Landelijke feed | Alle nieuwsberichten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/algemeen/nb/alle-nieuwsberichten.xml Alle nieuwsberichten van heel Nederland, zowel landelijk als lokaal. nl Sat, 17 Nov 2018 16:54:45 GMT 2018-11-17T16:54:45Z nl Oud-Gastel - Dode bij ongeval Oud-Gastel https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-dode-bij-ongeval-oud-gastel.html Op de Bolbaan in Oud-Gastel is zaterdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd waarbij een automobilist is overleden. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor de man doen. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 16:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-dode-bij-ongeval-oud-gastel.html 2018-11-17T16:19:00Z Mogelijk is het ongeval gebeurd doordat een aanhanger, geladen met suikerbieten, kantelde. Een getuige meldde dat het slachtoffer de trekker met aanhanger tegemoet reed. De getuige wordt op een later tijdstip gehoord door de agenten. Zij hebben het slechte nieuws gebracht aan de familie van de 71-jarige man uit Kruisland.

Door het ongeval ontstond een ravage op de weg, suikerbieten lagen verspreid over de rijbaan. De gemeente is ter plaatse gekomen om een afzetting te verzorgen zodat er onderzoek gedaan kon worden door de verkeersongevallen analisten van de politie. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald.

VOA doet onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval. De bestuurder van de trekker wordt op het politiebureau verhoord. Hij raakte niet gewond. De man heeft een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij niet had gedronken.

]]>
51.580869 4.477769599999988
Eindhoven - Onderzoek naar problemen rond intocht Sinterklaas https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/09-onderzoek-naar-problemen-rond-intocht-sinterklaas.html De politie heeft zes arrestaties verricht bij wanordelijkheden tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/09-onderzoek-naar-problemen-rond-intocht-sinterklaas.html 2018-11-17T15:34:00Z Tijdens die demonstratie op het Catharinaplein zocht een flinke groep voetbalhooligans de confrontatie met demonstraten van protestgroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Al in een vroeg stadium van de demonstratie trad de politie op. De groepen werden uit elkaar gehaald om verdere problemen te voorkomen. In totaal werden zes personen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging. Zo gooiden mensen met blikjes bier en eieren. Ook werd een agent geschopt. Protestgroep KOZP hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken en leden werden voor hun eigen veiligheid tijdelijk ondergebracht bij het politiebureau.

]]>
Inmiddels is onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op het opsporen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten tijdens en rond de demonstratie. Naast openlijke geweldpleging gaat het onder meer om het scanderen van discriminerende en racistische leuzen. De recherche betrekt onder meer camerabeelden bij het onderzoek en hoopt op basis daarvan de komende tijd nieuwe aanhoudingen te verrichten. Agenten hebben meerdere keren de wapenstok gebruikt bij confrontaties met de hooligans. Een aantal van hen raakte daarbij waarschijnlijk gewond.

]]>
Burgemeester Jorritsma van Eindhoven vindt dat er en grens is overschreden: “In Nederland mag iedereen in vrijheid zijn mening uiten. Dat hebben we als bevoegd gezag bij de vereniging KOZP ook gefaciliteerd. De aanvraag ging over een vreedzame demonstratie, daar zijn afspraken over gemaakt en daar heeft KOZP zich ook aan gehouden. Maar eerlijk gezegd kon van een vrije meningsuiting nauwelijks sprake zijn door het zeer intimiderende gedrag van een heel grote groep agressieve, onaangekondigde hooligans. Scheldpartijen, beledigende spreekkoren, ophitsen, het gooien van eieren. Het is echt een wonder dat de vreedzame demonstranten het nog zo lang vol hielden. Ik moet als burgemeester het recht op vrije meningsuiting bewaren. Dat is vandaag onmogelijk gemaakt.”

]]>
Logo op uniformjassen 51.44164199999999 5.469722499999989
Noord-Holland - Te mooi om waar te zijn? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html Voorkom dat je slachtoffer wordt van malafide webshops tijdens de feestmaanden! Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie ziet een tendens dat met name rond de feestdagen malafide websites worden opgericht, met als doel mensen geld afhandig maken die online cadeaus kopen voor hun geliefden en vrienden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-te-mooi-om-waar-te-zijn.html 2018-11-17T15:34:00Z Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones, laptops en tablets.
Dergelijke websites maken in een week tijd meer dan 100 slachtoffers. De politiemensen van het LMIO investeren extra capaciteit in de komende feestmaanden, om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen. Hierbij wordt samengewerkt met andere partijen die zich eveneens sterk maken voor het uitbannen en terugdringen van deze vorm van fraude. Samen met o.a. banken, keurmerkorganisaties, SIDN, Fraudehelpdesk, maar ook met radio- en televisieprogramma’s zoals o.a. Bureau NH, AVRO TROS Opgelicht, Kassa en Radar gaat het LMIO de strijd aan.

Te mooi om waar te zijn? Dubbelcheck!
Het is best lastig om te zien of je te maken hebt met een malafide webwinkel. Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Erg lage en onlogische prijzen duiden vaak al op een malafide webwinkel. Zorg dat je er alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt!
Dit kun je op meerdere manieren voorkomen. Belangrijk is om vooraf de webwinkel te googelen en dat je goed weet waar je iets koopt.
* Maak gebruik van de checkfunctie  op onze website -> controleer verkopergegevens
* Zoek via zoekmachines -> Via allerlei fora wordt vaak al informatie over een webwinkel gegeven.
* Let op de betaalwijze die gebruikt wordt -> Als er geld overgemaakt moet worden naar een normaal bankrekeningnummer moet je al alert zijn. Bij een webwinkel is dit ongebruikelijk. Betalen via iDEAL is veilig, maar geeft geen zekerheid dat je het bestelde product ontvangt. Er kan misbruik worden gemaakt van dit betaalmiddel. Betalen via een creditcard kost soms wel iets meer, maar als het achteraf fout gaat krijg je vaak je geld terug. Als je de mogelijkheid hebt achteraf te betalen, dan loop je natuurlijk helemaal geen risico.
* Check hoe lang een website al actief is -> Als een website zeer recent is geregistreerd, dan is dit vaak een aanwijzing dat er iets niet in de haak is. Je kunt dit controleren bij www.SIDN.nl als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op .nl en bij www.who.is als een webwinkel (domeinnaam) eindigt op.com.
* Meer tips zijn te vinden via deze link -> tips ter voorkoming

Betrouwbaarheid verkoper
Wie twijfels heeft over de betrouwbaarheid van een verkoper of website kan op www.politie.nl aan de hand van onder meer een bankrekeningnummer, de URL van de website, mailadres of telefoonnummer ook controleren of hierover bij de politie meldingen zijn binnengekomen (aangifte of melding doen) Slachtoffers van internetoplichting kunnen op www.politie.nl ook aangifte doen.

