Landelijke feed | Alle opsporingsberichten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/algemeen/ob/alle-gezochtberichten.xml Deze feed bevat alle opsporingsberichten van Nederland, onafhankelijk van locatie. nl Sat, 24 Jul 2021 04:52:23 GMT 2021-07-24T04:52:23Z nl Nijmegen - Gezocht - Overval Jumbo Fenikshof; wie kent deze mannen? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-nijmegen---overval-jumbo-fenikshof-wie-kent-deze-mannen.html Rond 07:30 uur werd de Jumbo aan de Fenikshof overvallen. Bij de gewapende overval zijn gelukkig geen gewonden gevallen. We zijn direct een onderzoek gestart en weten inmiddels dat de twee overvallers via de Kievitstraat zijn weggerend naar de Voorstadslaan, de rotonde Marialaan-Industrieweg overgestoken zijn en vervolgens verder gegaan zijn op de Voorstadslaan. verdachte Fri, 23 Jul 2021 07:16:08 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/02-nijmegen---overval-jumbo-fenikshof-wie-kent-deze-mannen.html 2021-07-23T07:16:08Z We willen de zaak zo snel mogelijk oplossen en hopen dat iemand de mannen op de foto’s herkent. Weet u wie dit zijn? Laat het ons zo snel mogelijk weten. 

Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met de overval te maken heeft en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van de Fenikshof? Ook dan komen we graag met u in contact! 
 

]]>
]]>
Winschoten - Gezocht - Winschoten: verdachten snelkraak juwelier Langestraat gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/01-winschoten-verdachten-snelkraak-juwelier-gezocht.html In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni 2021 werd er een snelkraak gepleegd bij een juwelier aan de Langestraat in Winschoten. De snelkraak vond plaats rond 3:20 uur. Bij de snelkraak zijn veel sieraden buitgemaakt. Van de verdachten zijn beelden die de politie nu deelt, wie herkent hen? Deel uw informatie met de politie. verdachte Thu, 22 Jul 2021 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/01-winschoten-verdachten-snelkraak-juwelier-gezocht.html 2021-07-22T14:36:00Z Na de snelkraak zijn de verdachten gevlucht op een donkere scooter, in de richting van het Oldambtplein. De bestuurder droeg een hoofdlamp. De scooter was niet verlicht. De bijrijder had een grote witte tas in zijn handen. Opvallend was dat de buddyseat van de scooter los op de scooter zat. Deze viel er namelijk af toen ze wegreden. Dit is ook te zien op de beelden. Via de Zeeheldenstraat zijn de verdachten vermoedelijk gevlucht naar de Witte de Withstraat, in de richting van het kruispunt met de Bovenburen. Daar zijn zij vermoedelijk overgestoken en zijn zij het fietspad in de richting van de Wezellaan opgegaan. Herkent u de scooter aan de hand van de beschrijving of hebt u de scooter gezien op de aangegeven route? Dan komen wij graag met u in contact.

Getuigen zouden hebben gezien dat er vlak na de snelkraak een auto met hoge snelheid weg is gereden. Deze zou ergens vlak bij het pand hebben gestaan tijdens de snelkraak. Hebt u deze auto ook zien staan of (weg) zien rijden? Ook dan komen wij graag met u in contact. Voor de politie is dit belangrijke informatie.

Camerabeelden

Het onderzoek heeft nog niet geleid tot een of meerdere aanhoudingen. Gelukkig beschikt de politie over camerabeelden van de snelkraak. Op deze beelden zijn twee verdachten vastgelegd. Een deel van deze beelden kunnen wij nu met u delen en wij hopen dat iemand zichzelf of een ander op deze beelden herkent. Wij vragen u deze informatie en uw tips met ons te delen. Op de beelden is te zien hoe twee verdachten zich toegang verschaffen tot de juwelier en dat zij in de juwelier zijn.

Is het u opgevallen dat er een of meerdere personen in uw omgeving ineens over veel geld of over veel sieraden beschikken? Of hebt u informatie over dat er grote hoeveelheden sieraden aangeboden worden? Deel deze informatie met de politie.

