Alle berichten | Overijssel (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/overijssel.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Overijssel nl Sat, 24 Jul 2021 05:12:42 GMT 2021-07-24T05:12:42Z nl Boekelo / Nuenen - Twee verdachten aangehouden bij groot drugslab in Boekelo https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html Twee mannen (31 en 44 jaar) zijn gisteravond in Boekelo aangehouden bij een groot crystal meth-lab. De hoofdverdachte, een 31-jarige man uit Geldrop, wordt verdacht van drugshandel en het produceren van harddrugs. Fri, 23 Jul 2021 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html 2021-07-23T09:58:00Z Vorig jaar juni kwam de politie de hoofdverdachte op het spoor nadat er in Nuenen een lab werd aangetroffen dat niet meer in werking was. Daarna zijn we een uitgebreid onderzoek opgestart. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Politieactie
Gisterenmiddag vond op verschillende plekken in het land een actie plaats. Zo werd het drugslab in Boekelo ontmanteld, een woning in Groningen doorzocht en een garagebox in Nistelrode bekeken. 

In een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo vonden we een volledig in werking crystal meth-lab. Hier lag zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel. Deze werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij het lab werden de verdachten aangehouden.

Waardevolle spullen
Van de woning in Groningen werd door de hoofdverdachte regelmatig gebruik gemaakt. Daar hebben we waardevolle spullen afgepakt. Tot slot werden in de garagebox in Nistelrode meerdere materialen aangetroffen voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

De politie is uiteindelijk tot in de nacht bezig geweest om het lab te ontmantelen en de spullen in beslag te nemen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Gevaarlijk
De productie van drugs is gevaarlijk voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld.

Hebt u het idee dat er in uw buurt een drugslab zit? Ziet u verdachte auto’s of mensen bij een schuur of loods? Bel altijd de politie! Dat kan via 0900-8844, maar als u anoniem wilt blijven kun u ook bellen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
52.20808099 6.80253401
Enschede, Hengelo, Almelo, Kampen - Politie houdt twee mannen aan op verdenking van mensenhandel en mensensmokkel https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/02-politie-houdt-twee-mannen-aan-op-verdenking-van-mensenhandel-en--smokkel.html De afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie voerde de afgelopen tijd een onderzoek uit naar mensensmokkel en mensenhandel. Dit gebeurde onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Wed, 21 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/02-politie-houdt-twee-mannen-aan-op-verdenking-van-mensenhandel-en--smokkel.html 2021-07-21T11:00:00Z Illegale prostitutie

Dinsdag 20 juli hielden we in dit onderzoek een 39-jarige Almeloër en een 43-jarige man uit Enschede aan. Beide verdachten zouden zich bezig hebben gehouden met het werven en huisvesten van vrouwen en zouden deze vervolgens in de illegale prostitutie aan het werk hebben gezet. De vrouwen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. 
 
Dit zou zijn gebeurd op verschillende plekken in de regio waaronder Almelo, Hengelo, Enschede en Kampen. De verdachten zouden hierbij een werkwijze hebben gehanteerd die een bedrijfsmatig karakter had en puur was gericht op winstbejag. 
 
Beiden zouden hierbij misbruik hebben gemaakt van de kwetsbare financiële positie en de illegale verblijfstatus van de vrouwen. Aldus ontstonden er werkomstandigheden die mogelijk uitbuiting in de hand hebben gewerkt. 
 
In dit onderzoek werkten diverse ketenpartners, het RIEC, de gemeente Almelo en de politie samen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
52.35771367 6.65988227
Enschede - Enschedeër aangehouden met nepwapen; politie waarschuwt https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/02-enschede-enschedeer-aangehouden-met-nepwapen-politie-waarschuwt.html De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Enschede aangehouden aan de Hoge Boekelerweg in Enschede. Er kwam een melding binnen over een wapen dat de verdachte bij zich droeg. Agenten namen deze melding vanzelfsprekend serieus en gingen met spoed naar de genoemde locatie. Later bleek het om een balletjespistool en dus een nepwapen te gaan. Thu, 15 Jul 2021 11:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/02-enschede-enschedeer-aangehouden-met-nepwapen-politie-waarschuwt.html 2021-07-15T11:16:00Z Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet.

Op vakantie

In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen tijdens een vakantie in het buitenland of besteld via internet. De nepwapens worden vaak gekocht als speelgoed, maar kunnen ook voor andere zaken worden aangeschaft, bijvoorbeeld om mee te dreigen tijdens een overval.

Koop geen nepwapens

Jongeren en hun ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoe de politie reageert als iemand met een nepwapen rondloopt. Daarnaast beseft men niet welke dreiging ervan uitgaat als ze ermee de straat opgaan. Mensen schrikken vaak enorm als ze iemand met een wapen zien. De politie waarschuwt dan ook; schaf nepwapens niet aan en loop er al helemaal niet mee over straat. Met de vakanties in aantocht kan het onschuldig lijken om een nepwapen vanuit het buitenland mee te nemen, maar de gevolgen kunnen groot zijn.

