Alle berichten | Drenthe (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/drenthe.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Drenthe nl Fri, 01 Dec 2023 22:55:39 GMT 2023-12-01T22:55:39Z nl Emmen - Twee personen gewond na conflict Wilhelmsweg https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/01-twee-personen-gewond-na-conflict-wilhelmsweg.html Maandagavond 27 november kreeg de politie melding van een conflict aan de Wilhelmsweg in Emmen. Ter plaatse aangekomen treffen agenten twee gewonde slachtoffers, beide met snijverwondingen. De politie is een onderzoek gestart. Er is nog niemand aangehouden. Tue, 28 Nov 2023 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/01-twee-personen-gewond-na-conflict-wilhelmsweg.html 2023-11-28T10:22:00Z De melding kwam binnen rond 18:00 uur. Als agenten ter plaatse komen blijken er twee mannen (37 en 41) uit Emmen gewond te zijn geraakt bij een conflict of vechtpartij. Beide mannen hebben meerdere snijverwondingen op het lichaam en zijn gisteravond ter controle overgebracht naar de huisartsenpost. 

Na het incident is de politie direct een onderzoek gestart. Agenten spraken met mogelijke getuigen en deden sporenonderzoek. De aanleiding en toedracht van het conflict wordt onderzocht.

]]>
52.74254103 6.85886627
Veeningen - Update: tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is vanochtend een 20-jarige man aangehouden. De politie vermoedt dat Cas is mishandeld op het moment dat hij naar huis wilde gaan na een feest.  De rol van de verdachte wordt onderzocht. Mon, 27 Nov 2023 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html 2023-11-27T10:25:00Z Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte de toen 23-jarige Cas ernstig gewond. Op 15 augustus, een maand later, komt Cas te overlijden. De politie ging lange tijd uit van een ongeval. Onlangs kwam er nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoek werd heropend.

Oproep
De politie deed dinsdag 14 november 2023 een oproep in het programma Opsporing Verzocht en riep onder andere een man in een grijze trui en een blonde vrouw in het wit op om zich te melden. De recherche ontving na deze oproep 16 tips. Dit heeft enorm bijgedragen aan het onderzoek. Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waaronder de man in de grijze trui en de vrouw in het wit. Dit alles heeft geleid tot nieuwe informatie, waarop de verdachte is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente De Wolden. Het betreft een ander persoon dan de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

Beperkingen
We onderzoeken op het moment de rol en betrokkenheid van deze 20-jarige man. Hij zit vast en in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. Er wordt nog steeds gesproken met getuigen en daarmee loopt het onderzoek nog volop. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update 28 november 2023
De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente De Wolden. De verdachte zit in volledige beperkingen, hij mag alleen contact met een advocaat hebben. We gaan met hem in verhoor en zijn rol wordt onderzocht. Evenals de eerder aangehouden verdachte betreft ook deze verdachte niet de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

]]>
52.6663389 6.37220653
Drenthe - Tientallen geldezels gehoord, 155 aangiftes van oplichting behandeld https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 28 verdachten gehoord, 30 stopgesprekken en 90 verdachten die een waarschuwingsbrief ontvangen. Het is een deel van het resultaat van de afgelopen week in Drenthe, die in het teken stond van de aanpak van geldezels. Deze verdachten kunnen in verband worden gebracht met in totaal 155 slachtoffers met - bij elkaar opgeteld - een schadebedrag van €30.295,-. Thu, 23 Nov 2023 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 2023-11-23T10:19:00Z Geldezels, ook wel moneymules genoemd, zijn personen die hun bankrekening beschikbaar stellen aan criminelen, vaak voor een vergoeding. De door criminelen buitgemaakte bedragen, vaak door middel van oplichting, worden overgemaakt naar die rekeningen en daardoor blijven verdachten van de oplichting vaak buiten beeld. Geldezels zijn zich niet altijd bewust van het feit dat zij hiermee strafbaar zijn, laat staan dat ze de gevolgen kunnen overzien, zoals het niet kunnen openen van een bankrekening of afsluiten van een hypotheek.

Kwetsbare verdachten
Vaak zien we dat jongeren geronseld worden of dat er bewust kwetsbare mensen benaderd worden, bijvoorbeeld mensen in geldnood. Een (enkel) strafrechtelijke vervolging kan daarmee soms tot nog meer problemen leiden. Daarom kijkt politie samen met het Openbaar Ministerie (OM) en partners als de reclassering en schuldhulpverlening naar een effectievere oplossing voor de langere termijn. Hiermee is er ook oog voor eventuele problematiek rondom een verdachte, wat de kans op herhaling verkleint.

Resultaten
In de afgelopen week werden in Drenthe 28 verdachten verhoord om zich te verantwoorden over zaken met betrekking tot aan- en verkoopfraude, bijvoorbeeld het niet nakomen van een leverings- of betalingsverplichting en het witwassen van crimineel geld. 

