Alle berichten | Overijssel (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/overijssel.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Overijssel nl Sat, 26 Nov 2022 16:26:31 GMT 2022-11-26T16:26:31Z nl Staphorst - Gezocht - Politie zendt volgende week ongeblurde beelden ongeregeldheden Staphorst uit in Opsporing Verzocht: nu de kans om je te melden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-ongeregeldheden-rondom-demonstratie-kozp-staphorst.html Afgelopen zaterdag 19 november vond de sinterklaasintocht plaats in Staphorst. Kick Out Zwarte Piet had aangekondigd te zullen demonstreren. Een aantal waarnemers van Amnesty International was ook mee op weg naar Staphorst om te kijken hoe de demonstratie zou verlopen. Hoewel het in het centrum rustig bleef, ontstonden bij de invalswegen van Staphorst ongeregeldheden. verdachte Fri, 25 Nov 2022 13:08:46 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-ongeregeldheden-rondom-demonstratie-kozp-staphorst.html 2022-11-25T13:08:46Z Relschoppers hebben bij de afslag A28 twee auto’s met daarin demonstranten en waarnemers van Amnesty International geblokkeerd en belemmerd in hun tocht naar Staphorst. Daarbij ontstond een agressieve en gewelddadige sfeer. Zij werden ernstig bedreigd en geïntimideerd door een grote groep mensen. Ze werden met eieren bekogeld, er werden spullen uit de auto getrokken en de auto’s werden heen en weer geschud en vernield.

De politie neemt de zaak hoog op. Er is een opsporingsonderzoek gestart om te achterhalen welke strafbare feiten zijn gepleegd door welke relschoppers. Op internet en social media circuleren veel beelden van de ongeregeldheden. De politie heeft ook al veel informatie mogen ontvangen.

De foto's van vier relschoppers komen uit een eerste analyse van de beelden. Op dit moment worden meer beelden onderzocht. Het is dus niet uitgesloten dat meer verdachten zullen volgen.

Hierbij ook een belangrijke boodschap aan de relschoppers. We roepen jullie met klem op jezelf bij de politie te melden.  Meld je aan het bureau of neem contact op via 0900-8844. Doe je dit niet vóór dinsdagochtend 9:00 uur, dan worden de ongeblurde beelden dinsdagavond uitgezonden in het programma Opsporing Verzocht.

]]>
We doen hierbij ook de dringende oproep om beelden en informatie over de ongeregeldheden met de politie te delen. Ook mensen die daarvan getuige zijn geweest, na de ongeregeldheden belangrijke informatie hebben ontvangen of mensen herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook als u twijfelt of de informatie relevant kan zijn, neem contact op! Dat kan via de gratis tiplijn 0800-6070, maar ook via www.politie.nl. Geef in het tipformulier duidelijk aan op welke plaats uw informatie betrekking heeft.

]]>
]]>
52.65275757 6.20016236
Staphorst - Ongeregeldheden Staphorst in Onder de Loep https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/02-ongeregeldheden-staphorst-in-onder-de-loep.html Donderdag 24 november besteedt de politie in het programma Onder de Loep aandacht aan de ongeregeldheden in Staphorst van afgelopen zaterdag. Zo worden er onder andere beelden van de ongeregeldheden getoond. Wed, 23 Nov 2022 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/02-ongeregeldheden-staphorst-in-onder-de-loep.html 2022-11-23T13:57:00Z Op zaterdag 19 november ontstond er in aanloop naar de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet ongeregeldheden waarbij enkele demonstranten en waarnemers ernstig werden belaagd. De politie en het OM vinden het belangrijk dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden en strafbare feiten zich moeten verantwoorden voor hun gedrag. Daarom wordt er in het programma Onder de Loep aandacht besteedt aan deze ongeregeldheden. Zo worden er onder andere beelden getoond waarin we mensen oproepen om zichzelf te melden.

Onder de loep wordt donderdag 24 november om 17.30 uur uitgezonden op TV Oost en wordt daarna ieder uur herhaald.

