Nieuws | Drenthe | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/drenthe.xml RSS feed nieuws voor de provincie Drenthe nl Sat, 02 Dec 2023 09:05:29 GMT 2023-12-02T09:05:29Z nl Emmen - Twee personen gewond na conflict Wilhelmsweg https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/01-twee-personen-gewond-na-conflict-wilhelmsweg.html Maandagavond 27 november kreeg de politie melding van een conflict aan de Wilhelmsweg in Emmen. Ter plaatse aangekomen treffen agenten twee gewonde slachtoffers, beide met snijverwondingen. De politie is een onderzoek gestart. Er is nog niemand aangehouden. Tue, 28 Nov 2023 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/01-twee-personen-gewond-na-conflict-wilhelmsweg.html 2023-11-28T10:22:00Z De melding kwam binnen rond 18:00 uur. Als agenten ter plaatse komen blijken er twee mannen (37 en 41) uit Emmen gewond te zijn geraakt bij een conflict of vechtpartij. Beide mannen hebben meerdere snijverwondingen op het lichaam en zijn gisteravond ter controle overgebracht naar de huisartsenpost. 

Na het incident is de politie direct een onderzoek gestart. Agenten spraken met mogelijke getuigen en deden sporenonderzoek. De aanleiding en toedracht van het conflict wordt onderzocht.

]]>
52.74254103 6.85886627
Veeningen - Update: tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is vanochtend een 20-jarige man aangehouden. De politie vermoedt dat Cas is mishandeld op het moment dat hij naar huis wilde gaan na een feest.  De rol van de verdachte wordt onderzocht. Mon, 27 Nov 2023 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html 2023-11-27T10:25:00Z Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte de toen 23-jarige Cas ernstig gewond. Op 15 augustus, een maand later, komt Cas te overlijden. De politie ging lange tijd uit van een ongeval. Onlangs kwam er nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoek werd heropend.

Oproep
De politie deed dinsdag 14 november 2023 een oproep in het programma Opsporing Verzocht en riep onder andere een man in een grijze trui en een blonde vrouw in het wit op om zich te melden. De recherche ontving na deze oproep 16 tips. Dit heeft enorm bijgedragen aan het onderzoek. Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waaronder de man in de grijze trui en de vrouw in het wit. Dit alles heeft geleid tot nieuwe informatie, waarop de verdachte is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente De Wolden. Het betreft een ander persoon dan de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

Beperkingen
We onderzoeken op het moment de rol en betrokkenheid van deze 20-jarige man. Hij zit vast en in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. Er wordt nog steeds gesproken met getuigen en daarmee loopt het onderzoek nog volop. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update 28 november 2023
De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente De Wolden. De verdachte zit in volledige beperkingen, hij mag alleen contact met een advocaat hebben. We gaan met hem in verhoor en zijn rol wordt onderzocht. Evenals de eerder aangehouden verdachte betreft ook deze verdachte niet de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

]]>
52.6663389 6.37220653
Drenthe - Tientallen geldezels gehoord, 155 aangiftes van oplichting behandeld https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 28 verdachten gehoord, 30 stopgesprekken en 90 verdachten die een waarschuwingsbrief ontvangen. Het is een deel van het resultaat van de afgelopen week in Drenthe, die in het teken stond van de aanpak van geldezels. Deze verdachten kunnen in verband worden gebracht met in totaal 155 slachtoffers met - bij elkaar opgeteld - een schadebedrag van €30.295,-. Thu, 23 Nov 2023 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 2023-11-23T10:19:00Z Geldezels, ook wel moneymules genoemd, zijn personen die hun bankrekening beschikbaar stellen aan criminelen, vaak voor een vergoeding. De door criminelen buitgemaakte bedragen, vaak door middel van oplichting, worden overgemaakt naar die rekeningen en daardoor blijven verdachten van de oplichting vaak buiten beeld. Geldezels zijn zich niet altijd bewust van het feit dat zij hiermee strafbaar zijn, laat staan dat ze de gevolgen kunnen overzien, zoals het niet kunnen openen van een bankrekening of afsluiten van een hypotheek.

Kwetsbare verdachten
Vaak zien we dat jongeren geronseld worden of dat er bewust kwetsbare mensen benaderd worden, bijvoorbeeld mensen in geldnood. Een (enkel) strafrechtelijke vervolging kan daarmee soms tot nog meer problemen leiden. Daarom kijkt politie samen met het Openbaar Ministerie (OM) en partners als de reclassering en schuldhulpverlening naar een effectievere oplossing voor de langere termijn. Hiermee is er ook oog voor eventuele problematiek rondom een verdachte, wat de kans op herhaling verkleint.

