Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Thu, 01 Dec 2022 03:31:58 GMT 2022-12-01T03:31:58Z nl Eindhoven - Opbrengst controle van opslagboxen in en rond Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/30/09-opbrengst-controle-van-opslagboxen-in-en-rond-eindhoven.html Op 29 november 2022 werd een groot aantal boxen van diverse opslaglocaties gecontroleerd in en rond Eindhoven. Deze controles werden uitgevoerd door politie Oost-Brabant in nauwe samenwerking met diverse partners die samenwerken om ondermijning tegen te gaan. Het resulteerde in een grootschalige controle waarbij onder andere luchtdrukwapens, illegaal vuurwerk en grondstoffen voor de productie van drugs in beslag werden genomen. Wed, 30 Nov 2022 15:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/30/09-opbrengst-controle-van-opslagboxen-in-en-rond-eindhoven.html 2022-11-30T15:24:00Z In totaal werden er op diverse locaties met hulp van speurhonden diverse opslagboxen gecontroleerd. Daarbij werden 70 boxen geopend voor nadere controle. Op 4 locaties werden strafbare feiten geconstateerd. Er werden 2 illegale luchtdrukwapens aangetroffen, een alarmpistool, maar ook materialen en grondstoffen om soft- en harddrugs te produceren. Daarnaast vonden we gestolen goederen en illegaal vuurwerk, waaronder circa 150 cobra’s.

Eigenaren weten niet altijd waarvoor hun opslag gebruikt wordt
Regelmatig zijn opslaglocaties anders in gebruik dan bedoeld en verhuurders weten lang niet altijd wat er zich precies in de boxen afspeelt. Het gebruik van dit soort boxen speelt regelmatig een rol in de ondermijnende criminaliteit en in ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Daarom werd er in en rond Eindhoven een integrale controle uitgevoerd op deze boxen.
Eigenaren en huurders van de verschillende locaties reageerden positief op de controles. ‘Het is voor ons goed om controle te houden op de inhoud van de boxen en we zijn er van overtuigd dat klanten die niets te verbergen hebben, blij zijn dat we op deze manier meewerken aan jullie onderzoek’, aldus een van de eigenaren.

Verhuurders weerbaar maken
De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe de branche nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook door betalingen altijd via de bank te laten verlopen en geen zaken te doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgt voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal
Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

Deze actie is onderdeel van een bredere aanpak om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Hiervoor worden op verschillende manieren controles gehouden tegen dit fenomeen. Politie Oost-Brabant trekt hierin samen op met o.a. de gemeente Eindhoven, het Openbaar Ministerie in samenwerking met douane, brandweer en RIEC Oost-Brabant om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken.

 

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.45016172 5.45853552
's-Hertogenbosch - Getuigen gezocht van ontploffing https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/09-getuigen-gezocht-van-ontploffing.html De politie zoekt getuigen van een ontploffing aan de Acaciasingel in ’s-Hertogenbosch. Rond 8.00 uur op dinsdagmorgen 29 november was daar een explosie. Daarbij raakte een auto beschadigd. De inzittenden bleven ongedeerd. Tue, 29 Nov 2022 14:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/09-getuigen-gezocht-van-ontploffing.html 2022-11-29T14:59:00Z Een 29-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch was dinsdagochtend in haar wagen net van huis vertrokken, samen met haar dochtertje. Toen zij op de Acaciasingel reed vond er een explosie plaats bij haar auto, waardoor die behoorlijk beschadigd raakte. De vrouw en haar kindje bleven gelukkig ongedeerd maar zijn uiteraard wel geschrokken.

Onderzoek

Uiteraard werd door de politie direct een groot onderzoek opgestart. Dat richt zich ook op de vraag of het explosief op straat lag of dat het al op de auto zat. Ook om wat voor explosief het ging wordt onderzocht. Door de politie is ter plaatse technisch onderzoek verricht. Ook werd een drone ingezet om een overzicht van het gebied te krijgen en is er buurtonderzoek verricht en worden camerabeelden bekeken.

Getuigen

De knal die door de explosie werd veroorzaakt is door heel veel buurtbewoners gehoord. De politie is echter nog dringend op zoek naar mensen die het incident ook daadwerkelijk hebben zien gebeuren. Zij worden opgeroepen zich te melden. Uiteraard geldt dit ook voor mensen die meer over de achtergrond van het incident weten of die mogelijk al eerder iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Acaciasingel. Melden kan via onderstaande mogelijkheden. 

