Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/zuid-holland.xml RSS feed nieuws voor de provincie Zuid-Holland nl Fri, 27 Jan 2023 10:41:19 GMT 2023-01-27T10:41:19Z nl Achthuizen - Man (57) aangehouden na dollemansrit https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/26/man-57-aangehouden-na-dollemansrit.html Een 57-jarige man uit Roosendaal is dinsdag in het begin van de avond na een achtervolging aangehouden op de Eerste Noordboutweg in Ooltgensplaat. De man werd gezocht omdat hij eerder die middag in Roosendaal betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling en het verlaten van een plaats ongeval. Tijdens zijn vlucht probeerde hij een agent aan te rijden. Een andere politiewagen is toen de auto van de verdachte aangereden om hem de berm in te sturen. Daar kon de man worden aangehouden. Thu, 26 Jan 2023 13:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/26/man-57-aangehouden-na-dollemansrit.html 2023-01-26T13:23:00Z Dankzij camera’s langs de weg wisten politiemensen dat de verdachte richting Goeree-Overflakkee was gereden, toen een melding kwam dat een man vanuit een auto op de Achthuizensedijk in Achthuizen een meisje had lastiggevallen. Het bleek om dezelfde man te gaan. Daarna kwamen meerdere meldingen over een man die met zijn auto tegen geparkeerd staande auto’s aanreed en daarna was doorgereden. Dankzij een getuige konden agenten de man rond 17.35 uur aanhouden op de Eerste Noordboutweg in Ooltgensplaat. Hij negeerde daarbij een stopteken van een agent, die ternauwernood de auto kon ontwijken. Met een andere politieauto kon de auto van de verdachte tot stilstand worden gebracht en de man aangehouden.

De politie doet onderzoek naar wat precies is gebeurd. Heeft u informatie en heeft u de politie nog niet gesproken, meld u dan via telefoonnummer 0900-8844.

Mocht u in Ooltgensplaat wonen en schade aan uw auto ontdekken dat kunt u dit melden via hetzelfde nummer.

]]>
51.68956772 4.28401451
Rotterdam - Drie aanhoudingen na woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/26/drie-aanhoudingen-na-woningoverval.html De politie heeft twee verdachten aangehouden na een woningoverval op de Sinclair Lewisplaats. Een derde man, die de aanhouding probeerde te verhinderen, werd aangehouden wegens belemmering. Thu, 26 Jan 2023 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/26/drie-aanhoudingen-na-woningoverval.html 2023-01-26T13:14:00Z Vanmorgen rond 09.30 uur vond een overval plaats op een woning aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam. De bewoner, een 60-jarige man, raakte hierbij licht gewond. Naar aanleiding van verklaringen hield de politie twee verdachten, een 23-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Rotterdam, aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Een 62-jarige man die de aanhouding wilde verhinderen werd aangehouden wegens belemmering. Wat zich precies bij de overval heeft afgespeeld, wordt onderzocht. 
 

]]>
51.96156931 4.55494131
Zwijndrecht - UPDATE Schietpartij Zwijndrecht: politie deelt nieuwe foto voortvluchtige Vuong https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong toont een recentere foto van de verdachte. Vermoed wordt dat de foto beter lijkt op hoe hij er nu uitziet. Wed, 25 Jan 2023 15:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html 2023-01-25T15:40:00Z Woensdag 25 januari

16:30 uur
De nieuwe foto is zo breed mogelijk verspreid. Ook internationaal omdat de verdachte internationaal gesignaleerd staat. De politie verzoekt alle media om de nieuwe foto in hun berichtgeving mee te nemen.

We roepen iedereen op om uit te blijven kijken voor Vuong, want hij is levensgevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem dan niet zelf en bel direct 112. Het is van groot belang de verdachte zo snel mogelijk te lokaliseren en aan te houden.

Heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats? Uw informatie is geld waard. Als uw tip leidt tot de aanhouding van verdachte looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro aan u uit.

