Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Sat, 24 Jul 2021 11:14:40 GMT 2021-07-24T11:14:40Z nl Eindhoven - Politie maakt eind aan schermutselingen op Stadhuisplein https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/24/09-politie-maakt-eind-aan-schermutselingen-op-stadhuisplein.html De politie heeft vrijdagnacht rond 0.45 uur een einde gemaakt aan schermutselingen op het Stadhuisplein in Eindhoven. De ongeregeldheden werden veroorzaakt door enkele jongeren. Sat, 24 Jul 2021 02:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/24/09-politie-maakt-eind-aan-schermutselingen-op-stadhuisplein.html 2021-07-24T02:47:00Z Rond middernacht ontstond op het Stadhuisplein een demonstratie van tientallen horecaondernemers en medewerkers. Dit protest verliep verder vreedzaam. Wel trok het de aandacht van het jongere uitgaanspubliek dat nog in de stad was na de sluiting van de horeca. Uiteraard was ook de politie in het centrum om een oogje in het zeil te houden.

Klap

Toen één van de jongeren werd aangesproken omdat hij aan het wildplassen was, ging deze er vandoor. De agenten wisten hem echter te achterhalen en wilden hem vervolgens aanhouden. Daarop sloeg de stemming onder de jongeren om en keerde een deel zich tegen de politie. Enkele jongeren wilden de aanhouding verhinderen en één collega liep daarbij een klap op.

Daarop werd de assistentie ingeroepen van meerdere collega’s die bezig waren met de noodhulp in de stad. Met een gezamenlijk optreden wisten deze de jongeren van het Stadhuisplein te verwijderen en keerde de rust weer terug. Er zijn enkele jongeren aangehouden voor het beletten belemmeren van politiemedewerkers.

De demonstrerende horecaondernemers en hun medewerkers hadden in de tussentijd zelf besloten om hun demonstratie te beëindigen.

]]>
51.43523186 5.48023769
Boekelo / Nuenen - Twee verdachten aangehouden bij groot drugslab in Boekelo https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html Twee mannen (31 en 44 jaar) zijn gisteravond in Boekelo aangehouden bij een groot crystal meth-lab. De hoofdverdachte, een 31-jarige man uit Geldrop, wordt verdacht van drugshandel en het produceren van harddrugs. Fri, 23 Jul 2021 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html 2021-07-23T09:58:00Z Vorig jaar juni kwam de politie de hoofdverdachte op het spoor nadat er in Nuenen een lab werd aangetroffen dat niet meer in werking was. Daarna zijn we een uitgebreid onderzoek opgestart. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Politieactie
Gisterenmiddag vond op verschillende plekken in het land een actie plaats. Zo werd het drugslab in Boekelo ontmanteld, een woning in Groningen doorzocht en een garagebox in Nistelrode bekeken. 

In een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo vonden we een volledig in werking crystal meth-lab. Hier lag zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel. Deze werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij het lab werden de verdachten aangehouden.

Waardevolle spullen
Van de woning in Groningen werd door de hoofdverdachte regelmatig gebruik gemaakt. Daar hebben we waardevolle spullen afgepakt. Tot slot werden in de garagebox in Nistelrode meerdere materialen aangetroffen voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

De politie is uiteindelijk tot in de nacht bezig geweest om het lab te ontmantelen en de spullen in beslag te nemen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Gevaarlijk
De productie van drugs is gevaarlijk voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld.

Hebt u het idee dat er in uw buurt een drugslab zit? Ziet u verdachte auto’s of mensen bij een schuur of loods? Bel altijd de politie! Dat kan via 0900-8844, maar als u anoniem wilt blijven kun u ook bellen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
52.20808099 6.80253401
Oisterwijk - Vijftienjarige jongen bedreigd, beroofd en mishandeld https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/08-vijftienjarige-jonden-bedreigd-beroofd-en-mishandeld.html De politie doet onderzoek naar een straatroof aan de Bedrijfsweg. Een 15-jarige jongen werd daar bedreigd, mishandeld en beroofd. Wed, 21 Jul 2021 11:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/08-vijftienjarige-jonden-bedreigd-beroofd-en-mishandeld.html 2021-07-21T11:51:00Z De jongen was dinsdagavond 20 juli rond 21.40 uur op zijn fiets op weg naar huis toen hij op de Bedrijfsweg, ter hoogte van Kerkhovensestraat, werd overvallen door een gemaskerde man. Hij werd bedreigd, mishandeld en moest waardevolle spullen afgeven. Het slachtoffer fietste vervolgens weg en heeft thuis de politie gewaarschuwd. Die hebben bij de jongen thuis aangifte opgenomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de beroving.

