Alle berichten | Eindhoven e.o. | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/streken/eindhoven-en-omstreken.xml RSS-feed van de stad Eindhoven en de wijde omtrek nl Mon, 17 Jan 2022 01:12:10 GMT 2022-01-17T01:12:10Z nl Eindhoven/'s-Hertogenbosch - Mannen aangehouden voor handel in drugs https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/mannen-aangehouden-voor-handel-in-drugs.html We hielden donderdag 13 januari twee mannen aan voor de handel in en productie van drugs. Fri, 14 Jan 2022 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/mannen-aangehouden-voor-handel-in-drugs.html 2022-01-14T14:48:00Z De politie in Eindhoven draaide al wat langere tijd een onderzoek naar een 31-jarige man uit Polen die in de stad verbleef. Toen deze man donderdag zijn auto pakte en vertrok werd hij dan ook gevolgd door collega’s. Deze zagen hem uiteindelijk met enkele tassen een huis in ’s-Hertogenbosch binnen gaan en later met een andere tas weer naar buiten komen.

De man kreeg even later op de snelweg A2 een stopteken en bij een doorzoeking van zijn wagen werd de tas aangetroffen. Daarin bleken enkele kilo’s amfetamine te zitten. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Hennep

Daarop werd besloten om ook enkele doorzoekingen te doen. Onder andere in de woning in Eindhoven waar de verdachte tijdelijk verbleef en het huis in ‘s-Hertogenbosch waar hij eerder naar binnen was gegaan. In Eindhoven werd niets aangetroffen. In de woning in ’s-Hertogenbosch vonden de collega’s in een afgesloten kamer een kleine hennepkwekerij met ongeveer 20 planten. Ook werden enkele liters vloeistof aangetroffen. Dit betreft mogelijk amfetamineolie en wordt verder onderzocht. In het huis werd een 37-jarige man aangehouden.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
51.45016172 5.45853552
Oost-Brabant - Auto bekrassende fietser met hondje in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/09-beelden-van-auto-bekrassende-fietser-met-hondje-in-bureau-brabant.html Aanstaande maandag 17 januari in Bureau Brabant beelden van een man die we verdenken van meerdere vernielingen van auto’s in verschillende plaatsen. Wie is deze fietser met een hondje achterop? Verder besteden we weer nadrukkelijk aandacht aan een aantal spoofing zaken die binnen de eenheid Oost-Brabant spelen. Help ons mee deze oplichters te vinden. Fri, 14 Jan 2022 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/09-beelden-van-auto-bekrassende-fietser-met-hondje-in-bureau-brabant.html 2022-01-14T10:31:00Z Vernielingen van auto’s
Vanwege een reeks vernielingen, waarvan wij denken dat die door één en dezelfde dader zijn gedaan, zijn we voor de eerste zaak in drie plaatsen: Rosmalen, Schijndel en St Michielsgestel. We hebben beelden, helaas niet van alle vernielingen, maar hopelijk voldoende om de man te kunnen vinden.
De man komt op donderdag 2 december rond 19.00 uur aan fietsen op een locatie in Rosmalen met een zwarte bak achterop zijn fiets. En die bak zit een hondje. Dat is op zijn minst opmerkelijk en kan iemand zeker iets zeggen over wie dit zou kunnen zijn. De dader is een lange man van zo’n 1.95m. Er blijkt later een diepe kras in de auto van het slachtoffer te zitten. Wij verdenken de man van nog veel meer van dit soort vernielingen, onder andere in Schijndel en St. Michielsgestel. Wie is hij en wat bezielt hem? Misschien zijn er ook wel meer beelden die kunnen helpen bij het vinden van deze man. Hebt u beelden? Deel die dan met ons!

Spoofing
Opnieuw besteden we aandacht aan spoofing. Oftewel criminelen die zich voordoen als bankmedewerkers en met gladde en overtuigende praatjes hun, vaak oudere, slachtoffers de bankpas en –bankgegevens afhandig weten te maken. Met alle gevolgen van dien. Bankrekeningen worden geplunderd en de slachtoffers zijn vaak in één klap duizenden euro’s armer. We tonen beelden van verdachten die in Venhorst, St. Anthonis, Oost-West en Middelbeers en Heeze hun slag sloegen. Wie herkent de mannen op de beelden? We blijven waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Trap er niet in! Banken vragen u nooit om bankgegevens, laat staan om pincodes; nooit en te nimmer! Bankmedewerkers komen nooit aan huis om een bankpas op te halen. Criminelen hebben het vaak gemunt op ouderen. Waarschuw daarom uw ouders, grootouders of andere ouderen uit uw omgeving om alert te zijn en er niet in te trappen. Kijk maandag naar Bureau Brabant om ons te helpen om deze oplichters te vinden.