 • Negen verdachten kregen in overleg met het OM een dagvaarding en moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter;
 • Drie verdachten kunnen een uitnodiging verwachten voor een zogeheten OM-hoorzitting, waarbij de verdachte verantwoording moet afleggen tegenover de officier van justitie;
 • Twee verdachten kregen een taakstraf opgelegd;
 • Drie verdachten krijgen een vervolgtraject bij Halt;
 • Twee personen kregen te horen dat hun rol nader wordt onderzocht, er is meer onderzoek nodig om het vervolgtraject voor hen te bepalen;
 • In tien zaken bleek er na het verhoor van verdachten onvoldoende bewijs te zijn, in overleg met het Openbaar Ministerie werden deze verdachten niet strafrechtelijk vervolgd.

Daarnaast werd er bij drie verdachten een zogenaamde schadevergoedingsmaatregel getroffen. Het gaat onder andere om de twee hierboven genoemde verdachten die eveneens een taakstraf opgelegd kregen. Met hen is afgesproken dat zij de financiële schade van de slachtoffers (deels) gaan vergoeden.

Stopgesprekken
De komende tijd zal er strafrechtelijk onderzoek worden gedaan naar nog zestien andere verdachten in Drenthe. Het gaat om zaken met in totaal 83 aangevers met een totaal schadebedrag van bijna 13.000 euro.  

Naast de in totaal 44 strafrechtelijke onderzoeken werd met 30 andere verdachten een stopgesprek gevoerd. Deze verdachten hebben tot eind van dit jaar om de schadebedragen van hun slachtoffers te vergoeden. Voldoen ze hier niet aan, dan komt er alsnog voor hen een strafrechtelijk vervolg. 

De komende weken worden nog eens 90 verdachten uit Drenthe door de politie bezocht, zij ontvangen een officiële waarschuwingsbrief. 

]]>
52.98786299 6.54936171
Veeningen - Gezocht - Informatie dood Cas - Veeningen - Veeningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022, wordt Cas Steenbergen ’s ochtends thuis buiten kennis door zijn ouders aangetroffen. Op 15 augustus overlijdt de toen 23-jarige Cas. Weet jij meer? Tip ons! verdachte Wed, 22 Nov 2023 08:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html 2023-11-22T08:15:00Z In deze nacht van 16 op 17 juli 2022 komt de 23-jarige Cas Steenbergen thuis na een feest in het Drentse Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen. Hij blijkt ernstig gewond te zijn geraakt en wordt de volgende morgen door zijn ouders in bed aangetroffen. Op dat moment is hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus, een maand later, overlijdt Cas.

Het is onduidelijk wat er met hem is gebeurd en hoe hij gewond is geraakt. Politie en Openbaar Ministerie gingen enige tijd uit van een noodlottig ongeval, maar op basis van nieuwe informatie blijkt dat er mogelijk geen sprake was van een ongeluk. Het onderzoek is heropend en de politie is op zoek naar een aantal specifieke personen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over wat er met Cas is gebeurd. 

Bewakingsbeelden
Zo zijn we dringend op zoek naar een man die te zien is op bewakingsbeelden van die nacht. Het gaat om beelden van de ingang van het feestterrein. Hierop is te zien dat Cas over het fietspad langs het feestterrein rijdt. Een paar seconden daarna zien we een man achter Cas aan rennen, waarna beiden uit beeld verdwijnen, achter de feesttent. Die man keert zo’n 35 seconden later weer terug, maar er is niet te zien of er contact is geweest tussen hem en Cas. We komen heel graag in contact met deze man. De beelden delen we nog niet, omdat we de man de kans willen geven met ons contact op te nemen en we zijn exacte rol nog onderzoeken.

Man en vrouw
De man op beelden is vermoedelijk begin 20 jaar en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en we willen graag weten wie hij is. Hij werd door een vrouw op afstand gehouden, alsof ze hem wilde tegenhouden. Ook met haar komt de politie graag in contact. Het gaat om een vrouw met blond haar, een witte jas en een zwarte broek. Zij kan ons waarschijnlijk meer vertellen.

Mogelijke getuigen
Er stonden nog meer mensen in de buurt van Cas die ons mogelijk iets kunnen vertellen. Het gaat om een jonge vrouw in een roze hoodie/trui en een jonge vrouw in mintgroene bovenkleding. Zij leken bij elkaar te horen. Mogelijk zijn ze voor ons waardevolle getuigen die iets gezien hebben van of gehoord hebben over wat er met Cas is gebeurd. 

Heeft u informatie?
We willen heel graag spreken met de hierboven omschreven personen, maar natuurlijk geldt voor iedereen die informatie heeft over die bewuste nacht en over wat er met Cas gebeurd is dat we heel graag met hen in contact komen. Alle informatie, hoe onbelangrijk of klein het misschien ook lijkt, kan voor het onderzoek van belang zijn. 