Gevolgen

De verdachte in deze Enschedese zaak heeft enkele uren vastgezeten. Het Openbaar Ministerie (OM) zal een beslissing nemen over de gevolgen voor de man. Rondlopen met een nepvuurwapen is een misdrijf en de straffen kunnen oplopen tot negen maanden cel of een geldboete tot ruim 20.000 euro. 

^SV 2021327328

P.S. De afgebeelde foto is een stockfoto.
]]>
52.23240996 6.94063813
Rheeze - Rechercheurs zedendelict Rheeze vragen uw hulp https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/02-rheeze---rechercheurs-zedendelict-rheeze-vragen-uw-hulp.html Het onderzoek naar het zedendelict op de camping in Rheeze aan de Grote Beltenweg is in volle gang. Op maandagmiddag 12 juli 2021, tussen 15:30 en 16:00 uur werd een kind slachtoffer van een zedendelict. Dat gebeurde in een toiletgebouw op Kampeerdorp de Zandstuve. De politie heeft op die dag direct uitvoerig onderzoek gedaan. Dat leidde al eerder tot een oproep met de nadruk op beschikbaarheid van beeldmateriaal. Met dit bericht vragen we aanvullend de aandacht van getuigen. Wed, 14 Jul 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/02-rheeze---rechercheurs-zedendelict-rheeze-vragen-uw-hulp.html 2021-07-14T13:55:00Z  

De politie hanteert vanwege de impact altijd grote terughoudendheid bij zedenonderzoeken. Nog meer dan anders waarborgen we de privacy van betrokkenen, zeker als dat slachtoffer een kind is. Het onderzoek van de politie is in startfase gericht op het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie. Veel van die informatie vergaren we door eigen onderzoek en het horen van direct betrokkenen en getuigen. Ook kijken we naar eventuele overeenkomsten met een eerder zedenonderzoek in april op deze camping.

Signalement van de dader
Op basis van de actuele beschikbare informatie hebben we aanvullende vragen aan getuigen. En aan de mensen in de omgeving van de camping die in het bezit zijn van beeldmateriaal. We delen een signalement van een man waarmee we gerichter een beroep doen op uw waarnemingen op en rond deze dag. We zullen ook actief op de camping en eventueel in de directe omgeving mensen aanspreken. We hebben voor hen een flyer gemaakt met aanvullende informatie en onze vragen.

Onze vragen aan u:
Hebt u recent op deze camping of in de directe omgeving van deze camping een man gezien die zich opvallend gedroeg en aan het volgende signalement voldeed:

 • Nederlands sprekende blanke man.
 • Vermoedelijke leeftijd tussen 20 en 40 jaar.
 • Hij droeg een donkere pet, korte broek, zwart shirt en slippers.
 • Mogelijk is hij op een fiets weggereden.

Neemt u dan contact op via 0900-8844. Of stuur een mail naar: liana.oost-nederland@politie.nl

Beeldmateriaal beschikbaar?
We zijn ook op zoek naar beelden. Hebt u beelden (foto’s, video, dashcam) gemaakt op of in de omgeving van bovengenoemde locatie? Die beelden ontvangen wij graag. Beelden kunnen worden gedeeld / geupload via https://bit.ly/3ebf6jh

Samenwerking met gemeente en partners
Naast het opsporingsonderzoek is er ook aandacht voor de vragen die er leven van mensen op de camping en mensen uit de buurt. Onze wijkagent staat in goed contact met de camping en de eigenaar / beheerder. Ook de gemeente Hardenberg is betrokken bij de gevolgen van het onderzoek en heeft een eigen telefoonlijn beschikbaar voor vragen. Hebt u vragen aan hen? Neem contact op met de gemeente Hardenberg via 140523.


2021323488 ^RV

]]>
52.54941013 6.57597179
Zwolle - Honderden aangiftes marktplaatsfraude, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/02-zwolle-honderden-aangiftes-marktplaatsfraude-verdachte-aangehouden.html De Districtsrecherche IJsselland heeft vorige week een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor fraude via Marktplaats. Hij kwam in beeld nadat er honderden aangiftes binnenkwamen. De aangevers wilden iets verkopen via marktplaats. Ze werden benaderd door de verdachte en kregen vervolgens een link toegestuurd. Nadat ze op de link drukten werd er geld buitgemaakt. Tue, 13 Jul 2021 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/02-zwolle-honderden-aangiftes-marktplaatsfraude-verdachte-aangehouden.html 2021-07-13T13:54:00Z Digitaal onderzoek leidde naar de 20-jarige man. Hij is aangehouden en zit op dit moment nog vast. 


