Gezocht | Drenthe | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/drenthe.xml RSS feed gezocht voor de provincie Drenthe nl Sat, 02 Dec 2023 08:53:17 GMT 2023-12-02T08:53:17Z nl Veeningen - Gezocht - Informatie dood Cas - Veeningen - Veeningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022, wordt Cas Steenbergen ’s ochtends thuis buiten kennis door zijn ouders aangetroffen. Op 15 augustus overlijdt de toen 23-jarige Cas. Weet jij meer? Tip ons! verdachte Wed, 22 Nov 2023 08:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html 2023-11-22T08:15:00Z In deze nacht van 16 op 17 juli 2022 komt de 23-jarige Cas Steenbergen thuis na een feest in het Drentse Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen. Hij blijkt ernstig gewond te zijn geraakt en wordt de volgende morgen door zijn ouders in bed aangetroffen. Op dat moment is hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus, een maand later, overlijdt Cas.

Het is onduidelijk wat er met hem is gebeurd en hoe hij gewond is geraakt. Politie en Openbaar Ministerie gingen enige tijd uit van een noodlottig ongeval, maar op basis van nieuwe informatie blijkt dat er mogelijk geen sprake was van een ongeluk. Het onderzoek is heropend en de politie is op zoek naar een aantal specifieke personen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over wat er met Cas is gebeurd. 

Bewakingsbeelden
Zo zijn we dringend op zoek naar een man die te zien is op bewakingsbeelden van die nacht. Het gaat om beelden van de ingang van het feestterrein. Hierop is te zien dat Cas over het fietspad langs het feestterrein rijdt. Een paar seconden daarna zien we een man achter Cas aan rennen, waarna beiden uit beeld verdwijnen, achter de feesttent. Die man keert zo’n 35 seconden later weer terug, maar er is niet te zien of er contact is geweest tussen hem en Cas. We komen heel graag in contact met deze man. De beelden delen we nog niet, omdat we de man de kans willen geven met ons contact op te nemen en we zijn exacte rol nog onderzoeken.

Man en vrouw
De man op beelden is vermoedelijk begin 20 jaar en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en we willen graag weten wie hij is. Hij werd door een vrouw op afstand gehouden, alsof ze hem wilde tegenhouden. Ook met haar komt de politie graag in contact. Het gaat om een vrouw met blond haar, een witte jas en een zwarte broek. Zij kan ons waarschijnlijk meer vertellen.

Mogelijke getuigen
Er stonden nog meer mensen in de buurt van Cas die ons mogelijk iets kunnen vertellen. Het gaat om een jonge vrouw in een roze hoodie/trui en een jonge vrouw in mintgroene bovenkleding. Zij leken bij elkaar te horen. Mogelijk zijn ze voor ons waardevolle getuigen die iets gezien hebben van of gehoord hebben over wat er met Cas is gebeurd. 

Heeft u informatie?
We willen heel graag spreken met de hierboven omschreven personen, maar natuurlijk geldt voor iedereen die informatie heeft over die bewuste nacht en over wat er met Cas gebeurd is dat we heel graag met hen in contact komen. Alle informatie, hoe onbelangrijk of klein het misschien ook lijkt, kan voor het onderzoek van belang zijn. 

Neem contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. Ook anoniem informatie delen is altijd mogelijk. Bel hiervoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Opsporing Verzocht 14 november

Op dinsdag 14 november besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek. Er werd een reconstructie getoond en beelden van het feest die bewuste nacht. Onderaan deze pagina is het item terug te kijken. De uitzending leverde 9 tips op. Deze worden uitgelopen door het onderzoeksteam, maar duidelijk is dat er informatie tussen zit waarop doorgerechercheerd kan worden. 