Deel uw informatie

Hebt u meer informatie over de snelkraak in Winschoten of denkt u de persoon of personen op de beelden te herkennen? Of herkent u uzelf op de camerabeelden? Geef dit dan aan ons door. Laat het ons ook weten wanneer u geen getuige bent, maar de dader mogelijk wel kent. Informatie delen kan via het tipformulier op deze website. Beschikt u over beelden die u nog niet met de politie hebt gedeeld? Ook deze kunt u uploaden in het tipformulier. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.

]]>
]]>
53.14063767 7.03498984
Breda - Gezocht - Diefstal van mobiele telefoons in Breda https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-diefstal-van-mobiele-telefoons-in-breda.html Een nepkoerier maakt op woensdag 23 december 2020 de gehele voorraad van een telefoonwinkel op de Ginnekenstraat in Breda buit. verdachte Wed, 21 Jul 2021 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/08-diefstal-van-mobiele-telefoons-in-breda.html 2021-07-21T13:05:00Z Hij toont een vervalste opdracht om de winkelvoorraad vanwege de lockdown op te halen. De medewerkers in de winkel hebben geen argwaan en geven de gehele voorraad gloednieuwe mobiele telefoons mee. De mobieltjes zijn verpakt in roze plastic bakken. De oplichter vervoert deze met zijn steekwagen en loopt vanaf de Ginnekenstraat de Bleekstraat in. Het gaat om bijna 150 toestellen met een waarde van vele tienduizenden euro’s.

Het gaat om een man met een mager postuur. Hij is circa 1.75 meter lang. Hij droeg die dag een lange zwarte parka jas, een zwarte broek en een beige pet met zwart opschrift. Hij had wit met rode sneakers aan

]]>
Wie herkent de 'nepkoerier' op de bewakingsbeelden?

]]>
]]>
telefoondief telefoondief 51.5846934 4.776879
Bergen op Zoom - Gezocht - Overval cafetaria in Bergen op Zoom https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/08-overval-cafetaria-in-bergen-op-zoom.html De 50-jarige eigenaresse van een cafetaria aan de Noordsingel is donderdag 27 mei 2021 rond 14.25 uur overvallen. Het gebeurde toen ze even alleen achter de balie stond. De dader, een vrij kleine man, bedreigde haar met een mes en ging met wat geld uit de kassa op de fiets vandoor. verdachte Wed, 21 Jul 2021 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/08-overval-cafetaria-in-bergen-op-zoom.html 2021-07-21T13:02:00Z De overvaller is nog geen 1.70 meter lang. Hij droeg een spijkerbroek en een donkerblauw jack, met over zijn hoofd een grijze capuchon. Daarnaast had hij een blauwe rugzak bij zich en een plastic tas van de Aldi. Hij haalde daar een mes uit en dwong de vrouw de kassa leeg te maken in die tas.

Er zijn geen beelden van de overval zelf, maar wel is vastgelegd hoe de  vermoedelijke dader om de hoek van de Minderbroederstraat fiets, eerst richting de cafetaria en ruim twee minuten later erbij vandaan. 

 

]]>
1: Wie herkent de overvaller 

]]>
]]>
Opsporing Verzocht 51.4895855 4.297254
Capelle aan den IJssel - Gezocht - Wie heeft er meer informatie over het overlijden van de 55-jarige Capellenaar? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/07-wie-heeft-er-meer-informatie-over-het-overlijden-van-de-55-jarige-capellenaar.html Op vrijdag 28 mei startte de politie een groot onderzoek na het aantreffen van een 55-jarige dode Capellenaar in zijn woning aan de Kringdans. De politie is dringend op zoek naar meer informatie, getuigen en camerabeelden. verdachte Wed, 21 Jul 2021 06:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/07-wie-heeft-er-meer-informatie-over-het-overlijden-van-de-55-jarige-capellenaar.html 2021-07-21T06:15:00Z Rond 17.00 uur op vrijdagmiddag 28 mei meldde een buurtbewoner dat zij het slachtoffer in zijn woning zag liggen. Hulpdiensten gingen direct naar de woning, helaas bleek de man te zijn overleden. De omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen, was voor agenten direct een reden om de woning af te zetten. De Forensische Opsporing deed een uitgebreid sporenonderzoek en er werd een buurtonderzoek ingesteld. Uit onderzoek kan geconcludeerd worden dat het slachtoffer door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen. Het is wel nog steeds onduidelijk wat er in de woning is gebeurd en waarom.

