Alle berichten | Utrecht (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/utrecht-provincie.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Utrecht nl Tue, 06 Jun 2023 03:30:53 GMT 2023-06-06T03:30:53Z nl Houten - Gezocht - Verdachte situatie - Hoofdveste - Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-politie-onderzoekt-verdachte-situatie-en-zoekt-daarbij-naar-getuigen.html De politie onderzoekt een incident dat zondagmiddag 4 juni rond 17.00 uur nabij het Van der Valk hotel aan de Hoofdveste in Houten plaatsvond. Getuigen en of camerabeelden van het incident zijn in deze fase van het onderzoek zeer waardevol. verdachte Sun, 04 Jun 2023 20:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-politie-onderzoekt-verdachte-situatie-en-zoekt-daarbij-naar-getuigen.html 2023-06-04T20:29:00Z Om 16.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat vanaf het parkeerterrein van het betreffende hotel mogelijk een jonge vrouw van haar vrijheid werd beroofd en onder dwang in een auto werd geduwd, waarbij vermoedelijk twee mannen waren betrokken. De betreffende auto, merk Lynck & Co en blauw van kleur, reed daarna weg in de richting van de gemeente Houten. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de betreffende auto niet richting de snelweg is gereden. Tot op heden heeft zich nog niemand bij de politie gemeld met een dergelijk verhaal en de politie maakt zich dan ook zorgen over het welzijn van de nog onbekende vrouw. Uiteraard is er ook een scenario denkbaar dat het gaat om een situatie waarbij bijvoorbeeld sprake is van een ruzie in de relationele sfeer. De politie is dan ook op zoek naar getuigen van het incident en of naar direct betrokken die helderheid kunnen verschaffen van hetgeen dat heeft plaatsgevonden.

Signalement direct betrokkenen
Van de bij het incident betrokken personen is het volgende signalement bekend:

Persoon één:

 • Man;
 • Stevig postuur;
 • Licht getinte huidskleur;
 • Zwart T-shirt met een;
 • Zwarte korte broek;
 • Hij had een wit vest om de middel geknoopt;
 • Droeg zwarte sneakers met witte zool en witte sokken.

Persoon twee:

 • Man;
 • Slank postuur;
 • Blanke dan wel licht getinte huiskleur;
 • Droeg een wit T-shirt;
 • Droeg een licht grijze broek;
 • Droeg witte sneakers;
 • De man had donker haar en droeg vermoedelijk een vissershoedje.

Van de onbekende vrouw is het volgende signalement bekend:  

 • Opvallend klein;
 • Normaal postuur;
 • Licht getinte huidskleur;
 • Zwart haar in staart of knot;
 • Droeg een zwart met witte strepen jurk tot net over de knie;
 • Droeg een grijs vest over de jurk;
 • Droeg nieuw type All Stars convers: type Run star Hike Canvas. Zwart met witte dikke zolen.

Heeft u beelden van het incident of andere informatie?
Heeft u informatie die de politie kan gebruiken over het incident of heeft u bijvoorbeeld dashcambeelden van het incident, dan ontvangt de politie die graag. Herkent u zichzelf in het incident, dan spreekt de politie ook graag met u. Bellen kan via 0900-8844 , via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of zelfs met de TCI-tiplijn (088 - 661 77 34)

]]>
Wie heeft er meer informatie?
Wie heeft er (camera)beelden?

]]>
]]>
Getuigen gezocht 52.02663805 5.1408656
Amersfoort - Aanhoudingen na wapenvondst in woning https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-aanhoudingen-na-wapenvondst.html De politie hield zaterdag 3 juni twee verdachten (33 en 36 jaar) uit Amersfoort aan op verdenking van vuurwapenbezit. Beide verdachten zitten nog vast. Sun, 04 Jun 2023 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-aanhoudingen-na-wapenvondst.html 2023-06-04T13:13:00Z Op basis van binnengekomen informatie over mogelijk vuurwapen bezit besloot de politie die dag rond 16.30 uur tot een doorzoeking van een woning aan de Leonardo Da Vincistraat. Agenten doorzochten de woning en troffen een vuurwapen en munitie aan. Ook troffen agenten een op een explosief lijkend voorwerp aan. De EOD die het explosief onderzocht, stelde later vast dat het ging om een replica van een explosief dat als afdreigend kan worden beschouwd. Ook werd er bij een doorzoeking van een woning aan Het Klnkert een doos met illegaal vuurwerk aangetroffen. 

Melden loont, ook anoniem 
De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook deze zaak kwam aan het rollen door een alerte tipgever. We hebben uw ogen en oren nodig. Heeft u informatie over vuurwapens? Of andere criminele activiteiten? Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Of via onderstaand tipformulier. Maar u kunt dit ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl of de TCI-lijn. 

