Alle berichten | Zeeland (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/zeeland.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Zeeland nl Mon, 25 Jun 2018 02:18:02 GMT 2018-06-25T02:18:02Z nl Koewacht - Getuigenoproep na aanrijding Koewacht https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-getuigenoproep-na-aanrijding-koewacht.html Zaterdagavond rond 18.45 uur kwamen twee auto’s op de Axelsestraat in Koewacht met elkaar in aanraking. De ene auto betrof een klassieke Alfa Romeo, de andere auto was een Opel Corsa. Vanaf Hulst reden de auto’s al achter elkaar en op de Axelsestraat kwam het tot een botsing. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 20:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-getuigenoproep-na-aanrijding-koewacht.html 2018-06-24T20:10:00Z Als gevolg van de aanrijding kwamen beide auto’s in de sloot terecht, elk aan de andere kant van de weg. Vermoedelijk is de old timer total loss. De bestuurder van de Alfa raakte gewond maar kon wel zelfstandig uit de auto komen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.

]]>
De inzittende van de Opel, een 31-jarige man die in Koewacht verblijft, rende weg van het ongeval voordat hij de kans had geboden om gegevens uit te wisselen. Met hulp van getuigen is de man even later opgespoord en door de politie aangehouden. Hij is mee terug genomen naar de plaats van het ongeval waar inmiddels ambulancemedewerkers ter plekke waren. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling van zijn verwonding kon hij weer vertrekken. De man is, vanwege de aard van de aanrijding, aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij mag daar ten overstaan van rechercheurs zijn verhaal vertellen over wat er gebeurd is. In het politiecellencomplex is de man in verzekering gesteld.

De man die uit de Opel was gekomen bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies op straat een A. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen. De resultaten worden op een later moment bekend. De bestuurder van de Alfa heeft ook geblazen maar bleek niets gedronken te hebben.

]]>
Door de agenten ter plaatse zijn getuigen van het ongeval gehoord. De politie is echter ook nog op zoek naar getuigen die de auto’s even eerder hebben zien rijden. De route die gevolgd is door de Opel Corsa  begon bij de supermarkt aan het Stationsplein in Hulst. Vanaf dat punt is de auto in de richting van de Absdaalseweg gereden. Bij de rotonde bij het tuincentrum zag de bestuurder van de Alfa de Opel voor het eerst in zijn achteruitkijkspiegel. De Alfa kwam uit de richting van Hulst. Vanaf de rotonde bij het tuincentrum zijn beide auto’s, volgens verklaringen van beide mannen, op dezelfde weg achter elkaar aan gereden. De route ging via Absdale over de N258 en uiteindelijk de Axelsestraat op.

]]>
Wie heeft meer informatie over de auto’s voordat ze op de Axelsestraat terecht kwamen? Wie heeft beide auto’s samen of apart van elkaar zien rijden tussen 18.30 en 18.45 uur op zaterdagavond. Mocht u meer informatie hebben dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2018-144988.

]]>
51.2548121 3.982389499999954
Terneuzen - Preventieve controle op alcohol en jeugd tijdens havendagen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-preventieve-controle-op-alcohol-en-jeugd-tijdens-havendagen.html In Terneuzen vinden dit weekend de Havendagen plaats. Een drukbezocht evenement waarbij overdag vooral families het terrein bezoeken. ’s Avonds worden feesten georganiseerd in de tenten die op de Scheldeboulevard staan. Onder de bezoekers bevindt zich veel jeugd. Omdat er in eerdere edities is gebleken dat de combinatie jeugd en alcohol nogal wat problemen met zich meebracht organiseerden twee aspiranten van politie een preventieve controle met het doel om jongeren bewust te maken van de gevaren van alcoholgebruik. Zij deden de controle samen met medewerkers van Indigo. Zij gaven waar nodig voorlichting over alcoholgebruik bij jongeren. Ook twee handhavers van de gemeente Terneuzen participeerden in de actie. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 14:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-preventieve-controle-op-alcohol-en-jeugd-tijdens-havendagen.html 2018-06-24T14:23:00Z Om 20.30 uur startte de controle. De bedoeling van de politiemensen was dat jongeren die het feestterrein bezochten vrijwillig een blaastest zouden doen. Wanneer zij geblazen hadden dan waren er drie opties:

