Alle berichten | Westvoorne | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westvoorne.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westvoorne nl Sat, 24 Jul 2021 10:37:21 GMT 2021-07-24T10:37:21Z nl Dordrecht - Agent loopt bijtwond op bij aanhouding geweldpleger https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html Een agent van de eenheid Rotterdam raakte zaterdagochtend, kort na middernacht op het Bosseplantsoen in Dordrecht gewond door een beet van een 32-jarge verdachte in zijn bovenbeen. De zeer agressieve man moest door meerdere agenten onder bedwang worden gehouden en dreigde iedereen met zeer ernstig verbaal en fysiek geweld. Sat, 13 Mar 2021 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html 2021-03-13T10:45:00Z De 32-jarige Dordtse veelpleger moest worden aangehouden omdat hij kort voor middernacht in de gemeente Oostvoorne van een auto een spiegel, raamwisser en andere zaken vernielde. De man vertrok daarop met een taxi richting Dordrecht. Toen agenten de man in de taxi zagen rijden, werd de bestuurder staande gehouden. De 32-jarige man stapte direct uit liet zich daarbij niet onbetuigd, ging het gevecht met de agenten aan en beet daarbij een 26-jarige agent tot bloedend toe in zijn bovenbeen. De politieagenten moesten daarop geweld toepassen om de man die volledig buiten zinnen was aan te houden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stelen, maar kon zijn dienst wel afmaken. Hij deed aangifte van zware mishandeling. 

De aanhouding op straat zorgde voor het nodige tumult. Omstanders die hierop afkwamen, maakten met hun mobiele telefoon beelden van het incident. De politie komt graag in contact met deze getuigen en verzoekt om beelden van het incident.

]]>
Geweld tegen politie

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.

]]>
51.91135629999999 4.0946488
Oostvoorne - Identiteit stoffelijk overschot duinen Oostvoorne bevestigd https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/identiteit-stoffelijk-overschot-bekend.html De identiteit van het stoffelijk overschot in de duinen van Oostvoorne is bevestigd. Het blijkt inderdaad om een in 2013 vermiste vrouw te gaan. Haar identiteit is via gebitsidentificatie vastgesteld. Wed, 24 Feb 2021 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/identiteit-stoffelijk-overschot-bekend.html 2021-02-24T12:10:00Z Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied aan de Zeeweg in Oostvoorne liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie, die aan een eerste onderzoek begon. Al snel werd de Forensische Opsporing erbij gehaald die tot laat in de avond bezig was in het gebied. Maandagochtend hervatten rechercheurs het onderzoek en kwam ook versterking van specialisten van het NFI.

De vrouw, afkomstig uit Brielle, was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud.
De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf. 

]]>
51.9153914 4.089335999999999
Oostvoorne - Gevonden resten Oostvoorne vermoedelijk vermiste vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag werd gevonden in een natuurgebied aan de Zeeweg in Oostvoorne is vermoedelijk van een vrouw die in 2013 vermist raakte in dit gebied. De vindplaats wordt op dit moment minutieus uitgekamd door rechercheurs, de Forensische Opsporing en specialisten van het NFI. Mon, 22 Feb 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html 2021-02-22T14:00:00Z Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie, die aan een eerste onderzoek begon. Al snel werd de Forensische Opsporing erbij gehaald die tot laat in de avond bezig was in het gebied. Maandagochtend hervatten rechercheurs het onderzoek en kwam ook versterking van specialisten van het NFI.

Op dit moment bestaat het vermoeden dat het gaat om een vrouw die in 2013 vermist raakte. De vrouw was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud. De aanwezige rechercheurs en specialisten kammen het gebied zorgvuldig uit en zorgen dat alles wat relevant kan zijn voor het onderzoek en wat kan helpen bij het vaststellen van de identiteit wordt veilig gesteld. Zo wordt bijvoorbeeld ook met een metaaldetector gezocht naar ijzeren voorwerpen zoals bijvoorbeeld sieraden. Dit soort voorwerpen kunnen bijdragen aan de identificatie. Vooral voor de nabestaanden zeer belangrijk.

De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf.  Hopelijk gaat nader onderzoek hier meer duidelijkheid over geven.

]]>
51.91135629999999 4.0946488
Rotterdam - Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar vier woninginbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt. Tue, 08 Dec 2020 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html 2020-12-08T10:44:00Z Invallen

De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

]]>
Dure horloges en sieraden

Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.” 

]]>
Grote impact

De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z’n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam.

“De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd” aldus De Zwart.  

