Landelijke feed | Alle opsporingsberichten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/algemeen/ob/alle-gezochtberichten.xml Deze feed bevat alle opsporingsberichten van Nederland, onafhankelijk van locatie. nl Sun, 03 Jul 2022 23:45:29 GMT 2022-07-03T23:45:29Z nl Amsterdam - Gezocht - Mishandeling station Amsterdam-Zuid https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-mishandeling-station-amsterdam-zuid.html In de nacht van dinsdag 25 september op woensdag 26 september is een 18-jarige jongen mishandeld door twee onbekende jongens. Vanwege de mogelijk minderjarige leeftijden hebben de verdachten van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd gekregen zich bij de politie te melden. Zij hebben zich niet gemeld. Daarom worden de herkenbare beelden van de verdachten nu gedeeld. verdachte Sun, 03 Jul 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-mishandeling-station-amsterdam-zuid.html 2022-07-03T11:00:00Z Dinsdagavond laat, 26 september 2021, staat een 18-jarige jongen rond middernacht met een vriend op treinstation Amsterdam Zuid. De twee hebben net in een café naar een wedstrijd van Ajax gekeken en zingen nog hardop een lied over Ajax. Twee jongens op een ander perron schreeuwen dat het zingen moet stoppen en schelden de jongens. Daar blijft het niet bij, want de twee jongens komen naar het perron waar het slachtoffer en zijn vriend inmiddels rustig op een bankje zijn gaan zitten. Er ontstaat een woordenwisseling. Eén van de jongens spreekt dreigende woorden uit over iets dat hij in zijn tas zou hebben. Het slachtoffer weet niet wat er in de tas zit maar voelt zich geïntimideerd en is bang dat het om een mes of ander wapen gaat. Als zijn vriend vervolgens een klap krijgt van de andere verdachte, gaat het mis.

Er ontstaat een schermutseling waarvan het slachtoffer zich niet alles kan herinneren. Wel weet hij dat hij harde klappen op zijn gezicht krijgt direct pijn voelt aan zijn gezicht. Hij valt op de grond en probeert zijn gezicht met zijn handen te beschermen. Op het moment dat het slachtoffer geen klappen meer voelt, staat hij gelijk op en loopt naar een trein die zojuist op het perron is gearriveerd. De politie wordt gewaarschuwd en komt ter plaatse.

Verwondingen slachtoffer
Het jonge slachtoffer heeft door de klappen letsel in zijn gezicht en een hersenschudding opgelopen. Ook heeft hij nog lang last gehad van hoofdpijn en misselijkheid door de hersenschudding.

Sinds dit incident is het jonge slachtoffer veel angstiger geworden, vooral als hij met de trein moet reizen. Het slachtoffer moet voor zijn studie vaak reizen met de trein en wordt elke keer weer herinnerd aan het incident.

Signalement verdachten

Verdachte 1:
- zeer licht getinte huidskleur;
- zwarte muts;
- witte trui met capuchon;
- zwarte jas eroverheen;
- donkere lange broek;
- witte sneakers.

Verdachte 2:
- getinte huidskleur;
- zwartkort krullend haar;
- donkere bovenkleding
- donkere broek;
- donkere sneakers.

Informatie delen
Weet u wie de verdachten op de beelden zijn of heeft u andere informatie over de mishandeling zelf? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
verdachte 1 (links) en verdachte 2 (rechts) verdachte 1 verdachte 1 verdachte 2 verdachte 2 52.37344272 4.90454386
Nederland - Gezocht - Politie zoekt verdachte mensenhandel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/10-politie-zoekt-verdachte-mensenhandel.html De politie in Limburg is op zoek naar de verblijfplaats van deze man die verdacht wordt van betrokkenheid bij mensenhandel. De man kwam in beeld bij een langlopend politieonderzoek tegen mensenhandel waarbij op 24 mei al vier verdachten zijn aangehouden. verdachte Fri, 01 Jul 2022 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/10-politie-zoekt-verdachte-mensenhandel.html 2022-07-01T11:45:00Z De aanhoudingen vonden plaats in Roermond, Heerlen en Rotterdam. De vier verdachten - drie mannen en een vrouw - in de leeftijd van 26 tot en met 55 jaar, worden verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting van meerdere vrouwen. 

