Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Tue, 22 Sep 2020 21:46:20 GMT 2020-09-22T21:46:20Z nl Helmond - Drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/09-drugsdealer-aangehouden.html We hebben maandagmiddag rond 14.00 uur een drugsdealer aangehouden in de binnenstad van Helmond. nieuwsbericht Tue, 22 Sep 2020 11:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/09-drugsdealer-aangehouden.html 2020-09-22T11:37:00Z Kort daarvoor viel een surveillerende wijkagent een verdachte situatie op aan de Burgemeester van Houtlaan. Hij zag dat een hem onbekende man iets leek te verkopen aan een hem bekende drugsverslaafde. Onze collega vermoedde dan ook dat er drugs verkocht werd.

]]>
De wijkagent waarschuwde een aantal collega’s en gezamenlijk achtervolgden ze de verdachte die inmiddels in een auto was gestapt. Op de Coendersberglaan konden ze hem controleren, Hij bleek bijna veertig bolletjes harddrugs bij zich te hebben en een geldbedrag van enkele honderden euro’s. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De drugs worden vernietigd.

De verdachte, een 25-jarige Eindhovenaar, zit vast voor verder onderzoek.

]]>
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
51.4921313 5.6972251
Eindhoven - Gezocht - Ernstige mishandeling tijdens festival in Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-ernstige-mishandeling-tijdens-festival-in-eindhoven.html Op 2 november vorig jaar werd in het Philips de Jonghpark in Eindhoven het winterfestival ‘Bontgenoten’ gehouden. Daar veranderde toen het leven van een 27-jarige man. verdachte Mon, 21 Sep 2020 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-ernstige-mishandeling-tijdens-festival-in-eindhoven.html 2020-09-21T16:00:00Z Tijdens een ruzie loopt hij meerdere verwondingen op. En het zijn ernstige verwondingen. Hij liep een gebroken oogkas had, gebroken jukbeenderen en een gebroken neus op. De verwondingen aan zijn oog waren zo ernstig, dat hij voor de rest van zijn leven zijn linkeroog moet missen. Het is nog steeds niet duidelijk wat nou precies de aanleiding was. Mogelijk dat er onenigheid ontstond, tussen een jonge vrouw en het slachtoffer. Mogelijk dat toen mensen uit de vriendengroep van de jonge vrouw verhaal gingen halen bij het slachtoffer, waarbij iemand toen de harde klap uitdeelde. Wij willen deze jonge vrouw spreken en de dader van deze mishandeling.

]]>
Het zou  kunnen dat diegene zich niet realiseerde wat de gevolgen zouden zijn voor het slachtoffer. Datzelfde geldt voor mensen in zijn omgeving. En dat kan. Bedenk dan: het is niet te laat alsnog contact op te nemen. En we willen ook een oproep doen aan de jonge vrouw, die mogelijk onenigheid had. Als je het bent, of als je weet wie ze is, neem dan ook contact op. 

]]>
]]>
51.44164199999999 5.4697225
Schijndel - Gezocht - Bewoners doelwit van brandstichting en vernielingen in Schijndel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-bewoners-doelwit-van-brandstichting-en-vernielingen-in-schijndel.html De bewoners van een woning aan de Europalaan zijn de afgelopen tijd het doelwit van verschillende misdrijven. Een brandstichting in december vorig jaar én een vernieling in juni dit jaar. verdachte Mon, 21 Sep 2020 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-bewoners-doelwit-van-brandstichting-en-vernielingen-in-schijndel.html 2020-09-21T16:00:00Z Tijdens de brandstichting op 15 december zien we de dader over het hek klimmen. Hij heeft een fles met brandbare vloeistof bij zich, een doek en een aansteker. Eerst gaat de nodige vloeistof in de doek. Dan schudt hij de fles leeg boven de motorkap van de auto. Dan verschijnt er een aansteker. Al snel zijn de vlammen zichtbaar. Tijdens het weglopen maakt de dader een flinke smak en valt vlak op zijn rug. Dat moet pijnlijk zijn geweest. En dan is hij weg. Het duurt niet lang voordat de brand wordt opgemerkt. De auto is niet meer te redden, maar de brandweer kan er wel net op tijd voor zorgen dat de brand niet via de schutting en het dak van de carport overslaat op het huis. Waar op dat moment de bewoners gewoon thuis waren. Het had dus heel anders kunnen aflopen.

Op 3 juni 2020 is het weer raak. Iemand doet zijn uiterste best om uit het zicht van de camera te blijven door dicht bij de grond te blijven en letterlijk om de geparkeerde auto heen te kruipen. Het is dan nog niet duidelijk wat hij in zijn schild voert. De volgende ochtend wordt dat wel duidelijk, als de bewoner weg wil rijden. Meteen zijn de autobanden lek. Kraaienpoten zijn de boosdoeners. Hier gaat het dus om vernieling. En ook hier zoeken we de dader.

