Alle berichten | Noord-Holland (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/noord-holland.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Noord-Holland nl Sat, 17 Nov 2018 16:54:06 GMT 2018-11-17T16:54:06Z nl Noord-Holland - Te mooi om waar te zijn? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html Voorkom dat je slachtoffer wordt van malafide webshops tijdens de feestmaanden! Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie ziet een tendens dat met name rond de feestdagen malafide websites worden opgericht, met als doel mensen geld afhandig maken die online cadeaus kopen voor hun geliefden en vrienden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html 2018-11-17T15:34:00Z Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones, laptops en tablets.
Dergelijke websites maken in een week tijd meer dan 100 slachtoffers. De politiemensen van het LMIO investeren extra capaciteit in de komende feestmaanden, om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen. Hierbij wordt samengewerkt met andere partijen die zich eveneens sterk maken voor het uitbannen en terugdringen van deze vorm van fraude. Samen met o.a. banken, keurmerkorganisaties, SIDN, Fraudehelpdesk, maar ook met radio- en televisieprogramma’s zoals o.a. Bureau NH, AVRO TROS Opgelicht, Kassa en Radar gaat het LMIO de strijd aan.

Te mooi om waar te zijn? Dubbelcheck!
Het is best lastig om te zien of je te maken hebt met een malafide webwinkel. Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Erg lage en onlogische prijzen duiden vaak al op een malafide webwinkel. Zorg dat je er alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt!
Dit kun je op meerdere manieren voorkomen. Belangrijk is om vooraf de webwinkel te googelen en dat je goed weet waar je iets koopt.
* Maak gebruik van de checkfunctie  op onze website -> controleer verkopergegevens
* Zoek via zoekmachines -> Via allerlei fora wordt vaak al informatie over een webwinkel gegeven.
* Let op de betaalwijze die gebruikt wordt -> Als er geld overgemaakt moet worden naar een normaal bankrekeningnummer moet je al alert zijn. Bij een webwinkel is dit ongebruikelijk. Betalen via iDEAL is veilig, maar geeft geen zekerheid dat je het bestelde product ontvangt. Er kan misbruik worden gemaakt van dit betaalmiddel. Betalen via een creditcard kost soms wel iets meer, maar als het achteraf fout gaat krijg je vaak je geld terug. Als je de mogelijkheid hebt achteraf te betalen, dan loop je natuurlijk helemaal geen risico.
* Check hoe lang een website al actief is -> Als een website zeer recent is geregistreerd, dan is dit vaak een aanwijzing dat er iets niet in de haak is. Je kunt dit controleren bij www.SIDN.nl als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op .nl en bij www.who.is als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op.com.
* Meer tips zijn te vinden via deze link -> tips ter voorkoming

Betrouwbaarheid verkoper
Wie twijfels heeft over de betrouwbaarheid van een verkoper of website kan op www.politie.nl aan de hand van onder meer een bankrekeningnummer, de URL van de website, mailadres of telefoonnummer ook controleren of hierover bij de politie meldingen zijn binnengekomen (aangifte of melding doen) Slachtoffers van internetoplichting kunnen op www.politie.nl ook aangifte doen.

Landelijk Meldpunt Internetoplichting
Uit de jaarcijfers van het LMIO blijkt dat gedupeerden van malafide webshops gemiddeld voor € 200,-- opgelicht werden, waarmee hun totale schade uitkomt op bijna € 9,2 miljoen.
Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal slachtoffers van internetoplichting twee keer hoger. Hoewel niet elke aangifte leidt tot een strafrechtelijk onderzoek, is het toch zinvol om elke oplichting bij het LMIO te melden. Ondanks dat er meer aangiftes binnen komen dan onderzocht kunnen worden, kan het LMIO de oplichters ook op andere manieren dwarszitten. Zo wordt bijvoorbeeld een rekeningnummer van een oplichter doorgegeven aan de bank die bij meerdere meldingen de rekening van de oplichter blokkeren.
Ook worden betaalgegevens doorgegeven aan betaaldiensten zoals bijvoorbeeld Payment Service Providers: dit zijn de internetkassa's die zich bevinden tussen de consument en de (frauduleuze) webwinkelier.