]]>
Het slachtoffer is vermoedelijk in de nacht van 26 op 27 mei overleden, maar er zijn getuigen die menen dat ze Knut op donderdagmiddag de 27e nog hebben gezien. We komen heel graag in contact met getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben in het tijdsbestek tussen donderdagavond en vrijdagmiddag 17.00 uur. Ook roepen wij op om camerabeelden en/of dashcam beelden met ons te delen als u die heeft. Ook als u denkt dat uw informatie niet waardevol is, horen wij het heel graag.

Uit verhalen uit zijn omgeving is naar voren gekomen dat Knut actief was op Bullchat en Grindr, respectievelijk een chatsite en een datingapp voor homoseksuele en biseksuele mannen. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat Knut via die weg iemand had uitgenodigd en dat die date hem fataal kan zijn geworden. 
Als u de gebruikersnaam van Knut op Grindr weet, horen wij dat ook heel graag.

Bel de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Indien gewenst kunt u ook contact opnemen met de agenten van Roze In Blauw via 088-1691234. U kunt ook gebruik maken van onderstaande tipformulier.

]]>
De politie zou graag in contact komen met een specifieke getuige die zich op woensdagavond 26 mei bij Knuts woning ophield, zowel rond 19.00 als rond 19.30 uur. Knut heeft hierover app-contact gehad met een bekende, waarbij hij aangaf dat de onbekende man het koud had en dat hij wachtte op iemand die er niet was. Weet of vermoedt u wie de man kan zijn en/of waarom hij bij de woning aan de Kringdans was? Neem alstublieft contact op met de politie; dat mag ook anoniem. 

]]>
]]>
51.9455547 4.57243083
Amsterdam - Gezocht - Geldopname div. locaties na babbeltruc nep politie (Osdorper Ban) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/05kwetsbare-ouderen-het-slachtoffer-van-babbeltrucs-in-amsterdam-zuid-en-west.html De Amsterdamse recherche doet onderzoek naar een reeks babbeltrucs, waarbij vier ouderen op slinkse wijze zijn bestolen van hun geld. Middels babbeltrucs, waarbij de slachtoffers telefonisch worden benaderd door nep-agenten, worden hun pincodes achterhaald en hun bankpassen gestolen. De bankpassen worden vervolgens gebruikt om geld op te nemen en om sloffen sigaretten te kopen. Het onderzoeksteam deelt nu beelden van vijf verdachten, die met deze gestolen bankpassen geld opnemen of betalen. Wie kent of herkent ze? verdachte Tue, 20 Jul 2021 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/05kwetsbare-ouderen-het-slachtoffer-van-babbeltrucs-in-amsterdam-zuid-en-west.html 2021-07-20T18:30:00Z Babbeltruc door nep-agent
In een tijdsbestek van drie maanden tijd worden vier vrouwen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in de leeftijd van 86 tot 93 jaar, opgebeld door personen die zeggen bij de politie te werken. De persoon aan de andere kant van de lijn, de zogenaamde politiemedewerker, vertelt hen dat hun bankrekening of bankpas voorkomt in een politieonderzoek. De ‘politieman’  verbindt het nietsvermoedende slachtoffer door met een zogenaamde bankmedewerker, om zo hun bankgegevens te achterhalen. Ook stuurt hij een koerier langs de woning, om de bankpas op te halen. Zodra de bankpassen zijn opgehaald, worden de bankpassen gebruikt om voor duizenden euro’s aan contant geld op te nemen én om sloffen sigaretten te kopen.

