Nieuws | Overijssel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/overijssel.xml RSS feed nieuws voor de provincie Overijssel nl Sat, 24 Jul 2021 11:55:30 GMT 2021-07-24T11:55:30Z nl Boekelo / Nuenen - Twee verdachten aangehouden bij groot drugslab in Boekelo https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html Twee mannen (31 en 44 jaar) zijn gisteravond in Boekelo aangehouden bij een groot crystal meth-lab. De hoofdverdachte, een 31-jarige man uit Geldrop, wordt verdacht van drugshandel en het produceren van harddrugs. Fri, 23 Jul 2021 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/23/09-twee-verdachten-aangehouden-bij-groot-drugslab-in-boekelo.html 2021-07-23T09:58:00Z Vorig jaar juni kwam de politie de hoofdverdachte op het spoor nadat er in Nuenen een lab werd aangetroffen dat niet meer in werking was. Daarna zijn we een uitgebreid onderzoek opgestart. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Politieactie
Gisterenmiddag vond op verschillende plekken in het land een actie plaats. Zo werd het drugslab in Boekelo ontmanteld, een woning in Groningen doorzocht en een garagebox in Nistelrode bekeken. 

In een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo vonden we een volledig in werking crystal meth-lab. Hier lag zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel. Deze werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij het lab werden de verdachten aangehouden.

Waardevolle spullen
Van de woning in Groningen werd door de hoofdverdachte regelmatig gebruik gemaakt. Daar hebben we waardevolle spullen afgepakt. Tot slot werden in de garagebox in Nistelrode meerdere materialen aangetroffen voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

De politie is uiteindelijk tot in de nacht bezig geweest om het lab te ontmantelen en de spullen in beslag te nemen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Gevaarlijk
De productie van drugs is gevaarlijk voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld.

Hebt u het idee dat er in uw buurt een drugslab zit? Ziet u verdachte auto’s of mensen bij een schuur of loods? Bel altijd de politie! Dat kan via 0900-8844, maar als u anoniem wilt blijven kun u ook bellen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
52.20808099 6.80253401
Enschede, Hengelo, Almelo, Kampen - Politie houdt twee mannen aan op verdenking van mensenhandel en mensensmokkel https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/02-politie-houdt-twee-mannen-aan-op-verdenking-van-mensenhandel-en--smokkel.html De afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie voerde de afgelopen tijd een onderzoek uit naar mensensmokkel en mensenhandel. Dit gebeurde onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Wed, 21 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/21/02-politie-houdt-twee-mannen-aan-op-verdenking-van-mensenhandel-en--smokkel.html 2021-07-21T11:00:00Z Illegale prostitutie

Dinsdag 20 juli hielden we in dit onderzoek een 39-jarige Almeloër en een 43-jarige man uit Enschede aan. Beide verdachten zouden zich bezig hebben gehouden met het werven en huisvesten van vrouwen en zouden deze vervolgens in de illegale prostitutie aan het werk hebben gezet. De vrouwen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. 
 
Dit zou zijn gebeurd op verschillende plekken in de regio waaronder Almelo, Hengelo, Enschede en Kampen. De verdachten zouden hierbij een werkwijze hebben gehanteerd die een bedrijfsmatig karakter had en puur was gericht op winstbejag. 
 
Beiden zouden hierbij misbruik hebben gemaakt van de kwetsbare financiële positie en de illegale verblijfstatus van de vrouwen. Aldus ontstonden er werkomstandigheden die mogelijk uitbuiting in de hand hebben gewerkt. 
 
In dit onderzoek werkten diverse ketenpartners, het RIEC, de gemeente Almelo en de politie samen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
52.35771367 6.65988227
Enschede - Enschedeër aangehouden met nepwapen; politie waarschuwt https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/02-enschede-enschedeer-aangehouden-met-nepwapen-politie-waarschuwt.html De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Enschede aangehouden aan de Hoge Boekelerweg in Enschede. Er kwam een melding binnen over een wapen dat de verdachte bij zich droeg. Agenten namen deze melding vanzelfsprekend serieus en gingen met spoed naar de genoemde locatie. Later bleek het om een balletjespistool en dus een nepwapen te gaan. Thu, 15 Jul 2021 11:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/15/02-enschede-enschedeer-aangehouden-met-nepwapen-politie-waarschuwt.html 2021-07-15T11:16:00Z Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet.