Neem contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. Ook anoniem informatie delen is altijd mogelijk. Bel hiervoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Opsporing Verzocht 14 november

Op dinsdag 14 november besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek. Er werd een reconstructie getoond en beelden van het feest die bewuste nacht. Onderaan deze pagina is het item terug te kijken. De uitzending leverde 9 tips op. Deze worden uitgelopen door het onderzoeksteam, maar duidelijk is dat er informatie tussen zit waarop doorgerechercheerd kan worden. 

Opsporing Verzocht 21 november

Vorige week dinsdag deden we een dringend beroep op getuigen, of mensen die via via iets hadden gehoord over wat er met Cas was gebeurd. Nog tijdens die uitzending werd er al gebeld. Tot de start van de uitzending gisteravond hebben er 16 mensen contact met ons opgenomen om informatie te delen over wie er bijvoorbeeld die avond op het feest waren. Daar zit ook echt nieuwe informatie voor ons bij. Gisteravond deden we de oproep om informatie met ons te delen opnieuw. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er in de nacht van 16 op 17 juli 2022 precies met Cas is gebeurd. We houden op basis van de verklaringen die bij ons binnen zijn gekomen nog rekening met meerdere scenario's. Wat in ieder geval duidelijk is geworden nu we met meerdere mensen hebben gesproken, is dat er zeker nog mensen rondlopen die informatie hebben en zich niet bij ons gemeld hebben. Daarom blijven we de oproep doen: ben jij diegene die meer weet? Meld je dan! 

]]>
 • Op 27 november heeft de politie een 20-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden aangehouden. Op dit moment wordt er vanuit gegaan dat Cas mishandeld is op het moment dat hij wegfietste van het feestterrein. De recherche onderzoekt de betrokkenheid en rol van de verdachte. Het onderzoek loopt nog volop, we zijn nog in gesprek met getuigen en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zie voor meer informatie: https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html
 • De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man, eveneens uit de gemeente de Wolden. 
 • Beide verdachte zijn heengezonden. De 20-jarige man blijft verdachte in het onderzoek. De 18-jarige man is niet langer verdachte.
 • ]]>
  ]]>
  Op de afbeelding staat het slachtoffer 52.6663389 6.37220653
  Emmen - Politie onderzoekt steekincident in Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-wijk-emmerhout.html Afgelopen nacht is in het ziekenhuis in Emmen een gewonde man binnengekomen. Hij bleek enkele steekverwondingen te hebben. De politie doet onderzoek naar hoe en waar de man precies gewond is geraakt en vraagt getuigen zich te melden. Wed, 15 Nov 2023 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-wijk-emmerhout.html 2023-11-15T12:50:00Z De melding van de gewonde man kwam bij ons binnen rond 2:30 uur. Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Emmen. Hij is met steekverwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De man vertrok aan begin van de nacht lopend vanaf de Laan van het Kwekebos richting de Laan van de Eekharst, in de wijk Emmerhout. De man geeft aan in de nabijheid van de Eekharstvijver te zijn aangevallen door een man. Hierbij is hij gestoken. De verdachte is daarna mogelijk weggefietst. De verdachte zou donkere kleding hebben gedragen. De politie doet nader onderzoek naar wat er precies is gebeurd. We spreken hiervoor met het slachtoffer en doen een oproep aan getuigen om zich bij ons te melden.

  Deel uw informatie met ons

  We doen onderzoek en komen graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over dit incident. Woont u in de wijk Emmerhout en heb je camerabeelden waarop wellicht iets te zien is of heeft u informatie opgevangen over een steekincident of een worsteling nabij de vijver aan de Laan van de Eekharst? Of heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag een persoon met donkeren kleding op een fiets gezien in de wijk Emmerhout? Neem dan contact met ons op!

  Contact

  Geef uw tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

  ]]>
  52.78772431 6.9294696
  Assen - Agent gewond bij aanhouding: verdachte veroordeeld tot vier maanden cel https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html Op donderdagochtend 28 september om 10:00 uur ontving de politie een melding over een 24-jarige man uit Delfzijl die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen. Tue, 14 Nov 2023 13:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html 2023-11-14T13:40:00Z Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de verdachte is tweemaal aangifte gedaan van geweld tegen politieambtenaren (GTPA).

  Update: vervolging
  De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor het aanvallen van twee agenten. Daarnaast is hij verplicht een schadevergoeding van €450,- te betalen aan de agent die in zijn gezicht werd geslagen.

  Reactie clusterchef
  Na de uitspraak sprak Esther Sopacua, clusterchef Assen, haar waardering uit voor de snelle en doortastende handelingen van alle betrokken agenten tijdens het incident. "De veiligheid van onze collega’s is van het grootste belang. We zijn tevreden met de uitkomst van de rechtszaak en hopen dat dit een duidelijk signaal afgeeft tegen geweld gericht op politieagenten en andere hulpverleners."