Katvangers: lopen groot risico
Om buiten beeld te blijven van de politie en zelf problemen met de bank te voorkomen, maken veel oplichters gebruik van zogenoemde katvangers, mensen die tegen betaling hun bankrekening ter beschikking stellen. Het geld dat slachtoffers naar deze rekeningen overmaken, wordt in opdracht van de feitelijke oplichter gepind door zogenoemde cashers.
Hoewel de katvangers en de cashers zich niet schuldig maken aan oplichting, lopen zij wel degelijk een groot risico. Ook zij maken zich schuldig aan een strafbaar feit, namelijk witwassen. De katvangers en cashers komen als eerste bij de politie in beeld en lopen dus grote kans te worden gepakt en vervolgd.
Voor de katvangers geldt bovendien dat zij vaak door geen enkele bank meer worden geaccepteerd en dus niet meer kunnen bankieren.

 

]]>
52.6323813 4.753375399999982
Den Helder - Gemeente en politie bieden demonstranten KOZP faciliteiten om veilig te demonstreren https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-politie-biedt-demonstranten-kozp-faciliteiten-om-veilig-te-demonstreren.html De gemeente Den Helder en de politie zijn vrijdagmiddag en – avond in gesprek geweest met KOZP over hun aangekondigde demonstratie bij de Sinterklaasintocht in Den Helder. Er is de gemeente en politie veel aan gelegen om demonstraties te faciliteren. Vanwege serieuze oproepen vanuit tegengroeperingen om deze demonstratie te verhinderen en blokkades op te werpen zodat zij Den Helder niet kunnen bereiken, is er in gezamenlijkheid gezocht naar oplossingen. Het recht op demonsteren is een groot goed, evenals de veiligheid van de bezoekers van de intocht. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-politie-biedt-demonstranten-kozp-faciliteiten-om-veilig-te-demonstreren.html 2018-11-17T10:41:00Z De groep die vanuit Amsterdam naar Den helder zou komen is aangeboden om op een nog nader te bepalen locatie te verzamelen, vanwaar de politie hen zou faciliteren op de route naar hun demonstratielocatie in Den helder. Gisteravond heeft deze groep aangegeven dat dit voor hen niet haalbaar was en dat zij daarom af zouden zien van hun plannen.

Zaterdagochtend even na 10.00 uur is er door de politie een bus met demonstranten aan de kant gezet op de A9 die onderweg was naar Den Helder. Het doel hiervan was om met hen afspraken te maken om deze demonstranten op een veilige manier te begeleiden naar een demonstratieplek en ook daar de veiligheid van bezoekers en demonstranten te kunnen waarborgen. De vertegenwoordiger van de demonstranten ging niet akkoord met de hen aangeboden demonstratieplek.

]]>
52.9562808 4.760797099999991
Hoofddorp - Aangehouden na verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-na-verkeersongeval.html De politie heeft een 49-jarige man aangehouden, op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-na-verkeersongeval.html 2018-11-17T10:29:00Z De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto aan die tegen de vangrail van de A4 was gereden en hierna op de parallelbaan terecht was gekomen. De bestuurder van de auto stond naast de beschadigde auto. Hij werd nagekeken door ambulancepersoneel en moest voor controle mee naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Bij nader onderzoek bleek dat deze 49-jarige automobilist  vermoedelijk ook betrokken was geweest bij een eerdere aanrijding die nacht nabij het brugrestaurant op de A4.

In het ziekenhuis is bloed afgenomen van de verdachte, om vast te kunnen stellen of hij met een te hoog alcoholpromillage of een te grote hoeveelheid drugs of geneesmiddelen aan het verkeer heeft deelgenomen.

 

2018221873

 

 

]]>
52.2834222 4.719666899999993
Assendelft - Aangehouden op gestolen bromfiets https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-op-gestolen-bromfiets.html De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens aangehouden, die op een gestolen bromfiets reden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-op-gestolen-bromfiets.html 2018-11-17T10:02:00Z De politie zag vrijdagmiddag twee jongens op een bromfiets door de Jan Brassertunnel rijden. Omdat er geen kentekenplaat op de bromfiets zat, werden de jongens aan de kant gezet nabij station Assendelft.