Resultaten
In de afgelopen week werden in Drenthe 28 verdachten verhoord om zich te verantwoorden over zaken met betrekking tot aan- en verkoopfraude, bijvoorbeeld het niet nakomen van een leverings- of betalingsverplichting en het witwassen van crimineel geld. 

  • Negen verdachten kregen in overleg met het OM een dagvaarding en moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter;
  • Drie verdachten kunnen een uitnodiging verwachten voor een zogeheten OM-hoorzitting, waarbij de verdachte verantwoording moet afleggen tegenover de officier van justitie;
  • Twee verdachten kregen een taakstraf opgelegd;
  • Drie verdachten krijgen een vervolgtraject bij Halt;
  • Twee personen kregen te horen dat hun rol nader wordt onderzocht, er is meer onderzoek nodig om het vervolgtraject voor hen te bepalen;
  • In tien zaken bleek er na het verhoor van verdachten onvoldoende bewijs te zijn, in overleg met het Openbaar Ministerie werden deze verdachten niet strafrechtelijk vervolgd.

Daarnaast werd er bij drie verdachten een zogenaamde schadevergoedingsmaatregel getroffen. Het gaat onder andere om de twee hierboven genoemde verdachten die eveneens een taakstraf opgelegd kregen. Met hen is afgesproken dat zij de financiële schade van de slachtoffers (deels) gaan vergoeden.

Stopgesprekken
De komende tijd zal er strafrechtelijk onderzoek worden gedaan naar nog zestien andere verdachten in Drenthe. Het gaat om zaken met in totaal 83 aangevers met een totaal schadebedrag van bijna 13.000 euro.  

Naast de in totaal 44 strafrechtelijke onderzoeken werd met 30 andere verdachten een stopgesprek gevoerd. Deze verdachten hebben tot eind van dit jaar om de schadebedragen van hun slachtoffers te vergoeden. Voldoen ze hier niet aan, dan komt er alsnog voor hen een strafrechtelijk vervolg. 

De komende weken worden nog eens 90 verdachten uit Drenthe door de politie bezocht, zij ontvangen een officiële waarschuwingsbrief. 

]]>
52.98786299 6.54936171
Emmen - Politie onderzoekt steekincident in Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-wijk-emmerhout.html Afgelopen nacht is in het ziekenhuis in Emmen een gewonde man binnengekomen. Hij bleek enkele steekverwondingen te hebben. De politie doet onderzoek naar hoe en waar de man precies gewond is geraakt en vraagt getuigen zich te melden. Wed, 15 Nov 2023 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/15/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-wijk-emmerhout.html 2023-11-15T12:50:00Z De melding van de gewonde man kwam bij ons binnen rond 2:30 uur. Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Emmen. Hij is met steekverwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De man vertrok aan begin van de nacht lopend vanaf de Laan van het Kwekebos richting de Laan van de Eekharst, in de wijk Emmerhout. De man geeft aan in de nabijheid van de Eekharstvijver te zijn aangevallen door een man. Hierbij is hij gestoken. De verdachte is daarna mogelijk weggefietst. De verdachte zou donkere kleding hebben gedragen. De politie doet nader onderzoek naar wat er precies is gebeurd. We spreken hiervoor met het slachtoffer en doen een oproep aan getuigen om zich bij ons te melden.

Deel uw informatie met ons

We doen onderzoek en komen graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over dit incident. Woont u in de wijk Emmerhout en heb je camerabeelden waarop wellicht iets te zien is of heeft u informatie opgevangen over een steekincident of een worsteling nabij de vijver aan de Laan van de Eekharst? Of heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag een persoon met donkeren kleding op een fiets gezien in de wijk Emmerhout? Neem dan contact met ons op!

Contact

Geef uw tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
52.78772431 6.9294696
Assen - Agent gewond bij aanhouding: verdachte veroordeeld tot vier maanden cel https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html Op donderdagochtend 28 september om 10:00 uur ontving de politie een melding over een 24-jarige man uit Delfzijl die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen. Tue, 14 Nov 2023 13:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html 2023-11-14T13:40:00Z Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de verdachte is tweemaal aangifte gedaan van geweld tegen politieambtenaren (GTPA).

