politie-doet-onderzoek-naar-aangetroffen-overleden-persoon.html In de vroege ochtend van zondag 9 april is een overleden man gevonden aan de Staelduinlaan in ’s-Gravenzande. Dit gebeurde rond 3:00 uur. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het overlijden. Sun, 09 Apr 2023 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/9/06-politie-doet-onderzoek-naar-aangetroffen-overleden-persoon.html 2023-04-09T10:13:00Z Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren. Ook zijn de ambulance en de traumahelikopter naar de Staelduinlaan gekomen, maar helaas heeft de hulpverlening niet meer mogen baten. De man is ter plaatse overleden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van zijn overlijden. 


Update 10-4-2023:
Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf. 

]]>
51.97328187 4.18496459
Wateringen - Fietser (19) overleden na aanrijding met tram https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/3/06-fietser-19-overleden-na-aanrijding-met-tram.html Een 19-jarige jongeman uit Wateringen is zondagavond 2 april om het leven gekomen nadat hij op de kruising van de Laan van Wateringse Veld en de Noordweg op zijn fiets tegen een tram botste. Mon, 03 Apr 2023 11:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/3/06-fietser-19-overleden-na-aanrijding-met-tram.html 2023-04-03T11:28:00Z Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding. Toen de agenten op de locatie aankwamen, zagen zij dat een fietser met een tram in botsing was gekomen. De fietser was zwaargewond en werd door een politieagent die in zijn vrije tijd was, gereanimeerd. Zij collega’s namen de reanimatie over, maar dit mocht niet baten. De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het Team Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

]]>
52.03060489 4.27398925
Poeldijk - Getuigen gezocht na dodelijk ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/06-getuigen-gezocht-na-dodelijk-ongeval.html Op de Monsterseweg in Poeldijk vond woensdagochtend 15 maart een dodelijk ongeval plaats. Daarbij is een persoon overleden en een persoon zwaargewond geraakt. De politie onderzoekt het ongeval en komt graag in contact met getuigen. Wed, 15 Mar 2023 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/06-getuigen-gezocht-na-dodelijk-ongeval.html 2023-03-15T13:00:00Z Twee voertuigen botsten woensdagochtend rond 06.15 uur frontaal tegen elkaar. De bestuurders van beide voertuigen raakten zwaargewond. Een van hen, een 35-jarige man uit Monster, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 18-jarige man uit Maassluis is onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

Iets gezien?

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang. De politie komt graag in contact met getuigen, onder andere met de getuige die melding heeft gemaakt van het ongeval. Heeft u het ongeluk zien gebeuren of beelden van het incident? Dan komen we graag in contact met u, alle informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek. Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier. 

Slachtofferhulp

Bent u getuige geweest van dit ongeval, dan kan dit zeer ingrijpend voor u zijn. Als getuige kunt u bij Slachtofferhulp terecht voor steun.  De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht achter met verzoek tot contact. U kunt ook contact opnemen met de politie via nummer 0900-8844. Hier kunt u ook uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

]]>
52.02283797 4.20541985
Naaldwijk - Verdachten aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/06-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html Bij een controle van een voertuig op de Middel Broekweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag (6 op 7 maart) twee verdachten op de vlucht geslagen. De bestuurder is na een achtervolging aangehouden. Hij was onder invloed en had geen geldig rijbewijs. Tue, 07 Mar 2023 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/06-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html 2023-03-07T10:48:00Z Agenten zagen de auto omstreeks 04.30 uur rijden op de Kruisbroekweg. Toen zij de bestuurder en zijn bijrijder wilden controleren, sloegen de verdachten op de vlucht.

Na een achtervolging over de Veilingroute en de Middel Broekweg, stopte de auto ter hoogte van de rotonde bij de Pijle Tuinenweg. Daar kon de bijrijder staande worden gehouden.

Geen geldig rijbewijs

De bestuurder probeerde vervolgens te voet te ontkomen. Ondanks inzet van de taser, bleef de verdachte wegrennen. In een steeg tussen de Mozartstraat en de Van Beethovenstraat kon hij uiteindelijk worden aangehouden.

Het gaat om een 37-jarige man uit Den Haag. Hij was onder invloed van verdovende middelen en had geen geldig rijbewijs.

]]>
51.99348497 4.2093293
Monster - Getuigen gezocht van gewelddadige beroving https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/10/06-getuigen-gezocht-van-gewelddadige-beroving.html Aan de Van Tijn is woensdagavond 9 november een man beroofd. Het slachtoffer is daarbij gestoken en raakte gewond. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Thu, 10 Nov 2022 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/10/06-getuigen-gezocht-van-gewelddadige-beroving.html 2022-11-10T11:41:00Z Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Voorburg, had woensdagavond omstreeks 21.45 uur een afspraak op een parkeerplaats aan de Van Tijn. Deze afspraak was via Marktplaats gemaakt. Ter plaatse werd het slachtoffer bedreigd en even later ook gestoken met een mes. De dader ging er vervolgens met de auto van het slachtoffer vandoor. 

Verdachte aangehouden

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige man uit Den Haag is even later in de omgeving van de Van Tijn aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de beroving.

Iets gezien?

De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. Heeft u woensdagavond iets opvallends gezien in de omgeving van de Van Tijn in Monster? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden. 

]]>
52.03397518 4.17953703