De 26-jarige man uit de gemeente Rotterdam en een 55-jarige man uit de gemeente Delft werden in Rotterdam aangehouden. De 55-jarige vrouw uit de gemeente Roermond werd in haar woning aangehouden. De 49-jarige man uit Heerlen werd in Heerlen in zijn woning aangehouden.

Aanleiding onderzoek
De aanleiding van dit onderzoek was een aantal aangiftes van slachtoffers. Deze veelal kwetsbare slachtoffers zijn afkomstig uit Limburg en overige delen van Nederland. Na de aanhoudingen vonden doorzoekingen van verschillende woningen in Roermond, Heerlen en Rotterdam plaats. Hierbij werden diverse goederen in beslaggenomen. Het onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De eerder aangehouden verdachten zijn in mei voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

]]>
]]>
Amsterdam - Gezocht - diefstal uit woning Postjeskade https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-diefstal-uit-woning-postjeskade.html Op vrijdag 18 maart 2022 is een bejaarde vrouw in haar woning aan de Postjeskade slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij meerdere sieraden en contant geld zijn weggenomen. De recherche is op zoek naar de verdachte. verdachte Fri, 01 Jul 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-diefstal-uit-woning-postjeskade.html 2022-07-01T11:00:00Z Omstreeks 12:00 uur wordt er aangebeld bij de woning van het slachtoffer. Ze opent op afstand de centrale toegangsdeur beneden en opent daarna de deur van haar woning. Als zij op de gang staat, ziet zij een man – de verdachte - de trap op lopen.

De verdachte zegt tegen haar dat er een calamiteit bij de onderburen heeft plaatsgevonden en dat zij direct al haar waardevolle spullen moet pakken. De vrouw schrikt hier vreselijk van en loopt snel haar woning binnen. De man volgt haar en in de woonkamer zegt hij dat aan de overkant een GGD bus staat en dat die op hen wacht. Er staat op dat moment inderdaad een busje van de GGD in de straat, maar dit heeft niets met de verdachte of zijn verhaal te maken. Het slachtoffer pakt snel haar sieraden en wat contant geld en stopt het in een tas. Precies op dat moment trek de verdachte de tas uit haar handen en loop de woning uit. In de tas zitten meerdere gouden sieraden van het slachtoffer.

Er is sprake van 1 verdachte met het volgende signalement:
- man
- lichte huidskleur
- ongeveer 1.80 meter lang
- kort donkerbruin haar
- vermoedelijk rond de 40 jaar

Om op hoge leeftijd zo bestolen te worden in je eigen woning, is afschuwelijk. Daarnaast is deze vrouw bang gemaakt door de man door te zeggen dat er een calamiteit was waardoor zij direct moest vertrekken.

Vragen
Wie kent of herkent de man op de beelden? Dan komen we graag in contact. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

 

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Hendrik-Ido-Ambacht - Gezocht - Wie is deze dief die gereedschap uit een auto stal? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-is-deze-dief-die-gereedschap-uit-een-auto-stal.html Wie is deze man? Hij stal in de vroege ochtend van 9 maart gereedschap uit de auto in Hendrik-Ido-Ambacht. verdachte Fri, 01 Jul 2022 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-is-deze-dief-die-gereedschap-uit-een-auto-stal.html 2022-07-01T10:31:00Z Een inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht is op 9 maart slachtoffer geworden van een diefstal uit zijn bedrijfsauto. De man had zijn auto geparkeerd in de Prins Bernardstraat en kwam er de volgende dag achter dat uit zijn busje gereedschappen en een jas waren gestolen. De schade liep in de honderden euro’s. Het slachtoffer had het gereedschap nodig voor zijn werk, dus hij was behoorlijk benadeeld. Van de dief zijn beelden. Wie herkent hem?

