Alle berichten | Zuidplas | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/zuidplas.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zuidplas nl Mon, 21 Jan 2019 13:24:08 GMT 2019-01-21T13:24:08Z nl Eenheid Rotterdam - Vader en zoon aangehouden in drugs- en witwasonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/07-vader-en-zoon-aangehouden-in-drugs--en-witwasonderzoek.html In een onderzoek naar witwassen en drugshandel zijn door de Rotterdamse politie maandag een vader (48) en zoon (23) uit Hoogvliet aangehouden. Bij verschillende doorzoekingen zijn in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Hoogvliet en Zevenhuizen onder andere geld, drugs, chemicaliën, vuurwapens en meerdere auto’s in beslag genomen. nieuwsbericht Thu, 17 Jan 2019 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/07-vader-en-zoon-aangehouden-in-drugs--en-witwasonderzoek.html 2019-01-17T10:04:00Z De grote actie startte ’s ochtends in alle vroegte. Rond 05.00 uur werd de 48-jarige man in zijn woning in Hoogvliet aangehouden. Bij doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris werden vermoedelijk verdovende middelen, een vuurwapen met munitie en bijna 40.000 euro gevonden. Naast witwassen wordt de man verdacht van het produceren en verhandelen van drugs en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Zijn 23-jarige zoon heeft een autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs op zijn naam waar zelden activiteiten werden gezien. De man is vermoedelijk eigenaar van een aanzienlijk wagenpark,  terwijl uit financieel onderzoek blijkt dat de man geen inkomsten heeft die dat bezit kunnen verklaren. De man uit Hoogvliet werd rond 8.30 uur aangehouden op de snelweg A4.

]]>
Naast de woning van de verdachten in Hoogvliet werden meerdere locaties doorzocht waaronder het autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs, een tuinhuis in Rotterdam en een groot opslagterrein in Zevenhuizen waar verschillende zeecontainers met spullen stonden.

Op de locatie in Berkel en Rodenrijs werden onder meer 100.000 illegale sigaretten inbeslaggenomen. In het tuinhuis werden grondstoffen en materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van harddrugs. Daarnaast werden van de verdachten diverse auto’s en een duur horloge in beslag genomen.
dozen met pakjes illegale sigaretten

 

]]>
In de containers vond de politie onder meer gestolen auto’s en motoren, vuurwapens en een handgranaat, grote hoeveelheden valse merkkleding, en grondstoffen voor het maken van harddrugs ter waarde van minimaal 750.000 euro. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden verdachten bij deze goederen 

De verdachten die zijn aangehouden zitten in beperkingen en zullen donderdag door de officier van justitie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
agenten doorzoeken een container

 

]]>
Misdaad mag niet lonen. Het Openbaar Ministerie zet daarom in op het ontnemen van crimineel verkregen vermogen. Naast informatie die we zelf tijdens ons werk verkrijgen zijn de meldingen van burgers belangrijk. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook anoniem.

Bij de aanpak van ondermijning, waar boven- en onderwereld verstrikt raken, kijken politie en OM samen met de belastingdienst en gemeente of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn. De gemeente kan een pand sluiten om te voorkomen dat er nieuwe criminele activiteiten komen. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen, waar geen legale inkomstenbron aan ten grondslag ligt.

]]>
Agenten doorzoeken een container 52.0116076 4.587698300000056
Nieuwerkerk aan den IJssel - Man aangehouden na bedreiging bij tankstation Nieuwerkerk https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/06-nieuwerkerk-man-aangehouden-na-bedreiging-bij-tankstation-nieuwerkerk.html Agenten kregen dinsdag 15 januari rond 17.20 uur de melding van een bedreiging bij een tankstation langs de A20. Een 29-jarige verdachte werd korte tijd later aangehouden. nieuwsbericht Wed, 16 Jan 2019 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/06-nieuwerkerk-man-aangehouden-na-bedreiging-bij-tankstation-nieuwerkerk.html 2019-01-16T11:48:00Z Bij het tankstation langs de A20 ontstond ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. De verdachte werd vermoedelijk door het slachtoffer aangesproken op zijn gedrag in het verkeer. Hierop bedreigde de verdachte, een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, het slachtoffer met een honkbalknuppel. Hij ging er vervolgens in zijn auto vandoor. Een getuige noteerde het kenteken van de verdachte. Agenten troffen hem op de Eerste Tochtweg rijdend in zijn voertuig aan. Bij zijn aanhouding pleegde de 29-jairge man verzet en rukte hij zich los. Uit een sportschool aan de Eerste Tochtweg kwamen meerdere personen naar buiten die de agenten omsingelden. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