(2022523820 AC)

]]>
52.65275757 6.20016236
Staphorst - Terugblik op ongeregeldheden rondom Staphorst https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/02---terugblik-op-ongeregeldheden-rondom-staphorst.html De ongeregeldheden van afgelopen zaterdag rondom Staphorst leiden begrijpelijk tot veel vragen en reacties. Het recht op demonstreren is immers een grondrecht. Het feit dat door de ongeregeldheden de situatie dusdanig onveilig was dat de demonstratie moest worden afgelast, is ernstig. Zaterdag is er daarom direct door het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de ongeregeldheden en de strafbare feiten. Mon, 21 Nov 2022 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/21/02---terugblik-op-ongeregeldheden-rondom-staphorst.html 2022-11-21T13:54:00Z Tijdens de voorbereiding had de politie twee prioriteiten: het mogelijk maken van de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet en het ongestoord laten verlopen van de intocht van Sinterklaas. Daarom was er veel politie, herkenbaar en onherkenbaar, aanwezig in en rond Staphorst om het evenement zonder problemen te laten verlopen.

Los van de colonne

Een belangrijk onderdeel van het ongestoord laten verlopen van de demonstratie en intocht was het begidsen van de demonstranten vanaf Zwolle, om zo eventuele blokkades te voorkomen of omzeilen. Helaas raakten een aantal demonstranten en waarnemers los van de colonne en stuitten onderaan de afrit van de A28 op de relschoppers.

Strafrechtelijk onderzoek

Bij de ongeregeldheden onderaan de afrit van de A28 is veel geweld gebruikt door relschoppers. Er zijn diverse strafbare feiten gepleegd, zoals het vernielen van andermans eigendommen, diefstal van goederen en er is onder andere aangifte gedaan van bedreiging. Ook het verhinderen van een toegestane demonstratie is een strafbaar feit. Daarom is direct een strafrechtelijk onderzoek gestart om de identiteit van personen te achterhalen die strafbare feiten hebben gepleegd. We vinden het als politie en OM belangrijk dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden en strafbare feiten zich moeten verantwoorden voor hun gedrag. Want vast staat dat dit niet zonder gevolgen mag blijven. Er zijn door de politie nog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is in volle gang. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beschikbaar beeldmateriaal. Maar we roepen ook nogmaals getuigen op om informatie en beeldmateriaal met ons te delen.

Veiligheid in het geding

Doordat bij de afrit van de A28 veel politie-inzet nodig was, kon de veiligheid van de demonstranten en de bezoekers op het Marktplein niet meer kon worden gegarandeerd. Alle politie-inzet, waaronder een peloton ME was op dat moment nodig op andere locaties rondom Staphorst. Dit leidde uiteindelijk tot het besluit van de burgemeester van Staphorst de demonstratie te verbieden.

Kritische reflectie

Het feit dat het ondanks de voorbereidingen niet gelukt is ernstige bedreigingen en ongeregeldheden te voorkomen, betreurt de politie enorm. De politie vindt het belangrijk kritisch te kijken naar haar eigen handelen rondom deze ongeregeldheden. Daarom wordt op dit moment bekeken hoe de politie zich heeft voorbereid en hoe we op de dag zelf hebben gehandeld. Het zorgvuldig uitzoeken hiervan kost tijd. Dit betekent dat we nog niet meteen op alle vragen antwoord kunnen geven maar we zullen zeker op een later moment meer informatie geven.