  • De jongere heeft niets gedronken; heel goed! Hij/zij kreeg dan een kleinigheidje als een soort beloning voor goed gedrag.
  • De jongere heeft gedronken, maar minder dan 220 ug/l: Hij/zij krijgt een waarschuwing en wordt verwezen naar de stand van de Indigo-medewerkers waar hij/zij een voorlichting krijgt over de gevaren van alcohol voor jongeren.
  • De jongere heeft meer dan 220 ug/l gedronken en geblazen: Er wordt contact opgenomen met de ouders. Met hen wordt overlegd of dit gedrag gevolgen heeft voor de jongere. Als de ouders beslissen dat de jongere straf verdient dan wordt de jongere doorgestuurd naar Bureau HALT. Willen de ouders geen straf, dan wordt de jongere weggestuurd van het terrein en wordt dit ook medegedeeld aan de ouders.
]]>
De preventieve actie was vooral een nulmeting. In de toekomst worden meer van dit soort controles georganiseerd om zo statistieken bij te kunnen houden in hoeverre alcohol en jeugd een probleem is in Zeeuws Vlaanderen.

De controle was overigens niet alleen preventief. Er zat ook een repressief element in. Jongeren mogen volgens artikel 45 van de Drank- en Horecawet geen alcohol bij zich hebben. Wanneer dit wel geconstateerd werd door de politiemensen dan stond daar in principe een bekeuring of een verwijzing naar Bureau HALT tegenover. Twee 15-jarige meisjes die in het bezit waren van alcohol werden naar HALT doorverwezen.

]]>
In totaal hebben 106 jongeren meegewerkt aan de vrijwillige blaastest. 20 wensten niet mee te werken. Van de 106 gecontroleerden bleken negen alcohol te hebben gedronken. De uitslagen varieerden van 40 ug/l tot 540 ug/l.

Een jongen van 15 had de twijfelachtige eer om de hoogste uitslag te blazen. Bedenk dat deze hoeveelheid bijna genoeg is om bij een volwassene zijn of haar rijbewijs in te vorderen. Een jongen van 16 kwam op de tweede plek met 450 ug/l. Door de agenten is meteen contact opgenomen met de ouders van de jongens. Op een later moment zal met de ouders en de jongeren nog een gesprek plaatsvinden.

]]>
Dat ook volwassenen wel eens problemen hebben met alcoholgebruik bewees het volgende voorbeeld: Om 22.05 uur wilden agenten een 48-jarige Terneuzenaar bekeuren voor openbare dronkenschap. Om alles af te wikkelen vroegen ze de man zich te legitimeren. Dit kon hij niet. Tijdens het gesprek trok de man ineens zijn broek naar beneden en stond met een naakt onderlijf voor de agenten. Deze man is aangehouden voor openbare schennis en is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij vanmorgen gehoord over het feit. De man gaf aan zich door alcoholgebruik niets meer van het feit te herinneren. Hij krijgt de beelden mogelijk binnenkort terug te zien, want de agenten die met hem in gesprek waren droegen een bodycam.

]]>
Voor de twee aspiranten van politie had de controle niet alleen een preventieve en een repressieve kant. Zij organiseerden deze controle als onderdeel van hun examen. Een van de examinatoren van de Politieacademie keek over hun schouders mee. In alle opzichten verliep de controle positief. Beide kandidaten zijn geslaagd voor hun examen.

]]>
51.33760359999999 3.834736600000042
Terneuzen - Inbrekers overlopen door bewoonster https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-inbrekers-overlopen-door-bewoonster.html In een woning aan de Maassingel in Terneuzen is gistermiddag ingebroken. Omdat de bewoonster van de woning hoorde dat de inbrekers een raam verbraken is zij luid schreeuwend naar de kamer gelopen waar het geluid vandaan kwam. Vermoedelijk zijn de inbrekers hiervan geschrokken, want er was, buiten het verbroken raam, niets meer te zien. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 12:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-inbrekers-overlopen-door-bewoonster.html 2018-06-24T12:25:00Z De politie werd gebeld en agenten hebben de directe omgeving afgezocht. Ook een hondengeleider kwam naar de Maassingel.

Door de politie is een buurtonderzoek gehouden. Van de bewoonster is een aangifte opgenomen. Er zijn op het eerste gezicht geen goederen weg uit het huis. Ook is de technische recherche gevraagd om sporen te komen afnemen in en om de woning.

De politie wil graag weten of er mensen in de buurt van de Maassingel in Terneuzen camera’s hebben ophangen bij hun woning. Mogelijk hebben zij de dader(s) of eventueel een voertuig opgenomen. De agenten die bezig zijn met deze zaak willen dan graag contact met u. Mensen die denken meer informatie te hebben die kan helpen bij het oplossen van deze zaak worden verzocht zich te melden bij de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij contact graag het zaaknummer 2018-144892.

