Nieuws | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/noord-holland.xml RSS feed nieuws voor de provincie Noord-Holland nl Sat, 02 Dec 2023 08:35:02 GMT 2023-12-02T08:35:02Z nl Fryslân/Noord-Holland - Zeven aanhoudingen voor productie van verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/01-zeven-aanhoudingen-voor-productie-van-verdovende-middelen.html De Friese recherche heeft woensdagochtend 29 november zeven mannen aangehouden in een onderzoek naar de productie van verdovende middelen. De aanhoudingen vonden plaats in Zaandam en Heerhugowaard, Noord-Holland. Er zijn ook verschillende panden doorzocht, waarbij de politie stuitte op een drugslab. De aangehouden verdachten worden verhoord en het onderzoek gaat door. Fri, 01 Dec 2023 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/01-zeven-aanhoudingen-voor-productie-van-verdovende-middelen.html 2023-12-01T07:30:00Z Het rechercheonderzoek naar de productie van verdovende middelen startte na een anonieme melding. In dit onderzoek werden in een pand in Oudehaske in augustus 2023 sporen aangetroffen die aantoonden dat er een grote hennepkwekerij in dat pand aanwezig moet zijn geweest. Nader onderzoek leidde vervolgens naar de verdachten die woensdag zijn aangehouden. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen werkten politieagenten van de Eenheid Noord-Nederland samen met collega’s uit Noord-Holland en van de Landelijke Eenheid. 

Drugslab aangetroffen

Tijdens het onderzoek stuitten de agenten in de Einsteinstraat in Heerhugowaard op een drugslab. Er werden grondstoffen voor synthetische drugs aangetroffen, maar ook materialen die wijzen op de productie van drugs. Het vermoeden bestaat dat in het pand daadwerkelijk drugs werden geproduceerd. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzoekt de locatie. Het lab zal ontmanteld worden. Het onderzoek van LFO zal verdere duidelijkheid moeten verschaffen over welke verdovende middelen hier geproduceerd zijn. De politie doet nader onderzoek naar wie er verantwoordelijk is voor deze productielocatie.

Aanhoudingen

Vanochtend zijn een 44-jarige man uit Zaandam, een 51-jarige man uit Heerhugowaard, een 31-jarige man uit Heerhugowaard, een 25-jarige man uit Heerhugowaard en een 24-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Daarnaast werden bij het drugslab in Heerhugowaard ook twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Geld en goederen in beslag genomen

Na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten en diverse andere panden doorzocht, waarbij agenten in Heerhugowaard dus stuitten op een drugslab. Er is beslag gelegd op contant geld, vermogen en verschillende goederen, waaronder bankrekeningen, een ‘cryptowallet’ en garageboxen. Ook werden er voertuigen, vuurwapens, verdovende middelen, mobiele telefoons, luxegoederen en andere gegevensdragers voor onderzoek in beslag genomen. 

De verdachten worden vandaag verhoord en zitten nog vast. Het onderzoek gaat door. Heeft u informatie die kan helpen bij dit onderzoek, deelt u deze alstublieft met de politie via 0900-8844 of via het onderstaande meldformulier.

]]>
52.4454116 4.82520183
Amsterdam - Overleden vrouw in IJ: vermoedelijk sprake van misdrijf https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/30/05-overleden-vrouw-in-ij-vermoedelijk-sprake-van-misdrijf-identiteit-onbekend.html Update 30 november 2023, 18:30 uur; Na verder onderzoek is de identiteit van de overleden vrouw inmiddels vastgesteld. Er worden nog geen verdere details bekendgemaakt. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de toedracht. Als u iets heeft gezien of weet dat de recherche kan helpen, neem dan contact op via de onderstaande mogelijkheden. Thu, 30 Nov 2023 17:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/30/05-overleden-vrouw-in-ij-vermoedelijk-sprake-van-misdrijf-identiteit-onbekend.html 2023-11-30T17:30:00Z Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Uit het eerste onderzoek naar haar dood blijkt dat er vermoedelijk sprake is van een misdrijf. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over de zaak, bijvoorbeeld over wie de vrouw zou kunnen zijn. Dat is vooralsnog namelijk onduidelijk. In de hoop de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, deelt de politie foto’s van enkele van haar tatoeages.

Rond 13.00 uur kwam de melding binnen dat er in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg mogelijk een lichaam zou drijven. Toegesnelde politieagenten troffen niet veel later inderdaad het stoffelijk overschot van een vrouw aan. Op basis van het eerste onderzoek vermoedt de recherche dat er sprake is van strafbare feiten rond de dood van het slachtoffer.