Check je linkje

Deze vorm van fraude is niet nieuw. Criminelen gebruiken vaker valse links om achter wachtwoorden en andere informatie te komen. Klik daarom nooit zomaar op een link. Check je link via deze website: https://checkjelinkje.nl/ Bent u wel slachtoffer geworden van Phishing? Doe dan aangifte. Dat kan ook digitaal via www.politie.nl 
 
(2021050361) NV
 

]]>

 

]]>
52.51868566 6.11836368
Rheeze - Politie onderzoekt zedenincident op camping https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/02-rheeze-zedenincident.html Maandagmiddag 12 juli 2021 was er rond 16.00 uur een zedenincident op camping de Zandstuve aan de Grote Beltenweg in Rheeze. De politie is direct een onderzoek gestart. Zo wordt op dit moment sporenonderzoek ter plaatse verricht. Ook wordt een bezoekersonderzoek gehouden. Het incident van vanmiddag is vergelijkbaar met het incident dat op 25 april op dezelfde locatie plaatsvond. Mon, 12 Jul 2021 20:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/02-rheeze-zedenincident.html 2021-07-12T20:17:00Z Getuigenoproep: politie zoekt vooral beelden

We hopen dat er mensen zijn die maandag iets opvallends of verdachts hebben gezien op de camping of in de omgeving. Misschien viel iemand op door afwijkend gedrag? Kunt u ons helpen? Bel dan met de politie via 0900-8844. We zijn vooral op zoek naar beelden (foto’s en video’s) die maandag 12 juli zijn gemaakt op of in de omgeving van camping aan de Grote Beltenweg. Beelden uploaden en informatie met ons delen kan eenvoudig via het meldformulier onder dit bericht.

]]>
Terughoudend

We begrijpen dat dit nieuws veel vragen oproept. We moeten echter op dit moment terughoudend zijn. Dit doen we om het onderzoek niet te verstoren en vanuit zorg voor de privacy van de betrokkenen.

2021323488 FjB

]]>
52.54941013 6.57597179
Raalte - Verdachte aangehouden poging brandstichting Raalte 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-poging-brandstichting-raalte-2018.html Dinsdag 6 juli heeft de politie een 29-jarige man uit Deventer aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een poging brandstichting van een café in Raalte op dinsdag 13 maart 2018. De man is inmiddels heengezonden maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Fri, 09 Jul 2021 14:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-poging-brandstichting-raalte-2018.html 2021-07-09T14:37:00Z In de nacht van dinsdag 13 maart 2018 rond 04:00 uur werd een buurtbewoner wakker van een enorme knal. Iemand had geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Deventerstraat, waarin op dat moment een café was gevestigd. Gelukkig doofde het vuur uit zichzelf waardoor de schade beperkt bleef.

In de uitzending van Onder de Loep van 24 juni 2021 werd er aandacht gevraagd voor de poging brandstichting in de hoop de zaak na drie jaar alsnog op te lossen. Na de uitzending werd een verdachte aangehouden.

Heeft u meer informatie?
Ondanks dat er een verdachte is aangehouden, is de zaak nog niet opgelost. Mensen die meer weten over deze poging brandstichting worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

2018109233 (AC)

]]>
52.38203578 6.27382944
Hengelo - Verdachte aangehouden na incident centrum Hengelo https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-na-incident-centrum-hengelo.html In de nacht van donderdag 8 juli op vrijdag 9 juli rond kwart voor 2 is een 18-jarige jongen uit Haaksbergen zwaar gewond geraakt bij een incident aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Niet veel later is een 18-jarige jongen uit Hengelo aangehouden als verdachte, nadat hij zichzelf had gemeld. Fri, 09 Jul 2021 11:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-na-incident-centrum-hengelo.html 2021-07-09T11:50:00Z Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, dat onderzoekt de politie nu.  De politie komt daarom graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van het incident. Mogelijk is dit door omstanders gefilmd of zijn er andere camerabeelden. Die beelden kunnen van belang zijn in het onderzoek en wil de politie graag hebben. Heeft u meer informatie of beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2021316594 AC 

]]>
52.26561076 6.79204982
Vriezenveen - Gezocht - Inbraak bij opticien, wie heeft informatie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-vriezenveen--inbraak-bij-opticien-wie-heeft-informatie.html Op zondag 4 juli is rond 23:30 uur ingebroken bij een opticien aan de Westeinde. De daders gingen er vandoor met enkele rekken met tientallen zonnebrillen van het merk Ray-Ban. verdachte Thu, 08 Jul 2021 14:28:04 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-vriezenveen--inbraak-bij-opticien-wie-heeft-informatie.html 2021-07-08T14:28:04Z Na de inbraak rende één persoon weg in de richting van de COOP. Twee andere personen renden in de richting van de Willem Alexanderlaan. De drie verdachten waren in het donker gekleed en droegen mondkapjes.  

]]>
Wie heeft meer informatie over deze inbraak?
Wie weet waar de zonnebrillen gebleven zijn?
Of de rekken waarop deze brillen bevestigd zaten?
Het is goed mogelijk dat de daders de omgeving en de winkel voor de inbraak hebben verkend. Mogelijk is u in de week of weken ervoor iets opgevallen? Verdachte personen of voertuigen? Wij horen dat graag van u.
Woont u in de omgeving van de Westeinde en beschikt u over camerabeelden? Wij spreken u graag!

]]>
]]>
52.42648668 6.64001629
Kampen - Automatisch vuurwapen aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/02-kampen---automatisch-vuurwapen-aangetroffen.html In augustus 2020 werd door de politie in Kampen een automatisch vuurwapen gevonden in de wijk Middenwetering. Het vuurwapen is opgegraven door de forensische opsporing en vervolgens onderzocht. Mon, 05 Jul 2021 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/02-kampen---automatisch-vuurwapen-aangetroffen.html 2021-07-05T14:03:00Z  

De politie is direct gestart met een onderzoek naar de mogelijke herkomst van het wapen en is nu op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de vondst. Het vuurwapen werd eind  augustus 2020 aangetroffen in de wijk Middenwetering.