Beide jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Zaanstad, werden aangehouden op verdenking van heling.

De bromfiets is in beslag genomen en een nader onderzoek is ingesteld.

 

2018221400

 

 

]]>
52.495348824459974 4.754648888623024
Huizen - Getuigen gezocht van aanrijding met fietsster https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-fietsster-huizen.html De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een fietsster woensdagmiddag 14 november op de Huizermaatweg. Daarbij liep de 69-jarige fietsster uit Huizen ernstig hoofdletsel op. Een traumahelikoper werd opgeroepen om medische hulp in te vliegen. Het slachtoffer is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 16:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-fietsster-huizen.html 2018-11-16T16:03:00Z Het ongeluk vond plaats omstreeks 14.35 uur. Een automobilist reed uit de richting van de Fauna over de rijbaan van de Huizermaatweg in de richting van De Haar. Bij een oversteekplaats stak het slachtoffer over vanaf de zijde van de Antilope. Daarbij ontstond de aanrijding met de auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Huizen.

]]>
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en heeft inmiddels enkele getuigen gesproken. Was u ook rond die tijd op de Huizermaatweg en heeft u het ongeluk zien gebeuren, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u meer informatie die van belang kan zijn voor het politieonderzoek? Wij komen graag met u in contact via 0900-8844.

]]>
52.2969333 5.252083699999957
Zaanstad - Man aangehouden na uitlatingen in de (sociale) media over intocht Sinterklaas https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-man-aangehouden-na-uitlatingen-in-de-sociale-media-over-intocht-sinterklaas.html De politie heeft vrijdag een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden. De verdachte is aangehouden vanwege uitlatingen die hij over de Sinterklaasintocht heeft gedaan in de (sociale) media. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-man-aangehouden-na-uitlatingen-in-de-sociale-media-over-intocht-sinterklaas.html 2018-11-16T15:59:00Z De Utrechtenaar is overgebracht naar een politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De verdachte heeft zelf eerder deze week ook aangifte gedaan van bedreiging(en) op social media. Deze bedreigingen neemt de politie serieus; de zaak is in onderzoek.  

]]>
52.4579659 4.75104250000004
Amsterdam - Aanhouding bij straatroof in Gaasperdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-aanhouding-bij-straatroof-in-gaasperdam.html Op dinsdagmiddag 13 november 2018 is een minderjarig slachtoffer door een minderjarige verdachte bedreigd en beroofd op het Puijflijkpad in Amsterdam Zuidoost. De verdachte ging er te voet vandoor maar werd gedurende zijn vlucht gespot door de politie. De verdachte is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-aanhouding-bij-straatroof-in-gaasperdam.html 2018-11-16T15:13:00Z Rond 16:00 uur ’s middags fietst het slachtoffer over het Puijflijkpad in de richting van het Wisseloordplein. De verdachte – in gezelschap van vermoedelijk een vriend – trekt het slachtoffer van zijn fiets. Hij mishandelt de jongen en bedreigt hem met een mes. Daarna berooft hij het slachtoffer van zijn jas en vlucht richting het Wisseloordplein.

Een politieagent surveilleert rond hetzelfde tijdstip in burgerkleding op de brug tussen het Puijflijkpad en het Vreeswijkpad. Hij ziet de verdachte met een jas in zijn hand langs hem rennen en herkent de jongen van een eerder incident. Hij besluit hem te achtervolgen en licht zijn collega in die op een motor in de buurt van het Wisseloordplein rijdt. De twee agenten weten de jongen in te sluiten en houden hem op heterdaad aan. Op het politiebureau wordt duidelijk dat de jas van het slachtoffer is. De verdachte zit op dit moment nog vast.

