Alle berichten | Zwijndrecht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/zwijndrecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zwijndrecht nl Wed, 19 Sep 2018 20:56:53 GMT 2018-09-19T20:56:53Z nl Zwijndrecht - Politie grijpt overvaller tankstation Zwijndrecht in de kraag https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/10/07-politie-grijpt-overvaller-tankstation-zwijndrecht-in-de-kraag.html Een paar uur nadat op 9 september een tankstation aan de Zwijndrechtse Kort Ambachtlaan was overvallen, hadden agenten de vermoedelijke dader al gevonden en ingerekend. nieuwsbericht Mon, 10 Sep 2018 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/10/07-politie-grijpt-overvaller-tankstation-zwijndrecht-in-de-kraag.html 2018-09-10T09:26:00Z Direct na de overval meldde een getuige via Burgernet dat de overvaller in Zwijndrecht ìn een specifieke auto was  weggereden. Agenten zagen deze auto rijden én wisten dat een soortgelijke auto ook was gezien bij een overval op een tankstation aan de Dordtse Reeweg-Oost, een paar dagen eerder. Alle reden om de bestuurder en zijn passagier een stopteken te geven en in te rekenen. Het gaat om een 22-jarige man uit Zwijndrecht en een 20-jarige vrouw uit Ridderkerk. Beiden zitten vast. De auto man de man is voor onderzoek in beslaggenomen. Onderzocht wordt of de verdachte ook aan de overval op het Dordtse tankstation te linken is.

Mede opgelost dankzij Burgernet
De politie is erg blij met de Burgernetgetuige. Ook bij deze overval blijkt maar weer dat de extra ogen en oren van honderden deelnemers het verschil kunnen maken. Wordt lid van Burgernet en help de politie bij het opsporen van verdachten en vermiste personen. Meer informatie over Burgernet en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u hier.

]]>
In de boeien aangehouden 51.812425 4.626948299999981
Zwijndrecht - Jerrycans gevaarlijke stoffen gevonden; twee aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/jerrycans-gevaarlijke-stoffen-gevonden-twee-aanhoudingen.html Het uitladen van jerrycans met mondkapjes voor, leidden maandagavond op het IJsvogelplein in Zwijndrecht tot de aanhouding van twee mannen. Een getuige meldde de verdachte handeling. Het bleek om tientallen vaten met gevaarlijke stoffen te gaan. nieuwsbericht Tue, 28 Aug 2018 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/jerrycans-gevaarlijke-stoffen-gevonden-twee-aanhoudingen.html 2018-08-28T11:47:00Z Maandag rond 20.00 uur kwam de melding binnen en reden agenten naar het IJsvogelplein. Twee mannen met een mondkapje voor stonden jerrycans uit te laden en brachten ze naar een kelderbox. Vervolgens reden ze weg in een busje. Maar ver kwamen ze niet. Op datzelfde plein werden ze stil gezet en vonden agenten nog eens tientallen vaten met chemische stoffen achterin de bus. Het gaat om ongeveer 80 jerrycans. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van de twee mannen en zoekt naar mogelijke mededaders. Ook wordt er gekeken om wat voor stoffen het precies gaat. Vervolgens zal alles worden vernietigd. De mannen van 18 jaar uit Dordrecht en 36 jaar uit Zwijndrecht zitten vast. 

]]>
Vaten GBL in laadruimte vrachtauto 51.8125033 4.621714900000029
Zwijndrecht - Vuurwapens en munitie de wijk uit https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/23/07-vuurwapens-en-munitie-de-wijk-uit.html Agenten vonden woensdagavond bij een huiszoeking diverse vuurwapens en munitie in een woning aan de Afslag. De 54-jarige bewoner is aangehouden. nieuwsbericht Thu, 23 Aug 2018 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/23/07-vuurwapens-en-munitie-de-wijk-uit.html 2018-08-23T09:45:00Z Bij de politie kwam informatie binnen dat de Zwijndrechter in het bezit zou zijn van vuurwapens. Agenten stelden een onderzoek in en dat leidde woensdagavond tot de inval door een arrestatieteam. Met succes, want agenten troffen een aardige verzameling aan. Zo werden onder andere een antieke revolver, een gasdrukpistool, luchtbuks, een airsoft- en paintballwapen en munitie in beslag genomen. De bewoner is ingerekend voor verhoor.

