Alle berichten | Drenthe (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/drenthe.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Drenthe nl Fri, 27 Jan 2023 11:13:11 GMT 2023-01-27T11:13:11Z nl Eext - Drie verdachten aangehouden voor Bankhelpdeskfraude in Eext https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/18/01-drie-verdachten-aangehouden-voor-bankhelpdeskfraude.html Dinsdagochtend zijn in Groningen en Zuidhorn drie verdachten aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude. Deze personen hebben mogelijk afgelopen september een slachtoffer uit Eext voor duizenden euro’s opgelicht. Daarnaast hebben ze mogelijk ook slachtoffers in Rolde en Assen op sluwe wijze geld afhandig gemaakt. Er wordt onderzocht of deze personen ook betrokken waren bij andere aangiftes in de omgeving. Wed, 18 Jan 2023 14:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/18/01-drie-verdachten-aangehouden-voor-bankhelpdeskfraude.html 2023-01-18T14:40:00Z Nietsvermoedend

Het slachtoffer in Eext is alleen thuis wanneer er wordt gebeld. Er is een probleem met haar rekening en ze moet zo snel mogelijk enkele systemen installeren op haar laptop. De mannen weten het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Het slachtoffer doet wat haar wordt gevraagd, waardoor de daders toegang krijgen tot de bankgegevens op haar laptop. Hier maken ze dankbaar gebruik van door de limieten voor transacties te verhogen. Vervolgens komt een van de zogenaamde ‘bankmedewerkers’ haar pinpas ophalen en kan ze in een beveiligde lijn haar pincode inspreken. Terwijl er verschillende aankopen met haar pinpas worden gedaan, blijft ze aan de lijn met een van de daders. Hierdoor heeft ze geen idee wat zich afspeelt op haar bankrekening.

Drie aanhoudingen

Zodra de vrouw ontdekte dat iets niet klopte, heeft ze direct actie ondernomen. Ze nam contact op met de politie om aangifte te doen. Uit politieonderzoek komen uiteindelijk drie verdachten naar voren. Deze zijn dinsdagmorgen 17 januari aangehouden. Het gaat om een man van 20 jaar uit Groningen, een man van 18 jaar uit Groningen en een 17-jarige jongedame uit Zuidhorn.

Wordt u gebeld door de bank?

Onthoud dan dat een bank nooit naar het saldo van een bankrekening vraagt. Ook zal een bank nooit vragen om geld over te maken naar een andere rekening, ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan namelijk niet. Installeer ook nooit zomaar systemen als ze hierom vragen. Weet dat een bank haar klanten nooit onder druk zal zetten om zo snel mogelijk te handelen. Twijfelt u? Verbreek dan de verbinding en bel de bank via het nummer dat bij u bekend is.

Doe altijd aangifte

Bent u zelf slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Voor de politie is het heel belangrijk dat er aangifte wordt gedaan. Hiermee krijgen wij een goed beeld van de oplichtingen en waar de plaatsvinden. Met deze informatie kunnen we de daders opsporen.

]]>
53.01594997 6.7312127
Emmen - Dodelijk steekincident in Emmen, twee verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/15/dodelijk-steekincident-in-emmen-2-verdachten-aangehouden.html Een 26-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond 14 januari door een steekincident om het leven gekomen. Het incident gebeurde aan de Stationsstraat in Emmen rond 20:20 uur. De politie doet onderzoek naar dit incident en heeft twee verdachten aangehouden. Sun, 15 Jan 2023 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/15/dodelijk-steekincident-in-emmen-2-verdachten-aangehouden.html 2023-01-15T08:51:00Z Hulpverlening mocht helaas niet meer baten

Aangekomen op de plek van het incident, troffen de hulpdiensten een zwaargewonde vrouw aan. Hulpverlening mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Twee verdachten aangehouden

De politie zocht in de directe omgeving naar mogelijke verdachten met ondersteuning van onder andere een politiehelikopter. Kort na het incident werd een 19- jarige man in Emmen aangehouden. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente de Wolden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij dit incident.

Politie zoekt camerabeelden

De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Stationsstraat in Emmen die mogelijk kunnen ondersteunen bij het onderzoek. Reed u met een auto met dashboardcamera in de buurt van de stationsstraat rond het tijdstip van het incident? Of heeft u een deurbelcamera waar mogelijk iets verdachts op te zien is. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Update 21 januari 2023

Vanochtend hebben wij een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke steekincident in Emmen zaterdagavond 14 januari. Het gaat om een 19-jarige man. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het incident. Hij zit vast en wordt verhoord.

]]>
52.7783386 6.90112685
Annen - Vier aanhoudingen op heterdaad na bankhelpdeskfraude in Annen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/13/vier-aanhoudingen-op-heterdaad-na-bankhelpdeskfraude-in-annen.html De politie heeft vier verdachten van bankhelpdeskfraude aangehouden op donderdagmiddag 12 januari in Annen. De aanhouding vond plaats nadat een van de verdachten op diezelfde ochtend een 82-jarige mevrouw uit Annen al haar geld afhandig maakte in haar eigen woning. De verdachten zijn vier jonge mannen tussen de 17 en 22 jaar oud. De politie doet onderzoek en kijkt of de verdachten ook in verband gebracht kunnen worden met andere aangiftes van bankhelpdeskfraude in de gemeente Aa en Hunze. Fri, 13 Jan 2023 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/13/vier-aanhoudingen-op-heterdaad-na-bankhelpdeskfraude-in-annen.html 2023-01-13T14:48:00Z Sluwe manier van fraude

De huistelefoon gaat over in Annen op donderdag 12 januari rond 11 uur. Een ‘bankmedewerker’ vertelt aan de nietsvermoedende 82-jarige bewoonster dat er iets mis is met haar rekening. Kort daarop belt een andere ‘bankmedewerker’ aan die ‘toevallig’ in de buurt is’. Hij komt naar eigen zeggen langs om de rekening weer veilig te maken. In het gesprek gebruikt hij verschillende trucs om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Ondertussen steelt hij haar bankgegevens.