 

]]>
Herkent u de dader aan zijn manier van bewegen misschien? Heeft u andere informatie die kan helpen? Bel ook als u meer weet over de vernieling in de Europalaan, een half jaar later. Iemand legde kraaienpoten onder de banden van een geparkeerde auto. Alle informatie is welkom, ook al denkt u misschien dat iets onbelangrijk is, geef het toch door, desnoods anoniem!

 

 

 

 

 

]]>
]]>
51.6113441 5.445656899999999
's-Hertogenbosch - Man opgepakt na steekincident in Bossche binnenstad https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/09-man-opgepakt-na-steekincident-in-bossche-binnenstad.html Agenten troffen rond 01.00 uur een gewonde man aan in de Hinthamerstraat, van wie bleek dat hij was neergestoken. In de loop van de nacht werd een 33-jarige man uit Rosmalen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het steekincident. nieuwsbericht Sun, 20 Sep 2020 05:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/09-man-opgepakt-na-steekincident-in-bossche-binnenstad.html 2020-09-20T05:43:00Z Surveillerende collega’s werden door een omstander geattendeerd op de gewonde man, naar later bleek een 48-jarige man, eveneens uit Rosmalen. Hij was gewond aan het bovenlichaam en al snel bleek dat hij waarschijnlijk bij een ruzie was gestoken met een mes. Dat zou in de Torenstraat zijn gebeurd en de verdachte was er vandoor gegaan. De man werd voor verdere medische behandeling met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Op basis van getuigenverklaringen en de melding van een alerte passant die een bebloede man had zien lopen, konden collega’s enige tijd later op het Klokkendiep een man aanhouden. Hij voldeed aan het signalement van de mogelijke verdachte. De man werd overgebracht naar het politiebureau en zit vast. Omdat het gebruikte mes mogelijk in een straatput van de Torenstraat was gegooid, werd die grondig bekeken. Daar vonden we inderdaad een mes, dat is veiliggesteld voor nader sporenonderzoek. Wat de aanleiding van de ruzie en het steekincident was is vooralsnog onbekend en wordt onderzocht.  

]]>
In de boeien, aangehouden 51.6883436 5.307565500000001
Eindhoven - Politie zoekt getuigen van overval Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/politie-zoekt-getuigen-van-overval-eindhoven.html Wij zijn op zoek naar de dader van een overval op een winkel in Eindhoven. Weet jij meer van deze overval, dan horen we graag van je! nieuwsbericht Fri, 18 Sep 2020 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/politie-zoekt-getuigen-van-overval-eindhoven.html 2020-09-18T14:17:00Z Op donderdag 17 september 2020 iets voor de klok van 17.00 uur kwam er een melding binnen van een overval op de Primera  in het Winkelcentrum Woensel in Eindhoven. De collega’s die op de plaats van de overval arriveerden troffen daar winkelmedewerkers aan die behoorlijk aangeslagen en geëmotioneerd waren door het gebeuren.

De winkelmedewerkers vertelden dat er rond 17.00 uur een persoon zich ineens melde bij de balie. Een man vroeg om geld en om dit kracht bij te zetten dreigde hij met een steekwapen. Nadat de medewerker het geld uit de kassa aan de overvaller had geven vluchtte de overvaller de winkel uit in de richting van de Luxemburglaan. Een medewerker is nog achter de man aangegaan maar moest deze poging snel staken. Tijdens de vlucht van de overvaller voegde zich een persoon op de fiets bij hem. Wij vermoeden dat deze persoon op de fiets bij de overvaller hoorde.

Signalement overvaller

- licht getinte huidskleur
- circa 20/25 jaar oud
- 1.75/1.80 cm
- normaal postuur
- geen accent
- grijze hoodie, capuchon op
- zwarte Nike trainingsbroek
- grote zonnebril
- mondkapje
- plastic zak Jumbo
- witte schoenen

Tips?

Wij zijn erg geïnteresseerd in tips die ons op het spoor van de overvaller kunnen brengen. Heb jij iets gezien? Heb je misschien camerabeelden? Weet jij iets meer over de man op de fiets? Meld je dan via onderstaand tipformulier. Bellen kan uiteraard ook? Dat dan op 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000.

Aan de slachtoffers van de overval is slachtofferhulp aangeboden om heb te ondersteunen bij deze impactvolle gebeurtenis.

Wat doet de politie bij een overval?

Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Wij doen dat door inzet op aanhouding van de daders en de technische afhandeling van de zaak. Ook bij onze partners heeft de aanpak van overvallen prioriteit.