Landelijk Meldpunt Internetoplichting
Uit de jaarcijfers van het LMIO blijkt dat gedupeerden van malafide webshops gemiddeld voor € 200,-- opgelicht werden, waarmee hun totale schade uitkomt op bijna € 9,2 miljoen.
Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal slachtoffers van internetoplichting twee keer hoger. Hoewel niet elke aangifte leidt tot een strafrechtelijk onderzoek, is het toch zinvol om elke oplichting bij het LMIO te melden. Ondanks dat er meer aangiftes binnen komen dan onderzocht kunnen worden, kan het LMIO de oplichters ook op andere manieren dwarszitten. Zo wordt bijvoorbeeld een rekeningnummer van een oplichter doorgegeven aan de bank die bij meerdere meldingen de rekening van de oplichter blokkeren.
Ook worden betaalgegevens doorgegeven aan betaaldiensten zoals bijvoorbeeld Payment Service Providers: dit zijn de internetkassa's die zich bevinden tussen de consument en de (frauduleuze) webwinkelier.

Katvangers: lopen groot risico
Om buiten beeld te blijven van de politie en zelf problemen met de bank te voorkomen, maken veel oplichters gebruik van zogenoemde katvangers, mensen die tegen betaling hun bankrekening ter beschikking stellen. Het geld dat slachtoffers naar deze rekeningen overmaken, wordt in opdracht van de feitelijke oplichter gepind door zogenoemde cashers.
Hoewel de katvangers en de cashers zich niet schuldig maken aan oplichting, lopen zij wel degelijk een groot risico. Ook zij maken zich schuldig aan een strafbaar feit, namelijk witwassen. De katvangers en cashers komen als eerste bij de politie in beeld en lopen dus grote kans te worden gepakt en vervolgd.
Voor de katvangers geldt bovendien dat zij vaak door geen enkele bank meer worden geaccepteerd en dus niet meer kunnen bankieren.

 

]]>
52.6323813 4.753375399999982
Driebergen - Succesvolle landelijke actie tegen Mobiel Banditisme https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/11-succesvolle-landelijke-actie-tegen-mobiel-banditisme.html De politie heeft tijdens de landelijke actie ‘TRIVIUM’ tegen mobiel banditisme ofwel rondtrekkende criminelen, tenminste vijftig aanhoudingen verricht. Daarbij zijn onder meer auto-inbrekers maar ook winkeldieven. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/11-succesvolle-landelijke-actie-tegen-mobiel-banditisme.html 2018-11-17T13:44:00Z Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 november speurden elke dag agenten naar rondtrekkende dadergroepen die zich schuldig maken aan criminele activiteiten als winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken. De Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, de IND maar ook de Duitse politie ondersteunden de actie. Mobiel banditisme is niet alleen een Nederlands probleem.

]]>
Op snelwegen, parkeerplaatsen, het onderliggende wegennet, maar ook op het water en in treinen voerde de politie controles uit. Specialisten controleerden onder andere identiteitsbewijzen op hun echtheid en de IND op de verblijfstatus van diverse personen. Bij controles van personen konden de agenten direct via een speciaal ontworpen app de landelijke systemen raadplegen. Dezelfde bevraging werd tegelijkertijd ook bij Europol gedaan waar bijvoorbeeld collega`s uit Litouwen, Duitsland en Roemenië beschikbaar waren om dieptebevragingen in het buitenland uit te voeren Tijdens de actie werden de systemen honderden keren geraadpleegd. Op donderdag 15 november lag het zwaartepunt van de actie op de Nederlands/Duitse grens van Groningen tot Aken. Onder de naam ‘Korridorfahndung” werd hierbij samengewerkt met de Duitse politie en douane. TRIVIUM sluit aan bij de landelijke integrale aanpak van de Taskforce Mobiel Banditisme om Nederland onaantrekkelijk te maken voor mobiele bendes.

]]>
Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden
Vrijdagochtend werden in Rotterdam twee 29-jarige mannen uit Litouwen aangehouden die worden verdacht van het op grote schaal plegen van auto-inbraken. In de auto van een van de verdachten trof de politie in een verborgen ruimte inbrekerswerktuigen en een radio-navigatiescherm aan. Al enige maanden vinden door het hele land auto-inbraken plaats. Daarbij hebben de inbrekers het vooral gemunt op BMW’s. Ze gaan daarbij op een bijzonder manier te werk. Om het alarm uit te schakelen, knippen dieven met een ijzerschaar een gat in het dak. Daarna tikken ze een ruitje in om het portier te openen, om tot slot vooral airbags en de radio-navigatieschermen uit de auto te stelen.

