Gezocht | Groningen (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/groningen.xml RSS feed gezocht voor de provincie Groningen nl Sat, 02 Dec 2023 08:07:57 GMT 2023-12-02T08:07:57Z nl Ter Apel - Gezocht - Mogelijk geweldgebruik - Hoofdstraat - Ter Apel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/01-mogelijk-geweldgebruik---hoofdstraat---ter-apel.html Getuigen en camerabeelden gezocht in onderzoek naar een melding van een burgeraanhouding vrijdagavond 3 november, waarbij mogelijk geweld is gebruikt. Wie heeft iets gezien? verdachte Wed, 08 Nov 2023 13:27:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/01-mogelijk-geweldgebruik---hoofdstraat---ter-apel.html 2023-11-08T13:27:00Z Vrijdagavond 3 november rond 21:15 uur krijgen wij de melding van een burgeraanhouding op de Hoofdstraat in Ter Apel,  waarbij mogelijk geweld is gebruikt. Als agenten ter plaatse aankomen treffen zij daar een 18-jarige man uit Ter Apel gewond aan, samen met een aantal omstanders. Mogelijk was er voorafgaand aan de aanhouding sprake van een ander incident. Hier doen wij onderzoek naar. 

De gewonde man is meegenomen naar het bureau om daar het verhaal helder te krijgen. De persoon bleek op het bureau dusdanig gewond dat behandeling in het ziekenhuis nodig was.

Deel uw informatie met ons

Wij doen onderzoek naar wat er zich vrijdagavond aan de Hoofdstraat of in die omgeving heeft afgespeeld en zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u gezien of weet u meer over wat er tijdens dit incident is gebeurd of wat er aan vooraf ging? Laat het ons dan weten. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op deze pagina gebruiken. 

]]>
]]>
52.87388837 7.06127074
Leek - Gezocht - Overval – Bosweg - Leek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/overval---bosweg---leek.html De politie is op zoek naar de verdachte die op donderdagmiddag 11 mei een winkel aan de Bosweg in Leek overvalt. De verdachte komt rond 15.00 uur de winkel binnen, waar op dat moment twee medewerkers en een klant aanwezig zijn. Hij duwt een van de medewerkers ruw opzij, probeert op of over de balie te springen. Dat lukt niet, hij komt ten val, staat weer op en bedreigt vervolgens een medewerker die probeert te vluchten en daarbij ook ten val komt. Terwijl ze nog op de grond ligt, bedreigt de verdachte haar met een vuurwapen. verdachte Wed, 04 Oct 2023 11:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/overval---bosweg---leek.html 2023-10-04T11:23:00Z Uiteindelijk lukt het een van de medewerkers om de overvaller weg te jagen. Hij vlucht naar buiten en gaat vervolgens, volgens getuigen, op de fiets richting Nienoordshaven en het nabijgelegen wandelgebied. De politie heeft vervolgens het gebied uitgekamd, maar de verdachte is niet meer aangetroffen.

De verdachte is een man van ongeveer 18 jaar. Hij is 1.70 à 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg tijdens de overval een zwarte broek, lichte schoenen, een zwarte jas met de capuchon over zijn hoofd. De jas is zeer waarschijnlijk van het merk Parajumper. De man droeg een stoffen masker voor zijn gezicht, het is dan ook nog niet duidelijk wat voor huidskleur de man heeft. Ook droeg hij zwarte handschoenen van het merk Nike. De man is weggefietst op een zwarte fiets met rode letters van het merk Stella.

Wie herkent deze verdachte? Bel dan de opsporingstiplijn: 0800-6070. Blijf je liever anoniem maar wil je wel informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

UPDATE 4 OKTOBER

Gisteravond zijn de beelden van de verdachte ook getoond in het programma Opsporing Verzocht. Dit heeft tot nu toe één tip opgeleverd, die we meenemen in het onderzoek. Informatie doorgeven kan nog steeds. Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070. Blijf je liever anoniem maar wil je wel informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bekijk het item in Opsporing Verzocht terug op deze pagina. 

 

]]>
]]>
53.16331986 6.39352508
Winschoten - Gezocht - Explosie - Wezellaan - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html Aan de Wezellaan in Winschoten heeft op woensdagochtend 20 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html 2023-09-20T12:02:00Z Bij de politie kwam woensdagochtend rond 02:35 uur een melding binnen van een explosie bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Wezellaan? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Wezellaan terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij de woning is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen middernacht en 03:00 uur. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning.