]]>
]]>
51.85195287 4.6457571
Spijkenisse - Gezocht - Wie hebben een 76-jarige vrouw uit Spijkenisse opgelicht? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-hebben-een-76-jarige-vrouw-uit-spijkenisse-opgelicht.html Wie herkent deze pinner? Hij heeft met een pinpas van een 76-jarige vrouw uit Spijkenisse duizenden euro's gepind. Deze vrouw is slachtoffer geworden van een sluwe oplichtingstruc. verdachte Fri, 01 Jul 2022 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-hebben-een-76-jarige-vrouw-uit-spijkenisse-opgelicht.html 2022-07-01T10:17:00Z Een 76-jarige vrouw uit Spijkenisse werd in mei van dit jaar slachtoffer van spoofing. De vrouw werd eerst gebeld door een onbekende man die zich uitgaf als medewerker van haar bank. Ze vertrouwde het niet en hing op. Kort daarna werd ze opnieuw gebeld door een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Ook nu hing de vrouw op. Maar een derde keer werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die het slachtoffer ervan wist te overtuigen dat er echt iets mis was met haar rekening. Het slachtoffer ging er in mee en gaf aan de zogenaamde medewerkster haar pincode door. Ook gaf ze haar pinpas af aan een jongeman die het pasje bij haar aan de deur kwam afhalen. Met de pas werd uiteindelijk voor duizenden euro’s gepind. De pinner staat in beeld. Het is een man van 18-25 jaar met een donkere huidskleur en met kort donker golvend haar. Hij droeg een grijsblauwe jas met capuchon en een lichte broek. Hij droeg witte sneakers, een donkerkleurig heup/schoudertasje en hij had een zilverkleurige magneetarmband om zijn linker pols. Wie herkent hem?

]]>
Herkent u de pinner of heeft u andere informatie? U kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.

]]>
]]>
51.8418141 4.33984004
Rotterdam - Gezocht - Wie mishandelden de RET-conducteur? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-mishandelden-de-ret-conducteur.html Een conducteur van de RET ziet op de Molenlaan van (tramlijn 4) twee mannen instappen. Ze checken niet in en gaan achterin zitten. Als hij hen daar op aanspreekt, wordt hij mishandeld. Het duo staat op beeld. Wie zijn het? verdachte Fri, 01 Jul 2022 09:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/07-wie-mishandelden-de-ret-conducteur.html 2022-07-01T09:57:00Z Op 18 juni 2022 was een 37-jarige conducteur in Rotterdam aan het werk in tram 4 van de Molenlaan naar het Heemraadsplein, beide in Rotterdam. Op de beginhalte aan de Molenlaan stapten rond 16.55 uur twee mannen in. Ze checkten niet in en gingen zitten. De conducteur greep niet meteen in, maar besloot de mannen een kans te geven zich alsnog in te checken, wat ze niet deden. Na een paar haltes begon de conducteur zijn controleronde alsnog en sprak beide mannen aan. Toen duidelijk werd dat ze niet alsnog wilden betalen en ook niet wilden uitstappen, sloeg één van hen (dader 1) de RET-medewerker op zijn gezicht. De conducteur en de mannen wisten buiten de tram te komen en uit elkaar te komen. Niet voor lang, want beide mannen kwamen nu op de conducteur af. Om te voorkomen dat hij opnieuw werd belaagd, pakte de conducteur een van beide mannen bij zijn armen, dader 2. Het mocht niet baten. Dader 1 sloeg de conducteur opnieuw in zijn gezicht. Daarna renden beide mannen weg in de richting van de Prinses Margrietlaan.

]]>
Wie zijn deze twee mannen? Herkent u (één van) hen of heeft u meer informatie, dan komen we graag in contact met u. U kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.

]]>
]]>
51.94892845 4.48673609
Hierden - Gezocht - Politie maakt volgende week beelden boerenprotesten openbaar: nu de kans je te melden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/02-politie-maakt-volgende-week-beelden-boerenprotesten-openbaar.html Vandaag zetten we de eerste beelden online van de mannen die er van verdacht worden strafbare feiten te hebben gepleegd bij de uit de hand gelopen boerenprotesten. Afgelopen dinsdagavond 28 juni werd in Hierden onder meer een politieauto vernield. De beelden van de gezochte mannen zijn onderaan deze pagina te vinden. Hun gezichten zijn vooralsnog onherkenbaar gemaakt. Het rechercheteam roept hen op zich te melden, en daarmee te voorkomen dat hun beelden komende woensdag volledig openbaar worden gemaakt. verdachte Fri, 01 Jul 2022 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/02-politie-maakt-volgende-week-beelden-boerenprotesten-openbaar.html 2022-07-01T08:28:00Z De acties die afgelopen dinsdag plaatsvonden bij de woning van Minister voor Natuur en Stikstof liepen volledig uit de hand. Er was veel agressie en geweld en ook politiemensen voelden zich niet veilig. Het rechercheteam heeft al veel beelden ontvangen en uit de eerste analyse komen elf mannen naar voren.