Contant geld voor boodschappen afgepakt

De fraudeur legt uit dat de rekening een tijdje niet te gebruiken is en vraagt aan de vrouw op leeftijd of dit een probleem is. Het slachtoffer antwoordt dat ze nog wat contant geld in huis heeft, waarop de fraudeur ook dat geld in beslag neemt ‘om het te checken’. Omdat hij zich voordoet als bankmedewerker blijft de mevrouw hem vertrouwen. Nadat hij bijna al haar contante geld heeft afgepakt, sluit hij het internet af en verandert de pincode op de telefoon, zodat de mevrouw geen alarm kan slaan. Hij vertrekt in een auto waarin drie handlangers op hem wachten.

Op heterdaad aangehouden

Wat de verdachten niet weten is dat de politie hen die ochtend heeft zien rijden en onopvallend in de gaten hield. De ondersteuningsgroep van de politie volgt de verdachten na vertrek tot aan de carpoolplaats aan de Verlengde Stationsweg bij Zuidlaren. Daar worden ze klemgereden en aangehouden. Het contante geld in de auto, dat waarschijnlijk van het slachtoffer is, wordt in beslag genomen.  

Grote impact

Maurits van de Linde werkt bij de politie als Operationeel Expert Wijk en houdt zich in de gemeente Aa en Hunze bezig met online criminaliteit. “Helaas is het niet de eerste keer dat in deze gemeente (oudere) mensen slachtoffer worden van bankhelpdeskfraude. Niet alleen in Noord-Drenthe, maar ook in de provincie Fryslân. Achteraf heeft het grote impact als ik ze vertel dat ze bedrogen zijn. Hun vertrouwen in mensen om zich heen wordt hierdoor diep geschaad en dat kan ik me goed voorstellen.  Tegelijkertijd is het niets om je voor te schamen. Criminelen overdonderen het slachtoffer en wekken op een sluwe manier vertrouwen van de bewoners aan de telefoon of aan de deur.”

Buurtonderzoek en LED-schermen bij de supermarkt

Gemeente en politie werken intensief samen om deze vorm van fraude te voorkomen. Maurits: “Bij elke aangifte doen we buurtonderzoek gedaan en kijken we of we camerabeelden konden terugvinden van mogelijke verdachten. Ook waarschuwden we, onder andere door een artikel in de lokale krant en door en grote kar met een LED-scherm bij de supermarkt neer te zetten. Alles om meer slachtoffers te voorkomen.”

Blijf alert

Ook na deze aanhoudingen is het goed om waakzaam te blijven voor bankhelpdeskfraude. Maurits legt uit: “We onderzoeken natuurlijk of deze verdachten met meerdere zaken in verband gebracht kunnen worden. Tegelijkertijd zal deze manier van fraude niet snel verdwijnen. Het is dus goed om alert te blijven.”

Bank vraagt nooit naar uw saldo

Wordt u gebeld door de bank? Onthoud dan dat een bank nooit naar het saldo van een bankrekening vraagt. Ook zal een bank nooit vragen om geld over te maken naar een andere rekening, ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan namelijk niet. Weet dat een bank haar klanten nooit onder druk zal zetten om zo snel mogelijk te handelen. Twijfelt u? Verbreek dan de verbinding en bel de bank via het nummer dat bij u bekend is.

Doe altijd aangifte

Bent u zelf slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Voor de politie is het heel belangrijk dat er aangifte wordt gedaan. Zo krijgen wij goed in beeld waar de oplichtingen plaatsvinden en kunnen we de daders opsporen.

]]>
53.05936439 6.73896884
Emmen - Politie onderzoekt gewapende overval fastfoodrestaurant Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/10/01-politie-onderzoekt-gewapende-overval-fastfoodrestaurant-emmen.html Maandagavond 9 januari vond er een gewapende overval plaats op een fastfoodrestaurant aan de Hoenderkamp. Twee jongemannen hebben onder bedreiging van een zwartkleurig wapen een geldbedrag buitgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat er bij de overval waarschijnlijk een schot is gelost. De politie doet onderzoek en is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Tue, 10 Jan 2023 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/10/01-politie-onderzoekt-gewapende-overval-fastfoodrestaurant-emmen.html 2023-01-10T08:42:00Z Rond 22:20 uur kwamen de mannen het pand binnen. Ze droegen bivakmutsen en bedreigden daar het aanwezige personeel met een wapen. Bij de overval is mogelijk ook een schot gelost, maar het is nog onbekend met wat voor wapen er is geschoten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een vuurwapen of een vuurwerkpistool, zwart van kleur. Er raakte gelukkig niemand gewond. Er waren op het moment van de overval verschillende medewerkers en klanten in het pand aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.

Vluchtroute

De verdachten gingen er na de overval met een geldbedrag vandoor. Ze zijn vermoedelijk rennend via de achterzijde van het pand gevlucht, richting het voet- en fietspad aan De Hoge Loo/de Eigenaardweg. Mogelijk hebben de overvallers tijdens hun vlucht goederen zoals een sporttas of bivakmutsen weggegooid. Treft u deze goederen in de omgeving van de Hoenderkamp aan? Neem dan contact op met de politie.

Signalementen

Het gaat vermoedelijk om twee jongemannen van rond de 16 jaar, volledig in het zwart gekleed. Beide overvallers droegen een bivakmuts en één van hen was in het bezit van een sporttas. Eén van de verdachten had waarschijnlijk opvallende weggeschoren streepjes of sneetjes in zijn linker wenkbrauw. De eerste verdachte is rond de 1.70 lang, de tweede verdachte is iets groter (rond de 1.85).

