Gezocht | Groningen (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/groningen.xml RSS feed gezocht voor de provincie Groningen nl Sat, 25 Mar 2023 10:30:28 GMT 2023-03-25T10:30:28Z nl Groningen - Gezocht - Pinpasfraude - Roskildeweg - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---roskildeweg---groningen.html De politie zoekt nog een man die samen met een andere op 14 augustus een flink geldbedrag heeft buitgemaakt. Ze hebben met een gestolen pinpas gepind bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg in Groningen. Daarnaast is er ook een zeer aanzienlijk contant geldbedrag door middel van een babbeltruc overgenomen van het slachtoffer. verdachte Fri, 13 Jan 2023 15:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---roskildeweg---groningen.html 2023-01-13T15:04:00Z Het slachtoffer werd opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker met de boodschap dat ze op dat moment zou worden gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen. De medewerker vroeg of de vrouw onlangs nog geld had gepind en dit bleek het geval te zijn. Vervolgens werd ze gevraagd om dit contante geld samen met haar pinpas en pincode af te staan aan een koerier. Het ging daarbij om een groot contant geldbedrag. Volgens de bankmedewerker zou het geld en haar pinpas/pincode veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank.

Niets bleek minder waar. Uiteindelijk is er door een man en een vrouw een forse aankoop gedaan bij een elektronicazaak in Groningen. Later die avond is er ook met de pas nog gepind bij een Geldmaat. Herkent u de man? Of heeft u andere tips of informatie over dit onderzoek? Laat het ons dan weten. U kunt bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

]]>
In de uitzending van Opsporing Verzocht zijn op 10 januari beelden vertoond van twee personen die worden verdacht van het pinnen met een gestolen pinpas bij de elektronicawinkel. Na de uitzending is er een tip binnengekomen, waarmee we verder kunnen in ons onderzoek. Mede daarom hebben we de beelden van de vrouwelijke verdachte offline gehaald. We vragen iedereen die haar foto of de foto van het duo heeft gedeeld, om die foto ook te verwijderen. 

We zijn nog steeds wel op zoek naar de mannelijke verdachte. Weet u wie hij is? Neem dan contact met ons op!

]]>
]]>
53.21527553 6.58846174
Groningen - Gezocht - Poging overval - Zonnelaan - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/verdachte-gezocht-voor-poging-tot-overval-pizzeria-zonnelaan-groningen.html De politie is op zoek naar een jongeman die op 17 oktober 2022 een pizzeria in Groningen probeerde te overvallen. Hij kwam omstreeks 22:00 uur de zaak binnenlopen en bedreigde medewerkers van de pizzeria met een mes. Deze weten zichzelf in veiligheid te brengen waarop de dader de zaak verlaat. De verdachte is nog voortvluchtig. Daarom publiceren we de beelden van de overval in de hoop dat iemand de jongeman herkent. verdachte Wed, 30 Nov 2022 15:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/verdachte-gezocht-voor-poging-tot-overval-pizzeria-zonnelaan-groningen.html 2022-11-30T15:06:00Z Op het moment dat de poging tot overval gepleegd wordt, zijn er vier medewerkers in de pizzeria aan het werk. Twee medewerkers zijn in het magazijn en twee medewerkers staan aan de balie en in de keuken. Zodra de dader de zaak binnenloopt, pakt hij uit zijn broekzak een keukenmes van ongeveer 30 centimeter. Hiermee loopt hij op één medewerker af, die op dat moment bij de balie staat. De medewerker vlucht naar het magazijn, net als zijn collega. Eenmaal in het magazijn weten de vier medewerkers het pand via de achterzijde te verlaten. De dader rent achter de medewerkers aan met het mes. Maar zodra de medewerkers door de achterdeur naar buiten gaan, draait de dader zich om en vlucht hij via de ingang het pand weer uit. Hij maakt hierbij geen buit.

Signalement

De dader is een jongeman van ongeveer 16 á 17 jaar. Hij heeft een getinte huidskleur. Hij droeg op het moment van de overval een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn tas bij zich en dreigde met een keukenmes. Nadat het personeel van de pizzeria zichzelf in veiligheid heeft gebracht, vlucht de dader via de Zonnelaan op een fiets in de richting van de Eikenlaan.

Grote impact

Voor de medewerkers was dit een incident met veel impact. De dreiging met het keukenmes was serieus en had heel anders kunnen aflopen. De politie heeft na de overval een getuigenoproep gedaan. Hierop zijn geen concrete tips binnengekomen, die hebben geleid tot een herkenning van de verdachte. Daarom delen we nu de beelden van de overval en we hopen dat iemand de man herkent aan bijvoorbeeld zijn kleding, zijn houding, het gebuikte mes of zijn bewegingen.