]]>
51.69229336 5.3252602
Eindhoven / Duitsland - Gezocht - Zware mishandeling - Bakkerstraat - Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-zware-mishandeling---bakkerstraat---eindhoven.html Op dinsdag 22 november berichtten we over een zwaargewonde man die was aangetroffen in een woning aan de Bakkerstraat in Eindhoven. Na eerste hulpverlening is de man naar het ziekenhuis gebracht in verband met verwondingen die hij eerder had opgelopen. We zoeken meer informatie over de mishandeling. verdachte Tue, 29 Nov 2022 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-zware-mishandeling---bakkerstraat---eindhoven.html 2022-11-29T13:22:00Z De recherche is vollop bezig met een onderzoek, omdat er een vermoeden is dat de 54-jarige man op maandag 21 november 2022 het slachtoffer is geworden van een ernstige mishandeling. De politie tast in het duister over de locatie waar de mishandeling heeft plaatsgevonden. Hij is zelf niet in staat om een verklaring af te leggen, vandaar dat we uw hulp inroepen.

Wat weten wij tot nu toe
Het lijkt erop dat de man omstreeks 14.00 uur die maandagmiddag met de trein op station Eindhoven is gearriveerd. Mogelijk was zijn vertrekpunt vanuit Duitsland. Bij aankomst in Eindhoven hield hij zich vermoedelijk op in de buurt van het station en in de wijk Oud Woensel. Hij bezocht nog een locatie aan de Hemelrijken en tegen de avond arriveerde hij in de Bakkerstraat. Als de man zijn verwondingen opliep voordat hij in Eindhoven was, dan kan het bijna niet anders dan dat dit is opgevallen bij mensen die hem in Eindhoven hebben gezien.

Getuigen en beelden gezocht
Daarom doen we een dringende oproep:  hebt u de gewonde 54-jarige man van Italiaanse afkomst op maandag 21 november, tussen 14.00 en 18.00 uur, gezien of gesproken in of rondom het centraal station in Eindhoven, of in de Eindhovense wijk Oud Woensel ? Of misschien heeft u hem voor 14:00 uur ergens anders in Nederland (of zelfs Duitsland) gezien?  Deel uw info met ons. 

En mogelijk bent u zelfs in het bezit van camerabeelden waar deze man op te zien is. Dan wordt u verzocht uw informatie te delen met de politie. Opgevallen zou moeten zijn dat de man in de Italiaanse taal spreekt en slechts gebrekkig Engels. Hij droeg die dag een blauwe spijkerbroek en een donkere jas met een capuchon.

]]>
]]>
zware mishandeling Bakkerstraat Eindhoven BVH 2022255629 51.45148199 5.47393031
Helmond - Gezocht - Bankpasfraude - Ameidewal - Helmond https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-bankpasfraude---ameidewal---helmond.html Het gebeurd helaas vaker; bankpasfraude. Een 94-jarige vrouw uit Helmond is op de Ameidewal helaas ook slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. verdachte Tue, 29 Nov 2022 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-bankpasfraude---ameidewal---helmond.html 2022-11-29T13:22:00Z Het slachtoffer is op zaterdag 13 augustus net na de lunch telefonisch benaderd door een zogeheten "bankmedewerker". De man aan de telefoon gaf aan bij een bank te werken en hij ging iemand langs sturen om haar bankpasjes op te halen. De oplichter vroeg ook of mevrouw sieraden en cash geld in haar woning had liggen. Vervolgens kreeg het slachtoffer een code die zij kon doorgeven aan diegene die aan de deur kwam. Banken doen dit nooit! 

Signalement:

- lichte haarkleur
- blank
- goed verzorgd
- korte broek
- flink postuur

De vrouw had al eerder een brief gekregen van de bank dat haar bankpas aan vervanging toe was, dus heel gek vond ze het op dat moment niet. Helaas is het slachtoffer in de sluwe praatjes van de oplichter getrapt en door de man op de foto is er meerdere keren met haar pinpas gepind. Herkent u deze man of hebt u meer informatie? Laat het aan ons weten via de opsporingstiplijn 0800-6070. Dat kan uiteraard ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

]]>
]]>
51.47615348 5.65695588
Best - Gezocht - Diefstal elektrische fiets - Hoofdstraat - Best https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-diefstal-elektrische-fiets---hoofdstraat---best.html Op 1 september 2022 rond 14.45 uur wordt in Best een elektrische fiets gestolen. We zoeken deze fietsendief. verdachte Tue, 29 Nov 2022 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-diefstal-elektrische-fiets---hoofdstraat---best.html 2022-11-29T12:49:00Z Op beelden zien we het gebeuren. De verdachte komt aan op een witte fiets, zet ‘m weg en loopt door naar een kostbare donkere elektrische fiets. Hij rommelt wat aan het slot en binnen een paar seconden heeft hij het slot open. Zo snel kan het gaan. Hij fietst weg via de Hoofdstraat in Best. Gewilde fietsen zijn het, deze elektrische varianten. Vaak meer dan duizend euro waard. Dit was een grijze Granville Trafic, met twee fietstassen.  De vraag is natuurlijk: wie is deze fietsendief in het blauwe shirt? Weet u waar de politie hem kan vinden? Geef het door!

