Gezocht | Flevoland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/flevoland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Flevoland nl Thu, 23 Jan 2020 08:51:15 GMT 2020-01-23T08:51:15Z nl Urk - Gezocht - Bert van Horssen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-politie-roept-verdachte-urk-op-zich-te-melden.html Bert van Horssen is de identiteit van de tweede verdachte van de explosie in een woning aan de Golfoploop op Urk. De man heeft niet gereageerd op een oproep om zich zelf te melden. Daarom maakt de politie nu zijn identiteit bekend. De politie roept burgers op om zich te melden als zij informatie hebben over de verblijfplaats van de verdachte. verdachte Tue, 14 Jan 2020 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-politie-roept-verdachte-urk-op-zich-te-melden.html 2020-01-14T23:00:00Z Op zondag 3 november werd een gezin opgeschrikt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop op Urk. Een zwaar explosief was door onbekenden naar binnen gegooid en in de hal van het huis beland. Hier ontplofte het explosief. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

De afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan en media-aandacht besteed aan de zaak. Op 17 december 2019 werd een 28-jarige man van Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid. 

Tweede verdachte

De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie, maar deze persoon is nog niet aangehouden. De politie heeft de man opgeroepen om zich bij ons te melden. De man heeft geen gevolg gegeven aan het gestelde ultimatum. Daarom maken we nu zijn identiteit bekend. 

Verdachte

 • Naam: Bert van Horssen
 • Leeftijd: 23
 • Uiterlijke kenmerken: blanke huidskleur, normaal postuur, blauwe ogen, donkerblond haar en een opvallend litteken op het voorhoofd.
 • De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto's. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft.

Help mee met politieonderzoek

Heeft u informatie over het incident? Of weet u meer over de mogelijke verblijfplaats van Bert van Horssen? Dan komt de politie graag met u in contact. Vul onderstaand meldformulier in of bel de opsporingstiplijn 0900 6070. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
52.6596308 5.632761399999936
Almere - Gezocht - Doorrijder Almere gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-doorrijder-almere-gezocht.html Bij een aanrijding tussen een scooter en een fietsster is een 67-jarige vrouw gewond geraakt. De scooter is na het ongeval doorgereden. verdachte Tue, 14 Jan 2020 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-doorrijder-almere-gezocht.html 2020-01-14T14:06:00Z De aanrijding vond plaats op dinsdag 17 september rond 08.50 uur op het fietspad aan de Hospitaaldreef.  Surveillerende agenten zagen een gewonde vrouw liggen. Zij vertelde dat ze was aangereden door een zwarte scooter. De fietsster, uit Almere is naar het ziekenhuis gebracht.

 

Vrouw op scooter
Op bewakingsbeelden is kort nadat het slachtoffer de tunnel in fietst, ook een vrouw op een zwarte scooter te zien. Vermoedelijk is het slachtoffer door deze persoon aangereden.

 • Blank
 • Lang blond haar in een paardenstaart
 • Grote witte koptelefoon
]]>
Herkent u de verdachte op de beelden of was u getuige van de botsing op de Hospitaaldreef? Neem alstublieft contact op met de politie en help het onderzoek verder.

]]>
]]>
vrouwopscooter 52.37010859999999 5.2216536999999335
Lelystad - Gezocht - Coldcase moord Habib (Mike) M'Hedhbi https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/februari/03-lelystad0902colldcasemhebdi.html Het onderzoek naar de dood van Habib M'Hedhbi uit Zwolle uit 2000 is heropend. Er is onder andere nieuwe informatie over de zaak, maar er staat nog altijd een beloning open van 20.000 euro voor de 'gouden tip'. verdachte Thu, 02 Jan 2020 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/februari/03-lelystad0902colldcasemhebdi.html 2020-01-02T14:53:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht.  Het is een fragment over deze zaak uit de aflevering van dat programma van 9 februari 2016. Ook het tv-programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de aflevering van 10 februari 2016. De zaak is in 2020 op de Cold Case Kalender geplaatst.