15:00 uur
In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong, is dinsdagavond in Hoek van Holland een derde vluchtauto aangetroffen. De zwarte Seat Ibiza stond geparkeerd op de Dolphijnstraat. Omdat vermoed werd dat Vuong mogelijk bij een kennis zou verblijven, werd een woning in de omgeving binnengevallen en doorzocht. Helaas trof het arrestatieteam Vuon niet aan. De zoektocht gaat onverminderd door en hulp van publiek blijft welkom.

Nadat dinsdagmiddag 24 januari de Skoda Octavia werd teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp, kwam in het onderzoek al snel de zwarte Seat in beeld als mogelijke derde auto waarin Vuong zich verplaatste. Goed recherchewerk leidde agenten naar Hoek van Holland, waar de auto dinsdagavond leeg werd aangetroffen. Ook het onderzoek in de nabijgelegen woning en de directe omgeving leidde niet tot de vondst aanhouding van Vuong. Er is niemand aangehouden.

De zoektocht naar Vuong gaat onverminderd door en de hulp van het publiek is enorm waardevol. Een groot team van politie en specialistische diensten wil nu onder andere weten wie Vuong in de omgeving van Hoek van Holland heeft gezien en mogelijk in welke auto hij is gestapt. Misschien hebben mensen dat gezien. Alle informatie blijft welkom. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.

Dinsdag 24 januari

Het is van groot belang dat we Minh Nghia Vuong aanhouden en daarom looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats en aanhouding van Vuong. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

Het vermoeden bestaat dat Minh contact probeert te zoeken met mensen in zijn netwerk om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. We doen een beroep op deze mensen om zich bij de politie te melden. Dit kan ook volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.

Grijze Skoda aangetroffen
Mede dankzij tips van oplettende burgers heeft de politie de grijze Skoda Octavia teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp. De recherche onderzoekt hoe lang de auto hier al staat. Burgers kunnen hen hierbij helpen. Woont u op of in de omgeving van de Kuinder, heeft u gezien dat ergens in de afgelopen dagen de auto is geparkeerd of heeft u iemand zien uitstappen? Dan komen we graag met u in contact. Ook ontvangen we graag camerabeelden van de wegen naar de Kuinder toe. Als op deze beelden van de afgelopen dagen de Skoda te zien is, dan ontvangen we deze beelden graag snel. U kunt deze eenvoudig uploaden via het tipformulier onderaan dit bericht.

Het onderzoek naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong gaat onverminderd door. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.

Maandag 23 januari

In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong vraagt de politie uw aandacht voor het volgende. De auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht, is afgelopen nacht aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht. We vermoeden dat de verdachte nu gebruik maakt van een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F. De politie doet onafgebroken onderzoek naar de locatie van de voortvluchtige verdachte. De aanleiding van het incident wordt nog steeds gezocht in de relationele sfeer.

We begrijpen de bezorgdheid en het aantal vragen naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht. Het voornaamste doel op dit moment is met man en macht zoeken naar de voortvluchtige om hem aan te houden. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen. Afgelopen dagen zijn er diverse instappen geweest met betrekking tot het onderzoek. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

Internationaal gesignaleerd

Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen bij de politie. Al deze tips nemen we serieus en lopen we uit. We zijn blij met betrokkenheid van burgers en hopen dat zij zaken blijven melden bij ons. Dit helpt ons in het onderzoek. De verdachte staat internationaal gesignaleerd. Elke overheidsinstantie is door de politie geïnformeerd over de voortvluchtige.

Camerabeelden

Heeft u tips, informatie en/of camerabeelden en nog niet met de politie gesproken? Dan komen we heel graag met u in contact. Dat kan via onderstaande contactmogelijkheden. Ziet u de genoemde grijze Skoda Octavia? Bel direct 112 en benader hem niet zelf. Heeft u iets gezien op of in de direct omgeving van de Veldslahof of heeft u daar camerabeelden? Dan komen wij ook graag in contact met u.