Getuigen en camerabeelden gezocht

Na de overval is de politie direct een onderzoek gestart. Er is met getuigen gesproken en er is sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek loopt nog volop en de politie is op zoek naar meer getuigen en naar camerabeelden. Bent u getuige geweest van deze overval? Hebt u informatie die ons zou kunnen helpen om deze zaak op te lossen? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, dan kunt u uw informatie ook delen met Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn te bereiken via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.

Ook zijn wij op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van het fastfoodrestaurant, bijvoorbeeld van een beveiligingscamera of deurbelcamera. Als u in het bezit bent van beelden waar de verdachten mogelijk op zijn te zien, neem dan contact op met de politie. Bent u maandagavond rond het tijdstip van de overval, rond 22:20 uur, langs het fastfoodrestaurant aan de Hoenderkamp gereden met uw auto en bent u in het bezit van een dashcam? Dan hebt u mogelijk beelden gemaakt van de overvallers. Als dat zo is dan wordt u ook verzocht contact op te nemen met de politie.

]]>
52.77173956 6.89788075
Holsloot - Acht aanhoudingen na aantreffen drugslab in Holsloot https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/5/01-acht-aanhouding-drugslab-holsloot.html Aan de Eldijk in Holsloot heeft de politie donderdag 5 januari een drugslab aangetroffen. Het gaat om een lab voor synthetische drugs dat nog in aanbouw was. Acht personen zijn aangehouden voor betrokkenheid. Thu, 05 Jan 2023 16:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/5/01-acht-aanhouding-drugslab-holsloot.html 2023-01-05T16:49:00Z Het aantreffen van het lab volgt na politieonderzoek. Omstreeks 13:00 uur is de politie het pand binnengevallen. In en rondom het pand zijn vier personen aangehouden. Het gaat om een twee mannen (54 en 57) uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam.

Later op de dag zijn nog eens vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord over hun rol.

Alle benodigdheden voor een drugslab
Het drugslab was nog niet in werking maar in het pand zijn alle benodigdheden voor het produceren van synthetische drugs gevonden. Het gaat om een complete labopstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders. Wat voor drugs er geproduceerd zouden worden, moet onderzoek uitwijzen.

Onderzoek in het pand
Samen met de recherche doen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie donderdag onderzoek in het pand. LFO onderzoekt de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgt dat het drugslab op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Ook forensisch specialisten doen donderdag onderzoek. Er zijn twee voertuigen en meerdere gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek.

Maak er melding van als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt
Dit drugslab is gelukkig ontmanteld voordat het in werking was. Een drugslab kan namelijk levensgevaarlijk zijn voor de omgeving. Maak er melding van als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt bij een woning. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Als u liever niet heeft dat de politie uw naam weet, kunt u ook anoniem melding maken via 0800-7000 of ga naar de site van Meld Misdaad Anoniem.

 

 

]]>
52.72366554 6.79389642
Drenthe - Jaarwisseling 2022 - 2023 | Politie Drenthe https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023---politie-drenthe.html In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grote ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt door vuurwerk. Sun, 01 Jan 2023 08:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023---politie-drenthe.html 2023-01-01T08:05:00Z Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met onze partners, waaronder burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio. In de provincie Drenthe verrichtte de politie twee aanhoudingen voor belediging en openlijke geweldpleging.

Omstreeks 19.35 uur ontving de politie melding dat er jeugd in een bushokje brand aan het stichten was en daarbij ook vuurwerk afstak aan de Europa-Weg Zuid in Assen ter hoogte van Baggelhuizen. Eenmaal ter plaatse rende een groep jongeren de wijk in. Terwijl de ene politieagent wachtte op de brandweer ging de andere de wijk in op zoek naar de jongeren. Naar de politieagent bij de auto werd zwaar vuurwerk gegooid. Ze liep hierdoor gehoorschade op. Kort daarop kon een 15-jarige verdachte uit Assen worden aangehouden. Agressie of geweld tegen politieagenten vinden wij onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol tijdens de jaarwisseling en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.

Aan de Schuttevaerstraat in Meppel is zaterdagavond iemand ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met vuurwerk. Het betreft een 48-jarige man uit Ommen. Het ongeval vond rond 20.00 uur plaats. Politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

In Hoogeveen zijn politieagenten rond 21:00 uur afgegaan op een melding van brand aan de Wolfbosstraat in Hoogeveen. Een groep jeugdigen had daar een vuur gemaakt waar onder andere autobanden op waren gegooid. Politie, brandweer en de ruimploeg van de gemeente trokken samen op om de situatie te beëindigen. De hulpverlening werd in eerste instantie belemmerd, waarop politieagenten de aanwezigen op afstand hebben gehouden. Het vuur werd gedoofd en een 16-jarige jongen uit Hoogeveen werd aangehouden voor belediging.

Omstreeks 23:15 was er een grote straatbrand aan de Pelikaanstraat in Assen. Op het vuur werden onder andere scooters gegooid. Hulpverleners werden gehinderd in hun optreden. De politie heeft de aanwezigen op afstand gebracht, zodat de brand geblust kon worden.

De komende periode zal meer duidelijk worden over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden.