]]>
]]>
51.51411489 5.3965275
's-Hertogenbosch - Actiedag tegen illegaal lachgasvulbedrijf ‘s-Hertogenbosch https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/09-actiedag-tegen-illegaal-lachgasvulbedrijf-s-hertogenbosch.html Dat het gebruik van lachgas voor veel ellende kan zorgen is geen nieuws. Maar tot het einde van dit jaar is de handel in en het bezitten ervan nog niet strafbaar gesteld. Wel is het verboden om zonder de juiste vergunningen lachgas van grote in kleine cilinders over te hevelen voor de verkoop aan particuliere gebruikers. Tue, 29 Nov 2022 10:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/29/09-actiedag-tegen-illegaal-lachgasvulbedrijf-s-hertogenbosch.html 2022-11-29T10:37:00Z Uit onderzoek kwam een verdenking naar voren dat een bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch zich hier al jaren schuldig aan maakt en dat het daarmee, crimineel verdiende geld werd witgewassen. Maandag 28 november werden tijdens een actiedag de twee eigenaren van het bedrijf aangehouden zijn er meerdere locaties doorzocht.

Witwassen van geld

Door de financieel specialisten van de politie werd berekend, dat het bedrijf door zijn illegale activiteiten in de jaren 2018 tot en met 2021 waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag aan crimineel verkregen financieel gewin is behaald. Een deel daarvan werd naar alle waarschijnlijkheid geïnvesteerd in een autoverhuurbedrijf.

Aanhoudingen

Maandag 28 november werden totaal 9 panden in Den Bosch en Boxtel doorzocht, waaronder een bedrijfspand waar ook vorig jaar ook al eerder een grote partij lachgascilinders werd gevonden. De eigenaren van het bedrijf, een 31-jarige man uit Den Bosch en zijn 32-jarige Boxtels compagnon, werden aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en verhoor. Hun woningen werden doorzocht. Ook doorzochten politiemensen het pand van het autoverhuurbedrijf in ‘s-Hertogenbosch.

Misdaad mag niet lonen

Hat afpakken van crimineel verdiend geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Van het autoverhuurbedrijf werd het gehele wagenpark in beslag genomen, totaal zo’n 30 auto’s en bedrijfswagens. Ook werd er beslag gelegd op 3 woningen, diverse bankrekeningen en een grote som contant geld.

]]>
51.71000391 5.29576405
Sint Anthonis - Gezocht - Overval - De Merret - Sint Anthonis https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/overval---de-merret---sint-anthonis.html Op donderdagavond 22 september 2022 wordt een supermarkt aan De Merret in Sint Anthonis overvallen. De caissière wordt rond sluitingstijd opgeschrikt door een man met een pistool. Onder dreiging van het vuurwapen moet ze moet twee kassa’s openen. verdachte Tue, 29 Nov 2022 09:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/overval---de-merret---sint-anthonis.html 2022-11-29T09:15:00Z De overvaller heeft buitgemaakt, namelijk wat wisselgeld. Vervolgens rent diegene naar de Zandseveldweg. Daar staat een kompaan van de overvaller te wachten. De overvaller springt achterop en samen rijden ze weg. Gelukkig zijn er wel camerabeelden van de supermarkt en de omgeving en zijn de dader(s) te zien. We zoeken getuigen en meer informatie. 

]]>
]]>
51.62665852 5.87968616
Schijndel - Gezocht - Zware mishandeling - Hoofdstraat - Schijndel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-zware-mishandeling---hoofstraat---best.html Een schokkend geweldzaak. Het is een zware mishandeling van een jongen die met een vriend en vriendin op stap was in Schijndel. verdachte Tue, 29 Nov 2022 09:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-zware-mishandeling---hoofstraat---best.html 2022-11-29T09:15:00Z De jongen waagde het om iets tegen een ander groepje jongens te zeggen die een fietsenrek aan het vernielen waren. Het resultaat voor hem is een veelheid aan klappen en trappen. Ook de vriend en vriendin moeten het ontgelden. Het gaat allemaal erg snel. We zoeken zes daders, die van de officier van justitie een week de tijd krijgen om zich te komen melden. Doen ze dat niet, dan laten we ze volgende week wel herkenbaar zien. Het is aan jullie. Meld jezelf. Ga naar de politie, of bel 0800 6070. Ook als u weet wie dit zijn! 
 