Zaterdag 21 januari

Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag 21 januari overleden na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Schietincident

De melding dat er geschoten was op het parkeerterrein bij het winkelcentrum kwam binnen om tien voor twee in de middag. Een man opende het vuur op de twee vrouwen, een van hen overleed ter plekke. De man wist in een auto weg te komen. Er is de hele middag met veel eenheden naar hem gezocht. Ter plaatse deed de Forenische Opsporing onderzoek, en werd er met een hond gezocht naar hulzen. Camerabeelden van de winkels in de omgeving zijn verzameld en worden bekeken. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Getuigen gezocht

Door de drukke zaterdagmiddag zijn veel mensen getuige geweest van de schietpartij. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. De getuigen worden allemaal gehoord, om een beeld te krijgen wat er precies gebeurd is. Heeft u iets gezien dat kan helpen bij het onderzoek, maar heeft u de politie nog niet gesproken? Bent u in het bezit van dashcambeelden? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen? Neem dan contact met ons op. Alle contactmogelijkheden vind u onder dit bericht. 

]]>
51.8228831 4.65141656
Den Haag - Man aangehouden voor mishandeling in tram https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-man-aangehouden-voor-mishandeling-in-tram.html Een 27-jarige man is op woensdag 25 januari door agenten aangehouden in een woning in Den Haag, hij wordt er van verdacht dat hij een vrouw heeft mishandeld in de tram. De tips die de politie ontving na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West leidden tot de aanhouding van de verdachte. Wed, 25 Jan 2023 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-man-aangehouden-voor-mishandeling-in-tram.html 2023-01-25T15:09:00Z Op donderdag 19 januari stapt rond 11.00 uur een vrouw in tramlijn 2 in Den Haag. Deze tram komt uit de richting van Kraaijenstein. Bij de halte Laan van Eik en Duinen stapt er een man in. De man blijft in de tram dicht bij deze vrouw staan. Dan haalt deze onbekende man plotseling een groot mes tevoorschijn en slaat de vrouw hiermee hard op haar hoofd. Bij de halte Kamperfoeliestraat stapt de man de tram uit en loopt weg.

Team West en sociale media
In het regionale opsporingsprogramma Team West en op sociale media werden op dinsdag 24 januari beelden getoond van de verdachte. Na het tonen van de beelden ontving de politie meerdere tips over de verblijfplaats en de identiteit van de verdachte. Na het vaststellen van de identiteit van de verdachte zijn de beelden direct verwijderd. De 27-jarige Hagenaar zit vast en zal later worden gehoord.

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma's wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij uw tips zaken op te lossen.

]]>
52.07207297 4.29300247
Voorburg - Twee aanhoudingen voor diefstal van katalysatoren https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-twee-aanhoudingen-voor-diefstal-van-katalysatoren.html Op de Kersengaarde en Populierendreef zijn in de nacht van dinsdag op woensdag (24 op 25 januari) twee verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van katalysatoren. Wed, 25 Jan 2023 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-twee-aanhoudingen-voor-diefstal-van-katalysatoren.html 2023-01-25T13:55:00Z De twee mannen liepen omstreeks 03.30 uur in het zwart gekleed met sporttassen over de Appelgaarde. Dit viel op en daarom gingen agenten ter plaatse. Toen zij aankwamen, rende een van de verdachten ervandoor. Ondanks dat een van de agenten de taser inzette, wist de verdachte aanvankelijk te ontkomen.

Even later kon hij op de Kersengaarde alsnog worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Helmond. Hij werd aangetroffen in een geparkeerde auto met hierin verschillende tassen met inbrekerswerktuigen. De tweede verdachte, een 30-jarige man uit Zoetermeer, is op de Populierendreef aangehouden. Hij had geen verklaring waarom hij daar op dat moment liep en kon zich niet identificeren.

Iets gezien?

In de omgeving van de Appelgaarde zijn de afgelopen weken ruim twintig katalysatoren gestolen. Afgelopen nacht zijn in de wijk ook meerdere gestolen katalysatoren aangetroffen. Opvallend is dat momenteel voornamelijk merken van Toyota populair zijn bij dieven, die het eerder voorzien hadden op Franse merken.