]]>
Een van de omstanders die de agenten omsingelden heeft geprobeerd een agent te slaan. Hij werd later die avond op de Eerste Tochtweg door agenten aangehouden op verdenking van bedreiging. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de bedreiging bij een tankstation langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel of die iets gezien hebben van de bedreiging op de Eerste Tochtweg. Heeft u meer informatie neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.9747541 4.6158772999999655
Den Haag - Verloop jaarwisseling 2018-2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/06-jaarwisseling-2018-2019-politie-eenheid-den-haag.html Oud en Nieuw is het drukste en grootste evenement voor de hulpverleners in Nederland. De politie inzet is altijd gericht op een ordelijk en goed verloop van de jaarwisseling. nieuwsbericht Tue, 01 Jan 2019 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/06-jaarwisseling-2018-2019-politie-eenheid-den-haag.html 2019-01-01T09:38:00Z Naast de festiviteiten waren er ook meerdere incidenten. Er waren veel meldingen van vuurwerkoverlast door de gehele regio. Helaas zijn ook dit jaar weer hulpverleners tijdens hun werk op verschillende plekken in de regio bekogeld met vuurwerk.

Surveillerende agenten zagen rond 22:15 uur dat een man op de Dagelijkse Groenmarkt in Den Haag met een wapen in de lucht schoot. Direct hielden agenten de 41-jarige man uit Duitsland aan. De man had een wapen bij zich dat door de agenten in beslag werd genomen. Een wapenexpert stelde vast dat het om een gaspistool ging. De man zit vast en wordt gehoord. 

In de Thijssestraat in Den Haag vernielde een groep jongeren omstreeks 23:00 uur toezichtcamera’s. Toen agenten op de melding afgingen, werden zij bekogeld met vuurwerk. Hierop sloten agenten de groep jongeren in en hielden zij in totaal 19 verdachten aan, waaronder een aantal minderjarigen. Alle verdachten zijn gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Het incident wordt nog verder onderzocht.

Op de Erasmusweg in Den Haag kreeg de politie omstreeks middernacht een melding dat er vanaf een balkon geschoten zou worden met een vuurwapen. Agenten gingen naar de melding en vorderden na onderzoek bij de verdachte het mogelijke vuurwapen. Dit bleek een gasdrukpistool te zijn. Het wapen en de patronen zijn direct in beslag genomen. Een 24-jarige Hagenaar is aangehouden en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Als gevolg van vliegvuur vanaf de brandstapels op Scheveningen en deels niet meewerkend publiek, werd de Mobiele Eenheid ingezet op de boulevard om werkruimte voor de brandweer te creëren en het publiek voor hun eigen veiligheid op afstand te houden. De Boulevard is uiteindelijk gefaseerd en gecontroleerd door de mobiele eenheid ontruimd. Hierbij werden tien personen aangehouden omdat zij na meerdere vorderingen van de politie niet het bevel opvolgden om weg te gaan. Deze tien verdachten zijn gehoord en kregen een proces-verbaal.

In de loop van de avond was het in de omgeving van het Kaapseplein met het Anna Blamanplein in Den Haag onrustig. Een groep van zo’n vijftig personen hinderden de brandweer die ter plekke was om vuren te blussen. De politie greep in en rond 01.15 uur traden agenten en politiehonden in de omgeving Kaapseplein met het Anna Blamanplein en de Marktweg gefaseerd en gecontroleerd op, om de tientallen mensen richting huis te krijgen. 

