Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Tue, 19 Feb 2019 10:53:58 GMT 2019-02-19T10:53:58Z nl Oisterwijk - Winkeldief steekt beveiliger https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/19/08-winkeldief-steekt-beveiliger.html Twee beveiligers hebben bij een supermarkt aan het Fabriekspad een 36-jarige Tilburgse winkeldief aangehouden. De man verwonde een van de beveiligers met een schroevendraaier. nieuwsbericht Tue, 19 Feb 2019 08:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/19/08-winkeldief-steekt-beveiliger.html 2019-02-19T08:55:00Z De twee beveiligers wilden de verdachte op maandag 18 februari rond 17.15 uur bij de kassa controleren omdat ze het vermoeden hadden dat hij goederen uit de supermarkt had gestolen. De verdachte begon hen daarop te bedreigen met een schroevendraaier en zette het daarna op een lopen. De twee beveiligers gingen in de achtervolging en er ontstond net buiten de winkel een worsteling. Een van de beveiligers werd vervolgens gestoken door de man. Hij liep daarbij een oppervlakkige verwonding op. Ze wisten de man mee terug te nemen naar de winkel waar hij even later is overgedragen aan de politie. De beveiliger heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

 

]]>
51.5807823 5.191429900000003
Best - Lichaam onbekende man aangetroffen in recreatieplas https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-lichaam-onbekende-man-aangetroffen-in-recreatieplas.html Maandagochtend rond half elf troffen we op aanwijzing van een getuige het stoffelijk overschot van een man aan in recreatieplas Aquabest. Tot op dit moment is nog niet bekend wie de man is en wat hem het leven heeft gekost. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 15:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-lichaam-onbekende-man-aangetroffen-in-recreatieplas.html 2019-02-18T15:20:00Z Na het aantreffen van de man zijn wij direct gestart met een onderzoek naar de mogelijke toedracht hoe hij in het water terecht is gekomen. De man lag mogelijk al enkele dagen in het water. Het lichaam werd overgebracht naar een mortuarium en is daar verder onderzocht.  Voorlopig zijn uit ons onderzoek geen aanwijzingen gekomen die er op duiden dat de man het slachtoffer werd van een misdrijf. Het is echter nog wel te vroeg om dit helemaal uit te kunnen sluiten. De prioriteit is nu om erachter te komen wie de man is. Daarvoor gebruiken we onder andere zijn vingerafdrukken.

]]>
We kunnen niet uitsluiten dat van de man in de omgeving van de recreatieplas mogelijk spullen of kleding ligt. Mocht iemand zich herinneren iets te hebben zien liggen of als u in de komende tijd nog iets vindt, neem dan contact met ons op. Heeft u andere informatie die ons misschien op het spoor van zijn identiteit kan zetten horen we het ook graag. Datzelfde geldt natuurlijk ook  voor verdachte situaties nabij de recreatieplas, waarvan u met de kennis van nu vermoed dat het met de dood van de man te maken kan hebben.

Al uw informatie kunt u kwijt bij de recherche van het politieteam De Kempen via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
xx 51.4982957 5.438473899999963
Oost-Brabant - #Cybermonday - Kijk uit voor phishing! https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-cybermonday---kijk-uit-voor-phishing.html WhatsApp-fraude, phishing, malware; allemaal vormen van cybercriminaliteit waar we steeds meer mee te maken krijgen. De digitale wereld wordt alsmaar groter en criminelen zien steeds vaker kans om grote bedragen afhandig te maken bij slachtoffers. Om hier extra aandacht voor te vragen willen we iedere maand d.m.v. “Cybermonday” stilstaan bij een thema op het gebied van cybercriminaliteit. Aan de hand van tips hopen we mensen te kunnen behoeden voor dergelijke vormen van digitale oplichting. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-cybermonday---kijk-uit-voor-phishing.html 2019-02-18T14:34:00Z Met valse e-mails hengelen cybercriminelen naar persoonlijke gegevens (phishing), kwaadaardige software te verspreiden of je geld te laten betalen. Er wordt gevraagd in te loggen op een website die sprekend lijkt op die van bijvoorbeeld je bank. Als je inlogt worden je inloggegevens direct doorgestuurd en kunnen cybercriminelen met die gegevens je bankrekening plunderen.