]]>
52.65275757 6.20016236
Staphorst - Ongeregeldheden rondom demonstratie KOZP Staphorst https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/02-ongeregeldheden-rondom-demonstratie-kozp-staphorst.html In aanloop naar de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Staphorst zijn ongeregeldheden ontstaan, waarbij de politie moest ingrijpen. Op de toegangswegen richting Staphorst ontstonden blokkades en ongeregeldheden door relschoppers. Zij wilden de demonstranten belemmeren in hun tocht naar Staphorst. De inzet van de politie was noodzakelijk om de rust te laten terugkeren. Daarbij is ook de ME ingezet. De geplande demonstratie van Kick Out Zwarte Piet is voortijdig door de burgemeester na overleg met de driehoek verboden. Bij de ongeregeldheden zijn geen gewonden gevallen. Sat, 19 Nov 2022 15:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/02-ongeregeldheden-rondom-demonstratie-kozp-staphorst.html 2022-11-19T15:54:00Z Er zijn diverse strafbare feiten gepleegd. Op dit moment zijn geen aanhoudingen verricht. De politie is een onderzoek gestart naar het belemmeren van een toegestane demonstratie en of personen gelinkt kunnen worden aan het plegen van deze of andere strafbare feiten. Er zijn aangiftes gedaan van bedreiging, vernieling van een auto en diefstal van goederen uit een auto. De politie beschikt over diverse camerabeelden van de incidenten. Ook roept de politie mensen op die slachtoffer zijn geworden en nog geen contact hebben gezocht, dit alsnog te doen.

De politie heeft vooraf afspraken gemaakt met de demonstranten van KOZP over het begidsen van de demonstranten vanuit Zwolle richting Staphorst. Deze groep was nog onderweg naar Staphorst toen de blokkades werden opgeworpen en de eerste incidenten plaatsvonden. Daardoor was politie-inzet op verschillende locaties noodzakelijk en kon de veiligheid van zowel bezoekers als demonstranten niet meer gewaarborgd worden op het Marktplein in Staphorst. De groep demonstranten is daarop omgekeerd.

De politie betreurt dat de demonstratie verboden moest worden. Het recht om te demonsteren is een groot goed in Nederland.

Getuigenoproep

Heeft u informatie over de ongeregeldheden of over personen die hierbij betrokken waren, deel deze informatie met de politie. Dat kan via 0900-8844. Daarnaast de vraag aan iedereen die camerabeelden heeft van blokkades of ongeregeldheden rondom Staphorst, deze ook te delen met de politie.

^ep ^jh

]]>
52.65275757 6.20016236
Beckum - Coldcaseteam ontvangt nieuwe tips en informatie over zaak Beckum https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/02-beckum-coldcaseteam-ontvangt-nieuwe-tips-en-informatie-over-zaak-beckum.html Dankzij de aandacht in de media heeft het coldcaseteam een nieuw scenario onderzocht. Fri, 18 Nov 2022 13:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/02-beckum-coldcaseteam-ontvangt-nieuwe-tips-en-informatie-over-zaak-beckum.html 2022-11-18T13:06:00Z Afgelopen zomer heeft de Twentsche Courant Tubantia middels een podcast  en diverse artikelen aandacht besteed aan het misdrijf dat 25 jaar geleden heeft plaatsgevonden in Beckum. Hierbij kwam de toen 47-jarige Alouis Meijerink op gewelddadige manier om het leven.  Tevens heeft de zaak in diverse andere media extra aandacht gekregen. Dit resulteerde in nieuwe tips en suggesties bij het coldcaseteam. De journalisten van de  Tubantia kregen zelfs een nieuw scenario dat door de recherche nader is onderzocht. Deze tipgever heeft echter geen contact opgenomen met de politie of het rechercheteam. De inhoud van dit scenario is door de politie onderzocht en de bevindingen zijn teruggekoppeld aan de makers van de podcast. Dit scenario heeft echter geen nieuw inzicht gegeven dat kan bijdragen aan het oplossen van deze heftige zaak. 

Nu uit nader onderzoek niet kan worden afgeleid dat er een nieuw scenario op tafel ligt gaat het onderzoeksteam er nog steeds van uit dat het hoofdscenario leidend is. En het hoofdscenario is dat de verdachten van de mishandeling van het echtpaar Meijerink vermoedelijk afkomstig zijn uit de toenmalige seksbranche in Enschede. 


Tips blijven welkom!  

De aandacht en de tips die zijn binnengekomen bevestigen dat deze onopgeloste zaak ook 25 jaar na dato diverse mensen bezig houdt. We blijven elke aanwijzing of tips natrekken. Het is nooit te laat om informatie te delen.  Het coldcaseteam hoopt de waarheid van dit gewelddadige incident boven tafel te krijgen. 
 