De brandweer werd op de Herenweg in Moerkapelle gehinderd door een groep van tientallen personen toen zij omstreeks 00:50 uur een brandende aanhanger met pallets wilden blussen. De hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk. Agenten traden op om de groep personen uiteen te drijven om werkruimte voor de brandweer te creëren. Hierbij werden drie personen aangehouden het gooien van (zwaar) vuurwerk, openlijke geweldpleging, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

In Leiden kregen agenten omstreeks 00:15 uur een melding van een ontploffing van zwaar vuurwerk aan de Schubertlaan. Door de ontploffing sneuvelde bij twee woningen ruiten en raakten in twee woningen in totaal vijf personen gewond, waaronder vier kinderen. Na onderzoek troffen agenten in een bestelbus en een garagebox een paar honderd kilo illegaal vuurwerk aan. Ook vonden agenten zelf gefabriceerd vuurwerk en ontstekers. Een explosievenspecialist stelde de explosieven veilig. Alles is in beslag genomen. Een 36-jarige man is aangehouden. De politie onderzoekt het incident en zoekt getuigen. Hebt u iets gezien en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844.

In Gouda op de Krugerlaan kreeg de politie omstreeks 04:20 uur een melding dat daar een man met een wapen zou lopen. Agenten zagen de verdachte, een 58-jarige man uit Moerkapelle, met een op een geweer lijkend voorwerp lopen en hielden hem aan. Na onderzoek aan het politiebureau door een wapenexpert bleek het te gaan om een luchtdrukwapen. De man wordt gehoord en krijgt een proces-verbaal.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.0704978 4.3006999000000405
Moordrecht - Getuigen overval Kruidvat gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/06-moordrecht-getuigen-overval-kruidvat-gezocht.html De districtsrecherche in Gouda zoekt getuigen van een overval op een filiaal van Kruidvat in Moordrecht, vrijdagavond 15 december omstreeks 20.00 uur. Twee jonge mannen overvielen het personeel van de winkel aan de Kerklaan en gingen er vandoor met een geldbedrag. nieuwsbericht Sat, 15 Dec 2018 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/06-moordrecht-getuigen-overval-kruidvat-gezocht.html 2018-12-15T09:41:00Z Agenten kregen even na 20.00 uur de melding dat er ongeveer tien minuten daarvoor een overval was gepleegd op de winkel. Tijdens het afsluiten van de winkel, waren twee mannen de zaak binnengekomen, bedreigden het aanwezige personeel met een mes en gingen er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor. Volgens getuigen waren de twee gevlucht in de richting van de dijk. De mannen droegen tijdens de overval donkere kleding met capuchons en hadden hun gezichten bedekt.

Ondanks een grootschalige zoektocht naar de daders, zijn er vooralsnog geen verdachten aangehouden. De districtsrecherche in Gouda onderzoekt de overval en roept getuigen op zich te melden. Heeft u vrijdagavond 15 december omstreeks 20.00 uur iets gezien in de omgeving van de Kerklaan dat met deze overval te maken heeft of heeft u gezien waar de verdachten vanaf de dijk naartoe gegaan zijn? De recherche in Gouda is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

]]>
51.98739080000001 4.668927599999961
Delft - Explosief Delft in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/06-explosief-delft-in-team-west.html Op woensdag 27 juni treft de eigenaar van een garagebedrijf in de Neringstraat in Delft een handgranaat aan voor de deur. Er worden camerabeelden getoond waarop te zien is hoe dit explosief de avond daarvoor wordt neergelegd. Ook zijn er camerabeelden van een man die vermoedelijk brand wilde stichten bij ditzelfde bedrijf. De volgende zaken komen ook aan bod: nieuwsbericht Tue, 18 Sep 2018 13:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/06-explosief-delft-in-team-west.html 2018-09-18T13:04:00Z Pinnen met gestolen bankpas | Naaldwijk
Op vrijdag 10 augustus werd van een 69-jarige dame uit De Lier haar tas uit de fietsmand gestolen. Met haar gestolen bankpas werd later op het Wilhelminaplein in Naaldwijk geld opgenomen. Camerabeelden van de verdachte worden getoond.

Woninginbraak | Zevenhuizen
In de nacht van 1 april werd ingebroken in een vrijstaande woning  aan de Bierhoogtweg. Bij deze inbraak werden twee dure auto’s gestolen waarvan er een al snel werd teruggevonden in Capelle aan den IJssel. Er worden camerabeelden getoond van drie verdachten.