]]>
Informatie delen

Kunt u de recherche verder helpen? Heeft u iets opvallends gezien in of bij het IJ/de aantrefplaats van het slachtoffer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023271129.

]]>
52.37344272 4.90454379
Amsterdam - Ondermijning; wat is het en wat kunnen we er tegen doen? https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/30/05-ondermijning-wat-is-het-en-wat-kunnen-we-er-tegen-doen.html Criminelen maken vaak gebruik van gewone locaties als winkels of woningen om verboden, illegale activiteiten uit te voeren. Dat noemen we ‘ondermijning’. Stadsdeel Noord en Centrum werkt samen met politie en andere overheidsorganisaties om ondermijning terug te dringen. Thu, 30 Nov 2023 07:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/30/05-ondermijning-wat-is-het-en-wat-kunnen-we-er-tegen-doen.html 2023-11-30T07:50:00Z U kunt helpen door ondermijning te signaleren. Vermoedt u dat er iets niet pluis is in uw buurt? Dan kan er sprake zijn van ondermijning. Signalen van ondermijning zijn bijvoorbeeld winkels waar nooit klanten komen, ondernemers die alleen contant geld aannemen, scooters die af- en aanrijden zonder dat ze eten bezorgen, of wietgeur in woningen of bedrijfsgebouwen.

Kijk voor meer voorbeelden in de folder ‘Ondermijning herkennen en melden’. Deze kunt u downloaden op de pagina: Aanpak van ondermijning.

]]>
Week van de ondermijning in stadsdelen Centrum en Noord 
In de Week  van de Ondermijning, van 20 tot en met 24 november, hebben de stadsdelen Noord en Centrum, de basisteams van de politie en de verschillende partners van de Ondermijningsbrigade samen meerdere acties uitgevoerd.

]]>
Money Transfer Organisaties 
Bij 3 Money Transfer Organisaties zijn controles uitgevoerd. Money Transfer Organisaties zijn kleine agentschappen die als shop-in-shop (bijvoorbeeld in een sigarenboer) op verzoek van klanten geld overmaken naar het buitenland. Het gaat hier vaak om cash-geld. Dit gebeurt op basis van een vergunning van een Europese Centrale Bank.

Deze branche is kwetsbaar voor ondermijning omdat het makkelijk is om een agentschap te beginnen, een agentschap in een andere onderneming zit en er veel cash geld in omgaat.

Bij de drie gecontroleerde MTO’s is geen ondergronds bankieren met crimineel geld geconstateerd. Wel zijn enkele andere overtredingen geconstateerd, waaronder merkvervalsing, vermogensfraude met elektriciteit, het niet of niet juist registreren van goederen in het Digitaal Opkopersregister en een brandgevaarlijke situatie.

]]>
Controle klein vervoer 
Drugs, wapens en geld worden iedere dag in bijvoorbeeld tassen vervoerd door de binnenstad. Degene die dat doen, rijden nagenoeg altijd op een fiets, scooter of ander klein vervoer. Om deze problematiek in de kraag te kunnen vatten en de heterdaadkracht in de aanpak van ondermijning te vergroten, voert de politie controles uit door op een laagdrempelige manier contact te maken met bestuurders van deze vervoersmiddelen. Door deze werkwijze heeft de politie al heel wat verboden goederen en middelen van straat gehaald.

Er heeft een achtervolging van een scooter plaatsgevonden. De bestuurder gooide tijdens de achtervolging iets in het water. Hier is later naar gezocht door duikers maar is helaas (nog) niet teruggevonden. Daarnaast is iemand aangehouden die een vuurwapen bij zich droeg en zijn er bij verkeerscontroles in ieder geval twaalf processen verbaal uitgeschreven.

]]>
Souvenir- en zoetwarenwinkels 
Een aantal souvenir- en zoetwarenwinkels in het centrum is gecontroleerd op arbeidsuitbuiting, vervalste merkartikelen en valse vapes. Er zijn bij vijf souvenirwinkels verschillende overtredingen geconstateerd, zoals brandgevaarlijke situaties, slaapplaatsen waar dat niet is toegestaan en namaak artikelen. Er zijn meerdere boetes opgelegd vanwege het uitstallen van rookwaren, reclame voor rookwaren. Ook werden er een kleine 10.000 illegale vapes aangetroffen die te veel milliliters vloeistof hadden, een te hoog nicotinegehalte en verpakkingen met buitenlandse waarschuwingsteksten erop. Dit tast de volksgezondheid en veiligheid van gebruikers aan.

