Alle berichten | Groningen (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/groningen.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Groningen nl Fri, 29 Sep 2023 19:31:34 GMT 2023-09-29T19:31:34Z nl Groningen - Overval brillenwinkel https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/25/01-overval-brillenwinkel.html Op zaterdagochtend 27 mei rond 9:30 uur kreeg een medewerkster van een brillenzaak aan de Grote Markt in Groningen de schrik van haar leven. Er stond een donker geklede man voor haar die roept dat hij haar gaat overvallen. Mon, 25 Sep 2023 11:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/25/01-overval-brillenwinkel.html 2023-09-25T11:52:00Z Onder bedreiging van een groot mes wordt ze gedwongen een vitrine te openen met daarin Cartier zonnebrillen. Meerdere van deze brillen moet ze in een tas stoppen. De verdachte gaat er rond 9:45 uur op een fiets vandoor in de richting van de Oude Ebbingestraat.

De politie is op zoek naar de dader van deze overval. Daarom delen we deze beelden van hem.

Wie herkent de verdachte?

Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Herkent u de persoon op de beelden? Kent u misschien iemand die beschikt over meerdere Cartier-brillen? Bel dan de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wilt u wel informatie delen maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder deze pagina aanvullen.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.21837551 6.56765161
Winschoten - Gezocht - Explosie - Wezellaan - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html Aan de Wezellaan in Winschoten heeft op woensdagochtend 20 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html 2023-09-20T12:02:00Z Bij de politie kwam woensdagochtend rond 02:35 uur een melding binnen van een explosie bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Wezellaan? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Wezellaan terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij de woning is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen middernacht en 03:00 uur. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning.

Verband met andere incidenten
We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Enkele uren voor de explosie in de Wezellaan vond er ook een explosie plaats in Oude Pekela. Daarnaast vonden er de afgelopen dagen explosies plaats in de Langestraat in Winschoten. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam
De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel en daarom heeft opsporing van verdachten onze prioriteit.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het nummer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
]]>
53.15935159 7.03144991
Oude Pekela - Gezocht - Explosie - Feiko Clockstraat - Oude Pekela https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html Aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela heeft op dinsdagavond 19 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html 2023-09-20T12:00:00Z Bij de politie kwam dinsdagavond rond 23:35 uur een melding binnen van een explosie bij een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

]]>
Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Feiko Clockstraat terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij het pand is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen 22:00 uur en middernacht. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning. Gebruik het tipformulier, bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je info anoniem of via TNI (zie hieronder).


Verband met andere incidenten
Enkele uren na de explosie in de Feiko Clockstraat vond er ook een explosie plaats in Winschoten. Woont u op de route tussen Oude Pekela en Winschoten, dan ontvangen we ook graag tips en beelden van de periode tussen beide incidenten. Daarnaast werd op 10 juli ook al een pand beschoten in de Feiko Clockstraat. We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam

De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het telefoonnumer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
De politie is een onderzoek gestart. We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren.

]]>
]]>
53.10411153 7.01278508
Winschoten - Gezocht - Explosie - Langestraat - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html In de Langestraat in Winschoten hebben op 16 en 19 september explosies plaatsgevonden bij bedrijfspanden. Weet jij meer? Heb je tips of beelden? Laat het ons weten! verdachte Tue, 19 Sep 2023 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html 2023-09-19T11:30:00Z Even na 02:00 uur vannacht (19 september) is er weer een explosie geweest in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand zwaar beschadigd geraakt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen. Dit geweld moet stoppen. Heb je beelden of tips? Bel ons dan! In Opsporing Verzocht besteden we vanavond aandacht aan de twee explosies op de Langestraat, die plaatsvonden op 16 en 19 september. We laten daarbij beelden zien van de explosie. In hetzelfde item besteden we ook aandacht aan de explosie op de Herestraat in Groningen van 12 september.


Update 19 september 2023

We zijn na de explosie van vannacht meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Vandaag wordt een buurtonderzoek gedaan en we gaan natuurlijk in gesprek met betrokkenen en mogelijke getuigen. We hopen dat iemand één of meer verdachten of verdachte voertuigen heeft gezien en we ontvangen daarover graag meer informatie. Ook na deze explosie zijn we nadrukkelijk op zoek naar tips, informatie en camerabeelden. Met die informatie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de explosie en hoe mogelijke verdachte(n) in de Langestraat zijn terechtgekomen en hoe ze daar weer vandaan zijn gegaan. 