Diefstal tas uit speelparadijs | Rijswijk
Op 10 mei werd uit een indoor speelparadijs de tas van een medewerkster gestolen. De tas hing in een personeelsrumte. Op camerabeelden is te zien hoe de verdachten de tas legen op het parkeerdek.

Babbeltruc Willem Royaardsplein | Den Haag
Op donderdag 2 augustus pint een 92-jarige dame een geldbedrag bij een geldautomaat aan het Willem Royaardsplein. Een man leidt haar tijdens het pinnen af en steelt haar bankpas. Later wordt met deze pas geld opgenomen. Er worden camerabeelden van de pinner getoond.

Verdachten aangehouden naar aanleiding van de uitzendingen
In de afgelopen weken kwamen na de uitzendingen meerdere tips binnen die hebben geleid tot de aanhouding van diverse verdachten in enkele zaken. Deze resultaten worden getoond.

Tips WhatsApp tiplijn
Net als in de vorige uitzendingen kunnen de kijkers hun tips ook doorgeven via de WhatsApp tiplijn: 06-17214856. 

]]>
Team West Esther Coster 51.9744488 4.2511632000000645
Zevenhuizen - Gezocht - Woninginbraak Zevenhuizen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/06-dh/tw-18-09/zevenhuizen-woninginbraak-bierhoogteweg.html De politie vraagt uw hulp bij de opsporing van twee verdachten die in de nacht van 1 april inbraken in een vrijstaande woning aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. verdachte Tue, 18 Sep 2018 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/06-dh/tw-18-09/zevenhuizen-woninginbraak-bierhoogteweg.html 2018-09-18T10:03:00Z Op de camerabeelden zijn twee gemaskerde verdachten bij de woning te zien. Bij de inbraak zijn twee auto's gestolen waarvan een vrijwel direct werd teruggevonden. Een grijze BMW 523i 3KNP28 wordt nog vermist.

]]>
Tips? Bel de politie.
Herkent u de daders of heeft u informatie over deze inbraak?
Weet u waar de getoonde BMW zich bevindt?
De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem informatie delen?
Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
De vermiste BMW 51.99938119999999 4.600077100000021
Zevenhuizen - Auto gestolen bij woninginbraak Zevenhuizen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/06-zevenhuizen-auto-gestolen-bij-woninginbraak-zevenhuizen.html Bij een inbraak in een woning aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen werden in de nacht van zondag 1 april twee personenauto’s weggenomen. Een van de auto’s was snel terecht, maar een gestolen BMW is nog niet teruggevonden. Op beelden van bewakingscamera’s  is een aantal verdachten te zien. De recherche is op zoek naar getuigen die de verdachten herkennen of weten waar de gestolen BMW zich bevindt. nieuwsbericht Thu, 16 Aug 2018 13:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/06-zevenhuizen-auto-gestolen-bij-woninginbraak-zevenhuizen.html 2018-08-16T13:04:00Z Op de camerabeelden zijn tussen 03.00 uur en 08.00 uur 5 a 6 verdachten bij de vrijstaande woning te zien. De bewoners waren op dat moment niet thuis en de woning werd grondig doorzocht. Alhoewel de daders hun best doen om niet herkenbaar in beeld te komen, zijn er toch momenten dat hun gezicht en/of postuur zichtbaar is.

Gestolen auto’s

Door de verdachten werden een zwarte Porsche Cayenne en een grijze BMW 523i gestolen. De Porsche werd dezelfde morgen aangetroffen op de Toendra in Capelle a/d IJssel. In de wijk Schollevaar  in Capelle a/d IJssel werd aan de Henry Moorepassage een sporttas, afkomstig uit de woning, aangetroffen. De grijze BMW 523i voorzien van het kenteken 3-KNP-28 is nog niet teruggevonden en de recherche vraagt uw hulp bij het onderzoek naar deze auto.

]]>
Van drie van de verdachten is een redelijk signalement te geven aan de hand van de camerabeelden.

Verdachte 1: is een man met een slank postuur, hij was gekleed in een gewatteerde groene jas op heuplengte met capuchon en droeg een donkerkleurige trainingsbroek met zwarte sneakers.

Verdachte 2: is een man met een gezet postuur. Hij had een donkere pet op en droeg een donkerkleurige jas over zijn schouders en voor zijn gezicht. Hij had een witte blouse/sweater met zwart bewerkte elleboogstukken aan en droeg een zwarte broek met zwarte sneakers.