Op vakantie

In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen tijdens een vakantie in het buitenland of besteld via internet. De nepwapens worden vaak gekocht als speelgoed, maar kunnen ook voor andere zaken worden aangeschaft, bijvoorbeeld om mee te dreigen tijdens een overval.

Koop geen nepwapens

Jongeren en hun ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoe de politie reageert als iemand met een nepwapen rondloopt. Daarnaast beseft men niet welke dreiging ervan uitgaat als ze ermee de straat opgaan. Mensen schrikken vaak enorm als ze iemand met een wapen zien. De politie waarschuwt dan ook; schaf nepwapens niet aan en loop er al helemaal niet mee over straat. Met de vakanties in aantocht kan het onschuldig lijken om een nepwapen vanuit het buitenland mee te nemen, maar de gevolgen kunnen groot zijn.

Gevolgen

De verdachte in deze Enschedese zaak heeft enkele uren vastgezeten. Het Openbaar Ministerie (OM) zal een beslissing nemen over de gevolgen voor de man. Rondlopen met een nepvuurwapen is een misdrijf en de straffen kunnen oplopen tot negen maanden cel of een geldboete tot ruim 20.000 euro. 

^SV 2021327328

P.S. De afgebeelde foto is een stockfoto.
]]>
52.23240996 6.94063813
Rheeze - Rechercheurs zedendelict Rheeze vragen uw hulp https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/02-rheeze---rechercheurs-zedendelict-rheeze-vragen-uw-hulp.html Het onderzoek naar het zedendelict op de camping in Rheeze aan de Grote Beltenweg is in volle gang. Op maandagmiddag 12 juli 2021, tussen 15:30 en 16:00 uur werd een kind slachtoffer van een zedendelict. Dat gebeurde in een toiletgebouw op Kampeerdorp de Zandstuve. De politie heeft op die dag direct uitvoerig onderzoek gedaan. Dat leidde al eerder tot een oproep met de nadruk op beschikbaarheid van beeldmateriaal. Met dit bericht vragen we aanvullend de aandacht van getuigen. Wed, 14 Jul 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/02-rheeze---rechercheurs-zedendelict-rheeze-vragen-uw-hulp.html 2021-07-14T13:55:00Z  

De politie hanteert vanwege de impact altijd grote terughoudendheid bij zedenonderzoeken. Nog meer dan anders waarborgen we de privacy van betrokkenen, zeker als dat slachtoffer een kind is. Het onderzoek van de politie is in startfase gericht op het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie. Veel van die informatie vergaren we door eigen onderzoek en het horen van direct betrokkenen en getuigen. Ook kijken we naar eventuele overeenkomsten met een eerder zedenonderzoek in april op deze camping.

Signalement van de dader
Op basis van de actuele beschikbare informatie hebben we aanvullende vragen aan getuigen. En aan de mensen in de omgeving van de camping die in het bezit zijn van beeldmateriaal. We delen een signalement van een man waarmee we gerichter een beroep doen op uw waarnemingen op en rond deze dag. We zullen ook actief op de camping en eventueel in de directe omgeving mensen aanspreken. We hebben voor hen een flyer gemaakt met aanvullende informatie en onze vragen.

Onze vragen aan u:
Hebt u recent op deze camping of in de directe omgeving van deze camping een man gezien die zich opvallend gedroeg en aan het volgende signalement voldeed:

  • Nederlands sprekende blanke man.
  • Vermoedelijke leeftijd tussen 20 en 40 jaar.
  • Hij droeg een donkere pet, korte broek, zwart shirt en slippers.
  • Mogelijk is hij op een fiets weggereden.