Diefstal bromfiets
We tonen beelden van een bromfietsdief in Veldhoven. Hij staat er goed op, dus iemand moet hem herkennen! Wie is hij?

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.

]]>
51.72450806 5.37965899
's-Hertogenbosch - Gezocht - Aanranding - Centraal Station - Den Bosch https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/09-vrouw-belaagd-in-trein---centraal-station---den-bosch.html De politie is op zoek naar deze man. Hij wordt ervan verdacht een vrouw onzedelijk te hebben betast in een trein op het station in Den Bosch. verdachte Thu, 13 Jan 2022 14:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/09-vrouw-belaagd-in-trein---centraal-station---den-bosch.html 2022-01-13T14:22:00Z De vrouw wist zich flink te verweren waardoor de man viel, snel zijn vouwfiets pakte en er weer vandoor ging. Nou hangen er behoorlijk wat camera’s op het station, dus hij staat er goed op. Bent u deze persoon, neem dan zo snel mogelijk contact op met team zeden in Eindhoven. Aan de rest van Nederland vragen we: Wie herkent deze man of weet waar we hem kunnen vinden? Laat het weten via 0800-6070 / anoniem 0800-7000 of geef uw tips hier online door.

]]>
]]>
51.69050229 5.29359058
Wanroij - Gezocht - Spoofing - Kouterweg - Wanroij https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/december/09-pinnen-met-gestolen-pinpas.html Voor een spoofingzaak zijn we op zoek naar de identiteit van deze jongeman. Hij pint met een gestolen pinpas. verdachte Wed, 12 Jan 2022 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/december/09-pinnen-met-gestolen-pinpas.html 2022-01-12T14:26:00Z Op maandag 5 juli werd de bankpas van een vrouw uit Wanroij opgehaald door een man die zich uitgaf als medewerker van haar bank. Helaas bleek de man een oplichter te zijn. Met de pas werd vervolgens op twee locaties in Cuijk gepint. De pinner staat duidelijk op beeld en wij zijn op zoek naar de identiteit van de verdachte! Weet u waar we hem kunnen vinden? Geef uw tips door via het tipformulier of via 0800-6070. Anoniem kan uiteraard ook via 0800-7000.

Trap er niet in!
Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen.

Help ons mee de dader op te pakken. Maar vergeet niet dat u zelf ook veel kunt doen om dit te voorkomen. Allereerst geef nooit bankgegevens door via de telefoon, nooit. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.

]]>
]]>
51.65177953 5.82356837
Uden / Veghel - Drie verdachten aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/11/09-drie-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html De politie hield maandagavond drie mannen (50, 46 en 44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden rond in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De drie verdachten zijn met licht tot zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politieauto raakte beschadigd, maar de agenten bleven ongedeerd. Tue, 11 Jan 2022 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/11/09-drie-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html 2022-01-11T14:03:00Z Melding inbraak auto Uden
Rond 22.50 uur kreeg de politie een heterdaad melding van een inbraak in een auto aan het Beatrixhof in Uden. De melder zag een aantal mannen bij een auto staan én dat een van hen vermoedelijk een slijptol vasthield. Ook zag deze getuige dat de mannen vervolgens in een witte auto stapten en wegreden richting de Udense Wilhelminastraat.

Achtervolging
Een eenheid van de politie reageerde op deze melding en de snelle en duidelijke informatie van de oplettende getuige. Enkele ogenblikken na uitgifte van de melding zagen de politieagenten dan ook een witte auto met drie inzittenden voor zich rijden op de Wilhelminastraat. De witte auto reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte richting de A50. De politieagenten zetten vervolgens de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging, die zich tot in Veghel voortzette, zagen de agenten dat de vluchtende auto de maximaal toegestane snelheidslimiet herhaaldelijk overschreed en verkeersovertredingen pleegde zoals inhalen over een doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingsvlak.

Inrijden op politie
Twee verschillende politiewagens probeerden de vluchtende auto in Veghel tot stilstand te dwingen. Dit deden zij door de weg te blokkeren en  een duidelijk zichtbaar stopteken af te geven. De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. De politieagenten in kwestie wisten ternauwernood een aanrijding te voorkomen door op het laatste moment achteruit te rijden.