Het onderzoeksteam stelt zoveel mogelijk camerabeelden veilig, maar we willen iedereen in de omgeving vragen om tips en beelden met ons te delen. En dan gaat het vooral om beelden van tussen 00:00 en 03:00 uur. We ontvangen graag alle beelden, omdat de kleinste details ons al verder kunnen helpen.

We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs. In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bericht 16 september 2023

Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten was op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie. Gelukkig raakte er niemand bij de explosie gewond. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht en zijn we in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan.

Camerabeelden
Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? We zijn heel specifiek op zoek naar beelden die tussen 06:00 en 08:00 uur zijn gemaakt. Ook ontvangen we graag beelden van eerder in de nacht. Heeft u beelden, dan willen we u vragen om die sowieso met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosie? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

]]>
]]>
53.14478877 7.03606455
Winschoten - Onderzoek naar explosie bedrijfspand Langestraat Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/01-onderzoek-naar-explosie-bedrijfspand-langestraat-winschoten-groningen.html Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten vond op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie plaats. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. We gaan uit van opzet en we zijn een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht. We zijn in de omgeving van het bedrijfspand bezig met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Sat, 16 Sep 2023 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/01-onderzoek-naar-explosie-bedrijfspand-langestraat-winschoten-groningen.html 2023-09-16T11:13:00Z Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan willen we u vragen om die beelden met ons te delen. Hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u rondom het tijdstip van de explosie in de Langestraat iets opvallends gezien of gehoord? Heeft u iemand horen praten over de explosie?  Of heeft u andere tips die belangrijk kunnen zijn voor dit onderzoek of het onderzoek naar de andere incidenten? Dan komen we graag met u in contact.

Camerabeelden
Woon of werk je in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Ziet u verdachte voertuigen of verdachte personen? Dat kan ook zijn in de uren voor het incident en vlak daarna. We ontvangen graag de beelden die u heeft.  

Neem contact met ons op
Heeft u tips of andere informatie? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

]]>
53.14478877 7.03606455
Groningen - Gezocht - Explosie – Herestraat – Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---herestraat---groningen.html In de Herestraat in Groningen vonden op 12 september explosies plaats. Bel de politie als je tips of beelden hebt. Ook zoeken we mogelijk belangrijke getuige(n). verdachte Fri, 15 Sep 2023 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---herestraat---groningen.html 2023-09-15T13:46:00Z De bewoners van de Herestraat werden op dinsdag 12 september rond 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen. Uit onderzoek blijkt dat er bij een bedrijfspand in die straat twee explosieven tot ontploffing zijn gebracht. Dat is niet voor het eerst, want hetzelfde pand werd op 12 juli ook beschadigd door een explosie. We gaan uit van opzet en we houden er rekening mee dat dit pand beide keren een doelwit was.  

Onderzoek
Na de explosies is sporenonderzoek verricht. We zijn in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande.

Kleine donkerkleurige auto
In de nabijgelegen Kleine Raamstraat is rondom het tijdstip van de explosies een donkerkleurige kleine auto gesignaleerd. Deze auto zou met een behoorlijke snelheid zijn weggereden. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Het zou kunnen gaan om een vluchtauto. Heeft u meer informatie over (de route van) dit voertuig? Of woont u in de (wijde) omgeving van de Herestraat en de Kleine Raamstraat en heeft u beelden van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Dan vragen we u dit met ons te delen.

Mogelijk belangrijke getuige(n)
Daarnaast zijn we op zoek naar één of twee mogelijk belangrijke getuigen. Uit het onderzoek komt naar voren dat vlak na de explosie een man zou zijn weggelopen en dat diegene iets zou hebben geroepen over de explosies. Het is niet duidelijk of deze man iets te maken heeft gehad met de explosies. Wel zou de man zijn aangesproken door een (jonge) vrouw. We denken dat zowel de man als de (jonge) vrouw voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en daarom willen we graag met hen in gesprek. Ben jij de man of de jonge vrouw? Meld je dan bij de politie. Daarnaast roepen we iedereen met tips of informatie op om zich bij ons te melden. Heb je rondom de explosies personen of voertuigen gezien en was er sprake van verdacht gedrag. Neem contact met ons op. Elk detail kan van waarde zijn in ons onderzoek. 

Routes van verdachten
We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van de toedracht van de explosies. We gaan er nu vanuit dat de explosieven zijn geplaatst door één, maar mogelijk meerdere verdachte(n). Camerabeelden vanuit een vrij brede omgeving kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Herestraat zijn terechtgekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woont of werkt u in het gearceerde gebied in het kaartje hierboven en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan willen we u vragen om die beelden met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn. We zijn specifiek op zoek naar beelden in de periode van 23:00 uur tot 01:00 uur, vlak voor en na het incident. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond verdachte personen of voertuigen te zien zijn. We willen u daarom vragen om al vanaf 20:00 uur naar de beelden te kijken.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosies? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl.

