Alle berichten | Zwijndrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/zwijndrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zwijndrecht nl Thu, 09 Feb 2023 09:54:43 GMT 2023-02-09T09:54:43Z nl Zwijndrecht - UPDATE Schietpartij Zwijndrecht: zoektocht gaat onverminderd door https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html De zoektocht naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong gaat onverminderd door. Lees in dit bericht de laatste updates. Tue, 31 Jan 2023 19:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html 2023-01-31T19:43:00Z Dinsdag 31 januari 

De zoektocht naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong gaat onverminderd door. We onderzoeken alle tips die we binnen krijgen. Daarnaast doorzochten we gisteravond een woning van een contact van Vuong aan de Pegasusweg in Rotterdam. Dit leidde niet tot de aanhouding of vondst van Vuong. Alle informatie blijft welkom. U kunt vertrouwelijk tippen via Team Nationale Inlichtingen: 088-6617734.
 

Woensdag 25 januari

16:30 uur
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong toont een recentere foto van de verdachte. Vermoed wordt dat de foto beter lijkt op hoe hij er nu uitziet.
De nieuwe foto is zo breed mogelijk verspreid. Ook internationaal omdat de verdachte internationaal gesignaleerd staat. De politie verzoekt alle media om de nieuwe foto in hun berichtgeving mee te nemen.

We roepen iedereen op om uit te blijven kijken voor Vuong, want hij is levensgevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem dan niet zelf en bel direct 112. Het is van groot belang de verdachte zo snel mogelijk te lokaliseren en aan te houden.

Heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats? Uw informatie is geld waard. Als uw tip leidt tot de aanhouding van verdachte looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro aan u uit.

15:00 uur
In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong, is dinsdagavond in Hoek van Holland een derde vluchtauto aangetroffen. De zwarte Seat Ibiza stond geparkeerd op de Dolphijnstraat. Omdat vermoed werd dat Vuong mogelijk bij een kennis zou verblijven, werd een woning in de omgeving binnengevallen en doorzocht. Helaas trof het arrestatieteam Vuon niet aan. De zoektocht gaat onverminderd door en hulp van publiek blijft welkom.

Nadat dinsdagmiddag 24 januari de Skoda Octavia werd teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp, kwam in het onderzoek al snel de zwarte Seat in beeld als mogelijke derde auto waarin Vuong zich verplaatste. Goed recherchewerk leidde agenten naar Hoek van Holland, waar de auto dinsdagavond leeg werd aangetroffen. Ook het onderzoek in de nabijgelegen woning en de directe omgeving leidde niet tot de vondst aanhouding van Vuong. Er is niemand aangehouden.

De zoektocht naar Vuong gaat onverminderd door en de hulp van het publiek is enorm waardevol. Een groot team van politie en specialistische diensten wil nu onder andere weten wie Vuong in de omgeving van Hoek van Holland heeft gezien en mogelijk in welke auto hij is gestapt. Misschien hebben mensen dat gezien. Alle informatie blijft welkom. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.
 

Dinsdag 24 januari

Het is van groot belang dat we Minh Nghia Vuong aanhouden en daarom looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats en aanhouding van Vuong. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

Het vermoeden bestaat dat Minh contact probeert te zoeken met mensen in zijn netwerk om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. We doen een beroep op deze mensen om zich bij de politie te melden. Dit kan ook volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.

Grijze Skoda aangetroffen
Mede dankzij tips van oplettende burgers heeft de politie de grijze Skoda Octavia teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp. De recherche onderzoekt hoe lang de auto hier al staat. Burgers kunnen hen hierbij helpen. Woont u op of in de omgeving van de Kuinder, heeft u gezien dat ergens in de afgelopen dagen de auto is geparkeerd of heeft u iemand zien uitstappen? Dan komen we graag met u in contact. Ook ontvangen we graag camerabeelden van de wegen naar de Kuinder toe. Als op deze beelden van de afgelopen dagen de Skoda te zien is, dan ontvangen we deze beelden graag snel. U kunt deze eenvoudig uploaden via het tipformulier onderaan dit bericht.

Het onderzoek naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong gaat onverminderd door. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.
 

Maandag 23 januari

In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong vraagt de politie uw aandacht voor het volgende. De auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht, is afgelopen nacht aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht. We vermoeden dat de verdachte nu gebruik maakt van een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F. De politie doet onafgebroken onderzoek naar de locatie van de voortvluchtige verdachte. De aanleiding van het incident wordt nog steeds gezocht in de relationele sfeer.