Maar phishing wordt ook regelmatig telefonisch uitgevoerd. Men doet zich voor als een medewerker van de bank en geven aan dat er sprake is van een veiligheidsprobleem. Er wordt dan gevraagd naar je inloggegevens of je krijgt het verzoek om naar een bepaalde website te gaan waar je vervolgens in moet loggen met je persoonlijke gegevens. Ook hier gaat het om een nepsite.

]]>
Krijg je een e-mail die je niet vertrouwt? Let dan altijd op 4 belangrijke punten:

 • Aanhef - Is de mail persoonlijk aan u gericht?
 • Tekst - Kijk goed of er spelfouten in de tekst staan. Phishing mails staan vaak vol met spelfouten.
 • Inhoud - Moet je op een link klikken of inloggen? Bedrijven zullen je nooit vragen om door te klikken. Je wordt dan bijvoorbeeld doorgestuurd naar een malafide website waar malware op je computer wordt geïnstalleerd cybercriminelen zo bij uw gegevens kunnen. Of wordt er een aanbieding gedaan die te mooi is om waar te zijn? Kijk goed of het aannemelijk is wat ze bieden.
 • Afzender - Kijk goed naar de afzender van de mail. Krijg je een mail van no-reply@energie.ru. Dan is dit geen officiële afzender. Deze extensie is specifiek voor Rusland. Dit zal een energiebedrijf nooit gebruiken.
]]>
Voorkomen dat u slachtoffer wordt begint met het herkennen van valse e-mails en valse websites. Hieronder vind je de belangrijkste tips van de politie.

 1. Zorg voor goede beveiliging - Zorg er altijd voor dat de programma’s die je gebruikt up-to-date zijn. Dat geldt voor alle programma’s die je gebruikt, dus niet alleen de virusscanner. De meest recente versies beschermen vaak het beste tegen ‘bugs’ en lekken. Hiermee kan je voorkomen dat cybercriminelen malware proberen te installeren op je computer. Vergeet hierbij niet om ook je mobiele apparatuur te beschermen.
 2. Let op bijlagen - Kijk uit welke bijlagen je opent. Open deze niet als je de afzender niet kent. Dit kan een virus zijn.
 3. Openbare wifinetwerken. Openbare wifinetwerken zijn over het algemeen niet veilig. Log nooit in op deze netwerken.
 4. 2FA (two-factor-authentication) - Gebruik waar mogelijk een 2 stappen inlogmethode waarbij je na invoeren van je wachtwoord via sms of App een tweede code toegezonden krijgt waarmee je in kunt loggen.
 5. Kopen - Controleer van wie je iets koopt op het internet. Koop je iets van een particulier op Marktplaats, let dan bijvoorbeeld op hoelang deze persoon al lid is van Marktplaats. Koop je iets van een bedrijf, kijk dan of deze site een goede beoordeling krijgt.
 6. Betalen - Doe voorzichtig met betaalgegevens. Controleer het adres van de website en controleer ook of een site echt van een bank is. Houd toegangscodes voor jezelf en verzend geen gevoelige informatie - zoals creditcardgegevens - via e-mail.
 7. Sterk Wachtwoord - Gebruik niet steeds dezelfde en te gemakkelijke wachtwoorden De naam van je favoriete huisdier kan bijvoorbeeld makkelijk en snel geraden worden. Gebruik voor elke website een ander wachtwoord. Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat zolang mogelijk is. Een wachtwoordzin in combinatie met vreemde tekens werkt op dit moment het beste. Geef je wachtwoord ook nooit aan iemand anders. Mocht je dit al gedaan hebben, verander dan je wachtwoord. Maak daarnaast gebruik van een wachtwoordmanager. Zo hoef je niet voor iedere website je wachtwoord te onthouden.
 8. Websites - Controleer of de URL begint met https, waarbij de 's' staat voor 'secure'. Bij moderne browsers is deze extra beveiligde verbinding ook zichtbaar gemaakt door een groene adresbalk.
]]>
Kijk voor meer informatie over het voorkomen van phishing op www.fraudehelpdesk.nl of www.hetccv.nl