------------------

Update 3 januari - Tweede aanhouding in geweld tegen politie zaak Assen

Wij hebben gistermiddag een tweede verdachte aangehouden in de zaak waarbij onze collega gewond is geraakt. Het gaat om een 20-jarige man uit Assen. Geweld tegen politieagenten is onacceptabel, de politie neemt deze zaak dan ook hoog op. We zijn op zoek naar mensen die meer weten of mogelijk beelden hebben van het incident dat omstreeks 19:45 plaatsvond aan de Europaweg-Zuid in Assen ter hoogte van Baggelhuizen. Neem in dit geval contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden en/of beelden uploaden kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
52.987863 6.54936179
Assen - Man aangehouden na steekincident in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-man-aangehouden-na-steekincident-in-assen.html Op 31 december rond 15:30 uur vond een steekincident plaats aan de Schepersmaat in Assen. Hierbij is een persoon gewond geraakt. De politie heeft één verdachte aangehouden en doet onderzoek naar de toedracht. Sun, 01 Jan 2023 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-man-aangehouden-na-steekincident-in-assen.html 2023-01-01T08:01:00Z Het slachtoffer was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek leidde naar een 38-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij kon op dezelfde dag rond 23.30 uur aangehouden worden. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

]]>
52.97667785 6.55863427
Assen - Waarschuwing voor toename van bankhelpdeskfraude in omgeving Noord-Drenthe https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/01-waarschuwing-voor-toename-van-bankhelpdeskfraude-in-omgeving-noord-drenthe.html De politie waarschuwt voor een toename van zogeheten bankhelpdeskfraude, waarbij vaak ouderen het slachtoffer worden van oplichters die uit zijn op pinpassen en bankgegevens. Vooral in Noord-Drenthe neemt het aantal meldingen de laatste week flink toe en daarbij zijn meerdere inwoners al voor duizenden euro’s gedupeerd. “De oplichters doen zich vaak voor als een bankmedewerker”, zo legt teamchef Maarten Groenhof (Noord-Drenthe) uit. “Het is echt heel belangrijk dat je meteen ophangt of de deur dichtdoet als je wordt benaderd. Een échte bankmedewerker zou nooit vragen om je pinpas, je pincode of andere bankgegevens.” Fri, 30 Dec 2022 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/01-waarschuwing-voor-toename-van-bankhelpdeskfraude-in-omgeving-noord-drenthe.html 2022-12-30T12:45:00Z Aantal meldingen neemt toe

Een aantal weken geleden werd het Westerkwartier geteisterd door oplichters. In enkele weken tijd kreeg de politie tientallen aangiftes binnen. In de afgelopen tijd nam het aantal meldingen in Noord-Drenthe toe. Zo kreeg de politie meldingen van bankhelpdeskfraude in onder andere Vries en Norg. Ook in Noord-Drenthe komen er op sommige dagen meerdere meldingen binnen. “We zien dat het aantal aangiftes toeneemt en we sluiten ook niet dat de oplichters actief worden in het omliggende gebied”, zegt Groenhof. “We zien dat er in korte tijd ineens een flink aantal meldingen komen vanuit een bepaald gebied. We nemen deze oplichtingen zeer serieus en we doen onderzoek. Daarnaast willen we de inwoners ook vooral waarschuwen: trap er niet in!”

Heel slim en doortrapt

De werkwijze van deze oplichters lijkt heel erg op de werkwijze die werd gebruikt in het Westerkwartier. Slachtoffers worden – vaak telefonisch – benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. “De oplichters weten het vertrouwen te winnen, omdat ze beschikken over persoonsgegevens en rekeningnummers van de slachtoffers”, zegt Groenhof. Er zou iets mis zijn met de betaalrekening, denk aan verdachte transacties. Vaak komt er vervolgens iemand aan de deur die een pinpas, een pincode en soms zelfs contant geld komt ophalen. Soms vragen de oplichters ook of ze handelingen mogen doen via internetbankieren. Groenhof: “We zien ook wel dat ze dan spaargeld overmaken naar de lopende rekening of geld op een andere manier wegsluizen, zonder dat ze vervolgens nog een pinpas nodig hebben. Ze gaan heel doortrapt en slim te werk. Het kan zomaar zijn dat je ook het nummer van je bank in beeld ziet, als je wordt gebeld door een oplichter.”

Laat ze niet binnen en hang op!

De oplichters mikken vooral op ouderen. In veel gevallen worden die voor duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s gedupeerd. “Je kan je voorstellen dat dit -nog los van het schadebedrag- een enorme inbreuk maakt op de veiligheidsgevoelens van de slachtoffers”, zegt Groenhof. “De oplichters gaan zeer geslepen te werk en halen alles uit de kast om je vertrouwen te winnen.  Maar nogmaals: bankmedewerkers komen nooit aan je deur. Laat ze dus ook niet binnen. Ze zullen ook nooit telefonisch contact opnemen en vragen om belangrijke bankgegevens. Hang dus op en schakel hulp in van bijvoorbeeld familieleden.”

Praat hierover met je (groot)ouders

Groenhof realiseert zich ook dat ouderen niet altijd op de hoogte zijn van deze vorm van fraude en de gevaren ervan. “Ik wil dan ook kinderen en kleinkinderen oproepen om hierover met hun (groot)ouders in gesprek te gaan”, zegt hij. “Leg ze uit hoe deze oplichters te werk gaan!”

Voorkomen

Fraude door nepbankmedewerkers is de afgelopen jaren explosief gestegen. Het aantal slachtoffers is van 2020 tot 2021 bijna verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van de banken. De politie, banken en telecombedrijven doen er alles aan om bankhelpdeskfraude aan te pakken. Natuurlijk kan de politie ook de hulp van de inwoners zelf gebruiken. Ziet u bijzonderheden of verdachte situaties in uw buurt? Het gaat soms om vrij jonge daders die in straten, bij huizen of bij pinautomaten ‘verdacht gedrag’ vertonen. Let ook op verdachte voertuigen bij u in de straat. Mocht u dergelijk opvallend en verdacht gedrag zien, bel dan de politie. Noteer ook zoveel mogelijk informatie, zoals signalementen en eventuele kentekens. Neem contact op met de politie op nummer 0900-8844. Is er sprake van een urgente situatie? Komt er bijvoorbeeld iemand langs om een pinpas op te halen en kun je de politie nog op tijd inschakelen? Bel dan 112!

Doe altijd aangifte!

“Ben je toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte”, zo adviseert teamchef Maarten Groenhof. “Schaam je niet. De oplichters worden steeds slimmer en ze overdonderen hun slachtoffers echt op een slimme en doortrapte manier. Je bent niet het enige slachtoffer. Voor ons is het heel belangrijk dat je toch aangifte doet. Zo krijgen wij goed in beeld waar de oplichtingen plaatsvinden. Natuurlijk onderzoeken we ook of er een verband is tussen de verschillende meldingen. Deze vorm van fraude moet namelijk stoppen!”