]]>
51.3091801 3.8634521999999833
Vlissingen - Man aangehouden voor mishandeling met schroevendraaier https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-man-aangehouden-voor-mishandeling-met-schroevendraaier.html Omstreeks 22.00 uur zaterdagavond meldde een vrouw telefonisch bij de politie dat er op de Schuitvaartgracht iemand bedreigd zou zijn met een schroevendraaier. Even later bleek dat er twee mensen mishandeld zouden zijn met behulp van die schroevendraaier. Agenten gingen direct ter plaatse en op zoek naar de verdachte, want zijn naam was inmiddels ook genoemd. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-man-aangehouden-voor-mishandeling-met-schroevendraaier.html 2018-06-24T12:01:00Z De agenten troffen twee mannen aan die beide lichtgewond waren. Zij deden aangifte bij de politie. Een aantal omstanders hielpen de agenten bij het lokaliseren van de verdachte. Hij is in een woning in de buurt aangehouden. Het betreft een 21-jarige inwoner van Vlissingen. De man zag de agenten voor zijn woning staan en wilde er vervolgens via de achterkant vandoor. Helaas voor hem was de politie al langere tijd op de hoogte van dit trucje en stonden er ook agenten aan de achterkant van de woning. De man werd meteen overgebracht naar een politiecellencomplex.

In de woning waar de verdachte werd aangehouden hebben de agenten een schroevendraaier in beslag genomen voor onderzoek. De politie onderzoekt de zaak. Er zullen getuigen worden gehoord en ook zal de verdachte aan een verhoor worden onderworpen.

]]>
51.45300349999999 3.568728999999962
Middelburg - Man naar ziekenhuis na mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-man-naar-ziekenhuis-na-mishandeling.html In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Markt in Middelburg een 23-jarige man uit Arnemuiden op een dusdanige manier mishandeld dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De vermoedelijke aanleiding is een poging beroving. Het slachtoffer hielp een man die mogelijk beroofd werd door de verdachten. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-man-naar-ziekenhuis-na-mishandeling.html 2018-06-24T11:39:00Z Voor de mishandeling zijn inmiddels twee verdachten aangehouden. Het betreffen twee mannen van 18 en 21 uit Oost-Souburg. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en zullen daar zondag door rechercheurs gehoord worden.

]]>
Twee agenten op de fiets kwamen omstreeks 04.30 uur op het rumoer van het opstootje af en troffen een grote groep omstanders in een nogal chaotische situatie. Uit korte verklaringen van de omstanders bleek dat de twee later aangehouden verdachten de man uit Arnemuiden flink hadden toegetakeld. De twee waren, eveneens volgens getuigen, in het gezelschap van een jongen met een Aziatisch uiterlijk. Deze jongeman, of mensen die weten om wie het gaat, wordt/worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie.

Andere getuigen van het voorval worden ook verzocht zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij contact met de politie graag het zaaknummer 2018-145286.

]]>
51.4956987 3.6108083000000306
Aagtekerke - Jongen (14) veroorzaakt schade met landbouwvoertuig https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-jongen-14-veroorzaakt-schade-met-landbouwvoertuig.html In de nacht van zaterdag op zondag meldde een bewoner van de Geschieresweg in Aagtekerke bij de politie dat hij zojuist een jongeman had betrapt die er op zijn landbouwvoertuig vandoor wilde gaan. Hierbij had de jongen behoorlijk wat schade aangericht op het erf van de melder. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-jongen-14-veroorzaakt-schade-met-landbouwvoertuig.html 2018-06-24T10:19:00Z De man hield de 14-jarige jongen uit Middelburg in bedwang tot de agenten aankwamen bij het opgegeven adres. Zij hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij gehoord worden over hetgeen hij gedaan heeft.

]]>
De man uit Aagtekerke hoorde rond 00.30 uur ineens een hoop kabaal op zijn erf. Hij snelde naar buiten en zag dat een jongen in zijn landbouwvoertuig reed. Hij heeft de jongen aangeroepen om uit het voertuig te komen, maar de jongen gaf daaraan geen gehoor. Op een gegeven moment kwam de jongen op de melder afrijden, maakte een bocht om het erf af te rijden, maar kwam tot de conclusie dat dat niet zomaar ging omdat de auto van de melder in de weg stond. Doordat hij het voertuig niet onder controle had raakte hij vervolgens een hekwerk en wat staldeuren.