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Oost-Brabant - '#Cybermonday' - Kijk uit voor phishing! https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-cybermonday---kijk-uit-voor-phising.html WhatsApp-fraude, phishing, malware; allemaal vormen van cybercriminaliteit waar we steeds meer mee te maken krijgen. De digitale wereld wordt alsmaar groter en criminelen zien steeds vaker kans om grote bedragen afhandig te maken bij slachtoffers. Om hier extra aandacht voor te vragen willen we iedere maand d.m.v. “Cybermonday” stilstaan bij een thema op het gebied van cybercriminaliteit. Aan de hand van tips hopen we mensen te kunnen behoeden voor dergelijke vormen van digitale oplichting. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 11:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-cybermonday---kijk-uit-voor-phising.html 2019-02-18T11:50:00Z Met valse e-mails hengelen cybercriminelen naar persoonlijke gegevens (phishing), kwaadaardige software te verspreiden of je geld te laten betalen. Er wordt gevraagd in te loggen op een website die sprekend lijkt op die van bijvoorbeeld je bank. Als je inlogt worden je inloggegevens direct doorgestuurd en kunnen cybercriminelen met die gegevens je bankrekening plunderen.

Maar phishing wordt ook regelmatig telefonisch uitgevoerd. Men doet zich voor als een medewerker van de bank en geven aan dat er sprake is van een veiligheidsprobleem. Er wordt dan gevraagd naar je inloggegevens of je krijgt het verzoek om naar een bepaalde website te gaan waar je vervolgens in moet loggen met je persoonlijke gegevens. Ook hier gaat het om een nepsite.

]]>
Krijg je een e-mail die je niet vertrouwt? Let dan altijd op 4 belangrijke punten:

 • Aanhef - Is de mail persoonlijk aan u gericht?
 • Tekst - Kijk goed of er spelfouten in de tekst staan. Phishing mails staan vaak vol met spelfouten.
 • Inhoud - Moet je op een link klikken of inloggen? Bedrijven zullen je nooit vragen om door te klikken. Je wordt dan bijvoorbeeld doorgestuurd naar een malafide website waar malware op je computer wordt geïnstalleerd cybercriminelen zo bij uw gegevens kunnen. Of wordt er een aanbieding gedaan die te mooi is om waar te zijn? Kijk goed of het aannemelijk is wat ze bieden.
 • Afzender - Kijk goed naar de afzender van de mail. Krijg je een mail van no-reply@energie.ru. Dan is dit geen officiële afzender. Deze extensie is specifiek voor Rusland. Dit zal een energiebedrijf nooit gebruiken.
]]>
Voorkomen dat u slachtoffer wordt begint met het herkennen van valse e-mails en valse websites. Hieronder vind je de belangrijkste tips van de politie.