 

RevolverVeerdrukwapen

]]>
Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar. Op deze pagina leest u welke regels er gelden, hoe u een wapen- of jachtvergunning aanvraagt en waar u wapens kunt inleveren.

]]>
Paintballwapen 51.8164167 4.642106499999954
Zwijndrecht - Gezocht - Getuigen gezocht na ‘mislukte’ plofkraak Zwijndrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/augustus/07-getuigen-gezocht-na-%E2%80%98mislukte%E2%80%99-plofkraak-zwijndrecht.html In het onderzoek naar de ‘mislukte’ plofkraak in Zwijndrecht is de politie dringend op zoek naar getuigen. De geplande plofkraak op een pinautomaat aan het Hof van Holland werd donderdag 26 juli voorkomen door snel optreden van de politie. De daders gingen er op hun scooter – een Gilera Runner - vandoor. Wie heeft dit duo tijdens hun vlucht gezien? verdachte Tue, 14 Aug 2018 12:03:35 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/augustus/07-getuigen-gezocht-na-%E2%80%98mislukte%E2%80%99-plofkraak-zwijndrecht.html 2018-08-14T12:03:35Z Incident
Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er aan de betreffende pinautomaat gerommeld werd. Bij de politie ontstond meteen het vermoeden dat het om voorbereidingshandelingen voor een plofkraak ging. Toen de daders de agenten zagen aankomen, gingen ze er samen op een scooter vandoor. Vlakbij de pinautomaat stapte een van de verdachten af en ging er rennend vandoor. De bestuurder reed vervolgens hard weg en ondanks een achtervolgingen door de agenten wisten beiden te ontsnappen.

Was u getuige?
De politie heeft de mislukte plofkraak sindsdien in onderzoek. Rechercheurs spraken met buurtbewoners en stelden diverse camerabeelden veilig. Daarop zijn de daders wel te zien, maar o.a. door gezichtsbedekking is hun identiteit nog niet bekend. Daarom zoekt de politie meer getuigen met informatie over hun vluchtroute. De recherche heeft bovendien een aantal specifieke vragen.

Het vermoeden bestaat dat de twee verdachten elkaar, tijdens hun vlucht, in de wijk weer hebben opgezocht. En er zo alsnog met z’n tweeën op de scooter, een Gilera Runner, vandoor zijn gegaan.

  • Wie heeft gezien waar de rennende verdachte naartoe ging?
  • Welke route volgde de scooter tijdens zijn aftocht?
  • Heeft iemand daadwerkelijk gezien dat de verdachte weer op de scooter stapte en waar was dit?
  • Heeft iemand gezien dat de scooter onbeheerd is achtergelaten?

Alle informatie is welkom! Help ons de daders te vinden en bel de recherche in Dordrecht via 0800-6070 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gevolgen
De actie van deze daders had grote gevolgen. Zij lieten tijdens hun vlucht op het Norderstedtplein een tas met inhoud achter. Vanwege het vermoeden van een plofkraak kon niet worden uitgesloten dat er in de tas explosieven zaten. Om die reden werd toen besloten een naburig woon-zorgcomplex en aangrenzende woningen te ontruimen en de winkels van winkelcentrum Walburg níet open te laten gaan. Niet voor niets: na uitgebreid onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat in de tas goederen zaten die voor een explosie gebruikt hadden kunnen worden. Deze zijn dezelfde dag op een braakliggend terrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Drie kwartier daarvoor konden de bewoners weer terug naar hun woningen en konden de winkels van het winkelcentrum hun deuren alsnog openen.

