Nieuws | Overijssel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/overijssel.xml RSS feed nieuws voor de provincie Overijssel nl Sun, 17 Oct 2021 23:04:52 GMT 2021-10-17T23:04:52Z nl Twente - Politie start onderzoek na aantreffen partij drugs in lading https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/02-twente-drugsvondst.html De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van de vondst van een grote partij harddrugs bij een Twents transportbedrijf. De drugs waren verstopt in een lading. De vondst kwam aan het licht bij een controle door de douane. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Sun, 17 Oct 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/17/02-twente-drugsvondst.html 2021-10-17T11:00:00Z De controle vond vrijdag 15 oktober plaats bij het bedrijf. In een partij goederen die bij het transportbedrijf was aangeleverd met een internationale bestemming, vonden douaniers een partij van ongeveer honderd kilo vermoedelijk harddrugs. De drugs waren zeer goed verstopt. De politie heeft op dit moment geen enkele aanwijzing dat het transportbedrijf hier van af wist.

De drugs is in beslag genomen en vernietigd. Het rechercheonderzoek richt zich op de herkomst van de partij en de bestemming.

]]>
52.22080699 6.87778818
Enschede, Haaksbergen, Nijverdal, Wierden, Rijssen, Denekamp, Tubbergen, Geesteren, Oldenzaal, Losser - Politie komt bij je langs tijdens de Cyber 10-daagse in Twente https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/02-politie-komt-bij-je-langs-tijdens-de-cyber-10-daagse-in-twente.html Van 19 tot en met 28 oktober organiseert de politie in Twente de Cyber 10-daagse. Met onze vrachtauto met daarin het Mobiel Media Lab doen we diverse plaatsen in Twente aan (voor data en tijden zie onderaan deze pagina) om met jou in gesprek te gaan over cybercrime en internetcriminaliteit. Een breed thema waar veel over te vertellen en te leren valt. Bijvoorbeeld over wat je wel moet doen en wat je juist niet moet doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime. Fri, 15 Oct 2021 07:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/15/02-politie-komt-bij-je-langs-tijdens-de-cyber-10-daagse-in-twente.html 2021-10-15T07:14:00Z Door de bijna onbegrensde mogelijkheden die het internet biedt, zijn er veel manieren waarop je kunt worden opgelicht of bedrogen. En als het ene fenomeen nog niet uitgedoofd is, dan komt het volgende fenomeen alweer op. Nieuwe technieken om het werken met internet gemakkelijker te maken, bieden ook voor criminele weer nieuwe mogelijkheden en criminelen merken al snel als hun methoden niet meer werken. Dan verzinnen ze snel weer wat nieuws. 

In gesprek in het Mobiel Media Lab

Hoe kun je voorkomen dat je op internet wordt opgelicht, dat je passwords of identiteit worden gestolen of dat je als geldezel wordt gebruikt? Wat kun je doen tegen bankhelpdeskfraude ? Zomaar even wat vragen waarover we graag met je in gesprek gaan in ons Mobiel Media Lab. Want voorkomen is nog altijd beter dan bestrijden. Voorkomen scheelt jou veel tijd en energie. Maar mocht je toch slachtoffer zijn of worden, dan staan we klaar om je te helpen.  Zo is jouw aangifte belangrijk bij de opsporing en vervolging van cybercriminelen.  En wie wil nu niet dat die cybercriminelen worden aangepakt?

Weinig tijd?

Heb je weinig tijd? Je hoeft niet altijd het gesprek aan te gaan maar je kunt ook even snel een folder bij ons afhalen. We hebben een hele serie folders over allerlei cybercrime-onderwerpen voor je klaarliggen in onze trailer. 

Meer weten?

Geen tijd om langs te komen maar wil je toch graag meer weten? Kijk dan op onze website politie.nl. Daar vind je heel veel informatie keurig op onderwerp gerangschikt. 

]]>
Mobiel Media Lab in Twente 52.22080699 6.87778818
IJsselland - Lokbus vol vaten levert slechts enkele tips op https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/14/02-ijsselland-lokbus-vol-vaten-levert-slechts-enkele-tips-op.html De politie in IJsselland heeft de afgelopen weken een viertal locaties aangedaan met een speciale lokbus. De bus zat vol met goederen die kunnen wijzen op de productie van synthetische drugs. Ondanks de verdachte signalen leverde de actie slechts enkele tips op. Thu, 14 Oct 2021 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/14/02-ijsselland-lokbus-vol-vaten-levert-slechts-enkele-tips-op.html 2021-10-14T06:54:00Z In twee weken tijd stond de bus in chronologische volgorde aan de Eerderveldweg in Ommen, Zandwijkallee in Dalfsen, Bergweg in De Bult en aan de Vijverweg in Staphorst. De bus viel in Dalfsen het meeste op: er kwamen zes tips binnen van mensen die het niet vertrouwden. In Ommen kwam er slechts één tip binnen en in De Bult en Staphorst zelfs helemaal geen.