De eigenaar van het voertuig heeft de jongen vervolgens uit het voertuig getrokken en heeft hem bij zich gehouden tot de politie ter plaatse kwam. Mogelijk is dezelfde jongen ook verantwoordelijk voor het eerder wegnemen van het landbouwvoertuig van de man. De eigenaar heeft aangifte tegen de jongen gedaan.

]]>
51.5322895 3.4913371999999754
Renesse - Vechtpartij in Renesse, een aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-vechtpartij-in-renesse-een-aanhouding.html Via 112 kreeg de politiemeldkamer vannacht rond 02.00 uur meerdere meldingen van een vechtpartij op het transferium in Renesse, aan de Roelandsweg. Getuigen meldden dat er mensen geslagen waren door meerdere mannen. Zij zouden met een broeksriem om zich heen hebben staan maaien. nieuwsbericht Sun, 24 Jun 2018 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/24/08-vechtpartij-in-renesse-een-aanhouding.html 2018-06-24T09:32:00Z Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen twee meisjes en een jongen aan die (lichte) verwondingen hadden opgelopen doordat ze klappen hadden gehad met een riem. Een van de drie, de jongen (23 uit Kruiningen), moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen door een arts van de huisartsenpost.

De aanleiding voor de vechtpartij zou mogelijk een ruzie zijn die ontstaan was in één van de horecagelegenheden in de Renesse.

]]>
Na onderzoek zijn agenten achter de verblijfplaats van één van de verdachten gekomen. Hij is aangehouden in een woning in Zierikzee. Het betreft een 29-jarige man uit die plaats. Deze man is overgebracht naar een politiecellencomplex. Omdat het hier om een geweldsincident gaat hebben agenten de man getest op het gebruik van drugs en alcohol. Uit de test bleek dat de man wel alcohol had gedronken, maar geen drugs had gebruikt.

De politie is nog op zoek naar de andere man die volgens de getuigen bij de mishandeling betrokken was. Ook moeten nog veel getuigenverklaringen worden opgenomen en is nog niet door ieder slachtoffer aangifte gedaan.

]]>
51.7274134 3.774643400000059
Borssele - Klachten over quad in Borssele https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-klachten-over-quad-in-borssele.html In Borssele kwamen de laatste tijd veel klachten van bewoners over een quad die behoorlijk wat overlast zou veroorzaken in de plaats. Naar aanleiding van die klachten reden surveillerende agenten vrijdagmiddag rond in het dorp. nieuwsbericht Sat, 23 Jun 2018 09:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-klachten-over-quad-in-borssele.html 2018-06-23T09:39:00Z De agenten zagen een quad rijden nabij de Monsterweg in Borssele. Na een korte achtervolging werd de quad in de Noordsingel aan de kant gezet. Uit onderzoek bleek dat de quad niet verzekerd was. Ook was er iets niet in orde met de remmen van het voertuig. De 19-jarige bestuurder van de quad, een man uit Hoek, is proces-verbaal aangezegd. De quad is overgebracht naar een ruimte waar hij technisch onderzocht gaat worden door de politie.

]]>
51.4256305 3.735962500000028
Philippine - Dronken automobilist maakt brokken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-dronken-automobilist-maakt-brokken.html Vrijdagavond rond 20.10 uur meldde een getuige dat er een auto met, vermoedelijk, een dronken bestuurder tegen straatmeubilair en een geparkeerde auto was aangereden in de Kasteelstraat in Philippine. nieuwsbericht Sat, 23 Jun 2018 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-dronken-automobilist-maakt-brokken.html 2018-06-23T09:26:00Z De getuige was naar de bestuurder toegelopen toen hij zijn auto parkeerde en heeft zijn autosleutels afgenomen. Hij is bij de man van 69 uit Philippine gebleven tot de politie ter plekke was. Agenten hebben van de man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ongeveer drie keer teveel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er zal overleg plaatsvinden met de Officier van Justitie of hij het document terugkrijgt. Ook werden zijn gegevens door de politie uitgewisseld met de eigenaar van de geparkeerde auto die hij had aangereden. De schade zal via de verzekering afgewikkeld worden. De gemeente is in kennis gesteld van het aangereden verkeersbord.