We begrijpen de bezorgdheid en het aantal vragen naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht. Het voornaamste doel op dit moment is met man en macht zoeken naar de voortvluchtige om hem aan te houden. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen. Afgelopen dagen zijn er diverse instappen geweest met betrekking tot het onderzoek. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

Internationaal gesignaleerd
Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen bij de politie. Al deze tips nemen we serieus en lopen we uit. We zijn blij met betrokkenheid van burgers en hopen dat zij zaken blijven melden bij ons. Dit helpt ons in het onderzoek. De verdachte staat internationaal gesignaleerd. Elke overheidsinstantie is door de politie geïnformeerd over de voortvluchtige.

Camerabeelden
Heeft u tips, informatie en/of camerabeelden en nog niet met de politie gesproken? Dan komen we heel graag met u in contact. Dat kan via onderstaande contactmogelijkheden. Ziet u de genoemde grijze Skoda Octavia? Bel direct 112 en benader hem niet zelf. Heeft u iets gezien op of in de direct omgeving van de Veldslahof of heeft u daar camerabeelden? Dan komen wij ook graag in contact met u.
 

Zaterdag 21 januari

Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag 21 januari overleden na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Schietincident
De melding dat er geschoten was op het parkeerterrein bij het winkelcentrum kwam binnen om tien voor twee in de middag. Een man opende het vuur op de twee vrouwen, een van hen overleed ter plekke. De man wist in een auto weg te komen. Er is de hele middag met veel eenheden naar hem gezocht. Ter plaatse deed de Forenische Opsporing onderzoek, en werd er met een hond gezocht naar hulzen. Camerabeelden van de winkels in de omgeving zijn verzameld en worden bekeken. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Getuigen gezocht
Door de drukke zaterdagmiddag zijn veel mensen getuige geweest van de schietpartij. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. De getuigen worden allemaal gehoord, om een beeld te krijgen wat er precies gebeurd is. Heeft u iets gezien dat kan helpen bij het onderzoek, maar heeft u de politie nog niet gesproken? Bent u in het bezit van dashcambeelden? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen? Neem dan contact met ons op. Alle contactmogelijkheden vind u onder dit bericht. 

]]>
51.8228831 4.65141656
Nederland - Dader gezocht die 13-jarig meisje misbruikte https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/24/00opsporing-verzocht-24-januari-2023.html Een 13-jarig meisje werd in nacht van 5 op 6 januari 2022 seksueel misbruikt in een Rotterdams park. De politie zoekt de dader en toont daarom in Opsporing Verzocht beelden van de verdachte. Tue, 24 Jan 2023 15:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/24/00opsporing-verzocht-24-januari-2023.html 2023-01-24T15:30:00Z Boos verliet de tiener begin januari vorig jaar haar huis. Haar moeder ging nog achter haar aan, maar verloor haar dochter uit het zicht. Het meisje had haar telefoon uitgezet, zodat haar locatie niet was te traceren. Die nacht lukte het haar niet om een slaapplek bij een bekende te vinden. Hierop besloot ze tot de ochtend te blijven lopen.
Op een gegeven moment liep ze over de Schiedamse Vest en ontmoette daar de latere verdachte. De twee raakten met elkaar in gesprek en liepen samen op. Hij gaf aan 27 te zijn en sinds mei 2021 in Nederland te verblijven. Hij sprak Engels met haar, maar tijdens een telefoongesprek praatte hij Spaans. Het vermoeden bestaat dat hij uit een Spaanstalig land komt.
Bij de Rozentuin van het Museumpark vergreep de man zich aan het meisje. Nadat hij op zijn fiets in de richting van de Maastunnel vertrok, durfde het slachtoffer haar telefoon aan te zetten en hulp in te schakelen.

De politie weet nog niet wie de man is. In de Opsporing Verzocht-uitzending van dinsdag 24 januari worden bewakingsbeelden getoond waarop de man te zien is. Personen die de man herkennen worden gevraagd contact met de politie op te nemen.

]]>
Andere items in de uitzending

Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de uitzending van vorige week.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 24 januari om 20:30 uur uitgezonden op NPO2. Woensdag 25 januari wordt de uitzending herhaald rond 13:20 uur op NPO2.