Meldingen essentieel

Met de actie willen de gemeenten en de politie het bewustzijn, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten. Meldingen zijn namelijk noodzakelijk in de aanpak van ondermijning. Zeker in de buitengebieden zijn extra ogen en oren essentieel. Deze gebieden zijn vaak kwetsbaar en interessant voor criminelen. Ze kunnen hier veelal ongezien hun gang gaan.

Ondermijning impactvol

Hennepplantages, drugslabs en daarbij horende dumpingen in bijvoorbeeld natuurgebieden. Het zijn slechts voorbeelden van impactvolle criminaliteit. De gevolgen van deze ondermijnende criminaliteit zijn omvangrijk: schade aan het milieu en de gezondheid, intimidatie, bedreigingen, geweld of zelfs liquidaties. ‘Je ziet een verschuiving van Brabant en Limburg naar Oost-Nederland. Dat is een feit. Het is belangrijk dat we zichtbaar gaan maken wat nu nog onzichtbaar is’, benadrukt Patrick Oude Geerdink, specialist ondermijning in het Vechtdal.

‘In dit busje zitten vaten, gasmaskers. Dit kan wijzen op een drugslab bij u in de buurt, legt wijkagent Jos Knol uit. ‘Dat wil u niet. Er is dan bijvoorbeeld kans op explosie- en brandgevaar.’ Het is van groot belang om verdachte signalen - zoals een busje vol vaten - te melden. Dat kan heel laagdrempelig via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen die er binnenkomen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Bij een heterdaadsituatie mag ook 112 gebeld worden.

Verdachte signalen

Ziet, hoort of ruikt u onraad? Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het! De politie kan vervolgens een goede inschatting maken. Meld altijd, want een klein signaal kan al duiden op criminaliteit:
- activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen
- onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens)
- een chemische geur van anijs, amandel, aceton of ammoniak
- jerrycans en blauwe vaten met chemicaliën
- afgeschermde deuren of ramen
- geluiden van afzuiginstallaties
- overmatige beveiliging met camera’s

^SV

]]>
52.51624397 6.43489134
Kampen - Vissers vinden vermiste Dirk van den Belt https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/02-oost-nl-vissers-vinden-vermiste-dirk-van-den-belt.html Vissers op de Noordzee hebben botresten van de vermiste Dirk van den Belt (85) van de zeebodem opgevist. De vondst is direct gemeld bij de politie. Een DNA-match heeft duidelijk gemaakt dat het gaat om de vermiste man uit Kampen. Tue, 12 Oct 2021 13:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/12/02-oost-nl-vissers-vinden-vermiste-dirk-van-den-belt.html 2021-10-12T13:45:00Z De heer Van den Belt vertrok in april 2018 vanuit zijn woning in Kampen. Hij is destijds voor het laatst gezien in Alkmaar. De afgelopen jaren is op verschillende manieren onderzoek gedaan. Omdat bloedverwanten van de vermiste DNA hebben afgestaan konden de stoffelijke resten herleid worden. Grondig onderzoek en vergelijking in de DNA databank Vermiste Personen leverde de definitieve match op.

DNA-databank

In de DNA-databank Vermiste Personen zijn DNA-profielen opgeslagen van ongeïdentificeerde personen, vermiste personen en van familieleden van vermiste personen die hun DNA vrijwillig hebben afgestaan. Familieleden van iemand die (op zee) vermist is geraakt kunnen DNA afstaan bij de politie. Doordat familieleden van een (langdurig) vermiste DNA afstaan, kan bij het aantreffen van een lichaam of delen daarvan, gekeken worden naar een mogelijke identificatie.

Aantreffen botresten

Naar aanleiding van deze match roept de politie vissers op als ze botresten aantreffen die van een mens afkomstig zouden kunnen zijn, deze bij de politie in te leveren. Mensen die op een andere manier mogelijk menselijke resten aantreffen, wordt verzocht direct contact op te nemen met de politie zodat verder onderzoek kan worden opgestart. Mocht de politie DNA aantreffen, dan wordt dat vergeleken in de databank.

Bekijk deze pagina voor meer informatie over de databank. De politie heeft eerder in het kader van de mis-je-mei maand deze video-oproep gemaakt om vrijwillig DNA af te staan.

De nabestaanden van de heer Van den Belt zijn afgelopen week op de hoogte gebracht. Een misdrijf wordt uitgesloten.