Heeft u in die periode iets gezien dat mogelijk met het begraven van het wapen te maken heeft of heeft u na die tijd iets gehoord of gezien dat met het wapen te maken heeft, neem dan contact met ons op. Het zaaknummer is 2021161483.

 

 

]]>
52.58192454 5.88535286
Enschede - Getuigen gezocht steekincident Enschede https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/getuigen-gezocht-steekincident-enschede.html In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli heeft er rond 04.00 uur een steekincident plaatsgevonden aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Sun, 04 Jul 2021 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/getuigen-gezocht-steekincident-enschede.html 2021-07-04T09:56:00Z Twee personen op een scooter kwamen de straat inrijden, waarna de bijrijder afstapte. Na een woordenwisseling is het slachtoffer licht gewond geraakt, het gaat om een 18-jarige man uit Enschede. Het signalement van de dader is als volgt:

-Man van ongeveer 1.80 meter lang
-Circa 20 jaar
-Normaal postuur
-Dreadlocks
-Getinte / donkere huidskleur
-Piercing in zijn neus
-Rotterdams accent
-Zwart t-shirt.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar dit steekincident en wil graag in contact komen met getuigen van dit incident. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de omgeving, die rond dit tijdstip personen hebben vastgelegd die met dit incident te maken kunnen hebben.

Heeft u meer informatie of camerabeeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

^GvR 2021307789

]]>
52.24775198 6.91618567
Deventer - Woningoverval aan de Dreef in Deventer https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/woningoverval-aan-de-dreef-in-deventer.html Op zondag 4 juli is rond 6 uur een overval gepleegd op de zevende woonlaag van een flat aan de Dreef in Deventer. Sun, 04 Jul 2021 05:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/woningoverval-aan-de-dreef-in-deventer.html 2021-07-04T05:59:00Z UPDATE 5 juli 2021:

De politie neemt de woningoverval aan de Dreef in Deventer op zondagmorgen hoog op en is volop met het onderzoek bezig. Getuigen die mogelijk over informatie beschikken worden opgeroepen om zich te melden. Woont u in de omgeving van de Dreef en beschikt u over beveiligingscamera’s?  Of heeft u op zondagochtend tussen 04:00 en 06:00 uur iets opvalends gezien of gehoord dat mogelijk met deze woningoverval te maken heeft? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken om deze laffe daad op te lossen! Neem contact op via 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2021308101. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Oorspronkelijk bericht:

Terwijl de bewoonster nog in bed lag zijn twee mannen de woning binnen gedrongen en hebben haar bedreigd. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt en er zijn goederen weg genomen. Het signalement van deze mannen is als volgt: ze waren beiden donker gekleed (zwarte handschoenen en zwarte bivakmutsen), een van de twee mannen was langer en breder dan de andere.

Getuigenoproep

Heeft u iets opvallends gezien afgelopen nacht in de buurt van de Dreef in Deventer? Dan komen we graag met u in contact! Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

^GvR

]]>
52.27397742 6.15140992
Deventer - Goederen voor hennepteelt in beslag genomen in Deventer https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/1/02-deventer-goederen-voor-hennepteelt-in-beslag-genomen-in-deventer.html De politie heeft afgelopen dinsdag 29 juni een illegale growshop aangetroffen in een pand aan de Hunneperkade in Deventer. Alle goederen die konden worden gebruikt voor hennepteelt werden in beslag genomen. Thu, 01 Jul 2021 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/1/02-deventer-goederen-voor-hennepteelt-in-beslag-genomen-in-deventer.html 2021-07-01T12:39:00Z Daarnaast werd er ook een 47-jarige man uit Deventer aangehouden. De man zit inmiddels niet meer vast, maar blijft verdachte in deze zaak.

Door uw verdenkingen of verdachte signalen te delen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het gebruikelijke nummer 0900-8844, helpt u mee aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Growshops faciliteren de teelt van hennep. Achter de teelt en handel gaat vaak een wereld van geweld en afpersing schuil. Door verdachte signalen te melden, zorgt u ervoor dat de politie kan optreden.

^SV 2021298511

]]>
52.25010299 6.19271858
Hellendoorn - PolitieKids krijgen diploma https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/29/02-burgemeester-en-teamchef-politie-reiken-politiekids-diplomas-uit.html Op dinsdagavond 29 juni om 18:30 vindt in het gemeentehuis van Hellendoorn de feestelijke uitreiking plaats van de PolitieKids diploma’s. De kinderen van de basisscholen in de wijk ‘Groot Lochter’ (’t Heem en De Wingerd) krijgen dan hun PolitieKids diploma uitgereikt. Met de uitreiking van het diploma wordt het opleidingstraject van de PolitieKids in de gemeente Hellendoorn afgerond. Dit wil echter niet zeggen dat het hiermee stopt. De kinderen kunnen daarna meedoen bij geschikte evenementen van de gemeente, Politie en jongerenwerk. De kinderen blijven PolitieKid tot en met leerjaar 1 van het voortgezet onderwerp. Daarna hebben ze de keus om door te gaan of om te stoppen. Tue, 29 Jun 2021 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/29/02-burgemeester-en-teamchef-politie-reiken-politiekids-diplomas-uit.html 2021-06-29T07:00:00Z Wat doen PolitieKids precies?

