Nieuws | Gelderland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/gelderland.xml RSS feed nieuws voor de provincie Gelderland nl Mon, 04 Jul 2022 00:41:14 GMT 2022-07-04T00:41:14Z nl Beesd - Getuigen en camerabeelden gezocht voor woningoverval Beesd. https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/02-getuigen-en-camerabeelden-gezocht-voor-woningoverval-beesd.html Donderdag 30 juni is een vrouw overvallen door twee mannen in haar woning aan de Prins Willem-Alexandersingel. De politie is meteen een onderzoek gestart en is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Fri, 01 Jul 2022 11:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/02-getuigen-en-camerabeelden-gezocht-voor-woningoverval-beesd.html 2022-07-01T11:22:00Z Rond 22.15 uur drongen de daders de woning binnen. Ze bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en eisten geld. Na een korte zoektocht door de woning vertrokken de mannen met een handtas en een geldbedrag. Het slachtoffer is hierbij niet gewond geraakt.

Signalement

De daders zijn rond de 20 á 30 jaar oud, hebben een smal en slank postuur en zijn rond de 1.85 meter lang. Ze hebben beide een lichte huidskleur en droegen die avond zwarte schoenen, zwarte kleding en een zwarte bivakmuts.

Getuigen gezocht

We zijn direct een onderzoek gestart en hebben inmiddels al meerdere getuigen gesproken. We willen graag meer informatie ontvangen om deze daders op te sporen.

  • Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Prins Willem-Alexandersingel rond 22.15 uur?
  • Heeft u camerabeelden waar mogelijk iets op te zien is?
  • Heeft u de dagen voorafgaand aan de overval iets opvallends gezien of gehoord?
  • Wie weet meer over deze overval?
  • Mogelijk hebben de daders de handtas weggegooid. Wie heeft deze aangetroffen?

Heeft u informatie? Neem dan contact op via 0900-8844.

2022295297 AC 

]]>
51.8894506 5.1923305
Hierden/Lochem - Politie houdt verdachte aan voor ongeregeldheden bij woning minister https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/02-lochem-aanhouding-ongeregeldheden-hierden.html Agenten hielden vanavond een 39-jarige man uit Lochem aan op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de woning van minister Van der Wal op dinsdagavond 28 juni. Wed, 29 Jun 2022 21:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/02-lochem-aanhouding-ongeregeldheden-hierden.html 2022-06-29T21:25:00Z De politie startte na de ongeregeldheden bij de woning in Hierden een onderzoek om de identiteit van zoveel mogelijk relschoppers te achterhalen. Uit dit onderzoek kwam de 39-jarige man naar voren. Concreet wordt hij verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Daarop werd de man woensdagavond 29 juni buiten heterdaad aangehouden door agenten. Hij is ingesloten en hij zal worden gehoord over zijn betrokkenheid

 

]]>
Beelden helpen bij het onderzoek

Het onderzoek naar de ongeregeldheden op verschillende plekken in Oost-Nederland wordt voortgezet. Wat de politie daarbij kan helpen is beeldmateriaal. Er worden al veel beelden gedeeld op sociale media. We vragen om deze beelden ook met ons te delen via onderstaand contactformulier. Alle beelden worden dan uitgekeken voor het onderzoek naar strafbare feiten. Zet duidelijk in het tipformulier om welke locatie het gaat

]]>
52.35636782 5.67653385
Oost-Nederland - Tien aanhoudingen na boerenprotesten, politie vraagt om beeldmateriaal https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/tien-aanhoudingen-na-boerenprotesten-politie-vraagt-om-beeldmateriaal.html De politie heeft in Oost-Nederland tien personen aangehouden tijdens de boerenprotesten van dinsdag. Op diverse plekken werden grenzen fors overschreden. De politie is een groot onderzoek gestart en verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten. Daarvoor roept de politie ook de hulp in van het publiek. Wed, 29 Jun 2022 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/tien-aanhoudingen-na-boerenprotesten-politie-vraagt-om-beeldmateriaal.html 2022-06-29T12:42:00Z De tien aanhoudingen zijn onder meer verricht voor openlijke geweldpleging  (onder meer tegen agenten), het blokkeren van de snelweg en poging tot doodslag. Ook zijn er verschillende bekeuringen geschreven voor het rijden op de snelweg met een tractor.

