Alle berichten | Gelderland (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/gelderland.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Gelderland nl Fri, 01 Dec 2023 23:24:35 GMT 2023-12-01T23:24:35Z nl Apeldoorn, Terwolde - Gezamenlijke vuurwerkactie leidt tot drie aanhoudingen en in beslagname van 600 cobra’s en 19 kilo zwaar professioneel vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/02-gezamenlijke-vuurwerkactie-leidt-tot-drie-aanhoudingen-en-in-beslagname-van-600-cobras-en-19-kilo-illegaal-vuurwerk.html De politie heeft woensdag 29 november drie verdachten aangehouden voor handel in zwaar professioneel vuurwerk. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Twello en Terwolde en een 21-jarige man uit Apeldoorn. Door een gezamenlijke vuurwerkactie konden de drie verdachten worden opgespoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Fri, 01 Dec 2023 15:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/02-gezamenlijke-vuurwerkactie-leidt-tot-drie-aanhoudingen-en-in-beslagname-van-600-cobras-en-19-kilo-illegaal-vuurwerk.html 2023-12-01T15:41:00Z (afbeelding ter illustratie)

De politie had informatie binnen gekregen dat meerdere personen zich zouden bezig houden met de handel in professioneel vuurwerk (zwaarste categorie). Daarbij zijn meerdere acties in verschillende plaatsen opgezet waarbij samenwerking centraal stond. In Apeldoorn werden in een voertuig 600 cobra’s aangetroffen. Een minderjarige jongen uit Twello en een 21-jarige man uit Apeldoorn die op dat moment in het voertuig zaten werden aangehouden. In Terwolde deed de politie een inval in een woning. In de schuur op het terrein vond de politie 19 kilo illegaal vuurwerk, waaronder nitraten, vlinders en cobra6. Een minderjarige verdachte uit Terwolde werd hierbij aangehouden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gezamenlijke actie.
Binnen zowel de stedendriehoek (Deventer, Zutphen en Apeldoorn) als binnen Noord- en Oost-Gelderland wordt er nauw samengewerkt om ondermijnende criminaliteit in welke vorm dan ook aan te pakken. Criminelen houden geen rekening met grenzen van basisteams. Daarom wordt er vaak samengewerkt tussen verschillende basisteams om snel te schakelen en waar nodig een gezamenlijke interventie te plegen. Op deze manier geven we criminelen het signaal dat we er alles aan doen om hen zoveel mogelijk te frustreren. Twijfelaars willen we zo op het rechte pad houden. En we laten de samenleving zien dat de overheid er alles aan doet om criminaliteit in hun leefomgeving aan te pakken.

Risico’s
Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan verschillende veiligheidsregels gebonden. Want te veel vuurwerk in bijv. een huis of garage, is gevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om vuurwerk dat voor consumenten verboden is.

Vuurwerk dat verboden is voor consumenten, zoals een cobra, is gevaarlijk omdat de explosieve massa flitspoeder bevat. Dit is instabiel en kan zelfs door wrijving of statische elektriciteit tot ontbranding komen. Daarnaast is het vaak massaexplosief, wat inhoudt dat als een stuk vuurwerk ontploft, de rest van het vuurwerk op hetzelfde ontbrandingsmoment meegaat in deze explosie. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Meld opslag vuurwerk
Heb je het idee dat er bij jou in de omgeving vuurwerk ligt opgeslagen, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

