Alle berichten | Drenthe (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/drenthe.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Drenthe nl Tue, 06 Jun 2023 02:42:57 GMT 2023-06-06T02:42:57Z nl Steenbergen, Dinteloord, Antwerpen - Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/30/08-opnieuw-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-grootschalige-drugshandel-en-witwassen.html De politie heeft dinsdagochtend 30 mei 2023 met toestemming van de officier van justitie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest. Tue, 30 May 2023 15:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/30/08-opnieuw-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-grootschalige-drugshandel-en-witwassen.html 2023-05-30T15:42:00Z Exclu
De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.


Aanhoudingen en doorzoekingen
In Dinteloord werd vanmorgen een 21-jarige man aangehouden. Zijn woning werd doorzocht. Er zijn diverse voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen.  In Antwerpen werd door de Belgische politie op verzoek van de Nederlandse Justitie een 44-jarige man gearresteerd.  De onderzoeksrechter daar gaat beslissen over zijn detentie en overleveringsprocedure. Ook zijn woning werd doorzocht en ook hier werden voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Geleen werd ook nog een woning doorzocht. 

Nog vier verdachten voortvluchtig
In Steenbergen werd tevergeefs getracht een verdachte aan te houden. Hij werd helaas niet aangetroffen. Wel werd zijn woning doorzocht. Ook in Groenlo was een verdachte niet aanwezig. Twee andere verdachten verblijven vermoedelijk in het buitenland en zijn nog niet door het rechercheteam gelokaliseerd.

 

]]>
53.10510427 6.40262246
Gemeente Aa en Hunze - Politie en NVWA vinden negen dode papegaaien in volières https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/16/01---politie-en-nvwa-controleren-woning---9-dode-papegaaien-in-volieres-aangetroffen.html In volières achter een woning in de gemeente Aa en Hunze treffen de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit afgelopen week negen dode papegaaien aan. Ook blijken er nog twintig levende papegaaien onder slechte omstandigheden te verblijven. Tue, 16 May 2023 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/16/01---politie-en-nvwa-controleren-woning---9-dode-papegaaien-in-volieres-aangetroffen.html 2023-05-16T11:43:00Z Op woensdag 10 mei controleert het Team Milieu van de politie Noord-Nederland samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de volières achter een woning in de gemeente Aa en Hunze. Dit naar aanleiding van informatie die is binnengekomen over het welzijn van de dieren, waarna een onderzoek wordt gestart.  

Vieze hokken en onvoldoende voer 

Bij de controle treffen agenten en medewerkers van de NVWA 9 overleden papegaaien aan, nog in de volières. Ook worden er twintig levende papegaaien gevonden. Ze verblijven in vieze hokken en beschikken over onvoldoende water en voer. De NVWA neemt de dieren in beslag en voert ze af naar een opvang, de overleden papegaaien worden geruimd. 

Beschermd dier 

De bewoner van het pand wordt naast dierenverwaarlozing verdacht van het onder zich hebben en verhandelen van papegaaien zonder over de juiste EU-certificaten te beschikken. Papegaaien zijn  beschermd via het zogeheten Cites-verdrag en staan, afhankelijk van de soort, vermeld op de A of B lijst van Cites. De meest beschermde soorten (lijst A) moeten zijn voorzien van een gesloten pootring en een EU-certificaat. Het is verboden om bepaalde soorten papegaaien onder je te hebben, tenzij de vogels aantoonbaar zijn gekweekt en de legale herkomst kan worden aangetoond.

Het onderzoek wordt afgerond. De officier van justitie van het Functioneel Parket zal een besluit nemen over het vervolg. 

Informatie delen 

De politie werkt nauw samen met partners in de strijd tegen dierverwaarlozing of dierenmishandeling. Informatie die gedeeld wordt met de politie of met partners kan van groot belang zijn in de aanpak. Vermoedt u dat er dieren mishandeld worden of niet op de juiste manier worden onderhouden? Heeft u het idee dat er sprake is van verwaarlozing? Schroom dan niet om die informatie te delen. Dat kan met de politie via 0900 – 8844 of het meldformulier. Ook kunt u informatie delen via het meldformulier van de NVWA. 

]]>
52.99299744 6.72726226
Emmen - Politie doet onderzoek naar bedreiging in woning Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/politie-doet-onderzoek-naar-bedreiging-in-woning-emmen.html De politie doet onderzoek naar een incident waarbij een man in zijn eigen woning wordt bedreigd door twee verdachten. Dit vond plaats op donderdagavond 14 mei rond 22.30 uur. De verdachten wisten hierbij te ontkomen. De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over de vluchtroute van de verdachten. Mon, 15 May 2023 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/politie-doet-onderzoek-naar-bedreiging-in-woning-emmen.html 2023-05-15T14:52:00Z Gisteravond kreeg de politie rond 22.30 uur melding van een verdachte situatie aan de Hoofdstraat in Emmen.