Update: vervolging
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor het aanvallen van twee agenten. Daarnaast is hij verplicht een schadevergoeding van €450,- te betalen aan de agent die in zijn gezicht werd geslagen.

Reactie clusterchef
Na de uitspraak sprak Esther Sopacua, clusterchef Assen, haar waardering uit voor de snelle en doortastende handelingen van alle betrokken agenten tijdens het incident. "De veiligheid van onze collega’s is van het grootste belang. We zijn tevreden met de uitkomst van de rechtszaak en hopen dat dit een duidelijk signaal afgeeft tegen geweld gericht op politieagenten en andere hulpverleners."

]]>
52.99064295 6.56947634
De Schiphorst - Onderzoek naar omstandigheden rondom overlijden van Cas Steenbergen heropend https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html De politie en het Openbaar Ministerie hebben onlangs het onderzoek naar de omstandigheden rondom het overlijden van Cas Steenbergen heropend. De ouders en directe betrokkenen zijn hierover reeds geïnformeerd. Het onderzoek wordt heropend op basis van nieuwe informatie. Wed, 08 Nov 2023 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html 2023-11-08T09:00:00Z Cas is in de nacht van 16 op 17 juli 2022 ernstig gewond geraakt, toen hij van het feestterrein bij CH De Wolden in Veeningen naar zijn huis in De Schiphorst fietste. De ouders van Cas troffen hem ’s ochtends aan en op dat moment was hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus 2022 overleed de toen 23-jarige Cas.

De politie is op 17 juli begonnen met een onderzoek naar wat er met Cas kan zijn gebeurd. Als politie en OM gingen we er tot nu toe vanuit dat er sprake was van een noodlottig ongeval, ergens tussen het feestterrein en zijn huis in De Schiphorst. Tot op heden is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd met Cas. We hopen dat we op basis van die nieuwe informatie én aanvullend onderzoek duidelijk kunnen krijgen wat de oorzaak kan zijn geweest voor het ernstige letsel van Cas. 

Dat aanvullende onderzoek is volop gaande. We hebben inmiddels gesproken met mogelijke getuigen en betrokkenen en we kijken opnieuw naar de resultaten van het eerdere onderzoek. Samen met de nieuwe informatie moet dat leiden tot een betere tijdlijn en reconstructie van wat er met Cas kan zijn gebeurd. We hopen op korte termijn meer informatie vanuit het onderzoek te kunnen delen. 

]]>
52.6663389 6.37220653
Assen - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident Maria in Campislaan Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober omstreeks 17:40 uur 112. Zij hebben schoten gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. Er zijn zes verdachten aangehouden. Thu, 05 Oct 2023 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html 2023-10-05T10:54:00Z Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Conflict meerdere personen
Agenten horen van getuigen dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken zijn. In de omgeving gaan meerdere politie-eenheden op zoek naar de betrokken personen.

Zes aanhoudingen
Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat (twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem). In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. Op donderdag 5 oktober is ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het conflict en het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op verschillende locaties in Assen zijn vervoersmiddelen (twee auto’s en twee fietsen) in beslag genomen voor onderzoek.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek gaat door. Zo worden diverse sporen geanalyseerd door specialisten. In de omgeving van het schietincident wordt uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.

Deel uw informatie met de politie
Heeft u camerabeelden van het schietincident, wat daaraan voorafging of wat er daarna gebeurde? Verspreid deze dan niet online maar deel ze met de politie. U kunt uw beelden aan ons doorsturen door het onderstaande tipformulier in te vullen. Heeft u het incident zien gebeuren maar nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met ons op. Ook als u andere informatie heeft die ons kan helpen in het onderzoek, elk klein detail kan daarin belangrijk zijn, vragen we u contact met ons op te nemen.

U kunt ons bellen op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Informatie die u in het onderstaande tipformulier deelt, komt direct bij het onderzoeksteam terecht.

]]>
53.00054561 6.5449538
Hoogeveen - Verdachte aangehouden na steekincident Hoogeveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/3/01-verdachte-aangehouden-na-steekincident-hoogeveen.html Een vrouw werd maandagmiddag in de Kortewijkstraat in Hoogeveen gestoken door een man. Hij ging er vandoor en werd later in een woning aangehouden. Het politieonderzoek loopt nog. Tue, 03 Oct 2023 06:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/3/01-verdachte-aangehouden-na-steekincident-hoogeveen.html 2023-10-03T06:40:00Z Op 2 oktober rond 17:30 uur vond het steekincident plaats voor een woning aan de Kortewijkstraat. Het slachtoffer, een 59-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte bij het steekincident gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis om daar te worden behandeld aan haar verwondingen.