2023499699, 2023548257 AC

]]>
52.27163648 6.08119959
Putten - Twee bankhelpdeskfraudeurs aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/02-twee-bankhelpdeskfraudeurs-aangehouden.html Afgelopen dinsdag heeft de politie een 18 jarige en 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat zij worden verdacht van betrokkenheid bij oplichting. Een dag daarvoor werd een 70-jarige vrouw uit Putten slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Een oplettende getuige zag een verdacht busje in de buurt van de woning van het slachtoffer dat mogelijk te maken had met de oplichting en belde de politie. Doordat de getuige het kenteken had genoteerd kon de politie de volgende dag twee verdachten aanhouden. Fri, 01 Dec 2023 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/02-twee-bankhelpdeskfraudeurs-aangehouden.html 2023-12-01T15:17:00Z De 70-jarige vrouw werd maandag 27 november per e-mail benaderd om haar gegevens, waaronder haar naam en bankrekeningnummer, te updaten. Toen het slachtoffer dit had gedaan werd ze twee uur later op de vaste lijn door iemand gebeld die zich voordeed als bankhelpdeskmedewerker. Deze gaf aan dat er malware was aangetroffen op de mobiele telefoon van het slachtoffer en dat men mogelijk grote bedragen van haar rekening wilde halen. Dat kon verholpen worden door de applicatie ‘Anydesk’ te installeren, zodat de medewerker kon meekijken op de telefoon van het slachtoffer. Vervolgens moest het slachtoffer haar telefoon, tablet en pinpas met pincode meegeven aan een koerier die de spullen kwam ophalen zodat de malware verwijderd kon worden. Daarna werd er gepind met de pinpas van het slachtoffer. In de tussentijd kreeg de politie een melding van een verdacht busje in de straat van de woning van het slachtoffer. Een oplettende getuige vertrouwde het niet helemaal en had het kenteken genoteerd. Door verder onderzoek te doen op het kenteken en aan de hand van een uitgebreid signalement kon de politie de volgende dag twee verdachten aanhouden. Bij één van hen werd ook het bankpasje van het slachtoffer aangetroffen.  

Verdachte situatie? Bel 112!
Dat het melden van een verdachte situatie zin heeft bewijst bovenstaande voorbeeld. Bij een verdachte situatie mag u altijd 112 bellen. U kent uw buurt het allerbeste en ziet dan ook wanneer er iemand in uw buurt is die er niet thuishoort. Neem kenmerken van verdachte personen en/of voertuigen in u op, noteer ze en bel de politie. Dit soort eenvoudige handelingen kunnen de pakkans enorm vergroten.

Tips om geen slachtoffer te worden van bankmedewerkerfraude

 • Laat een ‘bankmedewerker’, ‘agent’ of zogenaamde medewerker van een overheidsinstantie nooit uw geld overmaken naar een andere rekening. Doe dit ook niet zelf als de ‘medewerker’ dat aan u vraagt. Uw bank, de politie of een overheidsinstantie zal u namelijk nooit vragen om uw geld over te maken.
 • Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank, de politie of overheidsinstantie. Bel en vraag of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. U kunt ook altijd uw bankkantoor of het politiebureau bezoeken en uw ervaring delen.
 • Deel nooit uw pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.
 • Geef geen toegang tot uw computer aan medewerkers of agenten die u bellen en installeer geen software op hun verzoek.
 • Toets 1 / App downloaden - Soms wordt aan slachtoffers gevraagd het cijfer 1 in te toetsen om te worden doorverbonden met iemand anders. Diegene vraagt vervolgens uw identiteit te verifiëren aan de hand van gegevens. Dit raden wij uiteraard af. Vervolgens wordt soms gezegd dat u uw geld moet ‘veiligstellen’ door het over te maken naar een bepaald rekeningnummer. Ook dit raden wij af aangezien u dit geld dan kwijt bent.

2023549318 AC

]]>
52.24380479 5.49993225
Barneveld - Gezocht - Straatroof - Hollands Hoenlaan - Barneveld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-straatroof---hollands-hoenlaan---barneveld.html Bij de Hollands Hoenlaan in Barneveld beroofde een groepje van vier jongens een 16-jarige jongen van zijn schoenen en fietssleutel. Weet jij wie deze jongens zijn? Tip ons! verdachte Thu, 30 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-straatroof---hollands-hoenlaan---barneveld.html 2023-11-30T16:15:00Z Het slachtoffer fietste op zaterdag 11 november tussen 23.00 en 23.15 uur vanuit het centrum van Barneveld richting de wijk Veller. Bij de Hollands Hoenlaan sloeg hij af in de richting van de middelbare school de Meerwaarde. Onder het fietstunneltje stonden vier jongens. Zij riepen naar hem dat hij moest stoppen. Toen hij dat niet deed, duwden ze hem van zijn fiets waardoor hij op de grond viel. Terwijl twee jongens hem vasthielden, trok een andere jongen zijn schoenen uit. Ook zetten ze zijn fiets op slot en namen ze de sleutel mee. De jongens fietsten weg in de richting van de Valkseweg. 