Diverse agenten worden door de meldkamer direct na de melding naar de plaats van de overval gestuurd en gestationeerd op de omliggende vluchtwegen. Als een politiehelikopter beschikbaar is, helpt deze vanuit de lucht bij de zoektocht naar de daders (de heli staat in direct contact met de meldkamer en geeft camerabeelden live door).

Om de kans op aanhouding van daders te vergroten, zetten wij ook de (social) media in. Via Burgernet, Twitter en redacties van webkranten vragen wij burgers informatie aan ons door te geven. Eventuele goede beelden van de overvallers worden zo snel mogelijk verspreid om hun identiteit te achterhalen. Burgers die onbekend willen blijven kunnen informatie doorbellen naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).Verder verzamelen agenten informatie via een buurtonderzoek en zorgt het team Forensische Opsporing voor het veiligstellen van sporen.

 

 

]]>
logo vest 51.46949919999999 5.4754527
Eindhoven - Twee aanhoudingen steekincident Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/2-aanhoudingen-steekincident-eindhoven.html De politie heeft vandaag 2 personen aangehouden voor hun betrokkenheid bij een steekincident op de Echternachlaan in Eindhoven op donderdagavond 17 september. nieuwsbericht Fri, 18 Sep 2020 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/2-aanhoudingen-steekincident-eindhoven.html 2020-09-18T12:02:00Z Rond 20:50 uur kregen wij een melding van een geweldsincident op de Echternachlaan in Eindhoven. Toen de collega’s op de locatie van het incident aankwamen troffen ze een man aan die gewond buiten op de stoep lag. De man gaf aan mishandeld te zijn naar aanleiding van een mogelijk conflict. Het was in eerste instantie onduidelijk wat zich had afgespeeld en hoe de man aan zijn verwondingen kwam.

De verwondingen waren dermate ernstig dat hij met een ambulance is vervoerd naar een ziekenhuis. In de daaropvolgende nacht hebben 2 personen zich gemeld bij het politiebureau in Eindhoven met de mededelingen dat zij betrokken bij het steekincident. Beide personen zijn daarop aangehouden en wij doen verder onderzoek naar hun rol. Beide verdachten zijn woonachtig in Schijndel in de leeftijd van 25 en 30 jaar oud. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

]]>
51.4753293 5.4769346
Liessel/Asten - Auto van sinds 1974 vermiste Astense vrienden niet aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/auto-van-sinds-1974-vermiste-astense-vrienden-niet-aangetroffen.html De zoektocht naar de twee sinds 1974 vermiste vrienden uit Asten heeft geen resultaat opgeleverd. nieuwsbericht Thu, 17 Sep 2020 17:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/auto-van-sinds-1974-vermiste-astense-vrienden-niet-aangetroffen.html 2020-09-17T17:48:00Z Vorige week dinsdag werd begonnen met de zoektocht naar het tweetal op het water van de Brink in Liessel. Dat zou in principe duren tot vrijdag 11 september. Omdat de werkzaamheden op met name de tweede locatie nogal tegen vielen liepen deze uit tot donderdagmiddag 17 september.

]]>
Toen werd duidelijk dat op beide onderzochte locaties in het water niet de auto van het vermiste tweetal lag. Op de eerste onderzochte locatie troffen we een grote opgerolde staalkabel aan. Op locatie twee een grote metalen balk. Eén en ander betekent uiteraard ook dat we geen stoffelijke resten meer hebben aangetroffen.

Wat de politie betreft is het onderzoek op de Brink nu definitief afgerond. Er zijn geen aanknopingspunten meer voor een verdere zoektocht.

]]>
De zoektocht op de Brink van de afgelopen twee weken had één doel: antwoorden geven op de vragen van de familie. Helaas moeten we constateren dat dat ondanks alle inspanningen niet gelukt is. Samen met hen vinden we dat een pijnlijke conclusie. Wij wensen hen dan ook veel sterkte.

]]>
51.4141759 5.821055
Helmond - Politie Peelland daagt jonge gamers uit https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland is één van de zes basisteams in het land die aan deze pilot meedoen. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html 2020-09-16T13:42:00Z Om als politie de politietaken uit te voeren is het belangrijk om in verbinding te zijn met de burgers. In de tijd waarin we leven is dit niet meer alleen het fysieke contact in de wijk maar speelt een groot gedeelte zich ook in de digitale wereld af. Belangrijk hierin is het contact met de jeugd. Een aantal collega’s in de Randstad is tijdens de coronaperiode gestart met gamen, om de jeugd binnen te houden en toch als politie met hen in verbinding te zijn. Uit de positieve ervaringen die hier tijdens de coronaperiode zijn opgedaan is besloten een landelijke pilot te starten.