 

]]>
52.18229254 5.40019672
Veenendaal - Drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-drugsdealer-uit-veenendaal-aangehouden.html Donderdag 1 juni hield de politie een 25-jarige man uit Veenendaal aan op verdenking van de handel in verdovende middelen. Een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld namen agenten in beslag. Sun, 04 Jun 2023 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/4/03-drugsdealer-uit-veenendaal-aangehouden.html 2023-06-04T07:18:00Z Foto: wikkels harddrugs die de politie in beslag nam

Bij de politie was informatie binnengekomen over de 25-jarige man, waaruit de verdenking ontstond dat hij zich in Veenendaal en omgeving bezig zou houden met de handel in verdovende middelen. Politieonderzoek versterkte deze vermoedens waarna de verdachte op donderdag 1 juni kon worden aangehouden. Hij was op dat moment daadwerkelijk aan het dealen. Bij de verdachte werden drugs en geld aangetroffen. Hierop is een doorzoeking gedaan in zijn woning. Daar troffen agenten ook harddrugs, verpakkingsmateriaal, een weegschaal en geld aan.

De aangetroffen drugs – meer dan 500 wikkels cocaïne - worden vernietigd en het geldbedrag van meer dan 80.000 euro is in beslag genomen om onderzoek te doen naar de herkomst. De verdachte werd – vrijdag 2 juni – voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn hechtenis met 14 dagen verlengde.

Ondermijning in Midden-Nederland
De handel in drugs zorgt voor ernstige problemen in Midden-Nederland en daarbuiten. Denk aan onveiligheid en overlast op straat, het ronselen van jongeren, geweld, liquidatie en vergismoorden. Politie, OM, gemeenten, Douane, Belastingdienst en andere partijen trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. We doen dit samen omdat we dan met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden.

Melden loont, ook anoniem
De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook deze zaak kwam aan het rollen door een alerte tipgever. We hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u één van deze signalen?

 • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
 • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
 • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.
 • Mensen lopen met tassen het huis of bedrijf in en uit.
 • De ramen van het huis zijn vaak beslagen en de afzuigkap staat veel aan.

Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Of via onderstaand tipformulier. Maar u kunt dit ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.04270051 5.55315224
Amersfoort - Verdachten van handel illegaal vuurwerk aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/3/verdachten-van-handel-illegaal-vuurwerk-aangehouden.html Op het industrieterrein Vathorst-Zuid in Amersfoort zijn deze week twee verdachten aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk. Het gaat om een 19-jarige man en een 53-jarige man. Sat, 03 Jun 2023 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/3/verdachten-van-handel-illegaal-vuurwerk-aangehouden.html 2023-06-03T10:01:00Z In hun auto is een hoeveelheid Cobra’s, lawinepijlen en Shells aangetroffen. Het gaat om een totale hoeveelheid van tien kilo; 45 Cobra’s, zes shells en vijftien lawinepijlen. Ook in beide woningen van de verdachten is gezocht naar deze explosieven. De zoektocht leverde nog eens 73 lawinepijlen op.

]]>
Hetzelfde materiaal

De explosieven die deze week in de auto zijn aangetroffen, zijn van hetzelfde materiaal als de explosieven die bij recente explosies bij woningen zijn gebruikt.

Gevaarlijk
Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Het vormt de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door milieuschade, letsel en dodelijke slachtoffers. De handel in illegaal vuurwerk is een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden, en vormt een direct gevaar voor de samenleving. Cobra’s en gelijksoortig vuurwerk worden ook steeds vaker als explosief gebruikt. Daarom kwalificeert de politie dit type vuurwerk als explosief.

De politie geeft met de aanhoudingen een duidelijk signaal af door krachtdadig op te treden tegen de handel en transport van illegaal vuurwerk.

]]>
Waar kan ik melden als ik vermoed dat iemand illegaal vuurwerk heeft of verhandelt?
Als u vermoedt dat ergens (verboden) consumentenvuurwerk wordt verhandeld, getransporteerd etc. vragen we dit altijd te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of digitaal.

 

 

 

 

 

]]>
52.16815655 5.38941311
Utrecht - Gezocht - Zware mishandeling - Agavedreef - Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-zware-mishandeling-agavedreef-utrecht.html De politie zoekt camerabeelden en getuigen van een zware mishandeling dinsdagmiddag 23 mei in een voetbalkooi op de Agavedreef. Hierbij is het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit Utrecht, gewond geraakt. De politie onderzoekt het incident en roept hierbij de hulp in van getuigen. verdachte Fri, 02 Jun 2023 11:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-zware-mishandeling-agavedreef-utrecht.html 2023-06-02T11:55:00Z Rond 16.45 uur stonden twee groepen jongens in de voetbalkooi aan de Agavedreef. De ene groep bestond uit ongeveer vier jongens en de andere groep uit tien jongens. De 14-jarige jongen hoorde bij de kleinere groep. Vervolgens ontstond er, door nog onbekende reden, een vechtpartij en werd het slachtoffer in elkaar geslagen.  Hij werd door meerdere jongens geschopt en geslagen tegen zijn hoofd. Hierna liep de groep van tien jongens weg uit de voetbalkooi, richting de Japuradreef.