De gestolen schoenen zijn lage Nike Jordans; wit met donkerrode details. Het Nike-logo is grijs en de veters zijn rood. De schoenen hebben maat 44,5/45. De fietssleutel zit aan een sleutelhanger van PON Autodealer. 

Signalementen van de verdachten

Persoon 1:

 • Jongen met een donkere huidskleur
 • Lengte: 1.75 à 1.80 meter
 • Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar oud
 • Postuur: normaal
 • Kleding: zwarte jas met capuchon (waarvan hij de capuchon droeg). Witte Nike Air Force-schoenen 
 • Fiets: normaal type

Persoon 2:

 • jongen met een donkere huidskleur 
 • Lengte: 1.80 à 1.85 meter
 • Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar oud
 • Postuur: normaal
 • Kleding: zwarte jas, zwarte Nike-schoenen, muts van merk Parajumpers
 • Fiets: ‘omafiets’

Persoon 3:

 • Jongen met een licht getinte huidskleur 
 • Lengte: ongeveer 1.70 meter
 • Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar oud
 • Postuur: slank
 • Kleding: een zwarte North Face-jas (waarvan hij de capuchon droeg). Nike Air Force-schoenen
 • Fiets: ‘omafiets’

Persoon 4:

 • Jongen met een licht getinte huidskleur
 • Lengte: 1.75 à 1.80 meter
 • Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar oud
 • Postuur: normaal
 • Kleding: zwarte Adidas-jas (waarvan hij de capuchon droeg) en crèmekleurige Adidas-schoenen
 • Fiets: normaal type

Vragen

 • Ben jij getuige geweest van deze straatroof? 
 • Herken jij de daders aan de hand van hun signalementen?
 • Is iemand in jouw omgeving na 11 november opeens thuisgekomen met Nike Jordan schoenen en/of een fietssleutel?
 • Woon jij in de omgeving van de Hollands Hoenlaan en zijn de daders gefilmd door jouw bewakingscamera?

Dan horen we heel graag van je!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.13044911 5.5994324
Beltrum - Gezocht - Inbraakpoging – Bultemansweg – Beltrum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-inbraakpoging---bultemansweg---beltrum.html Aan de Bultemansweg in Beltrum probeerde iemand in te breken bij een bedrijf. Weet jij wie deze persoon is? Dan horen we graag van jou! verdachte Thu, 30 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-inbraakpoging---bultemansweg---beltrum.html 2023-11-30T16:15:00Z De inbreker arriveerde fietsend bij het bedrijf op 3 oktober om 03.00 uur ’s nachts. Hij zette zijn fiets tegen een muur en probeerde met een voorwerp de deur open te breken. Dat lukte niet, waarna hij uiteindelijk weer vertrok. Weet jij wie deze man is? Dan horen we graag van jou, zodat we kunnen voorkomen dat hij opnieuw op inbrekerspad gaat. 

Contact

Geef je tip door via bovenstaand tipformulier of bel de gratis tiplijn: 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.07196221 6.56925953
Wageningen - Gezocht - Diefstal telefoon - Tarthorst - Wageningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-diefstal-telefoon---tarthorst---wageningen.html Aan de Tarthorst in Wageningen stal een man de telefoon van de klant vóór hem bij de supermarktkassa. Herken jij hem? Neem dan contact met ons op! verdachte Thu, 30 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-diefstal-telefoon---tarthorst---wageningen.html 2023-11-30T16:15:00Z De man zag bij de kassa dat de klant vóór hem haar telefoon in het winkelmandje had laten liggen. Zij was op dat moment nog aan het afrekenen. De man zei niets, maar pakte de telefoon en stopte deze in zijn tas. Op het moment dat de vrouw ontdekte dat ze haar telefoon miste, liep de dief al de winkel uit. 