Intimidatie en bedreiging bewoner
De bewoner heeft een afspraak met een man die hij rond 21.00 uur in zijn woning binnen laat. Het gaat om een witte man van 30 à 35 jaar oud die met een Belgisch accent spreekt. Ook had hij een ringbaard. Na enige tijd, ongeveer een uur, verlaat de man de woning om naar eigen zeggen iets uit zijn auto te pakken. Vervolgens komt hij kort daarna terug samen met een andere man. Ze intimideren en bedreigen de bewoner, die van zich af weet te slaan. De mannen vluchten via de brandtrap van het flatgebouw en de bewoner schakelt meteen de politie in.

Verdachten ontkomen
Het is nog onduidelijk wat de intenties zijn geweest van de mannen. Ook is het niet duidelijk hoe en in welke richting zij gevlucht zijn. Toch hopen we dat er mensen zijn die deze mannen hebben weg zien rennen. Met name dat Belgische accent kan een opvallend kenmerk zijn, mogelijk dat het iemand is opgevallen. Daarnaast weten we dus dat diezelfde verdachte een witte man van 30 à 35 jaar oud is die een ringbaard heeft. 

Meer informatie
Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek? Woont u in de Hoofdstraat en beschikt u over een deurbelcamera die de verdachten mogelijk heeft vastgelegd? Neem dan contact op via 0900 - 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

]]>
52.7783386 6.90112685
Emmen - Aanhoudingen in onderzoek naar internationale drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/8/01-politie-houdt-man-aan-in-onderzoek-naar-internationale-drugshandel.html De politie heeft 8 mei 2023 een 40-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van internationale handel in verdovende middelen. Er zijn doorzoekingen gedaan in verschillende panden in Emmen. Het rechercheonderzoek gaat door. Mon, 08 May 2023 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/8/01-politie-houdt-man-aan-in-onderzoek-naar-internationale-drugshandel.html 2023-05-08T10:40:00Z Dit bericht is op 8 mei 2023 om 16:45 uur geüpdatet, zie hiervoor de update onderaan dit nieuwsbericht.

De aangehouden man wordt ervan verdacht dat hij zich bezig heeft gehouden met de internationale handel in verdovende middelen (vooral cocaïne) en het witwassen van de opbrengsten. De man lijkt de afgelopen jaren betrokken te zijn bij meerdere grote cocaïnetransporten. Bij deze transporten zijn grote hoeveelheden cocaïne vanuit vooral Zuid-Amerika naar Nederland geïmporteerd en verdeeld over Europa. Hierbij zijn zeer grote geldbedragen gemoeid.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. De verdachte zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Cryptocommunicatiedata

Het onderzoek naar deze verdachte liep al geruime tijd. In het onderzoek heeft de recherche onder andere gebruik gemaakt van informatie uit Sky ECC; een ‘afgeschermde’ chatservice waar criminelen onbespied met elkaar dachten te communiceren via versleutelde PGP-telefoons. Sky ECC werd in 2021 offline gehaald en de cryptocommunicatiedata werd veiliggesteld. Berichten uit deze data hebben geleid naar de aangehouden verdachte.

Drugsindustrie en zware criminaliteit

Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland.

Ondermijnende criminaliteit bestaat uit veel soorten criminaliteit en activiteiten die daarmee samenhangen. Illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Dit ondermijnt en bedreigt onze samenleving en rechtsstaat. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Criminelen ondermijnen het gezag van overheid en opsporingsdiensten en vervagen normen en waarden bij legale partijen. Hierdoor verslechtert ook de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie de betrokken criminele netwerken hard aan.

Meerdere doorzoekingen

Na de aanhouding zijn tot dit moment de woning van de verdachte en vier andere woningen, een garagebox, een bedrijfspand en een horecapand doorzocht. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van speurhonden die specifiek zijn opgeleid om te zoeken naar drugs, wapens en contant geld. Bij de doorzoekingen zijn grote hoeveelheden contant geld, twee vuurwapens en twee auto's in beslag genomen. Het onderzoek gaat verder. 

