Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Tue, 11 May 2021 07:41:36 GMT 2021-05-11T07:41:36Z nl Veghel - Achtervolging op de A50 1 verdachte aangehouden politie zoekt naar tweede verdachte https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/8/09-achtervolging-op-de-a50-1-verdachte-aangehouden-politie-zoekt-naar-tweede-verdachte.html Na een achtervolging van twee auto’s op de A50 heeft de politie vannacht een 34 jarige man uit Heumen aangehouden. De man was met gestolen goederen en onder invloed van drugs op de vlucht voor de politie. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van het tweede voertuig. nieuwsbericht Sat, 08 May 2021 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/8/09-achtervolging-op-de-a50-1-verdachte-aangehouden-politie-zoekt-naar-tweede-verdachte.html 2021-05-08T12:26:00Z Naar aanleiding van gevaarlijk rijgedrag op de A50 ter hoogte van Veghel, besloot de politie afgelopen nacht om een personenauto en een bestelbus een stopteken te geven. Beide bestuurders negeerden dit stopteken en gingen er snel vandoor. De bestuurder van de bestelbus haalde in zijn vlucht diverse gevaarlijke acties uit om te ontkomen aan de politie. Zo reed de verdachte onder andere met zeer hoge snelheden door dorpskernen, reed de bestelbus met een hoge snelheid in op een van de politievoertuigen en probeerde de bestuurder de gestolen goederen uit de kofferbak te lossen door slingerend over de weg te rijden. Er raakte niemand gewond.                              

Doordat de verdachte uit de bestelbus uiteindelijk zelf tegen een obstakel aanreed, heeft de politie na een korte achtervolging te voet de verdachte aan kunnen houden. De bestuurder bleek te rijden onder invloed van drugs en had een ongeldig verklaard rijbewijs.

Meer info?
De bestuurder uit de personenauto wist te ontsnappen, daarom komt de politie graag in contact met getuigen. Heeft u meer informatie of tips? Bel 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel 0800-7000. Ook wanneer u camerabeelden bezit hoort de politie graag van u.

]]>
51.60853334 5.54447423
Helmond - Politie zoekt getuigen van schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/09-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident.html De politie zoekt mogelijke getuigen van een schietincident op dinsdagavond op de kruising van de Prof. Rommelaan en de Dr. Klompélaan. nieuwsbericht Wed, 05 May 2021 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/09-politie-zoekt-getuigen-van-schietincident.html 2021-05-05T09:07:00Z Rond 21.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat daar een schietincident had plaats gevonden. Een man zou daar op de kruising een aantal keer hebben geschoten op een auto met daarin twee broers. De dader is vervolgens in zijn auto gestapt en er vandoor gegaan. Uiteraard is er ter plaatse onderzoek verricht en er zijn diverse getuigen gehoord.

]]>
Er is nog veel onduidelijk over de aanleiding voor dit schietincident. We doen daarom uitgebreid onderzoek. Daarbij zijn we ook op zoek naar mogelijke camerabeelden. Woont u in de omgeving van het incident en beschikt u mogelijk over goede beelden, neem dan contact met ons op. Uiteraard is andere informatie die ons kan helpen ook welkom. Tippen kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). Ook kunt u gebruik maken van bijgevoegd tipformulier om informatie te delen of beelden te uploaden.

]]>
51.47008829 5.62944224
Helmond - Drie verdachten aangehouden na overval woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/09-drie-verdachten-aangehouden-na-overval-woning.html We hielden vanmorgen in Helmond drie verdachten aan. We gaan er vanuit dat de twee mannen en een vrouw verantwoordelijk waren voor een overval op een woning die eerder die ochtend gepleegd werd. nieuwsbericht Wed, 05 May 2021 08:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/5/09-drie-verdachten-aangehouden-na-overval-woning.html 2021-05-05T08:46:00Z Rond 5.15 uur schrokken de bewoners van een huis aan de Eikenwal in Helmond wakker omdat ze geluid hoorden. Toen de man ging kijken trof hij drie personen aan in zijn woonkamer. Zij hadden alle drie hun hoofd bedekt en één van hen bedreigde de bewoner met een mes. Hij werd daarop gedwongen om zijn autosleutels af te staan. De drie daders gingen er vervolgens vandoor en namen daarbij de auto van de bewoner mee. Deze alarmeerde vervolgens de politie.