]]>
]]>
Schijndel mishandeling Hoofdstraat daders 3 en 5 nog onbekend 51.62210027 5.43651131
Veghel - Getuigen gezocht schietincident Veghel https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/28/09-getuigen-gezocht-schietincident-veghel.html De politie zoekt getuigen van een schietincident aan de Muntelaar op de parkeerplaats van het Koning Willem I college in Veghel. Het schietincident vond plaats omstreeks 01.30 uur in de nacht van zondag 27 op maandag 28 november. Een persoon is daarbij gewond geraakt en is naar het ziekenhuis vervoerd. Mon, 28 Nov 2022 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/28/09-getuigen-gezocht-schietincident-veghel.html 2022-11-28T12:39:00Z Het is iets voor 01.30 uur als twee vrienden aan het chillen zijn op de parkeerplaats aan de Muntelaar in Veghel.  Dan komt er een grijze personenauto, type stationwagen aangereden vanuit de Bundersweg. De auto stopt bij het groepje en er stappen 3 mannen uit. Er ontstaat vrijwel meteen een woordenwisseling die al snel uitmondt in een vechtpartij waarbij rake klappen worden uitgedeeld. Plots klinkt er een schot. Dan blijkt dat een van de personen een vuurwapen heeft meegenomen.  De kogel die werd afgevuurd, raakt een van de vrienden. Zo snel als de grijze personenauto aankwam, gaat hij er ook weer vandoor met de 3 mannen.

Buiten levensgevaar
Het 19-jarig slachtoffer uit Veghel krijgt ter plaatse door onze collega’s medische verzorging totdat een ambulance het overneemt. Het slachtoffer wordt door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Signalement

Persoon 1 (degene met het vuurwapen): Blanke man met een normaal postuur, 1,70 m. lang, Leeftijd tussen 20 en 25 jaar, in het zwart gekleed. De man had een pet op en had een sikje.

Persoon 2: Blanke man met een tenger postuur, 1,80-1.85 lang, leeftijd ongeveer 20 jaar. Hij droeg een grijze jas. Hij heeft lang haar wat naar achteren was gekamd

Persoon 3: Licht getinte man met een sportief breed postuur, 1.75, leeftijd ongeveer 18 jaar. Hij droeg een groene jas tot over de heupen. Verder had hij krulhaar en droeg hij een sikje.

Iets gezien?
De recherche is druk bezig met het onderzoek. Wij vragen getuigen zich te melden. Hebt u iets gezien van dit schietincident dan komen we graag met u in contact. Ook als u andere informatie hebt of camerabeelden uit de buurt horen we het graag. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
51.62126592 5.56316936
's-Hertogenbosch - Gezocht - Explosie bij appartement - Kapelaan Koopmansplein - 's-Hertogenbosch https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-explosie-bij-appartement---kapelaan-koopmansplein---s-hertogenbosch.html In de nacht van donderdag op vrijdag werden de bewoner van een appartementencomplex aan het Kapelaan Koopmansplein opgeschrikt door een explosie. Bij één van de appartementen bleek bij de voordeur een explosief te zijn ontploft. We houden rekening met opzet. verdachte Fri, 25 Nov 2022 14:12:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-explosie-bij-appartement---kapelaan-koopmansplein---s-hertogenbosch.html 2022-11-25T14:12:00Z De explosie vond plaats rond 01.30 uur. Door de klap van de explosie raakte de deur zwaar beschadigd en ontstond schade aan de hal van het appartement. De bewoner van het appartement raakte niet gewond. Wat voor explosief materiaal er werd gebruikt en wat mogelijk de achtergrond van dit incident is wordt onderzocht. De forensische recherche deed ter plaatse onderzoek. We hoorden mogelijke getuigen en gingen op zoek naar camerabeelden uit de omgeving om duidelijk te krijgen wat er was gebeurd. Eventuele beelden worden door ons op bruikbaarheid onderzocht. Hoe de dader of daders het complex zijn binnengekomen is vooralsnog niet duidelijk.

Getuigen en camerabeelden
Wij zijn op zoek naar de dader(s) en kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken. Misschien heeft u iets gezien in die buurt rond 1.30 uur? Mogelijk heeft u een bewakingscamera en is daar iets op te zien dat ons kan helpen? Weet u meer waarom juist dit appartement doelwit was? Neem dan contact met ons op om uw informatie te delen.  Bel de Opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000, als u liever uw naam niet zegt.

]]>
]]>
Uniform arm 51.69382104 5.31025505