  ]]>
  52.99064295 6.56947634
  De Schiphorst - Onderzoek naar omstandigheden rondom overlijden van Cas Steenbergen heropend https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html De politie en het Openbaar Ministerie hebben onlangs het onderzoek naar de omstandigheden rondom het overlijden van Cas Steenbergen heropend. De ouders en directe betrokkenen zijn hierover reeds geïnformeerd. Het onderzoek wordt heropend op basis van nieuwe informatie. Wed, 08 Nov 2023 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html 2023-11-08T09:00:00Z Cas is in de nacht van 16 op 17 juli 2022 ernstig gewond geraakt, toen hij van het feestterrein bij CH De Wolden in Veeningen naar zijn huis in De Schiphorst fietste. De ouders van Cas troffen hem ’s ochtends aan en op dat moment was hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus 2022 overleed de toen 23-jarige Cas.

  De politie is op 17 juli begonnen met een onderzoek naar wat er met Cas kan zijn gebeurd. Als politie en OM gingen we er tot nu toe vanuit dat er sprake was van een noodlottig ongeval, ergens tussen het feestterrein en zijn huis in De Schiphorst. Tot op heden is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd met Cas. We hopen dat we op basis van die nieuwe informatie én aanvullend onderzoek duidelijk kunnen krijgen wat de oorzaak kan zijn geweest voor het ernstige letsel van Cas. 

  Dat aanvullende onderzoek is volop gaande. We hebben inmiddels gesproken met mogelijke getuigen en betrokkenen en we kijken opnieuw naar de resultaten van het eerdere onderzoek. Samen met de nieuwe informatie moet dat leiden tot een betere tijdlijn en reconstructie van wat er met Cas kan zijn gebeurd. We hopen op korte termijn meer informatie vanuit het onderzoek te kunnen delen. 

  ]]>
  52.6663389 6.37220653
  Assen - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident Maria in Campislaan Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober omstreeks 17:40 uur 112. Zij hebben schoten gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. Er zijn zes verdachten aangehouden. Thu, 05 Oct 2023 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html 2023-10-05T10:54:00Z Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

  Conflict meerdere personen
  Agenten horen van getuigen dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken zijn. In de omgeving gaan meerdere politie-eenheden op zoek naar de betrokken personen.

  Zes aanhoudingen
  Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat (twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem). In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. Op donderdag 5 oktober is ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het conflict en het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

  Op verschillende locaties in Assen zijn vervoersmiddelen (twee auto’s en twee fietsen) in beslag genomen voor onderzoek.

  Politieonderzoek
  Het politieonderzoek gaat door. Zo worden diverse sporen geanalyseerd door specialisten. In de omgeving van het schietincident wordt uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.

  Deel uw informatie met de politie
  Heeft u camerabeelden van het schietincident, wat daaraan voorafging of wat er daarna gebeurde? Verspreid deze dan niet online maar deel ze met de politie. U kunt uw beelden aan ons doorsturen door het onderstaande tipformulier in te vullen. Heeft u het incident zien gebeuren maar nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met ons op. Ook als u andere informatie heeft die ons kan helpen in het onderzoek, elk klein detail kan daarin belangrijk zijn, vragen we u contact met ons op te nemen.

  U kunt ons bellen op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Informatie die u in het onderstaande tipformulier deelt, komt direct bij het onderzoeksteam terecht.

  ]]>
  53.00054561 6.5449538
  Hoogeveen - Verdachte aangehouden na steekincident Hoogeveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/3/01-verdachte-aangehouden-na-steekincident-hoogeveen.html Een vrouw werd maandagmiddag in de Kortewijkstraat in Hoogeveen gestoken door een man. Hij ging er vandoor en werd later in een woning aangehouden. Het politieonderzoek loopt nog. Tue, 03 Oct 2023 06:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/3/01-verdachte-aangehouden-na-steekincident-hoogeveen.html 2023-10-03T06:40:00Z Op 2 oktober rond 17:30 uur vond het steekincident plaats voor een woning aan de Kortewijkstraat. Het slachtoffer, een 59-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte bij het steekincident gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis om daar te worden behandeld aan haar verwondingen.

  Verdachte aangehouden

  De verdachte ging er na het steekincident vandoor en kon rond 18:00 uur worden aangehouden in een woning aan De Plevier, ook in Hoogeveen. De 63-jarige man uit Hoogeveen is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Hij wordt verhoord over wat er aan de Kortewijkstraat is gebeurd.

  Iets gezien of gehoord?