]]>
Update 8 mei 2023 16:45 uur

Het onderzoek op verschillende locaties in Emmen heeft nog de hele dag geduurd. Naast de 40-jarige man uit Emmen is inmiddels ook een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. Er zijn in totaal op negen plekken in Emmen doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn onder andere grote hoeveelheden contant geld, meerdere auto’s, tientallen telefoons, digitale goederen, munitie, vuurwapens, meerdere GPS-systemen, dure merkkleding en drugs in beslag genomen. Het onderzoek is nog niet klaar en gaat door. De verdachten zullen worden verhoord.

]]>
52.7783386 6.90112685
Assen - Man aangehouden op verdenking van betrokkenheid strafbare feiten in ziekenhuis Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/01-man-aangehouden-op-verdenking-van-betrokkenheid-strafbare-feiten-in-ziekenhuis-assen.html Op maandag 17 april is een 30-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) ten tijde van de coronapandemie. De aangehouden verdachte was in die periode als verpleegkundige werkzaam in dit ziekenhuis. Thu, 20 Apr 2023 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/01-man-aangehouden-op-verdenking-van-betrokkenheid-strafbare-feiten-in-ziekenhuis-assen.html 2023-04-20T08:44:00Z De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aan hem zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij voorlopig alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Strafrechtelijk onderzoek

De aanhouding vloeit voort uit een strafrechtelijk onderzoek dat de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland zijn gestart naar aanleiding van een aangifte door het WZA bij de politie. Het verdere onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Dit vraagt grote zorgvuldigheid.

Politie en OM begrijpen dat dit bericht vragen oproept. Vanwege de aan verdachte opgelegde beperkingen kunnen we op dit moment echter niet meer informatie delen. Daarnaast zou dit het onderzoek kunnen schaden. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Contact

Informatie die van belang kan zijn voor het strafrechtelijk onderzoek kan met de politie worden gedeeld door te bellen naar het nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem op het nummer 06-12186462. Eveneens kan een mail worden gestuurd naar altoos.noord-nederland@politie.nl.

De woordvoering over dit onderzoek ligt bij het Openbaar Ministerie, parket Noord-Nederland.

]]>
52.987863 6.54936179
Hoogeveen - Verdachte aangehouden na ernstige mishandeling in Hoogeveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/verdachte-aangehouden-na-ernstige-mishandeling-in-hoogeveen.html Woensdagavond 19 april vond er een ernstige mishandeling plaats in een pand aan de Kinholtsweg in Hoogeveen. Eén verdachte werd aangehouden. Thu, 20 Apr 2023 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/verdachte-aangehouden-na-ernstige-mishandeling-in-hoogeveen.html 2023-04-20T08:27:00Z De politie kreeg rond 19.00 uur melding nadat er een zwaargewond persoon was aangetroffen in een pand aan de Kinholtsweg in Hoogeveen.

Verdachte aangehouden
Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om een 25-jarige man die in Hoogeveen verblijft. Al snel bleek hij gewond te zijn geraakt door een ernstige mishandeling. Er werd een plaats delict ingericht en er is een onderzoek gestart. Een 32-jarige man uit Hoogeveen is aangehouden.

Onderzoek
Er is gesproken met mogelijke getuigen en er worden camerabeelden veiliggesteld. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

]]>
52.71823788 6.47409275
Nieuw Dordrecht - Gezocht - Plofkraak - Rietdekkershof - Nieuw Dordrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html De bewoners aan de Rietdekkershof in Nieuw Dordrecht liggen op de vroege ochtend van 12 maart 2023 rustig te slapen als ze rond 04:30 uur ineens ruw worden gewekt door een zware explosie. Door de ontploffing wordt een pinautomaat in het buurthuis opengebroken. Als geschrokken buurtbewoners naar buiten komen en de ravage zien, rijden de verdachten net op hoge snelheid weg in een donkerkleurige Audi. De plofkraak is op beeld vastgelegd, herkent u de vier verdachten? verdachte Thu, 20 Apr 2023 05:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html 2023-04-20T05:59:00Z Verdachten op beeld

Op de camerabeelden ziet u hoe drie verdachte personen met bivakmutsen en donkere kleding naar de automaat lopen. Ze hebben een koevoet, een explosief en een ontstekingsdraad bij zich. De eerste verdachte blijft bij de automaat en plaatst het explosief terwijl een tweede verdachte het ontstekingsdraad over straat uitrolt. De bijbehorende ontsteker wordt even verderop op de stoep geplaatst. Op de beelden van de pinautomaat zijn de ogen en een deel van het gezicht van twee verdachten te zien. 