 1. Zorg voor goede beveiliging - Zorg er altijd voor dat de programma’s die je gebruikt up-to-date zijn. Dat geldt voor alle programma’s die je gebruikt, dus niet alleen de virusscanner. De meest recente versies beschermen vaak het beste tegen ‘bugs’ en lekken. Hiermee kan je voorkomen dat cybercriminelen malware proberen te installeren op je computer. Vergeet hierbij niet om ook je mobiele apparatuur te beschermen.
 2. Let op bijlagen - Kijk uit welke bijlagen je opent. Open deze niet als je de afzender niet kent. Dit kan een virus zijn.
 3. Openbare wifinetwerken. Openbare wifinetwerken zijn over het algemeen niet veilig. Log nooit in op deze netwerken.
 4. 2FA (two-factor-authentication) - Gebruik waar mogelijk een 2 stappen inlogmethode waarbij je na invoeren van je wachtwoord via sms of App een tweede code toegezonden krijgt waarmee je in kunt loggen.
 5. Kopen - Controleer van wie je iets koopt op het internet. Koop je iets van een particulier op Marktplaats, let dan bijvoorbeeld op hoelang deze persoon al lid is van Marktplaats. Koop je iets van een bedrijf, kijk dan of deze site een goede beoordeling krijgt.
 6. Betalen - Doe voorzichtig met betaalgegevens. Controleer het adres van de website en controleer ook of een site echt van een bank is. Houd toegangscodes voor jezelf en verzend geen gevoelige informatie - zoals creditcardgegevens - via e-mail.
 7. Sterk Wachtwoord - Gebruik niet steeds dezelfde en te gemakkelijke wachtwoorden De naam van je favoriete huisdier kan bijvoorbeeld makkelijk en snel geraden worden. Gebruik voor elke website een ander wachtwoord. Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat zolang mogelijk is. Een wachtwoordzin in combinatie met vreemde tekens werkt op dit moment het beste. Geef je wachtwoord ook nooit aan iemand anders. Mocht je dit al gedaan hebben, verander dan je wachtwoord. Maak daarnaast gebruik van een wachtwoordmanager. Zo hoef je niet voor iedere website je wachtwoord te onthouden.
 8. Websites - Controleer of de URL begint met https, waarbij de 's' staat voor 'secure'. Bij moderne browsers is deze extra beveiligde verbinding ook zichtbaar gemaakt door een groene adresbalk.
]]>
Kijk voor meer informatie over het voorkomen van phishing op www.fraudehelpdesk.nl of www.hetccv.nl

]]>
cybermonday 51.44164199999999 5.469722499999989
Venray - Gezocht - Verdachte diefstal drogisterij gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/verdachte-diefstal-drogisterij.html In een maand tijd worden bij een drogisterij in Venray twee maal cosmetische producten gestolen. De diefstal lijkt beide keren door eenzelfde verdachte te zijn gepleegd. In het onderzoek naar de diefstal is de politie op zoek naar de identiteit van de verdachte. verdachte Mon, 18 Feb 2019 11:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/verdachte-diefstal-drogisterij.html 2019-02-18T11:04:00Z Op vrijdag 7 december 2018 steelt de verdachte rond 11.30 uur cosmetica bij een drogisterij aan de Grotestraat. Een maand later, op woensdag 9 januari om 15.15 uur, lijkt deze verdachte wederom toe te slaan. Ook ditmaal worden er cosmetische producten gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en wil graag weten wie de verdachte is. 

]]>
 • Wie herkent deze verdachte?
 • Wie kan meer vertellen over de verblijfplaats van deze verdachte?
 • Wie heeft er meer informatie over een of beide diefstallen?
 • Neem contact op met  de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  ]]>
  titel]]> ]]>
  Wie kent deze verdachte? Wie herkent deze verdachte? Wie herkent deze verdachte? 51.5259268 5.9756508000000395
  Eindhoven-Veldhoven - Gesignaleerde Pool crasht met gestolen auto na korte achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-gesignaleerde-pool-crasht-met-gestolen-auto-na-korte-achtervolging.html Een 35-jarige Poolse inwoner van Oss raakte zondagavond gewond nadat hij met een gestolen auto op de Meerenakkerweg crashte. Hij was er met hoge snelheid vandoor gegaan toen agenten hem wilden aanhouden. nieuwsbericht Mon, 18 Feb 2019 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/18/09-gesignaleerde-pool-crasht-met-gestolen-auto-na-korte-achtervolging.html 2019-02-18T10:43:00Z Het kenteken van de auto, die op 4 januari bij een woninginbraak in Oss was weggenomen, werd in de loop van zondag meerdere keren door een zgn. ANPR installatie in Eindhoven gesignaleerd. Na een nieuw signaal zagen agenten de auto uiteindelijk rond half elf rijden op de Pastoriestraat. In afwachting van assisterende eenheden bleven zij achter de auto aanrijden tot aan de Marconilaan. Daar werd geprobeerd de bestuurder tot stoppen te dwingen, maar hij wist te ontkomen. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid, oplopend tot zo’n 140 km/uur, vervolgens via de Beukenlaan, Botenlaan en Limburglaan naar Meerenakkerweg in Veldhoven. Daar crashte hij op de rotonde met de Beemdweg tegen een boom.