]]>
52.29791179999999 4.9784812999999986
Muiden - Verdachte aangehouden in onderzoek dood Edita Moliené https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dood-edita-moliene.html Onderzoek naar de dood van Edita Moliené heeft vrijdagochtend 16 november 2018 geleid tot de aanhouding van een 43-jarige man uit Bussum. De man zit vast en zal worden verhoord. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dood-edita-moliene.html 2018-11-16T13:53:00Z De 42-jarige Edita Moliené uit Naarden werd donderdag 20 september 2018 gevonden in de Muidertrekvaart nabij de Maxis in Muiden. Haar lichaam was gewikkeld in een plastic opblaas zwembad. Omdat de recherche uitgaat van een misdrijf werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. In opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht besteed aan het onderzoek en werden getuigen opgeroepen hun informatie met het onderzoeksteam de delen. De informatie die na de oproep binnenkwam heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de tijdlijn van haar laatste dagen in leven duidelijker is geworden. De recherche onderzoekt wat de betrokkenheid is van de aangehouden verdachte. Ook onderzoekt het team of nog andere personen betrokken zijn bij de dood van Edita Moliené.

Wie heeft Edita vlak voor haar dood gezien?

Het is gebleken dat Edita op maandag 10 september 2018 nog leefde. Op donderdagmiddag 13 september 2018 is het opgevouwen zwembad al door getuigen gezien in de Muidertrekvaart.  Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar mensen die Edita tussen maandag 10 september 2018 en donderdag 13 september 2018 hebben gezien.

Wie heeft informatie over het zwembad?

Op de foto’s staat het zwembad waarin Edita’s lichaam was gewikkeld. Het gaat om een blauw met lichtgrijs, rond opblaaszwembad van het merk Bestway. Het bad heeft een doorsnee van 3.25 meter en heeft een hoogte van 1,05 meter. Op het zwembad waren stukken bruin tape geplakt. Wie weet meer over dit zwembad? Mist u dit zwembad? Of heeft iemand het zien liggen in een tuin of schuur, of misschien wel bij het grofvuil? Informatie over dit zwembad is van groot belang voor het onderzoek.

Informatie delen!

Heeft u informatie? Dan kan u dit delen door te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem bellen? Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op telefoonnummer 0800-7000.

]]>
52.32869720000001 5.068344900000056
Amsterdam - Aanhouding in onderzoek naar schietincident Semarangstraat https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/05-aanhouding-in-onderzoek-naar-schietincident-semarangstraat.html De recherche heeft in het onderzoek naar het schietincident in de Semarangstraat een 18-jarige verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 13:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/05-aanhouding-in-onderzoek-naar-schietincident-semarangstraat.html 2018-11-16T13:52:00Z Het schietincident vond plaats op zaterdagochtend 1 september. Daarbij werden de inzittenden van een auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. Ondanks meerdere schoten die werden gelost raakte niemand gewond. Wel raakten meerdere auto’s beschadigd door kogelinslagen.

De deze week aangehouden verdachte wordt vandaag, vrijdag 16 november, voorgeleid aan de rechtercommissaris, die beslist of hij langer in voorarrest blijft.

]]>
Het onderzoek is in volle gang 52.3614521 4.944022000000018
Zaandam - Overval op hotel https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-overval-op-hotel.html De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een hotel aan de Pieter Lieftinckweg in Zaandam. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-overval-op-hotel.html 2018-11-16T09:52:00Z Omstreeks 02.10 uur kwam een man het hotel binnen. Hij droeg een helm en gezichtsbedekking. De man eiste geld van een personeelslid. De medewerker werd bovendien door de overvaller tegen zijn hoofd geslagen. Hij liep daarbij geen letsel op.

Nadat de man een geldbedrag had buitgemaakt ging hij er op een bromfiets vandoor.

De politie stelt een onderzoek in.

2018221072

 

]]>
52.4420399 4.8291993000000275
Naarden - Gezocht - Bejaarde in haar woning overvallen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-naarden-14-woningoverval.html Een jongeman pleegt een overval in een woning aan de Prins Willem van Oranjelaan in Naarden. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 16 Nov 2018 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-naarden-14-woningoverval.html 2018-11-16T09:45:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV NH tv-programma Bureau NH van 14 november 2018.