Het slachtoffer raakte bij de mishandeling ernstig gewond aan zijn hoofd en gebit. Hij werd hiervoor dezelfde avond behandeld in het ziekenhuis.

Verdachten
De verdachten zijn tussen de 13 en 16 jaar oud en hadden allemaal een lichte of licht getinte huidskleur. Van drie jongens hebben we een signalement:

Verdachte 1:

 • Rond de 14-15 jaar oud
 • Ongeveer 1.70 meter lang
 • Lichte huidskleur
 • Zwart haar met krullen
 • Droeg een zwarte bolle jas met een zwarte trainingsbroek

Verdachte 2:

 • Rond de 13-14 jaar oud
 • Ongeveer 1.60 meter lang
 • Kort en bruin haar
 • Droeg een donkergroen T-shirt en een donkerblauwe korte broek

Verdachte 3:

 • Rond 16 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 meter lang
 • Licht getinte huidskleur
 • Donkerbruin/ zwart stijl en kort haar
 • Droeg een beugel
 • Droeg een donkergekleurde trainingsbroek met een licht gekleurde trui

Iets gezien?
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Agavedreef op woensdagmiddag 24 mei. Ook ontvangen we graag camerabeelden van de mishandeling of de groep jongens. Deze kunnen direct met ons gedeeld worden via onderstaand tipformulier. Ben of ken jij deze jongens? Meld je of geef jouw informatie door via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via de knop hieronder.

]]>
]]>
52.12016107 5.09717827
Zeist - Politievrijwilliger blijft onmisbaar https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/politievrijwilliger-blijft-onmisbaar.html Politievrijwilligers zijn nog steeds onmisbaar om in verbinding te blijven met de samenleving. Bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers in staat zijn met een frisse en ook kritische blik naar de politie te kijken. ‘Ik nodig jullie uit dat te blijven doen. Tegenspraak hebben we nodig’, zei waarnemend politiechef Michel de Roos woensdagmiddag tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van politievrijwilligers in theater Figi in Zeist. Thu, 01 Jun 2023 13:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/politievrijwilliger-blijft-onmisbaar.html 2023-06-01T13:32:00Z Huib Klink is een van hen. Hij kreeg woensdag als eerste de legpenning uit handen van collega-vrijwilliger Berndt Rif als blijk van waardering.  De ‘oud’ politievrijwilliger Huib werd door ‘zijn’ basisteam Heuvelrug extra in het zonnetje gezet vanwege zijn kennis en tomeloze inzet. ‘Tijdens spannende momenten bleef jij de rust zelve. Jij was onze mentor en coach.’ Huib was zichtbaar ontroerd. ‘Ik heb niet alleen veel gegeven, maar ook veel gekregen. Een gevoel van je medemens helpen. Zo heb ik het altijd ervaren.’

]]>
Warme woorden

Een dankbaar applaus gleed als een warme gloed over hem heen. Dat tekende ook de sfeer van de viering in Figi. Veel warme woorden voor de toegevoegde waarde van de politievrijwilliger en volop ruimte voor persoonlijke verhalen. Zoals het verhaal van Ad Imhof, inmiddels bijna 43 jaar politievrijwilliger en daarmee koploper van het vrijwilligersbestand in onze eenheid. ‘Ik vind het gewoon nog steeds heerlijk aan de slag te blijven.’

]]>
Ambassadeurs

De eenheid Midden-Nederland telt nu ongeveer 170 vrijwilligers waarvan honderd in de uitvoering (in uniform op straat), vijftig voor specifieke inzet (specialisten met opsporingsbevoegdheden) en twintig in de ondersteuning (de vroegere volontairs). Als het aan waarnemend politiechef Michel de Roos ligt, neemt dit aantal de komende jaren fors toe. Hij roept de vrijwilligers op als ware ambassadeurs binnen hun eigen organisaties geschikte kandidaten te vinden.

]]>
 

Zoals de politiechef zegt, kan de politie de komende jaren veel nieuwe politievrijwilligers goed gebruiken. nodig. Als u interesse heeft om politievrijwilliger te worden, check dan deze link.  Hier vindt u meer informatie over vacatures, eenheden, de opleiding en de selectieprocedure. De politie verwelkomt u graag. 

 

]]>
52.08836172 5.25169312
Veenendaal - Gezocht - Winkeldief - Hoofdstraat - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-diefstal-uit-winkel.html In Veenendaal werd uit een winkel aan de Hoofdstraat een horloge gestolen. De dader werd vastgelegd op de beelden en het was waarschijnlijk niet de eerste keer. Herken jij deze man? verdachte Wed, 31 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-diefstal-uit-winkel.html 2023-05-31T22:00:00Z Donderdag 16 maart komt een man de winkel binnen en loopt naar een rek met horloges. Hij pakt een horloge uit het rek en stopt hem onder zijn jas.  Met de buit verlaat hij de winkel. Gelukkig zijn er bewakingsbeelden waar de man op te zien is. Het is mogelijk niet zijn eerste diefstal uit de winkel.

