Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Fri, 04 Dec 2020 21:16:35 GMT 2020-12-04T21:16:35Z nl Amsterdam - Gezocht - 67-jarige zwaargewond na duw van fiets, ‘duwer’ nog steeds gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-67-jarige-zwaargewond-na-duw-van-fiets-duwer-nog-steeds-gezocht.html Vrijdagmiddag 23 oktober 2020 komt een 67-jarige fietsster na een plotselinge duw van een nog onbekende man op het Rokin hard ten val. Het slachtoffer houdt zwaar letsel over aan de val en de politie onderzoekt de zaak. Wie haar duwde en waarom, staat nog steeds niet vast. De recherche is dringend op zoek naar de man in kwestie, mensen die hem mogelijk kennen en/of getuigen van het incident. verdachte Fri, 04 Dec 2020 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-67-jarige-zwaargewond-na-duw-van-fiets-duwer-nog-steeds-gezocht.html 2020-12-04T12:00:00Z Het slachtoffer fietst die middag rond 12.30 uur over het Rokin in de richting van het Muntplein. Bij het naderen van de kruising met het Spui, ter hoogte van een tabaks- en souvenirwinkel, voelt het slachtoffer dat ze uit het niets een harde duw krijgt. Het slachtoffer valt direct op de grond en komt lelijk terecht. Omstanders schieten haar meteen te hulp en de hulpdiensten worden ingeschakeld.

Letsel slachtoffer
In het ziekenhuis wordt duidelijk dat het slachtoffer zwaargewond is geraakt en direct behandeld moet worden. Na een paar dagen mag het slachtoffer gelukkig weer naar huis, maar ze heeft momenteel nog veel last van haar verwondingen en het herstel zal nog zeker enige tijd duren. Ook emotioneel gezien maakte het incident zeer grote indruk op het slachtoffer.

Signalement duwende man
Een getuige die achter het slachtoffer reed, heeft gezien dat een fietsende man het slachtoffer onverwacht een duw gaf. Deze man stopte in eerste instantie, maar ging uiteindelijk toch weg richting de Taksteeg. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man inderdaad niet meer aanwezig.

Het is onduidelijk waarom deze man het slachtoffer een duw heeft gegeven en de recherche wil hem hier over spreken. Het vermoeden bestaat dat de man het slachtoffer niet bewust zo heeft willen verwonden en rechercheurs horen graag wat hij over het incident te zeggen heeft. Op herhaalde oproepen om zichzelf bij de politie te melden, reageerde man helaas nog niet. De man voldoet aan het volgende signalement:
- Man
- Rond gezicht
- Weinig hoofdhaar, bijna kalend
- Lichte huidskleur
- Ongeveer 40 jaar
- Gezet postuur
- Tussen de 180 en 185 cm lang
- Droeg een opvallend grijs T-shirt

Informatie delen
Het zou goed kunnen dat de man in zijn omgeving over het incident gesproken heeft. Weet u om wie het hier mogelijk zou kunnen gaan? Laat de politie dat dan weten. Daarnaast hoort de recherche het graag als u getuige bent geweest in en/of camerabeelden heeft van de zaak.

Kunt u de recherche verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Alphen aan den Rijn - Gezocht - Bankhelpdeskfraude Alphen aan den Rijn https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-01-12/bankhelpdeskfraude-alphen-aan-den-rijn.html Een 79-jarige uit Alphen aan den Rijn werd op vrijdag 25 september gebeld door iemand die zich voorstelde als een bankmedewerkster. verdachte Tue, 01 Dec 2020 11:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/tw-01-12/bankhelpdeskfraude-alphen-aan-den-rijn.html 2020-12-01T11:51:00Z De zogenaamde medewerkster van de bank zei dat het beter was om geld over te boeken naar de centrale bank. Het verhaal van de medewerkster klonk zo geloofwaardig dat het slachtoffer een groot bedrag heeft overgeboekt. In de zaak uitzending tonen we camerabeelden van een man die het geld opneemt in Enschede en Amsterdam. 
                                             