Grenzen overschreden

Op een aantal plekken zijn we goed met boeren in gesprek en zien we dat boeren op een vreedzame manier gebruik maken van het recht op demonstratie. Echter, dat is niet overal het geval. Politiechef Janny Knol: ‘’Het is onacceptabel hoe op sommige plaatsen in onze eenheid politiemensen zijn belaagd en in het nauw zijn gedreven. In sommige situaties voelden collega’s zich zelfs genoodzaakt om op de noodknop te drukken. We respecteren dat boeren willen demonstreren, dat is een grondrecht. Maar zodra er grenzen worden overschreden, treden we op. We zijn dan ook een groot opsporingsonderzoek gestart en hebben al herkenbaar beeldmateriaal. Dus als je gisteravond niet bent aangehouden, betekent dat niet dat je hiermee wegkomt. Ook zullen we de schade verhalen die aan politievoertuigen is aangericht.”

In de omgeving van Kootwijkerbroek en Stroe werden politiebusjes belaagd en zijn agenten in het nauw gedreven. Op de A1 bij Stroe werd de snelweg langdurig geblokkeerd. Door tractoren zijn politievoertuigen klemgereden en van enkele politiemotoren zijn banden lek gestoken. Op sommige plaatsen, zoals de A50, moest het verkeer korte tijd worden gestremd vanwege bijvoorbeeld brandstichtingen. Op het politiebureau van Zwolle kwamen boeren verhaal halen. Er werd geëist om een aangehouden jongen vrij te laten en inbeslaggenomen landbouwvoertuigen terug te geven. Bij de woning van de minister voor Natuur en Stikstof werd met landbouwvoertuigen de straat afgesloten. Daar braken boeren door de politieafzetting waarbij er zelfs over een politieauto heen gereden werd. Ook werden strobalen in brand gestoken.

Deel je beelden

Er worden al veel beelden gedeeld op sociale media. We vragen om deze beelden ook met ons te delen via onderstaand contactformulier. Alle beelden worden dan uitgekeken voor het onderzoek naar strafbare feiten. Zet duidelijk in het tipformulier om welke locatie het gaat.

Het onvoorspelbare karakter en de massaliteit stelt de politie voor een dilemma: we kunnen niet overal tegelijk zijn en voorkomen dat boeren toch met tractoren de weg op gaan of de openbare orde verstoren. Bij excessen grijpen we in, zoals hiervoor benoemd. Wellicht lukt het niet direct maar we zullen degenen die grenzen overschrijden opsporen. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van omstanders en hulpverleners gewaarborgd wordt.

^SV/NR/JA

]]>
52.21083598 5.97373478
Arnhem - Acht aanhoudingen na aantreffen drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/02-arnhem-acht-aanhoudingen-na-aantreffen-drugslab.html De politie heeft dinsdagmiddag acht verdachten aangehouden na de vondst van een drugslab aan de Conradweg in Arnhem. Het betrof een groot, professioneel ingericht drugslab waar vermoedelijk methamfetamine werd geproduceerd. Wed, 29 Jun 2022 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/29/02-arnhem-acht-aanhoudingen-na-aantreffen-drugslab.html 2022-06-29T10:11:00Z De aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 35 tot 67 jaar oud. Voor de aanhoudingen in het bewuste pand werd een arrestatieteam ingezet. Specialisten van onder meer de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben onderzoek verricht.

Chemicaliën en giftige stoffen

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de chemicaliën die nodig zijn, is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur, wat gevaarlijk is voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle gevolgen van dien.

Meldingen van groot belang

Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Of ander soort criminaliteit? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of uw vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur, of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in uw omgeving, vind u op deze speciale themapagina van de politie.

Onderzoek loopt

Het verdere onderzoek naar het drugslab in Arnhem loopt. De acht verdachten zitten vooralsnog vast voor dat onderzoek.