Als de 83-jarige bewoonster van een huis aan de Prins Willem van Oranjelaan  zondagmorgen 4 november 2018 nog ligt te slapen, wordt ze rond 07.30 uur  plotseling gewekt door een haar onbekende jongeman die haar wil beroven. De overvaller doorzoekt het huis en gaat er daarna lopend vandoor met de vooralsnog onbekende buit. De overvaller is binnengekomen door een raam dat hij had vernield.

Signalement

Het signalement van de dief luidt:

 • jongeman
 • leeftijd ongeveer 20 jaar
 • normaal postuur
 • sprak normaal Nederlands, maar met een Noord-Afrikaans accent.

Camerabeelden

Op beelden van een beveiligingscamera is de verdachte te zien als hij over straat loopt.

]]>
 • Heeft u voor, tijdens of na de overval iets verdachts gezien dat misschien iets met deze zaak te maken heeft?
 • Heeft u de overvaller de woning zijn binnengaan of naar buiten zien komen?
 • Weet u misschien wie de verdachte is of waar hij woont?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Foto van de woning van het slachtoffer 52.28567669999999 5.157168299999967
  Vijfhuizen - Een massa illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-een-massa-illegaal-vuurwerk.html (betreft een updat van de bericht van 15-11-2018) Op donderdag heeft de politie vier mannen aangehouden. Zij waren in het bezit van meer dan tienduizend (10.000) kilo zwaar illegaal vuurwerk. De verdachten zijn Haarlemmers van 32, 35, 49 en 53 jaar oud. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-een-massa-illegaal-vuurwerk.html 2018-11-16T09:40:00Z ’s Morgens kreeg de politie een tip dat er bij een loods aan de Vijfhuizerdijk een bestelbusje werd uitgeladen. Het zou hierbij vermoedelijk om vuurwerk gaan. Ter plaatse trof de politie aan de achterzijde van het pand het busje aan. In de bus stonden een aantal dozen met zwaar professioneel vuurwerk. In de loods stonden grote stapels dozen vuurwerk. Een tweede bestelbus op het terrein bleek ook geladen te zijn met vuurwerk. De politie trof in de loods de vier verdachten aan. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

  Volgens een grove telling van de op de dozen vermeldde inhoud leverde een totaalgewicht van ruim 12.500 kilo zwaar professioneel vuurwerk op. Het gaat hier om vuurwerk van lijst III (3), zoals flowerbeds en shells (mortieren). Dit vuurwerk is zodanig zwaar, dat het in handen van particulieren levensgevaar kan zijn.

  ]]>
  De politie heeft het vuurwerk weg gehaald, hier moesten wel twee vrachtwagens aan te pas komen.  Het vuurwerk is afgevoerd naar een gespecialiseerd bedrijf waar het is opgeslagen in een veilige bunker. Na onderzoek door milieuspecialisten wordt het vuurwerk vernietigd.

  De politie voerde nog een viertal huiszoekingen uit in Haarlem in de woningen van de verdachten. Hierbij werd geen vuurwerk of vuurwerk gerelateerde voorwerpen aangetroffen.

  2018220526

  ]]>
  52.3873878 4.646219400000064
  Heerhugowaard - Drieënzestig bekeuringen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-drieenzestig-bekeuringen.html Ongeveer vierhonderd veelal bedrijfswagen werden vandaag gecontroleerd bij een grootschalige verkeerscontrole op de Galileistraat in Heerhugowaard. Dit leverde in ieder geval drieënzestig door de politie uitgeschreven bekeuringen op. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 15:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-drieenzestig-bekeuringen.html 2018-11-15T15:59:00Z Tussen 06.00 en 14.00 uur controleerde de politie samen met de douane en de belastingdienst het verkeer waarbij de nadruk lag bedrijfsauto’s en vrachtverkeer. Maar ook personenauto’s en bromfietsen moesten eraan geloven. Door de politie werd voornamelijk geschreven voor belading (te zwaar, te lang, onvoldoende gezekerd), technische defecten (lekke uitlaat, gladde banden, defecte verlichting), opgevoerde bromfietsen en verlopen rijbewijs. Een bestuurder had een rijbewijs dat al vijftien jaar verlopen was.