]]>
Wie herkent de man van de beelden?

]]>
]]>
52.02755141 5.55622701
Vermist - Nasr-Eddine Talib https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2023/mei/nasr-eddine-talib.html De 23-jarige Nasr-Eddnine is sinds 27 mei 2023 vermist uit Nieuwegein. Hij is het laatst gezien in de Floris Van Dyckhage te Nieuwegein. vermistvolwassene Wed, 31 May 2023 07:40:05 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2023/mei/nasr-eddine-talib.html 2023-05-31T07:40:05Z Nasr-Eddine is 23 jaar, 180 centimeter lang en heeft kort zwart haar. Hij is licht getint en heeft gezichtsbeharing. Bij de laatste keer is dat Nasr-Eddine is gezien, droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek, grijs/witte polo en een donkerblauwe jas met het logo van een appelboom. 

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtManhaarkleurZwartlengte180 cmnaamNasr-Eddine Talib]]>
52.05353885 5.08074199
Amersfoort - Gezocht - Inbraak juwelier- Langestraat - Amersfoort https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-inbraak-juwelier--langestraat---amersfoort.html In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 april wordt ingebroken in een juwelierszaak op de Langestraat in Amersfoort. Binnen twee minuten weet de dader de winkel te verlaten met een buit van €60.000 euro. De inbreker heeft een opvallend loopje. Herkent u deze inbreker? verdachte Tue, 30 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-inbraak-juwelier--langestraat---amersfoort.html 2023-05-30T22:00:00Z Die nacht, tussen 02:50 uur en 03:05 uur, weet een inbreker binnen te komen bij een juwelier, gelegen aan de Langestraat in Amersfoort. De dader verschaft zichzelf toegang tot de zaak, door de achterdeur van het pand te forceren. Vervolgens begint de dader met een moker diverse vitrines achter in de winkel kapot te slaan. Daarna loopt de dader naar voren en slaat ook daar diverse vitrines in.  Het lijkt erop alsof de dader bekend is in de winkel. De inbreker verlaat vervolgens de winkel via dezelfde route als dat hij is binnengekomen. In korte tijd weet hij voor ongeveer 60.000 euro aan sieraden te stelen.

Signalement verdachte:

 • Man;
 • Slank postuur;
 • Bivakmuts;
 • Hoofdlampje op zijn hoofd;
 • Gewatteerde jas;
 • Zwarte sportschoenen

Het loopje van de inbreker is zeer opvallend. 

]]>
Herkent u de inbreker?

Misschien (her)kent u iemand met een opvallend loopje?

]]>
]]>
52.15572031 5.3899213
IJsselstein - Gezocht - Woninginbraak - Ruys de Beerenbrouckstraat - IJsselstein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-woninginbraak---ruys-de-beerenbrouckstraat---ijsselstein.html Begin dit jaar werd bij een woning aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in IJsselstein ingebroken. Twee daders zijn door een raam aan de voorzijde naar binnen geslopen. Een omwonende zag de twee mannen vervolgens uit de woning komen en vond dit verdacht. Hij sprak de twee aan en ze gingen er vandoor. Van de insluipers zijn beelden. Herken jij deze mannen? verdachte Tue, 30 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-woninginbraak---ruys-de-beerenbrouckstraat---ijsselstein.html 2023-05-30T22:00:00Z De inbraak was op woensdagavond 4 januari rond 19.20 uur. De twee mannen weten binnen te komen door het raam wat gedeeltelijk open stond. Dit hadden de bewoners gedaan omdat de stekker voor de elektrische auto aan de binnenkant is bevestigd.

Nadat de buurman de verdachten had aangesproken zijn ze er vandoor gegaan in onbekende richting.

Signalement verdachten:

 • Beide mannen zijn licht getint;
 • Donker haar, waarvan eentje een kale plek bovenop het hoofd;
 • Rond 18 – 30 jaar oud;
 • Slank en voller postuur;
 • Geheel donker gekleed;
 • Adidas broek.
]]>
Wie herkent de verdachten van de beelden?

]]>
]]>
52.01236813 5.03112262
Utrecht - Gezocht - Zakkenrollerij- stationshal - Utrecht centraal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-zakkenrollerij--stationshal---utrecht-centraal.html Op donderdag 16 maart van dit jaar zit een 38-jarige vrouw in de trein van Den haag CS naar Utrecht CS. Bij het uitstappen, rond 17:17 uur, ziet de vrouw dat een man hinder ondervindt om met de kinderwagen, met een baby daarin, de trein uit te komen. De vrouw besluit de man te helpen en stopt haar mobiel in haar jaszak. Helaas voor het slachtoffer gaat het hier om een voor opgezet spel en weet de man op sluwe wijze haar mobiel uit haar jaszak te halen. Wie herkent de man of vrouw van de beelden? verdachte Tue, 30 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-zakkenrollerij--stationshal---utrecht-centraal.html 2023-05-30T22:00:00Z Op het moment dat de vrouw de voorkant van de buggy op de grond zet, breekt het voetstuk ervan af. De man loopt vervolgens direct naar de voorkant toe en samen kijken ze of ze het voetstuk weer aan de buggy krijgen gemonteerd. Op dat moment haalt de man de telefoon van het slachtoffer uit haar jaszak. Dan verschijnt er opeens een vrouw, die kennelijk bij de verdachte hoort. De buggy is uit de trein en het stel vertrekt met de kinderwagen richting een lift.