]]>
51.81852255 4.61841503
Zwijndrecht - Gezochte verdachte van schietpartij Zwijndrecht is Minh Nghia Vuong https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/22/verdachte-van-schietpartij-zwijndrecht-is-minh-ngia-vuong.html De politie is dringend op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht, en het neerschieten van haar 38-jarige dochter. Sun, 22 Jan 2023 07:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/22/verdachte-van-schietpartij-zwijndrecht-is-minh-ngia-vuong.html 2023-01-22T07:28:00Z Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari rond 13:45 uur de twee vrouwen onder vuur nam bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Hij wist te ontkomen.

Signalement

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, bel dan met 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000. U kunt ook bellen met Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Ziet u Vuong? Benader hem niet zelf, maar bel dan direct 112.

Kijk hier voor het gezocht-bericht: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/gezocht-verdachte-van-schietpartij-winkelcentrum-zwijndrecht.html

]]>
51.8228831 4.65141656
Zwijndrecht - Gezocht - Gezocht: Minh Nghia Vuong https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/gezocht-minh-nghia-vuong.html De politie is dringend op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht, en het neerschieten van haar 38-jarige dochter. verdachte Sun, 22 Jan 2023 00:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/gezocht-minh-nghia-vuong.html 2023-01-22T00:14:00Z Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari rond 13:45 uur de twee vrouwen onder vuur nam bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Hij wist te ontkomen.

Signalement

De verdachte is 170 cm lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Vluchtauto

De auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht, is in de nacht van 22 op 23 januari aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht. Ook de Skoda Octavia en een zwarte Seat Ibiza waarin de verdachte vermoedelijk reed zijn aangetroffen en inmiddels in beslag genomen voor onderzoek.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, bel dan de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070, of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook bellen met Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Ziet u Vuong? Benader hem niet zelf, maar bel dan direct 112.

Lees hier verder: https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html

]]>
]]>
51.8228831 4.65141656
Zwijndrecht - Getuigen gezocht van beroving met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/07-getuigen-gezocht-van-beroving-met-vuurwapen.html Een man die vrijdagavond een afspraak had in Zwijndrecht voor het verkopen van een iPhone is onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van deze iPhone. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen. Sat, 19 Nov 2022 11:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/07-getuigen-gezocht-van-beroving-met-vuurwapen.html 2022-11-19T11:34:00Z Een 32-jarige man uit Rijen had op een verkoopsite zijn iPhone te koop aangeboden. Hij was met een geïnteresseerde een prijs overeengekomen en ze spraken af elkaar vrijdagavond om 21.45 uur op de Waalsestraat in Zwijndrecht te ontmoeten.

Toen de man uit Rijen daar  op het afgesproken moment arriveerde, stapte er een man bij hem in de bus. Hij overhandigde de iPhone zodat de ‘klant’ deze kon bekijken. Maar deze ‘klant’ had andere bedoelingen. Die pakte een vuurwapen en richtte deze op de man uit Rijen. Die moest zijn zakken leeg halen en wat hij bij zich had aan de man overhandigen. De dader ging er met de iPhone en wat andere bezittingen vandoor.

De politie zoekt getuigen van deze berovingen. De dader is een kalende man, die wordt geschat tussen de 30 en 35 jaar. De man was licht getint en had een halflange, bruine jas aan. Daaronder droeg hij een grijze joggingbroek. De dader liep in de richting van de Vlaamsestraat, is de Waalsestraat overgestoken en vervolgens richting de Beneluxlaan gelopen.

Heeft u deze verdachte vrijdagavond ergens tussen 21.30 een 22.00 uur gezien in de omgeving Vlaamsestraat, Waalsestraat of Beneluxlaan dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.81852255 4.61841503
Zwijndrecht en Sliedrecht - Aanhouding na bedreiging scholen Zwijndrecht en Sliedrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/13/07-aanhouding-na-bedreiging-scholen-zwijndrecht-en-sliedrecht.html Afgelopen vrijdag 10 juni werden twee vestigingen van onderwijsinstelling De Sprong in Zwijndrecht en Sliedrecht door een anoniem nummer gebeld. Er werden vervolgens ernstige bedreigingen geuit. Vanwege deze bedreigingen rukte de politie met veel eenheden uit richting de scholen. Scholieren werden volgens protocol uit voorzorg binnengehouden. Mon, 13 Jun 2022 11:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/13/07-aanhouding-na-bedreiging-scholen-zwijndrecht-en-sliedrecht.html 2022-06-13T11:33:00Z Direct startte de politie een onderzoek naar de anonieme beller en al snel kwam een 13-jarige Dordtenaar in beeld. Hij is door de politie als verdachte gehoord en vervolgens heengezonden. Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren. Hij moet zich op een later moment voor de kinderrechter verantwoorden. Omwille van de privacy van de verdachte worden verder geen mededelingen gedaan.

