Alle berichten | Breda-Tilburg-Roosendaal e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/breda-tilburg-e.o..xml RSS-feed van alle berichten van Roosendaal-Breda, Tilburg en omstreken nl Wed, 20 Oct 2021 00:02:11 GMT 2021-10-20T00:02:11Z nl Rotterdam - Ruim 400 wapens ingeleverd in regio Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 442 Wapens om exact te zijn, waarvan 255 messen en 37 vuurwapens, werden afgelopen week binnen de eenheid Rotterdam ingeleverd tijdens de landelijke wapeninleveractie. Tijdens deze speciale actieweek konden mensen op diverse politiebureaus en bij diverse gemeentelijke locaties anoniem en straffeloos van hun wapen af. Tue, 19 Oct 2021 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 2021-10-19T13:13:00Z De landelijke actie komt voort uit het landelijk actieplan ‘Wapens en Jongeren’ en is een gezamenlijk initiatief van politie, gemeenten, openbaar ministerie, jongerenwerk en het het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Met de campagne ‘Drop je knife, doe wat met je life’ richtte de landelijke actie zich vooral op het terugdringen van het aantal steekincidenten onder jongeren door hun de gelegenheid te geven om zonder verdere vragen wapens in te leveren. In de eenheid Rotterdam werd om het totaal aan geweldsincidenten terug te dringen zowel het inleveren van vuurwapens als andere wapens gepromoot. 

Alleen deze week gold dat voor alle ingeleverde wapens geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Voor alle overige wapens stonden op politiebureaus, jongerencentra en gemeentelocaties zwarte kliko’s klaar waar zonder verdere vragen in kon worden gedeponeerd.

De opbrengst van de actie is gevarieerd. Alarmpistolen, luchtdrukwapens, nepvuurwapens, echte vuurwapens, zwaarden, messen, boksbeugels, knuppels, een taser. De 442 ingenomen wapens zijn nog exclusief de honderden stuks munitie die ook her en der werden ingeleverd. “Er zitten antieke exemplaren tussen de steekwapens, maar ook zeker handzame steekwapens die we normaliter aantreffen bij een preventief fouilleeractie of bij incidenten,”, licht Mohammed Mouch, portefeuillehouder Wapens bij de politie Rotterdam, toe. “Ik ben blij verrast door de aantallen. Blijkbaar voorziet de actie in een behoefte.” In 2019 werd in de regio Rotterdam ook een wapeninleveractie georganiseerd. Er werden toen 262 wapens ingeleverd, waaronder 60 vuurwapens.

De winst zit echter niet zozeer in die wapens zelf. Mouch: “We zijn blij met elk wapen dat van straat is. Elk wapen is er één, maar tegelijk zijn we niet naïef. Wij realiseren ons dat de personen die de hun wapen niet inleveren, het grootste risico vormen. De winst van de actie zit daarom vooral in de media-aandacht en de gesprekken die deze week hebben opgeleverd. We hebben de kans gekregen om op heel veel plekken uitleg te geven over de gevaren van wapenbezit en met elkaar de norm over wapenbezit te verstevigen. Wijkagenten en jongerenwerkers hebben de op scholen voorlichting gegeven, maar ook in de media. Als dat weer leidt tot ouders die aan de eettafel het gesprek hebben met hun kinderen, dan komen we echt ergens.”

Jongeren beweren soms dat het bewapenen nodig zou zijn om zichzelf te beschermen. “Maar de praktijk wijst juist het tegenovergestelde uit.”, legt Mouch uit. “Jongeren die een wapen bij zich dragen, lopen juist meer gevaar. Zij gaan geweld minder uit de weg en het bezit maakt dat het wapen ook sneller echt gebruikt wordt. Conflicten die vroeger met een paar scheldwoorden of een vuist werden opgelost, worden nu in the heat of the moment beslecht met een wapen. Met alle gevolgen van dien.”

De politie is tevreden met de opbrengst van de wapeninleveractie. “Maar we zijn er nog niet.”, besluit Mo. “Dat gesprek aan die keukentafel en in het leslokaal blijft belangrijk. Het denormaliseren van wapenbezit en geweld is een maatschappelijk thema, om die reden doen we ook actief mee met de campagne Geweldig Rotterdam. Wij zullen ons best doen om een bijdrage te leveren aan dat gesprek, naast de operationele acties gericht op het terugdringen van wapenbezit en wapengebruik. Met preventief fouilleeracties, kluisjescontroles en door altijd opvolging te geven aan tips. Dus heeft u weet van een wapen, meld het. Dan werken we samen aan de veiligheid van onze maatschappij.”