Verdachte 3: is een kalende man met een gezet postuur. Hij droeg een lichtgrijs trainingspak met capuchon en sneakers met een witte zool.

verdachte

verdachte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
Herkent u de verdachten, heeft u meer informatie over deze inbraak of weet u waar de gestolen BMW zich bevind? Al uw tips zijn welkom bij de recherche Alphen-Gouda via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
51.9998121 4.59937739999998
Nieuwerkerk aan den IJssel - Verdachten van meerdere inbraken aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/3/06-verdachten-van-meerdere-inbraken-aangehouden.html Agenten van het team Waddinxveen/ Zuidplas hielden dinsdag 31 juli drie mannen aan die worden verdacht van meerdere inbraken in bedrijfspanden. Daarnaast worden zij verdacht van het beledigen van agenten en het bezit van inbrekerswerktuig. Een van hen wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs. nieuwsbericht Fri, 03 Aug 2018 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/3/06-verdachten-van-meerdere-inbraken-aangehouden.html 2018-08-03T12:01:00Z Op dinsdag 31 juli rond 05:30 zagen agenten in Moerkapelle een auto rijden die vreemd rijgedrag vertoonde. De auto werd gevolgd en staande gehouden. Na een drugstest bleek de bestuurder onder invloed te zijn van drugs. Ook werd er inbrekerswerktuig gevonden in de auto. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. Tijdens deze aanhouding beledigden zij de agenten.

]]>
In de loop van de ochtend kreeg de politie een melding dat er was geprobeerd in te breken bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het bekijken van camerabeelden bleken de eerder aangehouden verdachten te voldoen aan het signalement van de daders dat was te zien op beveiligingsbeelden van het bedrijf.

]]>
Na verder onderzoek konden de verdachten ook in verband worden gebracht met twee andere bedrijfsinbraken in Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel. De verdachten, een 16-jarige Hagenaar, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 18-jarige man uit Rotterdam zitten vast en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.9747541 4.6158772999999655
Moerkapelle - Drie auto inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/9/06-drie-auto-inbrekers-aangehouden.html Agenten hielden maandagochtend 9 juli drie verdachten aan voor het inbreken in een auto. nieuwsbericht Mon, 09 Jul 2018 12:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/9/06-drie-auto-inbrekers-aangehouden.html 2018-07-09T12:29:00Z Rond 02:50 kreeg de politie een melding dat een aantal personen zich verdacht gedroeg in de omgeving van de Raadhuisstraat. Agenten controleerden ter plaatse een auto met daarin drie Hagenaars (25, 19 en 26 jaar).Er was op dat moment geen sprake van een strafbaar feit, dus mochten de inzittenden hun weg vervolgen.

]]>
Even later zagen de agenten dat in de omgeving een andere auto was opengebroken. Oplettende getuigen gaven een duidelijk signalement van de daders. Dit signalement kwam overeen met de eerder gecontroleerde personen. Agenten zagen het drietal bij de woning van een van de verdachten in een auto zitten. Zij zijn alle drie aangehouden.

]]>
52.0438616 4.576379399999951
Schiedam - Gezocht - Update: Politie geeft beelden vrij van mannen die mogelijk betrokken zijn bij ontvoering en schietincident in Schiedam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/getuigen-gezocht-van-schietincident-en-granaat-msg-nolenslaan-schiedam.html Wie zijn de mannen die op maandag 21 mei kentekens verwisselen van een Volkswagen Transporter op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel? Zij zijn mogelijk betrokken bij de ontvoering van een 46-jarige man aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in de nacht van 29 op 30 mei. verdachte Fri, 29 Jun 2018 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/getuigen-gezocht-van-schietincident-en-granaat-msg-nolenslaan-schiedam.html 2018-06-29T07:58:00Z Ontvoering Alphons Ariënsstraat Schiedam
In de nacht van 29 op 30 mei rond 23.40 uur, is een 46-jarige man ontvoerd aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in een zilvergrijze Volkswagen Transporter door 3 mannen die vertelden dat ze van de politie waren. Hij wordt meegenomen naar vermoedelijk een loods in Rotterdam. Daar wordt hij gekneveld. Hij is geschopt en geslagen onder andere in zijn gezicht. Daarnaast is hij met een hamer geslagen op handen en voeten. Ook is hij in een wurggreep genomen waardoor hij even buiten westen raakte. Ze lieten een foto van zijn zoon zien en dreigde hem te doden als hij geen geld zou betalen. Uiteindelijk wordt hij weer meegenomen in het busje. Op de Johan Braakensiekstraat in Schiedam moet hij rond 03.00 uur uitstappen. Daar wordt hij overgoten met vloeistof en dreigen ze hem in brand te steken. Hij schreeuwde om hulp en een getuige die dit hoorde alarmeerde de politie. Zijn belagers gingen er toen vandoor. Er is meteen een onderzoek ingesteld. Na de ontvoering bleek dat de auto van de 46-jarige man uit Schiedam verdwenen. Mogelijk is deze door zijn belagers gestolen. Het team is op zoek naar deze auto. Het gaat om een donkergrijze KIA Sportage, voorzien van kenteken 21-XZR-2.

