Alle berichten | Westvoorne | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westvoorne.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westvoorne nl Sun, 17 Oct 2021 21:54:04 GMT 2021-10-17T21:54:04Z nl Oostvoorne - Man gewond bij steekincident Oostvoorne; verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/3/07-man-gewond-bij-steekincident-oostvoorne-verdachte-aangehouden.html Een 26-jarige man uit Oostvoorne raakte vrijdagochtend gewond bij een steekincident in een woning aan de Ringmuur. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. In Kruiningergors werd kort erna een 19-jarige verdachte aangehouden. Fri, 03 Sep 2021 08:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/3/07-man-gewond-bij-steekincident-oostvoorne-verdachte-aangehouden.html 2021-09-03T08:22:00Z Even na 08:00 uur hoorden getuigen een hoop geschreeuw en belden 112. Agenten troffen de gewonde man in zijn woning en verleenden eerste hulp. Hij is voor de hechting van meerdere snijwonden naar een ziekenhuis vervoerd. Direct startte een zoektocht naar de verdachte. Agenten zagen de 19-jarige man, ook uit Oostvoorne, in Kruiningergors en hielden hem aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid en zit vast.

Iets gezien?
Om een beeld te krijgen van de toedracht worden sporen veilig gesteld en wordt buurtonderzoek verricht. Heeft u informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? Laat het ons weten. Dat kan ook anoniem.

]]>
51.9122449 4.10982946
Oostvoorne - Chemicaliën aangetroffen bij woning Oostvoorne https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/18/07-chemicalien-aangetroffen-in-woning-oostvoorne.html De politie heeft woensdagochtend 56 vaten chemicaliën aangetroffen in een woning in Oostvoorne. Een 27-jarige bewoonster is aangehouden. De politie doet onderzoek naar waar de chemicaliën vandaan komen, en waar ze voor gebruikt zijn of waar ze voor gebruikt kunnen worden. Wed, 18 Aug 2021 14:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/18/07-chemicalien-aangetroffen-in-woning-oostvoorne.html 2021-08-18T14:38:00Z Na een tip deed de politie op woensdagochtend een instap en doorzoeking bij een woning in Oostvoorne. Daar troffen zij maar liefst 56 vaten met chemicaliën erin. De chemicaliën zijn in beslag genomen, worden onderzocht en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de vondst. Een scenario waar rekening mee gehouden wordt is dat het drugsafval betreft van een drugslab.

Wat is ondermijning
Als een crimineel een beetje succesvol wil zijn heeft hij de ‘hulp’ van de bovenwereld nodig. Hij zal bijv. proberen een schuur of pand te huren en dit contant te betalen. Dan moet bij u direct een alarmbel overgaan. Hier raakt de bovenwereld verstrikt met de onderwereld. Door dat u dit meldt kunnen wij als overheid deze informatie delen en een onderzoek instellen. Door het deel ‘bovenwereld ‘ in ondermijning lijkt het soms bijna normaal. Een keer wat ‘zwart cashen’ kan toch geen kwaad? Toch is dit nu precies waar de schade ontstaat aan de maatschappelijke integriteit. Het drukt de eerlijke economie weg.

Om deze schade aan de structuren in onze maatschappij of het vertrouwen daarin te voorkomen, zet de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum(RIEC) en betrokken gemeenten alles op alles om ondermijning tegen te gaan.

Waarom melden?
Naast informatie die we als politie en gemeenten tijdens ons werk krijgen en zien, zijn de meldingen van u als burger erg belangrijk. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook anoniem. Melden heeft nut! Dankzij die meldingen kunnen we doorpakken. Dat doen politie en het Openbaar Ministerie samen met de belastingdienst en gemeente om te bekijken of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn.

De gemeente kan besluiten om een pand te sluiten. Dit doet de gemeente om criminele activiteiten op de locatie te beëindigen en de bekendheid van een pand als drugspand teniet te doen. Het sluiten van een pand heeft ook een signaalfunctie waarmee de gemeente herhaling wil voorkomen. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen.