dak

Heling van kleding
Drie Roemenen werden aangehouden als verdachten van heling of diefstal van kleding. De auto met de verdachten was al eerder gecontroleerd en toen hadden de collega’s het vermoeden dat deze mannen zich bezig hielden met een strooptocht door Nederland. Het kenteken van de auto werd in de systeem van de Automatic NumberPlate Recognition (ANPR) gezet. Tijdens de actie werd de auto door de ANPR gesignaleerd en daarop gecontroleerd. Toen werd het vermoeden van de eerste controle bevestigd. In de auto werden meerdere tassen met kleding aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en in hun verblijfplaats, een recreatiepark in Noord-Holland, zijn bij een doorzoeking nog vier zakken vol met kleding en schoenen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De recherche doet verder onderzoek naar deze zaak.
Witwassen
Bij de gezamenlijke controle bij de grensovergang van Nederland en Duitsland aan de A12 werden drie Roemeense mannen aangehouden. Deze mannen hadden elk € 1.500 euro in bankbiljetten bij zich. De in het voertuig aanwezige koffer(s) werden met behulp van de mobiele scan van de douane gecontroleerd. Een van de koffers bleek een dubbele bodem te hebben, waarin nog € 25.000,- werd aangetroffen. Verder werd in het voertuig nog een GPS-tracker, een weegschaal om drugs te wegen en een geprepareerde tas aangetroffen. De personen zijn ingesloten, het geld in beslag genomen en er wordt een onderzoek ingesteld.
Gestolen auto en vuurwapen
Tijdens een controle gaf de  ANPR aan dat er een gestolen voertuig passeerde. Met meerdere politieauto’s is de betreffende wagen tot stoppen gedwongen. De verdachte werd aangehouden en in de auto werd een geladen vuurwapen met patronen aangetroffen die eerder bij een diefstal in Zwitserland zijn weggenomen.
Gesignaleerden
Op de A12 werd ook een 27 jarige Poolse man aangehouden. Deze man stond gesignaleerd en moest nog 1200 dagen gevangenisstraf uitzitten. Even verderop bij de grensovergang Babberich werd een 35-jarige vrouw aangehouden die nog 28 dagen hechtenis tegoed had. Tijdens de actie is ook voor zeker dertigduizend euro aan openstaande boetes geïnd en zijn personen aangehouden omdat ze nog DNA-materiaal dienden af te staan.
Bijzonder
De Duitse collega’s hielden in de buurt van Aachen een man uit Bosnië aan die een verborgen ruimte in zijn auto bijna 43 kilo amfetamine vervoerde. De man kwam uit Nederland.  
Inbeslaggenomen voorwerpen:
2 keer pepperspray, een vlindermes; verschillende ploertendoders; twee gestolen Duitse kentekenplaten;
Inbeslaggenomen verdovende middelen
155 gram marihuana; 11 gram hasj; 58 gram cocaïne; 43 kilogram amfetamine; 12 joints; 80 hennepkoppen; 20 gram paddo’s.
Overige
tijdens de actie zijn verder tientallen bekeuringen uitgedeeld voor bijvoorbeeld het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol of een andere stof.

]]>
De Taskforce Mobiel Banditisme heeft tot doel Nederland onaantrekkelijk te maken voor mobiele bendes. Dat doet zij in opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Politie, Openbaar Ministerie, Gemeente Roermond, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid voeren samen met andere partners een integraal actieplan uit om mobiel banditisme tegen te gaan en daders aan te pakken.

]]>
Driebergen, Rotterdam, Best - Landelijk opererende auto-inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/11-landelijk-opererende-auto-inbrekers-aangehouden.html De politie heeft vrijdag 16 november in Rotterdam twee 29-jarige mannen uit Litouwen aangehouden die worden verdacht van het op grote schaal plegen van auto-inbraken. In de auto van een van de verdachten trof de politie in een verborgen ruimte inbrekerswerktuigen en een radio-navigatiescherm aan. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 13:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/11-landelijk-opererende-auto-inbrekers-aangehouden.html 2018-11-17T13:20:00Z Al enige maanden vinden door het hele land auto-inbraken plaats. Daarbij hebben de inbrekers het vooral gemunt op BMW’s. Ze gaan daarbij op een bijzonder manier te werk. Om het alarm uit te schakelen, knippen dieven met een ijzerschaar een gat in het dak. Daarna tikken ze een ruitje in om het portier te openen, om tot slot vooral airbags en de radio-navigatieschermen uit de auto te stelen.

]]>
De Dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid startte en onderzoek naar de landelijk opererende daders. Tijdens dit onderzoek kreeg men zicht op een auto die mogelijk betrokken was bij de inbraken. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 november zag de politie dat de inzittende van die auto in Best zijn auto verliet en de wijk in liep. Toen hij terugkwam had hij een tas met spullen bij zich. De man werd gevolgd en op het moment dat hij een woning in Rotterdam wilde betreden werd hij aangehouden. In zijn auto vond de politie een verborgen ruimte waarin inbrekerswerktuigen en een radio-navigatiescherm werden aangetroffen. De auto en de goederen werden in beslag genomen. Later die ochtend is in Best een aangifte opgenomen van de eigenaar van een BMW van wie de auto op de bekende wijze werd opengebroken en het radio-navigatiesysteem gestolen.

]]>
In de woning die de verdachte wilde betreden werd vervolgens nog een man uit Litouwen aangehouden. In de woning zijn zes telefoons, enkele laptops, twee navigatieapparaten, enkele Belgische kentekenplaten, en enkele bigshoppers met vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoekt of de mannen inderdaad voor de inbraakgolf van de laatste maanden verantwoordelijk zijn.

]]>
De aanhouding vond plaats tijdens de landelijke actie Trivium tegen Mobiel Banditisme ofwel rondtrekkende dadergroepen die zich schuldig maken aan criminele activiteiten als winkeldiefstal, drugshandel , identiteitsfraude en inbraken. 

]]>
51.50776370000001 5.3978481999999985
Oss - Vrouw komt om bij ongeluk op A59 https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/09-vrouw-komt-om-bij-ongeluk-op-a59.html Bij een ongeluk op de A59 bij Rosmalen is zaterdagochtend een 46-jarige vrouw uit Oss om het leven gekomen. Ze zat in de auto met vier familieleden uit Oss, toen het voertuig rond 4.00 uur door nog onbekende oorzaak van de weg raakte. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/09-vrouw-komt-om-bij-ongeluk-op-a59.html 2018-11-17T11:21:00Z De auto kwam uiteindelijk in een greppel tot stilstand. De vrouw overleefde het ongeluk niet. Ze overleed te plekke aan haar verwondingen. Haar 49-jarige man, twee zoons van 23 en 21 en schoonmoeder van 74 raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De oudste zoon is de bestuurder geweest van de auto. Hij had niet gedronken. Verkeersspecialisten onderzoeken de precieze toedracht van het ongeluk. De weg was daarvoor enkele uren afgesloten.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.7171488 5.360809900000049
Zwolle - Bejaarde vrouw bestolen na ‘gaslek’ https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-bejaarde-vrouw-bestolen-na-%E2%80%98gaslek%E2%80%99.html Op vrijdagmorgen 16 november rond 10.45 uur werd een 91-jarige inwoonster van Zwolle bestolen van haar sieraden door een onbekende man. De vrouw werd gebeld door een man die vertelde dat de vrouw een gaslek had en er iemand van de gemeente langs zou komen voor controle. Twee minuten erna stond er een man aan haar deur bij haar woning in de wijk Veerallee. Wanneer de man na enige minuten en een korte rondgang door haar woning weer vertrokken is, blijkt hij de sieraden van de vrouw te hebben meegenomen. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-bejaarde-vrouw-bestolen-na-%E2%80%98gaslek%E2%80%99.html 2018-11-17T11:21:00Z De onbekende man had donker haar; een slank postuur en was ongeveer 1.90m. De man was ongeveer 30 a 40 jaar oud en droeg donkere kleding. Mensen die de man gezien hebben of weten waar hij naderhand gebleven is worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