Overzicht per basisteam (wapens exclusief vuurwapens)

Maassluis                    15

Vlaardingen                33

Schiedam                   24

Lansingerland             9

Oude Maas                46 plus 400 stuks munitie

Haringvliet                  8 plus 233 stuks munitie

Maas & Rotte             10

IJsselland                   64

Drechtsteden Binnen 22

Drechtsteden Buiten  48

Hoeksche Waard       19 plus 334 stuks munitie

Lek & Merwede          34 plus 39 stuks munitie

Rotterdam-Zuid          24

Rotterdam-Stad         56

Zeehaven                   1

Nissewaard                22

 

Eind deze week worden de landelijke resultaten bekend gemaakt.

 

 

]]>
51.92248806 4.48653578
Breda - Drie aanhoudingen voor discriminatie https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/08-drie-aanhoudingen-voor-discriminatie.html Agenten hebben op het Van Coothplein drie mannen aangehouden voor discriminatie. Ze zouden een man en een vrouw uitgescholden hebben vanwege hun huidskleur. Tue, 19 Oct 2021 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/08-drie-aanhoudingen-voor-discriminatie.html 2021-10-19T11:43:00Z De man en de vrouw belden op zondag 17 oktober rond 17.40 uur de politie. Agenten kwamen ter plaatse en scheidden de partijen. Na het aanhoren van slachtoffers en verdachten zijn de drie verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Zwijndrecht (23 jaar oud), Landgraaf (33 jaar oud) en Woudenberg (26 jaar). Ze zouden stickers aan het plakken zijn met daarop een mogelijke discriminerende en/of opruiende teksten, deze stickers zijn in beslag genomen. De man uit Woudenberg bleek een mes op zak te hebben. Het drietal is ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
51.58313278 4.77621359
Casteren/Hilvarenbeek - Gezocht - Pinnen met gestolen pas na spoofing https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-pinnen-met-gestolen-pas-na-spoofing.html Deze man pint in Hilvarenbeek met een buitgemaakte pinpas. Deze keer nadat iemand een nep-mail van de Belastingdienst kreeg. Hij moest op een link klikken en inloggen bij de nep-bank. Toen er niks gebeurde moest hij zogenaamd de bank bellen. Maar het slachtoffer kreeg een crimineel aan de lijn. Die zou wel iemand langsturen om de pinpas op te halen. En dat gebeurde dan ook. Herkent u de man op de beelden? Neem dan contact met ons op! verdachte Mon, 18 Oct 2021 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-pinnen-met-gestolen-pas-na-spoofing.html 2021-10-18T16:15:00Z We kunnen het niet genoeg benadrukken. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het kan best zijn dat er een keer iemand van de bank belt. Of een sms’je stuurt. Maar, zodra diegene om gegevens vraagt zoals pincode, readers en dat soort dingen, dan weet je: dit klopt niet! Want dat doet een bank echt nooit. Hang op, beëindig het gesprek, verwijder de sms en blokkeer de afzender.

]]>
]]>
51.40272612 5.23859648
Tilburg - Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling 72-jarige man https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-politie-zoekt-getuigen-van-ernstige-mishandeling-72-jarige-man.html De politie is dringend op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die plaatsvond bij garagebox aan de Kapelmeesterlaan. Op maandagochtend 18 oktober liep het 72-jarige slachtoffer een breuk in het gezicht op tijdens een woordenwisseling. Een 27-jarige man uit Tilburg is aangehouden als verdachte en zit vast. Mon, 18 Oct 2021 16:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-politie-zoekt-getuigen-van-ernstige-mishandeling-72-jarige-man.html 2021-10-18T16:09:00Z Het slachtoffer zag die ochtend rond 10.15 uur een auto met hoge snelheid voorbij de garagebox rijden. Omdat het voertuig dichtbij stopte, nabij de ingang van een flat, keek de man wie de bestuurder was. De bestuurder zag dat de oudere man in zijn richting keek en reageerde direct opgefokt bij het uitstappen en vroeg of er wat te zien viel. De automobilist liep vervolgens het portiek van de flat in. De 72-jarige man nam hierop een foto van het kenteken. Vanaf de galerij zag de automobilist dat er een foto van zijn auto werd genomen, waarop hij riep dat hij later wel even verhaal zou komen halen. Ongeveer tien minuten later kwam de man inderdaad de garagebox ingelopen, waarna een woordenwisseling ontstond. De oudere man kreeg hierbij een aantal vuistslagen in het gezicht. De boze automobilist stapte in zijn auto en reed weg. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer een breuk in het gelaat te hebben.