]]>
Onderzoek duurt voort

“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

]]>
51.8702526 4.6022335
Rockanje - Twee plunderende inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/3/twee-tieners-aangehouden-voor-zestien-caravankraken.html Agenten van de ploeg Brielle/ Westvoorne hielden vorige week twee inbrekers aan die in de nachtelijke uren diverse caravans leegplunderden. In en rond het weekend van 23 november meldden zich zestien gedupeerden van inbraken in hun caravan op een camping in Rockanje. Uit de caravans waren veel spullen gestolen, waaronder een televisie, drank, eten en een fiets. Direct werd door de agenten een onderzoek ingesteld. Tue, 03 Dec 2019 12:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/3/twee-tieners-aangehouden-voor-zestien-caravankraken.html 2019-12-03T12:31:00Z Mede door de alertheid van de campingbeheerder konden de twee verdachten, een 15-jarige jongen uit Heerjansdam en een 18-jarige Barendrechter worden aangehouden.

Het tweetal verbleef op de camping. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

]]>
51.87193329999999 4.068305600000031
Oostvoorne - Wie heeft de bestuurders van de busjes met drugsafval gezien? https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/07-wie-heeft-de-bestuurders-van-de-busjes-met-drugsafval-gezien.html Een wit busje met lekkende chemicaliën heeft woensdagmiddag 3 juli voor een 14 kilometer lang spoor gezorgd op en rond de N218 van Brielle naar Oostvoorne. Het busje was geladen met drugsafval en werd geparkeerd met een tweede witte bus aangetroffen op de parkeerplaats bij de jachthaven aan de Zanddijk in Oostvoorne. De politie is benieuwd of iemand de bestuurders van de busjes heeft gezien. Thu, 04 Jul 2019 06:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/07-wie-heeft-de-bestuurders-van-de-busjes-met-drugsafval-gezien.html 2019-07-04T06:47:00Z Het spoor laat zien dat de busjes van Brielle naar Oostvoorne zijn gereden. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben kunnen zien wie er achter het stuur zat. Of zijn er getuigen die mensen uit de busjes hebben zien stappen op de parkeerplaats aan de Zanddijk. Alle informatie helpt! Getuigen kunnen hun informatie doorbellen op 0900-8844 of anoniem via M op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.  

Mensen die met de stof in aanraking zijn gekomen, wordt geadviseerd deze af te wassen met water en zeep. Inmiddels is de weg schoon en weer vrijgegeven.

]]>
51.9240605 4.105090300000029
Rotterdam - Verdachten aangehouden voor drugsinvoer Rotterdamse haven https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/verdachten-aangehouden-voor-drugsinvoer-rotterdamse-haven.html De politie heeft vanmorgen in de regio Rijnmond 8 verdachten (23-53 jaar) aangehouden. Dat gebeurde in een onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met de handel in verdovende middelen via de haven van Rotterdam. Een van de verdachten is een medewerker van de Belastingdienst. 5 Auto’s en een vakantiewoning zijn in beslag genomen. Tue, 17 Apr 2018 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/verdachten-aangehouden-voor-drugsinvoer-rotterdamse-haven.html 2018-04-17T12:59:00Z Aanhoudingen

Vanochtend vroeg viel de politie binnen bij 12 woningen in Spijkenisse (5), Rotterdam (5), Rockanje en Capelle aan den IJssel en drie bedrijfspanden in Spijkenisse en Rotterdam en Den Haag. Vier van de aangehouden verdachten zijn mannen (38-53 jaar) uit Spijkenisse, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Het Landelijk Parket (OM) ziet dit viertal als belangrijke leden  van een crimineel samenwerkingsverband (csv) dat zich bezighoudt met de invoer van verdovende middelen via de haven van Rotterdam. De aangehouden vrouwen zijn familieleden van de 53 jarige hoofdverdachte.

]]>
Misdaad mag niet lonen

De rechercheurs van de Landelijke Recherche gingen  vanochtend vroeg bij panden naar binnen. Nadat de verdachten waren aangehouden werd de zoeking gestart. Hierbij werden diverse dure sieraden aangetroffen waaronder een Rolex van bijna 70.000 euro. Ook werden 200 xtc pillen aangetroffen en 20.000 euro aan cash. Er werd beslag gelegd op  5 auto’s  waar onder een Range Rover. Op een vakantiewoning in Rockanje  is eveneens beslag gelegd.

In drugscriminaliteit gaat veel geld om. Politie en Justitie proberen zoveel als mogelijk het verkregen financiële voordeel af te pakken. Bankrekeningen en bitcoinsrekeningen  worden bevroren en luxe goederen worden afgepakt.  