Team Criminele Inlichtingen
U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bekijk ook het nieuwsbericht over de explosies.

]]>
]]>
53.21609577 6.568093
Stadskanaal - Wie herkent fietser die vlak voor een verwoestende brand in Stadskanaal nog in het pand is? https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/15/wie-herkent-fietser-die-vlak-voor-een-verwoestende-brand-in-stadskanaal-nog-in-het-pand-is.html In de nacht van 15 op 16 mei verwoest een brand een pand aan de Mandenmaker in Stadskanaal. Vlak voor de brand betreed een verdachte nog het pand. De persoon is vastgelegd op camerabeelden. Wie herkent de verdachte? Fri, 15 Sep 2023 12:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/15/wie-herkent-fietser-die-vlak-voor-een-verwoestende-brand-in-stadskanaal-nog-in-het-pand-is.html 2023-09-15T12:54:00Z Die nacht van de 15de op de 16de mei belt een voorbijganger omstreeks 02:40 uur de meldkamer dat er brand is aan de Mandenmaker. Meerdere brandweerwagens en de politie gaan gelijk ter plaatse. Bluswerkzaamheden kunnen niet voorkomen dat het pand volledig in de as wordt gelegd. De politie start gelijk een onderzoek. Dat onderzoek wijst uit dat er sprake is van brandstichting. Er is een verdachte vastgelegd op camerabeelden uit de omgeving.

Verdachte op camerabeelden

Omstreeks 02:00 uur zien we de verdachte voor het eerst in beeld. De persoon fietst dan in de omgeving van het bedrijfspand. Even later fietst de persoon het terrein op. De verdachte stopt bij de voordeur van het pand en gaat naar binnen. Na enige tijd verlaat de fietser het pand, de verdachte verdwijnt aan de achterzijde. Enkele minuten later zijn er vlammen te zien.

De beelden zijn zwart-wit en de verdachte is op een afstand te zien. Toch zou iemand de verdachte kunnen herkennen. Bijvoorbeeld aan de manier van fietsen, de fiets met fietstassen of de hoed die de persoon draagt.

Wie herkent de verdachte?

Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Bel dan de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wilt u wel informatie delen maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder deze pagina aanvullen.

]]>
52.97887423 6.97661883
Stadskanaal - Gezocht - Brandstichting – Mandenmaker - Stadskanaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/brandstichting---mandenmaker---stadskanaal.html Wie herkent de fietser die vlak voor een verwoestende brand in Stadskanaal nog in het pand aan de Mandenmaker is? Tip ons! verdachte Fri, 15 Sep 2023 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/brandstichting---mandenmaker---stadskanaal.html 2023-09-15T12:50:00Z In de nacht van 15 op 16 mei belt een voorbijganger omstreeks 02:40 uur de meldkamer dat er brand is aan de Mandenmaker. Meerdere brandweerwagens en de politie gaan gelijk ter plaatse. Bluswerkzaamheden kunnen niet voorkomen dat het pand volledig in de as wordt gelegd. De politie start gelijk een onderzoek. Dat onderzoek wijst uit dat er sprake is van brandstichting. Er is een verdachte vastgelegd op camerabeelden uit de omgeving.

Verdachte op beeld

Omstreeks 02:00 uur zien we de verdachte voor het eerst in beeld. De persoon fietst dan in de omgeving van het bedrijfspand. Even later fietst de persoon het terrein op. De verdachte stopt bij de voordeur van het pand en gaat naar binnen. Na enige tijd verlaat de fietser het pand, de verdachte verdwijnt aan de achterzijde. Enkele minuten later zijn er vlammen te zien.

De beelden zijn zwart-wit en de verdachte is op een afstand te zien. Toch zou iemand de verdachte kunnen herkennen. Bijvoorbeeld aan de manier van fietsen, de fiets met fietstassen of de hoed die de persoon draagt.

Tips

Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Bel dan de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wilt u wel informatie delen maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder deze pagina aanvullen.

Update

De beelden van de verdachte van de brandstichting worden vanavond ook getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De uitzending is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO2. 