Opsporing Verzocht 21 november

Vorige week dinsdag deden we een dringend beroep op getuigen, of mensen die via via iets hadden gehoord over wat er met Cas was gebeurd. Nog tijdens die uitzending werd er al gebeld. Tot de start van de uitzending gisteravond hebben er 16 mensen contact met ons opgenomen om informatie te delen over wie er bijvoorbeeld die avond op het feest waren. Daar zit ook echt nieuwe informatie voor ons bij. Gisteravond deden we de oproep om informatie met ons te delen opnieuw. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er in de nacht van 16 op 17 juli 2022 precies met Cas is gebeurd. We houden op basis van de verklaringen die bij ons binnen zijn gekomen nog rekening met meerdere scenario's. Wat in ieder geval duidelijk is geworden nu we met meerdere mensen hebben gesproken, is dat er zeker nog mensen rondlopen die informatie hebben en zich niet bij ons gemeld hebben. Daarom blijven we de oproep doen: ben jij diegene die meer weet? Meld je dan! 

]]>
 • Op 27 november heeft de politie een 20-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden aangehouden. Op dit moment wordt er vanuit gegaan dat Cas mishandeld is op het moment dat hij wegfietste van het feestterrein. De recherche onderzoekt de betrokkenheid en rol van de verdachte. Het onderzoek loopt nog volop, we zijn nog in gesprek met getuigen en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zie voor meer informatie: https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html
 • De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man, eveneens uit de gemeente de Wolden. 
 • Beide verdachte zijn heengezonden. De 20-jarige man blijft verdachte in het onderzoek. De 18-jarige man is niet langer verdachte.
 • ]]>
  ]]>
  Op de afbeelding staat het slachtoffer 52.6663389 6.37220653
  Emmen - Gezocht - Explosie - Kolhoopstraat - Emmen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/explosie---kolhoopstraat---emmen.html De politie is op zoek naar een verdachte van het veroorzaken van een explosie bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen. Die zware explosie vond plaats op 20 oktober 2022, even voor 04:00 uur ’s nachts. verdachte Fri, 10 Nov 2023 14:32:15 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/explosie---kolhoopstraat---emmen.html 2023-11-10T14:32:15Z Het pand heeft aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van de ontploffing. Niemand raakte gewond, maar het had heel anders af kunnen lopen als er wel personen in het pand aanwezig waren geweest.

  Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang. De hoofdverdachte komt rond 03.50 uur vanuit de Boslaan aanlopen richting de horecagelegenheid. Het lijkt erop dat hij daarna het explosief ontsteekt op het terras bij het restaurant. Kort daarna volgen twee explosies. De verdachte heeft donkere kleding aan en houdt het explosief in zijn hand. Wie herkent deze man of heeft informatie die voor ons van belang kan zijn?

  Daarnaast zijn we nog op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige. Ten tijde van de explosie stond deze man met rugzak op het busstation. Dat is niet ver van de plek van de explosie en mogelijk heeft hij de verdachte gezien of heeft hij andere informatie die voor ons van belang kan zijn. Wie is deze getuige of wie herkent deze persoon?

  Tips? Bel ons!
  Bent of kent u de mogelijke getuige, dan horen we het graag. Herkent u de verdachte? Of weet u meer over de explosie, omdat iemand hier bijvoorbeeld over heeft gepraat? Of heeft u andere tips? Neem dan contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Je kunt informatie ook delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Criminele Inlichtingen (088-6617734). Je kunt ook tippen via onderstaand formulier.

  Explosies Stienackers en Halvemaanweg
  In de periode van oktober en november 2022 vonden meerdere explosies en een brandstichting plaats op verschillende locaties in Emmen. Op maandag 3 juli 2023 heeft de politie twee aanhoudingen verricht voor een explosie op 29 oktober aan de Stienackers. Ook hier werd gebruik gemaakt van een shell. Op 13 november vindt er een explosie plaats bij een auto aan de Halvemaanweg. Een dag later wordt er brand gesticht op dezelfde plek. Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek.

  Mogelijk verband
  Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies en de brandstichting. We weten dus ook niet of er een verband is, maar dat onderzoeken we wel. Wel vinden we het heel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen. Of dat ze elkaar helpen. We onderzoeken of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de volgende video.