Tips kunnen blijven doorgegeven worden via het tipformulier op politie.nl of bel gratis met de Opsporingstiplijn 0800 6070. Anoniem tippen mag ook via bel Misdaad anoniem 0800 7000. 

]]>
52.21255148 6.74060347
Enschede - Enschede - Politie houdt twee personen aan in onderzoek naar overval op woning https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/15/02-enschede---politie-houdt-twee-personen-aan-in-onderzoek-naar-overval-op-woning.html Op 12 december 2021 vond er een overval plaats op een woning aan de Seizoensweg in Enschede. Tue, 15 Nov 2022 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/15/02-enschede---politie-houdt-twee-personen-aan-in-onderzoek-naar-overval-op-woning.html 2022-11-15T15:00:00Z Overvallers wisten de woning binnen te dringen en de bewoners te overmeesteren. De politie startte direct een onderzoek. Twee weken geleden hield de politie in dit onderzoek een eerste verdachte aan. Het betreft een man met onbekende woon- of verblijfplaats. Vorige week hield de politie een tweede verdachte aan, een man uit Vaassen. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en in bewaring gesteld. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen nadere details over dit onderzoek niet worden gegeven. (2021579199)
 

]]>
52.22080699 6.87778819
Zwolle, Balkbrug en Heino - Gezocht - Eigenaar gezocht sieraden, kunt u ons helpen? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-eigenaar-gezocht-sieraden-kunt-u-ons-helpen.html Woont u in de omgeving van Zwolle, Balkbrug en Heino en is er vóór 12 september bij u ingebroken? Kijk dan even goed, want misschien hebben we uw sieraden wel gevonden. verdachte Fri, 11 Nov 2022 07:00:29 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-eigenaar-gezocht-sieraden-kunt-u-ons-helpen.html 2022-11-11T07:00:29Z Het afgelopen jaar zijn er meerdere inbraken geweest in Zwolle, Balkbrug, Heino. We hebben daar onderzoek naar gedaan en er is inmiddels een verdachte aangehouden. Tijdens dat onderzoek zijn er ook sieraden en munten aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal. We zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaren van deze sieraden. Als u de sieraden herkent of weet van wie ze zijn, laat het de politie weten. 0800-6070 dat is de gratis tiplijn van de politie.

 

 

]]>
]]>
52.51868566 6.11836368
Gezocht - Zware mishandeling ME’er - Stationplein - Zwolle https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-zware-mishandeling-meer---stationplein---zwolle.html Tue, 08 Nov 2022 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-zware-mishandeling-meer---stationplein---zwolle.html 2022-11-08T11:47:00Z 52.51868566 6.11836368 Zwolle - Opnieuw verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting in Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/02-opnieuw-verdachte-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-brandstichting-in-zwolle.html De politie heeft op vrijdag 4 november opnieuw een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichting bij een bedrijf aan de Braunstraat in Zwolle op zaterdag 16 juli. Het gaat om een 48-jarige man uit Apeldoorn. De politie hield op woensdag 2 november al een verdachte aan, een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn. Fri, 04 Nov 2022 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/02-opnieuw-verdachte-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-brandstichting-in-zwolle.html 2022-11-04T08:21:00Z Op zaterdag 16 juli was er een brand bij een bedrijf aan de Braunstraat in Zwolle. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar de schade aan het pand was enorm. In de uitzending van Opsporing Verzocht van 1 november werden er beelden getoond van de brandstichting.  

2022322116 (AC)

]]>
52.48671498 6.13257592
Kampen - Drie doden bij aanrijding op N50 https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/3/02-kampen-drie-doden-bij-aanrijding-op-n50.html Woensdagavond zijn er bij een ernstige aanrijding tussen twee personenauto’s op de N50 bij Kampen drie personen om het leven gekomen. Thu, 03 Nov 2022 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/3/02-kampen-drie-doden-bij-aanrijding-op-n50.html 2022-11-03T10:30:00Z Rond 18.30 uur vond er aan de Sportlaan in Bedum (provincie Groningen) een geweldsincident in de relationele sfeer plaats waarbij het slachtoffer, een 39-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland, ernstig gewelddadig is bejegend. De verdachte, een 41-jarige man uit de gemeente Het Hogeland, is er vervolgens vandoor gegaan. Hij werd verdacht van poging doodslag.