]]>
Podcasts over drugslabs
Wist je dat die xtc-pillen die je op een feestje of festival voorbij ziet komen zomaar bij jou in de buurt gemaakt kunnen zijn? De drugslabs die bijvoorbeeld xtc en crystal meth maken, zitten overal verscholen. In een schuur, garage of bedrijfsloods. Hoe kun je die locaties herkennen? En wat doet de politie als er één wordt ontdekt? Freek Pecht van de politie is expert op het gebied van drugslabs. In de podcastserie ‘Onder je neus’ van de politie praten we met twee buurtbewoners die bij de ontdekking van een drugslab betrokken waren. Luisteren kan via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Zoek op ‘Politie Podcast’ en luister de eerste aflevering over drugslabs.

In ‘Boeiend de Podcast’, de podcast van de politie Eenheid Rotterdam, gaat het ook over ondermijning: Janco, specialist ondermijning bij de recherche, deelt zijn ervaringen en vertelt over de keren dat iemand iets opvallends meldde bij de politie, wat vervolgens leidde tot een vondst die anders misschien niet zo snel was gevonden. Kijk of luister via YouTube, Spotify of Apple Podcasts. https://www.youtube.com/watch?v=mtEGDuYeW6o

]]>
51.91753859 4.09854974
Dordrecht - Agent loopt bijtwond op bij aanhouding geweldpleger https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html Een agent van de eenheid Rotterdam raakte zaterdagochtend, kort na middernacht op het Bosseplantsoen in Dordrecht gewond door een beet van een 32-jarge verdachte in zijn bovenbeen. De zeer agressieve man moest door meerdere agenten onder bedwang worden gehouden en dreigde iedereen met zeer ernstig verbaal en fysiek geweld. Sat, 13 Mar 2021 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/13/07-agent-loopt-bijtwond-op-bij-aanhouding-geweldpleger.html 2021-03-13T10:45:00Z De 32-jarige Dordtse veelpleger moest worden aangehouden omdat hij kort voor middernacht in de gemeente Oostvoorne van een auto een spiegel, raamwisser en andere zaken vernielde. De man vertrok daarop met een taxi richting Dordrecht. Toen agenten de man in de taxi zagen rijden, werd de bestuurder staande gehouden. De 32-jarige man stapte direct uit liet zich daarbij niet onbetuigd, ging het gevecht met de agenten aan en beet daarbij een 26-jarige agent tot bloedend toe in zijn bovenbeen. De politieagenten moesten daarop geweld toepassen om de man die volledig buiten zinnen was aan te houden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stelen, maar kon zijn dienst wel afmaken. Hij deed aangifte van zware mishandeling. 

De aanhouding op straat zorgde voor het nodige tumult. Omstanders die hierop afkwamen, maakten met hun mobiele telefoon beelden van het incident. De politie komt graag in contact met deze getuigen en verzoekt om beelden van het incident.

]]>
Geweld tegen politie

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners.

]]>
51.91135629999999 4.0946488
Oostvoorne - Identiteit stoffelijk overschot duinen Oostvoorne bevestigd https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/identiteit-stoffelijk-overschot-bekend.html De identiteit van het stoffelijk overschot in de duinen van Oostvoorne is bevestigd. Het blijkt inderdaad om een in 2013 vermiste vrouw te gaan. Haar identiteit is via gebitsidentificatie vastgesteld. Wed, 24 Feb 2021 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/identiteit-stoffelijk-overschot-bekend.html 2021-02-24T12:10:00Z Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied aan de Zeeweg in Oostvoorne liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie, die aan een eerste onderzoek begon. Al snel werd de Forensische Opsporing erbij gehaald die tot laat in de avond bezig was in het gebied. Maandagochtend hervatten rechercheurs het onderzoek en kwam ook versterking van specialisten van het NFI.

De vrouw, afkomstig uit Brielle, was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud.
De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf. 

]]>
51.9153914 4.089335999999999
Oostvoorne - Gevonden resten Oostvoorne vermoedelijk vermiste vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag werd gevonden in een natuurgebied aan de Zeeweg in Oostvoorne is vermoedelijk van een vrouw die in 2013 vermist raakte in dit gebied. De vindplaats wordt op dit moment minutieus uitgekamd door rechercheurs, de Forensische Opsporing en specialisten van het NFI. Mon, 22 Feb 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html 2021-02-22T14:00:00Z Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie, die aan een eerste onderzoek begon. Al snel werd de Forensische Opsporing erbij gehaald die tot laat in de avond bezig was in het gebied. Maandagochtend hervatten rechercheurs het onderzoek en kwam ook versterking van specialisten van het NFI.