Donkere Audi werd mogelijk eerder gezien

Op beelden van een andere camera is te zien dat een donkere Audi rond 04:30 uur achterwaarts vanaf de Oranjedorpsstraat het Rietdekkershof inrijdt. Na onderzoek weten we dat er deze nacht een donkere Audi langere tijd in Zuidoost-Drenthe heeft rondgereden. Dat gebeurde eerder in de nacht, voorafgaand aan de plofkraak. Een zwarte Audi wordt onder andere gezien op de Dordsedijk in Klazienaveen. Deze auto kwam uit de richting van Weiteveen en had ook witte kentekenplaten. 

Heeft u informatie?

Herkent u deze verdachten? Of herkent u de zwarte Audi in combinatie met (één van de) vier personen? Heeft u camerabeelden uit de omgeving van Nieuw-Dordrecht van de nacht van 12 maart waarop mogelijk de donkere Audi is te zien? Of heeft u misschien andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

]]>
]]>
Verdachte 1 Verdachte 2 Verdachte 3 De donkere Audi A5 of A7 met witte kentekenplaten De vier verdachten en de donkere Audi 52.74797073 6.96759413
Veenoord - Aanhouding na achtervolging en gevaarlijk rijgedrag https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/01-aanhouding-na-achtervolging-en-gevaarlijk-rijgedrag.html De politie heeft zaterdagavond rond 21:35 uur op de Boerdijk in Veenoord een 22-jarige man uit de gemeente Hof van Twente aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. Ook toonde de man zeer gevaarlijk rijgedrag. Sun, 16 Apr 2023 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/01-aanhouding-na-achtervolging-en-gevaarlijk-rijgedrag.html 2023-04-16T09:46:00Z Agenten zagen de man aanvankelijk rond 21:20 uur slingerend rijden over de N34 bij het knooppunt Holsloot. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, werd besloten de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder negeerde dat stopteken en ging er vandoor.

Vervolgens stopte het voertuig op de Boerdijk bij Veenoord. Twee agenten hebben geprobeerd de man aan te houden, maar daarbij verzette hij zich. De bestuurder ging er opnieuw vandoor. Daarbij ontstond een onveilige situatie, waarbij de agenten maar net konden voorkomen dat ze werden aangereden.

Uiteindelijk is de bestuurder verderop aangehouden, toen het voertuig opnieuw tot stilstand kwam. De politie heeft onder andere een autoruit ingeslagen om controle te krijgen over de verdachte.

De 22-jarige man is overgebracht naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De man wordt verder verdacht van poging zware mishandeling, het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Hij zit nog vast en hij zal worden gehoord. Het onderzoek naar de incidenten is volop gaande.   

]]>
52.72576115 6.84177261
Nieuwlande - Politie treft niet-actief drugslab aan in Nieuwlande https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/7/politie-treft-niet-actief-drugslab-aan-in-nieuwlande.html De politie heeft woensdagmiddag een niet-actief drugslab aangetroffen in Nieuwlande. Vermoedelijk werd er tot voor kort amfetamine geproduceerd. Er is niemand aangehouden. Fri, 07 Apr 2023 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/7/politie-treft-niet-actief-drugslab-aan-in-nieuwlande.html 2023-04-07T13:44:00Z Een arrestatieteam heeft woensdagmiddag een inval gedaan in een pand aan de Brugstraat in Nieuwlande. Dit naar aanleiding van een lopend onderzoek. Na de inval werd een drugslab aangetroffen wat op dat moment niet meer in werking was. Er werden in het pand diverse vaten aangetroffen met daarin mogelijk grondstoffen en drugsafval. Ook trof de politie middelen aan die worden gebruikt bij het produceren van drugs. Uit een eerste onderzoek lijkt het te gaan om een drugslab waar tot voor kort amfetamine werd geproduceerd. Uit nader onderzoek zal moeten blijken of het inderdaad om amfetamine gaat. Het Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft gisteren het drugslab ontmanteld. Ook zijn de aangetroffen goederen in beslag genomen. Er is vooralsnog niemand aangehouden, het onderzoek gaat door.

Gevaar van drugslabs
Drugslabs zijn levensgevaarlijk, niet alleen voor de verdachte(n) die zich bezighouden met de productie van drugs, maar ook voor omwonenden. Een drugslab neemt allerlei risico’s met zich mee, zoals de kans op brand of explosies. Daarnaast is het afval zeer schadelijk voor de natuur.