Bloed in brandende vuilniszak

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni 2000 wordt aan de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak ontdekt, waarin na blussen door de brandweer onder andere bebloede kledingstukken blijken te zitten en het rijbewijs van de dan 43-jarige Habib M’Hedhbi. Habib is 2 dagen eerder voor het laatst gezien op zijn werk in Zwolle. Nu 15½ jaar later is er van hem nooit meer een levensteken vernomen.

Bloed in woning en in auto

Gezien het bloed dat is gevonden op de kleren en later ook in een woning in Lelystad en in een auto, ging de politie ervanuit dat het slachtoffer, ook bekend als Mike, niet meer in leven was. Destijds al zijn er drie verdachten gearresteerd, maar omdat er nooit een lichaam is gevonden zijn ze toen vrijgelaten. Onder andere vanwege nieuwe informatie is het onderzoek nu heropend door een coldcaseteam.

Grijze Alfa Romeo 164

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni 2000 stopt rond 01.00 uur in Weesp bijna aan het einde van de bebouwde kom tegenover de oude begraafplaats Landscroon een auto op een parkeerhaven aan de Korte Muiderweg. Het is een grijze Alfa Romeo van het type 164. Er stapt een man met  zijn haar in een staart uit. Hij heeft hij een vuilniszak beet en dumpt die in de bosjes. Even later staat de vuilniszak in brand.  De man loopt terug naar de auto, stapt in en rijdt weg. Een buurtbewoner ziet het gebeuren en belt 112. Brandweer en politie arriveren. 

Steekgaten in kleding

Als het vuur uit is, bekijkt een agent de inhoud van de vuilniszak. Er zitten persoonlijke eigendommen in, zoals schoenen, een bos sleutels, wat kleingeld, een rijbewijs op naam van Habib M'

Hedhbi en kleding. In de kleding zitten steekgaten. De recherche start direct een onderzoek.

Het slachtoffer

In 2000 is Habib (Mike) M'Hedhbi 43 jaar oud, gescheiden en vader van een dochter. Hij woont in Zwolle, waar hij een baan heeft bij een postsorteercentrum, maar na woensdag 14 juni niet meer wordt gezien.  Hij werkt in de binnenstad van Zwolle ook als uitsmijter bij diverse horecagelegenheden en is er een bekende verschijning, alleen al vanwege zijn door het vele krachtsporten imposante postuur.

Het onderzoek in 2000

De recherche gaat al M'Hedhbi's gangen na en komt via een van zijn contacten al snel uit bij een flatwoning in Lelystad, aan de Kamp 23 op de tweede woonlaag, waar meerdere mensen staan ingeschreven en ook M'Hedhbi vaak verblijft.

Maar als de politie gaat kijken, staat het huis leeg. Opvallend genoeg ontbreken van de huiskamervloer hele stukken. Te zien is dat de muren en het plafond nog maar net zijn gesausd. Onder de verflaag ontdekt de technische recherche bloedsporen ... van M'Hedhbi.

Auto opgespoord

Een van de voormalige bewoners van de flatwoning, een man met een staartje, maakte gebruik van exact zo’n grijze Alfa Romeo 164 als de getuige aan de politie heeft omschreven. De politie weet de auto op te sporen en vindt zowel in de verder totaal gestripte kofferbak als binnenin de auto nog meer bloed van M'Hedhbi.

Slachtoffer spoorloos

M'Hedhbi zelf blijft echter spoorloos, ook na twee (eerdere) oproepen in Opsporing Verzocht.

Verdachten gearresteerd en weer vrijgelaten

In september 2000 arresteert de politie in het onderzoek drie verdachten. Dat waren drie bewoners van het huis in Lelystad. Ze ontkenden er iets mee te maken te hebben en omdat er geen stoffelijk overschot was, oordeelde het Openbaar Ministerie dat er ook geen zaak was. Het was toen in de praktijk heel lastig om tot een veroordeling te komen. De drie zijn dus toen vrijgelaten. Een van hen zit nu een langdurige gevangenisstraf uit voor een ander misdrijf en een andere verdachte is inmiddels een natuurlijke dood gestorven.