Op dat moment komt het slachtoffer erachter dat ze haar mobiel kwijt is. Ze rent de trein in en kijkt langs het spoor of haar mobiel nog ergens ligt. Daarna rent ze nog naar de lift waar de verdachten zich in bevinden met de vraag of zij iets hebben gezien. De vrouwelijke verdachte geeft aan niks gezien te hebben en laat ook haar tasje zien dat daar niks in zit. Ze vertelt het slachtoffer dat haar mobiel wellicht nog in de trein ligt. Het slachtoffer kijkt nogmaals rondom het spoor, maar vindt niks meer. Op het moment dat het slachtoffer de lift uit is, haalt de vrouwelijke verdachte achter haar broek een mobiel tevoorschijn, waarna de lift vertrekt richting de begane grond.

Man

 • Man
 • Licht tot donker getinte huid
 • 1,70M lang
 • Blauwe jas
 • Sprake gebrekkig Nederlands

Vrouw

 • Vrouw
 • Licht getinte huid
 • 1,60M lang
 • Panter broek
 • Sweater met rits
 • Geverfd bruin, lang, stijl haar
 • Sprak gebrekkig Nederlands
]]>
Er zijn goede beelden van deze verdachten. Wie herkent de dame of de man van de beelden?

]]>
]]>
52.08945828 5.11117348
Utrecht - Gezocht - Zware mishandeling - Donkeregaard – Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-zware-mishandeling---donkeregaard---utrecht.html In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november 2022 besluiten een man en een vrouw een laatste drankje te gaan drinken in een café gelegen aan de Donkeregaard in Utrecht. Eenmaal binnen voegt een groep van vijf onbekende mannen zich bij het duo. Eén man uit die groep raakt aan de praat met het 34-jarige slachtoffer. Het gesprek wordt dreigender, waarna deze man op de foto een laatste slok van zijn bier neemt en het glaswerk kapotslaat in het gezicht van het slachtoffer. Wie is deze man? verdachte Tue, 30 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-zware-mishandeling---donkeregaard---utrecht.html 2023-05-30T22:00:00Z Een man en een vrouw hebben gezellig samen ergens wat gegeten in een restaurant gelegen aan ’t Wed in Utrecht. Zaterdagnacht 19 november, rond 00:00, besluiten ze samen nog een laatste drankje te drinken gelegen aan de Donkeregaard in Utrecht.  Het is erg druk in het café en wanneer het stel een plekje heeft gevonden, komt er al snel een groep van vijf mannen bij hen staan. Eén van deze mannen uit de groep, raakt meteen aan de praat met het slachtoffer. Na enige moment merkt het slachtoffer dat de man steeds non-verbaal agressiever wordt. Het slachtoffer vraagt de verdachte om wat rustiger aan te doen, waarna de situatie escaleert. De verdachte neemt nog één slok van zijn biertje en slaat vervolgens het glaswerk in het gezicht van de verdachte, gevolgd door enkele raken klappen op het hoofd.

Omstanders pakken de agressieve man meteen vast en nemen hem mee naar buiten. De overige omstanders bekommeren zich om het slachtoffer. Niet veel later is de politie gearriveerd, maar is de verdachte helaas al weg.

De verdachte had op deze avond het volgende signalement:
- Man
- Lichte huidskleur
- Ongeveer 1.75-1.80 meter lang
- Ongeveer 35 jaar oud
- Atletisch postuur
- Baard
- Kaal

Er zijn bewakingsbeelden waar de man op te zien is. 

]]>
Wie herkent deze man?

]]>
]]>
52.08993947 5.12095101
Utrecht - Gezocht - Explosief - Amsterdamsestraatweg - Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/verdacht-pakket---amsterdamsestraatweg---utrecht.html De recherche zoekt getuigen in het onderzoek naar een explosief dat vrijdagochtend 19 mei is aangetroffen voor een pand aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Iets gezien? Meld het direct! verdachte Tue, 30 May 2023 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/verdacht-pakket---amsterdamsestraatweg---utrecht.html 2023-05-30T08:04:00Z Rond 05.30 uur ’s ochtends kwam een melding binnen dat er een verdacht pakketje bij de deur van een beautysalon lag. De gealarmeerde politie schakelden een explosievenspecialist in en er werd een ruime straal rond de locatie afgezet. De woning boven de beautysalon werd ontruimd en de bewoner kon even later weer terug keren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het verdachte pakket onderzocht en verwijderd en zal het op een veilige locatie tot ontploffing brengen. Rond 09.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een explosief.