Neemt u dan contact op via 0900-8844. Of stuur een mail naar: liana.oost-nederland@politie.nl

Beeldmateriaal beschikbaar?
We zijn ook op zoek naar beelden. Hebt u beelden (foto’s, video, dashcam) gemaakt op of in de omgeving van bovengenoemde locatie? Die beelden ontvangen wij graag. Beelden kunnen worden gedeeld / geupload via https://bit.ly/3ebf6jh

Samenwerking met gemeente en partners
Naast het opsporingsonderzoek is er ook aandacht voor de vragen die er leven van mensen op de camping en mensen uit de buurt. Onze wijkagent staat in goed contact met de camping en de eigenaar / beheerder. Ook de gemeente Hardenberg is betrokken bij de gevolgen van het onderzoek en heeft een eigen telefoonlijn beschikbaar voor vragen. Hebt u vragen aan hen? Neem contact op met de gemeente Hardenberg via 140523.


2021323488 ^RV

]]>
52.54941013 6.57597179
Zwolle - Honderden aangiftes marktplaatsfraude, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/02-zwolle-honderden-aangiftes-marktplaatsfraude-verdachte-aangehouden.html De Districtsrecherche IJsselland heeft vorige week een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor fraude via Marktplaats. Hij kwam in beeld nadat er honderden aangiftes binnenkwamen. De aangevers wilden iets verkopen via marktplaats. Ze werden benaderd door de verdachte en kregen vervolgens een link toegestuurd. Nadat ze op de link drukten werd er geld buitgemaakt. Tue, 13 Jul 2021 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/13/02-zwolle-honderden-aangiftes-marktplaatsfraude-verdachte-aangehouden.html 2021-07-13T13:54:00Z Digitaal onderzoek leidde naar de 20-jarige man. Hij is aangehouden en zit op dit moment nog vast. 


Check je linkje

Deze vorm van fraude is niet nieuw. Criminelen gebruiken vaker valse links om achter wachtwoorden en andere informatie te komen. Klik daarom nooit zomaar op een link. Check je link via deze website: https://checkjelinkje.nl/ Bent u wel slachtoffer geworden van Phishing? Doe dan aangifte. Dat kan ook digitaal via www.politie.nl 
 
(2021050361) NV
 

]]>

 

]]>
52.51868566 6.11836368
Rheeze - Politie onderzoekt zedenincident op camping https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/02-rheeze-zedenincident.html Maandagmiddag 12 juli 2021 was er rond 16.00 uur een zedenincident op camping de Zandstuve aan de Grote Beltenweg in Rheeze. De politie is direct een onderzoek gestart. Zo wordt op dit moment sporenonderzoek ter plaatse verricht. Ook wordt een bezoekersonderzoek gehouden. Het incident van vanmiddag is vergelijkbaar met het incident dat op 25 april op dezelfde locatie plaatsvond. Mon, 12 Jul 2021 20:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/12/02-rheeze-zedenincident.html 2021-07-12T20:17:00Z Getuigenoproep: politie zoekt vooral beelden

We hopen dat er mensen zijn die maandag iets opvallends of verdachts hebben gezien op de camping of in de omgeving. Misschien viel iemand op door afwijkend gedrag? Kunt u ons helpen? Bel dan met de politie via 0900-8844. We zijn vooral op zoek naar beelden (foto’s en video’s) die maandag 12 juli zijn gemaakt op of in de omgeving van camping aan de Grote Beltenweg. Beelden uploaden en informatie met ons delen kan eenvoudig via het meldformulier onder dit bericht.

]]>
Terughoudend

We begrijpen dat dit nieuws veel vragen oproept. We moeten echter op dit moment terughoudend zijn. Dit doen we om het onderzoek niet te verstoren en vanuit zorg voor de privacy van de betrokkenen.