Op dit moment bestaat het vermoeden dat het gaat om een vrouw die in 2013 vermist raakte. De vrouw was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud. De aanwezige rechercheurs en specialisten kammen het gebied zorgvuldig uit en zorgen dat alles wat relevant kan zijn voor het onderzoek en wat kan helpen bij het vaststellen van de identiteit wordt veilig gesteld. Zo wordt bijvoorbeeld ook met een metaaldetector gezocht naar ijzeren voorwerpen zoals bijvoorbeeld sieraden. Dit soort voorwerpen kunnen bijdragen aan de identificatie. Vooral voor de nabestaanden zeer belangrijk.

De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf.  Hopelijk gaat nader onderzoek hier meer duidelijkheid over geven.

]]>
51.91135629999999 4.0946488
Rotterdam - Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar vier woninginbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt. Tue, 08 Dec 2020 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html 2020-12-08T10:44:00Z Invallen

De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

]]>
Dure horloges en sieraden

Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.” 

]]>
Grote impact

De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z’n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam.

“De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd” aldus De Zwart.  

]]>
Onderzoek duurt voort

“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

]]>
51.8702526 4.6022335
Rockanje - Twee plunderende inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/3/twee-tieners-aangehouden-voor-zestien-caravankraken.html Agenten van de ploeg Brielle/ Westvoorne hielden vorige week twee inbrekers aan die in de nachtelijke uren diverse caravans leegplunderden. In en rond het weekend van 23 november meldden zich zestien gedupeerden van inbraken in hun caravan op een camping in Rockanje. Uit de caravans waren veel spullen gestolen, waaronder een televisie, drank, eten en een fiets. Direct werd door de agenten een onderzoek ingesteld. Tue, 03 Dec 2019 12:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/3/twee-tieners-aangehouden-voor-zestien-caravankraken.html 2019-12-03T12:31:00Z Mede door de alertheid van de campingbeheerder konden de twee verdachten, een 15-jarige jongen uit Heerjansdam en een 18-jarige Barendrechter worden aangehouden.

Het tweetal verbleef op de camping. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

]]>
51.87193329999999 4.068305600000031
Oostvoorne - Wie heeft de bestuurders van de busjes met drugsafval gezien? https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/07-wie-heeft-de-bestuurders-van-de-busjes-met-drugsafval-gezien.html Een wit busje met lekkende chemicaliën heeft woensdagmiddag 3 juli voor een 14 kilometer lang spoor gezorgd op en rond de N218 van Brielle naar Oostvoorne. Het busje was geladen met drugsafval en werd geparkeerd met een tweede witte bus aangetroffen op de parkeerplaats bij de jachthaven aan de Zanddijk in Oostvoorne. De politie is benieuwd of iemand de bestuurders van de busjes heeft gezien. Thu, 04 Jul 2019 06:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/07-wie-heeft-de-bestuurders-van-de-busjes-met-drugsafval-gezien.html 2019-07-04T06:47:00Z Het spoor laat zien dat de busjes van Brielle naar Oostvoorne zijn gereden. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben kunnen zien wie er achter het stuur zat. Of zijn er getuigen die mensen uit de busjes hebben zien stappen op de parkeerplaats aan de Zanddijk. Alle informatie helpt! Getuigen kunnen hun informatie doorbellen op 0900-8844 of anoniem via M op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.  

Mensen die met de stof in aanraking zijn gekomen, wordt geadviseerd deze af te wassen met water en zeep. Inmiddels is de weg schoon en weer vrijgegeven.

]]>
51.9240605 4.105090300000029
Rotterdam - Verdachten aangehouden voor drugsinvoer Rotterdamse haven https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/verdachten-aangehouden-voor-drugsinvoer-rotterdamse-haven.html De politie heeft vanmorgen in de regio Rijnmond 8 verdachten (23-53 jaar) aangehouden. Dat gebeurde in een onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met de handel in verdovende middelen via de haven van Rotterdam. Een van de verdachten is een medewerker van de Belastingdienst. 5 Auto’s en een vakantiewoning zijn in beslag genomen. Tue, 17 Apr 2018 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/verdachten-aangehouden-voor-drugsinvoer-rotterdamse-haven.html 2018-04-17T12:59:00Z Aanhoudingen

Vanochtend vroeg viel de politie binnen bij 12 woningen in Spijkenisse (5), Rotterdam (5), Rockanje en Capelle aan den IJssel en drie bedrijfspanden in Spijkenisse en Rotterdam en Den Haag. Vier van de aangehouden verdachten zijn mannen (38-53 jaar) uit Spijkenisse, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Het Landelijk Parket (OM) ziet dit viertal als belangrijke leden  van een crimineel samenwerkingsverband (csv) dat zich bezighoudt met de invoer van verdovende middelen via de haven van Rotterdam. De aangehouden vrouwen zijn familieleden van de 53 jarige hoofdverdachte.