]]>
Opslagruimtes 
Opslagruimtes op een bedrijventerrein in Noord zijn gecontroleerd. Door de controle te doen, wordt actief en preventief gewerkt aan het vermijden van criminele gebruik van de opslagruimtes. Door de politie zijn met verschillende huurders gesprekken gevoerd over ondermijning. Er is een man aangetroffen in één van de opslagruimtes die daar bleek te slapen. Onderzocht wordt of hier mogelijk sprake is van arbeidsuitbuiting.

]]>
Tot slot 
En ook is gecontroleerd op de handel in verdovende middelen in het uitgaansgebied in het Centrum. Bij deze actie zijn twee verdachten aangehouden voor handel in verdovende middelen.

]]>
Signalen melden 
Als u in uw buurt signalen ziet van ondermijning, bel dan de politie op 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. In noodsituaties belt u 112.

]]>
52.37344272 4.90454379
Schardam - Politie zoekt getuigen dumpen (drugs)afval https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/29/04-politie-zoekt-getuigen-dumpen-drugsafval.html De politie is op zoek naar getuigen van het dumpen van (drugs)afval in Schardam, gemeente Volendam-Edam. Op dinsdagochtend rond 07.30 uur werd het afval ontdekt langs de Kleine Koog. Wed, 29 Nov 2023 14:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/29/04-politie-zoekt-getuigen-dumpen-drugsafval.html 2023-11-29T14:17:00Z  

Het lijkt erop dat het dumpen zich heeft voorgedaan in de nacht van maandag op dinsdag. Ongeveer 35 vaten zijn aangetroffen in de berm, vermoedelijk gevuld met drugsafval. De inhoud hiervan zal verder worden onderzocht.

Indien u informatie heeft of getuige was, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

2023255496

]]>
52.60015684 5.01996785
Purmerend - Politie zoekt getuigen van steekincident in Purmerend https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/29/04-politie-zoekt-getuigen-van-steekincident-in-purmerend.html De politie onderzoekt een steekincident aan de Einsteinstraat in Purmerend. Daar raakte dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 40-jarige Amsterdammer gewond. Wed, 29 Nov 2023 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/29/04-politie-zoekt-getuigen-van-steekincident-in-purmerend.html 2023-11-29T09:31:00Z Het slachtoffer was aan het werk in een loods toen twee mannen binnenkwamen. Het tweetal eiste persoonlijke goederen, wat leidde tot een woordenwisseling die uitmondde in mishandeling. Hierbij werd het slachtoffer geschopt, geslagen en gestoken. Vervolgens gingen de daders er vandoor in de auto van het slachtoffer. Deze auto is later op de avond aangetroffen aan de Pascalstraat in Purmerend.

Het signalement van de daders is als volgt:

Dader 1: slank postuur, dunne baard, lang gezicht, zwarte muts. Deze licht getinte man was ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een grijs joggingpak met grijs en rood, en had een zwarte met grijze heuptas bij zich.

Dader 2: fors postuur, licht getint, hangende ogen, vollere baard. De dader droeg een groen joggingpak met een capuchon en opvallend waren de blauwe 'doktershandschoenen'.

De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen met informatie. Bel met 0900-8844. Beelden zijn welkom via www.politie.nl/upload.

2023255772

]]>
52.50216516 4.97113836
Amsterdam - 77-jarige man zwaargewond na gewapende woningoverval Liendenhof https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/26/05-77-jarige-man-zwaargewond-na-gewapende-woningoveral-liendenhof.html Zondagochtend vond aan het Liendenhof in Amsterdam-Zuidoost een gewelddadige en gewapende woningoverval plaats. Een nog onbekende man mishandelde de bejaarde bewoners en nam onder bedreiging van een vuurwapen sieraden weg. In het ziekenhuis bleek het letsel van één van de slachtoffers zeer ernstig te zijn. De recherche onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen. Tue, 28 Nov 2023 19:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/26/05-77-jarige-man-zwaargewond-na-gewapende-woningoveral-liendenhof.html 2023-11-28T19:22:00Z Rond 08.20 werd bij het oudere echtpaar aangeklopt. In de veronderstelling dat de buren voor de deur stonden, deden ze open. De onbekende woningovervaller wist vervolgens de woning binnen te dringen. Vervolgens mishandelde hij beide bewoners en bedreigde ze ook met een vuurwapen. Uiteindelijk wist de man sieraden buit te maken en sloeg daarna op de vlucht.