  ]]>
  De bestuurder raakte gewond en werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Hij wordt verdacht van heling van de auto, maar ook is het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol was. De man weigerde echter medewerking aan een bloedtest. Uiteraard worden hem ook het negeren van een stopteken en zijn gevaarlijke rijgedrag aangerekend. Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek verder ook dat hij door de Poolse autoriteiten gezocht wordt.

  ]]>
  Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval wordt in het kader van de objectiviteit gedaan door verkeerspecialisten van een andere politie-eenheid. De aangehouden verdachte wordt voorlopig in het ziekenhuis bewaakt en wordt zo snel mogelijk verhoord.

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 51.4307412 5.426062699999989
  Moergestel, Eindhoven, Nieuwegein, Arnhem - Gezocht - Diefstal pinpas en landelijke pinfraude https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/08-diefstal-pinpas-en-landelijke-pinfraude.html Van aan hoogbejaarde mevrouw wordt de pinpas gestolen, vermoedelijk door een vrouw die met een smoesje haar woning binnen kwam. In de dagen die daarop volgen wordt met deze pas voor veel geld spullen gekocht. verdachte Mon, 18 Feb 2019 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/februari/08-diefstal-pinpas-en-landelijke-pinfraude.html 2019-02-18T10:32:00Z Het 89 jarige slachtoffer woont zelfstandig in een appartement aan de Raadhuisstraat  in Moergestel. Op zaterdag 15 december ontdekte ze dat haar pinpas uit haar portemonnee was verdwenen. Bleek  dat er tussen 5 en 16 december een groot geldbedrag was gepind. Het slachtoffer herinnerde zich dat ze op dinsdag 4 december bezoek had gehad van een vrouw die zei dat ze de ramen en kranen kwam controleren. Deze vrouw kwam betrouwbaar op het slachtoffer over. Zij had een aantal dingen bekeken in de woning en zelfs  koffie gedronken. Hierna ging de vrouw weg en zei dat ze terug zou komen. Ze bleef echter weg. Mogelijk heeft die dame de pinpas ontvreemd. In de daar opvolgende periode werd door verschillende vrouwen op diverse data en plaatsen gepind met de gestolen pas.

  De pintransacties vonden plaats op diverse plaatsen in het land. In Bureau Brabant laten  we beelden zien van transacties in Nieuwegein, Eindhoven en Arnhem. Er werden met de pinpas van de vrouw voor veel geld aan goederen, kleding en zelfs dagelijkse boodschappen aangeschaft.  

  ]]>
  Wie herkent de getoonde personen op de beelden?
  Wie kan iets zeggen over hun identiteit en verblijfplaats?

  ]]>
  ]]>
  51.54628719999999 5.170931099999962
  Tilburg/Boxtel - Politie houdt oplichtende autodief aan https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/17/09-politie-houdt-oplichtende-autodief-aan.html Nadat een 18-jarige jongen met een valse identiteit een garagebedrijf in Tilburg oplichtte, liep hij vrijdagavond 15 februari in Boxtel tegen de lamp. Hij probeerde daar dezelfde truc uit te halen bij een ander garagebedrijf. nieuwsbericht Sun, 17 Feb 2019 06:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/17/09-politie-houdt-oplichtende-autodief-aan.html 2019-02-17T06:53:00Z De jongeman wist op 12 februari een garagehouder in Tilburg om de tuin te leiden. Hij meldde zich daar voor een proefrit met een auto, maar gaf een vals identiteitsbewijs af. De man keerde niet meer terug van zijn proefrit en de eigenaar deed uiteindelijk aangifte bij de politie. De gestolen auto werd op 14 februari terug gevonden in een weiland in Boxtel.

