Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/zuid-holland.xml RSS feed nieuws voor de provincie Zuid-Holland nl Wed, 20 Oct 2021 00:05:49 GMT 2021-10-20T00:05:49Z nl Rotterdam - Negen aanhoudingen na onderzoek naar bankhelpdeskfraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-negen-aanhoudingen-na-onderzoek-naar-bankhelpdeskfraude.html De politie heeft op 14 september en 19 oktober in totaal 9 aanhoudingen verricht. Dit is gedaan naar aanleiding van een onderzoek door het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam in samenwerking met de eenheden Noord-Holland en Midden-Nederland. In deze onderzoeken kwamen meerdere verdachten naar voren. Zij worden verdacht van o.a. oplichting en witwassen en hebben daarbij mensen opgelicht door zich voor te doen als medewerker van de helpdesk van een bank. Tue, 19 Oct 2021 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-negen-aanhoudingen-na-onderzoek-naar-bankhelpdeskfraude.html 2021-10-19T13:18:00Z Heel veel aangiftes

Hoeveel slachtoffers de verdachten precies hebben gemaakt wordt verder onderzoek naar gedaan. Tot nu toe werd het negental aan meerdere aangiftes verbonden. De 9 verdachten zijn 5 jongemannen en 4 jonge vrouwen in de leeftijd van 20 tot 27 jaar uit Almere, Amsterdam, Den Haag, en Huizen. Maandag 29 november is het Cyber Monday. Op deze dag zal de eerste pro-formazitting zijn.

Stelen voor status

Daders van dit soort vormen van oplichting kunnen rekening houden met serieuze (strafrechtelijke) gevolgen. Vaak doen ze zich voor de buitenwereld voor als succesvolle ondernemers. Echter blijkt dan dat ze al hun geld verdienen met oplichten van vooral oudere mensen. Ook blijkt dat ze het buitgemaakte geld gebruiken om kleding te kopen of online te handelen. Teamchef Tanya Timmers van het Cybercrimeteam Rotterdam: “Door het kopen van luxe goederen, zoals designerkleding en sieraden, hebben deze jongeren online en voor de buitenwereld een bepaalde status. Intussen zijn hun woningen vervuild, stapelen de boetes zich op, of slapen ze in een stapelbedje met hun jongere broer.”

]]>
Doorzoekingen

Tijdens doorzoekingen van de woningen stuitte de politie op duizenden euro’s cash en cryptovaluta, designerkleding en auto’s. Daarnaast zijn er laptops, mobiele telefoons en andere gegevensdragers van de verdachten aangetroffen. Naast deze spullen nam het team ook crypto in beslag, want misdaad mag niet lonen. Het cybercrimeteam van de Eenheid Rotterdam is nog vol bezig met het onderzoek. In dit onderzoek stuurde het team dit bericht naar de contactpersonen van de verdachten die gedurende het onderzoek in beeld zijn gekomen.

]]>
Bankhelpdeskfraude

Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting die de afgelopen tijd al veel, voornamelijk oudere, slachtoffers heeft gemaakt. De financiële en emotionele schade bij deze slachtoffers is groot. De oplichter belt soms met een vervalst nummer. Door een truc lijkt het dan in het scherm van de telefoon alsof uw bank belt. Vervolgens vertelt de nepbankmedewerker dat de bankrekening van het slachtoffer gehackt is omdat er verdachte transacties te zien zijn op de rekening. De oplichter zal er op aandringen om het geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. In andere gevallen komt er zogenaamd iemand van de bank de pinpas ophalen en wordt de pincode ontfutseld. Daarna wordt het geld snel weg gepind.

De politie krijgt elke maand meer dan 200 aangiften met individuele schadebedragen die oplopen tot duizenden euro’s per aangifte. Officier van Justitie Jacqueline Bonnes: “Niet alleen verliezen mensen vaak veel geld, maar ook voelen ze zich niet meer veilig. Ze weten gewoon niet meer wie ze nog wel kunnen vertrouwen. Daarom bestrijden we ook deze vorm van cybercrime en pakken we alles af.”

