Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Sat, 28 May 2022 13:38:35 GMT 2022-05-28T13:38:35Z nl Beverwijk - Gezocht - Wie herkent deze overvaller? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/wie-herkent-deze-overvaller.html Wie herkent deze man? Wij zijn op zoek naar mensen die de man in onderstaande video herkennen. verdachte Thu, 26 May 2022 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/wie-herkent-deze-overvaller.html 2022-05-26T22:00:00Z Zaterdagmiddag 30 april is een gewapende overval gepleegd op het Western Union geldwisselkantoor aan de Hendrik Mandeweg in Beverwijk. De overvaller staat op beeld en wij vragen uw hulp bij het oplossen van deze zaak.

Na de overval, waarbij de dader een personeelslid bedreigde met een vuurwapen, fietst hij weg op een blauwe Gazelle damesfiets, type Bahia. Uit onderzoek is gebleken dat hij is weggefietst via de Overboslaan en het Foreestpad in de richting van het Willem Alexanderplantsoen, waar hij in de sloot aldaar zijn fiets dumpte in het water. 

Van de overvaller is het volgende signalement bekend:
- Man;
-  hij droeg die dag een donkergekleurde jas van het merk Parajumper
- zwarte broek
- donker mondkapje;
- spreekt Nederlands
- leeftijd onbekend

]]>
* Herkent u de overvaller?
* Heeft u informatie over de fiets waarop hij reed? (zie foto van de fiets hieronder)
* Heeft u overige informatie?

Vult u dan a.u.b. bijgaand tipformulier in, dank alvast!

]]>
]]>
52.48487543 4.66259516
Amsterdam - Gezocht - Dodelijk schietincident Fizeaustraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-dodelijk-schietincident-fizeaustraat.html Zaterdagavond 19 februari 2022 vindt op de Fizeaustraat in Amterdam-Oost een schietincident plaats. Even na 20.30 uur worden twee mannen daar beschoten en één van hen, de 41-jarige Rodney Mijnals, komt hierbij om het leven. Ondanks uitgebreid onderzoek van een Team Grootschalige Opsporing staat helaas nog niet vast wie de slachtoffers heeft/hebben neergeschoten en waarom. De politie is dringend op zoek naar meer informatie over de zaak, specifiek over drie daders en een voertuig. verdachte Wed, 25 May 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-dodelijk-schietincident-fizeaustraat.html 2022-05-25T11:00:00Z Rodney bevindt zich die avond samen met het andere slachtoffer – een vriend van hem – in zijn woning. Ze zijn wat aan het chillen als er rond 20.30 uur drie mannen via de achterdeur de woning stilletjes in komen lopen. Alle drie deze mannen zijn in het donker gekleed, hebben een capuchon op en dragen iets van gezichtsbedekking. Dan trekt één van hen een vuurwapen en richt dat op het hoofd van Rodney, zo verklaart de vriend van Rodney later. De vriend heeft door dat het foute boel is en ziet kans om via de voordeur weg te vluchten. Wanneer de vriend buiten wegrent, hoort hij een schot vallen. Op het moment dat hij de Fizeaustraat oversteekt, hoort hij nog een schot vallen en wordt vervolgens in zijn arm geraakt. Ondanks zijn verwondingen kan hij toch verder rennen en weet weg te komen. De vriend overleeft zo de beschieting. Dit geldt helaas niet voor Rodney: toegesnelde agenten treffen hem aan de achterzijde van de woning zwaargewond op straat aan en een arts geeft kort daarna ter plaatse aan dat hij is overleden.

 

Signalement en voertuig daders

De drie daders waren donker geklede mannen. Ze hadden alle drie iets voor hun gezicht, maar van één is bekend dat hij een donkere huidskleur heeft. Ze zijn vanaf de Fizeaustraat richting de achterkant van de woning van Rodney gelopen en daarna ook weer gevlucht via diezelfde straat. Het onderzoeksteam wil graag weten wie hen daar gezien heeft of waar zij naartoe zijn gevlucht. Mogelijk was dat met een auto: vlak voor en na het schietincident heeft een camera in Amsteldorp een auto gefilmd die misschien met het misdrijf te maken heeft. Het gaat om deze donkere Seat Leon Uit onderzoek blijkt dat het kenteken mogelijk begint met 71. Heeft u hier informatie over? Neem dan contact op met de politie.

Andere voertuigen
Behalve met de eigenaar van de Seat Leon wil het onderzoeksteam ook in contact komen met de bestuurders van twee donkerkleurige auto’s, een Volkswagen Golf en een Mercedes. Die Golf en Mercedes reden rond het schieten in de buurt van de Fizeaustraat.