]]>
Terwijl de collega’s nog naar de Eikenwal onderweg waren, zagen ze al dat de gestolen auto in het kanaal lag. Van de verdachten ontbrak op dat moment nog ieder spoor. De collega’s zijn daarop in de omgeving uit gaan kijken en uiteindelijk werden twee mannen en een vrouw in de omgeving van de Heeklaan aangehouden. Daarbij werd door een collega een waarschuwingsschot gelost omdat één verdachte in eerste aanleg weigerde te voldoen aan een bevel om te stoppen.

]]>
Alle drie de verdachten hadden natte kleding. Eén van hen werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. Waarschijnlijk zijn ze per ongeluk het kanaal ingereden in hun haast om te vluchten. Uiteraard wordt dit verder onderzocht. De auto is inmiddels uit het kanaal getakeld. De drie verdachten zijn twee mannen (19 en 21 jaar oud) en een 23-jarige vrouw. Ze komen allen uit Helmond. Het drietal wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
Drie verdachten aangehouden na overval woning 51.46629448 5.64498498
Best / Veldhoven / Valkenswaard - Politie pakt 2 verdachten op voor woningoverval in Best https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html Op donderdagochtend 4 februari overvallen meerdere mannen een woning aan de Stanserstraat in Best. De daders mishandelden de bewoonster op ernstige wijze en maakten geld en sieraden buit. De daders vluchtten vervolgens. Deze overval was een heftige ervaring met een flinke impact op het slachtoffer. Ook raakte zij ernstig gewond aan haar gelaat. De politie hield vandaag twee mannen (33 en 29 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Het aangehouden tweetal zit vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 04 May 2021 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-politie-pakt-2-verdachten-op-voor-woningoverval-in-best.html 2021-05-04T15:00:00Z Overval
Meerdere mannen drongen op donderdag 4 februari rond 09.45 uur de woning van het slachtoffer binnen. Zij stond op het punt haar hond uit te laten. De mannen mishandelden de bewoonster en dwongen haar om geld en sieraden af te staan. Gelukkig was het slachtoffer in staat om een luid alarm te activeren door op haar alarmkop te drukken. Dat schrikte de mannen dusdanig af dat zij vluchtten. Zij maakten vermoedelijk gebruik van een witte bestelbus.

De bewoonster liep diverse botbreuken op aan haar gelaat als gevolg van het door de overvallers gebruikte geweld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar behandeld aan haar verwondingen.

Een woningoverval is een zeer gewelddadige vorm van criminaliteit die een zware inbreuk maakt op slachtoffers. Wij nemen woningovervallen uiterst serieus en daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan zoals in deze zaak. Lees er meer over op onze themapagina.

Onderzoek
Onze forensische rechercheurs onderzochten de woning en locatie op bruikbare sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Aanhouding verdachten
Tijdens het onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. Het gaat respectievelijk om een 33-jarige man uit Veldhoven en een 29-jarige man uit Valkenswaard. Beide verdachten zijn vanmorgen aangehouden in hun woonplaatsen op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Vervolgonderzoek
Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden uitgebreid verhoord