Met deze aanhouding is duidelijk geworden dat er geen dreiging meer is voor de school.

Spannend om te praten
Dit soort dreigementen bij scholen komt vaker voor. Meestal voor de grap. In dat geval kan het lastig zijn om daarover te praten. Maar we kunnen je daarbij helpen. Vind je het nou spannend om met de politie te praten? Dan kun je het misschien wel kwijt bij een leerkracht of een volwassene die je vertrouwt. Je kan ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Zij kunnen je dan verder helpen en jouw gegevens blijven ook echt anoniem.

 

]]>
51.81852255 4.61841503
Zwijndrecht - Onderzoek naar schieten Da Costastraat Zwijndrecht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/11/07-onderzoek-naar-schieten-da-costastraat-zwijndrecht.html Vrijdagmiddag belden meerdere buurtbewoners het alarmnummer omdat ze schoten hadden gehoord in de Da Costastraat in Zwijndrecht. Ter plekken troffen agenten geen verdachten en/ of slachtoffer(s). Na sporenonderzoek zijn hulzen gevonden. Twee personen zijn aangehouden. Sat, 11 Jun 2022 07:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/11/07-onderzoek-naar-schieten-da-costastraat-zwijndrecht.html 2022-06-11T07:34:00Z Buurtbewoners schrokken van meerdere schoten rond 17.00 uur. De betrokken personen gingen er direct vandoor. De gealarmeerde politie deed uitgebreid onderzoek in de omgeving om verdachten en een eventueel slachtoffer te zoeken. Daarbij werd onder andere de politiehelikopter ingezet.

Op aanwijzing van getuigen werd ook een woning gecontroleerd. Twee in de woning aanwezige mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Zwijndrecht en een 32-jarige man uit Dordrecht. Of zij inderdaad iets met de schietpartij te maken hebben, wordt nog onderzocht.

De politie doet onderzoek en komt hiervoor graag in contact met getuigen en mensen die camerabeelden hebben, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of dashcam. Heeft u beelden of informatie, dan vragen wij u deze te delen via het tipformulier op de website of te bellen met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u terecht bij M. via 0800-7000.

]]>
51.81459573 4.63950807
Zwijndrecht - Politie onderzoekt mogelijke schietpartij Zwijndrecht https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/14/07-politie-onderzoekt-mogelijke-schietpartij-zwijndrecht.html Zaterdagavond 14 november is een voordeur van een woning aan de Jollensteiger beschadigd, vermoedelijk door een gelost schot. Politie onderzoekt of er daadwerkelijk is geschoten en hoe en waarom en is op zoek naar getuigen. Sun, 14 Nov 2021 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/14/07-politie-onderzoekt-mogelijke-schietpartij-zwijndrecht.html 2021-11-14T10:31:00Z De politie ontving rond 23:30 uur een melding van een conflict in of nabij een woning aan de Jollensteiger waarbij mogelijk geschoten zou zijn. Bij aankomst troffen agenten een gaatje in de voordeur van de woning. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben sporen veilig gesteld en onder andere een huls in beslag genomen. Er raakte niemand gewond. 

Informatie?
De politie heeft sporen veilig gesteld en spreekt met getuigen. Heeft u beschikking over relevante camerabeelden of iets gezien of gehoord dat verband zou kunnen houden met het conflict en/of het vermoedelijk geloste schot, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u uw informatie anoniem delen, bel dan 0800-7000.