  Er is ter plaatse (sporen)onderzoek verricht, maar het onderzoek naar wat er is gebeurd is nog niet afgerond. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan komen we graag met u in contact. Bel de politie: 0900-8844, of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

  ]]>
  52.71863588 6.47831659
  Coevorden - Vier aanhoudingen na schiet- en steekincident Coevorden https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/1/01-vier-aanhoudingen-na-schiet--en-steekincident-coevorden.html Zaterdag 30 september zijn er vier personen aangehouden na een schiet- en steekincident aan de Scholekster in Coevorden. Het politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog in volle gang. Sun, 01 Oct 2023 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/1/01-vier-aanhoudingen-na-schiet--en-steekincident-coevorden.html 2023-10-01T09:26:00Z Zaterdagochtend rond 9:45 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schietincident waarbij in ieder geval één persoon gewond zou zijn geraakt. Aan dit schietincident zou mogelijk een ruzie of conflict vooraf zijn gegaan. Toen agenten ter plaatse aankwamen troffen zij daar een 40-jarige man uit Utrecht gewond aan. Hij had een schotwond. Wij zijn direct een groot onderzoek gestart naar wat er zich aan de Scholekster heeft afgespeeld en waar mogelijke verdachten zich ophielden. Voor het zwaargewonde slachtoffer werd direct medische hulp ingeschakeld. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI), een droneteam van de Landelijke Eenheid en een politiehelikopter kwamen naar de plaats van het incident. De DSI heeft op het terrein gezocht naar eventuele wapens en verdachten. De politiehelikopter bood hierbij ondersteuning vanuit de lucht.

  Ook een steekincident

  Al snel werd duidelijk dat zich op het terrein aan de Scholekster een ruzie/conflict heeft afgespeeld met meerdere betrokkenen, waarbij het schietincident plaatsvond. De vermoedelijke schutter zou hierbij zijn gestoken. Voor dit steekincident kon direct een minderjarige jongen worden aangehouden. De DSI heeft enige tijd gezocht op het terrein naar andere mogelijke betrokkenen of verdachten, maar deze zijn daar niet meer aangetroffen. Halverwege de middag was het (sporen)onderzoek op de locatie van de incidenten klaar en later op de dag konden nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wat er aan de Scholekster is gebeurd. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 uit Coevorden. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke schutter.

  Deel uw informatie

  Het politieonderzoek gaat door. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De recherche is bezig in kaart te brengen wat er precies is gebeurd en wat de precieze rol was van de aangehouden verdachten bij deze incidenten. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in ons onderzoek naar de incidenten en de verdachten? Bel dan met 0900-8844 of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

  ]]>
  52.6438607 6.7188562
  De Punt - Spookrijder licht gewond na aanrijding A28 https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/27/01-spookrijder-licht-gewond-na-aanrijding-a28.html Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden nadat hij al spookrijdend een ongeval veroorzaakte op de A28 bij De Punt. De verdachte had geen geldig rijbewijs en hij was onder invloed. Wed, 27 Sep 2023 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/27/01-spookrijder-licht-gewond-na-aanrijding-a28.html 2023-09-27T07:23:00Z Bij dit ongeval waren enkele andere voertuigen betrokken en de spookrijder is licht gewond geraakt. Verder raakte er niemand gewond. De A28 werd tijdelijk volledig afgesloten.

  Rond 04:30 uur in de nacht van 26 op 27 september kwam de melding binnen van een spookrijder op de A28 die vanuit Haren in de richting van Glimmen reed. Bij De Punt kwam hij in botsing met een personenauto. De spookrijder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens overgebracht naar het cellencomplex voor verhoor.

  De politie doet nader onderzoek naar het incident.

  ]]>
  53.11159607 6.61375146
  Coevorden - Politie deelt 49 boetes uit bij illegale scootermeeting bedrijventerrein Coevorden https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/26/01-scootermeeting-coevorden.html Een grote groep van scooterrijders kwam op zondag 24 september omstreeks 12:40 bij elkaar aan de Mars in Coevorden op een illegale scootermeeting. De politie heeft een einde gemaakt aan deze bijeenkomst en meerdere bekeuringen uitgedeeld. Tue, 26 Sep 2023 15:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/26/01-scootermeeting-coevorden.html 2023-09-26T15:05:00Z Ruim 70 mensen
  Op zondag 24 september 2023, omstreeks 12:40 uur, vond een illegale scootermeeting plaats op De Mars in Coevorden. Collega’s zijn ter plaatse gegaan. Zij troffen op het industrieterrein De Mars in Coevorden een flinke groep van 70 scooters met bestuurders aan.

  Interventie tegen de Illegale Scootermeeting
  Na deze bevinding kwam de politie in actie tegen de ongeoorloofde bijeenkomst. Agenten zagen diverse bestuurders op hoge snelheid rijden op De Mast in Coevorden. Velen droegen geen helm, en sommigen bleken zonder geldig rijbewijs te rijden. Bovendien ontbrak bij enkele voertuigen de kentekenplaat.

  Uitgeschreven Boetes
  De politie heeft van meerdere personen de namen en kentekens genoteerd.  Uiteindelijk zijn er 49 boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen waaronder deelname aan een illegale samenscholing en rijden zonder rijbewijs.