Aanrijding
Op het Ven in Veghel verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen een boom. Een van de achtervolgende politieauto’s kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De agenten bleven gelukkig ongedeerd, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Hun dienstauto raakte aan de voorzijde flink beschadigd. 

Aanhoudingen
De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn vervolgens aangehouden op verdenking van onder meer de inbraak in de auto in Uden en heling van de vluchtauto en kentekenplaten. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44).  Zij bleken alle drie gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervolgonderzoek
Wij onderzoeken alle zaken van dit incident (zoals onder meer de inbraak, aanrijding en gestolen auto) grondig. Onze specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van de aanrijding te verhelderen.

De verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is vandaag verhoord.

De witte auto, zo bleek later, is in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht.

Tegen de 46-jarige Helmondenaar, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. 

Klik hier voor meer info over het thema geweld tegen politie.

]]>
51.6546399 5.61205012
Helmond - Gezocht - Molotovcocktail verwoest café - Noord Koninginnewal - Helmond https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/09-molotovcocktail-ontploft-bij-cafe-in-helmond.html In de nacht van maandag op dinsdag 12 oktober 2021 werd de Noord Koninginnewal in Helmond opgeschrikt door een forse ontploffing. Een café dat in deze straat gelegen was, liep hierbij forse schade op. verdachte Sun, 09 Jan 2022 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/09-molotovcocktail-ontploft-bij-cafe-in-helmond.html 2022-01-09T23:00:00Z Rond 01.30 uur werd een melding gedaan van de ontploffing, waarbij zware schade aan een cafépand is ontstaan. De gevel lag in stukken verspreid over de straat en het terras. Bij het café werden resten van zwaar vuurwerk en een brandversneller aangetroffen. De ontploffing volgt op een eerder incident van zondag op maandag 11 oktober. In die nacht werd geprobeerd ’s nachts een raam in te slaan. Ook toen is er iets in brand gestoken maar liep alleen de buitenkant van het pand schade op. Kennelijk vond de dader het niet genoeg en kwam dus 12 oktober terug. 

Een van de vragen is waarom nou juist dit pand doelwit van een aanslag zoals deze was. Informatie daarover is zeer welkom. En natuurlijk: wie zit er achter deze aanslag. Op meerdere momenten is de man op de beelden te zien. Heeft u een vermoeden wie dit zou kunnen zijn? Dan horen we dat uiteraard graag, laat het ons weten via 0900-8844. 

 

 

]]>
]]>
51.47972546 5.65786732
's-Hertogenbosch - Vuurwapen gevonden na zoektocht in het water https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/8/09-politie-zoekt-bij-wilhelminabrug-in-het-water.html Bij een zoektocht in het water van de Dommel in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch is een vuurwapen gevonden. Dat gebeurde ter hoogte van de Wilhelminabrug. Sat, 08 Jan 2022 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/8/09-politie-zoekt-bij-wilhelminabrug-in-het-water.html 2022-01-08T12:00:00Z De politie zocht vrijdagavond 7 januari ook al in het water. Toen werd niets aangetroffen. Zaterdagmiddag ging het zoeken door en werd dus een vuurwapen gevonden.

Aanleiding

De aanleiding voor de zoekactie was een incident rond 19.30 uur op vrijdagavond. Daar werd een man in eerste instantie gecontroleerd omdat hij zijn auto op het fietspad had staan. Plotseling ging de man er echter rennend vandoor en ontstond een achtervolging. Ter hoogte van de Wilhelminabrug zagen de collega’s dat de man een voorwerp over de reling in het water gooide. De man kon vervolgens op de Buitenhaven worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Ook een andere man die bij de vluchtende verdachte was, is korte tijd aangehouden geweest. Hij is vervolgens heengezonden en geen verdachte meer.