]]>
52.58192454 5.88535286
Enschede - Twee verdachten aangehouden na woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/29/twee-verdachten-aangehouden-na-woningoverval.html Dinsdagavond 28 september zijn twee mannen aangehouden op verdenking van een woningoverval. De mannen worden ervan verdacht rond 21.00 uur een woning aan de Beukinkstraat te zijn binnengedrongen waarbij ze de bewoonster bedreigden. De bewoonster raakte hierbij niet gewond. Wed, 29 Sep 2021 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/29/twee-verdachten-aangehouden-na-woningoverval.html 2021-09-29T13:42:00Z Op basis van een duidelijk signalement zijn even later beide verdachten aangehouden in Hengelo (OV). De precieze toedracht van deze overval wordt onderzocht. De twee verdachten, mannen van 35 en 33 uit Arnhem, zitten vast en worden verhoord.

Oproep

Heeft u dinsdagavond rond 21.00 uur iets bijzonders gezien of gehoord in de omgeving van de Beukinkstraat of videobeelden van een dashcam, beveiligingscamera of deurbel? Dan hoort de politie graag van u. Neem contact op met de politie via 0900 – 8844 of wanneer gewenst anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.

2021456859 ^JH

]]>
52.21877688 6.9027237
Enschede - Politie vraagt hondenbezitters om hulp in de zaak Daan Mellée https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/politie-vraagt-hondenbezitters-om-hulp-in-de-zaak-daan-mellee.html Onlangs heeft de politie folders uitgedeeld aan hondenbezitters in de wijk waarin het Oosterveld te Enschede ligt om hen om hulp te vragen in de zaak van Daan Mellée. Hij is op 3 juli 2018 levenloos in zijn woning aan het Oosterveld aangetroffen. De folders zijn deze week gevolgd door een bezoek van de politie aan de hondenbezitters in de directe omgeving van het Oosterveld. Dit omdat de politie echt iedereen wil spreken die mogelijk informatie heeft en ons kan helpen met het oplossen met de gewelddadige dood van Daan Mellée. Tue, 28 Sep 2021 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/politie-vraagt-hondenbezitters-om-hulp-in-de-zaak-daan-mellee.html 2021-09-28T11:57:00Z Hondenbezitters zien en horen over het algemeen meer dan de gemiddelde bewoner van een wijk. En vaak treffen zij op hun ronde met de hond ook andere baasjes van honden en bespreken dan de opvallende dingen uit de buurt. 

En of u nu hondenbezitter bent of niet. Als u informatie heeft die kan helpen met het oplossen van deze zaak, dan horen we dat graag. Als u weet wie Daan Mellée heeft vermoord of u heeft voor, tijdens 3 juli 2018 of daarna iets verdachts gezien in de omgeving van het Oosterveld (tegenover de supermarkt), neem dan contact met ons op. Hoewel de politie de afgelopen tijd meerdere tips heeft ontvangen en met getuigen heeft gesproken, komt zij nog graag in contact met mensen die aanvullende informatie over deze zaak kunnen geven.

Geef uw informatie door:

Op de pagina van het onderzoek vindt u meer informatie. U kunt uw tip doorgeven via het tipformulier op de pagina van het onderzoek, bellen met 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.
 

]]>
52.18962604 6.86973057
Deventer - Man gewond na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/02-deventer-man-gewond-na-steekincident.html Een 48-jarige man uit Eefde is in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 september gewond geraakt. De man liep rond 3 uur op de Brink met een verwonding aan zijn hand. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht Tue, 28 Sep 2021 09:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/02-deventer-man-gewond-na-steekincident.html 2021-09-28T09:57:00Z Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Het is op dit moment niet duidelijk waar en wanneer de man is gestoken. Vandaag worden er camerabeelden opgevraagd en doen agenten buurtonderzoek. Daarnaast wordt er een aangifte opgenomen. Er zijn vannacht namen genoteerd van personen die rond 3 uur op de Brink waren. Er wordt contact met hen opgenomen voor een uitgebreidere verklaring.

 

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die vannacht in de omgeving van de Brink iets bijzonders hebben gezien en nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u informatie over dit incident? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

 

(2021455354) NV

]]>
52.25211555 6.16030514
De Lutte - Politie zoekt getuigen na incident in De Lutte https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/02-de-lutte-politie-zoekt-getuigen-na-incident-in-de-lutte.html De politie is op zoek naar getuigen van een incident aan de Waterradmolen in De Lutte. Bewoners hoorden maandagavond even na 22:00 uur een harde knal. De ruiten en kozijnen aan de voorzijde van een woning bleken vernield, vermoedelijk met zwaar vuurwerk. Tue, 28 Sep 2021 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/28/02-de-lutte-politie-zoekt-getuigen-na-incident-in-de-lutte.html 2021-09-28T09:49:00Z De dader of daders hebben met deze actie veel risico genomen. Even voor het incident was één van de bewoners nog in de woonkamer, waar even later glas in het rond vloog door de explosie.