]]>
]]>
51.8220227 4.64984979999997
Zwijndrecht - Politie voorkomt plofkraak Zwijndrecht https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/07-politie-voorkomt-plofkraak-zwijndrecht.html Snel optreden van de politie heeft ervoor gezorgd dat op 26 juli een pinautomaat aan het Hof van Holland in Zwijndrecht niet tot ontploffing is gebracht. Schade aan auto’s en gebouwen of - nog erger - eventuele gewonden werden daarmee voorkomen. nieuwsbericht Thu, 26 Jul 2018 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/07-politie-voorkomt-plofkraak-zwijndrecht.html 2018-07-26T12:42:00Z Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding dat aan de betreffende pinautomaat gerommeld werd en het was duidelijk dat het voorbereidingshandelingen voor een plofkraak betrof. Toen de daders de agenten zagen aanrijden, gingen ze er samen op een scooter vandoor. Vlakbij de pinautomaat stapte de passagier af en ging er rennend vandoor.  Ook de bestuurder reed hard weg en ondanks een achtervolgingen door de agenten wisten beiden te ontsnappen.

Tas met inhoud
De daders lieten bij hun aftocht op het Norderstedtplein een tas met inhoud achter. Vanwege het vermoeden van een plofkraak kon niet worden uitgesloten dat in de tas explosieven zaten die de daders hadden willen gebruiken. Om die reden werd rond 06.00 uur besloten een naburig woon-zorgcomplex en aangrenzende woningen te ontruimen en de winkels van winkelcentrum Walburg níet open te laten gaan. Bewoners werden ter plekke opgevangen en van drinken en eten voorzien. Ook de weekmarkt op het parkeerterrein werd geannuleerd.

Ontploffing
Niet voor niets : na uitgebreid onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek dat in de tas goederen zaten die voor een explosie gebruikt hadden kunnen worden. Deze zijn rond 11.45 uur op een braakligend terrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Drie kwartier daarvoor konden de bewoners weer terug naar hun woningen en konden de winkels van het winkelcentrum hun deuren alsnog openen. 

Was u getuige?
De politie heeft de niet-uitgevoerde plofkraak in onderzoek. Wie de mannen bij de pinautomaat heeft gezien of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek wordt gevraagd te bellen naar de recherche in Dordrecht op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.
 

]]>
Foto politie Rotterdam 51.8220227 4.64984979999997
Zwijndrecht - Man aangehouden voor mishandeling in ouderencomplex https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/25/man-aangehouden-voor-mishandeling-in-ouderencomplex.html De politie heeft een 71-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht op 15 juni een bewoner van een ouderencomplex aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht te hebben mishandeld. Daar werd een man met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. nieuwsbericht Mon, 25 Jun 2018 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/25/man-aangehouden-voor-mishandeling-in-ouderencomplex.html 2018-06-25T14:35:00Z Het slachtoffer liep daarbij behoorlijke hoofdwonden op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte man uit Zwijndrecht zit vast.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.8213588 4.648577400000022
Heerjansdam - Gezocht - Wie weet waar deze sieraden zijn? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/07-wie-weet-waar-deze-sieraden-zijn.html Wie weet waar deze gestolen sieraden zijn? verdachte Wed, 06 Jun 2018 12:41:41 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/07-wie-weet-waar-deze-sieraden-zijn.html 2018-06-06T12:41:41Z Bij een inbraak in een woning aan de Develsluis in Heerjansdam zijn op 21 mei tussen 05.30 en 06.25 uur sieraden weggenomen. Het gaat om een gouden armband en een gouden zakhorloge. De sieraden hebben vanzelfsprekend een financiële waarde, maar hebben voor de eigenaar vooral ook een emotionele betekenis. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en kan de hulp van het publiek daar goed bij gebruiken.

Heeft u recentelijk (een van) deze sieraden gezien of misschien te koop aangeboden gekregen? Of weet u wie er achter deze woninginbraak zit(ten)? Leg dan contact met de politie en bel naar 0900-8844 en vraag naar de recherche van district Zuid-Holland-Zuid. Anoniem belt u naar 0800-7000.