  • Deelname samenscholing 43x
  • Rijden zonder rijbewijs 2x
  • Geen (goedgekeurde) helm 2x
  • Gladde band 1x
  • Wet ID 1x

  Belang van Verkeersveiligheid
  Het rijgedrag dat we op scootermeetings zien, is niet alleen gevaarlijk voor de bestuurders zelf maar ook voor andere weggebruikers. De politie is alert op zulke bijeenkomsten en treedt handhavend op om zo een veilige situatie op de weg te behouden.

  ]]>
  52.64771488 6.73184082
  Assen - Politie onderzoekt steekincident Kerkstraat Assen (update: verdachte aangehouden) https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/23/01-steekincident-kerkstraat-assen.html Een 21-jarige man raakte in de nacht van vrijdag 22 september op zaterdag 23 september gewond bij een steekincident in de Kerkstraat Assen. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd. Sat, 23 Sep 2023 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/23/01-steekincident-kerkstraat-assen.html 2023-09-23T07:18:00Z De melding komt omstreeks 01:00 uur binnen bij de meldkamer. Meerdere eenheden gaan ter plaatse. In de Kerkstraat wordt het slachtoffer aangetroffen. De man uit Assen is gecontroleerd door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis vervoerd.

  Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving direct gezocht naar de verdachte. Ook wordt een Burgernetmelding verstuurd met daarin een signalement. Het zou gaan om een man van ongeveer 18 jaar. De verdachte droeg een rode trui en zwarte broek. Ondanks inspanningen om de verdachte te vinden, is hij niet meer aangetroffen.

  Politieonderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Er is met getuigen gesproken en er zijn camerabeelden bekeken. Ook gaan we verder in gesprek met het slachtoffer om zijn verhaal te horen. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan komen we graag met u in contact. Ook als er iets geregistreerd is op uw deurbel- of beveiligingscamera uit de omgeving, willen we dat graag weten. Bel de politie: 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

  Update 23 september 16:00 uur:
  Er is inmiddels een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Beilen. Hij zit vast en wordt verhoord.

  ]]>
  52.99300267 6.56039646
  Assen - Twee verdachten aangehouden na steekincident Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/19/01-twee-verdachten-aangehouden-na-steekincident-assen.html Maandagmiddag 18 september heeft er een steekincident plaatsgevonden nabij de Oude-Molenstraat. De politie heeft maandagavond nog twee personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Het onderzoek gaat door en de politie vraagt getuigen zich te melden. Tue, 19 Sep 2023 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/19/01-twee-verdachten-aangehouden-na-steekincident-assen.html 2023-09-19T06:54:00Z De politie kreeg maandagmiddag rond 16:30 uur de melding van het steekincident. Toegesnelde agenten troffen een gewonde 28-jarige man uit Assen aan. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel. De politie startte direct een (sporen)onderzoek. Van de twee verdachten was een duidelijk signalement beschikbaar. Zij zijn maandagavond nog aangehouden in Assen. Het gaat om twee 18-jarige jongens uit Ter Apel. Zij zitten vast en worden verhoord.

  Onderzoek gaat door

  Ons onderzoek naar de precieze toedracht van het steekincident loopt nog. We vragen getuigen om zich te melden. Heeft u het steekincident zien gebeuren of heeft u iets gezien of gehoord wat met dit incident te maken kan hebben? Of beschikt u over camerabeelden (van een mobiele telefoon, deurbelcamera of dashcam) waar het steekincident of de verdachten op zijn te zien? Deel deze informatie met de politie. Neem telefonisch contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. Beelden uploaden kan ook via het tipformulier.

  ]]>
  52.99704234 6.56192503
  Drouwen - Onderzoek naar toedracht overlijden man in recreatiewoning Drouwen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/4/01-onderzoek-naar-toedracht-overlijden-man-in-recreatiewoning-in-drouwen.html De politie doet onderzoek naar de toedracht van het overlijden van een 33-jarige man uit Musselkanaal. Zijn lichaam werd zondagmiddag 3 september rond 15:00 uur aangetroffen in een woning op een vakantiepark aan de Gasselterstraat in Drouwen. Mon, 04 Sep 2023 15:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/4/01-onderzoek-naar-toedracht-overlijden-man-in-recreatiewoning-in-drouwen.html 2023-09-04T15:22:00Z Agenten hielden maandagmiddag 4 september een 40-jarige man uit Enschede aan in het kader van eventuele verwijtbaarheid bij het overlijden. Hij zit vast en wordt verhoord.

  De politie is na het aantreffen van de overleden man begonnen met een onderzoek naar de doodsoorzaak. In de woning werd een grote hoeveelheid medicijnen aangetroffen. Uit het onderzoek moet nog blijken of deze medicijnen een rol hebben gespeeld bij het overlijden van de man.