2018518221 (JT)

]]>
Agenten lopen op laan 52.5059498 6.0766347
Den Helder - Gemeente en politie bieden demonstranten KOZP faciliteiten om veilig te demonstreren https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-politie-biedt-demonstranten-kozp-faciliteiten-om-veilig-te-demonstreren.html De gemeente Den Helder en de politie zijn vrijdagmiddag en – avond in gesprek geweest met KOZP over hun aangekondigde demonstratie bij de Sinterklaasintocht in Den Helder. Er is de gemeente en politie veel aan gelegen om demonstraties te faciliteren. Vanwege serieuze oproepen vanuit tegengroeperingen om deze demonstratie te verhinderen en blokkades op te werpen zodat zij Den Helder niet kunnen bereiken, is er in gezamenlijkheid gezocht naar oplossingen. Het recht op demonsteren is een groot goed, evenals de veiligheid van de bezoekers van de intocht. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-politie-biedt-demonstranten-kozp-faciliteiten-om-veilig-te-demonstreren.html 2018-11-17T10:41:00Z De groep die vanuit Amsterdam naar Den helder zou komen is aangeboden om op een nog nader te bepalen locatie te verzamelen, vanwaar de politie hen zou faciliteren op de route naar hun demonstratielocatie in Den helder. Gisteravond heeft deze groep aangegeven dat dit voor hen niet haalbaar was en dat zij daarom af zouden zien van hun plannen.

Zaterdagochtend even na 10.00 uur is er door de politie een bus met demonstranten aan de kant gezet op de A9 die onderweg was naar Den Helder. Het doel hiervan was om met hen afspraken te maken om deze demonstranten op een veilige manier te begeleiden naar een demonstratieplek en ook daar de veiligheid van bezoekers en demonstranten te kunnen waarborgen. De vertegenwoordiger van de demonstranten ging niet akkoord met de hen aangeboden demonstratieplek.

]]>
52.9562808 4.760797099999991
Nijkerk - Verdachten van inbraak belanden met auto in sloot https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-verdachten-van-inbraak-belanden-met-auto-in-sloot.html De politie heeft op vrijdagavond 16 november in Nijkerk twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak in Putten. Het tweetal raakte met hun auto van de weg toen zij op de vlucht sloegen voor de politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Woudenberg en een 17-jarige Amersfoorter. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-verdachten-van-inbraak-belanden-met-auto-in-sloot.html 2018-11-17T10:30:00Z Agenten zagen even voor middernacht een auto rijden op de rotonde van de Nijkerkerstraat en besloten hem te controleren. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Op de Putterstraatweg hadden de agenten even geen zicht meer op het voertuig. Toen zij een bocht uitkwamen, zagen zij dat de auto aan de rechterzijde van de weg op zijn kant in een sloot lag.


 

]]>
De bestuurder kon direct worden aangehouden. De bijrijder ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging te voet ook in de kraag worden gevat. Hij klaagde over pijn in zijn rug en is door ambulancepersoneel ter controle neemgenomen naar het ziekenhuis. In de auto werd door de agenten inbrekerswerktuig aangetroffen. Ook lagen er tassen bij de auto met daarin goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

]]>
Even later, rond 01.30 uur, kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan de Kerkstraat in Putten. Het signalement van de twee mannen die hier zouden hebben ingebroken, kwam overeen met het tweetal uit de gecrashte auto. Ook bleken de spullen die bij de auto zijn aangetroffen, afkomstig van de inbraak in Putten. De politie onderzoekt de zaak.

 

2018519076

]]>
52.2224835 5.483562500000062
Hoofddorp - Aangehouden na verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-na-verkeersongeval.html De politie heeft een 49-jarige man aangehouden, op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-na-verkeersongeval.html 2018-11-17T10:29:00Z De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto aan die tegen de vangrail van de A4 was gereden en hierna op de parallelbaan terecht was gekomen. De bestuurder van de auto stond naast de beschadigde auto. Hij werd nagekeken door ambulancepersoneel en moest voor controle mee naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Bij nader onderzoek bleek dat deze 49-jarige automobilist  vermoedelijk ook betrokken was geweest bij een eerdere aanrijding die nacht nabij het brugrestaurant op de A4.

In het ziekenhuis is bloed afgenomen van de verdachte, om vast te kunnen stellen of hij met een te hoog alcoholpromillage of een te grote hoeveelheid drugs of geneesmiddelen aan het verkeer heeft deelgenomen.

 

2018221873

 

 

]]>
52.2834222 4.719666899999993
Zwolle - Zakkenrolster aangehouden met behulp van omstanders https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-zakkenrolster-aangehouden-met-behulp-van-omstanders.html Op vrijdagmiddag 16 november rond 12.15 uur werd op de Melkmarkt een 24-jarige Bulgaarse vrouw aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. De vrouw had kort daarvoor de portemonnee van een 52-jarige inwoonster van Zwolle gerold nadat deze op de markt fruit had afgerekend bij een marktkraam. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/02-zakkenrolster-aangehouden-met-behulp-van-omstanders.html 2018-11-17T10:27:00Z Het slachtoffer betrapte de vrouw bij de diefstal en liep meteen achter haar aan toen deze wegliep. Hierbij riep ze de hulp van andere marktbezoekers in waarna deze de zakkenrolster tegenhielden. De portemonnee van het slachtoffer werd hierbij ook teruggevonden. De Bulgaarse vrouw werd overgedragen aan de ter plaatse gekomen politiemensen en werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

2018517885 (JT)

]]>
In de boeien, aangehouden 52.5129579 6.0912075999999615
Assendelft - Aangehouden op gestolen bromfiets https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-op-gestolen-bromfiets.html De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens aangehouden, die op een gestolen bromfiets reden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/04-aangehouden-op-gestolen-bromfiets.html 2018-11-17T10:02:00Z De politie zag vrijdagmiddag twee jongens op een bromfiets door de Jan Brassertunnel rijden. Omdat er geen kentekenplaat op de bromfiets zat, werden de jongens aan de kant gezet nabij station Assendelft.