Onderzoek gestart
De politie is direct een onderzoek gestart naar de achtergrond van deze vondst. Er wordt buurtonderzoek verricht en camerabeelden nagelopen om te achterhalen hoe en door wie het pakket daar, vermoedelijk in de nacht, is achtergelaten. Daarnaast wordt onderzocht of er een verband is met eerdere incidenten. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van werkbare stoffen en daadwerkelijk explosiegevaar.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden) die van pas kunnen komen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u uw tips en beeldmateriaal toesturen via het tipformulier. Specifiek zijn wij op zoek naar personen die in de omgeving wonen of aanwezig waren tussen donderdagavond 18 mei 18:00 uur en vrijdagochtend 19 mei 06:00 uur.

]]>
]]>
52.10881463 5.08596928
Maarssen - Gezocht - Diefstal jassen - Bisonspoor – Maarssen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-diefstal-jassen---bisonspoor---maarssen.html Maandagmiddag 30 januari lopen twee mannen in het centrum van Maarssen. De mannen komen niet om te shoppen, maar stelen drie jassen. Wie zijn zij? verdachte Thu, 25 May 2023 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-diefstal-jassen---bisonspoor---maarssen.html 2023-05-25T06:54:00Z De twee mannen lopen in het centrum van Maarssen, naar een winkel gelegen aan de "Bisonspoor". Tegen de eind van de middag, omstreeks 16:40 uur, staan de twee mannen vóór de winkel. Eén (1) man loopt de winkel in terwijl de andere man buiten de jassen aandacht bekijkt. De eerste man komt de winkel uit, waarna ze beiden verder lopen.

Ongeveer een kwartier later zijn de mannen er weer. Terwijl één man op de uitkijk blijft staan iets verderop, loopt de andere terug naar de winkel, naar het rek met de jassen. Beiden mannen scannen de omgeving nauwkeurig, waarna de man bij de winkel snel drie jassen weggrist.

]]>
De mannen staan goed op beeld, dus wie herkent ze?

]]>
]]>
52.13531991 5.02921322
Utrecht - Gezocht - Pinnen met gestolen pas - Vismarkt- Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-pinnen-met-gestolen-pas---vismarkt--utrecht.html Op zaterdag 28 januari wordt er rond 17:30 uur gepind met een gestolen pas van een 80-jarige man. Wie herkent de man op de foto? verdachte Wed, 24 May 2023 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-pinnen-met-gestolen-pas---vismarkt--utrecht.html 2023-05-24T11:59:00Z Het is zaterdag 28 januari als een stel samen een museum bezoeken. Rond 16:30 uur besluiten ze samen nog een drankje te gaan doen in de binnenstad. Nadat de drankjes zijn afgerekend, stopt de man zijn portemonnee goed in zijn jaszak en sluit hij het met een rits.

Thuis merkt de man op dat zijn portemonnee weg is. Hij belt direct zijn bank waarna hij erachter komt dat er meerdere contactloze pintransacties hebben plaatsgevonden. Daarnaast is het 80-jarige slachtoffer, €400 euro aan contanten verloren die in zijn portemonnee zat.

]]>
]]>
52.0886922 5.0952037
Utrecht - Gezocht - Bankpasfraude - Keukenstraat - Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-bankpasfraude---keukenstraat---utrecht.html Een 68-jarige man is slachtoffer geworden van een bankpasfraude via een vals SMS-bericht. Nadat hij zijn pinpas afgeeft aan een koerier, blijkt dat de man meer dan €4000,- kwijt is. Wie herkent deze oplichter die pint met de gestolen pinpas? verdachte Wed, 24 May 2023 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-bankpasfraude---keukenstraat---utrecht.html 2023-05-24T11:00:00Z Maandag 16 januari omstreeks 16:00 uur kreeg het 68-jarige slachtoffer een SMS-bericht. In het bericht stond dat de telefoon zou zijn “gekraakt” en dat momenteel verdachte transacties zouden worden gedaan met de rekeningen. Om te voorkomen dat de transacties zouden plaatsvinden, moest het slachtoffer een nummer bellen.

Het nummer werd gebeld en er werd opgenomen door een man die keurig Nederlands sprak. Het slachtoffer vertrouwde de man meteen, gezien zijn taalgebruik en het standvastige verhaal dat het slachtoffer werd verteld. De man vertelde het slachtoffer dat er een koerier zou komen om alles op te halen. Zowel de pinpassen als de mobiele telefoon gezien de “hack” van de telefoon.

Omstreeks 17:30 uur wordt er aangebeld aan de Keukenstraat in Utrecht. Terwijl de koerier aanbelt wordt het slachtoffer nog gevraagd aan de telefoon om wat voor pinpassen het gaat en wat de pincodes ervan zijn. Daarna geeft het slachtoffer alles mee aan de koerier.