]]>
Letsel slachtoffers

Zowel de vrouwelijke bewoner van 76 jaar als haar man van 77 raakten gewond bij de woningoverval. Gezien het letsel van de man moest hij direct naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bleek hij ernstig gewond te zijn geraakt met mogelijk blijvende schade tot gevolg.  

]]>
Signalement verdachte

De woningovervaller stond dus rond 08.20 uur voor de deur en is vermoedelijk zo’n twintig minuten in de woning geweest. Wie zag hem vlak voor of na de overval? Het signalement van de verdachte:
- Man;
- Donkere huidskleur;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Opvallend grote, donkerbruine ogen;
- Normaal postuur;
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Helemaal in het zwart gekleed;
- Zwarte muts en capuchon op, gezichtsbedekking tot aan zijn ogen, donkere rugtas.

]]>
Informatie delen

De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over de woningoverval. Heeft u iets gezien en/of gehoord, bijvoorbeeld van de vluchtende verdachte? Of bent u eventueel in bezit van relevante camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023268703.

]]>
52.3088175 4.98413413
Amsterdam - 100 mensen voor 175.000,- euro opgelicht met bankhelpdeskfraude https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-100-mensen-voor-175.000--euro-opgelicht-met-bankhelpdeskfraude.html Amsterdam - Dinsdag 21 november heeft politie een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het plegen van bankhelpdeskfraude op grote schaal, computervredebreuk en witwassen. Tijdens zijn aanhouding probeerde de verdachte te vluchten in een auto. Daarbij gooide de verdachte drie telefoons en een tablet uit het raam. Ondanks de beschadigingen aan de toestellen is het de politie gelukt toegang te krijgen tot de informatie op deze telefoons. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een nieuwe verdachte, een 18-jarige man uit Amsterdam op dinsdag 28 november. Deze persoon is mogelijk verantwoordelijk het ophalen van bankpassen bij slachtoffers. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De 20-jarige verdachte die vorige week is aangehouden is afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Tue, 28 Nov 2023 15:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-100-mensen-voor-175.000--euro-opgelicht-met-bankhelpdeskfraude.html 2023-11-28T15:25:00Z Aangifte loont
Het vermoeden bestaat dat in deze zaak niet alle slachtoffers daadwerkelijk aangifte hebben gedaan. Slachtoffers schamen zich soms. Dat is niet nodig. Bankhelpdeskfraude komt helaas vaak voor en de daders gaan geraffineerd te werk. De politie kan alleen een onderzoek starten op basis van aangiftes. In deze zaak waar de aangehouden personen van worden verdacht is de politie de verdachten op het spoor gekomen door het bundelen van 100 aangiften van bankhelpdeskfraude. In totaal is daar ruim 175.000, - euro aan schade geleden door de slachtoffers. Elke aangifte kan weer een aanwijzing opleveren die bruikbaar is.

Witwassen
Geld dat door criminelen wordt verdiend met bankhelpdeskfraude, maar ook alle andere vormen van criminaliteit, kan niet zomaar worden gebruikt zonder argwaan te wekken. Een veel voorkomende truc is witwassen door met dat geld grote hoeveelheden cadeaukaarten te kopen. Deze cadeaukaarten worden weer gebruikt voor de aanschaf van dure telefoons bij een online-elektronicazaak of in de winkel. Deze telefoons worden vervolgens ook weer verkocht aan handelaren.

Opvallende transacties melden
Iemand die vaker grote bedragen alleen betaalt met cadeaukaarten is best opvallend. Ook iemand die in een paar weken tijd meerdere dure telefoons koopt. Steeds meer bedrijven zijn hier scherp op, stellen dan de camerabeelden veilig en melden dit bij de politie. Ook deze informatie is bruikbaar in de aanpak van meerdere vormen van criminaliteit. Een melding doen kan via onderstaand tipformulier, telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. 

]]>
52.36916169 4.87906945
Amsterdam - Explosie Pieter Calandlaan https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-explosie-pieter-calandlaan.html In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 november 2023 vindt er een explosie plaats voor een bedrijfspand aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-West. Er ontstaat brandschade waarbij niemand gewond raakt. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beelden. Tue, 28 Nov 2023 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-explosie-pieter-calandlaan.html 2023-11-28T13:30:00Z Rond 01.25 uur belt een melder de politie en zegt een harde knal te hebben gehoord in de Pieter Calandlaan, waarbij er ook vlammen worden gezien. De brandweer en agenten gaan direct naar de het pand en treffen een beschadigde voorgevel aan. Er is veel rookschade na een korte brand. Op het moment van de explosie zijn er geen mensen in het pand. Gelukkig raakt er niemand gewond en blijft het beperkt tot een klein brandje, maar het had zomaar anders kunnen zijn. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) start vervolgens het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief bij de toegangsdeur van het bedrijfspand tot ontploffing is gebracht.