  Bij de controle werd een auto met ANPR (Automatische Nummerplaatherkenning) ingezet. Dit leverde zes zaken op waarbij een naheffing motorrijtuigenbelasting wordt opgelegd, onder anderen wegens het door een Nederlander misbruiken van een buitenlands kenteken of het misbruik van een handelarenkenteken. Door de douane werden een aantal vrachtwagens intensief gescand. Dit leverde geen overtredingen op.

  ]]>
  52.662677 4.832476700000029
  Amsterdam - Vrouw meegesleurd in taxi https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-vrouw-meegesleurd-in-taxi.html De recherche doet onderzoek naar een incident met een taxi waarbij een 42-jarige vrouw gewond is geraakt. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-vrouw-meegesleurd-in-taxi.html 2018-11-15T14:19:00Z De vrouw neemt op vrijdag 9 november rond 21.45 uur een taxi vanaf het Centraal Station richting Amsterdam-West. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, krijgen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit. De vrouw heeft op dat moment het portier al geopend, maar voordat ze de taxi goed en wel kan uitstappen, geeft de taxichauffeur gas. Met als gevolg dat de vrouw enkele meters wordt meegesleurd en daarna de taxi uitvalt. De chauffeur rijdt vervolgens weg. De vrouw blijft gewond op de weg liggen en meerdere omstanders bekommeren zich direct om haar. Het lukt haar om zelfstandig naar huis te komen, waar alsnog de hulpdiensten worden ingeschakeld. Een arts stelt vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen heeft opgelopen.

  De recherche doet onderzoek om erachter te komen wie de taxichauffeur is. Camerabeelden worden bekeken om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Over de chauffeur en de taxi is de volgende informatie bekend:

  •          Man van rond de 20 jaar oud
  •          Tussen de 1.70 en 1.80 meter lang
  •          Donker kort geknipt haar
  •          Lang symmetrisch gezicht
  •          Donkere ogen
  •          Lichte huidskleur
  •          Glad geschoren gezicht
  •          Vrij lage stem
  •          De man sprak Engels met een Nederlands accent
  •          De taxi was licht van kleur en het was een 5-deurs model zonder schuifdeuren

  Daarnaast wil de recherche heel graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest. Het slachtoffer heeft meerdere personen horen schreeuwen, wat zou betekenen dat zij gezien hebben wat er gebeurd is. Bent u getuige geweest of heeft u mogelijk meer informatie over dit incident? Neem dan contact op met de recherche in Amsterdam-West via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via 0800-7000. Daarnaast is het mogelijk om uw informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

  ]]>
  52.3787624 4.849422000000004
  Haarlem - Getuigenoproep zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-getuigenoproep-zware-mishandeling.html De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling van een 30-jarige vrouw op de Nassaulaan op donderdag 8 november omstreeks 14.30 uur. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 13:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-getuigenoproep-zware-mishandeling.html 2018-11-15T13:58:00Z De vrouw liep donderdagmiddag over de Nassaulaan toen zij op een vervelende manier werd aangesproken door 2 (jonge) mannen. De vrouw negeerde hen, in de veronderstelling dat ze het niet tegen haar hadden.

  Dit bleek wel zo te zijn. Toen de vrouw zei dat ze niet gediend was van de opmerkingen die gemaakt werden, is ze doorgelopen. Vervolgens werd ze uitgescholden en kreeg ze van een van de mannen een vuistslag op haar neus, tegen haar hoofd en tegen haar oog.   Een omstanders is het slachtoffer te hulp gekomen zodat zij kon ontkomen aan haar belagers. De neus van de vrouw begon te bloeden en bleek gebroken te zijn.

  De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en heeft een onderzoek ingesteld. De politie is specifiek op zoek naar twee vrouwen die getuige zijn geweest. Ook wil de politie graag weten wie de getuige is die het slachtoffer te hulp is geschoten.

  Heeft u iets gezien of weet u meer van dit incident? Bel dan 0900-8844.

  Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

   

   

  2018216038

  ]]>
  52.3835401 4.632787900000039
  Aerdenhout - Vluchtauto de bocht uit https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-vluchtauto-de-bocht-uit.html Op woensdagavond hield de politie drie Roemenen van 30, 36 en 37 jaar oud aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Aerdenhoutsduinweg in Aerdenhout. De drie mannen werden opgepakt toen zij met hun vluchtauto uit de bocht vlogen. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-vluchtauto-de-bocht-uit.html 2018-11-15T13:41:00Z Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding dat er gepoogd was in te breken in een woning aan de Aerdenhoutsduinweg. Bij de inbraakpoging waren drie mannen gezien die wegliepen. Ter plaatse trof de politie nog een man aan. Doordat hij niet direct aan de inbraak gelinkt kon worden, moest de politie hem laten lopen. Hij werd echter wel in de gaten gehouden en de politie zag hem even later in een auto stappen en wegrijden. De auto werd gevolgd en even later stopte de auto en stapten er twee mannen in.

  De politie volgde de auto weer en gaf op de Buitenrustbrug-Schipholweg een stopteken, waarbij de vluchtauto klem werd gereden. Aanvankelijk stopte de auto ook, maar toen de politie zelf uitstapte, ging de auto er weer vandoor, raakte daarbij de politieauto, reed over een verhoogde afscheidingsrand van de weg en ging er met hoge snelheid over een fietspad vandoor. Hierbij kon een fietser de auto nog net ontwijken. De fietser kwam daarbij ten val.

  De politie volgde de auto, die onderweg nog op een voorganger botste. Via de Europaweg reed de auto de Egelandlaan op. In de bocht bij de Venkelstraat raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en botste in de berm tegen een boom. Twee personen konden bij de auto worden aangehouden. De derde ging er rennend vandoor, maar kon even verderop door een iets harder rennende politieman worden ingehaald.

  De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun auto werd in beslag genomen.

  2018220220

  ]]>
  52.36458890000001 4.596510899999998
  Amsterdam - Man zwaargewond na harde duw https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-man-zwaargewond-na-harde-duw.html Een 59-jarige Amsterdammer is op zondagmiddag 4 november zwaargewond geraakt nadat hij een duw heeft gekregen van een tot nu toe onbekende man. De recherche doet onderzoek en is dringend op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-man-zwaargewond-na-harde-duw.html 2018-11-15T13:02:00Z Het slachtoffer fietst op zondagmiddag 4 november even voor 14.30 uur op Kraaiennest, ter hoogte van de oranje studentenwoningen. Hij merkt op dat er iemand achter hem rent en wanneer deze persoon naast hem rent, krijgt hij uit het niets een harde duw. De 59-jarige komt lelijk ten val, de verdachte rent vervolgens weg in de richting van Kraaiennest. Omstanders ontfermen zich direct over de gevallen man en de hulpdiensten worden ingeschakeld. De verwondingen blijken ernstig en hij heeft meerdere dagen in het ziekenhuis gelegen. 

  De recherche doet onderzoek om erachter te komen wie de veroorzaker is van dit ernstige letsel. Rechercheurs komen daarom graag in contact met de omstanders die het slachtoffer direct te hulp schoten. Mogelijk hebben zij informatie over de dader. Ook mensen die rond 14.30 uur op die zondagmiddag 4 november iemand hebben zien rennen bij Kraaiennest, spreekt de recherche graag. Informatie kan worden doorgegeven via de recherche in Amsterdam-Zuidoost via 0900-8844. Indien u liever anoniem blijft dan kan informatie worden doorgegeven via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

  ]]>
  52.316863 4.97920709999994
  Hoogkarspel - Waar zou ik inbreken? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-waar-zou-ik-inbreken.html Op donderdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Rozemarijn in Hoogkarspel. De politie kreeg de mannen (22 en 25 jaar oud en afkomstig uit Almere) t pakken, nadat zij zichzelf hadden afgevraagd waar zij zouden inbreken. nieuwsbericht Thu, 15 Nov 2018 12:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/04-waar-zou-ik-inbreken.html 2018-11-15T12:48:00Z Omstreeks 05.25 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat twee mannen verdacht door de wijk liepen. De politie trof de verdachte personen echter niet meer aan. Voordat zij weer verder gingen, stelden zij zichtzelf nog even de vraag: ‘Stel dat ik een inbreker zou zijn, in welke huizen zou ik dan in willen breken.’ De panden die op het ‘lijstje’ kwamen te staan werden nog even verder bekeken.  Bij een van die woningen werd een fotolijstje in de tuin gevonden. Toen de politie verder keek, zagen zij ook een gezicht achter een van de ramen, die stiekem de politie in de gaten hield.