Man keek naar huis slachtoffer
Verder wil het onderzoeksteam ook spreken met een man die kort voor het schieten opvallend heeft staan kijken richting het huis van Rodney Mijnals. Hij droeg die avond een helm en hij is ofwel een belangrijke getuige of hij was daar bijvoorbeeld namens de daders om te zien of Rodney thuis was.

Toedracht onbekend
De politie heeft na het schietincident een hoeveelheid drugs aangetroffen in de woning van Rodney. Het zou kunnen dat het de daders daarom te doen is geweest. De hoeveelheid drugs was te groot voor eigen gebruik en het onderzoeksteam er rekening mee dat hij actief was in de drugshandel en daarmee problemen heeft gekregen.

Er zijn ook echter ook. andere scenario’s. Het onderzoeksteam heeft de afgelopen maanden een beter beeld gekregen Rodney’s leven in Amsteldorp en sluit een conflict in de relationele sfeer niet uit, zoals problemen met familie, vrienden of buren. Weet u meer over een mogelijke toedracht? Laat het de politie weten.

Informatie delen
Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Alkmaar - Gezocht - Wie herkent deze man? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-deze-man.html Op dinsdag 19 oktober 2021 vond op de Laat in het centrum van Alkmaar een steekincident plaats. Een 30-jarige man raakte hierbij gewond. De identiteit van de man die verantwoordelijk is voor dit geweldsdelict is bij de politie bekend. De recherche in Alkmaar wil graag weten waar hij verblijft. De dader is vastgelegd op camerabeeld. verdachte Wed, 25 May 2022 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-deze-man.html 2022-05-25T10:04:00Z Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van het steekincident. De dader, een donkergetinte man, is na het incident op een scooter gevlucht in de richting van de Bierkade te Alkmaar. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. De politie startte direct een onderzoek en heeft na een zoekactie de man niet meer aangetroffen.

Onderzoek
In het onderzoek van de recherche in Alkmaar is de identiteit van de dader bekend geworden. In de hoop dat er mensen zijn die weten waar de man verblijft, wordt hij herkenbaar in beeld gebracht. Vermoedelijk verblijft hij in de omgeving van Arnhem. Uiteraard is het ook mogelijk dat de man elders in het land verblijft.

]]>
-Herkent u deze man?

En

-Weet u waar hij verblijft?

Meld dit dan bij de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070.
Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem (M) via 0800-7000, of deel uw tip via onderstaand tipformulier. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2021218126

]]>
]]>
52.63581672 4.75117771
Amsterdam - Gezocht - Meerdere vernielingen ruiten van Thaise restaurants https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/05-meerdere-vernielingen-ruiten-van-thaise-restaurants.html Bij drie Thaise restaurants zijn op zaterdag 27 en maandag 29 november ruiten vernield door hoogstwaarschijnlijk dezelfde verdachte. verdachte Tue, 24 May 2022 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/05-meerdere-vernielingen-ruiten-van-thaise-restaurants.html 2022-05-24T18:30:00Z De eerste vernieling vindt op zaterdagochtend 27 november plaats bij een Thais restaurant aan de Ceintuurbaan. Het is klaarlichte dag en het is bedrijvig op straat. Op camerabeelden is te zien dat deze factoren totaal geen belemmering vormen voor een man om een vernieling te plegen. Hij rijdt op de fiets, stopt op het fietspad, haalt een forse steen uit zijn tas en gooit deze richting het Thaise restaurant. De ruit sneuvelt en de man fietst rustig weg. Diezelfde ochtend sneuvelen ook bij een ander Thais restaurant ruiten, dit keer in de binnenstad. Op de Zeedijk is dezelfde man bijzonder goed vastgelegd door camera’s. Zonder dat hij enige moeite doet om ongezien te blijven, gooit hij ook hier een steen door de ruit van een restaurant waarna hij rustig vertrekt. Op maandag 29 november moet een Thais restaurant aan de Staalstraat het ontgelden wanneer de man een baksteen door de ruit gooit. Ook hier is hij vastgelegd door een camera.

Wat het motief is voor de man om deze vernielingen te plegen is vooralsnog onbekend. Bij verschillende andere Thaise restaurants werden ook vernielingen gepleegd, uiteraard kijkt de recherche of die zaken verband houden met deze drie incidenten.