PolitieKids zijn kinderen die samen met de politie op pad gaan om acties uit te voeren, bijv. snelheidsmetingen in de wijk, preventie advies geven op het gebied van schuur- en woninginbraken. Dit hebben we gedaan, door de wijk op te splitsen en lopend aan zoveel mogelijk ramen en deuren te voelen en ons bezoek kenbaar te maken door een “blauw voetje” (uitdelen van preventie- en promotiemateriaal). Je zou fout geparkeerde voertuigen of overlast hiervan bij scholen aan kunnen pakken. Automobilisten in de wijk attenderen op spelende kinderen. Het nut van verkeersbrigadiers uitleggen. Oversteekplaatsen uitlichten en bekijken, aanpak fietsverlichting, aanpak van buurtproblemen, contact maken met buurtgenoten, etc.). PolitieKids krijgen een soort van opleiding, waarin verschillende aspecten worden behandeld, zoals: "snel met je lijf" (trainen van conditie en gezond eten), "stevig in je schoenen" (weerbaar worden tegen bijv: pesters, durf voor jezelf op te komen, verdedigen) en "sterk in de groep" (samenwerking en wederzijds vertrouwen).  De trainingen worden georganiseerd door jeugdwerkers, die nauw met de politie samenwerken. Er zullen ook leuke excursies gemaakt kunnen worden, zoals een demonstratie van de politiehonden of het bezoeken van het trainingscentrum van de politie. Na ongeveer zes maanden opleiding, wordt een examen afgelegd en krijgen de PolitieKids een diploma. 

Beëdigd

De PolitieKids zijn officieel beëdigd door de burgemeester en een politiechef, anders mogen de Kids niet met de politie mee om acties uit te voeren. De PolitieKids zijn uitgerust met een speciaal hesje, petje, naambadge en tas met de nodige materialen.

Op pad met de politie

De politie sluit elke maand af met “Op pad met de politie”. Ouders worden hier ook bij betrokken. Alles vindt plaats buiten de schooltijden. Er wordt altijd gestart met een briefing en geëindigd met een debriefing.

Senior PolitieKids

Als het half jaar voorbij is en iedereen heeft examen gedaan en een diploma gekregen, wat gebeurt er dan?
Dan is het nog niet afgelopen. De kinderen zijn dan officieel senior PolitieKids. Alle kinderen die senior PolitieKids zijn geworden, komen op een aparte lijst te staan. Zij zullen af en toe een oproep krijgen om aan een speciale acties mee te doen, zoals bijvoorbeeld: Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag of andere evenementen. Hier kunnen ze dan flyers uitdelen en burgers aanspreken om te waarschuwen voor tasjesrovers en fietsendieven.

Over het project PolitieKids

Het project PolitieKids is een bestaand project wat in Amsterdam is opgestart (2011). De redenatie achter het project: De plaatselijke jeugd was meestal zelf verantwoordelijk voor criminele activiteiten zoals: straatroven, overvallen, mishandelingen, bedreigingen en andere overlastincidenten. Jeugd die zich steeds op jongere leeftijd ontwikkeld in het criminele circuit en op straat steeds moeilijker benaderbaar is voor de politie. Niet alleen de jeugd is moeilijk benaderbaar, maar ook de gezinnen van deze jeugdigen zijn meestal lastig te benaderen. Het doel: niet wachten tot de kinderen 12 jaar oud zijn en dus strafrechtelijk vervolgbaar. Maar aan de voorzijde komen, door een goede relatie op te bouwen met de jeugd en hun ouders!

Jeugd in de zwakkere buurten (minder sociaal, multicultureel, hoogbouw, laag begaafd, etc.) krijgen op jonge leeftijd eerder met criminaliteit te maken, dan jeugd in betere wijken. Daardoor worden zij vaker geconfronteerd met het repressief en negatief optreden van de politie (familie, vrienden, buurtgenoten, etc). Als kinderen ouder worden, is de kans groter dat het ideaalbeeld van de politie al snel verandert in die van een natuurlijke vijand.

Kinderen tussen de 7 en 12 zijn vaak nog toegankelijk en beïnvloedbaar. Ze vinden de politie meestal nog spannend en stoer. Tevens zijn via de kinderen hun ouders makkelijker te benaderen. Hoe mooi zou het zijn om een brug te slaan tussen politie en deze jonge kinderen en hun ouders om samen met verschillende externe partners te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Zo is het initiatief PolitieKids tot stand gekomen. 

Zwolle en Kampen waren de dichtstbijzijnde steden (vanuit Twente gezien) waar PolitieKids met succes draait. In het oosten van het land, was PolitieKids (tot op heden ;) nog niet gelanceerd.