Meld jezelf
Komende woensdag maken we de beelden openbaar van de verdachten die zich dan nog niet gemeld hebben. Het onderzoeksteam roept de mannen op zich te melden: ‘Je weet zelf wel of je betrokken bent geweest bij de vernielingen en intimidaties in Hierden. En als je twijfelt, dan herken je jezelf vast en zeker op de foto’s.’ Van degenen die zich dan niet hebben gemeld wordt woensdag de blur van de foto’s verwijderd en worden ze herkenbaar gepubliceerd.

Meld je aan het bureau of neem contact op via 0900-8844.

Mensen die niet bij de vernielingen betrokken waren, maar wel iemand herkennen op de foto’s, vragen we om contact op te nemen.

Beelden semi-openbaar
De Politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Hierden. Om die reden worden vandaag de eerste beelden semi-openbaar gemaakt. Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Blijf beelden sturen
De foto’s komen uit een eerste analyse van de beelden. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen. Iedereen die over beelden van de protesten en/of vernielingen beschikt vragen we om hun beelden met ons te delen. Beelden delen en informatie doorgeven kan via onderstaand tipformulier, geef daarbij duidelijk aan op welke plaats uw informatie betrekking heeft.

 

Gezochte personen    

 

 

 

 

 

 

 

]]>
]]>
Helmond - Gezocht - Relschoppers voetbalwedstrijd - Sportpark de Braak - Helmond https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/09-relschoppers-wedstrijd-helmond-sport---fc-den-bosch.html Op vrijdag 6 mei ontstonden na de wedstrijd Helmond Sport en FC Den Bosch in Helmond rellen tussen de supportersgroepen van beide voetbalclubs. De agressie richtte zich ook tegen onze agenten. Naar aanleiding van deze rellen pakten we eerder al twee verdachten op. Nu vraagt de politie aandacht voor het vinden van 17 andere, nog niet geïdentificeerde verdachten. Zij worden allen verdacht van openlijke geweldpleging of bedreiging. verdachte Thu, 30 Jun 2022 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/09-relschoppers-wedstrijd-helmond-sport---fc-den-bosch.html 2022-06-30T22:00:00Z Van alle verdachten zijn hieronder één of meer foto's opgenomen. Door te klikken op de foto wordt de gehele afbeelding zichtbaar. Bij iedere verdachte is een uniek nummer opgenomen. Denkt u één of meer van de verdachten te herkennen? Vergeet niet om dan bij uw tip het juiste nummer te vermelden! Het rechercheteam bedankt u hartelijk voor uw medewerking.

Noot: de foto´s zijn via de standaardinstellingen van je internetbrowser op je mobiele telefoon niet te vergroten door ze aan te klikken. Bekijk de foto's bij voorkeur op een tablet, laptop of desktopcomputer. Op je telefoon dien je de instellingen van je browser te wijzigen naar de desktopversie. Daarmee zijn de foto´s mobiel beter raadpleegbaar.  