]]>
Infographic AH Best 51.32375173 5.44922713
Den Bosch - Nog twee geweldplegers Den Bosch onbekend https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-nog-2-geweldplegers-onbekend-ondanks-tonen-fotos.html We hadden 22 onbekende verdachten van een geweldpleging in de binnenstad van Den Bosch op beeld, voordat we een week of drie geleden begonnen met een mediacampagne in de zoektocht naar hun identiteit. We gaven ze de kans zich zelf bij ons te melden om te voorkomen dat hun foto herkenbaar zou worden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Maandagavond was de uitzending en we hoefden uiteindelijk nog maar twee foto’s te laten zien. De rest heeft zich gemeld. nieuwsbericht Tue, 04 May 2021 07:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/09-nog-2-geweldplegers-onbekend-ondanks-tonen-fotos.html 2021-05-04T07:46:00Z Vooralsnog weten we jammer genoeg nog steeds niet wie de laatste twee verdachten zijn, maar we blijven naar hen op zoek en informatie over hun identiteit is nog altijd welkom. Hun foto's blijven op onze website zichtbaar totdat ook hun identiteit bij ons is vastgesteld. De 20 jongens die zich wel hebben gemeld, kunnen de komende tijd een uitnodiging verwachten van de recherche voor verhoor. Op de avond van de geweldpleging, vrijdag 30 oktober 2020, werden al drie jongens kort na het incident aangehouden. Uiteindelijk is het aan het Openbaar Ministerie om te beslissen wie van hen en waarvoor ze worden vervolgd. De coördinator van het onderzoek bij de districtsrecherche in Den Bosch, is verheugd dat zoveel verdachten de verstandige keuze maakten om zich te komen melden. “We hebben het hier over jonge gasten. Het openbaar tonen van foto’s was het laatste redmiddel om achter hun identiteit te komen. Dat doen we niet zomaar, daar denken we goed over na,” vertelt hij. “Maar het gaat hier om een ernstig geval van geweldpleging tegen een groepje van vier vrienden. We waren het er samen met de officier van justitie wel over eens dat daders daar niet mee weg mochten komen,“ besluit hij.

Stoepborden
Uit het onderzoek was naar voren gekomen dat de verdachten waarschijnlijk uit Vught en omgeving zouden komen. Daarom richtten we onze pijlen vooral op de inwoners van Vught met de vraag wie de jongens op de foto’s misschien herkenden. We plaatsten op vier locaties in Vught grote stoepborden met daarop een verwijzing naar onze website waar de foto’s te bekijken waren. Behalve de stoepborden besteedden we meerdere keren aandacht aan de zaak via onze social media kanalen, wat uiteindelijk zijn vruchten afwierp. “De 20 verdachten die zich hebben gemeld komen inderdaad allemaal uit Vught of de directe omgeving daarvan,” zegt de recherchecoördinator. “We zochten dus in de goede hoek. Waarom de groep verdachten het op de vier vrienden had voorzien hopen we uit de verhoren duidelijk te krijgen.”

Flinke klappen
Die vrijdagavond besluit een groepje van vier vrienden vanuit de ouderlijke woning van één van hen nog even een rondje te gaan lopen. Als ze nabij de Parade de Bossche binnenstad inlopen, krijgen ze in de smiezen dat een grote groep jongens het op ze voorzien heeft. De slachtoffers worden aangevallen, krijgen flinke klappen en van sommigen wordt hun telefoon weggehaald. Eén van hen weet nog wel met 112 te bellen. Als de gealarmeerde politie arriveert, gaan de aanvallers er vandoor. Het lukt de agenten echter om nog drie ervan in de kraag te vatten.