 

Getuigen

Mocht u iets gezien of gehoor d hebben in de omgeving van de Bedrijfsweg, neem dan contact op met de politie via 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.58706887 5.18326179
Budel/Dommelen - Grote publiciteitscampagne coldcase Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/20/09-grote-publiciteitscampagne-rondom-coldcase-wies-hensen-uit-budel.html In de ochtend van woensdag 30 augustus 1989 vinden voorbijgangers in een droge sloot aan de Loonderweg in Dommelen het lichaam van een dode vrouw. Het gaat om de 32-jarige Wies Hensen uit Budel, die de avond daarvoor op de kermis in haar woonplaats Budel voor het laatst is gezien. Zij is het slachtoffer van een misdrijf. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader of zijn de daders nooit gevonden. Reden genoeg voor een grote publiciteitscampagne waarin we een uniek middel voor het eerst gaan inzetten en nieuwe informatie delen. Tue, 20 Jul 2021 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/20/09-grote-publiciteitscampagne-rondom-coldcase-wies-hensen-uit-budel.html 2021-07-20T08:00:00Z De publiciteitscampagne spitst zich toe op de periode rondom de dag en de plaats waar Wies in 1989 is verdwenen, de week van de kermis in Budel in het laatste weekend van augustus. Het coldcaseteam van de politie Oost-Brabant en het Openbaar Ministerie vragen in die week op diverse manieren landelijk en regionaal aandacht voor de zaak. De campagne richt zich op iedereen die informatie heeft of denkt te hebben over de omstandigheden rond het overlijden van Wies Hensen. Want er moeten mensen zijn die meer weten over haar dood. Al vanaf het moment dat het lichaam van Wies werd gevonden, is er erg veel onderzoek gedaan. Er is in het verleden een aantal mannen opgepakt dat verdacht werd van betrokkenheid bij haar dood. Deze mannen zijn echter geen verdachten meer in deze zaak. Dat betekent dat de degenen die verantwoordelijk zijn voor haar dood nog vrij rondlopen. Alleen al voor haar nabestaanden en vrienden uit die tijd moet er duidelijkheid komen in deze zaak.

VR-weergave van plaats delict

In de zoektocht naar de dader of daders heeft de politie met toestemming van het Openbaar Ministerie besloten een uniek middel in te zetten dat in Nederland nog niet eerder is toegepast om burgers te betrekken bij een opsporingsonderzoek. De plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, wordt zorgvuldig nagebootst en met 360’ fotoapparatuur gereconstrueerd. Aan de hand van een forensisch rechercheur kun je door een VR-bril deze plek zien en kijken welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek. Deze VR-weergave kunnen mensen bekijken bij het Mobile Media Lab van de politie, die daar tijdens de kermisdagen in Budel te vinden is. Er worden dan ook onderzoeksvragen gesteld aan het publiek. Oók als de kermis onverhoopt wordt afgelast reist het Mobile Media Lab af naar Budel. Doel van deze VR-weergave is dat mensen aan de hand van hun ervaring met aanwijzingen en tips komen die helpen om het misdrijf op te lossen.

Gesprek van de dag

De campagne wordt de komende tijd voorbereid en we komen daar in de genoemde periode, tussen ongeveer 23 augustus en 1 september, mee naar buiten. We zullen dan ook nieuwe informatie over de zaak delen. De dood van Wies Hensen heeft de politie nooit losgelaten en door dit offensief hopen we dat het in Budel en omgeving, ruim dertig jaar na dato, opnieuw het gesprek van de dag zal worden waardoor tips en aanwijzingen naar boven zullen komen.

Meer informatie of tippen

Het kan zijn dat er mensen zijn die nu al informatie met ons willen delen. Dat kan natuurlijk altijd en schroom ook niet om dat te doen. Neem dan contact op met de collega’s van het coldcaseteam van Oost-Brabant via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 en eventueel anoniem kunt u tippen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Op de webpagina www.politie.nl/wieshensen vind u meer informatie over deze coldcase, waar ook de mogelijkheid is om een tipformulier in te vullen. Deze pagina zullen we in de loop van de campagne steeds vullen met aanvullende informatie.