 

]]>
]]>
51.8282167 4.572184900000025
Zwijndrecht - Vreemdelingen uit trailer gehaald in Zwijndrecht https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/17/07-vreemdelingen-uit-trailer-gehaald-in-zwijndrecht.html Op een bedrijventerrein aan de Lindtsedijk zijn dinsdagmiddag zes vreemdelingen in een trailer gevonden. Een vrachtwagenchauffeur ontdekte de groep inklimmers bij het lossen van zijn lading. nieuwsbericht Thu, 17 May 2018 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/17/07-vreemdelingen-uit-trailer-gehaald-in-zwijndrecht.html 2018-05-17T09:40:00Z De politie werd even voor half twee gealarmeerd toen een vrachtwagenchauffeur zes Albanezen uit zijn oplegger viste. Hij vertelde de agenten dat hij in Keulen zijn oplegger had geladen en zijn reist richting Zwijndrecht was gestart. Tussendoor had hij nog een pauze ingelast. Waar het zestal zijn ingestapt is nog onduidelijk, maar vermoedelijk verschaften zij zichzelf toegang tot de oplegger door het dekzeil te vernielen.

De vier mannen en twee vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud, zijn aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam.

]]>
Papieren van trucker worden gecontroleerd door agenten 51.8124513 4.613084699999945
Zwijndrecht - Pakketbezorger krijgt klappen van overvallers https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/2/07-pakketbezorger-krijgt-klappen-van-overvallers.html Vijf mannen beroofden woensdagmiddag een pakketbezorger in de Van Ostadestraat in Zwijndrecht. Nadat zij het pakket uit zijn handen hadden getrokken, sloegen en stompten zij de bezorger en gooide hem op de grond. De politie doet onderzoek. nieuwsbericht Wed, 02 May 2018 17:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/2/07-pakketbezorger-krijgt-klappen-van-overvallers.html 2018-05-02T17:04:00Z Even voor half vijf woensdagmiddag stapte de bezorger op de Van Ostadestraat in Zwijndrecht uit zijn bus met een pakket als hij ziet dat in de straat drie mannen staan. Opeens kwamen er nog twee mannen aanrennen die het pakket uit zijn handen rukten. De andere drie, die hem blijkbaar stonden op te wachten, mishandelden de bezorger. Ze soegen en stompten hem en gooiden hem op de grond. Vervolgens renden ze met zijn vijven weg richting de Koninginneweg.

 

De 24-jarige bezorger hoefde gelukkig niet behandeld te worden aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat belangrijk kan zijn voor het onderzoek, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie. Dat kan via onderstaand tipformulier of via 0900-8844. Als u liever anoniem meldt kan dit via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.8105978 4.6272718999999825
Zwijndrecht, Tilburg - Politie houdt mannen aan na ruzie Zwijndrecht https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/27/07-politie-houdt-mannen-aan-na-ruzie-zwijndrecht.html De politie heeft op 27 april twee mannen in Tilburg aangehouden, nadat ze betrokken waren geweest bij een ruzie in Zwijndrecht, eerder die dag. nieuwsbericht Fri, 27 Apr 2018 14:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/27/07-politie-houdt-mannen-aan-na-ruzie-zwijndrecht.html 2018-04-27T14:32:00Z Drie mannen kregen rond 14.00 uur in een woning aan het Zwijndrechtse IJsvogelplein een woordenwisseling. Dat ontaardde al snel in een ruzie en twee van de drie mannen besloten de woning te verlaten. Eenmaal buiten werd gezien dat één van hen mogelijk een vuurwapen bij zich had. De politie werd gewaarschuwd en agenten wisten de mannen na verloop van tijd in Tilburg te vinden. Daar werden ze met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten uit hun auto gepraat. Er werd bij hen geen vuurwapen aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht, waar ze door de recherche werden verwelkomd en verhoord.

]]>
Aanhouding op straat 51.8125033 4.621714900000029