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.07387807 6.46144066
Gezocht - Pinpasfraude Koopmansplein Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/december/pinpasfraude---koopmansplein---assen.html We hebben inmiddels meerdere tips ontvangen waarmee we in ons onderzoek verder kunnen. We bedanken iedereen voor het meedenken. Heeft u de beelden gedeeld, dan willen wij u vragen deze weer te verwijderen. Tue, 13 Dec 2022 15:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/december/pinpasfraude---koopmansplein---assen.html 2022-12-13T15:20:00Z We hebben inmiddels meerdere tips ontvangen waarmee we in ons onderzoek verder kunnen. We bedanken iedereen voor het meedenken. Heeft u de beelden gedeeld, dan willen wij u vragen deze weer te verwijderen.

]]>
52.9950914 6.56011787
Assen - Vier verdachten aangehouden na woningoverval Assen https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/13/01-vier-aanhoudingen-woningoverval-assen.html Een 43-jarige man wordt op maandagavond 12 december omstreeks 23:00 uur opgeschrikt door drie overvallers die zijn woning aan de Van Swinderenhof in Assen zijn binnengetreden. Ze eisen goederen en mishandelen het slachtoffer. Tue, 13 Dec 2022 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/13/01-vier-aanhoudingen-woningoverval-assen.html 2022-12-13T09:53:00Z Slachtoffer weet te ontkomen
Het slachtoffer raakt lichtgewond en weet na korte tijd te ontkomen aan de overvallers. De verdachten vertrekken met een geringe buit en vluchten in een grijze stationwagen in de richting van de Europaweg. Een toegesnelde buurtbewoner komt af op het hulpgeroep van het slachtoffer. Het slachtoffer en de buurtbewoner gaan in een auto achter de vluchtauto aan en komen uit bij een woning aan de Groenkampen. De politie komt met meerdere eenheden ter plaatse op deze locatie.

Vier aanhoudingen
In en rondom de woning aan de Groenkampen worden in totaal vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen (18 en 44 jaar) uit Assen, een 48-jarige vrouw uit Assen en een 39-jarige man uit Enschede. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol bij de overval is geweest.

In de nacht van maandag op dinsdag is de woning aan de Groenkampen doorzocht. In de woning van het slachtoffer is sporenonderzoek gedaan. Ook de vluchtauto van de verdachten is meegenomen voor onderzoek. De verdachten zitten vast en worden gehoord. Er wordt met het slachtoffer en getuigen gesproken.

Getuigen en camerabeelden gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben. Alle stukjes informatie kunnen helpen in een onderzoek. Heeft u omstreeks 23.00 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Van Swinderenhof? Of heeft u rond dit tijdstip de grijze stationwagen op route Van Swinderenhof-Europaweg-Groenkampen zien rijden? Bel dan de politie of vul het onderstaande tipformulier in.

Heeft u een deurbelcamera of een beveiligingscamera en is op beelden mogelijk iets te zien van het incident, de verdachten of de vluchtauto? Die beelden ontvangt de politie graag. U kunt de beelden uploaden in het tipformulier. Telefonisch contact met de politie kan door te bellen naar 0900-8844. Als u liever niet wilt dat de politie uw naam weet, dan kunt u ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

 

]]>
53.0015883 6.54695051
Assen - Politie onderzoekt steekincident Assen https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/12/01-politie-onderzoekt-steekincident-assen.html Bij een steekincident aan de Westrupstraat in Assen raakte zondagmiddag 11 december rond 16.00 uur een 44-jarige man uit Assen ernstig gewond. Agenten konden kort daarop een minderjarige verdachte uit Assen aanhouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die de politie nog niet gesproken hebben. Mon, 12 Dec 2022 07:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/12/01-politie-onderzoekt-steekincident-assen.html 2022-12-12T07:45:00Z Op het pleintje bij de garageboxen ontstond een conflict, dat escaleerde en waarop de minderjarige de Assenaar in zijn zij stak. De ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Een 21-jarige vrouw uit Assen probeerde nog te interveniëren en raakte daarbij lichtgewond aan haar hand. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex, waar hij zal worden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek. Zo is er inmiddels een buurtonderzoek gehouden, en sporenonderzoek verricht op de plaats van het incident. Daarnaast wordt bekeken of er camera’s zijn waarop het steekincident is vastgelegd.

Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u informatie over het incident? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het tipformulier hieronder.

]]>
53.00308059 6.55098667
Assen - Man aangehouden na zware mishandeling Talmastraat https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/4/01-man-aangehouden-na-zware-mishandeling-talmastraat.html Zaterdagochtend 3 december is in de Talmastraat een 68-jarige man uit Assen zwaar mishandeld. De man kwam kijken wat er gebeurde toen hij glasgerinkel en geschreeuw hoorde. Het slachtoffer werd kort daarna mishandeld door een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is aangehouden en zit nog vast. Sun, 04 Dec 2022 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/4/01-man-aangehouden-na-zware-mishandeling-talmastraat.html 2022-12-04T08:35:00Z Als het slachtoffer zaterdagochtend zijn hond gaat uitlaten komt hij op de Talmastraat de verdachte tegen. De verdachte schreeuwt op straat en pleegt vernielingen. De ruit van een woning en van een auto zijn vernield. De verdachte heeft ook een mes in zijn handen. Op het moment dat de verdachte het slachtoffer ziet komt hij direct op het slachtoffer af. Hij werkt de 68-jarige man naar de grond, waarna hij hem schopt en slaat. Kort hierna vlucht de verdachte weg. Toegesnelde agenten ontfermen zich over het slachtoffer en gaan op zoek naar de verdachte. Hierbij wordt onder andere een politiehelikopter ingezet. Al snel blijkt de verdachte zich in een woning aan de Van Swinderenhof te bevinden. Hier kan hij worden aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Onderzoek gaat door

Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is behandeld en geopereerd aan zijn verwondingen. Op de locatie van het incident is zaterdagochtend onderzoek gedaan, waaronder sporenonderzoek door de Forensische Opsporing. Er is met meerdere getuigen gesproken en de verdachte is gehoord. Hij zit op dit moment nog vast. Waarom de verdachte de vernielingen pleegde en het slachtoffer heeft mishandeld is nog niet bekend. 