]]>
51.81852255 4.61841503
Zwijndrecht - Man in Zwijndrecht in elkaar geslagen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/2/07-man-in-zwijndrecht-in-elkaar-geslagen-politie-zoekt-getuigen.html De politie in Zwijndrecht komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van de mishandeling van man op de Grevelingen in Zwijndrecht. Tue, 02 Nov 2021 11:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/2/07-man-in-zwijndrecht-in-elkaar-geslagen-politie-zoekt-getuigen.html 2021-11-02T11:40:00Z Het 48-jarige slachtoffer had rond 00.40 uur in deze straat een kennis afgezet en wilde net in zijn auto stappen toen drie mannen op hem afkwamen. Eén van hen sloeg de Dordtenaar in zijn gezicht en ook de anderen sloegen en schopten op hem in. Een omstander kwam op het rumoer af en dat was het teken voor de mannen om met een auto weg te rijden. Ze lieten het slachtoffer gewond achter; hij was aanspreekbaar.

Signalement
De daders hadden het volgende signalement:
Dader 1 was ongeveer 1.85m lang, smal / tenger postuur, smal gezicht met uitstekende jukbeenderen, ± 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte Hoodie met een donkere jas erover, een blauwe spijkerbroek.
Dader2 en 3 waren ± 1.75m lang, wat dikker en wat ronder dan dader 1, ze droegen zwarte hoodies met een zwarte jas.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen. Heeft u de mishandeling zien gebeuren of heeft u andere informatie die de politie helpt in het onderzoek? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

]]>
51.82275334 4.66525432
Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht - Reeks incidenten Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/31/07-reeks-incidenten-zwijndrecht-alblasserdam-en-hendrik-ido-ambacht-in-opsporing-verzocht.html Dinsdag 31 augustus wordt aandacht besteed aan een reeks geweldsincidenten in Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht. De incidenten maken onderdeel uit van een groot onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Het onderzoeksteam bekijkt onder meer of deze incidenten te maken hebben met een partij cocaïne welke op 28 juli 2021 is onderschept door de Douane in de haven van Antwerpen. Tue, 31 Aug 2021 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/31/07-reeks-incidenten-zwijndrecht-alblasserdam-en-hendrik-ido-ambacht-in-opsporing-verzocht.html 2021-08-31T12:33:00Z Bij de recente incidenten zijn er gelukkig geen mensen gewond geraakt. Verschillende woningen en panden waren al op last van de burgemeester gesloten en blijven voorlopig nog dicht. Maar dat had ook heel anders kunnen aflopen. “Dit moet stoppen” aldus Dennis den Os, sectorhoofd Zuid-Holland-Zuid van de eenheid Rotterdam. “Er worden ook onschuldige mensen in gevaar gebracht. Volstrekt onacceptabel. Het onderzoek is in volle gang. We willen het geweld stoppen en de verantwoordelijke criminelen opsporen en aanhouden.”

In Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht zijn in nauwe samenwerking met de gemeentes door de burgemeesters zichtbare en niet zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn er op verschillende locaties mobiele camera units (MCU) geplaatst. Bij sommige panden zijn ook roadblocks geplaatst. Een aantal woningen is bestuurlijk gesloten.

Zwijndrecht
Vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus rond 03.30 uur reed een auto tegen een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht. Deze auto vloog vervolgens in brand met grote schade aan het pand tot gevolg. Uit camerabeelden blijkt dat de verdachten er vervolgens in een andere auto vandoor gingen.

Alblasserdam
In nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus vond er rond 1.30 uur was er een enorme knal te horen bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. Er brak brand uit en de schade was groot
Korte tijd later werd bij een woning op de Merelstraat een mogelijk explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit veiliggesteld en onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg zijn de bewoners direct naast deze woning ergens anders ondergebracht. 
Een dag later, zaterdag 28 op zondag 29 augustus rond 3.30 uur, brak er een brand uit bij een bedrijfspand aan de Edisonweg in Alblasserdam. Er zijn aanwijzingen dat het ook hier om brandstichting gaat.

Hendrik Ido Ambacht
Na onderzoek is gebleken dat in de nacht van vrijdag 27 op 28 augustus een woning aan de Tromplaan vermoedelijk is beschoten. Er zat een inslag in een ruit. Een vuurwapen is in de omgeving gevonden en veiliggesteld.

Informatie?
Heeft u iets opvallends gezien? Heeft u camerabeelden of andere informatie wat van belang is voor het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Wilt u vertrouwelijk info delen? Dit kan bij TeamCriminele Inlichtingen (TCI) via 06-33236432.

Opsporing Verzocht is te zien vanaf 21.30 uur op NPO1. Woensdag 1 september zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO1

]]>
51.81011018 4.62384439