Beide jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Zaanstad, werden aangehouden op verdenking van heling.

De bromfiets is in beslag genomen en een nader onderzoek is ingesteld.

 

2018221400

 

 

]]>
52.495348824459974 4.754648888623024
Den Haag - Recherche zoekt getuigen van straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/06-recherche-zoekt-getuigen-van-straatroof.html De recherche Den Haag centrum zoekt getuigen van een beroving op het Spui op zaterdagochtend 17 november. Een 38-jarige vrouw uit Den Haag werd rond 01:00 uur met geweld beroofd van haar tas. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 09:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/06-recherche-zoekt-getuigen-van-straatroof.html 2018-11-17T09:57:00Z Het slachtoffer vertelde de agenten dat zij van achteren werd geduwd terwijl zij over het Spui liep. De verdachte zag vervolgens kans haar tas te stelen en ging daarmee vandoor in de richting van de Verversstraat. Agenten hebben deze omgeving vervolgens doorzocht, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Volgens het slachtoffer was de verdachte een man met een donkere huidskleur, die volledig in het zwart was gekleed en een capuchon op had.

]]>
De recherche komt graag in contact met getuigen van het incident of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 

]]>
Detailopname surveillancewagen 52.07649579999999 4.3172259000000395
Bergen op Zoom - Auto in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-auto-in-beslag-genomen.html Vrijdagavond rond 18.20 uur surveilleerden agenten op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Zij wilden een auto controleren en zetten die aan de kant van de weg. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-auto-in-beslag-genomen.html 2018-11-17T09:31:00Z In de auto zat een 41-jarige man uit Steenbergen. Hij verklaarde de eigenaar van de auto te zijn. Of dat waar was konden de agenten niet nagaan, want volgens het kentekenregister stond de auto niet op iemands naam. De auto is in beslag genomen en door een takelbedrijf weggesleept. De bestuurder heeft twee weken de tijd om aan te tonen dat hij de rechtmatige eigenaar en de tenaamgestelde van de auto is. Als dit, om wat voor reden dan ook, niet lukt dan wordt de auto verbeurd verklaard.

]]>
51.48897909999999 4.307304199999976
Goes - Verdachte bekent diefstal auto https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-verdachte-bekent-diefstal-auto.html Vrijdagmiddag werd door surveillerende agenten in Goes een auto gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de auto voorzien was van gestolen kentekenplaten. De bestuurder van de auto is aangehouden. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-verdachte-bekent-diefstal-auto.html 2018-11-17T09:18:00Z Omstreeks 16.00 uur reden de agenten op de ’s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes. Zij zagen een personenauto rijden die ze wilden controleren. Uit onderzoek in het kentekenregister bleek namelijk dat de kentekenplaten op de auto in juni 2016 gestolen waren. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder is geconfronteerd met de bevindingen van de agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Ook de auto is daarheen gebracht en verder onderzocht. Toen kwamen de agenten erachter dat niet alleen de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren, maar dat ook de auto in 2016 als gestolen was opgegeven.

De aangehouden verdachte is over alle zaken gehoord en bekende zowel de auto als de kentekenplaten gestolen te hebben. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De auto wordt, zo is door de Officier van Justitie bepaald, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

]]>
51.5057195 3.8749522000000525
Tilburg - Man met inbrekersgereedschap aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-man-met-inbrekersgereedschap-aangehouden.html Een 29-jarige man (woonplaats onbekend) is vannacht aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had en vermoedelijk had ingebroken in een auto. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-man-met-inbrekersgereedschap-aangehouden.html 2018-11-17T08:58:00Z Een oplettende man zag zaterdag 17 november rond 00.20 uur in de Korte Hoefstraat een vreemde man zitten in de auto van zijn buurman. Hij waarschuwde de politie en gaf het signalement van de man door. Agenten troffen de man in de Kardinaal Vaughanstraat aan. Hij had verschillende inbrekerswerktuig bij zich. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
51.5742615 5.084039299999972
Breda - Verwarde man zorgt voor overlast in supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-verwarde-man-zorgt-voor-overlast-in-supermarkt.html Een verwarde man zorgde gistermiddag voor overlast in een supermarkt aan de Cypresstraat. De man liep schreeuwend en dreigend in de winkel. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-verwarde-man-zorgt-voor-overlast-in-supermarkt.html 2018-11-17T08:32:00Z De agenten werden  vrijdag 16 november rond 14.10 uur gewaarschuwd dat er een verwarde man in de supermarkt was. Medewerkers van de winkel probeerden de man vasthouden maar hij wist zich los te maken en is de straat op gelopen. De man bleef schreeuwen en gedroeg zich agressief. Vier agenten hebben de verwarde man die zich verzette tegen kunnen houden. Er raakte niemand gewond. De man is overgebracht naar een opvanglocatie  verwarde personen waar een zorgteam hem heeft opgevangen. 