]]>
]]>
52.97887423 6.97661883
Groningen - Verdachte aangehouden na schietincident Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/14/01-verdachte-aangehouden-na-schietincident-groningen.html De politie kreeg donderdag 14 september rond 03:00 uur een melding van een schietincident in de Poelestraat in Groningen. Daarbij raakten een 17-jarige jongen en een 24-jarige man uit Groningen gewond, waarvan in ieder geval één ernstig. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 06.15 uur hielden agenten in de omgeving van het station een verdachte aan. Thu, 14 Sep 2023 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/14/01-verdachte-aangehouden-na-schietincident-groningen.html 2023-09-14T08:33:00Z Er is direct na het incident een onderzoek gestart waarbij er getuigen werden gesproken en camerabeelden zijn opgevraagd. Dit leidde omstreeks 06:15 uur tot de aanhouding van de verdachte, een 17-jarige jongen uit Amsterdam. De aanhouding vond plaats in de buurt van het station. Hij zit vast en wordt verhoord. We onderzoeken zijn rol en eventuele betrokkenheid bij het incident. We vermoeden dat de aangehouden verdachte een van de slachtoffers kent, dit maakt onderdeel uit van het onderzoek. 

Onderzoek
Het incident vond plaats midden in het uitgaanscentrum van Groningen. Op dat moment waren er nog veel mensen op straat. Het kan best zijn dat iemand iets heeft gezien of gehoord en dat diegene nog geen contact met ons heeft gehad. Of dat iemand beelden heeft van het schietincident, of wat daaraan vooraf is gegaan. Dat ontvangen we heel graag, omdat we uiteindelijk willen weten wat er precies heeft plaatsgevonden en wat de toedracht is. 

Contact
Heb je iets gezien van het schietincident, heb je camerabeelden of kun je ons meer vertellen over de verdachte? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  Een schietincident kan ook voor omstanders een grote impact hebben. Was je erbij en wil je met een professional praten? Neem dan contact op Slachtofferhulp via 0900-0101.

]]>
53.2183988 6.57075613
Groningen - Onderzoek naar explosies bedrijfspand Herestraat Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/13/01-explosie-bedrijfspand-herestraat-groningen.html Inwoners van Groningen werden op 12 september omstreeks 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen in de binnenstad. Politieonderzoek wijst uit dat in de Herestraat in Groningen bij een bedrijfspand twee explosieven tot ontploffing zijn gebracht. De politie gaat uit van opzet. Wed, 13 Sep 2023 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/13/01-explosie-bedrijfspand-herestraat-groningen.html 2023-09-13T09:03:00Z Als gevolg van de explosies is kort een brand ontstaan. De schade aan het bedrijfspand is groot. Ook in de omgeving van het pand zijn door de kracht van de explosieven meerdere ruiten gesprongen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Het is nog niet bekend wat de explosie veroorzaakte.

Kleine, zwarte auto
De politie is gelijk een onderzoek gestart. Nadat de situatie veilig genoeg was is er forensisch onderzoek gedaan in en rondom het pand. Er zijn goederen aangetroffen die wijzen op brandstichting en die mogelijk te maken hebben met de explosie. Deze goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Ook is gesproken met meerdere getuigen en zijn diverse camerabeelden uit de omgeving bekeken en veiliggesteld. In de nabijgelegen Raamstraat is rondom het tijdstip van de explosies een donkerkleurige, kleine auto gesignaleerd. Deze auto reed hard weg. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Als u meer informatie heeft over (de route van) dit voertuig, vragen we u dit met ons te delen.

Eerder explosief bij zelfde bedrijfspand
In juli van dit jaar raakte hetzelfde pand ook beschadigd door een explosie. In dat onderzoek wordt gekeken of er een verband is met geweldsincidenten in Oude Pekela en Winschoten. Voor deze explosie is nog geen verdachte aangehouden. Ook in het onderzoek naar de explosies van 12 september wordt onderzocht of er een verband is met eerdere incidenten.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u nog niet met de politie gesproken maar heeft u rondom het tijdstip van de explosies iets opvallends gezien of gehoord? Dan komen we graag met u in contact. Ook als in of rondom de Herestraat een kleine, donkerkleurige auto heeft gezien, willen we dat graag weten. Woon of werk je in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Neem dan contact met ons op. Bel te politie op 0900-8844. Wil je informatie kwijt maar blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
UPDATE 15 september (16:00 uur): 
 

Het onderzoek naar de explosies bij een bedrijfspand in de Herestraat is in volle gang. Er is sporenonderzoek verricht en we doen een uitgebreid buurtonderzoek. Daarbij kijken we ook of we camerabeelden kunnen veiligstellen.

Kleine donkerkleurige auto
We zijn nog steeds op zoek naar informatie over een kleine donkerkleurige auto die mogelijk betrokken was bij de explosies. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Het zou kunnen gaan om een vluchtauto. Heeft u meer informatie over (de route van) dit voertuig? Of woont u in de (wijde) omgeving van de Herestraat en de Kleine Raamstraat en heeft u beelden van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Dan vragen we u dit met ons te delen.