Politie community
Collega Martijn is één van de vier aangewezen politiemensen van het team Peelland die gaat gamen. Hij vertelt dat ze voorlopig in de drie meest populaire spellen actief zullen zijn. “Dat zijn FIFA20, Call of Duty en Fortnite, maar wie weet is dat over een paar maanden wel heel anders.” Hij gaat verder: “Wij hebben een eigen PlayStation community aangemaakt onder de accountnaam Politie_Peelland en we dagen jeugdigen uit om het tegen ons op te nemen. We nodigen ze uit via onze bestaande social media accounts. Het is herkenbaar dat deze community van de politie is. Voordat je mee mag doen moet je instemmen met de gedrags- en spelregels die zijn opgesteld. Dus geen verrassingen of addertjes onder het gras voor de gamers die het tegen onze collega’s gaan opnemen. Ze weten met wie ze te maken hebben.”

Doel
Het doel van de pilot is om op een toegankelijke manier in contact te komen met jeugdigen die we tijdens de diensten in de wijk misschien niet tegen komen. Het is bekend dat er onder deze groep van alles speelt op het gebied van o.a. pesten, sexting, eenzaamheid, vragen over de politie enz. . Maar vaak zit hier ook veel (getuige)informatie over incidenten waar wij tijdens onze reguliere werkzaamheden mee te maken krijgen. “Ook hiervan zijn al voorbeelden bekend, “ zegt Martijn. “Collega’s die tijdens het gamen informatie kregen waarmee later incidenten voorkomen zijn. “

Digitaal buurtpleintje
De vier gamers van de politie Peelland gaan voorlopig per koppeltje twee uur in de week gamen. “Als we gamen, zitten we niet in de noodhulp maar worden we extra gepland. Zie het gamen als het digitale buurtpleintje waar we in verbinding proberen te zijn met de jeugd uit de wijk. Maar we houden tijdens het spelen zeker in de gaten wat er buiten aan de hand. Uiteraard springen we bij dringende noodzaak meteen in de auto en gaan we er op af.”  Martijn vertelt ook dat het niet zo is dat ze te pas en te onpas maar kunnen gaan zitten gamen tijdens hun dienst. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt. Alleen de vier aangewezen politiemensen spelen op afgesproken tijden.” Een vast moment in de week waarop de agenten actief zijn is er echter nog niet. Dat wordt elke week opnieuw bekeken. “Houd daarvoor vooral ons Instagram account - politie_helmond -  in de gaten, “besluit Martijn.

Positieve reacties van ouders
Afgelopen maandag werd het project afgetrapt en daar hielden de collega’s een heel goed gevoel aan over. “We hebben een hele hoop toffe reacties gekregen, niet in de laatste plaats van ouders die onze inzet enorm steunen. Het was natuurlijk nog allemaal wat zoeken, maar we hebben echt leuke chats met jeugdigen gehad, “ zegt Martijn enthousiast. “Over de reden van het project, over regels rondom vuurwerk rondom oud-op-nieuw en over hoe je bij de politie kunt komen, heel gevarieerd.”

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Uden - Gezocht - Diefstal fiets Drossaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-diefstal-fiets-drossaard.html Vrijdag 19 juni rond 20.15 uur is er aan de Drossaard een lichtblauwe elektrische fiets gestolen, van het merk Freebike Soho. De verdachte staat op camera. Herkent u hem? verdachte Wed, 16 Sep 2020 06:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-diefstal-fiets-drossaard.html 2020-09-16T06:41:00Z Die vrijdagavond gebeurde de diefstal ter hoogte van de fietsenstalling bij de Jumbo.
De politie is op zoek naar de man en vraagt getuigen zich te melden. Herkent u de dader of herinnert u zich de fiets ergens? Bel dan met 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
]]>
51.6627759 5.630756000000001
Eindhoven - Politie pakt man uit Helmond op voor brandstichting Moreelselaan Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/15/09-politie-pakt-man-uit-helmond-op-voor-brandstichting-moreelselaan-eindhoven.html De politie pakte vandaag een 18-jarige man uit Helmond op voor de brandstichting in een woning aan de Moreelselaan in Eindhoven. Hierbij raakte op dinsdag 21 juli een 16-jarige bewoner ernstig gewond. nieuwsbericht Tue, 15 Sep 2020 17:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/15/09-politie-pakt-man-uit-helmond-op-voor-brandstichting-moreelselaan-eindhoven.html 2020-09-15T17:12:00Z De politie startte direct een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) in verband met de ernst van het feit. In de woning verbleven ook de moeder en zus van het slachtoffer. Het opzettelijk stichten van brand in een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel oploopt is een zeer ernstig misdrijf.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek kwam de 18-jarige verdachte in beeld. Dat leidde vandaag tot zijn aanhouding in zijn woonplaats. Onder leiding van de rechter-commissaris is de woning van de verdachte doorzocht.  

De verdachte zal uitgebreid worden gehoord.

Lees hier ons eerdere bericht over deze zaak.

]]>
51.4285881 5.504883899999999