Getuigen gezocht

Aan de hand van het kenteken spoorde de politie de eigenaar van de auto op. Telefonisch werd afgesproken dat de verdachte zich zo snel mogelijk zou komen melden. Rond 12.00 uur verscheen hij op het politiebureau in Tilburg, waar hij vervolgens is aangehouden. De man zit vast voor verder onderzoek. Voor dit onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen die de mishandeling bij de garagebox op de Kapelmeesterlaan hebben gezien of deze 27-jarige negroïde man rond het tijdstip van de mishandeling ergens hebben gezien. De 27-jarige man droeg donkere kleding en reed in een zwarte Volkswagen. Om meer informatie te verzamelen is er een buurtonderzoek gehouden, maar wellicht zijn er getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021279446.

]]>
51.5939886 5.0764831
Roosendaal - Illegaal pokertoernooi gestopt door inval politie https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-illegaal-pokertoernooi-gestopt-door-inval-politie.html De politie heeft is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober een inval gedaan bij een bedrijfspand aan de Rechtzaad. Ze hadden informatie dat daar een illegaal pokertoernooi bezig zou zijn. Mon, 18 Oct 2021 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-illegaal-pokertoernooi-gestopt-door-inval-politie.html 2021-10-18T11:59:00Z Vanwege de veiligheid deed de ondersteuningsgroep de instap. Dit is een gespecialiseerde groep agenten die ingezet wordt bij mogelijk gevaarlijke aanhoudingen. Rond 1.15 uur werd de instap gedaan. In de ruimte zaten twaalf personen aan twee tafels te pokeren. Alle personen zijn direct gefouilleerd en de ruimte is doorzocht met behulp van een geldhond. Hierbij werden duizenden euro's in beslag genomen. Een 34-jarige Bergenaar werd aangehouden omdat hij verschillende zakjes met harddrugs in zijn auto had liggen. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.

]]>
51.54334764 4.44603072
Tilburg - Man aangehouden na dreigen met mogelijk vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-man-aangehouden-na-dreigen-met-mogelijk-vuurwapen.html Een arrestatieteam (AT) heeft zondagavond 17 oktober rond 21.45 uur een 42-jarige Tilburger aanhouden. Hij wordt er van verdacht een plaatsgenote te hebben bedreigd met een vuurwapen. Mon, 18 Oct 2021 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/08-man-aangehouden-na-dreigen-met-mogelijk-vuurwapen.html 2021-10-18T10:44:00Z De politie kreeg eerder op de dag melding van het incident. Het slachtoffer heeft ook aangifte gedaan. De verdachte is uiteindelijk uit voorzorg door het AT aangehouden. Ook is zijn woning aan de Reinier Claeszenstraat doorzocht. De verdachte is in verband met onderzoek ingesloten.

]]>
51.57274911 5.04529694
Tilburg - Man zonder rijbewijs, maar met drugs op zak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/08-man-zonder-rijbewijs-maar-met-drugs-op-zak-aangehouden.html Zaterdagavond 16 oktober 2021 is een snorfietser staande gehouden voor het ontbreken van verlichting. Hij had echter ook nog verdovende middelen bij zich. Sun, 17 Oct 2021 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/08-man-zonder-rijbewijs-maar-met-drugs-op-zak-aangehouden.html 2021-10-17T07:21:00Z Rond 22.10 uur zagen agenten de 18-jarige verdachte uit Tilburg rijden op de Burgemeester Brokxlaan. De snorfiets waarop hij reed had geen verlichting aan de voorzijde en daarom werd hij staande gehouden. Toen de agenten vroegen om een rijbewijs, bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Tevens bestond het vermoeden dat de snorfiets van diefstal of heling afkomstig zou zijn. Dit zal verder onderzocht worden.

Voordat de verdachte naar de politiecel werd gebracht, werd hij gefouilleerd. Hij bleek ook nog verdovende middelen bij zich te dragen.