Waarom PolitieKids

Een beter leefbare buurt voor kinderen om in op te groeien. Dat wil elke ouder. Sterker nog. Dat willen we allemaal. Het project PolitieKids wil kinderen een positieve ervaring bieden met de politie, ze weerbaar maken en ze laten meedoen om jeugdcriminaliteit te voorkomen. Ook raken kinderen door het project meer betrokken bij hun leefomgeving. Daarnaast krijgen de risicofactoren rondom gezin en opvoeding aandacht, net als de risicofactoren in het kind. De rol van begeleiders in het project: signalen opvangen en het netwerk van ouders en kinderen versterken. Het project is een samenwerking tussen de politie Hellendoorn, het jongerenwerk van Stichting De Welle, de gemeente Hellendoorn en wijkgebouw Groot Lochter.

]]>
52.41390857 6.4503287
Enschede - Moord Daan Mellee in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/28/02-moord-daan-mellee-in-opsporing-verzocht.html Dinsdagavond 29 juni wordt in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de moord op Daan Mellee. De 26-jarige Daan Mellée werd dinsdagmiddag 3 juli 2018 dood aangetroffen in een woning aan het Oosterveld in Enschede. Hij blijkt te zijn doodgeschoten. Het team wil nog een keer de hulp van het publiek vragen om de moord op Daan op te lossen. Om zoveel mogelijk mensen op de uitzending te wijzen gaat de politie vandaag ook flyeren. Mon, 28 Jun 2021 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/28/02-moord-daan-mellee-in-opsporing-verzocht.html 2021-06-28T12:38:00Z ‘We hebben flyers achtergelaten op plekken waarvan bekend is dat Daan daar (veel) kwam. We hopen dat we hiermee de mensen kunnen bereiken die meer weten over de moord op Daan’ aldus de teamleider van het onderzoek.'

Vragen
De politie wil dus nog steeds graag weten wie Daan Mellée heeft vermoord en wat de aanleiding voor zijn dood is geweest. Verder spreekt zij ook graag met mensen die destijds iets verdachts hebben gezien op het Oosterveld in Enschede. Of wie heeft iets van het schieten heeft gehoord tussen maandagochtend 2 juli tien voor half elf en dinsdagmiddag 3 juli rond 17.00 uur.

Er moeten mensen meer weten

‘Dit is een onderzoek waarvan we denken dat er mensen zijn die meer weten’, zegt de teamleider. ‘We willen dit heel graag oplossen. Als iemand meer weet, neem dan alstublieft contact op, desnoods anoniem of vertrouwelijk.’

Vertrouwelijk praten of anoniem melden

Wie informatie heeft en dit met de politie wil delen, kan vertrouwelijk praten met Team Nationale Inlichtingen. Het team is bereikbaar via 079 - 345 89 99. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TNI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TNI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. 

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
52.18962604 6.86973057
Enschede - Gezocht - Onderzoek naar de moord op Daan Mellée https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-moord-op-daan-mellee/het-onderzoek.html [UPDATE: ---] De 26-jarige Daan Mellée werd dinsdagmiddag 3 juli 2018 dood aangetroffen in een woning aan het Oosterveld in Enschede. Hij is omgekomen door een misdrijf. De politie heeft veel vragen rondom zijn dood. dossier Thu, 24 Jun 2021 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-moord-op-daan-mellee/het-onderzoek.html 2021-06-24T11:59:00Z 52.18977549 6.8710355 Enschede - Grote wapen- en drugsvondst in loods in Enschede https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/15/02-grote-wapen--en-drugsvondst-in-loods-in-enschede.html In een loods aan de Edisonstraat heeft de politie maandag 14 juni honderden kilo’s aan vermoedelijke harddrugs en een aantal vuurwapens gevonden. De vondst werd gedaan na eerder onderzoek naar een ernstig geweldsincident. Tue, 15 Jun 2021 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/15/02-grote-wapen--en-drugsvondst-in-loods-in-enschede.html 2021-06-15T14:48:00Z De politie is direct na de vondst gestart met haar onderzoek in de loods, gelegen midden in een woonwijk. De aangetroffen wapens en vermoedelijke drugs zijn in beslag genomen en worden onderzocht. Zo wordt onder andere onderzocht of het inderdaad om harddrugs gaat en om welke drugs precies.

Onderzoek

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, volgt er op dit moment niet meer informatie.

]]>
52.21924196 6.9247091
Tubbergen - Man wordt verdacht van heimelijke opnames in eigen sauna https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/8/02-tubbergen-man-wordt-verdacht-van-heimelijke-opnames-in-eigen-sauna.html Verdachte is aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. Tue, 08 Jun 2021 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/8/02-tubbergen-man-wordt-verdacht-van-heimelijke-opnames-in-eigen-sauna.html 2021-06-08T12:30:00Z Op dinsdag 8 juni heeft op ons verzoek een man uit de gemeente Tubbergen zich bij het politiebureau gemeld. Hij werd daarop aangehouden omdat hij verdacht wordt van het maken van heimelijke opnames van bezoekers van zijn privésauna. Begin maart heeft een bezoeker van de privé-sauna aangifte gedaan. Ze ontdekte tijdens haar verblijf in de sauna verborgen camera’s. Er is meteen een onderzoek gestart en zoeking gedaan in het pand waar de sauna zich bevond. Hierbij zijn goederen in beslaggenomen. Op dit moment onderzoeken wij het motief waarom de man de bezoekers van zijn sauna, zonder dat zij hierover waren geïnformeerd, filmde. Momenteel is er geen indicatie dat de verdachte de beelden heeft gedeeld/gepubliceerd via internet/sites/mails. Het vermoeden is dat het opnemen van personen medio 2020 is gestart. 