2021323488 FjB

]]>
52.54941013 6.57597179
Raalte - Verdachte aangehouden poging brandstichting Raalte 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-poging-brandstichting-raalte-2018.html Dinsdag 6 juli heeft de politie een 29-jarige man uit Deventer aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een poging brandstichting van een café in Raalte op dinsdag 13 maart 2018. De man is inmiddels heengezonden maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Fri, 09 Jul 2021 14:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-poging-brandstichting-raalte-2018.html 2021-07-09T14:37:00Z In de nacht van dinsdag 13 maart 2018 rond 04:00 uur werd een buurtbewoner wakker van een enorme knal. Iemand had geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Deventerstraat, waarin op dat moment een café was gevestigd. Gelukkig doofde het vuur uit zichzelf waardoor de schade beperkt bleef.

In de uitzending van Onder de Loep van 24 juni 2021 werd er aandacht gevraagd voor de poging brandstichting in de hoop de zaak na drie jaar alsnog op te lossen. Na de uitzending werd een verdachte aangehouden.

Heeft u meer informatie?
Ondanks dat er een verdachte is aangehouden, is de zaak nog niet opgelost. Mensen die meer weten over deze poging brandstichting worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

2018109233 (AC)

]]>
52.38203578 6.27382944
Hengelo - Verdachte aangehouden na incident centrum Hengelo https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-na-incident-centrum-hengelo.html In de nacht van donderdag 8 juli op vrijdag 9 juli rond kwart voor 2 is een 18-jarige jongen uit Haaksbergen zwaar gewond geraakt bij een incident aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Niet veel later is een 18-jarige jongen uit Hengelo aangehouden als verdachte, nadat hij zichzelf had gemeld. Fri, 09 Jul 2021 11:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/02-verdachte-aangehouden-na-incident-centrum-hengelo.html 2021-07-09T11:50:00Z Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, dat onderzoekt de politie nu.  De politie komt daarom graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van het incident. Mogelijk is dit door omstanders gefilmd of zijn er andere camerabeelden. Die beelden kunnen van belang zijn in het onderzoek en wil de politie graag hebben. Heeft u meer informatie of beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2021316594 AC 

]]>
52.26561076 6.79204982
Kampen - Automatisch vuurwapen aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/02-kampen---automatisch-vuurwapen-aangetroffen.html In augustus 2020 werd door de politie in Kampen een automatisch vuurwapen gevonden in de wijk Middenwetering. Het vuurwapen is opgegraven door de forensische opsporing en vervolgens onderzocht. Mon, 05 Jul 2021 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/5/02-kampen---automatisch-vuurwapen-aangetroffen.html 2021-07-05T14:03:00Z  

De politie is direct gestart met een onderzoek naar de mogelijke herkomst van het wapen en is nu op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de vondst. Het vuurwapen werd eind  augustus 2020 aangetroffen in de wijk Middenwetering.

Heeft u in die periode iets gezien dat mogelijk met het begraven van het wapen te maken heeft of heeft u na die tijd iets gehoord of gezien dat met het wapen te maken heeft, neem dan contact met ons op. Het zaaknummer is 2021161483.

 

 

]]>
52.58192454 5.88535286
Enschede - Getuigen gezocht steekincident Enschede https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/getuigen-gezocht-steekincident-enschede.html In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli heeft er rond 04.00 uur een steekincident plaatsgevonden aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Sun, 04 Jul 2021 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/4/getuigen-gezocht-steekincident-enschede.html 2021-07-04T09:56:00Z Twee personen op een scooter kwamen de straat inrijden, waarna de bijrijder afstapte. Na een woordenwisseling is het slachtoffer licht gewond geraakt, het gaat om een 18-jarige man uit Enschede. Het signalement van de dader is als volgt:

-Man van ongeveer 1.80 meter lang
-Circa 20 jaar
-Normaal postuur
-Dreadlocks
-Getinte / donkere huidskleur
-Piercing in zijn neus
-Rotterdams accent
-Zwart t-shirt.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar dit steekincident en wil graag in contact komen met getuigen van dit incident. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden uit de omgeving, die rond dit tijdstip personen hebben vastgelegd die met dit incident te maken kunnen hebben.

Heeft u meer informatie of camerabeeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

^GvR 2021307789

]]>
52.24775198 6.91618567