]]>
51.56180183 5.08388472
Best - Onderzoek naar brand in woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/09-onderzoek-naar-brand-in-woning.html Vanochtend rond 5 uur brak brand uit bij een woning aan de Mgr. A.F. Diepenstraat in Best. De woning en twee aangrenzende huizen raakten daardoor zwaar beschadigd. In de woning waar de brand is ontstaan was niemand aanwezig. De bewoonster van het ene aangrenzende huis kon tijdig worden gewaarschuwd. Het andere huis stond leeg. De brand werd door de brandweer geblust en is onder controle. Wat de brand heeft veroorzaakt wordt onderzocht. Wij houden daarbij rekening met brandstichting. Sat, 16 Oct 2021 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/09-onderzoek-naar-brand-in-woning.html 2021-10-16T09:02:00Z De woning aan de Mgr. A.F. Diepenstraat zou binnenkort worden ontruimd, na een daartoe gevoerde procedure door de woningbouwvereniging. Deze woning is ook al eerder, van 18 november 2020 tot en met 18 mei van dit jaar, door de burgemeester in het kader van de wet Damocles voor enkele maanden gesloten geweest. De man heeft in die procedure maar ook in een later stadium uitspraken gedaan dat hij zijn woning niet zonder slag of stoot zou verlaten. Politie en gemeente houden daarom rekening met de mogelijkheid dat hij betrokkenheid heeft gehad bij de brand en daarom is de politie naar hem op zoek. Of hij er nu nog verbleef is niet bekend.

Extra toezicht
Door de uitspraken van de bewoner in de loop van het uitzettingsproces hebben diverse betrokken partijen binnen de beschikbare mogelijkheden maatregelen genomen in de buurt van de woning. Zo was er onder andere sprake van extra toezicht, werd er meer gesurveilleerd en stond de wijkagent  in nauw contact met de buurtbewoners. Er zijn gesprekken gevoerd met naaste bewoners over de aanstaande ontruiming. Met de bewoner van het pand is meermalen getracht contact te leggen, dat is niet gelukt.

Sporenonderzoek
Zodra de veiligheid in en rondom het huis het toelaat wordt er gestart met sporenonderzoek. Daaruit zal moeten blijken of er inderdaad sprake is van brandstichting en zo ja, of er bruikbare sporen zijn die naar de brandstichter wijzen. De omgeving is afgezet en wordt tot die tijd bewaakt. De getroffen buurvrouw is opgevangen en voor haar is alternatieve woonruimte geregeld.

]]>
51.51365335 5.39646732
Breda - Overval supermarkt in Breda https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/08-overval-supermarkt-in-breda.html Vrijdagavond 15 oktober rond 20.35 uur kwam bij de politie een melding binnen van een overval op een supermarkt aan de Kesterenlaan. Een medewerkster werd door de dader bedreigd met een mes. Niemand raakte gewond bij de overval. De man ging er daarna met een onbekend geldbedrag te voet vandoor. Sat, 16 Oct 2021 08:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/08-overval-supermarkt-in-breda.html 2021-10-16T08:39:00Z De politie doet onderzoek naar deze overval. Daarvoor worden onder andere camerabeelden opgevraagd en getuigen gehoord. De dader droeg een spijkerbroek, een donkere hoodie en een donker mondkapje. Heeft u vrijdagavond iets verdachts gezien in de omgeving van de Kesterenlaan? Tips zijn welkom op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

]]>
51.61039683 4.72427219
Breda - Resultaten integrale controle Breda https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/08-resultaten-integrale-controle-breda.html Bij een integrale controle donderdagavond 14 oktober werden 116 voertuigen gecontroleerd. Zestig mensen van verschillende opsporingsdiensten werkten samen bij de controle. Fri, 15 Oct 2021 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/08-resultaten-integrale-controle-breda.html 2021-10-15T08:28:00Z Resultaten

Twee Franse mannen (34 en 40 jaar) werden aangehouden. In hun voertuig werd ongeveer 100 gram hennep aangetroffen en twee blokken hasj. Een persoon werd betrapt met een ploertendoder en kreeg daarvoor een bekeuring. De ploertendoder werd in beslag genomen. Verder werden er boetes uitgedeeld voor het rijden onder invloed (2) en verkeersovertredingen (34). Opvallend veel bestuurders reden zonder rijbewijs. Belastingsamenwerking West-Brabant heeft openstaande belastingaanslagen geïnd en de Sociale recherche van de gemeente Breda ontdekte uitkeringsfraude.

Strijd tegen ondermijnende criminaliteit

In de strijd tegen ondermijning slaan verschillende opsporingsdiensten de handen ineen. Dat gebeurt op de achtergrond, met bijvoorbeeld het uitwisselen van informatie, maar ook bij dit soort grote controles. Om die reden werkten donderdagavond verschillende diensten van de politie, de Belastingdienst, de gemeente Breda en de Douane samen op de Gasthuisvelden.

]]>
51.58443541 4.76729696