Getuige geweest of in het bezit van camerabeelden?

Hebt u de zware mishandeling zien gebeuren of hebt u de verdachte eerder in de omgeving van de Talmastraat gezien en hebt u nog niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via M. (0800-7000). Ook is de politie op zoek naar camerabeelden van de vernielingen en van de zware mishandeling. Dit kunnen camerabeelden zijn van een smartphone, deurbelcamera of dashcam. Deze beelden kunt u uploaden in het online tipformulier onderaan deze pagina. 

]]>
53.00248114 6.55092228
Emmen - Politie onderzoekt explosie horecagelegenheid centrum Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/20/politie-onderzoekt-explosie-horecagelegenheid-centrum-emmen.html Aan de Kolhoopstraat in Emmen heeft in de nacht van 19 op 20 oktober 2022 een zware explosie plaatsgevonden bij een horecagelegenheid. Dit gebeurde rond 04:00 uur. Er was niemand in het pand aanwezig en er is niemand gewond geraakt. De schade aan het pand is groot. De politie is een onderzoek gestart. Thu, 20 Oct 2022 09:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/20/politie-onderzoekt-explosie-horecagelegenheid-centrum-emmen.html 2022-10-20T09:48:00Z De politie kreeg rond 04:00 uur een melding van een explosie. Bij aankomst zagen ze dat de schade aan het pand aanzienlijk was. De politie gaat uit van opzet. Op dat moment was er niemand in het pand of directe omgeving aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Als er wel personen aanwezig geweest waren, had het heel anders af kunnen lopen.

Politie zoekt verdachte en getuige

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Bij de horecagelegenheid is sporenonderzoek gedaan, er is gesproken met getuigen en ook zijn er beelden bekeken. Op die beelden zijn vlak voor de explosie twee mannen te zien. We zijn naar op zoek naar beide personen, waarbij we persoon 2 zien als een belangrijke getuige. Bekijk hier de beelden van de twee personen.

Tips? Bel ons!

Naast deze twee personen is de politie ook op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie over wat er in de nacht van 19 op 20 oktober bij de horecagelegenheid aan de Kolhoopstraat heeft plaats gevonden? Of heeft u beelden vastgelegd bijvoorbeeld via een deurbelcamera? Laat het ons weten of stuur de beelden in via politie.nl. Heeft u wellicht iemand voorafgaande aan de explosie zich in de omgeving van de Kolhoopstraat zien ophouden, laat het ons ook weten en bel 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.78929516 6.89574352
Emmen - Politieagent in Emmen bedreigd en gewond https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/10/01-politieagent-in-emmen-bedreigd-en-gewond.html Emmen – Zondagmiddag 9 oktober werd een politieagent bedreigd en belaagd door tientallen personen. Hij liep daarbij ook letsel op. De agent reageerde op zijn dienstmotor op een melding van een scootermeeting en scooteroverlast nabij de Huygensstraat in Emmen. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd en de agent heeft aangifte gedaan van wat hem is overkomen. De politie roept iedereen op die iets weet over wat er zondagmiddag aan de Huygensstraat is gebeurd, die informatie met de politie te delen. Heb je bijvoorbeeld beelden gemaakt met je mobiele telefoon? Deel ook die beelden met de politie. Mon, 10 Oct 2022 09:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/10/01-politieagent-in-emmen-bedreigd-en-gewond.html 2022-10-10T09:20:00Z De motoragent was rond 16:00 uur als eerste en enige agent aanwezig nadat de overlastmelding binnenkwam. Hij trof op de Huygensstraat een grote groep personen. Hij controleerde daar van een 20-jarige bestuurder van een motorscooter de papieren. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed op een motorscooter zonder kentekenplaat. Hierop nam de agent de motorscooter in beslag.

Toen de agent met de bestuurder hierover in gesprek was, kwam een grote groep personen dreigend op hem af en sloten hem in. Ze riepen daarbij onder andere “Pak hem”. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belaagden hem, waarna de agent meerdere collega’s ter assistentie opriep. Bij het duwen liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De bestuurder van de motorscooter ontkwam in de commotie. Zijn gegevens zijn bij de politie bekend. Vermoedelijk kwamen de aanwezigen vanuit verschillende delen van Noord-Nederland, waaronder Groningen.

De motorscooter die de agent in beslag wilde nemen, werd in het gedrang weer meegenomen door mensen uit de groep. Toen de agent met zijn pepperspray dreigde, viel de groep uiteen en renden de aanwezigen snel weg toen ook meerdere politie eenheden snel arriveerden. Er zijn daarna nog een aantal scooterbestuurders gecontroleerd en kentekens genoteerd. De agent hoefde zich gelukkig niet te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Signalementen bekend
Agressie en geweld tegen politieagenten is onacceptabel. Agenten moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweldtegen medewerkers wordt niet getolereerd. De politie doet altijd direct aangifte van geweld. Het onderzoek naar deze zaak is dus ook direct opgestart. Van twee personen zijn er signalementen bekend.