De officier van justitie bepaalt wat er verder met de verdachte gaat gebeuren. 
 

]]>
52.40820916 6.78069007
Deventer - Oplichting via cryptovaluta: meerdere aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/4/02-deventer-oplichting-via-cryptovaluta-meerdere-aanhoudingen.html /For English see below\ Op 20 mei is een man van 39 uit Deventer aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting via zelfgemaakte cryptovaluta. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de man bij meerdere zaken. Ook is een man van 22 uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van oplichting en verduistering. In Zaandam is een loods doorzocht en is een man van 41 aangehouden. In de loods stonden verschillende computers die gebruikt worden om cryptomunten te verdienen ook was er sprake van elektriciteit diefstal. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Fri, 04 Jun 2021 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/4/02-deventer-oplichting-via-cryptovaluta-meerdere-aanhoudingen.html 2021-06-04T10:02:00Z De verdachten kwamen naar voren in een onderzoek naar de cryptohandelsplaats Coinhouse.eu. Als vermoedelijke eigenaar van deze handelsplaats worden zij verdacht van het verduisteren van klanttegoeden en oplichting. Dit onderzoek is uitgevoerd door het team Financieel Economische Criminaliteit in samenwerking met het team Cybercrime, team Digitale Opsporing en de Districtsrecherche IJsselland. Ook werd in het onderzoek samengewerkt met de Belastingdienst.

Cryptovaluta manipuleren

De 39-jarige verdachte zou zijn eigen cryptovaluta (coins) hebben gemaakt. De verdachte maakte vervolgens reclame voor de munt in de hoop dat mensen willen investeren. Dat gebeurde op een forum over cryptovaluta en via Twitter. Door die promotie zorgde de man dat coins door derden werden gekocht (pump). Vervolgens verkocht hij zelf in korte tijd zo veel coins dat deze waardeloos werden (dump). Het doel hiervan is zo veel mogelijk verdienen in een zo kort mogelijke tijd. Dergelijke acties zijn bekend onder de naam pump en dump. Organisatoren van dergelijke pump en dump’s hebben voorkennis en kunnen op die manier onwetenden bewust misleiden. De man uit Deventer wordt ervan verdacht onder andere zijn coins genaamd ERSO, MALC, EUROP en TulipMania op deze wijze ‘gepumpt en gedumpt’. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid daarbij.

Beslag

Tijdens het onderzoek is er onder andere beslag gelegd op diverse voertuigen, een woning, meerdere computers en cryptovaluta.

QR-fraude

De man uit Deventer wordt ook verdacht van QR-fraude. Mensen zijn telefonisch benaderd, zogenaamd namens de bank, met de mededeling dat er een internationale betaling klaar stond die kon worden tegengehouden via een verstuurde QR-code. Ook werd soms gezegd dat de contactgegevens voor de bankrekening waren aangepast, en dat kon worden tegenhouden met een QR-code. Het onderzoeksteam van de politie heeft enkele aangiftes binnen van slachtoffers die geld hebben overgemaakt via deze QR-codes. De politie waarschuwt voor oplichters die gebruik maken van deze methode. Zo’n code staat bijvoorbeeld ook in e-mails en brieven die afkomstig lijken van een bank of ander bedrijf. De meegestuurde QR-code leidt naar een phishingwebsite of betaalpagina. Slachtoffers die bankgegevens zoals inlogcodes delen, geven in werkelijkheid cybercriminelen toegang tot de bankrekening.

Online gevaren

Steeds meer van ons financiële leven speelt zich online af, dat weten criminelen ook. Criminelen spelen graag in op nieuwe mogelijkheden en het vertrouwen van mensen. Het advies is altijd alert te blijven met linkjes, codes of andere manieren om u ergens naar toe te leiden.

Het investeren in cryptomunten wordt de laatste tijd meer en meer gedaan. Dat zorgt er ook voor dat kwaadwillende zich er in gaan mengen. Mensen die snel geld willen verdienen en de nietsvermoedende investeerder achterlaat met de verliezen. Ook bij de handel in cryptomunten geldt, als een investering te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook.

 • Bekijk goed in welke munt je investeert en met wie je zaken doet. Vertrouw het niet als een onbekende munt in korte tijd enorm in waarde is gestegen
 • Betaalde reclame voor een onbekende cryptomunt kan duiden op een pump
 • Geloof niet te gemakkelijk grote winsten die beloofd worden
 • De combinatie van tijdsdruk en investeren van een groot geld gedrag is zelden een goede combinatie
 • Privé gegevens zijn privé, deel deze niet

Slachtoffer Coinhouse.eu

Mensen die investeringen hebben gedaan via Coinhouse.eu en denken opgelicht te zijn, kunnen dat melden via 0900-8844.