Mogelijk belangrijke getuige(n)
Daarnaast zijn we op zoek naar één of twee mogelijk belangrijke getuigen. Uit het onderzoek komt naar voren dat vlak na de explosie een man zou zijn weggelopen en dat diegene iets zou hebben geroepen over de explosies. Het is niet duidelijk of deze man iets te maken heeft gehad met de explosies. Wel zou de man zijn aangesproken door een (jonge) vrouw. We denken dat zowel de man als de (jonge) vrouw voor ons belangrijke getuigen kunnen en daarom willen we graag met hen in gesprek. Ben jij de man of de jonge vrouw? Meld je dan bij de politie.

Routes van verdachten
We zoeken tevens camerabeelden vanuit een vrij brede omgeving die ons iets kunnen vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Herestraat zijn terechtgekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Heeft u beelden vanuit het gearceerde gebied of vlak daarbuiten? Dan willen we u vragen om die beelden met ons te delen. Zelfs de kleinste details kunnen voor ons belangrijk zijn. We zijn specifiek op zoek naar beelden in de periode van 23:00 uur tot 01:00 uur, vlak voor en na het incident. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond verdachte personen of voertuigen te zien zijn. We willen u daarom vragen om al vanaf 20:00 uur naar de beelden te kijken.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosies? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl.

Team Criminele Inlichtingen
U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bekijk voor meer informatie ook onze speciale Gezocht-pagina.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.21609577 6.568093
Groningen - Verdachte aangehouden na schietincident Iepenlaan Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/11/verdachte-aangehouden-na-schietincident-iepenlaan-groningen.html Gisteravond vond er een schietincident plaats aan de Iepenlaan in Groningen. De politie is meteen een uitgebreid onderzoek gestart. Maandagochtend is een verdachte aangehouden. Mon, 11 Sep 2023 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/11/verdachte-aangehouden-na-schietincident-iepenlaan-groningen.html 2023-09-11T08:45:00Z Rond 22.00 uur kreeg de politie zondagavond 10 september melding van een schietincident. Er zou op een auto geschoten zijn. Op de locatie is sporenonderzoek verricht en agenten hebben gesproken met betrokkenen en getuigen.

Verdachte aangehouden
De politie gaat er op dit moment vanuit dat er daadwerkelijk is geschoten. Het arrestatieteam heeft later op de avond nog een woning doorzocht. Een 18-jarige verdachte uit Groningen meldde zich maandagochtend op het bureau. Hij is aangehouden en wordt verhoord. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht. 

Informatie
Heeft u informatie die relevant kan zijn voor het onderzoek? Of heeft u camerabeelden waarop het incident te zien is? Of de verdachte? Dan komt de politie graag met u in contact. Neem contact op via 0900 – 88 44 of deel uw informatie via onderstaand tipformulier. Liever anoniem? Dat kan via 0800 – 7000.

]]>
53.22222947 6.56334263
Groningen - Aanhouding na mishandeling van handhavers in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/9/01-aanhouding-na-mishandeling-van-handhavers-in-groningen.html De politie heeft vrijdagavond in de Van Kerckhoffstraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van meerdere handhavers van de gemeente Groningen. De man zit vast en wordt gehoord. Sat, 09 Sep 2023 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/9/01-aanhouding-na-mishandeling-van-handhavers-in-groningen.html 2023-09-09T08:27:00Z De politie kreeg op vrijdag 8 september rond 21:30 uur een melding dat meerdere handhavers zouden zijn mishandeld. De 41-jarige man wilde niet meewerken aan een controle. Op het moment dat de handhavers de man wilden aanhouden, ging hij in verzet. Daarbij schopte hij één van de handhavers en hij zou andere handhaver ook hebben gebeten. Collega’s van de handhavers en politieagenten hebben de man onder controle gebracht en aangehouden. Daarbij is door de politie ook geweld gebruikt.

De politie doet onderzoek naar de mishandelingen. De handhavers hebben aangifte gedaan. Van hen zijn verklaringen opgenomen.

Geweld tegen mensen met publieke taak
Politie en gemeente werken samen om de veiligheid en openbare orde te handhaven. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen personen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Incidenten als deze, waarbij gemeentelijk handhavers zijn mishandeld, hebben hoge prioriteit.