Later op de avond wordt er door de bank gebed. De vrouw van het slachtoffer neemt op en er wordt haar verteld dat er vreemde transacties plaatsvinden en dat het daglimiet is verhoogd. Daarna vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijkt het echtpaar te zijn opgelicht voor meer dan €4000,-.

Signalement verdachte:

 • Donkergetinte man;
 • Normaal postuur;
 • Rond de 18 jaar;
 • Zwart, kort, krullend haar;
 • Tussen de 1.60M en 1.70M.
]]>
Wie herkent deze man van de beelden? Opvallend is zijn blokjesbeugel.

]]>
]]>
52.08726994 5.12717914
Utrecht - Gezocht - Mishandeling - Nevadadreef - Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-mishandeling---nevadadreef---utrecht.html Op vrijdagavond 30 december 2022 werd rond 18.00 uur een 35-jarige medewerker van een autobedrijf in Utrecht bedreigd en mishandeld. De medewerker had ruzie met een van zijn klanten over de reparatie van zijn auto. De verdachten staan op beeld. Wie herkent deze mannen? verdachte Tue, 23 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-mishandeling---nevadadreef---utrecht.html 2023-05-23T22:00:00Z Vrijdagavond 30 december van vorig jaar, stapten er drie mannen binnen bij een garagebedrijf gelegen aan de Nevadadreef in Utrecht. Een paar dagen geleden hadden deze mannen een auto weggebracht ter reparatie. De monteur en de drie mannen hadden afspraken gemaakt over de kosten, waarna de monteur aan de slag ging met het herstel van de auto.

Die vrijdagavond rond 17:30 uur stapten drie mannen uit een Toyota Aygo. Ze kwamen hun auto ophalen, omdat de auto bij een ander bedrijf goedkoper kon worden gerepareerd. Helaas, waren er al kosten gemaakt die eerst voldaan moesten worden, voordat ze de auto mee konden nemen. De monteur had er namelijk al aardig wat uren ingestoken. De mannen waren het hier duidelijk niet me eens.

Vóór het garagebedrijf stapte eén van de verdachte naar de monteur toe en sloeg hem meerdere malen in zijn nek. Vlak daarna kwam een tweede verdachte zich mengen die mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Het slachtoffer schrikt hier natuurlijk van en deinst hierop terug en rent naar binnen. Vervolgens vluchten de twee mannen via de Nevadadreef richting de grote straat.

Signalement verdachte 1

 • Man;
 • Tussen 22 en 25 jaar;
 • Ongeveer 1 meter 85 cm;
 • Licht getint;
 • Lichte baardgroei;
 • Dun gezicht;
 • Droeg een capuchon;

Signalement verdachte 2 (vuurwapen):

 • Man;
 • Donkergetinte huidskleur;
 • 1 meter 70 centimeter;
 • Mogelijk rond de 30 jaar;
 • Droeg een capuchon
]]>
Wie kent de verdachten?

]]>
]]>
52.12475892 5.0899212
Veenendaal - Gezocht - Mogelijke brandstichting - Zuiderkruis - Veenendaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-mogelijke-brandstichting---zuiderkruis---veenendaal.html In de vroegte van afgelopen maandagnacht zijn er meerdere auto’s in Veenendaal in brand gestoken. De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen. verdachte Mon, 22 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-mogelijke-brandstichting---zuiderkruis---veenendaal.html 2023-05-22T22:00:00Z Één auto werd om 01:18 uur brandend aangetroffen op de Emmerschans. De brandweer kon niet voorkomen dat een naastgelegen auto ook vlamvatte.

De tweede melding van een autobrand kwam om 03:04 binnen. Deze auto stond geparkeerd op Zuiderkruis.  Hierbij waren de vlammen overgegaan op andere voertuigen nadat de auto door de brand een stukje was gaan rijden.

Een mogelijk verband tussen deze twee autobranden wordt nog onderzocht en staat dus niet vast.

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u in de nacht van zondag op maandag iets verdachts gezien rond de Emmerschans of Zuiderkruis? Of heeft u camerabeelden, van bijvoorbeeld van uw deurbel, uit deze omgeving? Meld je dan nu via de opsporingstiplijn 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

]]>
]]>
over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie 52.02367797 5.55565715
Houten - Gezocht - Mishandeling en beroving - Het Spoor - Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-getuigenoproep-mishandeling-door-scooterrijders.html Zaterdagnacht 20 mei, omstreeks 00:30 uur, lopen twee mannen op “Het Spoor” richting “Molenland” om naar hun verblijf te gaan. Onderweg komen zij twee scooterrijders tegen, waarna beide mannen uit het niets ernstig worden mishandeld en worden beroofd. Er staan ook twee meiden met een fiets bij de verdachten. Wie heeft er meer informatie over deze mishandeling? verdachte Mon, 22 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-getuigenoproep-mishandeling-door-scooterrijders.html 2023-05-22T22:00:00Z Afgelopen zaterdag 20 mei, rond 00:30 uur, zijn twee Belgische mannen (45 en 47 jaar) onderweg naar hun verblijf aan de Molenland in Houten, nadat ze met vrienden in Utrecht zijn geweest. De mannen zijn net door een tunnel gelegen aan "Het Spoor" als zij twee scooterrijders tegenkomen. Wanneer de scooterrijders de mannen passeren, keren zij kort daarna terug om te vragen waar de mannen naartoe keken. Eén van de mannen krijgt vervolgens een harde klap op zijn jukbeen, waarop de slachtoffers besluiten weg te rennen.