Is de katalysator van uw auto gestolen, doe hier dan aangifte van. En heeft u de afgelopen tijd iets opvallends gezien in de omgeving van de Appelgaarde? Of heeft u op een andere manier informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Laat het ons dan weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

Diefstal van katalysatoren

De diefstal van katalysatoren is een veelvoorkomend probleem, ook in de eenheid Den Haag. Bijna elke auto met verbrandingsmotor heeft een katalysator, die ervoor zorgt dat uitlaatgassen gereinigd worden om de uitstoot zo schoon mogelijk te maken voor het milieu.

Het gaat dieven niet zozeer om de katalysatoren zelf, maar om het edelmetaal dat hierin verwerkt is. Dit wordt verkocht en levert zo geld op. Is de katalysator van uw auto gestolen, dan hoort u bij het starten een enorm kabaal.

Om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken, parkeert u uw auto op een goed verlichte en drukke locatie. Dieven willen immers niet gezien worden. Vertrouwt u een situatie niet, bijvoorbeeld omdat onbekenden op verkenning lijken te zijn bij auto’s? Bel dan altijd gelijk 112. En bent u onverhoopt toch slachtoffer van katalysatordiefstal, doe dan aangifte.

]]>
52.07621858 4.36352596
Capelle aan den IJssel - Poging overval op bouwmarkt aan de Hoofdweg https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/07-poging-overval-op-bouwmarkt-aan-de-hoofdweg.html Vanochtend is een bouwmarkt aan de Hoofdweg overvallen. De overvaller bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. Gelukkig vielen er geen gewonden. Er is geen buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart. Wed, 25 Jan 2023 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/07-poging-overval-op-bouwmarkt-aan-de-hoofdweg.html 2023-01-25T13:44:00Z Het is iets na acht uur in de ochtend als de meldkamer een melding krijgt van een overval. Een man met een vuurwapen bedreigd de medewerkers als zij de winkel openen en naar binnen stappen. De overvaller pakt één van hen vast en begint luid te schreeuwen. Dan ineens laat hij haar los en rent verder de winkel in. Uiteindelijk verlaat hij het pand via één van de nooduitgangen, zonder buit. Gelukkig raakte er tijdens de overval niemand fysiek gewond. De medewerkers zijn allemaal erg geschrokken, hen wordt hulp aangeboden.

Signalement
De dader zou gevlucht zijn in de richting van de Hoofdweg richting Nieuwekerk aan den IJssel. Hij heeft een donkergetinte huidskleur en droeg een zwarte jas met capuchon. Ook droeg hij een petje met rode accenten. Zijn gezicht had hij bedekt met een mondmasker. Heeft u iets gezien of gehoord? Laat het ons dan weten via onderstaande contact gegevens.

]]>
51.95632851 4.57639342
Krimpen aan den IJssel - 2 aanhoudingen in onderzoek naar beschieting Acacia https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/07-2-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-beschieting-acacia.html De politie heeft dinsdagmorgen twee personen uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de beschieting van een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel op 26 november 2022. Het gaat om een 51-jarige man en een 17-jarige jongen. Het onderzoek naar de beschieting(en) gaat door en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Wed, 25 Jan 2023 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/07-2-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-beschieting-acacia.html 2023-01-25T12:07:00Z Foto: Nieuws op Beeld

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november, even na 01:30 uur, wordt een bewoonster aan de Acacia wakker van een harde knal. Er blijkt op de woning te zijn geschoten en er is met graffiti op de deur geschreven. Niet voor de eerste keer wordt de woning aan de Acacia dat jaar beschoten. Gelukkig is bij geen van die beschietingen iemand gewond geraakt.

Dinsdag 24 januari heeft de politie twee Amsterdammers aangehouden. De 51-jarige werd in zijn woning aangehouden. De 17-jarige werd aangehouden in een justitiële jeugdinrichting. Op drie locaties hebben doorzoekingen plaatsgevonden. Een auto en meerdere mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij andere geweldsincidenten van afgelopen jaar.