Mogelijk verband
Vanwege de vergelijkbare werkwijze, en de overeenkomsten in de diverse signalementen, staan de vier zaken mogelijk in verband met elkaar.

Aanhouding
De inspanningen van het onderzoeksteam hebben reeds geleid tot de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Amsterdam. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze zaak. Welke rol hij precies heeft gespeeld, in nog onduidelijk. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Signalementen
De politie deelt nu de beelden van nog onbekende mannen, die voornamelijk in de omgeving van Amsterdam-West geld opnemen of betalen met de gestolen bankpassen:

Het signalement van verdachte 1:
- man
- gemiddeld tot stevig postuur
- lichte huidskleur
- grijze muts
- lichtblauw mondkapje
- donkere, gewatteerde jas
- jeans met scheuren en vlekken
- zwarte schoenen

 

NN1 Babbeltruc Osdorperban procesverbaalnummer 2020261606 

Het signalement van verdachte 2:
- man
- lichte huidskleur
- rode pet met opdruk ‘B20’ met reflecterende sticker op de klep
- zwart mondkapje
- zwarte jas, met capuchon, met witte voering

NN2 Babbeltruc Bolestein procesverbaalnummer 2021001069

Het signalement van verdachte 3:
- man
- gemiddeld tot stevig postuur
- lichte tot licht getinte huidskleur
- donkere ogen
- donkerkleurige pet
- donkerkleurig mondkapje met witte touwtjes achter zijn oren (bij appartement) en op een ander moment met een lichtkleurig -       -  mondkapje (in de winkel)
- donkerblauwe, gewatteerde jas
- jeans met scheuren en vlekken
- zwarte schoenen

NN3 Babbeltruc Rembrandtweg procesverbaalnummer 2021002250

Het signalement van verdachte 4:
- vermoedelijk man
- lichte huidskleur
- normaal postuur
- donkerkleurige jas met capuchon, met een witte opdruk op de linker schouder
- donkerkleurige pet
- zwart mondkapje

NN4 Babbeltruc Rembrandtweg procesverbaalnummer 2021002250

Het signalement van verdachte 5:
- man
- lichte huidskleur
- normaal tot stevig postuur
- donkerkleurige jas
- donkerblauwe jeans
- lichtblauw mondkapje
- witte sneakers met witte zool
- zwarte pet

NN5 Babbeltruc Van Speijkstraat procesverbaalnummer 2021056540

Mannen
Er wordt nog onderzocht of de getoonde mannen op de beelden ook daadwerkelijk vijf verschillende personen zijn, of dat éénzelfde persoon - in een wisselende samenstelling van kleding - vaker voorkomt op de beelden.
 

Verdenking
De derde verdachte betaalt met een gestolen bankpas, maar haalt vermoedelijk ook de bankpas op bij de woning van één van de slachtoffers. Van de overige verdachten is het onbekend of zij betrokken zijn bij de babbeltruc. Deze overige mannen worden dan ook verdacht van het betalen of geldopnemen met een gestolen bankpas. 

 

]]>
Vragen
Herkent u de mannen op de beelden, misschien in combinatie met elkaar? Of heeft u andere informatie in deze zaak, waarbij kwetsbare ouderen zijn bestolen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Den Haag - Gezocht - Overleden vrouw Den Haag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/tw-13-07/overleden-vrouw-den-haag.html Op dinsdagavond 24 januari 2017 werd de zwaar gewonde Olena in een woning aan de Leyweg in Den Haag aangetroffen. verdachte Tue, 20 Jul 2021 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/tw-13-07/overleden-vrouw-den-haag.html 2021-07-20T09:46:00Z De volgende ochtend is zij overleden. Olena had een relatie met een 53-jarige uit Den Haag en woonde bij hem in. Op die bewuste avond kregen zij bezoek van twee vriendinnen. Tijdens die avond is de situatie behoorlijk geëscaleerd. In de woning werden direct twee personen aangehouden. De toenmalige vriend, een 53-jarige man en een 24- jarige vrouw uit Den Haag werden aangehouden. De volgende dag werd een 32-jarige vrouw aangehouden. De twee vrouwen zijn geen verdachten meer. De man werd vrijgesproken op 20 februari 2019 wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak. In de uitzending wordt opnieuw aandacht gegeven voor deze zaak. Het onderzoeksteam laat opnieuw de sporen onderzoeken die vier jaar geleden nog niet, of niet zo goed konden laten onderzoeken en nu wel. 