Wat wijst op een drugslab?
In de omgeving van een lab kan het sterk ruiken naar chemicaliën. Daarnaast worden ramen en deuren vaak afgedicht, is er meer beweging waarneembaar in de avond of nacht ten opzichte van overdag en wordt er regelmatig met busjes heen en weer gereden of gesjouwd met vaten. Als buurtbewoner vallen dit soort zaken u wellicht als eerste op. Deel altijd uw informatie als u een drugslab bij u in de buurt vermoedt! Dit kan ook altijd anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het meldformulier om www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.69223318 6.61769857
Assen - Diverse vernielingen aan auto’s na evenement op TT-circuit https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/27/diverse-vernielingen-aan-autos-na-evenement-op-tt-circuit.html Krassen op de lak en op de ruiten: tijdens een autoevenement op het TT-circuit in Assen op zondag 26 maart werden verschillende deelnemers onaangenaam verrast toen zij in hun auto wilde stappen. Hun auto bleek beschadigd. Mon, 27 Mar 2023 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/27/diverse-vernielingen-aan-autos-na-evenement-op-tt-circuit.html 2023-03-27T08:56:00Z Verschillende aangiften binnen

De beschadigde auto’s stonden geparkeerd op het binnenterrein van het circuit. De politie heeft tot nu toe tientallen aangiften binnengekregen van vernielingen. De meeste aangiften gaan over krassen in de lak en op de ruiten. Een van de aangiften maakt ook melding  van het losdraaien van wielbouten. De verwachting is dat het aantal aangiften verder zal oplopen.

Nog geen aanhoudingen

Er is nog geen verdachte aangehouden. We zijn op zoek naar getuigen en beelden van dashcams die ons kunnen helpen in het onderzoek om de mogelijke dader of daders en het motief te achterhalen.

Was u zondag op het terrein en heeft u iets verdachts gezien of gehoord?  Deel uw informatie niet via social media maar met ons. Dat kan met  onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met 0900-7000.

Doe aangifte

De politie vermoed dat er meer slachtoffers zijn van de vernielingen. We doen dan ook een oproep om aangifte te doen als u gedupeerde bent van de vernielingen. Dat kan via onderstaand aangifteformulier.

]]>
52.96419309 6.5368875
Assen - Heeft u tips over een woningoverval aan de Bremstraat in Assen? https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/heeft-u-tips-over-een-woningoverval-aan-de-bremstraat-in-assen.html Omstreeks 19:30 uur op dinsdag 14 maart 2023 kregen wij de melding van een woningoverval aan de Bremstraat in Assen. Hierbij zijn twee personen, vermoedelijk jonge meisjes, een woning binnen gegaan en hebben zij de aanwezige bewoonster overvallen. Wed, 15 Mar 2023 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/heeft-u-tips-over-een-woningoverval-aan-de-bremstraat-in-assen.html 2023-03-15T09:38:00Z Heeft u op dinsdagavond 14 maart rond het genoemde tijdstip iets gezien rondom de Bremstraat in Assen? Beschikt u over camerabeelden of over andere informatie die ons kan helpen bij het onderzoek naar deze woningoverval? Dan gaan we graag met u in gesprek! Neemt u contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
52.98733651 6.58155971
Nieuw-Dordrecht - Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-zoekt-vier-verdachten-na-plofkraak-in-nieuw-dordrecht.html De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkershof in Nieuw-Dordrecht. Rond 04:30 uur is daar geprobeerd om een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk in een donkerkleurige auto. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er een buit is gemaakt. De politie roept inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving op om camerabeelden te bekijken. Sun, 12 Mar 2023 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-zoekt-vier-verdachten-na-plofkraak-in-nieuw-dordrecht.html 2023-03-12T09:14:00Z Opvang omwonenden
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was zondagochtend rond 09:00 uur nog gaande. Zo wordt er gekeken of er niet nog andere explosieven bij de geldautomaat zijn. Ook wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief. De politie onderzoekt of er een buit gemaakt is. Directe omwonenden zijn opgevangen op een nabijgelegen locatie. Rond 11:00 uur gaf de EOD het sein veilig en kon men weer naar huis. 

Voertuig(en) en vluchtrichting
De plofkraak aan de Rietdekkershof is door meerdere buurtbewoners gemeld. De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. We zijn meteen met een onderzoek begonnen. Er zal sporenonderzoek worden uitgevoerd en inmiddels zijn er meerdere camerabeelden veiliggesteld. Daarnaast hebben agenten gesproken met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er minstens vier verdachten in donkere kleding betrokken waren bij de plofkraak. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk met wat voor voertuig(en) en in welke richting zij zijn weggevlucht.

Tips en camerabeelden
De politie spreekt met zoveel mogelijk getuigen en omwonenden. Het kan zijn dat iemand anders ook beschikt over waardevolle informatie of zelfs beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam. Heeft u tips of beelden? En heeft u die nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via 0800-7000. U kunt tips en beelden ook insturen via Politie.nl of onderstaand tipformulier. 