]]>
53.22644396 6.56576477
Delfzijl - Gezocht - Woningoverval - Rijksweg - Delfzijl https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-woningoverval---rijksweg---delfzijl.html Aan de Rijksweg in Delfzijl heeft donderdag rond 22:00 uur een woningoverval plaatsgevonden. Twee verdachten zijn weggevlucht. Heb jij tips of camerabeelden? verdachte Fri, 25 Aug 2023 13:27:08 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-woningoverval---rijksweg---delfzijl.html 2023-08-25T13:27:08Z De melding van de overval kwam op donderdag 24 augustus, even na 22:00 uur bij ons binnen. Daarbij zou een 34-jarige man uit Delfzijl zijn bedreigd. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar moest wel meerdere goederen afstaan. De twee verdachten gingen er daarna vandoor in de richting van de Hogelandsterweg. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur. 

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. In de woning is sporenonderzoek verricht. Er wordt een buurtonderzoek gedaan en er is een verklaring van het slachtoffer opgenomen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar tips en camerabeelden van omwonenden.

Tips of beelden

Heeft u rond 22:00 uur iets gezien of gehoord van de woningoverval? Of heeft u rond dit tijdstip twee verdachte personen gezien in de omgeving van de woning? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook via onderstaand tipformulier met ons delen.  

Bekijk hier ook ons nieuwsbericht.

]]>
]]>
53.32153742 6.91522193
Delfzijl - Onderzoek naar woningoverval aan Rijksweg in Delfzijl https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/25/01-onderzoek-naar-woningoverval-aan-rijksweg-in-delfzijl.html De politie doet onderzoek naar een woningoverval, die op donderdag 24 augustus rond 22:00 uur plaatsvond aan de Rijksweg in Delfzijl. Na de overval zouden twee mannen met getinte huidskleur zijn weggevlucht met een aantal goederen. De politie is nog op zoek naar de verdachten en we roepen getuigen op om zich bij ons te melden. Fri, 25 Aug 2023 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/25/01-onderzoek-naar-woningoverval-aan-rijksweg-in-delfzijl.html 2023-08-25T13:12:00Z De politie kreeg even na 22:00 uur een melding van een woningoverval. Daarbij zou een 34-jarige man uit Delfzijl zijn bedreigd. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar moest wel meerdere goederen afstaan. De twee verdachten gingen er daarna vandoor in de richting van de Hogelandsterweg.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart. In de woning is sporenonderzoek verricht. Er wordt een buurtonderzoek gedaan en er is een verklaring van het slachtoffer opgenomen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar tips en camerabeelden van omwonenden.

Neem contact met ons op
Heeft u rond 22:00 uur iets gezien of gehoord van de woningoverval? Of heeft u rond dit tijdstip twee verdachte personen gezien in de omgeving van de woning? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook via deze pagina met ons delen. 

]]>
53.29160707 6.95316393
Groningen - Verdachte zedenmisdrijf Driebondsweg Groningen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/23/01-verdachte-zedenmisdrijf-driebondsweg-groningen-aangehouden.html De recherche heeft woensdagmiddag 23 augustus een man aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf vorige week vrijdagochtend op de Driebondsweg in Groningen. De man is overgebracht naar een cellencomplex en wordt verhoord. Wed, 23 Aug 2023 17:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/23/01-verdachte-zedenmisdrijf-driebondsweg-groningen-aangehouden.html 2023-08-23T17:41:00Z Het zedenmisdrijf vond vrijdagochtend 18 augustus rond 5:00 uur plaats. Dit gebeurde op de Driebondsweg, net buiten de stad Groningen. Het slachtoffer is een jonge vrouw. De verdachte ging er na het misdrijf vandoor. Een Team Grootschalige Opsporing is vrijdag een uitgebreid onderzoek gestart. In dit onderzoek is vandaag een verdachte aangehouden.

Verdachte in beperkingen

De verdachte is een 24-jarige man uit Uithuizen. We hebben hem woensdag aan het einde van de middag aangehouden in Groningen. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf gaat door. De man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Camerabeelden hebben ons geholpen

Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing hebben in het onderzoek diverse camerabeelden opgevraagd bij bedrijven rondom de Driebondsweg en het nabijgelegen industrieterrein. Ook hebben we na diverse getuigenoproepen waardevolle tips en camerabeelden ontvangen van omwonenden en bedrijfseigenaren. Deze informatie en de snelle verstrekking van camerabeelden hebben mede geleid tot de aanhouding van de verdachte.