]]>
Maak het de oplichter lastig
  • De bank zal nooit je saldo vragen, ook niet als controlevraag.
  • De bank zal je nooit vragen je geld over te maken naar een andere rekening, ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet.
  • De bank zal je nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is.
  • Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit.
  • Installeer geen software anders dan de normale bankieren-app.
  • Deel nooit je pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.
  • Bel bij twijfel je bank zelf op, blijf aan de lijn tot de daadwerkelijk iemand te spreken krijgt.
]]>
Wat moet ik doen?

Hang direct op, bel zelf je bank via een algemeen bekend nummer te vinden op de website en wacht tot je iemand aan de lijn krijgt. Dan kan je zelf controleren of datgene wat je is verteld wel klopt.

Slachtoffer van bankhelpdeskfraude?

Doe altijd aangifte bij de politie, dat kan bijvoorbeeld via 0900 - 8844. Meer informatie over aangifte doen? Kijk op www.politie.nl

]]>
51.92248806 4.48653578
Rotterdam - Ruim 400 wapens ingeleverd in regio Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 442 Wapens om exact te zijn, waarvan 255 messen en 37 vuurwapens, werden afgelopen week binnen de eenheid Rotterdam ingeleverd tijdens de landelijke wapeninleveractie. Tijdens deze speciale actieweek konden mensen op diverse politiebureaus en bij diverse gemeentelijke locaties anoniem en straffeloos van hun wapen af. Tue, 19 Oct 2021 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-ruim-400-wapens-ingeleverd-in-regio-rotterdam.html 2021-10-19T13:13:00Z De landelijke actie komt voort uit het landelijk actieplan ‘Wapens en Jongeren’ en is een gezamenlijk initiatief van politie, gemeenten, openbaar ministerie, jongerenwerk en het het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Met de campagne ‘Drop je knife, doe wat met je life’ richtte de landelijke actie zich vooral op het terugdringen van het aantal steekincidenten onder jongeren door hun de gelegenheid te geven om zonder verdere vragen wapens in te leveren. In de eenheid Rotterdam werd om het totaal aan geweldsincidenten terug te dringen zowel het inleveren van vuurwapens als andere wapens gepromoot. 

Alleen deze week gold dat voor alle ingeleverde wapens geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Voor alle overige wapens stonden op politiebureaus, jongerencentra en gemeentelocaties zwarte kliko’s klaar waar zonder verdere vragen in kon worden gedeponeerd.

De opbrengst van de actie is gevarieerd. Alarmpistolen, luchtdrukwapens, nepvuurwapens, echte vuurwapens, zwaarden, messen, boksbeugels, knuppels, een taser. De 442 ingenomen wapens zijn nog exclusief de honderden stuks munitie die ook her en der werden ingeleverd. “Er zitten antieke exemplaren tussen de steekwapens, maar ook zeker handzame steekwapens die we normaliter aantreffen bij een preventief fouilleeractie of bij incidenten,”, licht Mohammed Mouch, portefeuillehouder Wapens bij de politie Rotterdam, toe. “Ik ben blij verrast door de aantallen. Blijkbaar voorziet de actie in een behoefte.” In 2019 werd in de regio Rotterdam ook een wapeninleveractie georganiseerd. Er werden toen 262 wapens ingeleverd, waaronder 60 vuurwapens.

De winst zit echter niet zozeer in die wapens zelf. Mouch: “We zijn blij met elk wapen dat van straat is. Elk wapen is er één, maar tegelijk zijn we niet naïef. Wij realiseren ons dat de personen die de hun wapen niet inleveren, het grootste risico vormen. De winst van de actie zit daarom vooral in de media-aandacht en de gesprekken die deze week hebben opgeleverd. We hebben de kans gekregen om op heel veel plekken uitleg te geven over de gevaren van wapenbezit en met elkaar de norm over wapenbezit te verstevigen. Wijkagenten en jongerenwerkers hebben de op scholen voorlichting gegeven, maar ook in de media. Als dat weer leidt tot ouders die aan de eettafel het gesprek hebben met hun kinderen, dan komen we echt ergens.”