Weet jij wie deze man is? Laat het ons dan weten. 

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.97892746 5.66271203
Zutphen - Gezocht - Vernieling door middel van graffiti - Schupstoel - Zutphen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-vernieling-door-middel-van-graffiti---schupstoel---zutphen.html Aan de Schupstoel in Zutphen beschadigde een man straatmeubilair door er graffiti op aan te brengen. Weet jij wie deze persoon is? Dan horen we graag van je! verdachte Thu, 30 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-vernieling-door-middel-van-graffiti---schupstoel---zutphen.html 2023-11-30T16:15:00Z De man liep op woensdag 20 september rond 23.00 uur door het centrum van Zutphen en bracht onder meer op plantenbakken en elektriciteitskasten zijn ‘tag’ aan. Met een zwarte stift tekende hij onder meer een soort apenkop.

Herken jij deze man? Laat het ons weten. 

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.14075871 6.19839864
Kerkdriel - Gezocht - Ramkraak - Monseigneur Zwijsenplein - Kerkdriel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-ramkraak---monseigneur-zwijsenplein---kerkdriel.html Aan het Monseigneur Zwijsenplein in Kerkdriel pleegden twee mannen een ramkraak op een drogist, waarbij ze een groot aantal producten stalen. Dit gebeurde in de nacht van 18 op 19 oktober. Weet jij wie deze mannen zijn? Laat het ons weten! verdachte Thu, 23 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-ramkraak---monseigneur-zwijsenplein---kerkdriel.html 2023-11-23T16:15:00Z De daders kwamen aanrijden in een rode auto. Deze auto was de dag ervoor gestolen in Den Bosch. Ze stopten voor de winkel. Door met een flinke snelheid achteruit te rijden, ramden ze de pui van het pand kapot. Met grote plastic tassen renden de mannen de winkel in. Onder meer bij het parfumschap vulden ze hun tassen met zoveel mogelijk producten. Enkele minuten na het rammen van de pui reden de daders met de buit weg. Ze reden in de richting van de Kerkstraat. Later werd de rode auto aangetroffen aan een straat met de naam Ipperakkeren. Mogelijk zijn de verdachten daar overgestapt in een vluchtauto.

Vragen

 • Herken je de mannen op de beelden?
 • Heb jij in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober tussen 02.00 en 03.00 uur aan de Ipperakkeren gezien hoe mannen uit een rode auto overstapten in een ander voertuig?

Laat het ons weten!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.77284329 5.34063232
Barneveld - Gezocht - Diefstal ebikes - Rietberglaan - Barneveld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-diefstal-ebikes---rietberglaan---barneveld.html Aan de Rietberglaan in Barneveld, bij middelbare school De Meerwaarde, stal een man twee elektrische fietsen. Herken jij deze persoon? Laat het ons weten! verdachte Thu, 23 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-diefstal-ebikes---rietberglaan---barneveld.html 2023-11-23T16:15:00Z De man kwam aan fietsen bij de school en parkeerde zijn fiets pal naast een elektrische damesfiets. Hij zette zijn eigen fiets op slot en boog zich direct over de e-bike. Nadat hij deze had ontgrendeld, fietste hij ermee weg. Later die middag kwam hij lopend terug. Bij een ander fietsenrek stal hij een gloednieuwe, elektrische herenfiets.

Over de gestolen fietsen

Fiets 1: elektrische damesfiets van het merk Gazelle, type Paris C7 HMN. Kleur: ‘natural Sienna mat’ (lichtbruin). Framenummer: 12725831. Accunummer: 2792809560523.