]]>
Bestrijding van corruptie

Corrupte contacten met bijvoorbeeld medewerkers werkzaam in de haven, douaniers, en bedrijven die gebruikmaken van de haven (bijvoorbeeld  bedrijven die handelen in fruit of staal) maken het mogelijk voor criminelen hun internationale smokkeloperatie draaiend te houden.

Ook in dit onderzoek hadden verdachten contacten met havenmedewerkers. Een van de verdachten in dit onderzoek was werkzaam bij de Belastingdienst en gaf vertrouwelijke informatie door  aan de criminele organisatie . Het OM wil hun werkgevers hierover informeren en waarschuwen. 

De Rotterdamse haven is één van de grootste overslagpunten ter wereld. De Rotterdamse haven is samen met die van Antwerpen belangrijk voor criminelen om drugs Europa binnen te smokkelen. Jaarlijks wordt er ongeveer 450 miljoen ton (ruim 12 miljoen containers) aan goederen vervoerd via dit Nederlandse knooppunt. Ook duizenden kilo’s drugs worden via Rotterdam vervoerd naar het Europese achterland, al is een exacte schatting niet mogelijk. De criminele organisaties liften zo mee met de reguliere goederenstroom.

]]>
51.9244201 4.4777325999999675
Oostvoorne / Westvoorne - Getuigen brand Oostvoorne gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/7/getuigen-brand-oostvoorne-gezocht.html De politie zoekt getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de brand die afgelopen zaterdagavond 3 februari woedde op het perceel van een boerderij aan de Hoonaardweg in Oostvoorne. Daar ging een schuur in vlammen op. Wed, 07 Feb 2018 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/7/getuigen-brand-oostvoorne-gezocht.html 2018-02-07T13:26:00Z De brandweer kreeg ondanks alle inzet de brand moeilijk onder controle. Doordat de schuur volledig uitbrandde, kon er niet meer achterhaald worden hoe de brand is ontstaan. Het brandbeeld deed echter vermoeden dat er in de schuur een chemisch proces had plaatsgevonden, waarna de politie een onderzoek startte. In aangrenzende ruimtes werd materiaal gevonden waarmee een hennepkwekerij kan worden gebouwd.
De politie hield de bewoner van de boerderij aan. Het gaat om een 66-jarige man uit Oostvoorne. Er wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met de brand. Tijdens de brand is asbest vrijgekomen en neergedaald in de directe omgeving van de schuur. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd. Er is geen gevaar voor de woon-, werk- of recreatie-omgeving.

]]>
Heeft u meer informatie?

Heeft u iets gezien voorafgaand of tijdens de brand aan de Hoonaardweg, dat de oorzaak van de brand kan verklaren? Of heeft u informatie over personen die zich in de dagen voorafgaand aan de brand mogelijk ophielden op het terrein? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt uw tips ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
51.9189189 4.138242300000002
Oostvoorne - Gezocht - Wie is tweede verdachte in moordonderzoek Caroline van Toledo? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/07-oostvoorne-caroline-van-toledo/07-caroline-van-toledo.html [UPDATE: Bij de moord op Caroline van Toledo, die in 2005 dood werd gevonden in haar uitgebrande auto in natuurgebied de Kruininger Gors, zijn in ieder geval twee mensen betrokken geweest. Tot deze conclusie komen de officier van justitie en het onderzoeksteam van de politie op basis van het laatste technisch onderzoek. Inmiddels heeft dat onderzoek geleid tot de aanhouding van een 40-jarige man uit Brielle.] Op zaterdagochtend 3 september 2005 werd in het recreatiegebied Kruininger Gors in Oostvoorne een uitgebrande auto aangetroffen. In de kofferbak van deze auto werd het stoffelijke overschot aangetroffen van de 35-jarige Caroline van Toledo. dossier Thu, 05 Jan 2017 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/07-oostvoorne-caroline-van-toledo/07-caroline-van-toledo.html 2017-01-05T14:53:00Z 51.905227 4.108519200000046 Vermist - Willem Abraham Quak https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1991/juni/07-willem-abraham-quak.html Wim Quak was scheepskok aan boord van de "Neerlandia". Hij verdween tijdens een toch ongeveer 80 mijl uit de kust van Engeland. Hij heeft een litteken op zijn buik en een tatoeage op zijn linkerarm van twee witte duifjes met hartjes. Hij is kalend en heeft donkerblond/grijs haar. vermistvolwassene Tue, 23 Oct 2012 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1991/juni/07-willem-abraham-quak.html 2012-10-23T09:31:00Z Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtManhaarkleurBlondlengte176 cmnaamWillem Abraham QuakoogkleurGroenroepnaamWimGewicht80 kg]]>
Foto Willem Abraham Quak 51.9113563 4.0946488