Verband met andere incidenten
We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Enkele uren voor de explosie in de Wezellaan vond er ook een explosie plaats in Oude Pekela. Daarnaast vonden er de afgelopen dagen explosies plaats in de Langestraat in Winschoten. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam
De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel en daarom heeft opsporing van verdachten onze prioriteit.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het nummer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
]]>
53.15935159 7.03144991
Oude Pekela - Gezocht - Explosie - Feiko Clockstraat - Oude Pekela https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html Aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela heeft op dinsdagavond 19 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html 2023-09-20T12:00:00Z Bij de politie kwam dinsdagavond rond 23:35 uur een melding binnen van een explosie bij een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

]]>
Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Feiko Clockstraat terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij het pand is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen 22:00 uur en middernacht. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning. Gebruik het tipformulier, bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je info anoniem of via TNI (zie hieronder).


Verband met andere incidenten
Enkele uren na de explosie in de Feiko Clockstraat vond er ook een explosie plaats in Winschoten. Woont u op de route tussen Oude Pekela en Winschoten, dan ontvangen we ook graag tips en beelden van de periode tussen beide incidenten. Daarnaast werd op 10 juli ook al een pand beschoten in de Feiko Clockstraat. We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam

De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het telefoonnumer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
De politie is een onderzoek gestart. We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren.

]]>
]]>
53.10411153 7.01278508
Winschoten - Gezocht - Explosie - Langestraat - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html In de Langestraat in Winschoten hebben op 16 en 19 september explosies plaatsgevonden bij bedrijfspanden. Weet jij meer? Heb je tips of beelden? Laat het ons weten! verdachte Tue, 19 Sep 2023 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html 2023-09-19T11:30:00Z Even na 02:00 uur vannacht (19 september) is er weer een explosie geweest in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand zwaar beschadigd geraakt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen. Dit geweld moet stoppen. Heb je beelden of tips? Bel ons dan! In Opsporing Verzocht besteden we vanavond aandacht aan de twee explosies op de Langestraat, die plaatsvonden op 16 en 19 september. We laten daarbij beelden zien van de explosie. In hetzelfde item besteden we ook aandacht aan de explosie op de Herestraat in Groningen van 12 september.


Update 19 september 2023

We zijn na de explosie van vannacht meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Vandaag wordt een buurtonderzoek gedaan en we gaan natuurlijk in gesprek met betrokkenen en mogelijke getuigen. We hopen dat iemand één of meer verdachten of verdachte voertuigen heeft gezien en we ontvangen daarover graag meer informatie. Ook na deze explosie zijn we nadrukkelijk op zoek naar tips, informatie en camerabeelden. Met die informatie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de explosie en hoe mogelijke verdachte(n) in de Langestraat zijn terechtgekomen en hoe ze daar weer vandaan zijn gegaan. 

Het onderzoeksteam stelt zoveel mogelijk camerabeelden veilig, maar we willen iedereen in de omgeving vragen om tips en beelden met ons te delen. En dan gaat het vooral om beelden van tussen 00:00 en 03:00 uur. We ontvangen graag alle beelden, omdat de kleinste details ons al verder kunnen helpen.

We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs. In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bericht 16 september 2023

Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten was op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie. Gelukkig raakte er niemand bij de explosie gewond. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht en zijn we in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan.

Camerabeelden
Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? We zijn heel specifiek op zoek naar beelden die tussen 06:00 en 08:00 uur zijn gemaakt. Ook ontvangen we graag beelden van eerder in de nacht. Heeft u beelden, dan willen we u vragen om die sowieso met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosie? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

]]>
]]>
53.14478877 7.03606455
Groningen - Gezocht - Explosie – Herestraat – Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---herestraat---groningen.html In de Herestraat in Groningen vonden op 12 september explosies plaats. Bel de politie als je tips of beelden hebt. Ook zoeken we mogelijk belangrijke getuige(n). verdachte Fri, 15 Sep 2023 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---herestraat---groningen.html 2023-09-15T13:46:00Z De bewoners van de Herestraat werden op dinsdag 12 september rond 23:40 uur opgeschrikt door twee harde knallen. Uit onderzoek blijkt dat er bij een bedrijfspand in die straat twee explosieven tot ontploffing zijn gebracht. Dat is niet voor het eerst, want hetzelfde pand werd op 12 juli ook beschadigd door een explosie. We gaan uit van opzet en we houden er rekening mee dat dit pand beide keren een doelwit was.  