Groot onderzoek
In juli van 2022 was de woning aan de Acacia ook al twee keer doelwit van beschietingen. Er werd een verband gezien bij een aantal andere aanslagen op woningen. Daarom werd toen een groot onderzoeksteam op de zaken gezet. De reeks aanslagen stopte en het team werd afgeschaald. Maar na de beschieting in november op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse en de beschieting aan de Acacia, maakte het onderzoeksteam een doorstart. Op verschillende woningen werden maatregelen genomen om meer aanslagen te voorkomen. De huizen aan de Acacia in Krimpen en de Gouwestraat in Spijkenisse werden bestuurlijk gesloten, de bewoners moesten een ander onderkomen zoeken. De aanhoudingen van afgelopen dinsdag zijn een resultaat van het doorgepakte onderzoek.

Meld misdaad altijd
De politie heeft via diverse programma’s, zoals Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond, aandacht gevraagd voor deze incidenten. In dit geval is er geen gouden tip binnengekomen, maar toch ontving de politie meerdere tips. Het melden van misdaad of verdachte situaties is essentieel in de onderzoeken van de politie. Soms kan een kleine gebeurtenis in uw omgeving, het missende puzzelstukje zijn in een groot onderzoek. Aarzel dus nooit om uw informatie met de politie te delen. Dat kan uiteraard ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

]]>
51.91834065 4.62113432
Zoetermeer - Getuigen gezocht van twee gewelddadige straatroven https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-getuigen-gezocht-van-twee-gewelddadige-straatroven.html Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan hebben op 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden. Wed, 25 Jan 2023 11:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-getuigen-gezocht-van-twee-gewelddadige-straatroven.html 2023-01-25T11:42:00Z De eerste straatroof is ’s middags gepleegd. Een 14-jarige jongen stapte omstreeks 15.30 uur bij de halte Centrum West in de RandstadRail, waar hij lastiggevallen werd door de twee verdachten. De jongen stapte bij de Voorweg uit. Omdat de verdachten hier ook uit de RandstadRail stapten, zette de jongen het op een rennen en de verdachten gingen hem achterna.

Ter hoogte van het Godfried Bomanspad werd de jongen door de verdachten gepakt, mishandeld en van zijn bezittingen beroofd. Toen even later bleek dat het slachtoffer ook gestoken was, is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten gingen er in de richting van de Piet Bakkerhove en J.C. Bloemhove vandoor.

Vanaf halte Willem Dreeslaan via Nieuwlandstraat naar Kortlandpad
Dezelfde avond is een 16-jarige jongen uit Zoetermeer ook beroofd door vermoedelijk dezelfde twee verdachten. Tussen beide partijen ontstond omstreeks 20.45 uur onenigheid bij station Seghwaert, waarna het slachtoffer de RandstadRail instapte. Toen de jongen de RandstadRail uit rende, werd hij gevolgd door de twee verdachten. Het slachtoffer liep vanaf de halte Willem Dreeslaan via de Nieuwlandstraat in de richting van het Kortlandpad. Tussen de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad kregen de verdachten het slachtoffer te pakken, waarna zij hem mishandelden, bedreigden en beroofden. De verdachten gingen er in de richting van de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad vandoor.

Signalement
Van de verdachten zijn de volgende signalementen bekend. Het gaat om twee getinte jongens van naar schatting zeventien jaar oud en zo’n 1.70 meter lang. De een droeg een zwarte jas van McKenzie en een grijze trainingsbroek. De ander droeg zwarte kleding.