Jongeren beweren soms dat het bewapenen nodig zou zijn om zichzelf te beschermen. “Maar de praktijk wijst juist het tegenovergestelde uit.”, legt Mouch uit. “Jongeren die een wapen bij zich dragen, lopen juist meer gevaar. Zij gaan geweld minder uit de weg en het bezit maakt dat het wapen ook sneller echt gebruikt wordt. Conflicten die vroeger met een paar scheldwoorden of een vuist werden opgelost, worden nu in the heat of the moment beslecht met een wapen. Met alle gevolgen van dien.”

De politie is tevreden met de opbrengst van de wapeninleveractie. “Maar we zijn er nog niet.”, besluit Mo. “Dat gesprek aan die keukentafel en in het leslokaal blijft belangrijk. Het denormaliseren van wapenbezit en geweld is een maatschappelijk thema, om die reden doen we ook actief mee met de campagne Geweldig Rotterdam. Wij zullen ons best doen om een bijdrage te leveren aan dat gesprek, naast de operationele acties gericht op het terugdringen van wapenbezit en wapengebruik. Met preventief fouilleeracties, kluisjescontroles en door altijd opvolging te geven aan tips. Dus heeft u weet van een wapen, meld het. Dan werken we samen aan de veiligheid van onze maatschappij.”

Overzicht per basisteam (wapens exclusief vuurwapens)

Maassluis                    15

Vlaardingen                33

Schiedam                   24

Lansingerland             9

Oude Maas                46 plus 400 stuks munitie

Haringvliet                  8 plus 233 stuks munitie

Maas & Rotte             10

IJsselland                   64

Drechtsteden Binnen 22

Drechtsteden Buiten  48

Hoeksche Waard       19 plus 334 stuks munitie

Lek & Merwede          34 plus 39 stuks munitie

Rotterdam-Zuid          24

Rotterdam-Stad         56

Zeehaven                   1

Nissewaard                22

 

Eind deze week worden de landelijke resultaten bekend gemaakt.

 

 

]]>
51.92248806 4.48653578
Den Haag - Man na aanrijding tram overleden, drie verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/06-man-na-aanrijding-tram-overleden-drie-verdachten-aangehouden.html Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar het overlijden van een man die op maandagavond 18 oktober door een tram op de Rijswijkse Landingslaan werd aangereden. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden. Inmiddels hebben zich drie verdachten bij de politie gemeld. Tue, 19 Oct 2021 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/06-man-na-aanrijding-tram-overleden-drie-verdachten-aangehouden.html 2021-10-19T10:00:00Z Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat er een persoon bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel door een tram was aangereden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer blijkt een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Team Grootschalige Opsporing

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk sprake was van een misdrijf werd er direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding vaneen officier van justitie samengesteld. De hele nacht hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Ook werden er in de buurt camerabeelden uitgekeken en met getuigen gesproken. Getuigen verklaarden dat er mogelijk drie personen betrokken waren en dat deze na het incident wegliepen in de richting van de Anthony Fokkersingel. Deze drie personen hadden donkerkleurige hoodies aan met opvallende witkleurige letters op hun rug.

Drie verdachten melden zich

In de loop van maandagavond heeft zich een 15-jarige jongen uit Den Haag vrijwillig aan een politiebureau gemeld. Op dinsdagochtend hebben zich nog twee verdachten gemeld, een 15-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Slachtofferhulp

De trambestuurder is door medewerkers van het Haags vervoerbedrijf (HTM) opgevangen. Getuigen is slachtofferhulp aangeboden. Andere getuigen of betrokkenen die gebruik willen maken van slachtofferhulp kunnen zich melden aan het politiebureau Leidschenveen- Ypenburg.

Specifieke getuigen

Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die mogelijk voor het incident van 20.50 uur of net na het incident, bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben.

Melden kan ook anoniem

Hebt u tips of informatie die van groot belang kan zijn bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Informatie delen kan ook via het onderstaande tipformulier. Camerabeelden kunnen worden toegestuurd via de upload-pagina.