Aanrijding

De politie is een onderzoek gestart naar het geweldsincident en is op zoek gegaan naar de verdachte. De man werd even na 20:30 uur gespot op de A6 in Flevoland en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de N50 bij Kampen is er daarop een aanrijding met een ander voertuig ontstaan. De verdachte zat alleen in zijn voertuig en is overleden. Daarnaast zijn de twee inzittenden van het andere voertuig overleden. Het betreft een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord. Zij hebben geen betrokkenheid bij het eerdere incident.

Rijksrecherche

Alle nabestaanden zijn door de politie in kennis gesteld van het zeer heftige incident. Omdat er sprake was van een achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek. In het belang van dat onderzoek zijn we terughoudend in het delen van verdere details.

^SV 2022510430

]]>
52.58192454 5.88535286
Zwolle - Verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting in Zwolle https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/02-verdachte-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-brandstichting-in-zwolle.html De politie heeft op woensdag 2 november een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichting bij een bedrijf aan de Braunstraat in Zwolle op zaterdag 16 juli. Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Wed, 02 Nov 2022 09:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/02-verdachte-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-brandstichting-in-zwolle.html 2022-11-02T09:54:00Z Op zaterdag 16 juli was er een brand bij een bedrijf aan de Braunstraat in Zwolle. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond, maar de schade aan het pand was enorm. In de uitzending van Opsporing Verzocht van 1 november werden er beelden getoond van de brandstichting. 

 

2022322116 (AC)

]]>
52.48671498 6.13257592
Schalkhaar - Zoektocht in Schalkhaar naar vermiste man uit Apeldoorn https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/02-schalkhaar-zoektocht-in-schalkhaar-naar-vermiste-man-uit-apeldoorn.html Het onderzoek naar de sinds maart 2021 vermiste 29-jarige Ercan Özturk uit Apeldoorn is nog in volle gang. Naar aanleiding van nieuwe informatie gaat de politie samen met het Landelijk Team Opsporen Bergen en Identificeren (LTOBI) woensdag 2 november zoeken naar het lichaam van de vermiste man in een bosperceel bij Schalkhaar/Diepenveen. Dit onderzoek kan meerdere dagen duren. Wed, 02 Nov 2022 08:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/2/02-schalkhaar-zoektocht-in-schalkhaar-naar-vermiste-man-uit-apeldoorn.html 2022-11-02T08:14:00Z Ercan Özturk is zondag 28 maart 2021 in de loop van de middag uit zijn woning in Apeldoorn vertrokken en is daar niet teruggekeerd. De politie is een onderzoek gestart, dit heeft helaas nog niet geleid tot de verblijfplaats of het aantreffen van de man. Een woning in Deventer is enkele dagen na de verdwijning nauwkeurig onderzocht.

In december 2021 is er al eerder gezocht in meerdere bospercelen in en rondom Schalkhaar. Dit heeft toen helaas niks opgeleverd. Later trof de politie nog een onbekende kuil aan in het bosperceel; ook dit heeft niets opgeleverd. De politie gaat door met het onderzoek naar de vermiste man. We houden nog steeds meerdere scenario’s open, maar gezien de tijd die is verstreken, is de kans groot dat hij niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict. Het is daarom belangrijk dat mensen die meer informatie hebben, hoe klein dan ook, dit met ons delen.

Heeft u meer informatie die kan leiden tot het vinden van Ercan Özturk of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met het rechercheteam op 0900-8844 of via de tiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u anoniem bellen met het Team Criminele Inlichtingen op 06-84342029.

Anoniem contact met Team Criminele Inlichtingen (TCI)
Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie.