  UPDATE 18 juli:
  Vandaag is een 23-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in #Emmen op 20 oktober. Het onderzoek gaat verder. Meer informatie: https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/18/01-man-23-uit-emmen-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-explosie-restaurant-kolhoopstraat.html

  ]]>
  10 november 2023:
  De politie heeft inmiddels vier aanhoudingen verricht op verdenking van betrokkenheid bij een explosie en brandstichting op 13 en 14 november vorig jaar aan de Halvemaanweg in Emmen. We hebben eerder bewegende beelden gedeeld van zowel die explosie en brandstichting als de explosie aan de Kolhoopstraat. Deze bewegende beelden zijn verwijderd. De onderzoeken naar de verschillende incidenten zijn nog gaande. We zijn in het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat nog op zoek naar de verdachte persoon, die op beeld staat.

  Mocht u beelden van de Halvemaanweg hebben verspreid, vragen we u om deze (bewegende) beelden te verwijderen. Meer informatie over het onderzoek Halvemaanweg: www.politie.nl/nieuws/2023/juli/12/01-aanhouding-voor-explosie-en-brandstichting-aan-halvemaanweg-in-emmen.html

  ]]>
  ]]>
  52.78932942 6.89587819
  Gezocht - Explosie - Halvemaanweg - Emmen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/explosie---halvemaanweg---emmen.html De politie heeft inmiddels vier aanhoudingen verricht op verdenking van betrokkenheid bij een explosie en brandstichting op 13 en 14 november vorig jaar aan de Halvemaanweg in Emmen. Het onderzoek gaat verder en we hebben de beelden verwijderd. Mocht u zelf beelden hebben doorgestuurd, vragen we u om hetzelfde te doen. Meer informatie: www.politie.nl/nieuws/2023/juli/12/01-aanhouding-voor-explosie-en-brandstichting-aan-halvemaanweg-in-emmen.html Fri, 10 Nov 2023 13:53:38 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/explosie---halvemaanweg---emmen.html 2023-11-10T13:53:38Z De politie heeft inmiddels vier aanhoudingen verricht op verdenking van betrokkenheid bij een explosie en brandstichting op 13 en 14 november vorig jaar aan de Halvemaanweg in Emmen. Het onderzoek gaat verder en we hebben de beelden verwijderd. Mocht u zelf beelden hebben doorgestuurd, vragen we u om hetzelfde te doen. Meer informatie: www.politie.nl/nieuws/2023/juli/12/01-aanhouding-voor-explosie-en-brandstichting-aan-halvemaanweg-in-emmen.html

  ]]>
  52.75508211 6.90277011
  Klazienaveen - Gezocht - Schennispleging – De Kap – Klazienaveen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schennispleging---de-kap---klazienaveen.html Aan De Kap in Klazienaveen pleegde een man in juli en augustus meerdere keren openbare schennis. Herkent u hem? Tip ons! verdachte Mon, 04 Sep 2023 11:40:05 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schennispleging---de-kap---klazienaveen.html 2023-09-04T11:40:05Z Bij de politie zijn in juli en augustus meerdere meldingen binnengekomen van een man die zich schuldig maakte aan openbare schennispleging. Daarbij was het geslachtsdeel van de man ook zichtbaar. De man deed dat op privéterrein van bewoners van De Kap in Klazienaveen. De politie heeft daarnaast ook een melding gehad van een man die zich ongeoorloofd bevond in een woning van een bewoner van De Kap.

  Beelden
  We vermoeden dat steeds dezelfde man betrokken is geweest bij de verschillende incidenten. De verdachte staat op beelden van een bewakingscamera. Zijn gezicht is deels bedekt. We hopen wel dat iemand de man herkent op basis van uiterlijke kenmerken, zoals zijn lichaamsbouw en z’n gezicht. Ook kunt u wellicht de kleding herkennen.