UPDATE 14:00 UUR

Donkerkleurige auto
Uit onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk zijn weggevlucht in een donkerkleurige auto. Dat is vlak na de plofkraak gebeurd, zo rond 04:30 uur. Het voertuig was vermoedelijk voorzien van een witte kentekenplaat. We sluiten op dit moment niet uit dat er ook een ander voertuig betrokken is geweest bij de plofkraak. Daarnaast zien we vaak dat daders van plofkraken een voorverkenning doen. Mogelijk dat dit voertuig of andere verdachte voertuigen eerder in Nieuw-Dordrecht zijn gezien.  

Oproep aan inwoners Nieuw-Dordrecht en omgeving: bekijk camerabeelden
De politie doet een oproep aan alle inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving, die in het bezit zijn van camera's. We willen u vragen om deze beelden te bekijken in het tijdvak van 03:30 uur en 05:30 uur. Ziet u een donkerkleurige auto op de beelden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Ziet u een ander verdacht voertuig of een verdacht persoon? Laat het ons dan ook weten. Tenslotte kan het zijn dat het voertuig eerder in Nieuw-Dordrecht is geweest voor een voorverkenning. Misschien heeft u de afgelopen dagen iets verdachts gezien in de omgeving van de Rietdekkershof.

Aanvankelijk meldden we dat het zou gaan om een donkerkleurige Audi, maar het kan ook zijn dat het om een ander merk gaat. 

Alle belangrijke informatie, tips en relevante beelden kunt u delen via onderstaand tipformulier. U kunt ons ook bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). 

]]>
52.74749373 6.96785638
Emmen - Drugslab opgerold in Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/9/01-drugslab-opgerold-in-emmen.html Bij een inval in een pand aan de Boslaan in Emmen heeft de politie woensdagmiddag 8 maart een synthetisch drugslab opgerold. Daarbij zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Emmen en een 58-jarige man uit Tilburg. Thu, 09 Mar 2023 15:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/9/01-drugslab-opgerold-in-emmen.html 2023-03-09T15:55:00Z De politie kwam het lab in de wijk Emmerschans op het spoor tijdens een lopend politieonderzoek in de Eenheid Zeeland-West Brabant. Het spoor kwam uit bij het pand aan de Boslaan. De twee verdachten konden hier op heterdaad worden aangehouden op verdenking van de productie van synthetische drugs en voorbereidingshandelingen voor het produceren van synthetische drugs.

De aanwezige spullen zijn door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie onderzocht, zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Georganiseerde criminaliteit
Productie en handel van synthetische drugs vallen net als witwassen onder ondermijnende criminaliteit. Criminelen maken voor de illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Voor politie en OM heeft de aanpak van ondermijning een grote urgentie. Ondermijnende criminaliteit zorgt voor onveilige situaties en het ontwricht de samenleving.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Boslaan in Emmen iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op de Themapagina ‘Hoe te handelen bij aantreffen van een mogelijke drugslab'

]]>
52.7913075 6.91919368
Assen - Gaslekkage door koperdiefstal in Assen: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/01-gaslekkage-door-koperdiefstal-assen.html Tientallen bewoners van de Torenlaan in Assen moesten maandagavond 6 maart enige tijd hun woning verlaten vanwege een gaslek in de straat. De lekkage ontstond in een leegstaande woning en is veroorzaakt door een koperdiefstal. Tue, 07 Mar 2023 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/01-gaslekkage-door-koperdiefstal-assen.html 2023-03-07T09:05:00Z Omstreeks 18:30 uur ruikt een passant een sterke gaslucht rond een huis aan de Torenlaan. Uit metingen van de brandweer en netbeheerder werd duidelijk dat de hele woning was volgelopen met gas. Daarop is GRIP 1 ingesteld en de woonhuizen en panden in de omgeving zijn ontruimd. Bewoners en gebruikers zijn in een nabijgelegen kerk ondergebracht. Uit de eerste bevindingen ter plaatse werd snel duidelijk dat het gaslek is ontstaan door de diefstal van koperen gasleidingen. Rond 21:30 uur werd sein veilig afgegeven en konden bewoners terug naar hun huis.

Diefstal tussen zondagavond en maandagmiddag

De politie is een onderzoek gestart. Dinsdag doen specialisten sporenonderzoek in de woning. Er is met omwonenden gesproken en we kijken we naar camerabeelden.