Onderzoek
Na de explosies is sporenonderzoek verricht. We zijn in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande.

Kleine donkerkleurige auto
In de nabijgelegen Kleine Raamstraat is rondom het tijdstip van de explosies een donkerkleurige kleine auto gesignaleerd. Deze auto zou met een behoorlijke snelheid zijn weggereden. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment niet bekend. Het zou kunnen gaan om een vluchtauto. Heeft u meer informatie over (de route van) dit voertuig? Of woont u in de (wijde) omgeving van de Herestraat en de Kleine Raamstraat en heeft u beelden van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Dan vragen we u dit met ons te delen.

Mogelijk belangrijke getuige(n)
Daarnaast zijn we op zoek naar één of twee mogelijk belangrijke getuigen. Uit het onderzoek komt naar voren dat vlak na de explosie een man zou zijn weggelopen en dat diegene iets zou hebben geroepen over de explosies. Het is niet duidelijk of deze man iets te maken heeft gehad met de explosies. Wel zou de man zijn aangesproken door een (jonge) vrouw. We denken dat zowel de man als de (jonge) vrouw voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en daarom willen we graag met hen in gesprek. Ben jij de man of de jonge vrouw? Meld je dan bij de politie. Daarnaast roepen we iedereen met tips of informatie op om zich bij ons te melden. Heb je rondom de explosies personen of voertuigen gezien en was er sprake van verdacht gedrag. Neem contact met ons op. Elk detail kan van waarde zijn in ons onderzoek. 

Routes van verdachten
We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van de toedracht van de explosies. We gaan er nu vanuit dat de explosieven zijn geplaatst door één, maar mogelijk meerdere verdachte(n). Camerabeelden vanuit een vrij brede omgeving kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Herestraat zijn terechtgekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woont of werkt u in het gearceerde gebied in het kaartje hierboven en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan willen we u vragen om die beelden met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn. We zijn specifiek op zoek naar beelden in de periode van 23:00 uur tot 01:00 uur, vlak voor en na het incident. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond verdachte personen of voertuigen te zien zijn. We willen u daarom vragen om al vanaf 20:00 uur naar de beelden te kijken.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosies? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl.

Team Criminele Inlichtingen
U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bekijk ook het nieuwsbericht over de explosies.

]]>
Update 2 november 
De politie heeft op 31 oktober en 1 november drie vrouwen uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie op 12 september in de Herestraat in Groningen. In dit onderzoek is ook een 17-jarige jongen uit Tilburg aangemerkt als verdachte. Hij werd op 22 oktober aangehouden in het onderzoek naar een explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten.

]]>
]]>
53.21609577 6.568093
Stadskanaal - Gezocht - Brandstichting – Mandenmaker - Stadskanaal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/brandstichting---mandenmaker---stadskanaal.html Wie herkent de fietser die vlak voor een verwoestende brand in Stadskanaal nog in het pand aan de Mandenmaker is? Tip ons! verdachte Fri, 15 Sep 2023 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/brandstichting---mandenmaker---stadskanaal.html 2023-09-15T12:50:00Z In de nacht van 15 op 16 mei belt een voorbijganger omstreeks 02:40 uur de meldkamer dat er brand is aan de Mandenmaker. Meerdere brandweerwagens en de politie gaan gelijk ter plaatse. Bluswerkzaamheden kunnen niet voorkomen dat het pand volledig in de as wordt gelegd. De politie start gelijk een onderzoek. Dat onderzoek wijst uit dat er sprake is van brandstichting. Er is een verdachte vastgelegd op camerabeelden uit de omgeving.

Verdachte op beeld

Omstreeks 02:00 uur zien we de verdachte voor het eerst in beeld. De persoon fietst dan in de omgeving van het bedrijfspand. Even later fietst de persoon het terrein op. De verdachte stopt bij de voordeur van het pand en gaat naar binnen. Na enige tijd verlaat de fietser het pand, de verdachte verdwijnt aan de achterzijde. Enkele minuten later zijn er vlammen te zien.

De beelden zijn zwart-wit en de verdachte is op een afstand te zien. Toch zou iemand de verdachte kunnen herkennen. Bijvoorbeeld aan de manier van fietsen, de fiets met fietstassen of de hoed die de persoon draagt.