]]>
51.2811544 3.7587373999999727
Sluis - Vrouw sloopt terrasmeubilair van café in Sluis https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-vrouw-sloopt-terrasmeubilair-van-cafe-in-sluis.html Rond 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag meldden getuigen dat een vrouw helemaal doordraaide en het terras van een horecagelegenheid aan de Kaai in Sluis aan het slopen was. nieuwsbericht Sat, 23 Jun 2018 08:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/23/08-vrouw-sloopt-terrasmeubilair-van-cafe-in-sluis.html 2018-06-23T08:54:00Z Agenten zijn ter plaatse gekomen en troffen wat cafégasten waarvan er eentje probeerde de vrouw in kwestie te beletten om het water in te springen. De agenten hielden de vrouw aan toen getuigen hen vertelden dat de vrouw een tafel en glazen had kapotgemaakt op het terras van de gelegenheid. De vrouw werd steeds agressiever en stribbelde enorm tegen toe de agenten haar aanhielden. Ze wilde zelfs een van de agenten bijten, maar dat kon voorkomen worden.

Het gedrag van de vrouw was dermate agressief dat de agenten vermoedden dat de vrouw niet alleen onder invloed van alcohol, maar ook van andere (mogelijk verdovende) middelen was. De vrouw is naar een politiecellencomplex gebracht en daar onderzocht door een arts.

De 38-jarige vrouw uit Aalter, België, zit nog vast en zal vandaag verder gehoord worden over de vernielingen die zij heeft gepleegd.

]]>
51.30908580000001 3.383903700000019
Gemeente Sluis - Man aangehouden na hacken iClouds voor naaktfoto’s https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/21/08-cyberonderzoek-sluis.html Dinsdagmorgen is een jongeman uit de gemeente Sluis aangehouden. Hij wordt verdacht van het verzamelen van naaktfoto’s van meisjes en jonge vrouwen uit zijn omgeving. nieuwsbericht Thu, 21 Jun 2018 08:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/21/08-cyberonderzoek-sluis.html 2018-06-21T08:48:00Z Het cyberteam van de Zeeuwse politie kreeg informatie van een cyberteam van de politie in Amsterdam, die een landelijk internetonderzoek had ingesteld. Uit deze inlichtingen bleek dat de 19-jarige jongeman uit de gemeente Sluis in de ICloud gegevens hackte en op zijn computer bewaarde. Ook liet hij iemand anders via zijn computer deze gegevens stelen. Toen de politie dit ging onderzoeken bleek verder dat hij ook zelf gamesites hackte en recent was begonnen om nepmails te versturen, waarbij hij probeerde om wachtwoorden van zijn slachtoffers te verzamelen.

]]>
De verdachte is dinsdag om 9.00 uur gearresteerd en voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht. Daar is hij al enkele keren verhoord. Donderdagmiddag wordt hij voor de Rechter-Commissaris geleid. In de woning werden een computer en enkele mobiele devices in beslag genomen, die nader onderzocht zullen worden.

]]>
Door deze methode heeft de jongeman van diverse meisjes en jonge vrouwen, die hij kende, naaktfoto’s afgenomen. De politie weet nog niet hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden. Foto’s, die met een IPhone zijn gemaakt, worden heel vaak in de ICloud, dus op internet gezet. Dit gebeurt vaak automatisch zonder mensen dat weten. Door deze ICloud te hacken, kunnen de foto’s daarna eenvoudig gekopieerd worden. De jongeman wist wachtwoorden van zijn toekomstige slachtoffers te bemachtigen, door openbare social media profielen, zoals Facebook nauwgezet te analyseren. Hij maakte een overzicht van de gegevens van deze meisjes/vrouwen. Zoals antwoorden op persoonlijke beveiligingsvragen, bijvoorbeeld de naam van hun hond. Hij wist zo op een gegeven moment toe te slaan, zonder dat zij dit wisten.

]]>
De inwoner uit de gemeente Sluis verklaarde dat hij tot zijn daden kwam vanwege zijn psychische omstandigheden. Uit het onderzoek zijn voorlopig geen aanwijzingen naar boven gekomen dat de foto’s verspreid zijn. Ze waren alleen bestemd voor eigen gebruik. Alle beelden zijn in beslag genomen. De meisjes/vrouwen van wie de accounts zijn gehackt, worden nog door de politie geïnformeerd.

]]>
Rechercheur Van Herwijnen van het Zeeuwse cyberteam van de politie ziet dat bij veel mensen het te gemakkelijk is om computergegevens weg te nemen: “We adviseren daarom om voor elk account aparte inloggegevens in te stellen. Ook is het slim om in te stellen dat men een signaal krijgt als er iemand anders op het account inlogt. Verder is het mogelijk om te zorgen dat bestanden van IPhones niet automatisch in een ICloud terecht komen door de instelling aan te passen (extra uitleg zie hieronder). Wees je bewust dat het maken van naaktfoto’s nadelige gevolgen kan hebben. Tot slot wil ik slachtoffers oproepen om naar de politie te gaan. Want door veel aangiftes wordt de slagkracht van onze onderzoeken veel effectiever.”