  Signalement
  De verdachte, die op de beelden te zien is, heeft een lichte huidskleur. Hij wordt rond de 30 of 40 jaar geschat. De man heeft een vrij lang, maar normaal postuur. Opvallend is dat de man relatief veel borsthaar lijkt te hebben. Ook heeft hij een snor. De man draagt op de beelden een polo van het merk Hugo Boss.

  Impact op veiligheidsgevoel
  De openbare schennispleging en de insluiping in een woning hebben een flinke impact op het veiligheidsgevoel in de buurt. De politie is daarom op zoek naar de verdachte. We hopen dat iemand hem herkent of dat iemand ons meer kan vertellen over deze verdachte. De man wordt verdacht van strafbare feiten, maar het moge duidelijk zijn dat er ook zorg en aandacht moet zijn voor het gedrag van de verdachte.

  Heeft u tips of informatie?
  Weet u wie deze verdachte is? Bent u getuige geweest van een schennispleging? Of heeft u andere tips, beelden of informatie die ons kunnen helpen in het onderzoek? Neem dan zo spoedig contact met ons op via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw tips ook achterlaten via onderstaand tipformulier.

  ]]>
  ]]>
  52.72069357 6.98941068
  Assen - Gezocht - Bankhelpdeskfraude – Oude Molenstraat - Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/bankhelpdeskfraude---t-forum---assen.html De politie zoekt de verdachte die op vrijdag 28 april 2023 op verschillende plekken in Assen geld pint met een gestolen pas. In totaal wordt er 900 euro afhandig gemaakt van een kwetsbaar slachtoffer. Herkent u de verdachte? verdachte Tue, 06 Jun 2023 14:28:31 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/bankhelpdeskfraude---t-forum---assen.html 2023-06-06T14:28:31Z Een 85-jarige vrouw uit Assen krijgt op 28 april 2023 een telefoontje van iemand die zich voordoet als bankmedewerker. In het gesprek van bijna twee uur wordt het slachtoffer ertoe bewogen haar telefoon in de vliegtuigstand te zetten, haar pincode te verstrekken en haar pinpas en tablet in een envelop te doen. Deze envelop wordt even later door een man opgehaald. Vervolgens wordt er op verschillende plekken in Assen een bedrag opgenomen. Er zijn camerabeelden waarop de man pint bij een geldautomaat in ’t Forum aan de Oude Molenstraat in Assen.

  ]]>
  Herkent u de man die met de gestolen pinpas geld opneemt bij een geldautomaat in ‘t Forum aan de Oude Molenstraat in Assen? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek?  

  Neem dan contact met op met de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via 0800 – 7000.  Ook kunt u gebruik maken van het tipformulier op deze pagina.

  ]]>
  ]]>
  52.987863 6.54936179
  Gezocht - Mishandeling - Oostermoer - Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01--mishandeling---oostermoer---assen.html Update 5 september 2023 - Twee jongens aangehouden De politie heeft vanmorgen nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen en een 16-jarige jongen. Update 13 juni 2023 - Twee jongens aangehouden Zaterdag 6 mei rond 01:30 uur in de ochtend fietsen een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen vanuit het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas naar huis. Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond. De politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar de verdachten en getuigen. Aanhouding De politie heeft vanochtend twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling. De afgelopen tijd hebben we beelden getoond van de mishandeling die in de nacht van 5 op 6 mei plaatsvond. Ook in het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht aan besteed. De verdachten werden opgeroepen zichzelf te melden, geen van hen heeft dat gedaan. We kregen meer dan dertig tips binnen en mede daardoor hebben we nu twee aanhoudingen kunnen verrichten. De twee verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. We hebben voor nu voldoende informatie om verder te gaan met het onderzoek. We verwijderen daarom alle beelden van Politie.nl en onze sociale media. We roepen iedereen die de beelden heeft gedeeld, om die ook te verwijderen. Thu, 01 Jun 2023 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01--mishandeling---oostermoer---assen.html 2023-06-01T13:43:00Z Update 5 september 2023 - Twee jongens aangehouden
  De politie heeft vanmorgen nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen en een 16-jarige jongen. 