Fiets 2: elektrische herenfiets van het merk Gazelle, type Paris C7 HMB. Kleur: zwart met blauwe accenten. Op de bagagedrager was een zwarte tassendrager gemonteerd. Framenummer: 62096629. Accunummer: 2761903930323.

(BVH 2023459643)

Vragen

 • Herken jij de man op de foto?
 • Heb jij de fietsen (of één van beide) gezien of te koop aangeboden zien worden?

Laat het ons weten!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.13212014 5.60126205
Nijkerk - Melding onwelwording leidt naar drugsvondst https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/17/02---melding-onwel-wording-leidt-naar-drugsvondst-nijkerk.html De politie trof op zondag 12 november een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan in een woning. Zij waren hier ter ondersteuning van ambulancepersoneel. Daar was een melding binnengekomen dat de bewoner onwel was geworden door de inname van verdovende middelen. Eenmaal in de woning troffen de collega’s 30 kilo softdrugs en 40 kilo harddrugs aan. Fri, 17 Nov 2023 14:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/17/02---melding-onwel-wording-leidt-naar-drugsvondst-nijkerk.html 2023-11-17T14:44:00Z De bewoner is door het ambulancepersoneel meegenomen. Deze is later aangehouden voor onder andere het bezit van verdovende middelen. Er is een onderzoek gestart naar de verdachte. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen.

]]>
52.21798313 5.48891231
Groesbeek - Gezocht - Winkeldiefstal - Dorpsstraat - Groesbeek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-winkeldiefstal---dorpsstraat---groesbeek.html Aan de Dorpsstraat in Groesbeek stal een man voor duizenden euro’s aan goederen uit een drogist. Herken jij hem? Laat het ons weten! verdachte Thu, 16 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-winkeldiefstal---dorpsstraat---groesbeek.html 2023-11-16T16:15:00Z De man kwam met een vermoedelijk geprepareerde Action-tas de winkel in. Bij het schap met de gezichtsverzorging laadde hij zijn tas vol met crèmes met een totale waarde van ruim 2.500 euro. Vervolgens verliet hij de winkel.

De man is 1.80 à 1.90 meter lang, kaal, heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Leeftijd: vermoedelijk in de dertig of veertig. We verdenken deze man ook van enkele andere winkeldiefstallen in Oost-Nederland. Weet jij wie hij is, heb je hem ergens gezien of weet je waar hij verblijft? Neem dan contact met ons op!

2023444374

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.77777904 5.93293082
Terborg - Gezocht - Winkeldiefstal - Hoofdstraat - Terborg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-winkeldiefstal---hoofdstraat---terborg.html Aan de Hoofdstraat in Terborg stal een man voor honderden euro’s aan goederen uit een drogist. Herken jij hem? Laat het ons weten! verdachte Thu, 16 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-winkeldiefstal---hoofdstraat---terborg.html 2023-11-16T16:15:00Z Na binnenkomst liep de man direct naar het schap met de scheerapparaten. Hij peuterde de beveiligingsstickers van een paar verpakkingen af en stopte deze in zijn tas. Vervolgens verliet hij de winkel zonder te betalen. De schade voor de winkelier bedraagt zo’n 270 euro. 

De man is 1.80 à 1.90 meter lang, kaal, heeft een lichte huidskleur en een normaal postuur. Leeftijd: vermoedelijk in de dertig of veertig. We verdenken deze man ook van enkele andere winkeldiefstallen in Oost-Nederland. Weet jij wie hij is, heb je hem ergens gezien of weet je waar hij verblijft? Neem dan contact met ons op!