Onderzoek

Uiteraard is de politie een onderzoek gestart. Dit bestaat onder meer uit buurtonderzoek en forensisch onderzoek. Tips van getuigen en beelden uit de omgeving kunnen van groot belang zijn voor het onderzoek. Mensen die maandagavond in de omgeving van de Waterradmolen iets is opgevallen, vragen we om zich te melden. Ook beelden uit de omgeving – denk aan dashcams, bewakingscamera’s of videodeurbellen – zijn welkom.

Melden

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek. Anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn voor de politie nooit terug te herleiden naar een melder. 

^SV 2021455221

]]>
52.31439782 6.99363051
Almelo - Politie houdt verdachte aan na aantreffen dode man https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/25/02-almelo-aanhouding-steekincident.html De politie in Almelo hield zaterdagochtend 25 september een 29-jarige man uit Almelo aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk steekincident  in het Schelfhorstpark in Almelo in de nacht van vrijdag op zaterdag. Daarbij is een 54-jarige man uit Almelo om het leven gekomen.   Sat, 25 Sep 2021 14:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/25/02-almelo-aanhouding-steekincident.html 2021-09-25T14:13:00Z Voorbijgangers troffen het slachtoffer rond middernacht aan in het park. Zij startten met reanimeren en schakelden de hulpdiensten in. Het slachtoffer bleek te zijn overleden. De omgeving werd afgezet en de politie startte direct een onderzoek. Daaruit kwam in de vroege ochtend een verdachte naar voren. Agenten van een arrestatie-eenheid hielden deze 29-jarige man uit Almelo rond 8.30 uur aan. Hij is ingesloten voor onderzoek. Het sporenonderzoek in het Schelfhorstpark gaat vanochtend nog door. Daarbij wordt onder andere een helikopter ingezet.

]]>
Heeft u iets gezien of heeft u beelden? Meld het de politie

Het is nog onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in het Schelfhorstpark. De politie houdt alle scenario’s open en hoopt dat er getuigen zijn die eerder op de avond of rond middernacht in of rond het park iets hebben gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. We zijn ook op zoek naar mensen die misschien beelden hebben van de toegangswegen van het park. Beelden kunt ook eenvoudig uploaden via onderstaand tipformulier. Melden kan overigens ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

2021450096FjB

]]>
52.35771367 6.65988227
Deventer - Update 2: Aanhouding na incidenten park Deventer https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/25/02-deventer-getuige-gezocht-lastig-vallen.html De politie heeft vanavond (maandag 27 september) een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden in verband met de incidenten afgelopen zaterdag in Deventer. Zaterdagochtend werden twee vrouwen lastiggevallen in het park Douwelerkolk. Een vrouw raakte daarbij gewond. Naar aanleiding van de berichtgeving over deze incidenten meldde zich later die dag een vrouw die ook zaterdagochtend was lastiggevallen, mogelijk door dezelfde verdachte. Dat gebeurde op de Veenweg/Rielerweg. Vanavond heeft de politie een aanhouding kunnen verrichten. Het onderzoek is in volle gang. Verdere mededelingen worden op dit moment niet gedaan. Sat, 25 Sep 2021 11:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/25/02-deventer-getuige-gezocht-lastig-vallen.html 2021-09-25T11:15:00Z Update 1: Mogelijk derde slachtoffer meldt zich bij de politie

Er heeft zich inmiddels een vrouw gemeld die vanmorgen mogelijk ook slachtoffer is geworden van dezelfde verdachte.  Deze 18-jarige vrouw fietste omstreeks 7.30 uur op de kruising Veenweg met de Rielerweg toen zij werd lastig gevallen door een onbekende man. Nadat ze de man een duw gaf, fietste hij weg over de Rielerweg in de richting van het ziekenhuis.

Dit slachtoffer omschreef de verdachte als een man met een getint uiterlijk, een stoppelbaardje en zwart haar. Hij droeg een zwarte trui met wit logo. Hij reed op een normale fiets. 

]]>
Oorspronkelijk bericht: Twee vrouwen lastig gevallen, politie zoekt getuigen

De politie is een onderzoek gestart naar incidenten in Deventer waarbij zaterdagochtend twee vrouwen werden lastig gevallen. De incidenten vonden plaats in het park Douwelerkolk. Een van de vrouwen raakte gewond. De 46-jarige vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 42-jarige vrouw raakte niet gewond.

De politie is direct een grote zoekactie gestart in en rond het park. Daarbij werd onder andere een helikopter ingezet. Ook werd een burgernetactie gestart. Helaas tot op dit moment zonder succes. Er is een signalement van de verdachte. Hopelijk helpt dit om hem te vinden.

]]>
Heeft u de verdachte gezien? Bel de politie!

Heeft u de verdachte gezien of weet u wie hij is? Bel dan direct de politie via 112.

]]>
52.25010299 6.19271858