  Update 13 juni 2023 - Twee jongens aangehouden

  Zaterdag 6 mei rond 01:30 uur in de ochtend fietsen een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen vanuit het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas naar huis. Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond. De politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar de verdachten en getuigen.

  Aanhouding
  De politie heeft vanochtend twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling.

  De afgelopen tijd hebben we beelden getoond van de mishandeling die in de nacht van 5 op 6 mei plaatsvond. Ook in het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht aan besteed. De verdachten werden opgeroepen zichzelf te melden, geen van hen heeft dat gedaan.

  We kregen meer dan dertig tips binnen en mede daardoor hebben we nu twee aanhoudingen kunnen verrichten. De twee verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. We hebben voor nu voldoende informatie om verder te gaan met het onderzoek. We verwijderen daarom alle beelden van Politie.nl en onze sociale media. We roepen iedereen die de beelden heeft gedeeld, om die ook te verwijderen.

   

  ]]>
  53.00442385 6.54392259
  Nieuw Dordrecht - Gezocht - Plofkraak - Rietdekkershof - Nieuw Dordrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html De bewoners aan de Rietdekkershof in Nieuw Dordrecht liggen op de vroege ochtend van 12 maart 2023 rustig te slapen als ze rond 04:30 uur ineens ruw worden gewekt door een zware explosie. Door de ontploffing wordt een pinautomaat in het buurthuis opengebroken. Als geschrokken buurtbewoners naar buiten komen en de ravage zien, rijden de verdachten net op hoge snelheid weg in een donkerkleurige Audi. De plofkraak is op beeld vastgelegd, herkent u de vier verdachten? verdachte Thu, 20 Apr 2023 05:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html 2023-04-20T05:59:00Z Verdachten op beeld

  Op de camerabeelden ziet u hoe drie verdachte personen met bivakmutsen en donkere kleding naar de automaat lopen. Ze hebben een koevoet, een explosief en een ontstekingsdraad bij zich. De eerste verdachte blijft bij de automaat en plaatst het explosief terwijl een tweede verdachte het ontstekingsdraad over straat uitrolt. De bijbehorende ontsteker wordt even verderop op de stoep geplaatst. Op de beelden van de pinautomaat zijn de ogen en een deel van het gezicht van twee verdachten te zien. 

  Donkere Audi werd mogelijk eerder gezien

  Op beelden van een andere camera is te zien dat een donkere Audi rond 04:30 uur achterwaarts vanaf de Oranjedorpsstraat het Rietdekkershof inrijdt. Na onderzoek weten we dat er deze nacht een donkere Audi langere tijd in Zuidoost-Drenthe heeft rondgereden. Dat gebeurde eerder in de nacht, voorafgaand aan de plofkraak. Een zwarte Audi wordt onder andere gezien op de Dordsedijk in Klazienaveen. Deze auto kwam uit de richting van Weiteveen en had ook witte kentekenplaten. 

  Heeft u informatie?

  Herkent u deze verdachten? Of herkent u de zwarte Audi in combinatie met (één van de) vier personen? Heeft u camerabeelden uit de omgeving van Nieuw-Dordrecht van de nacht van 12 maart waarop mogelijk de donkere Audi is te zien? Of heeft u misschien andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

  ]]>
  ]]>
  Verdachte 1 Verdachte 2 Verdachte 3 De donkere Audi A5 of A7 met witte kentekenplaten De vier verdachten en de donkere Audi 52.74797073 6.96759413
  Zuidlaren - Gezocht - Pinpasfraude - Stationsweg- Zuidlaren https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/pinpasfraude---stationsweg--zuidlaren.html PINPASFRAUDE Een 67-jarige man uit het Drentse Annen kreeg op 14 december 2022 een telefoontje van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Deze persoon gaf aan dat er een verdachte transactie op de bankrekening van meneer was geregistreerd. Het slachtoffer werd vervolgens bewogen om geld over te maken naar zijn betaalrekening en zijn pincode vrij te geven. Niet veel later werd de pinpas van meneer aan de deur opgehaald en werden hiermee forse bedragen gepind. De politie is op zoek naar de man die heeft gepind met de gestolen pinpas. verdachte Fri, 24 Feb 2023 14:16:19 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/pinpasfraude---stationsweg--zuidlaren.html 2023-02-24T14:16:19Z Omschrijving