Slachtoffer is dood

Door nieuwe forensische technieken is er zeer interessante nieuwe informatie in deze zaak en is het onderzoek weer heropend. Maar eerst moest de politie uitsluiten dat M'Hedhbi niet vrijwillig verdwenen was en zeker weten dat hij echt niet meer leeft. Na uitgebreide contacten met banken, verzekeringsmaatschappijen en nabestaanden van het slachtoffer in Tunesië en hier in Nederland kan de politie nu echt zeggen dat M'Hedhbi inderdaad dood is.

Slachtoffer bewoog zich in criminele kringen

Het slachtoffer had twee gezichten. Hij was enerzijds aardig, behulpzaam en maakte veel vrienden. Maar aan de andere kant bewoog hij zich in criminele kringen. Hij zat in de gokwereld en die van de verdovende middelen. We denken dat we het motief ook in die sfeer moeten zoeken. Gezien het bloed in de woning in Lelystad en de plotseling geschilderde wanden en ontbrekende vloerdelen is het scenario dat hij in Lelystad is vermoord.  

Lichaam slachtoffer gedumpt

We denken dat de dader of daders daarna het lichaam van Mike hebben verplaatst. Vanwege het bloed in de grijze Alfa Romeo 164 is waarschijnlijk ook het lichaam van Mike in de auto vervoerd. We gaan ervanuit dat het lichaam ergens op het traject Lelystad – Weesp is gedumpt. Het slachtoffer was een stevige man, iemand die je niet zomaar optilde, dus het is heel aannemelijk dat daarbij meerdere mensen waren betrokken.

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

]]>
 • Wie weet er meer over de verdwijning en moord op Habib M’Hadhbi in juni 2000?
 • Wie weet wat het motief kan zijn geweest voor de moord?
 • Wie weet waar het lichaam van Habib ‘Mike’ M’Hadhbi is gebleven?
 • Wie verbleef in die periode ook regelmatig in de flatwoning aan de Kamp 23 in Lelystad?
 • Wie heeft mogelijk iets gezien van het schoonmaken van de flat of de Alfa Romeo 164 na 14 juni 2000?
 • Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Of bel Team Nationale Inlichtingen van de politie 079-345 8999. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van het slachtoffer Foto van de plaats waar de vuilniszak werd gedumpt Foto van de Alfa Romeo Foto van de Alfa Romeo Foto van het aangetroffen rijbewijs van het slachtoffer en de sleutelbos Foto van het slachtoffer Foto van de flat aan de Kamp 23 Foto van in de flat aan de Kamp 23 aangetroffen sporen Foto van in de kofferruimte van de auto aangetroffen bloedsporen Foto van aantroffen spullen Foto van het slachtoffer 52.50447209999999 5.48611070000004
  Dronten - Gezocht - Cold Case: De dood van Judit Nyari https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-cold-case-de-dood-van-judit-nyari.html Op 6 december 1993 wordt bij recreatiebos "De Meerval" bij Dronten het lichaam gevonden van een vrouw. Het blijkt te gaan om de 25-jarige Judit Nyari. Vijf dagen eerder is zij voor het laatst gezien als ze een boete krijgt in de trein naar Utrecht. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan maar haar moordenaar is nooit gevonden. verdachte Thu, 02 Jan 2020 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-cold-case-de-dood-van-judit-nyari.html 2020-01-02T13:41:00Z Langs de Elburgerweg in Dronten ligt recreatiebos De  Meerval. De locatie wordt soms gebruikt als parkeerplaats of om te vissen. Op 6 december 1993 wordt verstopt onder bladeren het lichaam gevonden van een vrouw. Ze blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Judit werkte de laatste jaren van haar leven in de prostitutie in Amsterdam en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Wanneer Judit eind november 1993 in het ziekenhuis ligt in Amsterdam, hoort ze dat ze hiv-positief is. Op 1 december 1993 rond 10.00 uur, verlaat ze het ziekenhuis. Het laatste teken van leven van Judit is een bekeuring die zij diezelfde 1 december rond 22.30 uur krijgt in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Judit.

  Over de moord op Judit Nyari maakte de politie een podcast. Deze is te beluisteren via podcastapps als Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts of via deze link.

  ]]>
  Weet u waar Judit de laatste dagen van haar leven was of wie haar mogelijk iets heeft willen aandoen? Laat het ons weten. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Het is voor haar nabestaanden van groot belang dat er antwoorden komen.