2023398023

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.91923954 6.35810108
Nijmegen - Gezocht - Pinnen met gestolen pas - Molenstraat - Nijmegen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-pinnen-met-gestolen-pas---molenstraat---nijmegen.html Aan de Molenstraat in Nijmegen bespiedden twee vrouwen een 82-jarige vrouw die geld opnam bij een geldautomaat. Even later stalen ze haar bankpas en haalden ze honderden euro’s van haar rekening. Herken jij deze vrouwen? Tip ons! verdachte Thu, 16 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-pinnen-met-gestolen-pas---molenstraat---nijmegen.html 2023-11-16T16:15:00Z De vrouwen zaten tegenover de geldautomaat op de grond. Toen de 82-jarige aan kwam lopen en aanstalten maakte om te gaan pinnen, stonden de vrouwen direct op. Eén van hen ging bij de andere geldautomaat staan; haar handlanger hield de pinnende 82-jarige nauwlettend in de gaten. Vermoedelijk heeft zij op dat moment gezien welke pincode de vrouw intoetste. Toen het slachtoffer kort daarna in een kledingzaak aan de Broerstraat aan het winkelen was, kwamen de twee vrouwen enkele keren heel dichtbij haar staan. Waarschijnlijk hebben zij op één van deze momenten de bankpas uit haar tas gehaald. Even later pinde de vrouw die de pincode had afgekeken 450 euro van de bankrekening van het slachtoffer. Ze hield daarbij de hele tijd haar hand voor haar mond om niet gemakkelijk herkend te worden. Herken jij de vrouw toch? Of haar handlanger? Laat het ons weten!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.84437827 5.86241052
Arnhem - Gezocht - Overval - winkelcentrum Rijkerswoerd - Arnhem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-overval---winkelcentrum-rijkerswoerd---arnhem.html In winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem is zaterdag 11 november een opticien overvallen. Daarbij is de eigenaar verwond met een mes. Heb jij de overvaller mogelijk gezien of ben je in het bezit van camerabeelden? Laat het ons weten! verdachte Thu, 16 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-overval---winkelcentrum-rijkerswoerd---arnhem.html 2023-11-16T16:15:00Z De overvaller liep rond 15.15 uur naar binnen bij de winkel, die gevestigd is aan de straat Op het Toneel. Hij droeg een hoody en een mondmasker en in zijn hand hield hij een mes vast. Hij zei dat hij geld wilde. Toen de opticien hem de winkel uit probeerde te krijgen, werd hij neergestoken. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Vluchtroute

De overvaller verliet winkelcentrum Rijkerswoerd aan de achterzijde via de Cabaret en de Anna Blamanstraat naar de Annie Salomonsstraat. Hij liep in de richting van de Mr. P.J. Oudsingel. Waar hij daarna naartoe is gegaan, is nog onbekend.

Signalement

 • Leeftijd: begin 20
 • Huidskleur: licht getint
 • Taal: Nederlands, met een buitenlands accent
 • Postuur: slank
 • Lengte: ongeveer 1.70 meter
 • Hij droeg een grijze hoody, een donker mondmasker en mogelijk een spijkerbroek

Vragen

 • Ben je getuige geweest van het incident?
 • Heb jij de overvaller die dag zien lopen?
 • Woon jij aan de vluchtroute van de dader en heb je een bewakingscamera? Zou je dan de beelden willen uitkijken van die zaterdagmiddag? 

Dan horen we graag van jou! Elk beetje informatie, hoe klein ook, kan van groot belang zijn voor ons onderzoek!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.94172009 5.89400354
Epe - Gezocht - Insluiping - Hardenbrink - Epe https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-insluiping---hardenbrink---epe.html Aan de Hardenbrink in Epe stalen twee mensen spullen uit het appartement van een 82-jarige vrouw, die op dat moment gewoon thuis was. Herken jij deze insluipers? Laat het weten! verdachte Thu, 16 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-insluiping---hardenbrink---epe.html 2023-11-16T16:15:00Z Het slachtoffer woont in een appartementencomplex. De vrouwelijke verdachte zag kans om het complex binnen te komen toen iemand het verliet. Even later liet zij de mannelijke verdachte binnen. Vervolgens zijn zij erin geslaagd om het appartement van de 82-jarige vrouw binnen te dringen. Zij was op dat moment op haar balkon bezig. In de slaapkamer vulden de twee hun zakken met verschillende zilveren en gouden sieraden. Toen de bewoonster haar slaapkamer binnenliep, werd ze geconfronteerd met de twee. Ze stuurde hen weg en ontdekte daarna de diefstallen.