  Heeft u informatie over het overlijden van de man, dan horen we dat graag. U kunt uw tips of informatie met ons delen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

  Update 5 september 2023
  Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de overleden man loopt nog. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat er sprake is van directe of opzettelijke betrokkenheid van de verdachte bij de dood van de overledene. De verdachte is vrijgelaten maar blijft verdachte.

  ]]>
  52.95655367 6.78931671
  Coevorden - Verdachte aangehouden na steekincident in Coevorden https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/22/verdachte-aangehouden-na-steekincident-in-coevorden.html Gisteravond vond er een steekincident plaats in Coevorden. Eén persoon raakte gewond. Kort na het incident kon een verdachte worden aangehouden. Tue, 22 Aug 2023 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/22/verdachte-aangehouden-na-steekincident-in-coevorden.html 2023-08-22T09:04:00Z De politie kreeg maandagavond 21 augustus rond 20.30 uur melding van een steekincident. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Na een eerste onderzoek en contact met getuigen bleek het incident gebeurt te zijn aan de Pampert in Coevorden. 

  Verdachte aangehouden
  Eén persoon raakte gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie startte meteen een onderzoek. Zo is er onder andere gesproken met getuigen en werd er sporenonderzoek verricht. De verdachte meldde zich enige tijd later bij het politiebureau. Hij wordt verhoord over zijn betrokkenheid bij het incident. De verdachte komt uit Coevorden, het slachtoffer uit Emmen. Beide jongens zijn minderjarig. 

  Weet u meer?
  Het onderzoek gaat door en de politie komt dan ook graag in contact met mensen die meer weten over het incident. Woont u in de omgeving van de Pampert en beschikt u over een (deurbel)camera? Of is u iets opgevallen tussen 20.00 en 21.00 uur wat mogelijk verband houdt met dit incident? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Neem dan alstublieft contact met ons op via 0900-8844. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

  ]]>
  52.66024003 6.74259835
  Meppel - Meerdere aanhoudingen na geweldplegingen in uitgaansweekenden https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/11/01-meerdere-aanhoudingen-na-geweldplegingen-in-uitgaansweekenden.html In en rond het centrum van Meppel is de afgelopen periode meerdere keren sprake geweest van (fors) uitgaansgeweld in het weekend. Het betrof incidenten in de Grote Kerkstraat en op het Prinsenplein. Fri, 11 Aug 2023 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/11/01-meerdere-aanhoudingen-na-geweldplegingen-in-uitgaansweekenden.html 2023-08-11T08:35:00Z De politie heeft onderzoek gedaan naar de verschillende incidenten, daarbij zijn beschikbare camerabeelden bekeken en is met getuigen en slachtoffers gesproken. Op basis van dit onderzoek hebben we meerdere verdachten aan kunnen houden. 

  Aanhoudingen 

  In het onderzoek naar het uitgaansgeweld op 8 juli in de Grote Kerkstraat heeft de politie vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Meppel in de leeftijd van 21, 22, 23 en 27 jaar. Bij dit incident raakte een 32-jarige man uit Meppel gewond.

  In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging op 19 maart op het Prinsenplein heeft de politie twee verdachten aangehouden; een 20-jarige man uit Meppel en een 26-jarige man uit Enschede. De 20-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een ander incident in Meppel op 16 juli. 

  Geen van de aangehouden verdachten zit nog vast.

  Aandacht voor geweld in uitgaansweekenden

  Het onderzoek naar verschillende geweldplegingen in Meppel gaat verder en we sluiten meerdere aanhoudingen in de toekomst niet uit. Ook werken we samen met de gemeente Meppel om geweldsincidenten in de toekomst te voorkomen. Wijk- en jeugdagenten spelen daarin een sleutelrol en hebben contact met inwoners, jongeren en horecaondernemers.

  ]]>
  52.69727031 6.19151776
  Hoogeveen - Politie zoekt verdachte na steekincident Schoklandstraat in Hoogeveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/6/01-politie-zoekt-verdachte-na-steekincident-schoklandstraat-in-hoogeveen.html Een conflict aan de Schoklandstraat tussen meerdere jonge mannen escaleert op zaterdagavond 5 augustus iets voor middernacht. Eén van de mannen steekt het slachtoffer, een 19-jarige man uit Hoogeveen, waarna de groep ervandoor gaat. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht De politie doet onderzoek in de buurt en roept getuigen en mensen met camerabeelden uit de omgeving op om zich te melden. Sun, 06 Aug 2023 08:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/6/01-politie-zoekt-verdachte-na-steekincident-schoklandstraat-in-hoogeveen.html 2023-08-06T08:47:00Z Looproute

  Vandaag doen wij onderzoek in de buurt en bekijken we beschikbare camerabeelden. Ook zijn we op zoek naar getuigen die het conflict aan de Schoklandstraat in Hoogeveen hebben gezien of gehoord, of mensen uit de omgeving die camerabeelden hebben waarop rond middernacht een groep jonge mannen op te zien is. We vermoeden dat de groep zich vanaf de Schoklandstraat richting de wijk Wolfsbos heeft verplaatst over de Wolfsbosstraat.