  ]]>
  ]]>
  52.50780506994094 5.763742387402772
  Urk - Gezocht - Vuurwerkbom woning Urk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/03-vuurwerkbom-woning-urk.html In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november is er een explosief, vermoedelijk een vuurwerkbom, door de brievenbus van een woning geschoven aan de Golfoploop op Urk. Het huis heeft grote schade opgelopen. De politie gaat er vanuit dat het vuurwerk moedwillig in het huis tot ontploffing is gebracht. Het is nog niet bekend hoe dat is gebeurd en het onderzoek is in volle gang. De bewoners van het huis raakten niet gewond. verdachte Tue, 26 Nov 2019 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/03-vuurwerkbom-woning-urk.html 2019-11-26T19:30:00Z Wie zit hierachter? Er moeten mensen zijn op Urk die meer weten. Meld het alsjeblieft! Via 0900-8844. Dat mag ook anoniem via 0800-7000. Je tips melden kan ook via de wijkagent. Zij gaat uiteraard ook vertrouwelijk en discreet met alle informatie om.

  ]]>
  ]]>
  52.6596308 5.632761399999936
  Zeewolde - Gezocht - Drie mannen gijzelen en overvallen boerenechtpaar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/03-drie-mannen-gijzelen-en-overvallen-boerenechtpaar.html Een boerenechtpaar uit Emmeloord werd op maandag 11 februari door drie gemaskerde mannen overvallen en gegijzeld. Het drietal ging ervanuit dat er op het erf aan de Hannie Schaftweg drugs lag verstopt. verdachte Mon, 21 Oct 2019 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/oktober/03-drie-mannen-gijzelen-en-overvallen-boerenechtpaar.html 2019-10-21T22:00:00Z Ondanks dat de slachtoffers niks met drugs te maken hebben - en het ook zeker niet op hun erf lag - werden ze ruim twee uur door de mannen vastgehouden, mishandeld en bedreigd.

  Drie gemaskerde overvallers
  Rond 18.45 uur overmeesterden ze eerst de man des huizes. Alle drie de mannen spraken met een Arabisch accent, hebben bruine ogen, waren in het donker gekleed en droegen een bivakmuts. Eén van hen droeg iets bij zich dat leek op een alarmpistool. Deze man was het meest agressief en mishandelde het slachtoffer. De vermoedelijk jongste van de drie droeg een bril. Ook zijn vrouw belandde middenin de overval en werd vastgebonden met een zak over haar hoofd. 

  Dreigen slachtoffers te verminken
  De mannen werden – nadat het hen maar niet lukte om drugs te vinden, omdat het er niet was  – steeds agressiever. Zo dreigden ze om de pink van de vrouw af te knippen en de man in zijn knie te schieten.

  Gouden ring en iPhone 6s
  Uiteindelijk vertrok het drietal zonder drugs, maar wel met spullen uit de woning. Ze maakten contant geld, een gouden ring en een iPhone 6s buit. Mogelijk zijn de spullen naderhand ergens te koop aangeboden of verkocht.

  Belangrijke sporen achtergelaten
  Ze lieten gelukkig wel een aantal belangrijke sporen achter, waaronder een zwarte neprevolver. Ook riepen de mannen tijdens de overval dat ze al zes keer eerder in de schuur hadden gezocht. Met behulp van een sporenonderzoek heeft de politie daardoor verschillende voetsporen aangetroffen. Deze zijn gevonden in een gedeelte van de schuur waar normaal niemand loopt. Waarschijnlijk hebben ze de schuur ongemerkt bezocht in een periode van drie weken voor de overval.