Signalement verdachte
Bij de drie vernielingen op de Ceintuurbaan, de Zeedijk de Staalstraat is dezelfde man op camerabeelden te zien. Daardoor kan worden gesteld dat hij zeer vermoedelijk verantwoordelijk is voor die drie vernielingen. Van de man is het volgende signalement bekend:
- Man;
- Lichte huidskleur;
- Zwarte kleding;
- ¾ zwarte jas;
- Witte schoenen;
- Rode schoudertas met witte schouderband;
- Rijdt op zwarte stevige zwarte fiets zit die voorzien is van dikke banden en een breed stuur.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Poging overval Poolse supermarkt Meeuwenlaan https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-poging-overval-poolse-supermarkt-meeuwenlaan.html Dinsdagavond 27 juli 2021 probeert een nog onbekende man onder bedreiging van een vuurwapen een Poolse supermarkt aan de Meeuwenlaan te overvallen. De man komt in korte tijd meerdere malen in de winkel en lijkt in eerste instantie gewoon boodschappen te doen, maar blijkt dan toch andere plannen te hebben. verdachte Fri, 20 May 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-poging-overval-poolse-supermarkt-meeuwenlaan.html 2022-05-20T11:00:00Z Omstreeks 19.15 uur komt de onbekende man voor het eerst de supermarkt in en hij verlaat de supermarkt vrij snel weer. Na enkele minuten komt dezelfde man, opnieuw de supermarkt in, pakt een mandje en vervolgens een aantal boodschappen. Wanneer de man daarna bij de kassa komt, vraagt hij in gebrekkig Engels aan de medewerker hoeveel zijn boodschappen kosten. Als de medewerker de boodschappen scant, spreekt de man opeens een andere taal die de medewerker niet verstaat. Een vrouwelijke klant hoort het gesprek, geeft aan dat zij Frans spreekt en kan vertalen. De vrouw vertaalt voor de man dat hij geen geld bij zich heeft en dat hij dit gaat halen. Hierop verlaat de man de winkel en plaatst de medewerker zijn boodschappen onder de kassa.

Rond 19.45 uur komt de man de winkel weer binnenlopen en hij gaat direct naar de kassa waar de medewerker nog steeds staat. De medewerker pakt de boodschappen onder de kassa vandaan en scant deze opnieuw. Terwijl de medewerker bezig is, haalt de man opeens een vuurwapen tevoorschijn en richt deze op de medewerker. Ook gooit hij een blauw plastic tasje op de balie. De medewerker hoort de man “Kassa, kassa!” zeggen.

Hoewel de medewerker direct vermoedt dat het om een overval gaat, pakt hij snel zijn telefoon en loopt vervolgens van de kassa weg, om de balie heen, in de richting van de man. Hij is van plan de man vast te pakken en aan te houden. Kennelijk schrikt de man ervan dat de medewerker achter de balie vandaan loopt en er ontstaat een korte worsteling waarbij de man nogmaals het vuurwapen op de medewerker richt. Daarna slaat hij – zonder buit – op de vlucht.

Signalement verdachte
De poging overval en een verdachte zijn vastgelegd op beeld. Zijn signalement:

- Man;
- Lichte huidskleur;
- Donkere wenkbrauwen en donkere ogen;
- Ongeveer 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Droeg een zwarte muts en een zwart mondkapje, een zwarte jas met capuchon, een zwarte strakke broek en witte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Steekincident Lange Leidsedwarsstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-steekincident-lange-leidsedwarsstraat.html In de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei 2022 heeft een nog onbekende man een portier van een horecagelegenheid aan de Lange Leidsedwarsstraat van achteren aangevallen en in zijn rug gestoken. De aanval en een verdachte staan op beeld. verdachte Wed, 18 May 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-steekincident-lange-leidsedwarsstraat.html 2022-05-18T11:00:00Z Eerder die zaterdagavond zijn een vaste klant van de betreffende horecagelegenheid en de onbekende man op straat tegen elkaar gebotst. Dit leidt blijkbaar tot boosheid bij de man: hij volgt de klant namelijk vervolgens al schreeuwend tot aan de horecagelegenheid. Bij de horecagelegenheid herkent de portier de vaste klant en laat hem binnen. De portier hoort dat de man dingen naar de klant blijft roepen en hij ziet dat de man in de directe omgeving van de horecagelegenheid blijft rondhangen nadat de klant naar binnen is gegaan.

Als de vaste klant na enige tijd de horecagelegenheid weer verlaat, waarschuwt de portier hem voor de onbekende man die nog steeds in de omgeving rondhangt. Samen lopen ze naar de man toe. Ze spreken hem aan en de portier vraagt hem rustig te stoppen met ruzie zoeken. De portier loopt daarna terug naar de horecagelegenheid en voegt zich weer bij zijn collega’s en de bezoekers.