]]>
53.22600369 6.61844571
Gezocht - Zedenmisdrijf - Driebondsweg - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-zedenmisdrijf---driebondsweg---groningen.html De recherche heeft woensdagmiddag 23 augustus een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf vorige week vrijdagochtend (18 augustus) op de Driebondsweg in Groningen. We hebben hem woensdag aan het einde van de middag aangehouden in Groningen. Hij is overgebracht naar een cellencomplex en wordt verhoord. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf gaat door. De man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Lees ons volledige nieuwsbericht hier. Tue, 22 Aug 2023 10:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-zedenmisdrijf---driebondsweg---groningen.html 2023-08-22T10:56:00Z De recherche heeft woensdagmiddag 23 augustus een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf vorige week vrijdagochtend (18 augustus) op de Driebondsweg in Groningen. We hebben hem woensdag aan het einde van de middag aangehouden in Groningen. Hij is overgebracht naar een cellencomplex en wordt verhoord. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf gaat door. De man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees ons volledige nieuwsbericht hier

]]>
53.22600369 6.61844571
Groningen - Politie zoekt bestuurder van auto na ernstig verkeersongeval in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/21/politie-zoekt-bestuurder-van-auto-na-ernstig-verkeersongeval-in-groningen.html Op zondag 21 augustus vindt er een aanrijding plaats aan de Kraneweg in Groningen. Het gaat om een ongeval tussen een auto en een fietser. De fietser raakt zwaargewond. De bestuurder van de auto rijdt na het ongeval door. Mon, 21 Aug 2023 07:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/21/politie-zoekt-bestuurder-van-auto-na-ernstig-verkeersongeval-in-groningen.html 2023-08-21T07:51:00Z Rond 9.30 uur krijgen agenten melding van een ernstige aanrijding aan de Kraneweg in Groningen. Een fietser blijkt aangereden door een auto en is ernstig gewond geraakt. De hulpverlening wordt meteen opgestart en het slachtoffer, een 67-jarige man uit Groningen, wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

Doorgereden
De bestuurder van de auto waarmee de fietser in botsing is geraakt blijkt na het ongeval door te zijn gereden en heeft geen persoonsgegevens achtergelaten. Door oplettende getuigen blijkt al snel dat de desbetreffende auto zeer vermoedelijk in de Wassenberghstraat geparkeerd staat. Agenten treffen een beschadigde auto aan. Er wordt in omgeving nog uitgekeken naar de bestuurder, maar deze wordt niet meer aangetroffen. De auto wordt afgesleept en in beslag genomen voor onderzoek.

Onderzoek
Opsporing Team Verkeer (OTV) van de politie is een onderzoek gestart. Agenten hebben gesproken met getuigen en het signalement is na het ongeval meteen gedeeld via Burgernet. 

Informatie
We komen graag in contact met mensen die mogelijk beelden hebben van het ongeval, via een dashcam- of deurbelcamera. Ook spreken we graag mensen die de vermoedelijke verdachte nog hebben gezien kort na het ongeval of wellicht weet u om wie het (mogelijk) gaat. Neem dan contact op met 0900-8844 of laat u informatie achter via onderstaand tipformulier. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via 0800-7000.

Bent u de bestuurder? Meldt u zich dan bij de politie.

UPDATE
De bestuurder heeft zich zojuist gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 21-jarige man uit Winschoten. Hij is aangehouden en zal worden verhoord.

]]>
53.22222947 6.56334263
Eenrum - Man overleden na ongeval met motorvoertuig op evenemententerrein in Eenrum https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/01-man-overleden-na-ongeval-met-motorvoertuig-op-evenemententerrein-in-eenrum.html Een 37-jarige man met de Duitse nationaliteit is zondagmiddag overleden na een ongeval met een motorvoertuig, tijdens een motorsportevenement aan de Aagstweg in Eenrum. Een 46-jarige man met de Duitse nationaliteit is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Sun, 20 Aug 2023 16:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/20/01-man-overleden-na-ongeval-met-motorvoertuig-op-evenemententerrein-in-eenrum.html 2023-08-20T16:43:00Z De politie kreeg rond 15:20 uur een melding van een ernstig ongeval met een motor met zijspan op het evenemententerrein. Zowel de bestuurder als een passagier in de zijspan raakten daarbij ernstig gewond. Hulpverlening mocht voor het 37-jarige slachtoffer helaas niet meer baten. Hij is op de plek van het ongeval overleden als gevolg van zijn verwondingen. Het andere slachtoffer is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Camerabeelden
Specialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij wordt ook gekeken naar beschikbare camerabeelden. Het kan zijn dat toeschouwers beelden hebben gemaakt van het ongeval. Heeft u beelden? Dan vragen we u om die via een tipformulier op Politie.nl met ons te delen. We proberen daarmee zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Slachtofferhulp
Op het evenemententerrein waren veel toeschouwers. Veel van hen waren mogelijk getuige van het ernstige ongeval. Het meemaken van een zo’n ongeval kan zeer ingrijpend zijn. Mede daarom is Slachtofferhulp ingeschakeld. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht achter met verzoek tot contact. U kunt ook contact opnemen met de politie via nummer 0900-8844. Hier kunt u ook uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