Kentekenplaten verwisseld
Rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar camerabeelden. In het onderzoek zijn beelden van twee mannen naar boven gekomen. Hierop is te zien dat op maandag 21 mei om 16.14 uur op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel kentekens worden verwisseld van een zilvergrijze Volkswagen Transporter. Vermoedelijk is dit de auto waar het slachtoffer in is ontvoerd. Opvallend aan deze auto is dat er aan de achterkant een klep zit in plaats van dubbele deuren. Er zit ook een deuk op de bumper, te weten op de linker achterhoek. De platen zijn vervalst en inmiddels beschikt deze Transporter vermoedelijk opnieuw over andere valse kentekenplaten.
Het onderzoeksteam heeft het vermoeden dat deze mannen ook gebruik maken van een rode Alfa Romeo Mito en donkergrijze Renault Megane.

Uitgebrand busje
In de nacht van 23 op 24 augustus is het busje, dat vermoedelijk te zien is op de beelden, uitgebrand aangetroffen op de Nesseweg in Zevenhuizen

Schoten en granaat Monseigneur Nolenslaan Schiedam
In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni belden de geschrokken bewoners de politie dat ze wakker waren geworden door een knal en dat er gaten in woon- en slaapkamerraam zaten. Agenten gingen er direct op af, spraken met het gezin en onderzochten de woning op mogelijke sporen. Op het balkon vonden zij toen een handgranaat. De granaat is daar vermoedelijk neergelegd nadat er gelopen is op het dak en luifel van de winkels onder de woning. Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat twee mannen in donkere kleding zijn gezien bij een donkerkleurige auto. Deze auto is na het incident weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer weggereden. Niet uitgesloten wordt dat de schoten en de granaat voor het slachtoffer van de ontvoering bedoeld waren in plaats van het getroffen gezin aan de Mgr Nolenslaan.

Signalement van de mannen
Man 1
- Donker getint
- Fors postuur
- Draagt lichtgrijze broek, wit shirt met groene lange mouw, groen petje met opdruk en zwarte gympen met witte zool.
- Opvallende horloge aan zijn rechter arm en mogelijk een oorbel in linker oor

Man 2
- Blanke man
- Smal postuur
- Stuk kleiner dan man 1
- Draagt een korte spijkerbroek met gaten
- Groen shirt met v-hals waar een donkere zonnebril aan hangt
- Zwart petje
- Zwarte Nike gympen met witte zool
- Draagt een latex handschoen alleen aan zijn rechter hand

]]>
- Wie herkent de twee mannen, wellicht in combinatie met een Alfa Romeo Mito of donkergrijze Renault Megane?
- Waar is de donkergrijze KIA Sportage met kenteken 21-XZR-2?
- Heeft u iets gezien op 29 mei tussen 23.30 en 24.00 uur in de omgeving van de Alphons Ariënsstraat of later op de Johan Braakensiekstraat?
- Heeft u iets gezien die donderdag op vrijdagnacht in de omgeving van de Mgr.  Nolenslaan?

Neem dan contact op met de politie via de gratis tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om informatie door te geven en beeldmateriaal te uploaden.

]]>
]]>
51.92157659999999 4.390310199999931