Landelijk Team Opsporen Bergen Identificeren (LTOBI) 
Het LTOBI is een samenwerkingsverband van specialisten van alle eenheden van politie en het NFI die gezamenlijk optreden bij complexe vermissingsonderzoeken. Het gaat hierbij om vermissingen waarbij de vermiste vermoedelijk het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De vaste kern bestaat uit veldwerkspecialisten waaronder geleiders van speurhonden lijken/bloed, grondradarexperts en forensisch archeologen aangevuld met een vertegenwoordiging van recherche psychologen en geo-profilers. Allen met veel ervaring, vanuit hun eigen expertise, in complexe vermissingen en moordzaken. Het LTOBI kan ingezet worden om een bepaald gebied te doorzoeken op de aanwezigheid van menselijke resten. Afhankelijk van de omstandigheden wordt door het team bepaald welke middelen voor de situatie het meest geschikt zijn. Naast het coördineren en uitvoeren van het veldwerk adviseert het LTOBI bij het bepalen en prioriteren van mogelijke zoekgebieden op basis van zowel geografische als gedragskundige aspecten.​

SP

Lees ook de Turkse vertaling van dit bericht.

 

]]>
52.29901092 6.1973791
Rheeze - Verdachte aangehouden voor zedenincidenten op camping https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/31/02-rheeze---verdachte-aangehouden-voor-zedenincidenten-op-camping.html De politie heeft maandag 31 oktober een 25-jarige man uit de gemeente Hardenberg aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij twee zedenincidenten met minderjarige kinderen op een camping in Rheeze in 2021. Het onderzoek naar beide incidenten is nog volop gaande. Mon, 31 Oct 2022 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/31/02-rheeze---verdachte-aangehouden-voor-zedenincidenten-op-camping.html 2022-10-31T12:24:00Z Op 25 april en 12 juli 2021 waren twee minderjarige kinderen slachtoffer van een ernstig zedenincident in een toiletgebouw op de camping. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar beide incidenten. Daarbij vroeg de politie meerdere keren aandacht voor deze zaken, onder andere in Opsporing Verzocht. Het onderzoek heeft nu geleid tot de aanhouding van de verdachte.

In het belang van het nog lopende onderzoek en in verband met de privacy van betrokkenen doen we op dit moment geen verdere mededelingen.

2021323488/2021184860

]]>
52.5494121 6.575862
Almelo - Verdachte aangehouden na overlijden 27-jarige man https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/28/02-almelo---verdachte-aangehouden-na-overlijden-27-jarige-man.html Op zaterdag 15 oktober deed de recherche onderzoek in een woning aan de Treubstraat in Almelo na het aantreffen van een bewusteloze man met letsel. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Zondag 23 oktober is de man overleden aan zijn verwondingen.  Fri, 28 Oct 2022 10:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/28/02-almelo---verdachte-aangehouden-na-overlijden-27-jarige-man.html 2022-10-28T10:39:00Z We onderzoeken de omstandigheden die hebben geleid tot het letsel waaraan het slachtoffer een week na het incident is overleden. Het onderzoek heeft inmiddels geleid tot de aanhouding van een 37-jarige man uit Roemenië. Hij wordt verdachte van doodslag danwel zware mishandeling met de dood tot gevolg. De man wordt vandaag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Deze week is sectie op het lichaam verricht en zijn een aantal betrokkenen gehoord. Bij dit onderzoek worden ook de eerdere bevindingen van de forensische opsporing worden meegenomen. Zij verrichtten zaterdag 15 oktober al uitgebreid onderzoek op en rond de plek van het incident. Het slachtoffer is een 27-jarige man uit Roemenië.
 

]]>
52.36040151 6.64704926
Enschede - Arrestatieteam houdt verdachte van poging overval aan https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/02-enschede-arrestatieteam-houdt-verdachte-van-poging-overval-aan.html Bij doorzoeking in zijn woning is een vuurwapen aangetroffen. Thu, 27 Oct 2022 09:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/02-enschede-arrestatieteam-houdt-verdachte-van-poging-overval-aan.html 2022-10-27T09:37:00Z Vanmorgen heeft het arrestatieteam een 38-jarige man in zijn woning in Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een poging overval. 
Deze vond plaats op zaterdagavond 8 oktober op een snackbar aan de Poolmansweg in Enschede. De verdachte droeg een helm en dreigde de eigenaresse van de snackbar. 