Zoeken

Omdat we uiteraard zeer benieuwd waren wat de man precies in het water gooide werd vrijdag en zaterdag door duikers in het water van de Dommel gezocht. Uiteindelijk werd dus het vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
51.69033882 5.29725707
Someren - Woningoverval in Someren https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/7/09-woningoverval-in-someren.html Rond 20.30 uur op donderdagavond 6 januari kwam er een 112 telefoontje binnen van de bewoner van een woning in het buitengebied van Someren aan de Bergdijk. Hoewel het gesprek vroegtijdig werd verbroken, wist de melder duidelijk te maken dat hij was overvallen. Daarop ging direct een aantal eenheden op de melding af. Omdat niet duidelijk was of de daders nog in de woning of directe nabijheid van het slachtoffer waren, was voorzichtigheid geboden. Fri, 07 Jan 2022 14:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/7/09-woningoverval-in-someren.html 2022-01-07T14:32:00Z Bij de woning aangekomen troffen de agenten een gewonde 57-jarige man aan die de melder bleek te zijn. Hij werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden redelijk. Intussen waren meerdere meldingen bij de politie binnengekomen, o.a. van een medebewoner die ten tijde van de overval niet aanwezig was. De recherche is meteen een onderzoek gestart en heeft onder andere getuigen en buurtbewoners gehoord. Ook het slachtoffer moet nog gehoord worden.

Op het betreffende adres is in 2021 een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Uiteraard is onderdeel van het onderzoek of dit verband houdt met de gebeurtenissen van gisteravond. Het rechercheteam is ook op zoek naar mensen die ons meer kunnen vertellen over deze overval. Weet u meer? Neem dan contact met ons op! 

]]>
51.33927744 5.67738635
Helmond - Overval op tabakszaak in Helmond https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/7/09-overval-op-tabakszaak-in-helmond.html Rond het middaguur ziet de eigenaresse van een tabakszaak aan de Azalealaan tot haar grote schrik een gewapende man tegenover zich. De man eist onder bedreiging van het wapen geld en verlaat daarna rustig de winkel. Daarna zet hij het op een lopen. De geschrokken eigenaresse van de winkel slaat meteen alarm, waarna meerdere agenten de omgeving uitkammen. Ook wordt een burgernetmelding uitgestuurd. Helaas wordt de verdachte niet meer in de directe omgeving aangetroffen. Fri, 07 Jan 2022 14:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/7/09-overval-op-tabakszaak-in-helmond.html 2022-01-07T14:14:00Z Uit buurtonderzoek komt naar voren dat de donker geklede verdachte man op diverse camerabeelden te zien is. De politie weet zijn vlucht te volgen tot de kruising Klaproosplein / Margrietlaan. Daar wordt hij voor het laatst gezien. Tijdens de overval was de man volledig in het donker gekleed, met donkere hoofdbedekking en een donker mondkapje voor. De politie komt graag met getuigen in contact.

Het slachtoffer is erg geschrokken van en aangeslagen door de overval. Ook omdat het niet de eerste keer is dat ze met een overval te maken heeft gehad. We nemen de zaak dan ook hoog op en doen een beroep op het publiek om ons te helpen.

Woont u in de omgeving van de Azalealaan of de locatie waar de man voor de laatste keer is gezien? En beschikt u over camerabeelden rond het tijdstip van de overval (tussen 11.45 uur en 12.00/12.15 uur)? Dan komt de politie graag met u in contact. Dat kan via de onderstaande manieren. Wanneer u al met de politie gesproken heeft is het niet nodig om nogmaals te bellen.

]]>
51.47656317 5.67570589
Oost-Brabant - Politiechef Paulissen blikt terug op opnieuw een bewogen jaar https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/6/politiechef-paulissen-blikt-terug-op-opnieuw-een-bewogen-jaar.html Het was in alle opzichten opnieuw een bijzonder jaar dat ook het nodige van politiemensen heeft gevraagd. Als het gaat om de cijfers, kijkt politiechef Wilbert Paulissen van de eenheid Oost-Brabant met tevredenheid terug op 2021. “Natuurlijk heeft COVID-19 weer een grote rol gespeeld in ons werk. Geen grote evenementen en minder criminaliteit, maar dat trok snel weer bij. We hebben ondanks het coronavirus een jaar met mooie resultaten gedraaid”, aldus Paulissen. De cijfers werden donderdag toegelicht in een bijeenkomst van de regionale driehoek (regioburgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) met de pers. Thu, 06 Jan 2022 16:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/6/politiechef-paulissen-blikt-terug-op-opnieuw-een-bewogen-jaar.html 2022-01-06T16:04:00Z Het aantal criminele samenwerkingsverbanden (CSV’s) waar onderzoek naar gedaan is, steeg licht (van 142 in 2020 naar 156 in 2021). Daarentegen werd er wel minder crimineel verworven vermogen afgepakt. Zo werd in 2020 nog beslag gelegd op 16,9 miljoen euro, een jaar later was dat 11,2 miljoen euro. “Met  het kraken van  berichtendiensten als Encrochat, Sky-ECC en Anom kregen we als politie de beschikking over een schat aan informatie. Daarvan maken we ook in Oost-Brabant dankbaar gebruik. Zo hebben we enkele grote criminele netwerken die zich bezig hielden met de internationale handel in en productie van synthetische drugs weten te ontmantelen. En er ligt nog voldoende om hier het komende jaar mee door te gaan. Het is een enorme bron van informatie die ons veel inzichten geeft in de werkwijzen van criminele organisaties. Er komt een moment dat de politie op je schouder tikt”, stelt Paulissen.