]]>
titelNNM01]]> titelNNM04]]> titelNNM05]]> titelNNM06]]> titelNNM07]]> titelNNM08]]> titelNNM09]]> titelNNM11]]> titelNNM13]]> titelNNM15]]> titel]]> titelNNM20]]> titelNNM23]]> titelNNM24]]> titelNNM25]]> titelNNM26]]> ]]>
NNM01 NNM04 NNM05 NNM06 NNM07 NNM08 NNM09 NNM11 NNM13 NNM20 NNM23 NNM24 NNM25 NNM26 51.48682856 5.67989645
Gezocht - Politie dringend op zoek naar Sherwin Benshomin Windster https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/sherwin-benshomin.html Politie is nog op zoek naar een ontsnapte TBS’er; identiteit vrijgegeven voortvluchtige Thu, 30 Jun 2022 17:08:16 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/sherwin-benshomin.html 2022-06-30T17:08:16Z De politie is dringend op zoek naar de de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Hij ontsnapte samen met medegedetineerde  Luciano D. op dinsdagavond 21 juni rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen. Onbekenden hadden met een slijptol een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn de twee gevlucht in een witte Volkswagen Golf, vijfdeurs, met zonnedak. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL startte meteen een onderzoek. De vluchtauto werd kort daarna aangetroffen in Amsterdam. Op 30 juni is Luciano D. aangehouden in Den Haag.

Sherwin Benshomin Windster  is nog voortvluchtig. Hij is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

Signalement:

Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. 

]]>
Als u hem gezien heeft of weet waar hij verblijft,  benader hem niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. 

]]>
Op 30 juni om 18:15 is op de A12 bij Den Haag Luciano D. aangehouden.

]]>
]]>
Vluchtauto Vluchtauto 2 51.83480264 5.83319308
Utrecht - Gezocht - Beroving cameraman RTV Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/03-beroving-cameraman-rtv-utrecht.html Maandag 13 juni werd een cameraman tijdens opnames beroofd van zijn camera. Daarbij kreeg hij ook een klap in zijn gezicht. Er zijn beelden van de verdachten. verdachte Tue, 28 Jun 2022 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/03-beroving-cameraman-rtv-utrecht.html 2022-06-28T22:00:00Z Een cameraman en verslaggeefster waren op maandagmiddag rond 17.30 uur op de Australiëlaan in Utrecht aan het werk voor een nieuwsverslag over de werkzaamheden aan de Galecopperbrug. Uit het niets kwamen er twee jongens op hen af. Eén van hen sloeg de cameraman en trok de camera met statief uit zijn handen.

Kruipruimte

Onlangs kreeg de politie een tip van iemand die de camera en statief had zien liggen in een kruipruimte van een flat aan de Gasperilaan in Utrecht. Na de vondst zijn de spullen meteen door de technische recherche onderzocht op sporen.

Inmiddels is de camera weer terug bij RTV Utrecht. Het apparaat is onbeschadigd, al ontbreekt wel de zogeheten WMT-zender ter waarde van ongeveer 10.000 euro. Verder is een aantal kabels ruw kapotgetrokken.

Bewakingsbeelden

Vlak vóór en ná de roof heeft een beveiligingscamera aan de Rooseveltboulevard de verdachten vastgelegd. Daarop is te zien hoe drie jongens op één scooter richting de locatie rijden waar de filmploeg aan het werk is. Zes minuten later is de beroving een feit en rijdt de scooter weer door het beeld in de andere richting. Op de beelden is goed te zien dat het statief omhoogsteekt.

Dit zijn de jongens die de filmploeg van RTV Utrecht hebben mishandeld en beroofd. Help mee ze te vinden!

Ook zijn er beelden van de beroving zelf. Dat beeld is erg onduidelijk, maar geeft wel een goed beeld van waar de beroving heeft plaatsgevonden.

De beroving van de RTV Utrecht filmploeg vond plaats op de Australiëlaan, tussen de Ikea en het Amsterdam-Rijnkanaal

Signalementen

Uit de bewakingsbeelden blijkt dat er drie jongens betrokken zijn bij de cameraroof. De slachtoffers hebben er twee gezien. Van de jongen die de cameraman sloeg en de camera uit zijn handen trok is een signalement bekend.

Verdachte 1

  • lichtgetinte huid
  • 16- 25 jaar
  • ongeveer 1.85m
  • dun postuur
  • donker haar
  • donkerblauwe trui, bodywarmer eroverheen
  • donkere trainingsbroek
  • wollen, dunne handschoenen

De tweede verdachte, die tijdens de roof op afstand bleef, is in ieder geval kleiner dan verdachte 1. Verder is bekend dat ze reden op een oranje/rode scooter.

]]>
Wie weet waar de WMT-zender is?

Wie herkent de verdachten van de beelden?

]]>
]]>
52.06446819 5.10313337