]]>
re;llen 51.68809776 5.30563646
Zundert, Tilburg, Uden, Someren - Angstaanjagende momenten voor kassière Hema https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/08-angstaanjagende-momenten-voor-kassiere-hema.html Een gewapende man loopt woensdag 14 april 2021 de Hema aan de Molenstraat in Zundert binnen. Hij staat eerst wat te dralen en de medewerkster vraagt zelfs nog even of ze hem kan helpen. Hij ritst z’n jas open, kijkt even om zich heen en haalt een enorm mes tevoorschijn. Hij bedreigt de kassière en grijpt naar de kassalade. Bureau Brabant toont maandag de camerabeelden waarop de dader te zien is. Verder onder meer aandacht voor een diefstal in Uden, frauduleus pinnen in Tilburg en een overval in Someren. nieuwsbericht Tue, 04 May 2021 07:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/4/08-angstaanjagende-momenten-voor-kassiere-hema.html 2021-05-04T07:42:00Z De overvaller loopt woensdag 14 april 2021 recht op z’n doel af, de Hema aan de Molenstraat. Hij ritst z’n jas open, kijkt even om zich heen en haalt een enorm mes tevoorschijn. Ineens staat de man voor haar met het mes te zwaaien. Geld wil hij. Maar ze is zo nerveus dat ze de kassa niet meteen open krijgt. Als ze dan toch de kassa open krijgt, grijpt hij direct het briefgeld en gaat er dan vandoor. Alsof er niets aan de hand is loopt hij met z’n handen in z’n zakken weer het winkelcentrum uit. Hij staat op beeld!

]]>
Aan de Patersweg in Uden breken op 27 december 2020 een man en een vrouw een verkoop-automaat open. Ze maken het aanwezige geld, een bedrag van enkele honderden euro's, buit. Wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachten.

]]>
Op donderdag 7 januari 2021 wordt een slachtoffer gebeld door een man. Hij vertelt dat hij een medewerker van de SNS bank is. Hij geeft aan dat er een groot bedrag van haar rekening gehaald is. De vrouw geeft aan dat zij dit niet heeft gedaan, waarop een medewerker van de SNS bank langs haar huis komt om haar pinpas en e-reader op te halen ter vernietiging. De dader weet tijdens dit gesprek haar pincode te krijgen. Met grote gevolgen.

]]>
Op donderdagmiddag 15 april 2021 overvallen twee mannen een kledingwinkel in de Postelstraat in Someren. Om iets over half twee komen ze op een scooter, zonder kentekenplaat, bij de winkel aan. Binnen bedreigen ze een medewerkster, die moet op de grond gaan liggen. De daders graaien zoveel mogelijk kleding bij elkaar en stoppen dat in een soort lakenzak. De daders staan op beeld.

 

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.46812012 4.67060134
's-Hertogenbosch - Gezocht - Geweldpleging door groep in binnenstad Den Bosch https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/09-geweldpleging-door-groep-in-binnenstad-den-bosch.html Op vrijdag 30 oktober 2020, kort na 23.00 uur, besluit een groepje van vier vrienden vanuit de ouderlijke woning van één van hen nog even een rondje te gaan lopen. Als ze nabij de Parade de Bossche binnenstad inlopen, krijgen ze in de smiezen dat een groep van een stuk of dertig jongens het op ze voorzien heeft. De slachtoffers worden aangevallen, krijgen flink klappen en van sommigen wordt hun telefoon weggehaald. Drie verdachten worden meteen door gealarmeerde agenten opgepakt, maar naar een aantal zijn we nog op zoek. We hebben de groep verdachten op beeld en daarvan zijn inmiddels 20 personen geïdentificeerd. verdachte Mon, 03 May 2021 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/09-geweldpleging-door-groep-in-binnenstad-den-bosch.html 2021-05-03T09:07:00Z Update: Inmiddels is de identiteit van bijna alle verdachten bij ons bekend geworden. Hun foto's zijn verwijderd en zij zullen dan ook niet meer in beeld komen.

Het groepje vrienden passeert die avond een grote groep jongens, die bijna allemaal op de fiets zijn. Kennelijk om geen enkele duidelijke reden besluiten de jongens uit de grote groep dat ze het viertal moeten hebben en ze gaan achter hen aan. De slachtoffers proberen er nog vanaf de Parade vandoor te gaan, maar de fietsers zijn sneller. Op de Kerkstraat worden de vrienden ingesloten en één van de vrienden doet nog een poging de situatie te sussen. Tevergeefs, zo blijkt. Hij en zijn vrienden krijgen klappen, maar een van hen weet nog wel met 112 te bellen. Als de gealarmeerde politie arriveert, gaan de aanvallers er vandoor. Het lukt de agenten echter om nog drie ervan in de kraag te vatten.