]]>
Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' >'[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-fotobibliotheek' UIT. Ga in iOS 10.2 of eerder naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.

]]>
Bekijk de speciale themapagina.

]]>
Digitaal onderzoek 51.3253599 3.4876045999999405
IJzendijke - Hennepkwekerij in pand https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/08-hennepkwekerij-in-pand.html Woensdagochtend 20 juni hebben agenten in een pand aan de Mollekotweg een hennepkwekerij gevonden in een verborgen ruimte. De bewoner is aangehouden. nieuwsbericht Wed, 20 Jun 2018 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/08-hennepkwekerij-in-pand.html 2018-06-20T14:15:00Z De hennepkwekerij was verstopt achter een schilderij waar een luik achter verscholen bleek te zitten. Er stonden 40 hennepplanten. Ook werden er 700 henneptoppen gevonden en vijf buitenhennepplanten aangetroffen. In het pand lagen verder een vijftal XTC pillen, een hoeveelheid contant geld en twee valse kentekenplaten. De kwekerij is in beslag genomen en geruimd. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

 

]]>
51.2985333 3.630517800000007
Driebergen - Duikers Grevelingenmeer mogelijk omgekomen door oriëntatieverlies https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/11-duikers-grevelingenmeer-mogelijk-omgekomen-door-orientatieverlies.html De twee duikers die eind mei vermist raakten in het Grevelingenmeer bij Scharendijke zijn waarschijnlijk om het leven gekomen door oriëntatieverlies in het achterste gedeelte van het wrak ‘Le Serpent’. Dit concludeert de politie na onderzoek. nieuwsbericht Wed, 20 Jun 2018 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/11-duikers-grevelingenmeer-mogelijk-omgekomen-door-orientatieverlies.html 2018-06-20T12:41:00Z De duikers zwommen vermoedelijk achter elkaar door het scheepswrak. Bij aankomst in het achterste gedeelte van het wrak raakten de duikers de weg kwijt. De oorzaak van dit oriëntatieverlies was mogelijk te wijten aan het slechte onderwaterzicht en het opgewoelde sediment in het wrak. De politie heeft geen technische gebreken geconstateerd aan de duikapparatuur.

]]>
Op het moment dat de duikers gedesoriënteerd raakten had een gidslijn hen kunnen helpen. Een gidslijn bestaat uit een haspel met daarop tientallen meters touw. Deze lijn bevestigt een duiker ergens buiten de ingang van het wrak, bijvoorbeeld aan de reling van het wrak, en duikt vervolgens het wrak in, de lijn van de haspel afdraaiend. Op het moment dat een duiker dan de gedesoriënteerd raakt, of niets meer kan zien door opgewoeld sediment, volgt de duiker zijn gidslijn terug naar het begin. Op deze manier is er altijd een verbinding naar buiten.

De twee mannen waren geoefende duikers en hebben aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder die tot wrakduiker. Ook waren zij opgeleid tot duikinstructeur.

]]>
De twee mannen waren zaterdag 26 mei gaan duiken naar het scheepswrak en hadden dit gemeld bij de uitbater van een nabijgelegen duikschool. Toen zij in de avond nog steeds niet terug waren, sloeg de uitbater alarm. Hierop werd een ‘search-and-rescue(SAR)’ operatie opgestart onder leiding van de Kustwacht. De SAR-fase leverde geen resultaat op, waarop het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) overging op zoeken en bergen. Op zondag heeft het LTOZ samen met duikers van de Koninklijke Marine het eerste stoffelijk overschot geborgen. Op maandag werd het lichaam van het tweede slachtoffer geborgen.

 

]]>
51.73915802274284 3.8353402161018266
IJzendijke - De hoogste prioriteit: het vinden van Herman Ploegstra. Cold Case Team heropent zaak https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-de-hoogste-prioriteit-het-vinden-van-herman-ploegstra.html Op 26 oktober 2010 verdween de 35-jarige Herman Ploegstra uit IJzendijke. De Zeeuwse politie startte een onderzoek. Het enige dat van hem werd teruggevonden was zijn personenauto, een BMW X5. Diverse (landelijke) media besteedden destijds aandacht aan de zaak in kranten en op de televisie. Helaas heeft al die aandacht tot nu toe niet geleid tot het oplossen van het mysterie rondom de verdwenen Herman Ploegstra. Ook na al die jaren zijn er geen aanwijzingen voor zelfmoord, een ongeval of vrijwillig vertrek. Inmiddels gaat het Cold Case Team uit van een misdrijf. nieuwsbericht Tue, 19 Jun 2018 15:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-de-hoogste-prioriteit-het-vinden-van-herman-ploegstra.html 2018-06-19T15:45:00Z Mede naar aanleiding van nieuwe informatie heeft het Cold Case Team besloten de zaak te heropenen. De hoop is dat met nieuwe inzichten en technieken meer helderheid kan komen over wat er met Herman Ploegstra is gebeurd.  De opsporingstechnieken waar de politie gebruik van maakt zijn sinds 2010 verbeterd, dus het team hoopt daar profijt van te hebben.