De slachtoffers weten de mannen op de scooter kort te ontkomen, maar worden ingehaald. Eén slachtoffer wordt de struiken ingeduwd, waarna hij ernstig wordt mishandeld. De verdachte duwt en trekt aan de rugzak van het slachtoffer, weet de rugzak te bemachtigen en vertrekt. Het andere slachtoffer staat op dat moment oog-in-oog met de andere scooterrijder. Dit slachtoffer wordt bij zijn handen vastgepakt, waarna hij een harde kopstoot krijgt van de scooterrijder die op dat moment zijn scooterhelm nog op heeft. Daarna besluit ook deze verdachte te vertrekken. Het slachtoffer ziet dat één van de verdachte de tas van zijn partner heeft en besluit nog een poging te wagen om er achteraan te rennen en ziet dan dat er twee meiden op een fiets bij de verdachten staan. Hij roept tegen hen om de politie te bellen, maar die besluiten geen actie te ondernemen. Het vermoeden is er dat deze twee meiden bij de scooterrijders horen. Ze vertrokken allen richting station Houten.

Tip anoniem
Heeft u op zaterdagnacht 20 mei 00:30 uur iets gezien, gehoord of heeft u (camera)beelden rondom de omgeving van “Het Spoor”? Upload dan je beelden via onderstaande link. Weet jij meer hierover? Bel dan 0900 – 8844. Doe je dit liever helemaal anoniem, zonder dat iemand erachter komt? Bel dan 0800 – 7000.

Signalement scooterrijder 1:
-      Man;
-      19 – 20 jaar oud;
-      1,70M – 1,80M lang;
-      Mager gezicht;
-      Grote ogen;
-      Lichte huidskleur;
-      Breed, gespierd postuur;
-      Volledig in het donker gekleed;
-      Droeg een zwarte helm.

Signalement scooterrijder 2:
-      Man;
-      19 – 20 jaar oud;
-      1,80M – 1,90M lang;
-      Lichtkleurige ogen;
-      Lichte huidskleur;
-      Zwarte kleding;
-      Donkere helm.

]]>
]]>
Getuigen gezocht 52.03035287 5.16241686
Utrecht - Agenten belaagd na hulpvraag bewoners https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/21/03-agenten-belaagd-na-hulpvraag-bewoners.html Politieagenten die zaterdagochtend 20 mei op een hulpverzoek van omwonenden van de F. Koolhovenstraat reageerden, kregen te maken met fors geweld. Een agent raakte daarbij zelfs gewond. Hij liep een hersenschudding op. Twee verdachten werden aangehouden. Sun, 21 May 2023 14:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/21/03-agenten-belaagd-na-hulpvraag-bewoners.html 2023-05-21T14:39:00Z Omstreeks 06.30 uur moesten agenten die dag naar een woning in de F. Koolhovenstraat waar de gemoederen dermate hoog waren opgelopen dat de inzet van de politie noodzakelijk was. Het gelukte de politie om de gemoederen die bij een burenruzie waren ontstaan te sussen. Toen om 10.00 uur wederom ter plaatse werden verzocht, escaleerde de situatie volledig. Een 31-jarige man en bewoner van de woning ging verhaal halen bij enkele buren en werd daarop door agenten aangehouden. De 31-jarige man die daarbij compleet buiten zinnen was, viel daarbij de twee agenten aan en schopte een van hen daarbij meerdere keren tegen het hoofd. Een 57-jarige medebewoner trachtte vervolgens de aanhouding van de 31-jarige te belemmeren. Het lukte de agenten uiteindelijk om de situatie onder controle te krijgen, waarbij beide kemphanen werden aangehouden. De 31-jarige op verdenking van poging doodslag en de 57-jarige man op verdenking van belemmering. De 31-jarige verdachte werd ingesloten voor verhoor en hij wordt maandag 22 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 57-jarige verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens belemmering van de aanhouding. De agent die door de 31-jarige man werd geschopt deed aangifte tegen hem, hij raakte gewond aan zijn hoofd. 

Geweld tegen hulpverleners
Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners zoals brandweer en ambulancepersoneel of gemeentelijke handhavers. De politie accepteert geen enkele vorm van fysiek of verbaal geweld tegen politiepersoneel en pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op. Het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politieagenten en hulpverleners werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren voor de veiligheid van ons allemaal.

]]>
52.11216047 5.08225048