Heeft u tips? Herkent u de verdachte? Deel uw informatie via bovenstaand tipformulier of via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt uw informatie ook anoniem met ons delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
Op dinsdagavond 29 november hebben we de beelden getoond van de overval op een pizzeria aan de Zonnelaan in Groningen in de uitzending van Opsporing Verzocht. De dader dreigde tijdens de overval met een groot keukenmes en voor de medewerkers was dit een incident met veel impact. Hoewel er geen gewonden vielen, had het ook heel anders kunnen aflopen. Tot op heden heeft de politie nog geen verdachte aangehouden. Daarom vragen we extra aandacht in de hoop dat iemand deze jonge man herkent. Weet u wie deze jonge man is? Neem dan contact met ons op. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Lees hieronder het hele bericht, waarin we ook het signalement en beelden van de jongen delen. Evenals de uitzending van Opsporing Verzocht. 

 

]]>
]]>
53.22926063 6.54281051
Gezocht - Bankhelpdeskfraude – Dierenriemstraat, Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/bankhelpdeskfraude---dierenriemstraat---groningen.html Naar aanleiding van de beelden zijn er meerdere tips binnengekomen. Het team kan hiermee verder en de beelden zijn dan ook offline gehaald. Wij willen jullie vragen om hetzelfde te doen. Bedankt voor het meedenken en doorgeven van de tips! Wed, 23 Nov 2022 08:54:04 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/bankhelpdeskfraude---dierenriemstraat---groningen.html 2022-11-23T08:54:04Z Naar aanleiding van de beelden zijn er meerdere tips binnengekomen. Het team kan hiermee verder en de beelden zijn dan ook offline gehaald. Wij willen jullie vragen om hetzelfde te doen. Bedankt voor het meedenken en doorgeven van de tips!

]]>
53.22943752 6.54639551
Gezocht - Wie pint hier met gestolen pinpassen in Appingedam en Groningen? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-wie-pint-hier-met-gestolen-pinpassen-in-appingedam-en-groningen.html Berichtgeving over deze zaak heeft een aantal tips opgeleverd waar het onderzoeksteam verder mee kan. Thu, 17 Nov 2022 09:03:02 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-wie-pint-hier-met-gestolen-pinpassen-in-appingedam-en-groningen.html 2022-11-17T09:03:02Z Berichtgeving over deze zaak heeft een aantal tips opgeleverd waar het onderzoeksteam verder mee kan. 

]]>
53.3602581 6.95238838
Groningen - Gezocht - Mishandeling - Grote Markt - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/augustus/01-mishandelingen-in-horecagelegenheid-groningen.html Zonder een duidelijke aanleiding wordt op 28 maart van dit jaar in een horecapand in Groningen iemand op z'n kaak geslagen. Een tweede verdachte deelt daarna flinke klappen uit in het opstootje dat ontstaat. De politie zoekt twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de mishandeling van twee slachtoffers. verdachte Mon, 07 Nov 2022 16:15:19 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/augustus/01-mishandelingen-in-horecagelegenheid-groningen.html 2022-11-07T16:15:19Z Het is die maandag gezellig druk in de horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen. Even na middernacht gaat het mis. Een 22-jarige man uit Groningen botst tegen een andere bezoeker. Er ontstaat een korte woordenwisseling en vanuit het niets slaat de verdachte de Groninger vol op z'n kaak. Het slachtoffer komt ten val. Later blijkt dat hij een gebroken kaak heeft overgehouden aan de klap. 

De verdachte van deze mishandeling (verdachte 1) heeft het volgende signalement:

 • Witte man met slank postuur
 • Donker haar dat is opgeschoren aan de zijkant, langer bovenop en naar rechts gekamd
 • Donker overhemd met daaronder een wit shirt
 • Lange broek
 • Donkere riem
 • Lichte schoenen met donkere achterkant
 • Lange ketting met grote hanger

Na deze mishandeling ontstaat er een opstootje. Een vriend van het slachtoffer wil verhaal halen bij de verdachte. Een tweede verdachte mengt zich dan in het conflict. Hij gaat de vriend van het slachtoffer te lijf. Er worden flinke klappen uitgedeeld. Het tweede slachtoffer loopt blauwe plekken, een gat in z’n hoofd en een tand door z’n lip op.

De  verdachte van deze mishandeling (verdachte 2) heeft het volgende signalement:

 • Man met stevig postuur
 • Donker haar
 • Sikje
 • Lichtgekleurd T-shirt
 • Donkere broek
 • Lichte schoenen


Van de mishandeling zijn bewegende beelden die we in de onderstaande video delen. De eerste verdachte staat daarnaast duidelijk op beeld als hij een drankje aan de bar bestelt. De tweede verdachte staat minder goed op beeld maar wellicht doet de combinatie van beide mannen een belletje rinkelen bij iemand.

Herkent u één of beide mannen? Of was u aanwezig bij het incident en weet u meer? Misschien heeft u wel eens personen horen praten over dit incident? Neem dan contact met ons op. U kunt het tipformulier onderaan deze pagina invullen of de opsporingstiplijn bellen: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-6070.