]]>
52.03466026 4.36175189
Rotterdam - Man (20) in voet geschoten, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/man-20-in-voet-geschoten.html In de nacht van zondag op maandag 18 oktober rond 02.10 uur, kregen de hulpdiensten een melding van ruziënde mensen en een harde knal op de Zwederstraat in Rotterdam. Toen agenten gingen kijken, kwamen ze op de Elegantierstraat een hinkende 20-jarige Rotterdammer tegen. Hij bleek een kogel in zijn voet te hebben en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Tue, 19 Oct 2021 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/man-20-in-voet-geschoten.html 2021-10-19T09:41:00Z Volgens het slachtoffer waren er meerdere jongens uit een auto gestapt, waarna de schutter naar hem toe liep en van een afstand op hem schoot. Daarna zouden de jongens zijn weggerend in de richting van de Abcoudestraat. Een speurhond wist even later een huls te vinden in één van de tuinen langs die straat. Een zoektocht in de omgeving en een buurtonderzoek leidden nog niet naar de verdachte. Daarom worden getuigen gevraagd om zich te melden, net als mensen die misschien meer informatie hebben over de ruzie die er mogelijk aan vooraf is gegaan, of mensen die beschikken over camera- of dashcambeelden waar mogelijk iets op staat van het incident. Contact met ons opnemen, kan via onderstaande opties.

]]>
51.89656703 4.49773645
Den Haag - Getuigen steekincident Harstenhoekstraat gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/06-getuigen-steekincident-harstenhoekstraat-gezocht.html De politie zoekt getuigen naar aanleiding van het steekincident op de Harstenhoekstraat in Den Haag waarbij twee mannen gewond raakten. Tue, 19 Oct 2021 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/06-getuigen-steekincident-harstenhoekstraat-gezocht.html 2021-10-19T08:16:00Z Na een melding van een vechtpartij op maandag 18 oktober bleek een van de slachtoffers in het been gestoken en de ander in het gezicht geslagen te zijn. De verdachten zijn weggerend in de richting van winkelcentrum The Palace. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op zoek naar twee mannen van rond de 20 jaar met een donkere huidskleur. Tijdens het incident droegen zij allebei een zwarte hoodie met een capuchon.


Heeft u iets gezien?
Bent u getuigen geweest van het incident of heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

]]>
52.11283351 4.28636597
Rotterdam - Politie arresteert man voor overvallen op COOP en Primera https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-politie-arresteert-man-voor-overvallen-op-coop-en-primera.html Op 12 oktober 2021 heeft de politie een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het overvallen van de COOP en Primera eerder dit jaar. Tue, 19 Oct 2021 07:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/19/07-politie-arresteert-man-voor-overvallen-op-coop-en-primera.html 2021-10-19T07:16:00Z Op donderdag 25 maart werd een gewapende overval gepleegd op de Primera aan de Oude Binnenweg. Op dinsdagmiddag 13 april werd de COOP aan de Nieuwe Binnenweg overvallen; ook hierbij werd gedreigd met een vuurwapen. Bij beide overvallen werd de winkelmedewerker gedwongen om geld af te staan. De politie verspreidde na de incidenten getuigenoproepen en ook kwamen de zaken in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Vorige week wist de politie de man te arresteren. De Rotterdammer is afgelopen vrijdag 15 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft bepaald dat verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

]]>
51.91359112 4.46252045
Rotterdam - Politie zoekt getuigen van ontvoering in Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/07-politie-zoekt-getuigen-van-ontvoering-in-rotterdam.html In de nacht van woensdag op donderdag 14 oktober 2021 is rond 01:00 uur een 42-jarige man uit Rotterdam ontvoerd aan de Pauwenburg in Rotterdam. Vrijdagavond 15 oktober werd de man weer vrijgelaten en aangetroffen op de Franselaan in Rotterdam. De politie zoekt naar getuigen die iets hebben gezien of tips hebben. Mon, 18 Oct 2021 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/07-politie-zoekt-getuigen-van-ontvoering-in-rotterdam.html 2021-10-18T14:06:00Z Donderdagochtend 14 oktober kreeg de politie een melding van een vermissing van de 42-jarige Rotterdammer. Hij verdween toen hij die afgelopen nacht zijn auto parkeerde in een overdekte garage aan de Pauwenburg in Rotterdam. Toen hij uitstapte, kwam er een wit busje aangereden met daarin minstens vier mannen. Zij namen hem mee in het busje.