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.34712344 5.98768309
Doetinchem - Gezocht - Poging plofkraak - Burgemeester van Nispenstraat - Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-poging-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html Aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem probeerden drie personen op 4 juli een plofkraak te plegen bij een juwelier. Herken jij de mensen op deze beelden? Laat het ons weten! verdachte Wed, 15 Nov 2023 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-poging-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html 2023-11-15T11:47:00Z Die nacht, rond 3.00 uur, naderden twee mannen lopend de deur van de winkel. Eén van hen deed iets bij de deur, terwijl de ander een spoel vasthield en een draad uitrolde. Een derde persoon kwam erbij. Toen de draad helemaal was uitgerold, liepen de drie mannen de hoek om. Er volgde een enorme ontploffing, die de hele buurt wekte. Voor de mannen had deze echter niet het gewenste effect: de deur was weliswaar zwaar beschadigd, maar het rolluik erachter was nog intact. Toen de mannen beseften dat ze de winkel niet in kwamen, gingen ze ervandoor.

Vragen

 • Herken je de mannen op de beelden misschien aan hun postuur, manier van lopen of kleding?
 • Heb jij camerabeelden van 4 juli van de Burgemeester van Nispenstraat? Zou je die willen bekijken en contact met ons willen opnemen als je personen of voertuigen op de beelden ziet?
 • Heb je die nacht iets gezien?
 • Heb je informatie opgevangen over deze poging tot plofkraak?

Neem dan contact met ons op! 

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.96735433 6.28888563
Nijkerk - Gezochte man die in Nijkerk op de vlucht was aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/02-gezochte-man-die-in-nijkerk-op-de-vlucht-was-aangehouden.html De man, naar wie 7 november werd gezocht in een woning in Nijkerk en die op de vlucht was, is op 13 november aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Hij is aangehouden op verdenking van poging tot afpersing, bedreiging en vernieling. Wed, 15 Nov 2023 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/02-gezochte-man-die-in-nijkerk-op-de-vlucht-was-aangehouden.html 2023-11-15T10:00:00Z Op 7 november werd via Burgernet een oproep gedaan uit te kijken naar de man, nadat hij de benen nam bij een (toevallige) ontdekking in een woning.Collega’s van de gespecialiseerde eenheid deden later die dag een poging de man aan te houden, maar hij bleek niet aanwezig te zijn in een woning waar de politie binnen viel. Uiteindelijk meldde de verdachte zich zelf op het politiebureau in Arnhem. Hij zit inmiddels vast en er loopt een onderzoek naar hem. Over de details van dat onderzoek kan de politie op dit moment niet verder ingaan.

]]>
52.21798313 5.48891231
Geldermalsen - Gezocht - Poging inbraak juwelier – Geldersestraat – Geldermalsen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-poging-inbraak-juwelier---geldersestraat---geldermalsen.html Aan de Geldersestraat in Geldermalsen probeerden vier mannen donderdag 14 september bij een juwelier in te breken. Herken jij de mannen? Tip ons! verdachte Thu, 09 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-poging-inbraak-juwelier---geldersestraat---geldermalsen.html 2023-11-09T16:15:00Z De mannen kwamen rond 02.45 uur de straat in lopen. Ze hadden hun gezichten afgedekt en droegen alle vier een lamp op hun hoofd. Eén van hen droeg een slijptol, een ander een grote hamer en de andere twee droegen grote tassen (zogeheten ‘big bags’), waarschijnlijk bedoeld om de buit mee te vervoeren. De man met de slijptol probeerde het rolluik op twee verschillende plekken open te slijpen, maar slaagde daar niet in. Na ongeveer een minuut gaf hij het op. Het viertal vertrok via een steegje terug naar hun auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Badweg. De juwelier constateerde de volgende dag flinke schade aan zijn rolluik.