  ]]>
 • Mogelijk is het iemand opgevallen dat de auto van de daders in de omgeving van de boerderij werd geparkeerd, bijvoorbeeld op de carpoolplek op 100 meter afstand van de boerderij.
 • Of misschien heeft u ’s nachts een auto in de omgeving zien vertrekken?
 • Beschikt u over deze informatie of weet u wie de daders zijn? Of heeft u een vermoeden wie de foute informatie dat op dat adres drugs verstopt lagen de wereld in heeft geholpen?  Neem alstublieft contact op met de politie.
 • ]]>
  ]]>
  52.6963701 5.727017599999954
  Almere - Gezocht - Dader(s) steekincident Almere gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/september/03-daders-steekincident-almere-gezocht.html Het steekincident dat plaatsvond op 14 augustus op de Blekerstraat wordt vanavond, dinsdag 10 september, behandeld in Opsporing Verzocht. Wij willen kijkers vragen om hun tips in deze zaak door te geven! verdachte Tue, 10 Sep 2019 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/september/03-daders-steekincident-almere-gezocht.html 2019-09-10T13:05:00Z Op 14 augustus rond 13.50 uur werd op de Blekerstraat een man neergestoken. Hij werd ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Na de steekpartij vluchtten vijf verdachten weg. De politie hoopt dat getuigen belangrijke informatie kunnen verschaffen aan het opsporingsteam.

  De politie wil graag met iedereen spreken die meer kan vertellen over wat er die dag gebeurde in het centrum van Almere op de Blekerstraat. Waarom ontstond er een vechtpartij waarbij is gestoken en wie waren er bij dit incident betrokken? Waar zijn de vijf mannen die na de steekpartij wegvluchtten? Mogelijk zijn er mensen die de betrokken mannen goed hebben gezien en die een signalement kunnen verstrekken. Iedereen die de politie meer kan vertellen, wordt dringend verzocht te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem te bellen met 0800-7000. Ook personen die beschikken over camerabeelden kunnen de politie bellen.

  Getuige gezocht: blonde man op fiets
  In het bijzonder spreekt de recherche graag nog met een belangrijke getuige. Het gaat om een blonde man die kort voor het steekincident de Blekerstraat in fietste met een kind op een aanhangfietsje. Hij raakte op het zebrapad in een woordenwisseling met een jongen uit de groep die vervolgens bij het steekincident betrokken was. Daarna fietste hij door over de Blekerstraat in de richting van de Olstgracht. De recherche hoopt dat deze getuige contact zoekt met het opsporingsteam.

  ]]>
  Wie herkent de dader met het steekwapen?

  Wie herkent de mededaderd?

  Wie is de blonde man op de fiets?

  ]]>
  ]]>
  52.3690335 5.216324399999962
  Almere - Gezocht - Gewapende overval op winkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-gewapende-overval-op-winkel.html Dinsdagochtend 2 april is de Blokker aan de Schutterstraat in het centrum van Almere overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 13 Jun 2019 06:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-gewapende-overval-op-winkel.html 2019-06-13T06:42:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 11 juni 2019. Al eerder besteedde Omroep Flevoland op televisie aandacht aan de zaak. Dat was op 9 mei in de uitzending van het programma Bureau Flevoland.

  Het gebeurt rond 10.15 uur door twee jonge mannen met wapens en een gestolen scooter, die daarna met het buitgemaakte geld richting de bushalte Passage vluchten richting het Tegelzetterhof. Vanaf daar rijden ze op de scooter richting Touwslagerhof. De politie zoekt onder andere met een helikopter naar de verdachten, maar die blijken spoorloos verdwenen.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • jongen
  • donkere huidskleur
  • geschatte leeftijd tussen de 15 en 17 jaar
  • lengte tussen de 1,65 meter en 1,70 meter
  • slank postuur
  • bruine ogen
  • spreekt goed Nederlands maar met een accent
  • had een slagwapen bij zich.

  Verdachte 2:

  • jongen
  • donkere huidskleur
  • geschatte leeftijd tussen de 15 en 17 jaar
  • lengte tussen de 1,65 er en 1,70 meter
  • slank postuur.

  Beiden droegen donkere kleding: een gebreide, zwarte sjaal voor het gezicht en een zwarte jas met capuchon.

  Scooter

  De gestolen scooter waarop de overvallers reden, werd later onbeheerd teruggevonden.

  ]]>
  Herkent u deze twee jongens of heeft u andere informatie waarmee we de identiteit van deze jongemannen kunnen achterhalen?  Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Opname van de buitenkant van de winkel Opname van de scooter Opname van de scooter Opname van de verdachte Opname van de verdachten bij de scooter Opname van de verdachten op de scooter 52.370311 5.219765000000052
  Dronten - Gezocht - Diefstal uit bouwmarkt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03--diefstal-uit-bouwmarkt.html Uit een winkel aan Het Weerijs in Dronten zijn zes thermostaten gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 24 May 2019 06:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03--diefstal-uit-bouwmarkt.html 2019-05-24T06:15:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 23 mei 2019 van het tv-programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland.