Even later voelt de portier opeens een aantal klappen in zijn nek/rond zijn schouderbladen. Hij voelt dat hij opeens heel warm wordt en dat zijn rug begint te gloeien. Wanneer de portier snel omkijkt, ziet dat er iemand achter hem staat, de onbekende man die hij eerder die avond heeft aangesproken samen met de vaste klant. Direct daarna rent deze man weg in richting van de Leidsegracht en zakt de portier in elkaar. Al snel wordt duidelijk dat hij meerdere malen in zijn rug is gestoken door de man. De portier loopt hier ernstige lichamelijke verwondingen door op en moet in het ziekenhuis behandeld worden, maar hij verleeft het incident gelukkig wel.

Signalement verdachte
Het steekincident en een verdachte zijn op beeld vastgelegd. Zijn signalement:
- Man;
- Donker getinte huidskleur;
- Leeftijd wordt achter in de 20 geschat;
- Zo’n 1.75 meter lang;
- Mager postuur;
- Droeg een visserspetje (in eerste instantie), een zwarte trui met capuchon, een zwarte broek en zwarte gympen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Haarlem - Gezocht - Wie herkent verdachten van zware mishandeling https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-verdachten-van-zware-mishandeling.html In de nacht van zondag naar maandag 11 april is in de binnenstad van Haarlem een 23-jarige Amsterdammer zwaar mishandeld. Rijdend op zijn fiets werd hij van achter hard geslagen waarna hij met de fiets ten val kwam. Hij bleef enige minuten bewusteloos liggen, later bleek in het ziekenhuis dat hij diverse botbreuken in het gezicht had. verdachte Wed, 18 May 2022 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-verdachten-van-zware-mishandeling.html 2022-05-18T07:49:00Z Uit het onderzoek bleek dat hij die avond in een café mogelijk de latere verdachte had ontmoet. Na het verlaten van het café kwamen de mannen elkaar later weer tegen in een afhaalrestaurant aan de Lange Veerstraat. Bij het verlaten van die gelegenheid omstreeks 01.30  heeft de verdachte toegeslagen op de wegrijdende fietser. Hij rende achter de fietser aan en sloeg hem tegen de grond. Hij werd hierin bijgestaan door zijn metgezel. 

Van deze verdachten zjn beelden beschikbaar. Ze voldoen aan het volgende signalement:  

]]>
titelVerdachte 1: Signalement van de man die slaat: - Man - Leeftijd begin 20 - 180-185 cm lang, getinte huidskleur - tenger tot normaal postuur - kort zwart haar en sik en snor. Hij droeg een zogeheten Peaky Blinders pet - Blauwe jas van het merk Moncler, zwarte sportschoenen merk Puma, rokend. VERDACHTE 2: Het signalement van de man die de verdachte bijstond luidt: - Man - Leeftijd ongeveer 25-30 jaar oud - Lengte 170-180 cm lang - licht getint uiterlijk, kort zwart haar en ongeschoren. Hij droeg een bril met een opvallend groot rond montuur -Lichtkleurige gewatteerde jas (met capuchon) tot op de heup.]]> ]]>
52.38002655 4.63774823
Amsterdam - Gezocht - Inbraak/overval woning Bellamydwarsstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/05-inbraakoverval-woning-bellamydwarsstraat.html De bewoner van een woning aan de Bellamydwarsstraat in Amsterdam-West krijgt op de vroege ochtend van Tweede Kerstdag vorig jaar, zondag 26 december 2021, de schrik van zijn leven. Twee onbekende mannen dringen met grof geweld zijn woning binnen, bedreigen hem en slaan daarna op de vlucht. verdachte Tue, 17 May 2022 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/05-inbraakoverval-woning-bellamydwarsstraat.html 2022-05-17T18:30:00Z Het slachtoffer ligt te slapen als hij die ochtend even na 06.00 uur wakker wordt van glasgerinkel. Hij denkt dat er mogelijk een raam is ingegooid, schrikt, maar gaat toch kijken wat er aan de hand is. Al snel ziet hij dat twee mannen op dat moment bezig zijn om een raam van zijn woning te vernielen met twee bakstenen en een stuk hout. Het slachtoffer zet het uit angst op een schreeuwen, dat schrikt de twee mannen echter niet af. In tegendeel: ze klimmen via het ingeslagen raam de woning binnen en stormen op de bewoner af. Daarbij gooien ze met huisraad en een mes naar de bewoner, die hem gelukkig op een haar na missen.