De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond 22:30 uur en maandagmiddag 18:30 uur. Heeft u in deze periode iets opvallends gezien rondom de woning? Zag u bijvoorbeeld personen die langere tijd in of rondom de woning waren? Of een auto die opvallend geparkeerd stond? Neem dan contact op met de politie. Ook als u in bezit bent van een beveiligings- of deurbelcamera waarop mogelijk de diefstal of de verdachte(n) te zien zijn, komen we graag met u in contact.

U kunt bellen naar 0900-8844. Wilt u uw tips liever anoniem doorgeven? Bel dan 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

]]>
52.99276924 6.56151933
Assen - Geweldsincident in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/27/geweldsincident-in-assen.html Op zondagavond 26 februari 2023 ontvingen we even voor 23:00 uur de melding van een geweldsincident aan de Kerkstraat in Assen. Bij dit incident heeft één persoon gering letsel opgelopen. Mon, 27 Feb 2023 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/27/geweldsincident-in-assen.html 2023-02-27T08:52:00Z Steekverwonding

Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Assen, bleek een steekverwonding te hebben. Hij raakte lichtgewond. Naar de toedracht van dit incident loopt een onderzoek. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Tips

We willen graag weten wat zich aan de Kerkstraat heeft afgespeeld. Heeft u informatie of andere achtergrondinformatie waarvan u vermoedt dat dit interessant kan zijn voor het onderzoek? We komen graag met u in contact. Bel met 0900-8844 of neem contact met ons op via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.99307207 6.56026338
Zuidwolde - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/01-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html Bij een conflict aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan in Zuidwolde is maandagmiddag 20 februari vermoedelijk op een woning geschoten. De verdachte werd even later aangetroffen in de omgeving van Tiendeveen. Hier werd hij aangehouden. Bij deze aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost. De politie doet nader onderzoek naar wat er in Zuidwolde is gebeurd. Tue, 21 Feb 2023 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/01-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html 2023-02-21T08:45:00Z Omstreeks 16:30 uur komt bij de politie de melding binnen van een conflict aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan waarbij vermoedelijk op een woning is geschoten. De verdachte gaat er na het incident in zijn auto vandoor. De politie is na de melding direct op zoek gegaan naar de man. Hij wordt iets na 18:00 uur gezien in de omgeving van Tiendeveen. Omdat er bij het incident is geschoten starten de agenten een zogenaamde uitpraatprocedure (BTGV). Omdat verdachte niet luistert naar de bevelen van de agenten wordt een waarschuwingsschot gelost. Hierna kan de verdachte, een 41-jarige man uit Hoogeveen, worden aangehouden. In zijn voertuig worden een luchtbuks en een groot geldbedrag aangetroffen.

Getuigen en camerabeelden gezocht

Weet u meer over wat er maandagmiddag aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan in Zuidwolde is gebeurd of hebt u gezien dat er op de woning is geschoten? Heeft u camerabeelden uit de omgeving van de Mevrouw Jans-Dijkstralaan waar de verdachte of het mogelijke schietincident op is te zien? Of heeft u op een andere manier informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844. U kunt ook het online tipformulier gebruiken. Via dit tipformulier kunt u ook camerabeelden met ons delen. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000.

]]>
52.6694321 6.42413038
Assen - Politie zoekt getuigen van conflict op het Kerkplein in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/17/politie-zoekt-getuigen-van-conflict-op-het-kerkplein-in-assen.html Buiten een horecagelegenheid op het Kerkplein ontstaat op de avond van 16 februari rond 21:35 een conflict. Een melder belt de politie en laat weten ook harde knallen gehoord te hebben. Op de plek van het incident aangekomen, doet de politie onderzoek en houdt kort daarna in de omgeving een verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Emmen. Hij is aangehouden voor bedreiging. Het onderzoek gaat vandaag verder en de politie komt graag in contact met getuigen of mensen die camerabeelden hebben uit de omgeving. Fri, 17 Feb 2023 10:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/17/politie-zoekt-getuigen-van-conflict-op-het-kerkplein-in-assen.html 2023-02-17T10:28:00Z Omgeving tijdelijk afgezet voor onderzoek

Nadat agenten aankomen op het Kerkplein zetten zij de nabije omgeving af. Zo worden eventuele sporen niet vernietigd. Op de plek van het incident spreken politieagenten met mogelijke getuigen en zoeken zij naar sporen. Even later houden agenten in de omgeving van het Kerkplein kort daarop de verdachte jongeman aanhouden.