 

]]>
51.5875874 4.754523400000039
Middelburg, Oostburg - Onder invloed van drugs in de auto https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-onder-invloed-van-drugs-in-de-auto.html Vrijdagavond werden twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hun auto’s werden gecontroleerd door agenten en bij beide bestuurders werd een speekseltest gedaan. nieuwsbericht Sat, 17 Nov 2018 08:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/17/08-onder-invloed-van-drugs-in-de-auto.html 2018-11-17T08:10:00Z In Oostburg werd een auto gecontroleerd op de Maagdenbergweg. Toen agenten de bestuurder (een man van 21 uit Schoondijke) aanspraken roken zij een henneplucht uit de auto komen. Door de inzittenden werden gebruikershoeveelheden hasj en hennep bij de agenten ingeleverd. Die zijn later vernietigd. Bij de bestuurder werd vervolgens een speekseltest uitgevoerd. Die gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. De bestuurder is aangehouden en op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedtest afgenomen. Het monster wordt naar het NFI gestuurd. Daar zal het geanalyseerd worden. De onderzoeksresultaten worden later bekendgemaakt aan de Schoondijkenaar. In de auto werd ook nog een bij wet verboden vouwmes aangetroffen. De man uit Schoondijke bleek de eigenaar van het mes. Hij heeft er afstand van gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
In Middelburg controleerden agenten een auto op de Torenweg. De bestuurster had er behoorlijk de vaart in zitten, daarom viel zij op. De vrouw, een 21-jarige Middelburgse, moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij gedronken had. Op het bureau is van haar ook een speekseltest afgenomen. Zij testte positief op het gebruik van cocaïne. Er werd een GGD-arts naar het bureau geroepen, deze heeft een bloedmonster afgenomen van de vrouw. Dit gaat naar het NFI voor een analyse. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 24 uur. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.3148483 3.46406920000004
Utrecht - Geen toekomst voor hennepkwekerijen Ina Boudier-Bakkerlaan https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-geen-toekomst-voor-hennepkwekerijen-ina-boudier-bakkerlaan.html Na de vondst van twee hennepkwekerijen en de aanhouding van vier betrokkenen, zijn twee woningen bestuurlijk gesloten. Hier kan dus geen hennepkweek meer plaatsvinden. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 16:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-geen-toekomst-voor-hennepkwekerijen-ina-boudier-bakkerlaan.html 2018-11-16T16:30:00Z Op basis van binnengekomen informatie gingen agenten woensdagavond 29 augustus twee woningen binnen aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Daar troffen zij twee hennepkwekerijen aan. Ook vonden ze een handelshoeveelheid harddrugs. Vier personen werden aangehouden, twee mannen uit Utrecht van 19 en 48 jaar oud, een 49-jarige vrouw uit Utrecht en een 36-jarige man uit Werkhoven. 

De hennepkwekerijen zijn direct geruimd en vernietigd. De burgemeester kon onder andere door deze vondst de woningen per 15 november voor de duur van twaalf maanden sluiten.

]]>
Hennep aangetroffen op zolder 52.0812859 5.132927600000016
Huizen - Getuigen gezocht van aanrijding met fietsster https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-fietsster-huizen.html De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een fietsster woensdagmiddag 14 november op de Huizermaatweg. Daarbij liep de 69-jarige fietsster uit Huizen ernstig hoofdletsel op. Een traumahelikoper werd opgeroepen om medische hulp in te vliegen. Het slachtoffer is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 16:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-fietsster-huizen.html 2018-11-16T16:03:00Z Het ongeluk vond plaats omstreeks 14.35 uur. Een automobilist reed uit de richting van de Fauna over de rijbaan van de Huizermaatweg in de richting van De Haar. Bij een oversteekplaats stak het slachtoffer over vanaf de zijde van de Antilope. Daarbij ontstond de aanrijding met de auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Huizen.

]]>
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en heeft inmiddels enkele getuigen gesproken. Was u ook rond die tijd op de Huizermaatweg en heeft u het ongeluk zien gebeuren, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u meer informatie die van belang kan zijn voor het politieonderzoek? Wij komen graag met u in contact via 0900-8844.

]]>
52.2969333 5.252083699999957
Zaanstad - Man aangehouden na uitlatingen in de (sociale) media over intocht Sinterklaas https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-man-aangehouden-na-uitlatingen-in-de-sociale-media-over-intocht-sinterklaas.html De politie heeft vrijdag een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden. De verdachte is aangehouden vanwege uitlatingen die hij over de Sinterklaasintocht heeft gedaan in de (sociale) media. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/04-man-aangehouden-na-uitlatingen-in-de-sociale-media-over-intocht-sinterklaas.html 2018-11-16T15:59:00Z De Utrechtenaar is overgebracht naar een politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De verdachte heeft zelf eerder deze week ook aangifte gedaan van bedreiging(en) op social media. Deze bedreigingen neemt de politie serieus; de zaak is in onderzoek.  

]]>
52.4579659 4.75104250000004
Nieuw-Lekkerland - Politie zoekt jonge overvallers supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-politie-zoekt-jonge-overvallers-supermarkt.html Donderdagavond stapten twee gemaskerde jongemannen een supermarkt aan de Planetenlaan binnen. Eén van hen toonde een vuurwapen. Nog voordat ze wat konden ondernemen, joeg de filiaalmanager ze weg. Het overvallenteam is een onderzoek gestart en tips zijn welkom. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-politie-zoekt-jonge-overvallers-supermarkt.html 2018-11-16T15:23:00Z Om 21:00 uur liep het gemaskerde tweetal de supermarkt binnen. Terwijl ze richting de servicebalie liepen, werden ze verrast door de filiaalmanager die op hen afrende. Nog voordat ze hun slag konden slaan, werden de jonge overvallers de supermarkt uitgejaagd. Ze vluchtten zonder buit.

]]>
Het personeel vermoedt dat het om tieners ging. Ze waren donker gekleed en droegen een bivakmuts. Heeft u de jongens voor of na de overval in de buurt Planetenlaan gezien, bel dan de politie via 0900-8844 of laat uw tip achter onder dit bericht.

]]>
Agent praat in portofoon 51.8864101 4.674369100000035
Amsterdam - Aanhouding bij straatroof in Gaasperdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-aanhouding-bij-straatroof-in-gaasperdam.html Op dinsdagmiddag 13 november 2018 is een minderjarig slachtoffer door een minderjarige verdachte bedreigd en beroofd op het Puijflijkpad in Amsterdam Zuidoost. De verdachte ging er te voet vandoor maar werd gedurende zijn vlucht gespot door de politie. De verdachte is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/15/05-aanhouding-bij-straatroof-in-gaasperdam.html 2018-11-16T15:13:00Z Rond 16:00 uur ’s middags fietst het slachtoffer over het Puijflijkpad in de richting van het Wisseloordplein. De verdachte – in gezelschap van vermoedelijk een vriend – trekt het slachtoffer van zijn fiets. Hij mishandelt de jongen en bedreigt hem met een mes. Daarna berooft hij het slachtoffer van zijn jas en vlucht richting het Wisseloordplein.