Eén van de personen die de agent heeft belaagd heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Getinte huidskleur
 • Fors postuur
 • 1m65 tot 1m70 groot
 • Blauwe hoodie
 • Zwarte sjaal/bivakmuts
 • Krullend haar
 • Blauwe schoenen

De persoon die in het tumult de motorscooter meenam heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Witte huidskleur
 • Witte trui
 • Zwarte bodywarmer met capuchon
 • Ongeveer 1m90 groot
 • Slank postuur

Deel je informatie met de politie
Als je bij het incident was en je hebt je informatie nog niet met de politie gedeeld, komen we graag met je in contact. We komen specifiek graag in contact aanwezigen die het incident hebben gefilmd. De beelden die zij hebben kunnen waardevol zijn in het onderzoek. Er gaan al beelden van het incident rond op verschillende social media. Deze beelden hebben wij ook in ons bezit. Blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina invullen. In dit tipformulier kun je ook foto- en videomateriaal toevoegen.

]]>
52.74000142 6.96040192
Hoogeveen - Politie zoekt in meerdere panden in het onderzoek naar de dood van Jihad Jafo https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/02-politie-zoekt-in-meerdere-panden-in-het-onderzoek-naar-de-dood-van-jihad-jafo.html Op donderdag 6 oktober worden meerdere panden doorzocht door het rechercheteam dat de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede onderzoekt. Thu, 06 Oct 2022 07:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/02-politie-zoekt-in-meerdere-panden-in-het-onderzoek-naar-de-dood-van-jihad-jafo.html 2022-10-06T07:53:00Z Een supermarkt aan De Weide in Hoogeveen zal door deze doorzoeking tot en met zaterdag niet open zijn. 

De doorzoekingen zijn onderdeel van het onderzoek naar de dood van Jihad Jafo en zijn gericht op het veilig stellen van sporen.

Op dit moment kunnen er geen nadere mededelingen gedaan worden. In het programma Opsporing Verzocht van dinsdag 11 oktober zal over dit misdrijf meer informatie worden verstrekt.  

 

]]>
52.7192921 6.45171601
Gezocht - Wie is deze man die met een gestolen bankpas pint in Assen en Smilde? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/dader-bankhelpdeskfraude-beilen-gezocht-kopie.html Op 13 juli 2022 wordt er door deze man, op verschillende locaties, ruim 8.000 euro afgeschreven van de rekening van een slachtoffer uit Beilen. Wie herkent deze man die in Smilde en Assen pint met een gestolen pinpas? voortvluchtige Wed, 28 Sep 2022 09:00:32 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/dader-bankhelpdeskfraude-beilen-gezocht-kopie.html 2022-09-28T09:00:32Z Het slachtoffer kreeg een nepmail van een voor haar bekende instantie. Er stond nog een betaling open en er ging, volgens de instantie, wat mis met de afschrijving. Een dag later belt zogenaamd haar bank haar over deze transactie. Het slachtoffer wordt overgehaald om haar bankpas af te staan aan een bankmedewerker die bij haar langs komt.

In de daaropvolgende uren worden er op diverse plekken in Smilde en Assen duizenden euro’s afgeschreven van haar rekening. 

De verdachte is een man. Hij staat zeer herkenbaar op beeld. Iemand moet weten wie deze man is. Weet u wie de man is die we zoeken of hebt u andere tips die het onderzoek kunnen helpen? Bel dan 0900-8844. U kunt ook het tipformulier op politie.nl invullen. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

En onthoud. Een bank vraagt u telefonisch nooit om:

 • beveiligingscodes
 • een app te downloaden
 • uw bankpas op te sturen of af te geven
 • geld over te maken

Ook zal een bank u nooit onder druk zetten om snel te handelen. Vertrouwt u het niet? Hang op en bel de bank terug via het nummer dat u zelf hebt opgezocht. Bent u toch slachtoffer? Doe dan altijd aangifte.

]]>
]]>
52.86153833 6.49796072
Assen - [UPDATE] Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar schietincident Noordersingel in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/6/01-onderzoek-naar-schietincident-in-omgeving-van-noordersingel-in-assen.html De politie heeft op woensdagochtend 12 oktober een 16-jarige man aangehouden in het onderzoek naar een schietincident in de omgeving van de Noordersingel in Assen. Op de avond van 5 september raakte een 18-jarige man uit Beilen daarbij ernstig gewond. Op 19 oktober is een tweede verdachte aangehouden in dit onderzoek. Het betreft een 15-jarige Assenaar. Tue, 06 Sep 2022 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/6/01-onderzoek-naar-schietincident-in-omgeving-van-noordersingel-in-assen.html 2022-09-06T08:16:00Z De politie trof de gewonde man na een melding rond 23:15 uur aan op de Menning in Assen. Het slachtoffer is die avond met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is daarop direct een onderzoek gestart. Dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten uit Assen van respectievelijk 15 en 16 jaar. 

Noordersingel en Menning

Het onderzoek naar het schietincident richtte zich op de omgeving van de Noordersingel. Mogelijk is er een conflict met een groep personen aan vooraf gegaan. Uit onderzoek moet nog blijken wat er precies is gebeurd en hoe het slachtoffer daarna op de Menning is terechtgekomen.

Belangrijke getuigen

Uit het eerste onderzoek weten we ook dat drie jonge vrouwen en een jonge man mogelijk een belangrijke getuige zijn geweest van het schietincident. We zijn inmiddels ook met hen in contact geweest.

Forensisch onderzoek

Er heeft forensisch onderzoek plaatsgevonden op zowel de Noordersingel als de Menning. Ook is er een buurtonderzoek geweest. Ook spreken we met getuigen. 

Neem contact op

Heeft u tips of andere informatie over dit incident, dan vragen we u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om bijvoorbeeld beelden te uploaden. 