Na de explosie rent een verdachte, in het donker gekleed, weg richting Jan van Zutphenstraat. De recherche is een onderzoek gestart en is dan ook dringend op zoek naar getuigen en beelden.

Getuigenoproep 
De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze explosie. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Explosies
Politie-eenheid Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt
Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.

BVH Nr: 2023269858

]]>
52.35289849 4.80469665
Amsterdam - Gewapende overvaller avondwinkel; verdachte door eigenaar aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-gewapende-overvaller-avondwinkel-verdachte-door-eigenaar-aangehouden.html Een avondwinkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat is maandagavond overvallen. De overvaller is tijdens zijn vlucht aangehouden door de eigenaar en omstanders. Tue, 28 Nov 2023 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/05-gewapende-overvaller-avondwinkel-verdachte-door-eigenaar-aangehouden.html 2023-11-28T12:09:00Z Rond 22.50 uur stapt een jonge man de winkel binnen. Een aanwezige medewerker ziet dat hij in één van zijn handen mogelijk een vuurwapen vast heeft. De jongen bedreigt het personeelslid en meerdere klanten met het wapen en wil geld. De medewerker voldoet hieraan maar ziet ook kans de eigenaar telefonisch te alarmeren dat hij wordt overvallen. Ineens lost de jonge overvaller een schot waardoor alle aanwezigen logischerwijs schrikken. De eigenaar komt niet veel later aan in de zaak en ziet de overvaller die vervolgens, met de buit, op de vlucht slaat. 
 

]]>
Achtervolging 
De man achtervolgt de jongen te voet. Dan klinkt nog een schot, waarschijnlijk heeft de jongen deze tijdens het rennen afgevuurd. Ter hoogte van het Kruisherenpad kan de eigenaar, met behulp van enkele omstanders, de overvaller in de kraag vatten en overmeesteren. Niet veel later arriveert de inmiddels gealarmeerde politie die de verdachte, een 15-jarige jongen uit Castricum, overneemt en het vuurwapen in beslag neemt. De buit wordt even later op straat aangetroffen. 

]]>
Adequaat optreden
De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden. De politie is hen natuurlijk dankbaar maar verwacht absoluut niet dat eenieder op deze wijze acteert. Bel daarom in dergelijke situaties altijd 112 en probeer zoveel mogelijk informatie over de verdachte(n) door te geven. 

]]>
52.37344272 4.90454379
Amsterdam - Identiteit verdachte explosief 2de Jan Steenstraat bekend https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/identiteit-verdachte-explosief-2de-jan-steenstraat-bekend.html In de nacht van 8 november 2023 is er een explosief tot ontploffing gebracht bij een portiekwoning in de 2de Jan Steenstraat in Amsterdam. Gelukkig raakte niemand gewond bij de explosie. De recherche heeft in het onderzoek naar dit incident de identiteit achterhaald van een verdachte, maar wil ook achterhalen wie de opdrachtgever was. Tue, 28 Nov 2023 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/28/identiteit-verdachte-explosief-2de-jan-steenstraat-bekend.html 2023-11-28T08:00:00Z Direct na het incident is een rechercheonderzoek gestart. Binnen dit onderzoek is inmiddels de identiteit bekend van de persoon die vermoedelijk het explosief plaatste en tot ontploffing bracht. Het onderzoeksteam heeft daarnaast het vermoeden dat er opdracht is gegeven door een ander dan verdachte voor deze explosie. Het vermoeden bestaat dat deze opdrachtgever afkomstig is uit Brabant. De politie wil daarom graag in contact komen met mensen die hierover meer weten.

De recherche doet een dringende oproep aan getuigen en mensen met informatie over dit incident om zich te melden. U kunt hierbij ook anoniem blijven. Uw informatie kan van groot belang zijn voor het verdere verloop van het onderzoek.

Indien u meer weet over dit incident of de achtergronden ervan, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche. U kunt uw informatie doorgeven via 0800 6070 of anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Vermeld zaaksnummer 2023253881. 

]]>
52.35642382 4.90133252