]]>
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06-57876279. 

]]>
]]>
52.05211547 4.27219957
Den Helder - Gezocht - Twee keer brandstichting in dezelfde straat in Den Helder https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/04-twee-keer-brandstichting-in-dezelfde-straat-in-den-helder.html Op donderdag 22 april rond 22.00 uur, is door een man op een fiets in de Jan in 't Veltstraat in Den Helder geprobeerd een auto te vernielen door vermoedelijk een vuurwerkbom onder de auto te gooien. De auto ging uiteindelijk niet in de brand, maar er was wel sprake van een behoorlijke explosie. verdachte Tue, 20 Jul 2021 08:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/04-twee-keer-brandstichting-in-dezelfde-straat-in-den-helder.html 2021-07-20T08:19:00Z Op zaterdag 8 mei, rond 00.30 uur, is het weer raak in de Jan in 't Veltstraat. Alleen slaagt de dader dit keer wel; de auto van één van de bewoners is volledig in vlammen opgegaan. Ook de woning van de bewoner is hierdoor beschadigd. Wederom komt een man op een fiets langs gereden die iets brandends onder de auto gooit waarna een flinke explosie volgt. 
 

]]>
Of dezelfde persoon verantwoordelijk is voor beide incidenten, is niet met zekerheid te zeggen. De politie wil daarom graag van u weten of u deze man of mannen herkent? En mogelijk heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Dat hoort de politie dat graag via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.94463542 4.79072337
Budel/Dommelen - Gezocht - Dood van Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html [UPDATE: Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot te Dommelen/ Valkenswaard. Wies werd naakt aangetroffen en bleek door verwurging/verstikking om het leven te zijn gebracht. De zaak is tot op de dag van vandaag niet opgtelost. Met een grote publiekscampagne in augustus probeert het coldcase team van de eenheid Oost-Brabant alsnog tot een dader of daders te komen.] Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween de toen 32 jaar jonge vrouw, Wies Hensen uit Budel, van de kermis in in haar woonplaats. dossier Sun, 18 Jul 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/09-coldcase-wies-hensen/de-dood-van-wies-hensen-uit-budel-1989.html 2021-07-18T22:00:00Z Plaats delict Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 Loonderweg Dommelen 1989 51.36512316 5.42805457 Almere - Gezocht - MacBook gesloten bij Marktplaatsverkoop https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/tw-06-07/03-diefstal-na-marktplaatsdeal-almere.html Tijdens een marktplaatsverkoop op de Lampjestraat in Almere werd een MacBook gestolen. Wie herkent de verdachte van de beelden? verdachte Wed, 14 Jul 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/tw-06-07/03-diefstal-na-marktplaatsdeal-almere.html 2021-07-14T22:00:00Z Een bewoner van de Lampjestraat had een Macbook op Markplaats staan. Op 29 april 2021 krijgt zij via de berichtenservice van Marktplaats een bericht van een geïnteresseerde. Uiteindelijk maken zij een afspraak voor de koop op 30 april 2021. Op het moment dat de koper aan de deur komt, zegt hij dat hij niet binnen mag komen van zijn moeder ivm Corona. De vrouw geeft de Macbook aan de verdachte om deze te bekijken. Direct hierna rent de koper met de Macbook weg. Om de hoek springt hij bij iemand anders achterop de scooter. Er volgt dan nog een achtervolging door de wijk, maar helaas lukt het hem weg te komen.

 

]]>
Wie herkent de verdachte en de bestuurder van de scooter?  Deze jongen willen we ook heel graag spreken.

]]>
]]>
52.40247126 5.20565113