Deel informatie met de politie

Het onderzoek gaat vandaag verder. We bekijken camerabeelden en spreken met getuigen. Heeft u informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Bent u getuige geweest van het conflict op het Kerkplein? Of heeft u bijvoorbeeld camerabeelden uit de omgeving van het Kerkplein die voor ons van belang kunnen zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook via het tipformulier hieronder of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
52.99223641 6.56000901
Emmen - [Update] Vierde verdachte aangehouden na aantreffen overleden persoon aan Hunenbaan https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/01-drie-verdachten-aangehouden-na-aantreffen-overleden-persoon-aan-hunenbaan.html De politie heeft zaterdag 11 februari drie verdachten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van 35-jarige man uit Emmen. Dinsdag 14 februari is een vierde verdachte aangehouden. Het slachtoffer is die zaterdagochtend rond 07.15 uur onder verdachte omstandigheden overleden aangetroffen op de galerij van een wooncomplex aan de Hunenbaan. Sun, 12 Feb 2023 14:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/01-drie-verdachten-aangehouden-na-aantreffen-overleden-persoon-aan-hunenbaan.html 2023-02-12T14:20:00Z De recherche doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man om het leven is gekomen. Forensische Opsporing heeft in en rondom de plek waar het slachtoffer is gevonden sporenonderzoek gedaan. Alle scenario’s staan op dit moment nog open en ook een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten.

Drie aanhoudingen

De politie heeft zaterdagochtend drie verdachten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden. Het gaat om een 20-jarige man uit Emmen, een 22-jarige man uit Emmen en een 23-jarige man uit Emmen. Zij zitten nog vast en worden gehoord. De recherche doet onderzoek naar hun rol en mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de 35-jarige man. Dinsdag 14 februari is een 23-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden. 

Tips en meer informatie

Het onderzoek naar de toedracht van het overlijden is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord? Dan komen wij heel graag met u in contact via 0900-8844 of via het tipformulier. U kunt ook anoniem melding doen via M. op 0800-7000.

]]>
52.7783386 6.90112685
Hoogeveen - Aanhoudingen na schietincident in Hoogeveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/aanhoudingen-na-schietincident-in-hoogeveen.html Rond 9:00 uur zondagmorgen 12 februari kreeg de politie een melding van een schietincident aan de Ten Oeverstraat in Hoogeveen. Er zijn bij dit incident geen gewonden gevallen. Sun, 12 Feb 2023 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/aanhoudingen-na-schietincident-in-hoogeveen.html 2023-02-12T12:59:00Z Na een conflict in het pand  aan de Ten Oeverstraat is er met een wapen geschoten. De politie is direct een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd. Er zijn twee personen aangehouden, een 27-jarige man en een 28-jarige man, beide afkomstig uit Hoogeveen.

Daarnaast is de politie in gesprek met getuigen en worden camerabeelden onderzocht om een beter beeld te krijgen van wat er zich deze zondagmorgen allemaal heeft afgespeeld in en rond het pand.

 

]]>
52.71823788 6.47409275
Gees - Vier mannen gewond bij incident op vakantiepark in Gees https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/6/01-vier-mannen-gewond-bij-incident-op-vakantiepark-in-gees.html In een vakantiewoning aan De Kamp in Gees heeft een 33-jarige man uit de gemeente Coevorden drie mensen verwond. Bij het incident is de verdachte zelf ook gewond geraakt. De man is aangehouden en zit vast. Mon, 06 Feb 2023 10:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/6/01-vier-mannen-gewond-bij-incident-op-vakantiepark-in-gees.html 2023-02-06T10:08:00Z In de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari komt omstreeks 02:00 uur een melding binnen van een conflict op een vakantiepark aan De Kamp in Gees. Daar blijkt een conflict te zijn in een chalet. Agenten die de woning binnen gaan, zien dat de verdachte onder dreiging van een mes een man vasthoudt. In de woning zijn ook twee andere gewonde mannen aanwezig.

Om de dreigende situatie direct onder controle te krijgen, is door de politie gebruik gemaakt van het stroomstootwapen. De verdachte raakte hierdoor buiten kennis. De inzet van het stroomstootwapen zal, zoals voorgeschreven in de richtlijn, worden getoetst op onder meer rechtmatigheid en proportionaliteit.

Twee slachtoffers, mannen van 43 en 29 uit de gemeente Coevorden, zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee getuigen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Emmen, één van hen is na verhoor naar het ziekenhuis gestuurd voor behandeling.

In de woning wordt sporenonderzoek verricht en de politie hoort getuigen over het incident. De verdachte wordt maandag 6 februari overbracht naar het cellencomplex en wordt dan verhoord.

]]>
52.74563199 6.68062233