 

]]>
]]>
Verdachte 1 en verdachte 2 Verdachte 1 Verdachte 1 Verdachte 1 Verdachte 2 Verdachte 2 Verdachte 2 53.21837552 6.56765168
Gezocht - Herkent u deze man die in Delfzijl pinde met een gestolen pinpas? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---de-vennen---delfzijl.html De verdachte man heeft zichzelf binnen een uur bij ons gemeld. We hebben zijn afbeeldingen verwijderd. We vragen iedereen die beelden heeft gedeeld, om dit ook te doen. Fri, 04 Nov 2022 16:16:19 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---de-vennen---delfzijl.html 2022-11-04T16:16:19Z De verdachte man heeft zichzelf binnen een uur bij ons gemeld. We hebben zijn afbeeldingen verwijderd. We vragen iedereen die beelden heeft gedeeld, om dit ook te doen. 

]]>
53.33341063 6.92826862
Gezocht - Wie herkent de verdachten van een mishandeling in de binnenstad van Groningen? (Update) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/01-wie-herkent-de-verdachten-van-een-mishandeling-in-de-binnenstad-van-groningen.html Inmiddels hebben alle drie de verdachten zich bij ons gemeld. Zij zullen op korte termijn worden gehoord. We hebben de beelden en de foto's van de verdachten offline gehaald en vragen iedereen die de beelden ook heeft gedeeld hetzelfde te doen. Iedereen wordt bedankt voor het meedenken. Wed, 26 Oct 2022 09:22:27 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/01-wie-herkent-de-verdachten-van-een-mishandeling-in-de-binnenstad-van-groningen.html 2022-10-26T09:22:27Z Inmiddels hebben alle drie de verdachten zich bij ons gemeld. Zij zullen op korte termijn worden gehoord. We hebben de beelden en de foto's van de verdachten offline gehaald en vragen iedereen die de beelden ook heeft gedeeld hetzelfde te doen. Iedereen wordt bedankt voor het meedenken.

]]>
53.21837552 6.56765168
Groningen - Gezocht - Roeland Oosten verdronken na ruzie https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2007/01-cold-case-roeland-oosten/roeland-oosten-roeland-verdronken-na-ruzie.html [UPDATE: Cold case zaak van Roeland Oosten, door verdrinking om het leven gekomen.] Meerdere mensen bellen op dinsdag 28 augustus 2007 om ongeveer 00.40 uur de politie van Groningen. Zij vertellen dat twee mensen ruzie hebben op een kade bij een woonboot aan de Noorderhaven in Groningen. Ook wordt een plons gehoord en er wordt gezien dat een man wegloopt. dossier Wed, 14 Sep 2022 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2007/01-cold-case-roeland-oosten/roeland-oosten-roeland-verdronken-na-ruzie.html 2022-09-14T11:29:00Z slachtoffer Roeland Oosten 53.22222948 6.5633427 Gezocht - Wie is deze man die in Groningen geld met gestolen passen pint? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/01-bankfraude-groningen.html Update 19 mei 2022 Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft de verdachte zich gemeld. Uiteraard gaan wij met hem in verhoor en uit het verdere onderzoek zal moeten blijken wat zijn betrokkenheid is geweest bij de gepleegde bankhelpdeskfraude. Bedankt voor het meedenken en delen van de beelden! Wij vragen iedereen nu de vermoedelijke identiteit bekend is de beelden te verwijderen. Wed, 18 May 2022 14:21:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/01-bankfraude-groningen.html 2022-05-18T14:21:00Z Update 19 mei 2022
Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft de verdachte zich gemeld. Uiteraard gaan wij met hem in verhoor en uit het verdere onderzoek zal moeten blijken wat zijn betrokkenheid is geweest bij de gepleegde bankhelpdeskfraude. Bedankt voor het meedenken en delen van de beelden! Wij vragen iedereen nu de vermoedelijke identiteit bekend is de beelden te verwijderen.

]]>
53.21625276 6.54498462
Groningen - Gezocht - Cold case: de dood van Els Slurink (33) uit Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/01-cold-case-de-dood-van-els-slurink-uit-groningen/de-zaak.html [UPDATE: In dit dossier vindt u informatie over het onderzoek naar de dood van Els Slurink.] Op vrijdag 21 maart 1997 verschijnt de 33-jarige Els Slurink niet op een afspraak op haar werk. Haar collega’s vertrouwen het niet en gaan naar haar huis aan het Van Brakelplein in Groningen. Door het raam van het huis zien zij Els op de vloer liggen. Zij bellen direct 112. De ambulance is er als eerste, de politie komt kort daarna. De ambulancemedewerkers trappen de deur in en stellen al snel vast dat Els niet meer leeft. Zij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. De avond of nacht voor haar dood moet dus iemand in haar huis zijn geweest. Het is na al die jaren nog altijd niet bekend wat zich precies in de woning van Els heeft afgespeeld en door wie en waarom zij om het leven is gebracht. Hoewel de recherche lange tijd uitging van een persoonlijk motief in de privé- of werksfeer, wordt inmiddels sterk rekening gehouden met het scenario dat Els om het leven is gebracht door een insluiper: mogelijk een inbreker, maar ook wordt een seksueel motief niet uitgesloten. dossier Tue, 26 Jan 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/01-cold-case-de-dood-van-els-slurink-uit-groningen/de-zaak.html 2021-01-26T22:00:00Z Els Slurink Infographic Poster 53.2118877 6.5507817