Verdachte aangehouden

De verdachte ging er na het steekincident vandoor en kon rond 18:00 uur worden aangehouden in een woning aan De Plevier, ook in Hoogeveen. De 63-jarige man uit Hoogeveen is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Hij wordt verhoord over wat er aan de Kortewijkstraat is gebeurd.

Iets gezien of gehoord?

Er is ter plaatse (sporen)onderzoek verricht, maar het onderzoek naar wat er is gebeurd is nog niet afgerond. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan komen we graag met u in contact. Bel de politie: 0900-8844, of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

]]>
52.71863588 6.47831659
Coevorden - Vier aanhoudingen na schiet- en steekincident Coevorden https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/1/01-vier-aanhoudingen-na-schiet--en-steekincident-coevorden.html Zaterdag 30 september zijn er vier personen aangehouden na een schiet- en steekincident aan de Scholekster in Coevorden. Het politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog in volle gang. Sun, 01 Oct 2023 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/1/01-vier-aanhoudingen-na-schiet--en-steekincident-coevorden.html 2023-10-01T09:26:00Z Zaterdagochtend rond 9:45 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schietincident waarbij in ieder geval één persoon gewond zou zijn geraakt. Aan dit schietincident zou mogelijk een ruzie of conflict vooraf zijn gegaan. Toen agenten ter plaatse aankwamen troffen zij daar een 40-jarige man uit Utrecht gewond aan. Hij had een schotwond. Wij zijn direct een groot onderzoek gestart naar wat er zich aan de Scholekster heeft afgespeeld en waar mogelijke verdachten zich ophielden. Voor het zwaargewonde slachtoffer werd direct medische hulp ingeschakeld. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI), een droneteam van de Landelijke Eenheid en een politiehelikopter kwamen naar de plaats van het incident. De DSI heeft op het terrein gezocht naar eventuele wapens en verdachten. De politiehelikopter bood hierbij ondersteuning vanuit de lucht.

Ook een steekincident

Al snel werd duidelijk dat zich op het terrein aan de Scholekster een ruzie/conflict heeft afgespeeld met meerdere betrokkenen, waarbij het schietincident plaatsvond. De vermoedelijke schutter zou hierbij zijn gestoken. Voor dit steekincident kon direct een minderjarige jongen worden aangehouden. De DSI heeft enige tijd gezocht op het terrein naar andere mogelijke betrokkenen of verdachten, maar deze zijn daar niet meer aangetroffen. Halverwege de middag was het (sporen)onderzoek op de locatie van de incidenten klaar en later op de dag konden nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wat er aan de Scholekster is gebeurd. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 uit Coevorden. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke schutter.

Deel uw informatie

Het politieonderzoek gaat door. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De recherche is bezig in kaart te brengen wat er precies is gebeurd en wat de precieze rol was van de aangehouden verdachten bij deze incidenten. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in ons onderzoek naar de incidenten en de verdachten? Bel dan met 0900-8844 of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

]]>
52.6438607 6.7188562
De Punt - Spookrijder licht gewond na aanrijding A28 https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/27/01-spookrijder-licht-gewond-na-aanrijding-a28.html Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden nadat hij al spookrijdend een ongeval veroorzaakte op de A28 bij De Punt. De verdachte had geen geldig rijbewijs en hij was onder invloed. Wed, 27 Sep 2023 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/27/01-spookrijder-licht-gewond-na-aanrijding-a28.html 2023-09-27T07:23:00Z Bij dit ongeval waren enkele andere voertuigen betrokken en de spookrijder is licht gewond geraakt. Verder raakte er niemand gewond. De A28 werd tijdelijk volledig afgesloten.

Rond 04:30 uur in de nacht van 26 op 27 september kwam de melding binnen van een spookrijder op de A28 die vanuit Haren in de richting van Glimmen reed. Bij De Punt kwam hij in botsing met een personenauto. De spookrijder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens overgebracht naar het cellencomplex voor verhoor.

De politie doet nader onderzoek naar het incident.

]]>
53.11159607 6.61375146