^SV 2022238693

]]>
52.00113721 5.89259256
Apeldoorn - Resultaten Ondermijningsweek Noord en Oost-Gelderland https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/persbericht-ondermijningsweek-noord-en-oost-gelderland.html Ondermijnende criminaliteit is overal, dus ook in Noord- en Oost-Gelderland. Afgelopen week is door veel partijen een week lang extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit. Het doel van deze week was om mensen er bewust van te maken dat het ook in deze gemeenten speelt, te laten zien wat de risico’s zijn en wat je eraan kunt doen. In het hele gebied Noord- en Oost-Gelderland zijn 30 integrale controles uitgevoerd, waarbij onder andere 23 aanhoudingen zijn verricht, 161 processen verbaal zijn opgemaakt, 1 kilo coke werd aangetroffen en 715 kilo vuurwerk in beslag is genomen. In Hattem stond een speciaal ondermijningshuis en in Bronckhorst konden inwoners demonstratiecontainers met een hennepkwekerij en cocaïne- wasserij bekijken om signalen te leren herkennen. Ook waren er ondermijningsbijeenkomsten voor professionals in onder andere Zutphen en Bronckhorst. Tue, 28 Jun 2022 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/persbericht-ondermijningsweek-noord-en-oost-gelderland.html 2022-06-28T11:46:00Z Ondermijning door (georganiseerde) criminaliteit is een groot maatschappelijk probleem. Dit probleem kan alleen succesvol worden aangepakt door als één overheid op te treden. Dit doen we door met diverse andere partijen samenwerkingen aan te gaan en daarmee duurzame netwerken te smeden. Hierdoor versterkt de integrale actieweek de effectieve aanpak van ondermijnende, georganiseerde criminaliteit. We hebben als overheid meer zicht gekregen op de problemen die in het gebied spelen. De samenwerkende partners zijn zeer tevreden over de opbrengst van deze themaweek.

Acties en controles

Wanneer de partners bij één van de integrale controles (strafrechtelijke) overtredingen of andere signalen van criminaliteit constateerden, werden betrokken overheidsinstanties ingeschakeld om meteen door te kunnen pakken. De acties en controles waren zowel preventief als repressief en niet uitsluitend gericht op drugsgerelateerde criminaliteit, maar bijvoorbeeld ook op illegale bewoning, illegale prostitutie, slechte arbeidsomstandigheden, huisvesting van arbeidsmigranten en verkeersovertredingen. In het kader van de controles werden onder meer garageboxen geopend en vakantieparken, horeca en bedrijventerreinen bezocht.

Resultaten

Er zijn 30 integrale controles uitgevoerd (hierbij zijn meerdere locaties bezocht!), waaronder grote verkeerscontroles in heel Noord- en Oost Gelderland. Bij deze controles werd samengewerkt tussen verschillende afdelingen binnen de politie en partners zoals de omgevingsdiensten, douane en marechaussee. Tijdens de controles zijn 667 voertuigen gecontroleerd en werden onder andere 1 kilo cocaïne, 24 wikkels harddrugs en meer dan 100 vervalste merkkledingstukken aangetroffen. Ook werden ruim 4.300 euro aan contant geld in beslag genomen, 2.100 euro aan openstaande boetes betaald en 161 proces-verbalen geschreven.

Er zijn ruim 290 garageboxen bezocht door de gemeenten en omgevingsdiensten. Hierbij zijn diverse misstanden aangetroffen, zoals illegale detailhandel, milieu overtredingen en strijdigheid met het bestemmingsplan.

De integrale horecacontroles vonden plaats, in samenwerking met gemeenten, omgevingsdiensten, de douane, de Arbeidsinspectie, UWV, politie en sociale recherches. Hierbij zijn zaken aangetroffen als het schenken van alcohol aan minderjarigen, zwart werk, overtredingen van de arbeidstijdenwet en wet minimumloon, het niet voldoen aan vergunningsvoorwaarden en het gebruik en de verkoop van lachgas. De douane nam meer dan 8 kilo illegale sishatabak in beslag. De politie trof naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in vuurwerk 715 kilo illegaal vuurwerk aan in een loods en een woning. Dit is in beslag genomen en de politie doet wordt nader onderzoek.