Meerdere buurtbewoners zijn inmiddels wakker geworden van het lawaai en wanneer een buurman komt kijken, wordt het de twee te heet onder de voeten en verlaten de woning. Eén van de verdachten rent nog achter de buurman aan, maar die kan gelukkig wegrennen en net op tijd de voordeur dicht duwen. Daarna gaan de twee mannen er vandoor op een gereedstaande scooter. Het slachtoffer blijft zeer ontdaan en geschrokken achter. De verdachten hebben niets meegenomen.

Signalement verdachten
Er is in deze zaak sprake van twee verdachten. Ze spraken Nederlands tegen het slachtoffers. Van hen is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud;
- Normaal postuur;
- Nike jack met capuchon;
- Donker petje;
- Donkere trainingsbroek van Adidas;
- Handschoenen.

Verdachte 2
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud;
- Normaal postuur;
- Zwarte The North Face jas;
- Donkere handschoenen, trainingsbroek en schoenen.

Het is niet duidelijk waarom de verdachten bij deze woning hebben toegeslagen. Het is bijvoorbeeld niet zeker of het de intentie was van de verdachten om een woningoverval te plegen of dat zij een inbraak wilden plegen.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Heerhugowaard - Gezocht - Wie herkent deze fraudeur? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-deze-fraudeur.html Op woensdag 13 april kwam bij een 77-jarige bewoonster van Heerhugowaard een vrouw aan de voordeur. Ze verklaarde te komen namens de bank en wilde de bankpas meenemen. Dat lukte, tevens wist de verdachte de I-pad van de bewoonster mee te grissen. Binnen korte tijd werd een bedrag van enkele duizenden euro's frauduleus van de rekening van het slachtoffer weggenomen. verdachte Tue, 17 May 2022 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/04-wie-herkent-deze-fraudeur.html 2022-05-17T10:21:00Z Van de vrouw die de bankpas op kwam halen zijn goede beelden beschikbaar. Wie herkent deze verdachte?

]]>
titel]]> ]]>
52.67600574 4.8445856
Amsterdam - Gezocht - Mishandeling eigenaar horecagelegenheid Utrechtsestraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-mishandeling-eigenaar-horecagelegenheid-utrechtsestraat.html Wanneer de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat op woensdagmiddag 8 september 2022 een groep personen aanspreekt die voor zijn zaak hangt, wordt hij vervolgens uitgescholden én het slachtoffer van een mishandeling. De politie is op zoek naar de man die hiervoor verantwoordelijk is en deelt daarom beelden van hem. verdachte Fri, 13 May 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-mishandeling-eigenaar-horecagelegenheid-utrechtsestraat.html 2022-05-13T11:00:00Z Die middag houdt zich rond 16.30 uur een groep van vijf personen op voor de horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat. Ze wachten daar om de naastgelegen coffeeshop in te mogen gaan. De eigenaar en klanten van de betreffende horecagelegenheid hebben last van de groep die heen en weer blijft lopen voor de zaak. Hierop spreekt de eigenaar één van de personen uit die groep aan en vraagt of ze ergens anders willen gaan staan. Vervolgens gaat hij verder met zijn werk.

Als even later blijkt dat de groep nog steeds voor zijn zaak staat, vraagt de eigenaar nogmaals aan dezelfde persoon of ze ergens anders willen gaan staan. De man en de andere personen uit de groep gaan echter niet weg. Daarom probeert het slachtoffer de beveiliging van de coffeeshop in te schakelen. Hij hoort op dat moment dat de man die hij twee keer heeft aangesproken ‘kanker homo’ naar hem roept, vervolgens loopt de man hard tegen het slachtoffer op.

De man loopt in eerste instantie iets verder, maar op het moment dat de beveiligers van de coffeeshop aan komen lopen, loopt de man toch weer dreigend op het slachtoffer af. Dan leunt de man even op een ander persoon om vervolgens zijn been op te tillen en met dat been een harde trap te geven tegen de borst van het slachtoffer. Het slachtoffer wordt hierdoor gelanceerd en valt 2,5 meter verder op de grond. Een scooter die net komt aanrijden kan het slachtoffer nog maar net ontwijken. De man loopt snel weg.

Door de val raakt het slachtoffer gewond en raken meerdere van de dure spullen die hij bij zich heeft (telefoon, laptop) voor ruim 1500 euro beschadigd.

Signalement verdachte
Het conflict, de mishandeling en een verdachte staan op beeld. Zijn signalement:

  • Man;
  • Donker getinte huidskleur;
  • Ongeveer 1.85 meter lang;
  • Gespierd postuur;
  • Zwarte vlechtjes;
  • Blauwe korte spijkerbroek;
  • Zwart t-shirt met korte mouwen, merk Nike;
  • Zwart/blauwe sportschoenen, merk Vans.

 

Informatie delen

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

 

 

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386