  Het gebeurt in de periode van 14 tot en met 21 januari 2019. Op bewakingsbeelden zijn de verdachten te zien. Ze stelen ter waarde van € 552,- aan Honeywell klokthermostaten.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • man
  • blanke huidskleur
  • leeftijd 40 tot 45 Jaar
  • lengte 1,75 meter tot tot 1,80 meter
  • breed / krachtig postuur
  • kaal hoofd.

  Verdachte 2:

  • man
  • Noord-Afrikaans / Arabisch uiterlijk
  • leeftijd 35 tot 40 Jaar
  • lengte 1,75 meter tot 1,80 meter
  • normaal postuur
  • kort, zwart haar.
  ]]>
  Herkent u deze mannen? Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten met rode cirkel om hoofd verdachte 1 Opname van de verdachten met rode cirkel om hoofd verdachte 2 52.5461804 5.705161500000031
  Almere - Gezocht - Fastfoodrestaurant overvallen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/03-restaurant-overvallen.html Drie jongemannen van naar schatting tussen de 15 en 20 jaar overvallen fastfoodrestaurant KFC aan de Torontoweg in Almere. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 26 Apr 2019 06:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/03-restaurant-overvallen.html 2019-04-26T06:15:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Omroep Flevoland. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 maart 2019 van tv-programma Bureau Flevoland.

  Overval

  Het gebeurt op donderdag 21 februari 2019 rond middernacht. Drie jongens komen op een scooter aanrijden. Ze zetten de scooter stil voor het terras van het restaurant en rennen dan naar binnen met wapens in hun hand. Ze bedreigen vervolgens medewerkers van het restaurant en eisen geld. De overvallers pakken het geld en gaan er dan met de buit vandoor, vermoedelijk de kant van de Molenbuurt op. De overval staat op beelden van de beveiligingscamera van het restaurant.

  Getuigen

  Tijdens de overval waren er ook gasten in het restaurant. De politie neemt van hen een verklaring op.

  Signalementen van de verdachten

  Verdachte 1 (de langste van de drie):

  • jongeman
  • donkergetinte huidskleur
  • normaal tot tenger postuur
  • droeg een donkerblauwe jas
  • had een pet op met een zilverkleurige sticker op de klep met de tekst 9Forty
  • had een zwarte capuchon over zijn hoofd
  • droeg een donkere broek met het logo van Nike
  • had zijn gezicht bedekt met een rode stof vermoedelijk een sjaal of zakdoek
  • droeg droeg donkere sneakers
  • had handschoenen aan
  • dreigde met een vuurwapen.

  Verdachte 2:

  • jongeman
  • donkergetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een donkergrijze jas met capuchon
  • had een bivakmuts op
  • droeg handschoenen
  • had een trui of vest aan met capuchon
  • droeg zwarte sneakers
  • had een zwarte rugzak met het logo van Nike.

  Verdachte 3 (de kleinste van de drie):

  • jongeman
  • lichtgetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een zwarte jas met capuchon van het merk Ai Riders on the Storm
  • had een donkerkleurige broek aan met een wit Nike logo
  • droeg zwarte sneakers
  • dreigde met een vuurwapen.
  ]]>
 • Herkent u de verdachten?
 • Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen?
 • Heeft u ze ergens zien rijden op de scooter vlak voor of vlak na de overval?
 • Weet u welke route ze gereden zijn?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem

  ]]>
  25 april 2019 - In het onderzoek naar de overvallen op de KFC in Almere Buiten zijn er twee jongens aangehouden. Op woensdag 24 april is een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Almere ingerekend. Eerder werd al een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden in Purmerend. De publiciteit voor de overvallen leverde veel tips op. Door deze tips en de informatie uit het onderzoek konden deze verdachten worden aangehouden. Alle drie de verdachten zitten op dit moment vast. De politie doet nog onderzoek naar de andere verdachten in deze zaak.

  ]]>
  ]]>
  52.3946513 5.270815399999947