]]>
52.99472547 6.56454561
Beilen, Hoogeveen, Meppel - Openingstijden Politie Zuidwest Drenthe aangepast https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/30/openingstijden-politie-zuidwest-drenthe-aangepast.html De politie verandert mee met de maatschappij en dat betekent dat politiewerk steeds vaker op locatie, telefonisch, op afspraak en online plaatsvindt. Deze ontwikkeling leidt tot aangepaste openingstijden van de locaties van de politie in Zuidwest Drenthe per donderdag 1 september 2022. Het aantal vrije inloopmomenten wordt meer in afstemming gebracht met de behoefte en de aanloop die momenteel plaatsvindt op de locaties. De vrijgespeelde capaciteit komt de wijkzorg en opsporing direct ten goede. De aanpassingen gelden voor de locaties in Beilen, Hoogeveen en Meppel. Tue, 30 Aug 2022 06:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/30/openingstijden-politie-zuidwest-drenthe-aangepast.html 2022-08-30T06:00:00Z Politie Zuidwest Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden- Drenthe, Westerveld en De Wolden werken samen aan hun dienstverlening richting de bewoners. Deze wordt zo veel mogelijk ingericht op de behoeften van de burgers in het gebied. De visie is dat de dienstverlening op verschillende manieren kan plaatsvinden en daarmee niet afhankelijk is van de openingstijden van een politiebureau. Zo beschikken agenten over mobiele apparatuur waardoor steeds vaker werk op locatie, digitaal of telefonisch afgehandeld wordt. Zo is het opnemen van een aangifte, het voeren van een bemiddelingsgesprek maar ook de bijbehorende vastlegging bij iemand thuis mogelijk. Net zoals de mogelijkheid voor het doen van een online aangifte of melding. Naast telefonisch en fysiek contact heeft de politie in Zuidwest Drenthe een actief webcare team dat via sociale media contact heeft met inwoners van het gebied.

Openingstijden per 1 september

 • Beilen (Ettenstraat 9) - Donderdag van 09:00 tot 17:00 uur. Aangifte op afspraak
 • Diever (Raadhuislaan 1) - Op afspraak (ongewijzigd)
 • Hoogeveen (Griendtsveenweg 5) - Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Aangifte op afspraak.
 • Meppel (Grote Oever 26) - Dinsdag van 08:30 tot 13:30 uur. Aangifte op afspraak.

Contact met de politie

Meer weten over de contactmogelijkheden en het maken van een afspraak met de politie? Kijk dan op www.politie.nl/contact.

]]>
52.71823788 6.47409275
Erm - Aanhouding voor mogelijke betrokkenheid overlijden 46-jarige man in Erm https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/13/aanhouding-voor-mogelijke-betrokkenheid-overlijden-46-jarige-man-in-erm.html Agenten kregen zaterdagochtend 13 augustus rond 10 uur een melding binnen vanaf een recreatiepark aan de Steenbakkersweg in Erm. Daar was het lichaam aangetroffen van een overleden man. Mogelijk is hij door een misdrijf om het leven gekomen. Een 45-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn overlijden. Sat, 13 Aug 2022 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/13/aanhouding-voor-mogelijke-betrokkenheid-overlijden-46-jarige-man-in-erm.html 2022-08-13T14:53:00Z Omdat het lichaam van de man onder verdachte omstandigheden werd gevonden, startte de politie direct een onderzoek. Dit om zijn identiteit te achterhalen en de toedracht rondom zijn overlijden te onderzoeken, Hiervoor kwam onder andere de Forensische Opsporing naar de vindplaats van het lichaam voor sporenonderzoek. Ondertussen werd gesproken met mensen uit de omgeving.

Hierna kon vastgesteld worden dat het slachtoffer een 46-jarige man is, die op het recreatiepark woont. Uit het onderzoek bleek ook dat de man mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen is. Later op de dag werd een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. Hij zit vast en wordt verhoord.

Heeft u iets gezien of weet u iets dat verband kan houden met het overlijden van de 46-jarige man? Neemt u dan contact op met de politie op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

]]>
52.74435572 6.80302239
Assen - Twee gewonden bij steekincident in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/4/01-twee-gewonden-bij-steekincident-in-assen.html De politie kreeg vannacht twee meldingen van steekincidenten in Assen. De eerste melding kwam vanaf de Nobellaan, de tweede melding vanaf de Mr. P.J. Troelstralaan. Beide meldingen hebben te maken met de situatie aan de Nobellaan. Er zijn twee personen gewond geraakt en twee personen aangehouden, waaronder een van de gewonde personen. Het onderzoek gaat door. Getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden. Thu, 04 Aug 2022 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/4/01-twee-gewonden-bij-steekincident-in-assen.html 2022-08-04T08:16:00Z Rond 23:45 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een steekincident aan de Nobellaan. Toen agenten en de ambulance ter plaatse kwamen troffen zij daar een 37-jarige man uit Assen gewond aan in een woning. De politie is direct een onderzoek gestart en in de woning werd een 28-jarige vrouw uit Assen aangehouden als verdachte. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning werd sporenonderzoek gedaan.

Tweede melding

Even later, rond 00:15 uur, kwam de melding binnen van een steekincident aan de Mr. P.J. Troelstralaan. Het slachtoffer was gewond aangekomen. Ook in die woning werd direct een onderzoek gestart en al snel bleek dat er een mogelijk verband was met het incident aan de Nobellaan. Mogelijk heeft daar een conflict plaatsgevonden en is het tweede slachtoffer daar ook gestoken en heeft deze persoon daar ook een rol in gehad. In het onderzoek naar deze incidenten is deze 39-jarige man uit Assen daarom ook aangehouden als verdachte, op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij deze steekincidenten.

Onderzoek gaat door

In beide woningen is onderzoek gedaan en de verdachten zullen vandaag worden gehoord over wat er is gebeurd. Er is nog veel onduidelijk en nader onderzoek moet uitwijzen wat er aan de steekincidenten vooraf is gegaan. De recherche komt graag in contact met mensen die meer weten over deze steekincidenten of over een mogelijk conflict wat hieraan vooraf is gegaan. Iedereen met informatie of camerabeelden kan contact opnemen met de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier gebruiken.

]]>
53.00161336 6.54916558