Een politieagent surveilleert rond hetzelfde tijdstip in burgerkleding op de brug tussen het Puijflijkpad en het Vreeswijkpad. Hij ziet de verdachte met een jas in zijn hand langs hem rennen en herkent de jongen van een eerder incident. Hij besluit hem te achtervolgen en licht zijn collega in die op een motor in de buurt van het Wisseloordplein rijdt. De twee agenten weten de jongen in te sluiten en houden hem op heterdaad aan. Op het politiebureau wordt duidelijk dat de jas van het slachtoffer is. De verdachte zit op dit moment nog vast.

]]>
52.29791179999999 4.9784812999999986
Almere - Getuigen gezocht in verband met vondst explosieven https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-in-verband-met-vondst-explosieven-almere.html De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets hebben gezien dat verband houdt met twee vermoedelijk explosieven die donderdag 15 november op de Grote Markt zijn aangetroffen. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-getuigen-gezocht-in-verband-met-vondst-explosieven-almere.html 2018-11-16T15:00:00Z Omstreeks 08.20 uur kreeg de politie een melding dat er iets verdachts was gevonden wat leek op een explosief. Even later werd een tweede verdacht voorwerp aangetroffen. Na een eerste onderzoek door een deskundige van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld voor het onschadelijk maken van de voorwerpen. De explosieven bleken twee handgranaten te zijn.

]]>
De omgeving is geruime tijd afgezet geweest vanwege de veiligheid en vanwege het onderzoek. Rond 13.30 uur werden de Grote Markt en de toegangswegen weer vrijgegeven voor publiek. Tijdens het incident is kort het luchtalarm te horen geweest. Dit bleek loos te zijn.

]]>
Nader onderzoek moet uitwijzen wat de herkomst is van de handgranaten en waarom ze er werden neergelegd. Heeft u iets gezien wat met de explosieven te maken heeft? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44, of meld anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaad.nl

]]>
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 52.3718817 5.21755440000004
Enschede - Verdachte misdrijf Van Leeuwenhoekstraat Enschede langer vast https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/02-enschede-verdachte-misdrijf-van-leeuwenhoekstraat-enschede-langer-vast.html De 26-jarige man uit Enschede die is aangehouden vanwege betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, blijft nog drie dagen vastzitten. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/02-enschede-verdachte-misdrijf-van-leeuwenhoekstraat-enschede-langer-vast.html 2018-11-16T14:36:00Z De rechter-commissaris heeft de  aanhouding en  inverzekeringstelling getoetst en acht die rechtmatig. De inverzekeringstelling kan daarom met enkele dagen worden verlengd.
De man is dinsdagavond aangehouden in de omgeving van Dordrecht. Het OM verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van de vier mannen die dinsdagmiddag in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat zijn gevonden. De andere man die dinsdagavond is gearresteerd, is eerder al vrijgelaten. Hij blijkt niets met de zaak te maken te hebben.
 

]]>
52.22214090000001 6.920544500000005
Rotterdam - Werklui houden de dief op Bergse Rechter Rottekade https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-inbreker-op-heterdaad-aangehouden-bergse-rechter-rottekade.html Werknemers van een energiebedrijf twijfelden donderdag geen moment, en renden achter een inbreker aan die zojuist op heterdaad was betrapt. Agenten konden dankzij de aanwijzingen van de werkmannen de verdachte aanhouden. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 14:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-inbreker-op-heterdaad-aangehouden-bergse-rechter-rottekade.html 2018-11-16T14:32:00Z Donderdagmiddag rond 13.45 uur waren er meerdere mannen van een energiebedrijf buiten aan het werk.  Een van de werkmannen die bezig was op de Philips Willemstraat zag twee mannen achter iemand aan rennen met de legendarische woorden ‘houd de dief’. Hij liet meteen zijn werk vallen en ging er al bellend met de politie ook achteraan. Op de Johan de Wittsingel vluchtte de verdachte een tuin in. Op dat moment kwamen de agenten aanrijden en konden zij de verdachte in de boeien slaan. De 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had een fiets achtergelaten bij het huis op de Bergse Rechter Rottekade. In de fietstassen zaten verschillende spullen uit die woning, maar ook inbrekersgereedschap. Vermoedelijk is deze inbreker te linken aan meerdere inbraken in de buurt. Dankzij de hulp van de stoere werkmannen is de inbreker in zijn kraag gegrepen, tot grote blijdschap van de bewoonster, en de politie uiteraard.

]]>
agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen 51.94522320000001 4.4873288
Amersfoort - Scooterrijder rijdt opzettelijk motoragent omver https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-scooterrijder-rijdt-opzettelijk-motoragent-omver-amersfoort.html Een 22-jarige Amersfoorter is aangehouden nadat hij donderdagavond 15 november op de Zandkreek met zijn scooter kennelijk met opzet een motoragent omver had gereden. De agent bleef nagenoeg ongedeerd. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-scooterrijder-rijdt-opzettelijk-motoragent-omver-amersfoort.html 2018-11-16T14:15:00Z De motoragent zag omstreeks 20.30 uur de scooterrijder door rood rijden en ging er achteraan. De bestuurder kreeg een stopteken. In eerste instantie leek hij daaraan gehoor te geven, maar op het moment dat de agent afstapte, gaf hij gas en ging ervandoor. Daarop ontstond een achtervolging waarbij de scooterrijder diverse verkeersregels overtrad.

]]>
De bestuurder reed op een gegeven moment over een trottoir en de motoragent reed op de weg naast hem. Waar het trottoir ophield, stuurde de scooterrijder plotseling naar links en raakte zonder te remmen de motor. De agent viel, maar slaagde erin redelijk snel weer overeind te komen. De scooterrijder bleek er vandoor te zijn.

]]>
Op basis van het kenteken werd duidelijk dat de scooter eerder was gecontroleerd. De agent herkende de bestuurder van de foto die bij die gelegenheid was gemaakt. Agenten gingen naar zijn huis, maar troffen hem niet aan. Daarop werd hij ontboden. Later die nacht meldde de man zich op het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

]]>
Personen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen uitvoeren. Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van politiemensen.