De politie is die avond meteen een onderzoek gestart. Mede dankzij  bewakingsbeelden, getuigenverklaringen en goed tactisch onderzoek kon het rechercheteam dat de zaak in behandeling heeft overgaan tot aanhouding van deze man. De woning van de 38-jarige Enschedeer is doorzocht. Een aantal goederen uit zijn woning zijn in beslag genomen. Hierbij is onder andere een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit het wapen is dat gebruikt is bij de poging overval. 

De man is in verzekering gesteld en opgesloten in het politiecellencomplex in Borne. 
2022466280

]]>
52.21753806 6.86579036
Hengelo - Een aanhouding na vondst hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/22/een-aanhouding-na-vondst-hennepkwekerij.html Op vrijdagavond deed de politie onderzoek in een woning aan het Twekkelerplein in Hengelo. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft de bewoner van het pand aangehouden. Sat, 22 Oct 2022 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/22/een-aanhouding-na-vondst-hennepkwekerij.html 2022-10-22T07:18:00Z De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen door een melding over wateroverlast in de omliggende panden. In de woning vond de politie een kwekerij met ongeveer 300 planten. De politie heeft de planten en alle kweekapparatuur in beslag genomen en doet verder onderzoek.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties en bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2022488355 ^QB
De foto is ter illustratie 

]]>
52.25490616 6.77819424
Gezocht - Poging doodslag - Poulinkstraat - Almelo https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-poging-doodslag---poulinkstraat---almelo.html We zijn op zoek naar de verdachte van een poging doodslag aan de Poulinkstraat in Almelo. Het incident vond plaats in de nacht van 12 maart. voortvluchtige Fri, 21 Oct 2022 14:40:48 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-poging-doodslag---poulinkstraat---almelo.html 2022-10-21T14:40:48Z In de nacht van 12 maart raakte een 21-jarige man gewond tijdens een steekincident in de buurt van de Poulinkstraat. De man zag dat een groep van vier meisjes en twee jongens ruzie hadden en wilde dit sussen. Daarop is hij met een mes in zijn rug gestoken.

De groep is vervolgens weggerend. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar de wond gelukkig kon worden gehecht. Maar het had natuurlijk ook heel anders kunnen aflopen.

Getuigen
We weten inmiddels wie de meisjes zijn die bij de groep waren, maar we zijn nog opzoek naar de jongen die heeft gestoken. We willen graag weten wie dit is. 

]]>
- Wie heeft er meer informatie over dit steekincident? Mogelijk dat erover gepraat is in Almelo en omgeving. Weet jij meer? Tip ons dan, dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (MMA).


- Wie herkent de verdachte op de beelden?

]]>
]]>
52.35771367 6.65988227
Rijssen - Man aangehouden voor overval Nettorama https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/18/02-rijssen-man-aangehouden-voor-overval-nettorama.html Dankzij onder ander videobeelden en onderzoek in omgeving kwam het rechercheteam de man op het spoor. Tue, 18 Oct 2022 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/18/02-rijssen-man-aangehouden-voor-overval-nettorama.html 2022-10-18T09:34:00Z Op maandagmiddag 26 september werd de Nettorama aan de Hendrik Jan van Opstallstraat in Rijssen overvallen. De overvaller dreigde het personeel met een mes. De politie is na de melding onmiddellijk een onderzoek gestart. Hierbij is er ondere andere  in de omgeving gezocht, een buurtonderzoek gehouden, sporen veilig gesteld en zijn heel veel bewakingsbeelden bekeken. 

Hierdoor kwam het rechercheteam dat de zaak onderzoek uit bij een 24-jarige man uit Almelo. Hij wordt verdacht van het plegen van deze overval. De man is gisteren, maandag 17 oktober  buiten heterdaad op last van de Officier van Justitie, aangehouden in Almelo. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en wordt vandaag nader gehoord. 