Preventieve acties

Er zijn verschillende preventieve bezoeken gebracht aan buitengebieden, waarbij boeren en andere ondernemers zijn gewaarschuwd voor de gevaren van ondermijning. Ook kregen ze tips waar ze op kunnen letten en wat ze kunnen doen als ze een situatie niet vertrouwen. Hattem had een primeur. Daar stond afgelopen week een ondermijningshuis. Deze popup-locatie liet professionals zien hoe mensen in ‘no time’ in het criminele circuit kunnen belanden en er werden tips en handreikingen gegeven om dat te voorkomen door signalen te herkennen. In het huis waren kamers met verschillende ondermijningsactiviteiten ingericht, zoals arbeidsuitbuiting, witwassen, een hennepkwekerij en een simulatie over mensenhandel.

In het gemeentehuis in Bronckhorst was een intervisie bijeenkomst voor betrokken partijen zoals politie, belastingdienst, handhavers, omgevingsdiensten, burgemeesters en ambtenaren openbare orde. Daar deelde de omgevingsdienst Achterhoek ervaringen over de aanpak na de ontdekking van een crystalmethlab. In Zutphen was een bijeenkomst voor professionals over communicatie over onder-mijnende criminaliteit. Op 22 juni stonden bij het gemeentehuis in Hengelo (Gld) twee containers met een hennepkwekerij en cocaïnewasserij waar publiek een kijkje in kon nemen. Ook met het doel aandacht te besteden aan signalen om deze criminele activiteiten te herkennen en vervolgens te melden, zodat inwoners ook bij kunnen dragen aan een veilige woon- en leefomgeving. Bijna 150 mensen bezochten de containers. In de gemeente Aalten was een popup kraam op beide weekmarkten waar mensen leerden geuren te herkennen die bij de productie van drugs vrijkomen met hetzelfde doel als de containers in Bronckhorst.

Hoe nu verder?

Marianne Besselink, burgemeester van Bronckhorst en voorzitter van de districtelijke regiegroep ondermijning namens de 22 gemeenten: “Als gemeenten, politie, OM, RIEC, Belastingdienst, UWV, LIV, douane, Arbeidsinspectie, marechaussee en KMAR hebben we samen met onze partners laten zien dat wij als overheid optreden tegen ondernemende criminaliteit. Ondermijning staat hoog op de agenda en we doen er alles aan criminaliteit tegen te gaan. Het is belangrijk voor inwoners en ondernemers om dat te weten en hoe zij hieraan ook zelf een bijdrage kunnen leveren door oplettend te zijn en verdachte situaties te melden. Het is onze prioriteit te blijven inzetten op bewustwording, het versterken van de weerbaarheid en het voortzetten van de gezamenlijke aanpak met de verschillende partijen. We hebben in de afgelopen week gezien dat dat veel oplevert!”

José Rooijers, districtschef politie Noord- en Oost-Gelderland: “In de afgelopen week hebben we als overheidspartners in Noord- en Oost Gelderland flink geïnvesteerd om een vuist te maken tegen ondermijning. Dat heeft zeker resultaat en het heeft ons informatie gegeven waar we verder mee kunnen om ondermijning nog verder aan te pakken. Criminelen zijn in ons district niet welkom. Het is ook belangrijk dat mensen zich bewust zijn wat ondermijnende criminaliteit is en hoe je dit kunt herkennen. Hier is de afgelopen week ook extra op geïnvesteerd.”

Effectieve samenwerking

De samenwerkende diensten maakten goed gebruik van elkaars expertise tijdens de week. De week heeft netwerken versterkt en de uitwisseling van ideeën op gebied van vernieuwing bevorderd. De actieweek leidt tot een aantal vervolgonderzoeken. Informatie die is verkregen tijdens de controles wordt komende tijd gecontroleerd door betrokken instanties. Als daar aanleiding voor is, volgen hieruit nog handhavingsacties, zoals bestuurlijke rapportages (rapportages op basis waarvan een burgemeester gepaste bestuurlijke maatregelen kan nemen), fiscale vorderingen en berekeningen over verzwegen inkomen.