]]>
Ook het Openbaar Ministerie tilt zwaar aan geweld tegen mensen met een publieke taak. De ernst van het feit telt in dit soort gevallen dubbel. Ook moet de verdachte zich in beginsel verantwoorden voor de rechter, en eventuele schade wordt zoveel mogelijk verhaald op de dader. Meer hierover is te lezen op de site van het OM.

]]>
Motoragent en motor (deels te zien) 52.1899601 5.398114699999951
Rotterdam - Politie onderzoekt schietincident Schiedamseweg https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-politie-onderzoekt-schietincident-schiedamseweg.html De politie onderzoekt een schietincident dat vrijdagmiddag 9 november plaatsvond in een woning aan de Schiedamseweg en kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Bij het incident raakte in ieder geval een man gewond, maar de politie kent zijn identiteit niet. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 14:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/07-politie-onderzoekt-schietincident-schiedamseweg.html 2018-11-16T14:09:00Z Tegen half vier die middag melden omwonenden dat er wel een heel heftige ruzie gaande was in een woning aan de Schiedamseweg. Getuigen zien meerdere personen uit het portiek voor de woning komen. Een van hen is behoorlijk gewond. Agenten gaan er naartoe en vinden in het portiek en het appartement veel bloed. In het huis eronder, waar op dat moment een vrouw en haar jonge kind zijn, vliegt een projectiel door het plafond, vernielt een spiegel en boort zich in de vloer. Alles wijst er op dat er geschoten is. Waarom en door wie is nog onduidelijk. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek in beide woningen en getuigen worden gehoord.

Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen? Neem contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Forensisch onderzoek in woning 51.91305029999999 4.431162800000038
Almere - Jongens beroofd van telefoons, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-almere-jongens-beroofd-van-telefoons-getuigen-gezocht.html Twee jongens van 14 en 16 jaar oud zijn donderdagmiddag 15 november omstreeks 16.10 uur op de Binnenkruierstraat door twee iets oudere jongens beroofd van hun mobiele telefoons. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van het voorval. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-almere-jongens-beroofd-van-telefoons-getuigen-gezocht.html 2018-11-16T14:03:00Z De slachtoffers werden opgewacht door de twee onbekende daders toen zij na een korte afspraak een schoolgebouw verlieten. Ze werden meegenomen naar een groenstrook in de buurt. Onder bedreiging met een steekwapen moesten zij hun telefoons afstaan. Ook werd er een klap uitgedeeld. Vermoedelijk hadden de daders hun beoogde doelwitten al achtervolgd vanaf de bushalte Molenbuurt Zuid. Ze ontkwamen via een steeg achter de woningen in de richting van het Wiekenpad.

]]>
Het gaat om twee donkergetinte jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud. Dader 1 droeg rastavlechtjes op zijn voorhoofd tot op de wenkbrauwen, droeg een donkere jas met capuchon, donkere kleding. Hij had een rugzak bij zich. Dader 2 had kort gemillimeterd haar, droeg donkere kleding met capuchon en zwart met gele schoenen.

]]>
De politie is een onderzoek gestart en kDe politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van de beroving, wat eraan vooraf ging of de vlucht. Heeft u iets gezien? Of weet u wie de daders zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.omt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van de beroving, wat eraan vooraf ging of de vlucht. Heeft u iets gezien? Of weet u wie de daders zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.

]]>
Er is een mogelijkheid om diefstal van telefoons minder aantrekkelijk te maken. De meeste smartphones en tablets kun je eenvoudig onbruikbaar maken voor dieven door de anti-diefstalfuncties te activeren via het instellingenmenu. Ook je laptop kun je in de meeste gevallen Boefproof maken. Meer hierover lees je hier.

]]>
Camera op politieauto 52.39827520000001 5.273252500000012
Muiden - Verdachte aangehouden in onderzoek dood Edita Moliené https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dood-edita-moliene.html Onderzoek naar de dood van Edita Moliené heeft vrijdagochtend 16 november 2018 geleid tot de aanhouding van een 43-jarige man uit Bussum. De man zit vast en zal worden verhoord. nieuwsbericht Fri, 16 Nov 2018 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/16/03-verdachte-aangehouden-in-onderzoek-dood-edita-moliene.html 2018-11-16T13:53:00Z De 42-jarige Edita Moliené uit Naarden werd donderdag 20 september 2018 gevonden in de Muidertrekvaart nabij de Maxis in Muiden. Haar lichaam was gewikkeld in een plastic opblaas zwembad. Omdat de recherche uitgaat van een misdrijf werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. In opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht besteed aan het onderzoek en werden getuigen opgeroepen hun informatie met het onderzoeksteam de delen. De informatie die na de oproep binnenkwam heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de tijdlijn van haar laatste dagen in leven duidelijker is geworden. De recherche onderzoekt wat de betrokkenheid is van de aangehouden verdachte. Ook onderzoekt het team of nog andere personen betrokken zijn bij de dood van Edita Moliené.

Wie heeft Edita vlak voor haar dood gezien?

Het is gebleken dat Edita op maandag 10 september 2018 nog leefde. Op donderdagmiddag 13 september 2018 is het opgevouwen zwembad al door getuigen gezien in de Muidertrekvaart.  Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar mensen die Edita tussen maandag 10 september 2018 en donderdag 13 september 2018 hebben gezien.

Wie heeft informatie over het zwembad?

Op de foto’s staat het zwembad waarin Edita’s lichaam was gewikkeld. Het gaat om een blauw met lichtgrijs, rond opblaaszwembad van het merk Bestway. Het bad heeft een doorsnee van 3.25 meter en heeft een hoogte van 1,05 meter. Op het zwembad waren stukken bruin tape geplakt. Wie weet meer over dit zwembad? Mist u dit zwembad? Of heeft iemand het zien liggen in een tuin of schuur, of misschien wel bij het grofvuil? Informatie over dit zwembad is van groot belang voor het onderzoek.

Informatie delen!

Heeft u informatie? Dan kan u dit delen door te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem bellen? Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op telefoonnummer 0800-7000.

]]>
52.32869720000001 5.068344900000056