Het onderzoek heeft daarna niet geleid tot meer aanhoudingen van verdachten, waardoor de officier van justitie heeft besloten om de foto’s van de groep verdachten openbaar te maken. Uit het onderzoek is wél naar voren gekomen dat de verdachten waarschijnlijk uit Vught en omgeving komen. Daarom richten we ons vooral op de inwoners van Vught met de vraag wie de jongens op de foto’s  zijn?

Laat deze jongens niet wegkomen met deze daad van zinloos geweld tegen de vier vrienden. Meld je via 0900-8844 bij de districterecherche in Den Bosch als je informatie hebt die ons kan helpen deze zak op te lossen. Of bel via 0800-6070 met de Opsporingstiplijn of eventueel gegarandeerd anoniem met de M-lijn, 0800-7000. 

]]>
]]>
NNM3 NNM20 51.68811669999999 5.3055292
Uden - Gezocht - Diefstal uit zuivelautomaat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/09-diefstal-uit-zuivelautomaat.html Op 27 december 2020 werd er aan de Patersweg in Uden door een man en een vrouw een verkoop-automaat opengebroken. Het aanwezige geld, een bedrag van enkele honderden euro's, is daarbij gestolen. Wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachten. verdachte Sat, 01 May 2021 13:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/09-diefstal-uit-zuivelautomaat.html 2021-05-01T13:08:00Z Wie kent de verdachten? 

]]>
]]>
51.66656223 5.65551943
Uden - 14-jarige verdachte in beeld voor brandstichting Skischans Uden https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/09-14-jarige-verdachte-in-beeld-voor-brandstichting-skischans-uden.html De politie heeft afgelopen week een 14-jarige jongen uit Uden verhoord op verdenking van brandstichting van de Schans in Uden. De jongen heeft zichzelf samen met een ouder gemeld. Het dossier wordt komende week overgedragen aan het Openbaar Ministerie. nieuwsbericht Fri, 30 Apr 2021 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/09-14-jarige-verdachte-in-beeld-voor-brandstichting-skischans-uden.html 2021-04-30T14:17:00Z Op vrijdag 16 april brak bij de Schans rond 16.30 uur brand uit. De midden – en rechterbaan van de ski-/snowboardclub liepen zware schade op door de brand. De Schans is een ski- en snowboardclub aan de Ariekesweg in Uden. Na ongeveer één uur blussen was de brandweer de brand meester. De club was niet in gebruik op het moment dat de brand uitbrak.

]]>
Politieauto 51.6645664 5.61582493
Berkel-Enschot - Woninginbreker gepakt op vliegveld https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/08-woninginbreker-gepakt-op-vliegveld.html Een 35-jarige man uit Bulgarije is woensdag 28 april 2021 aangehouden op Eindhoven Airport. Hij werd gezocht vanwege woninginbraken in Berkel-Enschot, Oisterwijk en Wilp. nieuwsbericht Fri, 30 Apr 2021 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/30/08-woninginbreker-gepakt-op-vliegveld.html 2021-04-30T14:04:00Z In Berkel-Enschot werd op zondag 20 december 2020 ingebroken bij een woning aan de Raadhuisstraat. Hierbij werden sporen veilig gesteld, waaronder vingerafdrukken van de dader. Deze afdrukken bleken later een match te hebben met de 35-jarige verdachte. Hij wordt eveneens verdacht van een eerder gepleegde woninginbraak in Oisterwijk en in Wilp. In overleg met de officier van justitie werd de man gesignaleerd, zodat hij aangehouden kon worden. Op woensdag 28 april 2021 liep hij tegen de lamp op Eindhoven Airport. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vrijdag 30 april is de man voorgeleid bij de rechter-commissaris, welke besloot dat hij in voorlopige hechtenis gaat.

]]>
Vingerafdrukken bekijken en vergelijken in een database 51.57700948 5.13891355