]]>
Het Cold Case Team wil deze zaak natuurlijk graag oplossen, maar op dit moment ligt de hoogste prioriteit bij het terugvinden van Ploegstra. Het is voor de achterblijvers niet te verkroppen dat zij al bijna acht jaar helemaal niets van Herman Ploegstra hebben gehoord.

 

]]>
Mogelijk zijn er, naar aanleiding van de heropening van deze zaak, mensen die bepaalde ideeën hebben over wat er met Ploegstra is gebeurd, of mensen die graag met de politie en het Openbaar Ministerie mee willen denken over deze vermissingszaak die al zo lang speelt. Voor bewoners en betrokkenen wordt daarom op maandag 25 juni 2018 een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis van de Gemeente Sluis in Oostburg, aan de Nieuwstraat. De informatie hierover volgt op een later tijdstip.

]]>
Tijdens deze bijeenkomst geeft het onderzoeksteam een presentatie over het dossier en het feit dat de zaak heropend wordt. Het doel daarvan is natuurlijk om belangstellenden van informatie te voorzien, maar ook om te kijken of er wellicht ideeën leven onder de toehoorders die het onderzoeksteam kunnen helpen. Tijdens de presentatie zijn er dan ook mensen van het onderzoeksteam aanwezig. Zij kunnen u te woord staan en eventuele vragen beantwoorden.

Misschien komt de zaak met hulp van ‘derden’ zelfs wel tot een oplossing. Dat zou het ultieme resultaat zijn, maar zoals al eerder gezegd: de hoogste prioriteit (voor zowel de familie, vrienden en bekenden, maar ook voor het Cold Case Team) is het vinden van Herman Ploegstra. 

]]>
51.3217174 3.6167632000000367
Kapelle - Integrale controle autohandel https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-integrale-controle-autohandel.html Vanmorgen is er een integrale controle uitgevoerd bij een autohandel in het buitengebied van de gemeente Kapelle. De actie was een samenwerking tussen de gemeente Kapelle, de politie, de Belastingdienst, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en de Douane, met ondersteuning van de Taskforce Zeeland West-Brabant. nieuwsbericht Tue, 19 Jun 2018 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-integrale-controle-autohandel.html 2018-06-19T13:55:00Z Bij de controle is bewoning aangetroffen van een stacaravan die in strijd is met het bestemmingsplan. Ook vonden er bedrijfsmatige activiteiten plaats die in strijd zijn met het bestemmingsplan. De politie heeft twee auto’s, een motor, verschillende goederen zoals navigatiesystemen en airbags in beslag genomen voor onderzoek. Daarnaast zijn er hennepgerelateerde spullen aangetroffen zoals lampen, ventilatiesystemen en potten. Ook deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De eigenaar van het perceel is aangehouden.

]]>
51.4847546 3.9596312999999554
Goes - Vlucht eindigt in ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-vlucht-eindigt-in-ongeval.html Een 17-jarige bestuurder van een scooter uit Goes sloeg maandag 18 juni 2018 rond 21u20 met een bijrijder op de vlucht voor de politie. De vluchtpoging eindigde met een ongeval op de Grote Markt. nieuwsbericht Tue, 19 Jun 2018 06:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/19/08-vlucht-eindigt-in-ongeval.html 2018-06-19T06:31:00Z De jonge bestuurder sloeg zonder te kijken rechtsaf de Wijngaardstraat in. De politie reed op dat moment op de Zusterstraat. De agenten gaven een stopteken, maar de bestuurder reed weg en vluchtte het Sint Adriaanstraatje in. De politie moest omrijden. De agenten reden naar de Grote Markt en zagen daar de scooter op de grond liggen. Uit camerabeelden bleek later dat de scooter tegen een auto die uit de Korte Kerkstraat kwam reed en de zijkant van de auto raakte.  De verdachte en de bijrijder werden gelanceerd. De 17-jarige bestuurder werd met pijnklachten ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet en voor het rijden zonder rijbewijs.