^MvS/SV 2020532263

--//--

Cryptocurrency fraud: multiple arrests

Deventer, The Netherlands – On 20 May, a 39-year-old-man from Deventer was arrested on suspicion of large-scale fraud using selfmade cryptocurrency. The police are investigating the man's involvement in several cases. A 22-year-old-man from Apeldoorn has also been arrested on suspicion of fraud and embezzlement. A warehouse in Zaandam was searched and a 41-year-old-man was arrested. The warehouse contained several computers that were used to mine cryptocurrency and there was also an issue of electricity theft. More arrests are not ruled out.

The suspects came to the attention of the police in an investigation of the cryptocurrency exchange platform Coinhouse.eu. As the suspected owner of this exchange platform, they are suspected of embezzling customer funds and of fraud. This investigation was carried out by the Financial Economic Crime team in cooperation with the Cybercrimeteam, Digital Forensics team and the IJsselland District Crime Squad. The Tax and Customs Administration also cooperated in the investigation.

Manipulating cryptocurrency

The 39-year-old suspect apparently made his own cryptocurrency (coins). The suspect then advertised the cryptocurrency in the hope that people would want to invest. This happened on a cryptocurrency platform and via Twitter. As a result of this promotion, the man ensured that coins were purchased by third parties (pump). He then personally sold so many coins in such a short space of time that they became worthless (dump). The aim was to earn as much as possible in the shortest possible time frame. Such actions are widely known as pump and dump. Organisers of such pump and dumps have inside information and can use this to knowingly mislead unsuspecting investors. The man from Deventer is also suspected of ‘pumping and dumping’ his coins named ERSO, MALC, EUROP and TulipMania in this way. The police are investigating his involvement in this.

Seizure

During the investigation, various vehicles, a house, several computers and cryptocurrencies were seized.

QR code scam

The Deventer man is also suspected of QR code scam. People were contacted by telephone, supposedly on behalf of the bank, and informed that an international payment had been prepared which could be stopped via a submitted QR code. Sometimes it was said that the contact details for the bank account had been changed, and that could be stopped with a QR code. The police investigation team has received a few reports from victims who have transferred money via these QR codes. The police warns against swindlers who use this method. Such a code can also be found for example in emails and letters that seem to come from a bank or other company. The QR code that is provided to you will lead to a phishing website or payment page. Victims who share bank details such as login codes actually give cybercriminals access to their bank account.

Online dangers

Our financial lives increasingly involve being online and criminals know that too. Criminals like to take advantage of new opportunities and people's trust. It is recommended to always stay alert where it concerns links, codes, or other ways to guide you somewhere.

Recently there has been increasing investment in cryptocurrencies. This also means that malicious people interfere with it. People who want to make money quickly and leave the unsuspecting investor with the losses. If an investment sounds too good to be true, then that is more than likely the case when it comes to dealing with cryptocurrencies.

 • Look carefully at which currency you invest in and with whom you do business. Don't trust it if an unknown currency has shown enormous value increases in a short space of time
 • Paid advertising for an unknown cryptocurrency could identify a pump
 • Don't believe big profits that are promised too easily
 • The combination of time pressure and investing a large sum of money is rarely a good combination
 • Private details are private, do not share them

Coinhouse.eu victim

People who have made investments through Coinhouse.eu and think they have been defrauded can report this via 0900-8844 (from The Netherlands) or +31343578844 (international). 

^MvS/SV 2020532263

]]>
52.25010299 6.19271858
Enschede - Gezocht - Politie onderzoekt beschieting in Enschede https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/02-enschede---politie-onderzoekt-beschieting-in-enschede.html Op zaterdag 29 mei werd rond 17.30 uur een 36-jarige man uit Enschede vanuit een auto beschoten. Het slachtoffer stond op dat moment op straat, op de Lintveldebrink. Er is zeker twee keer op het slachtoffer geschoten, maar gelukkig raakte hij niet gewond. verdachte Wed, 02 Jun 2021 08:58:30 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/02-enschede---politie-onderzoekt-beschieting-in-enschede.html 2021-06-02T08:58:30Z Bij de beschieting zijn twee auto’s betrokken. Een witte Volkswagen Polo en een zwarte Volkswagen, type onbekend.

In de buurt van de Lintveldebrink ligt een speelplaats waar op het moment van het schietincident meerdere kinderen aan het spelen waren. Aan media is verteld dat een kindje speelde op een steenworp afstand van het vuurgevecht en eenvoudig geraakt had kunnen worden. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met de ouders/verzorgers van het betreffende kindje.

Daarnaast willen we mensen met camera’s in de omgeving van de Lintveldebrink of daar rond 17.30 uur met een dashcam hebben gereden vragen contact met ons op te nemen.

]]>
Wie heeft er zaterdagavond tussen 17.15 en 17.45 uur de twee Volkswagens in de omgeving van de Lintveldebrink zien rijden?

Wie was of woont in de omgeving van de Lintveldebrink en over camerabeelden beschikt, wordt gevraagd de beelden van 29 mei tussen 17.15 en 17.45 uur te bekijken en ze op te slaan. Wellicht staat er waardevolle informatie op. Heeft u beelden, neem dan contact op met de politie.

Wie heeft er meer informatie over de zwarte Volkswagen, zoals het type?

Vul het tipformulier in of neem contact op met de gratis tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
]]>
52.1900355 6.88032053