  ]]>
  Vrijdagavond 15 februari kreeg de politie een melding van een garagebedrijf in Boxtel: een jongeman wilde daar een proefrit maken, maar de eigenaar vertrouwde zijn verhaal en identiteitsbewijs niet. Toen de jongen de politie zag, rende hij er direct vandoor. Te voet was hij duidelijk minder snel dan in een gestolen voertuig, want de collega’s konden hem al snel inrekenen. Hij werd aangehouden voor diefstal en identiteitsfraude. Inmiddels is uit verder onderzoek gebleken dat hij ook verdacht wordt van oplichting. Hij zou via Marktplaats een telefoon hebben afgenomen van een verkoper in Esch. De telefoon werd nooit betaald. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

  ]]>
  De politie sluit niet uit dat er nog andere mensen slachtoffer zijn geworden van de ‘truc’ van deze oplichter. Herkent u het verhaal? Neem dan contact met op met de politie in Boxtel via 0900-8844.

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 51.601437 5.31217730000003
  Weert - Getuigen supermarktoverval gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/10-getuigen-supermarktoverval-gezocht.html Rond 20.00 uur is donderdagavond een supermarkt op het Sint Jobplein overvallen. Onder dreiging van een vuurwapen werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Bij de overval raakte niemand gewond. nieuwsbericht Fri, 15 Feb 2019 12:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/15/10-getuigen-supermarktoverval-gezocht.html 2019-02-15T12:47:00Z Signalement verdachte
  Meteen na de overval werd via burgernet de hulp van het publiek ingeschakeld. Daarbij werd het signalement van de verdachte verspreid. Dit luidt als volgt: man, ongeveer 1.60 meter lang, stevig postuur, droeg gezichtsbedekkende kleding, een overwegend witte sjaal met bruine en zwarte strepen in de lengte en een zwarte jas. Daarnaast droeg hij dunne, zwarte sporthandschoenen.

  Meld informatie
  In het kader van het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen. Eventuele getuigen die de man voor, tijdens of na de overval gezien hebben, worden verzocht zich te melden. Zij kunnen telefonisch contact opnemen via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem). 
   

   

  ]]>
  51.2439415 5.714222199999995
  Oirschot - Getuigen brandstichting woning gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/09-getuigen-brandstichting-woning-gezocht.html In een woning aan de Moriaan in Oirschot ontstond dinsdagavond 12 februari brand. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en wil in contact komen met getuigen. nieuwsbericht Wed, 13 Feb 2019 17:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/09-getuigen-brandstichting-woning-gezocht.html 2019-02-13T17:13:00Z De brand in de woning ontstond dinsdagavond kort na 23.00 uur en lijkt begonnen te zijn op het balkon van de woning. De bewoners konden op tijd buiten komen en raakten niet gewond. Het pand liep dusdanige schade op dat het gezin nu niet terug kan naar hun huis. De bewoners verblijven voor nu op een andere locatie.

  Onderzoek
  De forensische recherche deed in de loop van de dag uitgebreid onderzoek naar specifieke details in en om het pand die de oorzaak van de brand kunnen verklaren. Hierbij werd ook een speciale speurhond ingezet die getraind is voor sporenonderzoek bij branden. Op basis van de tot nu toe verzamelde informatie gaan we ervan uit dat de woning in brand is gestoken. Hoe, waarom en door wie wordt onderzocht. We houden er rekening mee dat een zakelijk conflict hieraan ten grondslag kan liggen. Het onderzoek is in volle gang.

  Getuigen
  We vragen getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze brandstichting verband kan houden om informatie te delen. Ook mensen die misschien bewakingsbeelden hebben en in de directe omgeving wonen, vragen wij om deze met ons te delen. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het is ook mogelijk om online tips en beeldmateriaal te delen. Dat kan via onderstaand tipformulier. 

  ]]>
  Detailopname surveillancewagen 51.50177100000001 5.308244400000035