]]>
Misdaad mag niet lonen

De rechercheurs van de Landelijke Recherche gingen  vanochtend vroeg bij panden naar binnen. Nadat de verdachten waren aangehouden werd de zoeking gestart. Hierbij werden diverse dure sieraden aangetroffen waaronder een Rolex van bijna 70.000 euro. Ook werden 200 xtc pillen aangetroffen en 20.000 euro aan cash. Er werd beslag gelegd op  5 auto’s  waar onder een Range Rover. Op een vakantiewoning in Rockanje  is eveneens beslag gelegd.

In drugscriminaliteit gaat veel geld om. Politie en Justitie proberen zoveel als mogelijk het verkregen financiële voordeel af te pakken. Bankrekeningen en bitcoinsrekeningen  worden bevroren en luxe goederen worden afgepakt.  

]]>
Bestrijding van corruptie

Corrupte contacten met bijvoorbeeld medewerkers werkzaam in de haven, douaniers, en bedrijven die gebruikmaken van de haven (bijvoorbeeld  bedrijven die handelen in fruit of staal) maken het mogelijk voor criminelen hun internationale smokkeloperatie draaiend te houden.

Ook in dit onderzoek hadden verdachten contacten met havenmedewerkers. Een van de verdachten in dit onderzoek was werkzaam bij de Belastingdienst en gaf vertrouwelijke informatie door  aan de criminele organisatie . Het OM wil hun werkgevers hierover informeren en waarschuwen. 

De Rotterdamse haven is één van de grootste overslagpunten ter wereld. De Rotterdamse haven is samen met die van Antwerpen belangrijk voor criminelen om drugs Europa binnen te smokkelen. Jaarlijks wordt er ongeveer 450 miljoen ton (ruim 12 miljoen containers) aan goederen vervoerd via dit Nederlandse knooppunt. Ook duizenden kilo’s drugs worden via Rotterdam vervoerd naar het Europese achterland, al is een exacte schatting niet mogelijk. De criminele organisaties liften zo mee met de reguliere goederenstroom.

]]>
51.9244201 4.4777325999999675
Oostvoorne / Westvoorne - Getuigen brand Oostvoorne gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/7/getuigen-brand-oostvoorne-gezocht.html De politie zoekt getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de brand die afgelopen zaterdagavond 3 februari woedde op het perceel van een boerderij aan de Hoonaardweg in Oostvoorne. Daar ging een schuur in vlammen op. Wed, 07 Feb 2018 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/7/getuigen-brand-oostvoorne-gezocht.html 2018-02-07T13:26:00Z De brandweer kreeg ondanks alle inzet de brand moeilijk onder controle. Doordat de schuur volledig uitbrandde, kon er niet meer achterhaald worden hoe de brand is ontstaan. Het brandbeeld deed echter vermoeden dat er in de schuur een chemisch proces had plaatsgevonden, waarna de politie een onderzoek startte. In aangrenzende ruimtes werd materiaal gevonden waarmee een hennepkwekerij kan worden gebouwd.
De politie hield de bewoner van de boerderij aan. Het gaat om een 66-jarige man uit Oostvoorne. Er wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met de brand. Tijdens de brand is asbest vrijgekomen en neergedaald in de directe omgeving van de schuur. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd. Er is geen gevaar voor de woon-, werk- of recreatie-omgeving.

]]>
Heeft u meer informatie?

Heeft u iets gezien voorafgaand of tijdens de brand aan de Hoonaardweg, dat de oorzaak van de brand kan verklaren? Of heeft u informatie over personen die zich in de dagen voorafgaand aan de brand mogelijk ophielden op het terrein? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt uw tips ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
51.9189189 4.138242300000002