]]>
53.35934792 6.44521404
Groningen - Waarschuwingsschot gelost na melding schietincident in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/waarschuwingsschot-gelost-na-melding-schietincident-in-groningen.html Rond 15.15 uur kregen agenten in Groningen melding van een schietincident aan de Friesestraatweg in Groningen. Tue, 15 Aug 2023 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/waarschuwingsschot-gelost-na-melding-schietincident-in-groningen.html 2023-08-15T14:10:00Z Toen agenten op de melding afkwamen ontstond er kort daarna een achtervolging te voet, vanaf de Friesestraatweg richting de Noorderkroonstraat. Hierbij is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Twee personen aangehouden
Er zijn twee personen aangehouden, een 17-jarige jongen en een 36-jarige man, beiden uit Groningen. Het is nog onduidelijk wat hun rol of betrokkenheid is geweest bij het incident. Wij doen uitgebreid onderzoek, zowel op de plaats delict als tactisch onderzoek, om te achterhalen wat er precies is voorgevallen. Voor zover wij nu weten, is niemand gewond geraakt. 

Onderzoek
Gezien het tijdstip en de locatie zou het goed kunnen dat veel mensen getuigen zijn geweest van het incident. Wij komen graag met hen in contact.

Heeft u het incident zien gebeuren? Of heeft u andere informatie die waardevol kan zijn? Woont u bijvoorbeeld in de buurt en beschikt u over een deurbelcamera? Neem dan contact met ons op via 0900-8844.

 

]]>
53.22222947 6.56334263
Beerta - Twee verdachten aangehouden na schietincident in Beerta [update] https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/politie-onderzoekt-schietincident-in-beerta.html Op dinsdagochtend 15 augustus vond er rond 10.45 uur een schietincident plaats aan de Hoofdstraat in Beerta. Er zijn twee verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar het incident. Tue, 15 Aug 2023 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/politie-onderzoekt-schietincident-in-beerta.html 2023-08-15T09:56:00Z De politie krijgt dinsdagochtend 15 augustus een melding dat er geschoten is aan de Hoofdstraat in Beerta. Meerdere eenheden en hulpdiensten komen ter plaatse.

Eén persoon gewond
Eén persoon is bij het schietincident gewond geraakt. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Beerta. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd meteen een onderzoek opgestart. Er is buurtonderzoek gedaan en er is sporenonderzoek verricht op de plaats delict.

Aanhoudingen
Later op de middag zijn twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beide uit Beerta. Het tweetal meldde zich op een politiebureau in Groningen.  De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest. Het lijkt op dit moment te gaan om een incident in relationele sfeer. De verdachten zullen worden verhoord over hun betrokkenheid bij het incident. 

Informatie
Heeft u mogelijk waardevolle informatie voor ons onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update: twee (mogelijke) belangrijke getuigen gezocht

Het onderzoek naar het schietincident in Beerta, wat op dinsdag 15 augustus plaatsvond, loopt nog volop. Er zijn twee verdachten aangehouden en de recherche heeft met diverse mensen gesproken na het incident. Daaruit blijkt dat er twee personen zijn die zeer vermoedelijk getuige zijn geweest van het incident. Zij hebben mogelijk gezien dat er is geschoten en beschikken daarmee wellicht over waardevolle informatie. Het gaat om een man die rond 10.40 uur bij de bushalte, het overdekte bushokje/abri, zou hebben gestaan in de Hoofdstraat in Beerta. Het gaat zeer waarschijnlijk om een man van tussen de 40 en 50 jaar oud met een witte huidskleur. Helaas hebben we op dit moment geen uitgebreidere omschrijving van de man, maar mogelijk herkent iemand zichzelf in de omschrijving. Zoals het nu lijkt stond de man daar ten tijde van het incident alleen.

Daarnaast komen we graag in contact met de bestuurder van een rode auto, een cabriomodel met een zwart dak, vermoedelijk van het merk Mazda. Deze auto moet voorbij hebben gereden op het moment dat er werd geschoten en de bestuurder heeft daarom misschien belangrijke informatie voor ons onderzoek. Herkent u zich in de omschrijving? Of weet u over wie dit zou kunnen gaan? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Bent u zelf getuigen geweest van het incident, en dan meer specifiek: heeft u gezien dat er geschoten werd? En heeft u nog niet gesproken met de politie? Ook dan komen we uiteraard graag met u in contact.

]]>
53.16580048 7.10974508