Helaas vinden er de laatste tijd meer overvallen plaats op supermarken, drogisterijen, snackbars etc. De ene overvaller is de andere niet. Zo zijn er situaties waarin de dader met veel lawaai binnenstormt, de kassa-inhoud eist ene vervolgens snel vertrekt. Andere overvallers gaan onopvallender te werk door zich eerst als klant voor te doen en pas toe te slaan op een geschikter moment. Ook zijn er overvallers die specifiek wachten tot de opening of sluiting van een winkel, om aanwezigheid van klanten of andere medewerkers te voorkomen. 

Rustig blijven, Accepteren, Afgeven, Kijken, 

 

Hoe een (winkel)overvaller ook te werk gaat; het is in alle gevallen raadszaam om als werknemer te handen volgens het RAAK-principe. Blijf Rustig, Acceptereer wat er gevraagd word, geef geld of spullen meteen Af en beKijk de dader om signalement te onthouden. Houdt de eigen veiligheid in de gaten en verleen medewerking aan de overvaller. 

2022445871 

]]>
52.30258286 6.51784001
Enschede - Politie moet hard optreden bij wedstrijd FC Twente – FC Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/17/02-politie-moet-hard-optreden-bij-wedstrijd-fc-twente---fc-groningen.html Na de wedstrijd FC Twente – FC Groningen moest de politie hard optreden om supportersgroepen met de harde kernen van FC Twente en FC Groningen gescheiden te houden. Mon, 17 Oct 2022 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/17/02-politie-moet-hard-optreden-bij-wedstrijd-fc-twente---fc-groningen.html 2022-10-17T14:03:00Z Verplichte buscombi

Voor de wedstrijd beschikte de politie over informatie omtrent de veiligheid rondom de wedstrijd waardoor de burgemeester op advies van de politie besloot tot een verplichte buscombi. Op het omwisselpunt zou het mogelijk tot een treffen komen. Dit betekende dat het wisselpunt waarbij mensen met auto’s konden overstappen op de bus voor het laatste deel van de reis, kwam te vervallen. Voor de wedstrijd werden bij een invalsweg in Enschede de bussen met supporters opgewacht door zo’n 60 a 70 personen met bivakmutsen op die spullen bij zich hadden om mee te gooien. Door inzet van politie werd een confrontatie voorkomen en kwamen de in totaal 16 bussen en de inzittenden veilig bij het stadion aan. 

 
Confrontatie voorkomen

Na de wedstrijd wilden de FC Groningensupporters niet vertrekken uit het stadion. Toen dit uiteindelijk wel gebeurde, deden veel van de leden van de harde kern van Groningen al in de bussluis bivakmutsen en screenmaskers op en probeerden uit te breken. Een groep supporters van FC Twente eveneens gemaskerd en voorzien van bivakmutsen zochten de confrontatie rond de bussluis met de Groningensupporters. Er werd over en weer gegooid met zwaar vuurwerk ook naar de aanwezige politie.  Ruim een uur lang moest de politie hard optreden, gebruik makende van politiehonden, pepperspray en de lange wapenstok om beide groepen gescheiden te houden. Uiteindelijk lukte het de 16 bussen met de FC Groningensupporters veilig de stad uit te begeleiden.

 
Man aangehouden

Tijdens de wedstrijd is een 24-jarige man uit Den Ham aangehouden voor vernieling. Hij had een steen of stenen gegooid naar de spelersbus van FC Groningen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Ook zal er verder onderzoek worden gedaan naar eventuele stadionverboden voor het verstoren van de openbare orde en/of de veiligheid binnen of buiten het stadion. Gemeente Enschede, FC Twente en politie zijn het er over eens dat dit soort gedrag ontoelaatbaar en afkeurenswaardig is. Politie, Openbaar Ministerie, gemeente en FC Twente (de vierhoek) zullen de gang van zaken evalueren en nagaan wat dit mogelijk betekent voor de volgende wedstrijd FC Twente- FC Groningen.

]]>
52.22080699 6.87778818
Gezocht - Diefstal - Karel de Grotelaan - Deventer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-diefstal---karel-de-grotelaan---deventer.html Mon, 03 Oct 2022 14:21:15 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-diefstal---karel-de-grotelaan---deventer.html 2022-10-03T14:21:15Z 52.25010299 6.19271858