]]>
51.27575078 5.59515081
Budel/Dommelen - Gezocht - Dood van Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html [UPDATE: Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot te Dommelen/ Valkenswaard. Wies werd naakt aangetroffen en bleek door verwurging/verstikking om het leven te zijn gebracht. De zaak is tot op de dag van vandaag niet opgtelost. Met een grote publiekscampagne in augustus probeert het coldcase team van de eenheid Oost-Brabant alsnog tot een dader of daders te komen.] Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. dossier Sun, 18 Jul 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html 2021-07-18T22:00:00Z Plaats delict Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 51.36512316 5.42805457 Vermist - Keano Burhenne https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2021/juli/keano-burhenne.html De 14-jarige Keano uit Heibloem is sinds zondag 11 juli 2021, omstreeks 20.00 uur vermist. vermistkind Thu, 15 Jul 2021 09:29:08 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2021/juli/keano-burhenne.html 2021-07-15T09:29:08Z Keano is het laatst gezien op de Stationsstraat te Deurne in het gezelschap van de tevens vermiste 11-jarige Djovanny Willemse (zie onder). Keano draagt een spijkerjas, lichtkleurig shirt en een korte broek.

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtMannaamKeano Burhenne]]>
51.29926474 5.90656516
Vermist - Djovanny Willemse https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2021/juli/djovanny-willemse.html De 11-jarige Gjovanny Willemse uit Heibloem is sinds zondag 11 juli 2021, omstreeks 20.00 uur vermist. vermistkind Thu, 15 Jul 2021 09:28:49 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2021/juli/djovanny-willemse.html 2021-07-15T09:28:49Z Gjovanny is het laatst gezien op de Stationsstraat te Deurne in het gezelschap van de tevens vermiste 14-jarige Keano Burhenne (zie onder). Willemse is brildragend, draagt een zwemshort en een lichtkleurig shirt.

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtMannaamGjovanny]]>
51.29926474 5.90656516
Uden - Gezocht - Diefstal geld offerblok https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/09-diefstal-geld-offerblok.html De afgelopen maanden werd er meerdere keren geld gestolen uit het offerblok van de Kruisherenkapel aan het Lieve Vrouwenplein. Gelukkig hangt daar een camera en staat de verdachte op beeld. verdachte Wed, 14 Jul 2021 07:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/09-diefstal-geld-offerblok.html 2021-07-14T07:01:00Z Wie is deze man?

]]>
]]>
51.66144685 5.6100208
Bladel - Man in eigen woning beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/09-man-in-eigen-woning-beroofd.html Halverwege de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding dat de bewoner van een huis aan het Albrecht Rodenbachplein thuis was beroofd. De twee daders waren er vandoor en ze zijn vooralsnog voortvluchtig. De politie is naar ze op zoek en doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Mon, 12 Jul 2021 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/09-man-in-eigen-woning-beroofd.html 2021-07-12T09:25:00Z De daders wisten aan het begin van de nacht de woning binnen te komen. Ze overmeesterden de bewoner en mishandelden hem. De mannen doorzochten de hele woning en daaruit namen ze onder andere geld, enkele sloffen sigaretten en een horloge mee. Ze gingen er vervolgens vandoor en lieten de bewoner ontredderd achter. Het slachtoffer wist alarm te slaan en de gealarmeerde politie startte direct een onderzoek naar de daders. Het tweetal werd niet meer aangetroffen. In de omgeving van de woning van het slachtoffer werd wel een onbeheerde fiets aangetroffen, waarvan wordt onderzocht of die mogelijk door de daders is achtergelaten.

Getuigen en camerabeelden
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die beschikken over camerabeelden van de omgeving waarop mogelijk iets te zien is wat het onderzoeksteam kan helpen. Hebt u iets gezien of gehoord op of in de buurt van het Albrecht Rodenbachplein tussen ongeveer middernacht en half drie? Beschikt u over een bewakingscamera en is er op de beelden iets te zien? Misschien twee mannen in combinatie een fiets? Neem dan contact op met de districtsrecherche in Eindhoven via het landelijk politienummer 0900-8844. Als u meer weet over deze zaak of over de mogelijke daders kunt u uw informatie ook delen via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000.

]]>
51.37364084 5.21828221
Best - Verdachte aangehouden voor steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html We hielden zaterdagavond een 25-jarige man aan als verdachte van een steekincident. Het incident vond plaats op zaterdagavond rond 19.00 uur in een locatie voor tijdelijke huisvesting aan de IBCweg in Best. Sun, 11 Jul 2021 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html 2021-07-11T08:16:00Z Twee bewoners kregen het daar rond dat tijdstip met elkaar aan de stok. De exacte aanleiding voor de ruzie is niet bekend. De onenigheid escaleerde op een zeker moment en daarbij werd een 29-jarige bewoner gestoken in zijn arm. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen.

Toen op de locatie kwamen was de verdachte niet meer aanwezig. Er is door ons onderzoek verricht en enkele bewijzen werden veilig gesteld voor verder onderzoek. Uiteindelijk kon de verdachte enkele uren later worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
51.51365335 5.39646732