]]>
51.5045013 3.8906440000000657
Oost-Souburg - Getuigenoproep Straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-getuigenoproep-straatroof.html Een 18-jarige man uit Vlissingen en een 17-jarige man uit Oost-Souburg werden zondag 17 juni 2018 rond 00u15 op de Spoorstraat beroofd. Ze werden bedreigd met een mes en mogelijk een nepvuurwapen. nieuwsbericht Sun, 17 Jun 2018 07:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-getuigenoproep-straatroof.html 2018-06-17T07:35:00Z De aangevers liepen omstreeks 00u10 uur nabij het station van Oost-Souburg. Drie jongens bedreigden hen met een mes en mogelijk een nepvuurwapen. Ze namen geld, een paar schoenen en een sleutelbos mee. Daarna zijn de daders te voet richting de Bermweg gevlucht.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen. U kunt (anoniem) de politie informeren via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. U kunt ook een tipformulier invullen onder vermelding van het dossiernummer 2018139009.

 

]]>
51.4658804 3.5960152000000107
Ritthem - Tegen viaduct gereden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-tegen-viaduct-gereden.html Een 24-jarige automobilist uit Vlissingen raakte zondag 17 juni 2018 rond 04u45 op de Europaweg West gewond, nadat hij tegen een viaduct was gereden. nieuwsbericht Sun, 17 Jun 2018 07:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-tegen-viaduct-gereden.html 2018-06-17T07:19:00Z De bestuurder van het voertuig reed door onbekende oorzaken door een hek en kwam tegen een pilaar van een viaduct tot stilstand. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto is totaal vernield. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel is geweest.

]]>
51.4689267 3.6703531000000567
Goes - Opgepakt met geprepareerde tassen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-opgepakt-met-geprepareerde-tassen.html De politie arresteerde zaterdagavond 16 juni 2018 rond 19u20 op het Stationsplein drie mannen die verdacht worden van winkeldiefstal. De politie nam twee geprepareerde tassen met vermoedelijk gestolen goederen in beslag. nieuwsbericht Sun, 17 Jun 2018 06:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/17/08-opgepakt-met-geprepareerde-tassen.html 2018-06-17T06:37:00Z De politie ontving zaterdagmiddag een melding via de winkeliersApp dat winkeldieven in de binnenstad van Goes actief zouden zijn. Er werd een foto gedeeld waarop duidelijk te zien was dat twee mannen met geprepareerde tassen rondliepen. Agenten vonden de verdachte mannen niet. Daarop besloot de politie om opvallend te surveilleren, zowel op straat als in winkels, zodat eventuele winkeldieven minder kans hebben om een slag te slaan.

De avond viel en agenten reden nog steeds rond met het signalement van de verdachte mannen. Een van de surveillerende agenten constateerde dat twee van de drie mannen die over het Stationsplein liepen voldeden aan het signalement. Ze hadden ook geprepareerde tassen bij zich. Daarop spraken de agenten hen aan. In de tassen zaten vermoedelijk gestolen goederen, zoals kleding en een horloge. De drie verdachten werden aangehouden. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 28, 29 en 37 jaar, waarvan de woonplaats onduidelijk is. Ze zitten vast voor verhoor. De winkeliers worden op de hoogte gebracht.

]]>
51.4987253 3.8905426000000034
Vlissingen - Na huiselijk geweld wapens gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/16/08-na-huiselijk-geweld-wapens-gevonden.html De politie arresteerde zaterdag 16 juni 2018 rond 01u15 in de wijk Bossenburgh een man uit Enschede op verdenking van mishandeling en een man uit Scherpenisse, omdat hij een vuurwapen bij zich had. nieuwsbericht Sat, 16 Jun 2018 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/16/08-na-huiselijk-geweld-wapens-gevonden.html 2018-06-16T07:18:00Z De politie ontving een melding dat een vrouw door een bekende geslagen zou zijn. Ze was de woning ontvlucht. De politie ging naar de woning en zag de verdachte buiten lopen. Hij was in gezelschap van een andere man. De verdachte werd onmiddellijk aangehouden op verdenking van mishandeling. De tweede man liep terug de woning in. Hij bleek een vuurwapen bij zich te hebben. De verdachte werd aangehouden en de politie nam het vuurwapen in beslag. Bij de doorzoeking van de woning vond de politie nog een tweede vuurwapen. Ook deze is in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verhoor.

]]>
51.4536672 3.570912499999963