  In de woning bleken twee mannen te zitten, die aan alle kanten probeerden om ongezien het pand te verlaten. Omdat de woning  in de gaten werd gehouden door de politie, was er geen ontkomen meer aan. De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.  De politie zette diensthond Ringo in om de omgeving af te zoeken naar sporen. De viervoeter liep keurig een spoor uit en vond de auto van de verdachten terug.

  Bij controle bleken de inbrekers via een geforceerd raam naar binnen te zijn gekomen. Binnen waren diverse vertrekken doorzocht.

  2018220434

  ]]>
  52.69259339999999 5.165298900000039
  Zandvoort - Politie wijzigt openingstijden Zandvoort https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/14/04-politie-wijzigt-openingstijden-zandvoort.html Vanaf 1 december wijzigen de openingstijden van het politiebureau Zandvoort, zodat agenten meer op straat kunnen zijn. Daarbij is het uitgangspunt dat de lokale politie in de gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort lokaal bereikbaar en aanspreekbaar blijven. nieuwsbericht Wed, 14 Nov 2018 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/14/04-politie-wijzigt-openingstijden-zandvoort.html 2018-11-14T15:28:00Z De politie beschrijft deze manier van werken als ‘efficiënt, maar wel dichtbij’. Aangiften kunnen namelijk niet alleen op het politiebureau, maar ook telefonisch, via internet, via 3D-aangifteloket of zelfs bij de burger thuis worden opgenomen. Hierbij past een nieuwe kijk op huisvesting. Traditionele politiebureaus waar echt nodig, en daarbij een reeks laagdrempelige politiesteunpunten op andere locaties, zoals in Heemstede en Bloemendaal. De wijkagenten doen van daaruit hun administratieve werk als ze niet op straat actief zijn. Aangiftes kunnen via het 3D-aangifteloket in Heemstede gedaan worden.

  ]]>
  Vooruitlopend op de wijziging is onderzocht op welke momenten aanwezigheid van politie het meest van belang is. Zo bleek bijvoorbeeld dat onze avondopenstelling meer bezocht werd op zaterdagavond, en niet op vrijdagavond. Met ingang van 1 december passen we onze openingstijden van het politiebureau in Zandvoort daar op aan. Het bureau is dan voor het publiek geopend op:

  • maandag en zaterdag:                                            09.00 – 20.00 uur
  • dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag         09.00 – 17.00 uur
  • zondagen van april t/m augustus                         09.00 – 17.00 uur
  • zondagen van september t/m maart                   GESLOTEN

  Buiten deze tijden blijft het mogelijk om op afspraak het bureau te bezoeken. 

  ]]>
  Voor vragen, tips of een afspraak is de politie telefonisch bereikbaar via 0900 8844. Bel in dringende gevallen en in verdachte situaties altijd 112. Het e-mailadres van de wijkagenten van Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede is op Politie.nl/mijn buurt te vinden. Op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen staat meer informatie over het doen van aangifte en op welke manier aangifte kan worden gedaan. 

  ]]>
  52.37114870000001 4.533355000000029
  Den Ilp - Harddrugs https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/14/04-harddrugs.html Op woensdagmorgen omstreeks 00.30 uur kwam de politie twee personen op een snorfiets tegen op de Den Ilp in Den Ilp. De politie keerde en zette de snorfiets aan de kant. nieuwsbericht Wed, 14 Nov 2018 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/14/04-harddrugs.html 2018-11-14T15:23:00Z De bestuurder, een 27-jarige man uit Purmerend, kwam nogal nerveus over. Bij nader onderzoek bleek hij een zakje met twintig wikkels (vermoedelijk) cocaïne bij zich te hebben.

  De politie nam de drugs in beslag. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

  2018219686

  ]]>
  52.45453299999999 4.907321899999943