  Contact

  Heeft u camerabeelden of was u getuige van het steekincident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  ]]>
  52.71990759 6.48754353
  Emmen - Tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij explosie restaurant Kolhoopstraat https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/18/01-man-23-uit-emmen-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-explosie-restaurant-kolhoopstraat.html De politie heeft op maandag 25 september een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosies aan de Kolhoopstraat en aan de Halvemaanweg. Het gaat om een 18-jarige man uit Emmen. Tue, 18 Jul 2023 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/18/01-man-23-uit-emmen-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-explosie-restaurant-kolhoopstraat.html 2023-07-18T13:26:00Z De man zit vast en hij zal worden gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de explosies. Op 18 juli hield de politie al een 23-jarige Emmenaar aan.

  Aanzienlijke schade
  Op 20 oktober vond er bij het restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen rond 04:00 uur een zware explosie plaats. Het zou gaan om een zogeheten shell en dat is zeer zwaar vuurwerk. De schade in en aan het pand bleek aanzienlijk.  Op het moment van de explosie was er niemand in het pand of directe omgeving aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Als er wel personen aanwezig geweest waren, had het heel anders af kunnen lopen.

  Camerabeelden
  De politie publiceerde camerabeelden van de explosie. Daarop is een man te zien die met een explosief het terras van het restaurant op loopt. Ook is zichtbaar dat het explosief wordt aangestoken. We houden er op dit moment rekening mee dat de aangehouden verdachte niet op deze beelden te zien is. We zijn dus nog op zoek naar de man die het zware vuurwerk tot ontploffing heeft gebracht.

  Onderzoek naar meerdere explosies
  In oktober en november vorig jaar vonden er in Emmen meerdere explosies plaats. Zo waren er op 29 oktober, 8 en 11 november explosies geweest aan de Stienackers en Het Meerveld. Voor deze incidenten zijn ook al vier aanhoudingen verricht. Op 13 november was er een explosie aan de Halvemaanweg in Emmen. Een dag later werd op dezelfde plek brand gesticht. Voor deze twee incidenten is onlangs een 43-jarige man uit Emmen aangehouden. De politie heeft onlangs een video gepubliceerd met beelden van de explosies aan de Halvemaanweg en de Kolhoopstraat.


  Onderzoek gaat door
  Het onderzoek naar de explosie aan de Kolhoopstraat gaat door. We zijn nog op zoek naar de verdachte die op beeld te zien is. Meer aanhoudingen wordt dus niet uitgesloten. Ook wordt er gekeken of er een verband is met de andere explosies in Emmen. Daarbij kijken we niet alleen naar de mogelijke toedracht. Eerder al lieten we weten dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. 


  Tips en informatie
  Heeft u nog informatie over de explosies of de brandstichting aan de Kolhoopstraat? Of weet u meer van de andere incidenten aan de Stienackers en Het Meerveld en de Halvemaanweg? Laat het ons dan weten door te bellen naar 0800-6070. U kunt uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Criminele Inlichtingen (088-6617734).

  ]]>
  52.78929516 6.89574352
  Meppel/Nijeveen - Twee aanhoudingen voor handel in verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/17/01-twee-aanhoudingen-voor-handel-in-verdovende-middelen.html De politie heeft op maandag 17 juli twee personen aangehouden. Een persoon werd aangehouden in een woning in Meppel, een tweede verdachte in Nijeveen. De politie heeft twee panden doorzocht. Het politieonderzoek gaat door. Mon, 17 Jul 2023 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/17/01-twee-aanhoudingen-voor-handel-in-verdovende-middelen.html 2023-07-17T14:00:00Z Maandagochtend heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) in Meppel een 34-jarige man aangehouden. De aanhouding vond plaats in een woning aan de Linthorst Homanstraat. Een 30-jarige man uit Meppel werd door de ondersteuningsgroep (OG) aangehouden aan de Ryge in Nijeveen. Beide verdachten zijn aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit, de handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

  Drugsindustrie oorzaak van zware criminaliteit

  Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Ondermijnende criminaliteit bestaat uit veel soorten criminaliteit en activiteiten die daarmee samenhangen. Illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Dit ondermijnt en bedreigt onze samenleving en rechtsstaat. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Criminelen ondermijnen het gezag van overheid en opsporingsdiensten en vervagen normen en waarden bij legale partijen. Hierdoor verslechtert ook de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie de betrokken criminele netwerken hard aan.

  Meerdere doorzoekingen

  Direct na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Meerdere goederen zijn in beslag genomen. Het politieonderzoek gaat volop door en de aangehouden verdachten zullen worden verhoord.

  ]]>
  52.70456083 6.2026275