Infographic

]]>
52.21083598 5.97373478
Kerkdriel - Mogelijke opdrachtgever achter poging moord aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/02-mogelijke-opdrachtgever-achter-poging-moord-aangehouden.html Dinsdag 28 juni heeft de politie een man van 39 jaar uit Druten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven een 28-jarige vrouw uit Druten om te laten brengen. UPDATE 01-07-2022 Vandaag heeft de rechter-commissaris besloten dat de verdachte 14 dagen in voorarrest blijft zitten. Tue, 28 Jun 2022 06:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/02-mogelijke-opdrachtgever-achter-poging-moord-aangehouden.html 2022-06-28T06:47:00Z De locatie van het steekincident op de camping in Kerkdriel. 

De vrouw werd op 11 april neergestoken op een camping in Kerkdriel. De verdachte van dit steekincident, een man van 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd een dag later in Emmen aangehouden.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de 28-jarige verdachte vermoedelijk in opdracht van de vandaag aangehouden verdachte handelde. De eerste bevindingen wijzen op een opdracht die in de relationele sfeer is gegeven. 

]]>
Verzekeringsfraude

Beide mannen zijn ook naar voren gekomen in een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in Geldermalsen en omgeving van eind februari t/m 10 april van dit jaar. Hierbij is vermoedelijk sprake van verzekeringsfraude. Door verzekeraar Achmea is inmiddels een beloning uitgeloofd voor meer informatie over deze brandstichtingen. De verdachte van 28 jaar is in april voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit vast. De verdachte van 39 jaar en vermoedelijk opdrachtgever zal later deze week worden voorgeleid.

2022157454 ^JH

De foto van het plaats delict mag met bronvermelding worden overgenomen.

]]>
51.77340801 5.33064813
Winterswijk - Getuigenoproep na schietincident Ravenhorsterweg https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/20/02-winterswijk-getuigenoproep-na-schietincident-ravenhorsterweg.html Op zondagavond 19 juni omstreeks 23:45 uur werd de politie gebeld dat er vermoedelijk was geschoten aan de Ravenhorsterweg in Winterswijk. Bij het schietincident raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat zich daar heeft afgespeeld. Mon, 20 Jun 2022 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/20/02-winterswijk-getuigenoproep-na-schietincident-ravenhorsterweg.html 2022-06-20T08:36:00Z Direct na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan en werd het gebied afgezet om onderzoek te doen. Daarnaast is buurtonderzoek opgestart en worden camerabeelden bekeken. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

]]>
Getuigen gezocht

Heeft u zondagavond 19 juni rond 23:45 uur iets opvallends gezien aan de Ravenhorsterweg in Winterswijk of weet je meer over deze zaak? Beeldmateriaal, denk aan beelden van een dashcam of deurbel, kunnen cruciaal zijn bij het onderzoek. Als u informatie of beelden heeft, neem dan contact op via 0900-8844. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000. Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

2022274848 SL

]]>
51.9719171 6.71168144
Duiven - Aanhouding na steekincident Duiven https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/02-duiven-aanhouding-na-steekincident-duiven.html De politie heeft woensdagochtend een 17-jarige jongen uit Zevenaar aangehouden na een steekincident in Duiven, afgelopen maart. Een 16-jarige jongen uit Duiven raakte daarbij gewond. Wed, 15 Jun 2022 15:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/02-duiven-aanhouding-na-steekincident-duiven.html 2022-06-15T15:49:00Z Het incident vond op maandagavond 14 maart plaats aan de Visserlaan in Duiven, dichtbij het station. Er werd vanzelfsprekend direct een onderzoek opgestart. Ook werd er aandacht gevraagd voor de zaak in het opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland.

Messen en jongeren

Helaas komt de politie met enige regelmaat messen tegen bij jongeren. Met het dragen van een mes nemen zij een groot risico om het wapen ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, met alle gevolgen van dien. De aanpak ervan heeft dan ook prioriteit. Wijk- en jeugdagenten spelen een cruciale rol in het gesprek met jongeren, maar ook worden er landelijk speciale inleveracties op poten gezet. 

Verdachte vast

De aangehouden jongen zit vast en het verdere onderzoek naar de zaak loopt. Beschik je over relevante informatie en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op via 0900-8844.