Vrijdagavond 15 oktober werd de man aangetroffen op de Franselaan in Rotterdam. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd die bewuste avond. Daarom zoekt de politie getuigen die meer weten over wat er zich op donderdagavond heeft afgespeeld aan de Pauwenburg rond 01:00 uur. Heb je camerabeelden, tips of andere informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.87111589 4.50017675
Rotterdam - Vrouw (28) raakt gewond op de Schieweg, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/vrouw-28-raakt-gewond-op-de-schieweg-getuigen-gezocht.html In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.30 uur, raakte een 28-jarige Poolse vrouw door nog onbekende oorzaak ernstig gewond op de Schieweg. Zij moest worden gereanimeerd en is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Om te achterhalen wat er precies gebeurd is, zoekt het onderzoeksteam getuigen en camerabeelden. Mon, 18 Oct 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/vrouw-28-raakt-gewond-op-de-schieweg-getuigen-gezocht.html 2021-10-18T13:55:00Z Wat vast staat is dat de vrouw even daarvoor uit een taxi was gekomen. Zij is toen mogelijk op een groepje van drie mannen afgerend en daarna weer teruggekomen bij de taxi, die weer wilde wegrijden. De chauffeur verklaart dat hij toen de vrouw gewond op de grond zag liggen en de hulpdiensten belde. De 29-jarige Rotterdammer is aangehouden, zijn betrokkenheid bij de verwondingen wordt onderzocht.

De politie startte direct een onderzoek, onderzocht of er mogelijk adressen met cameradeurbellen rond de plek van het incident waren en ging op zoek naar getuigen. Dat leverde tot op heden niet de benodigde informatie op.

Graag komen de rechercheurs met de drie (jonge)mannen die mogelijk hebben gezien wat er gebeurd is, en met anderen die meer weten of beschikken over camera- of dashcambeelden. Informatie en beelden kunnen, eventueel anoniem, geupload worden.

]]>
51.9335087 4.46538222
Leiderdorp - Aanhouding verricht na achtervolging op de A4 https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/06-leiderdorp-aanhouding-verricht-na-achtervolging-op-de-a4.html Zondagmiddag 17 oktober hield de verkeerspolitie, na een achtervolging op de A4, een man aan ter hoogte van het Prins Clausplein. Het onderzoek naar de bestuurder loopt nog. Mon, 18 Oct 2021 11:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/06-leiderdorp-aanhouding-verricht-na-achtervolging-op-de-a4.html 2021-10-18T11:23:00Z Naar aanleiding van een reguliere verkeerscontrole werd de auto staande gehouden. Toen bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van vijftig dagen, trachtte de politie de man aan te houden. Daarop besloot de verdachte weg te rijden in de richting van de Rietschans in Leiderdorp, naar de A4.

Nadat de bestuurder meerdere verkeersovertredingen en gevaarlijke situaties veroorzaakte, slaagde de politie erin het voertuig ter hoogte van het Prins Clausplein tot stilstand te brengen. Het onderzoek naar de bestuurder loopt. De politie heeft beelden van de achtervolging, u bekijkt ze hier. Bent u getuigen geweest van de achtervolging en heeft u dashcam beelden? Meld u dan via 0900-8844.

]]>
52.16761033 4.51960879
Den Haag - Kogelgaten in ruit Bruidswinkel; getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/06-den-haag-kogelgaten-in-ruit-bruidswinkel-getuigen-gezocht.html In de ruit van een bruidswinkel aan de Laan van Meerdervoort werden op maandagochtend 18 oktober meerdere kogelgaten aangetroffen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mon, 18 Oct 2021 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/18/06-den-haag-kogelgaten-in-ruit-bruidswinkel-getuigen-gezocht.html 2021-10-18T11:13:00Z De politie ontving een melding dat er meerdere kogelgaten in de ruit van een bruidswinkel op de Laan van Meerdervoort in Den Haag aangetroffen werden. Getuigen hoorden inde nacht van zondag op maandag rond half 2 ’s nachts knallen. Niemand raakte gewond. De politie doet momenteel onderzoek, waarbij forensische specialisten een sporenonderzoek uitvoeren.

Iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets opvallends gezien of camerabeelden van de omgeving van de Laan van Meerdervoort waarop iets opvallends te zien is? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het aanleveren van informatie of camera beelden kan ook online via ons tipformulier.

]]>
52.07331286 4.2621562