Vragen

 • Weet jij wie deze mannen zijn?
 • De mannen zijn goed vermomd, maar meen je toch iemand te herkennen aan bijvoorbeeld de manier van lopen, kleding of aan hun auto? Ze reden vermoedelijk in een BMW.
 • Heb je mensen in je omgeving horen praten over deze inbraakpoging?

Dan horen we graag van jou!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
51.883414 5.29394548
Nijkerk - Gezocht - Inbraak in voertuigen – Sluiswachter – Nijkerk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-inbraak-in-voertuigen---sluiswachter---nijkerk.html Aan de Sluiswachter in Nijkerk is op een bedrijfsterrein ingebroken in meerdere voertuigen. Herken jij de man die dit doet? Laat het ons weten! verdachte Thu, 09 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-inbraak-in-voertuigen---sluiswachter---nijkerk.html 2023-11-09T16:15:00Z De man klom aan het begin van de avond over het hek van het terrein. Eenmaal binnen, brak hij drie vrachtwagens en één bestelauto open. Hij liet de eigenaar achter met een flinke schadepost.

Herken jij de man op de beelden? Tip ons!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.23217382 5.46095699
Apeldoorn - Gezocht - Pinnen met gestolen pas – Fuutweg – Apeldoorn https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-pinnen-met-gestolen-pas---fuutweg---apeldoorn.html Aan de Fuutweg in Apeldoorn ging een man er vandoor met een gevonden portemonnee. Hij nam bijna vijfhonderd euro op met een bankpas uit die portemonnee. Herken jij deze man? Tip ons! verdachte Thu, 09 Nov 2023 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/02-pinnen-met-gestolen-pas---fuutweg---apeldoorn.html 2023-11-09T16:15:00Z De vrouw had haar portemonnee even op het dak van haar auto gelegd met de bedoeling hem voor het instappen weer te pakken. Maar dat vergat ze. Waarschijnlijk is de portemonnee ergens onderweg van het dak van de auto gevallen. Later die dag nam een man een flink geldbedrag op met een bankpas uit de portemonnee. Op camerabeelden van de bewuste pinautomaat zien we de pinner: hij draagt een zonnebril en heeft de onderkant van zijn gezicht bedekt.

Herken jij deze man of heb je een idee wie het zou kunnen zijn? Laat het ons weten!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

]]>
]]>
52.20443979 5.96729458
Apeldoorn - Gezocht - Woninginbraak – Lavendelstraat – Apeldoorn https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-woninginbraak---lavendelstraat---apeldoorn.html Aan de Lavendelstraat in Apeldoorn vond op 9 augustus een woninginbraak plaats. Drie mannen waren hierbij betrokken. Weet jij wie dit zijn? Neem contact met ons op! verdachte Tue, 07 Nov 2023 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-woninginbraak---lavendelstraat---apeldoorn.html 2023-11-07T16:00:00Z Terwijl de bewoners op vakantie zijn, breken de mannen in in hun woning. Binnen richten ze een flinke ravage aan. Het trio loopt via de achterdeur naar buiten met gestolen spullen. Ze vinden onder meer een kluis en nemen deze mee. Bij het verlaten van de tuin nemen ze ook een elektrische damesfiets mee. Deze is van het merk Brinckers, type Barcelona F7. De fiets is zwart/blauw van kleur; de handvatten en het zadel zijn bruin.

Vragen

 • De mannen zijn goed ingepakt. Herken jij (één van) hen toch, bijvoorbeeld aan hun kleding en/of houding?
 • Heb jij informatie over deze inbraak?
 • Heb jij na 10 augustus een elektrische fiets gezien (wellicht te koop aangeboden) die voldoet aan de beschrijving?

Tip ons!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
52.21963617 5.9952108