^SV 2022112909

]]>
51.95877383 6.02285302
Arnhem - Lichaam Rijkerswoerdse Plassen is van gezochte Arnhemmer https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/10/02-arnhem-lichaam-rijkerswoerdse-plassen-is-van-gezochte-arnhemmer.html Na een melding van een passant heeft de politie op vrijdagochtend 10 juni een overleden persoon aangetroffen in de Rijkerswoerdse Plassen, tussen Arnhem en Elst. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om een gezochte Arnhemmer (41) gaat. Fri, 10 Jun 2022 19:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/10/02-arnhem-lichaam-rijkerswoerdse-plassen-is-van-gezochte-arnhemmer.html 2022-06-10T19:34:00Z De politie was naar de man op zoek vanwege betrokkenheid het overlijden van een 33-jarige vrouw uit Arnhem. Op 26 mei werd zij aangetroffen in de Cuijkstraat in Arnhem. Ze was door een misdrijf om het leven gekomen.

Team Grootschalige Opsporing

Voor de zaak en de opsporing van de man was een Team Grootschalige Opsporing (TGO) actief. Eerder werd ook al op en rond de Rijkerswoerdse Plassen naar de vermiste man gezocht, maar zonder resultaat. Vrijdagochtend is daar dus verandering in gekomen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Naam en foto

Het onderzoek naar het overlijden van de 33-jarige vrouw gaat door. Voor het opsporen van de gezochte Arnhemmer is zijn naam en zijn foto gedeeld. Het verzoek is om deze informatie te verwijderen en niet meer te delen.

^SV 2022233272

]]>
52.00113721 5.89259256
Nijmegen - Vijf verdachten vast na zoektocht verdachte tassen Nijmegen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/10/02-vijf-verdachten-vast-na-zoektocht-verdachte-tassen-nijmegen.html In verband met een politieonderzoek in Amsterdam, vond er dinsdagavond een achtervolging plaats in de omgeving van Nijmegen. Woensdagochtend zijn er 4 verdachten in Nijmegen aangehouden. Omdat er in een Nijmeegse wijk mogelijk gevaarlijke tassen waren achtergelaten werd eerder een getuigenoproep gedaan. Later die dag werd in Amsterdam een 5e verdachte gearresteerd. Nu kan meer gemeld worden over deze zaak. Fri, 10 Jun 2022 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/10/02-vijf-verdachten-vast-na-zoektocht-verdachte-tassen-nijmegen.html 2022-06-10T04:00:00Z Agenten wilden dinsdagavond een auto met vier inzittenden stoppen; de auto was gestolen en voorzien van valse kentekenplaten. De auto werd rond middernacht aangetroffen in Nijmegen aan de Nieuwe Mollenhutseweg; de inzittenden waren er te voet vandoor gegaan. Mede dankzij oplettende getuigen, werden de vier inzittenden ongeveer een uur later aangehouden aan Kanunnik Boenenstraat in Nijmegen. Bij de zoektocht naar de inzittenden in Nijmegen werd, zoals vaker gebeurd, ook een politiehelikopter ingezet.

 

Oproep tassen

Op basis van getuigenverklaringen is de politie er dinsdagnacht vanuit gegaan, dat de verdachten op hun vlucht één of meerdere tassen hadden gedumpt in Nijmegen.
Omdat de kans bestond dat in de tassen zaken kunnen zitten die gevaarlijk konden zijn, werd de oproep gedaan om de politie te bellen als de tassen werden aangetroffen. Ondanks intensief zoeken, zijn de tassen niet aangetroffen.

Verdachten


Later op de woensdag is in Amsterdam nog een vijfde verdachte aangehouden in verband met hetzelfde onderzoek.
Alle aangehouden mannen worden verdacht van het voorbereiden van een misdrijf en heling van een gestolen auto.
Het gaat om  een 20-jarige, twee 22-jarige, een 24-jarige en een 25-jarige man, allen uit Amsterdam  afkomstig. De verdachten zitten nog vast en worden vrijdag 10 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachten zitten in beperkingen; daarom kunnen we geen nadere informatie delen.

Eerder nieuwsbericht van woensdag 8 juni

^JA 2022117065

]]>
51.81253102 5.83982164