Iets gezien?
De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. Heeft u woensdag 18 januari iets opvallends gezien in de omgeving van de haltes Centrum West en Seghwaert of het Godfried Bomanspad, de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

]]>
52.06230306 4.47726096
Den Haag - Man (23) aangehouden met grote hoeveelheid auto-onderdelen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-man-23-aangehouden-met-grote-hoeveelheid-auto-onderdelen-in-bezit.html In de maanden december en januari kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen van auto-inbraken in de wijk Wateringse Veld. Tijdens het onderzoek ontstond het vermoeden dat de inbraken door dezelfde inbreker werden gepleegd. Door een duidelijk signalement kon tijdens een controle een 23-jarige verdachte worden aangehouden. Wed, 25 Jan 2023 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/25/06-man-23-aangehouden-met-grote-hoeveelheid-auto-onderdelen-in-bezit.html 2023-01-25T10:19:00Z De verdachte brak vooral in bij auto’s van het merk BMW. Hij stal steeds diverse onderdelen. In totaal zijn nu tien inbraken bekend bij de politie. Dankzij camerabeelden uit de omgeving van de auto’s waar ingebroken was, had de politie een duidelijk signalement van de man. Op vrijdag 20 januari werd de verdachte op de Nannie van Wehlstraat in Den Haag staande gehouden ter controle. Tijdens de controle bleek hij inderdaad BMW-onderdelen bij zich te hebben. Hierop is hij aangehouden. De man zit momenteel nog vast en dient zich volgende week te verantwoorden bij de politierechter.

Is er in uw auto ingebroken?

Is er in uw BMW ingebroken in de afgelopen paar maanden in Wateringse Veld of een van de wijken daaromheen? En heeft u hier nog geen aangifte van gedaan? Neem dan contact op met de politie via onderstaande contactmogelijkheden. Ook wanneer u camerabeelden heeft van de omgeving van de incidenten of van een verdachte situatie, komt de politie graag met u in contact. Voor het uploaden van camerabeelden kunt u onderstaand tipformulier gebruiken.

Camera in beeld

Heeft u een camera en heeft u dat nog niet aan ons gemeld? Kijk dan hieronder voor meer informatie over Camera in Beeld. Camera in Beeld is een systeem van de politie waar burgers en bedrijven vrijwillig hun beveiligingscamera(‘s) kunnen aanmelden. Dankzij deze informatie weten wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn. Als er een misdrijf is gepleegd waarbij camerabeelden kunnen helpen om de daders op te sporen, kunnen wij die beelden gericht opvragen bij de camera-eigenaren.

]]>
52.07207297 4.29300247
Nederland - Dader gezocht die 13-jarig meisje misbruikte https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/24/00opsporing-verzocht-24-januari-2023.html Een 13-jarig meisje werd in nacht van 5 op 6 januari 2022 seksueel misbruikt in een Rotterdams park. De politie zoekt de dader en toont daarom in Opsporing Verzocht beelden van de verdachte. Tue, 24 Jan 2023 15:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/24/00opsporing-verzocht-24-januari-2023.html 2023-01-24T15:30:00Z Boos verliet de tiener begin januari vorig jaar haar huis. Haar moeder ging nog achter haar aan, maar verloor haar dochter uit het zicht. Het meisje had haar telefoon uitgezet, zodat haar locatie niet was te traceren. Die nacht lukte het haar niet om een slaapplek bij een bekende te vinden. Hierop besloot ze tot de ochtend te blijven lopen.
Op een gegeven moment liep ze over de Schiedamse Vest en ontmoette daar de latere verdachte. De twee raakten met elkaar in gesprek en liepen samen op. Hij gaf aan 27 te zijn en sinds mei 2021 in Nederland te verblijven. Hij sprak Engels met haar, maar tijdens een telefoongesprek praatte hij Spaans. Het vermoeden bestaat dat hij uit een Spaanstalig land komt.
Bij de Rozentuin van het Museumpark vergreep de man zich aan het meisje. Nadat hij op zijn fiets in de richting van de Maastunnel vertrok, durfde het slachtoffer haar telefoon aan te zetten en hulp in te schakelen.

De politie weet nog niet wie de man is. In de Opsporing Verzocht-uitzending van dinsdag 24 januari worden bewakingsbeelden getoond waarop de man te zien is. Personen die de man herkennen worden gevraagd contact met de politie op te nemen.

]]>
Andere items in de uitzending

Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de uitzending van vorige week.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 24 januari om 20:30 uur uitgezonden op NPO2. Woensdag 25 januari wordt de uitzending herhaald rond 13:20 uur op NPO2.

]]>
51.81852255 4.61841503