  Het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van de bank van meneer. Deze persoon vertelde dat er een verdachte transactie was geregistreerd. De zogenaamde bankmedewerker won daarna het vertrouwen en liet het slachtoffer geld overmaken naar zijn betaalrekening. Ook heeft het slachtoffer daarbij zijn pincode moeten geven. Kort daarna werd de pinpas bij hem thuis opgehaald. Op dezelfde dag is in drie transacties, bij een geldmaat in Zuidlaren, een bedrag van een paar duizend euro gepind door de verdachte. Vervolgens is bij een andere geldmaat verderop in de straat nogmaals een groot bedrag gepind.

  Vragen

  Herkent u de man die geld opneemt met de gestolen pinpas? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Tipt u ons liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  53.09120188 6.67597541
  Gezocht - Pinpasfraude Koopmansplein Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/december/pinpasfraude---koopmansplein---assen.html We hebben inmiddels meerdere tips ontvangen waarmee we in ons onderzoek verder kunnen. We bedanken iedereen voor het meedenken. Heeft u de beelden gedeeld, dan willen wij u vragen deze weer te verwijderen. Tue, 13 Dec 2022 15:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/december/pinpasfraude---koopmansplein---assen.html 2022-12-13T15:20:00Z We hebben inmiddels meerdere tips ontvangen waarmee we in ons onderzoek verder kunnen. We bedanken iedereen voor het meedenken. Heeft u de beelden gedeeld, dan willen wij u vragen deze weer te verwijderen.

  ]]>
  52.9950914 6.56011787
  Gezocht - Wie is deze man die met een gestolen bankpas pint in Assen en Smilde? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/dader-bankhelpdeskfraude-beilen-gezocht-kopie.html Op 13 juli 2022 wordt er door deze man, op verschillende locaties, ruim 8.000 euro afgeschreven van de rekening van een slachtoffer uit Beilen. Wie herkent deze man die in Smilde en Assen pint met een gestolen pinpas? voortvluchtige Wed, 28 Sep 2022 09:00:32 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/dader-bankhelpdeskfraude-beilen-gezocht-kopie.html 2022-09-28T09:00:32Z Het slachtoffer kreeg een nepmail van een voor haar bekende instantie. Er stond nog een betaling open en er ging, volgens de instantie, wat mis met de afschrijving. Een dag later belt zogenaamd haar bank haar over deze transactie. Het slachtoffer wordt overgehaald om haar bankpas af te staan aan een bankmedewerker die bij haar langs komt.

  In de daaropvolgende uren worden er op diverse plekken in Smilde en Assen duizenden euro’s afgeschreven van haar rekening. 

  De verdachte is een man. Hij staat zeer herkenbaar op beeld. Iemand moet weten wie deze man is. Weet u wie de man is die we zoeken of hebt u andere tips die het onderzoek kunnen helpen? Bel dan 0900-8844. U kunt ook het tipformulier op politie.nl invullen. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  En onthoud. Een bank vraagt u telefonisch nooit om:

  • beveiligingscodes
  • een app te downloaden
  • uw bankpas op te sturen of af te geven
  • geld over te maken

  Ook zal een bank u nooit onder druk zetten om snel te handelen. Vertrouwt u het niet? Hang op en bel de bank terug via het nummer dat u zelf hebt opgezocht. Bent u toch slachtoffer? Doe dan altijd aangifte.

  ]]>
  ]]>
  52.86153833 6.49796072