Tips

Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Bel dan de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wilt u wel informatie delen maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder deze pagina aanvullen.

Update

De beelden van de verdachte van de brandstichting worden vanavond ook getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De uitzending is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO2. 

]]>
]]>
52.97887423 6.97661883
Delfzijl - Gezocht - Woningoverval - Rijksweg - Delfzijl https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-woningoverval---rijksweg---delfzijl.html Aan de Rijksweg in Delfzijl heeft donderdag rond 22:00 uur een woningoverval plaatsgevonden. Twee verdachten zijn weggevlucht. Heb jij tips of camerabeelden? verdachte Fri, 25 Aug 2023 13:27:08 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-woningoverval---rijksweg---delfzijl.html 2023-08-25T13:27:08Z De melding van de overval kwam op donderdag 24 augustus, even na 22:00 uur bij ons binnen. Daarbij zou een 34-jarige man uit Delfzijl zijn bedreigd. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar moest wel meerdere goederen afstaan. De twee verdachten gingen er daarna vandoor in de richting van de Hogelandsterweg. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur. 

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. In de woning is sporenonderzoek verricht. Er wordt een buurtonderzoek gedaan en er is een verklaring van het slachtoffer opgenomen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar tips en camerabeelden van omwonenden.

Tips of beelden

Heeft u rond 22:00 uur iets gezien of gehoord van de woningoverval? Of heeft u rond dit tijdstip twee verdachte personen gezien in de omgeving van de woning? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook via onderstaand tipformulier met ons delen.  

Bekijk hier ook ons nieuwsbericht.

]]>
]]>
53.32153742 6.91522193
Gezocht - Zedenmisdrijf - Driebondsweg - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-zedenmisdrijf---driebondsweg---groningen.html De recherche heeft woensdagmiddag 23 augustus een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf vorige week vrijdagochtend (18 augustus) op de Driebondsweg in Groningen. We hebben hem woensdag aan het einde van de middag aangehouden in Groningen. Hij is overgebracht naar een cellencomplex en wordt verhoord. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf gaat door. De man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Lees ons volledige nieuwsbericht hier. Tue, 22 Aug 2023 10:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01-zedenmisdrijf---driebondsweg---groningen.html 2023-08-22T10:56:00Z De recherche heeft woensdagmiddag 23 augustus een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf vorige week vrijdagochtend (18 augustus) op de Driebondsweg in Groningen. We hebben hem woensdag aan het einde van de middag aangehouden in Groningen. Hij is overgebracht naar een cellencomplex en wordt verhoord. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het zedenmisdrijf gaat door. De man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees ons volledige nieuwsbericht hier

]]>
53.22600369 6.61844571
Leek - Gezocht - Woninginbraken – Dotterbloem - Leek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01--woninginbraken---dotterbloem---leek.html In twee woningen en een schuur aan de Dotterbloem in Leek wordt in de nacht van 30 juli ingebroken. De verdachte van deze inbraken is vastgelegd op camera, terwijl hij met een rolkoffer één van de woningen verlaat. Herkent u deze verdachte? Neem dan contact op met de politie. verdachte Wed, 09 Aug 2023 10:56:35 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/augustus/01--woninginbraken---dotterbloem---leek.html 2023-08-09T10:56:35Z Ladder uit een schuur

Bij aankomst aan de Dotterbloem op de vroege ochtend van zondag 30 juli, forceert de verdachte een schuurdeur en pakt een ladder. Deze ladder wordt gebruikt om op de bovenverdiepingen van twee andere woningen binnen te komen. Eenmaal binnengekomen maakt de inbreker verschillende waardevolle spullen buit. Ook steelt hij een rolkoffer waar de buit inpast.

Camera’s omzeild

Tijdens de inbraken weet de verdachte verschillende camera’s te omzeilen. Toch wordt hij vastgelegd bij het verlaten van een woning. Op de beelden is te zien hoe een man in alle rust met een rolkoffer van het merk American Tourister en een tas over de schouder de tuin van de woning verlaat en de straat oploopt.

Herkent u de verdachte op de video?

We zijn op zoek naar deze man en vragen uw hulp in dit onderzoek. Herkent u deze verdachte? Bijvoorbeeld aan de manier waarop hij loopt? Of vanwege de kleding die hij draagt? Neem dan contact met ons op via 0800-6070. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
]]>
53.14189962 6.3658046