Impactvolle misdrijven

Het aantal High Impact Crimes (impactvolle misdrijven) liep vorig jaar verder terug, dat past bij de landelijke trend. Het aantal woninginbraken daalde vorig jaar naar 2072 (2020: 2528). Daarvan werd 6,9 procent opgelost. Ook waren er minder straatroven in Oost-Brabant in 2021: 83. Een jaar eerder waren dat er nog 116. In 2021 werd 27,7 procent van alle straatroven opgelost. Tot slot ook mooie resultaten bij het aantal overvallen. Dat daalde met meer dan de helft: van 64 in 2020 naar 30 vorig jaar. Van alle overvallen werd vorig jaar 43,3 procent opgelost.

Zedenzaken

De achterstand in zedenzaken was bij de eenheid Oost-Brabant begin 2021 zorgelijk. Een landelijk beeld. Daarom werd bijstandsteam opgericht en in nog geen vier maanden tijd werd de helft van ruim 300 zaken afgerond. Daarmee is de achterstand weggewerkt en de zaken die er nu nog liggen hebben een doorlooptijd van minder dan een half jaar. “Dat is echt een huzarenstukje geweest”, zegt Paulissen. “We zien ook dat andere eenheden deze werkwijze als voorbeeld hebben genomen. Ik constateer echter ook dat er opnieuw druk ontstaat, vanwege het hoge aanbod van zedenzaken. Samen met onze zedenrecherche zullen we er het komende jaar aan blijven werken om dit soort zaken snel en doeltreffend af te handelen. Het kan niet zo zijn dat veel zaken van slachtoffers van een zedenmisdrijf op een stapel belanden!”

Cybercrime

Het afgelopen werden 26 grote onderzoeken op het gebied van cybercrime afgerond. Volgens politiechef Paulissen ligt daar één van de grote uitdagingen van de politie de komende jaren. “Deze vorm van criminaliteit neemt alleen maar toe. Of het nu gaat om grote ransomware-aanvallen op bedrijven, of de kleinere vormen van digitale fraude zoals de ‘vriend in nood what’s app’. Natuurlijk zullen we als politie er alles aan doen om daders op te sporen, maar we moeten hier een breed maatschappelijk front tegen vormen. In de bestrijding van cybercrime is het essentieel te werken aan een brede bestrijding: voorkomen, verstoren én opsporen. Dat doen we publiek-privaat en in internationaal verband. Dat vraagt ook om een heel andere aanpak van de politie. Een voorbeeld daarvan is de Taskforce Ransomware die in onze eenheid is opgezet samen met het Team High Tech Crime. “

Bewogen jaar

2021 was op alle manieren opnieuw een bewogen jaar. Ook door de toegenomen maatschappelijke spanningen. We hebben daar als eenheid Oost-Brabant ook onze portie van gehad, met als absoluut dieptepunt de avondklokrellen in Eindhoven en Den Bosch begin dit jaar. “Demonstreren is natuurlijk een grondrecht en daar staan we als politie ook pal voor”, benadrukt Paulissen. “Het stelt ons echter wel voor een aantal dilemma’s. Door de forse inzet die we plegen om de openbare orde te handhaven, blijven andere taken soms liggen. Bovendien gaat de toegenomen agressie mijn collega’s ook niet in de koude kleren zitten.”
Paulissen benadrukt dat we niet moeten vergeten dat er veel positieve krachten in de samenleving zijn. “Mensen die echt wel het beste met de samenleving voor hebben en die zich samen met ons ook in willen spannen. Als voorbeeld noem ik het project Bondgenoten.  Daarin proberen wij voortdurend in verbinding te staan met de samenleving. Dat doen we door netwerken te vormen met sleutelfiguren die in het middenveld actief zijn en zich positief inzetten voor hun gemeenschap.”

]]>
51.4500222 5.45887081