]]>
Heeft u informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  

]]>
]]>
52.1276577 4.6688508
Amsterdam - Gezocht - Inbraak in en diefstal uit woning Prinsengracht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/05-inbraak-in-en-diefstal-uit-woning-prinsengracht.html De politie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op dinsdag 10 maar t 2020 in te hebben gebroken bij een woning aan de Prinsengracht. De politie deelt beelden van de verdachten en hoopt dat mensen meer informatie over de twee hebben. verdachte Tue, 24 Nov 2020 19:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/05-inbraak-in-en-diefstal-uit-woning-prinsengracht.html 2020-11-24T19:35:00Z Die dinsdagochtend verlaat de bewoner van een woning in een pand aan de Prinsengracht rond 08.30 uur haar huis. Tegen 13.00 belt de politie haar met een onaangename boodschap: er is ingebroken in haar woning. De meldkamer was niet veel eerder, zo rond 12.40 uur, gebeld door een andere bewoner van een woning in het pand aan de Prinsengracht. Deze bewoner trof twee onbekende mannen aan in het pand en had het zeer sterke vermoeden dat zij zojuist daar een inbraak hadden gepleegd. Hij sprak de mannen aan en terwijl een van de mannen gelijk op de vlucht sloeg, spoot de ander een onbekende vloeistof in het gezicht van de bewoner. Ook hij ging daarna snel weg. Direct belde de bewoner de politie, maar de twee mannen wisten helaas te ontkomen. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond.

Ter plaatse blijkt er dus inderdaad ingebroken te zijn in één van de woningen in het pand. De boel is binnen helemaal overhoop gehaald en verschillende persoonlijke eigendommen zijn gestolen, waaronder een gitaar en koffer.

Signalement verdachten
De recherche doet onderzoek naar deze inbraak en heeft camerabeelden van twee verdachten. Op die beelden is onder andere te zien dat de verdachten bezig zijn bij de centrale toegangsdeur van het pand en vervolgens het pand betreden. Later komen ze naar buiten met spullen die ze eerder niet hadden: een koffer en een gitaartas. De signalementen van de twee verdachten:

Verdachte 1
- Man;
- Lichte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Legergroen jack;
- Petje met logo onder capuchon;
- Spijkerbroek;
- Zwarte gympen;
- Zwarte schoudertas;
- Op beelden is te zien dat de man een telefoon in zijn handen heeft, gekoppeld met oordopjes met witte draad.

Verdachte 2
- Man;
- Lichte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Donker haar;
- Donker jack met bontkraag
- Blauwe broek;
- Zwarte gympen met witte zool.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden, weet u meer over de verdachten al dan niet in combinatie met de gestolen goederen, of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3666969 4.8945398
Amsterdam - Gezocht - Ontploffing explosief bij en beschieting van kapperszaak Slotermeerlaan https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-ontploffing-explosief-bij-en-beschieting-van-kapperszaak-slotermeerlaan.html In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus 2020 ontploft bij een kapperszaak aan de Slotermeerlaan een explosief. Bijna exact 24 uur later wordt dezelfde kapperszaak beschoten. Beide incidenten staan op beeld, net als verschillende verdachten en een gebruikte motorscooter. verdachte Tue, 24 Nov 2020 19:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-ontploffing-explosief-bij-en-beschieting-van-kapperszaak-slotermeerlaan.html 2020-11-24T19:35:00Z Explosie
Twee panden naast de kapperszaak, aan de linkerzijde, bevindt zich een onderdoorgang naar de Cornelis van Vollenhovenstraat. Op camerabeelden is te zien dat rond 04.15 uur ’s nachts die vrijdag de 28ste een man uit de richting van die onderdoorgang naar de kapperszaak loopt. Hij heeft iets in zijn handen en plaatst dat tegen de toegangsdeur van de kapperszaak. Wanneer hij vervolgens een stap naar achteren doet, is een draad te zien die kennelijk verbonden is met het voorwerp voor de deur. De man loopt vervolgens weer weg, terug naar de onderdoorgang. Niet lang daarna vindt een grote explosie plaats bij de kapperszaak.

Voorafgaand aan de explosie heeft een andere man naar alle waarschijnlijkheid een voorverkenning gedaan. Hij staat op beeld als hij een klein half uur voor de explosie in de omgeving van de kapperszaak loopt. Omdat de vermoedelijke identiteit van deze verdachte inmiddels bij de recherche bekend is, kunnen alleen onherkenbaar gemaakte beelden van hem getoond worden.

Naast de man die de voorverkenning doet (verdachte 1) en de man die het explosief voor de zaak legt en tot ontploffing brengt (verdachte 2), is er nog sprake van een andere verdachte in de zaak van de explosie (verdachte 3). Hij heeft tijdens het neerleggen en tot ontploffing brengen vermoedelijk op de uitkijk gestaan. Op camerabeelden staat vast dat hij voor en na het neerleggen en tot ontploffing brengen van het explosief samen met verdachte 2 bij de onderdoorgang is geweest. Terwijl verdachte 2 bezig is bij de kapperszaak, blijft verdachte 3 in de buurt van onderdoorgang staan en houdt de omgeving in de gaten.

Beschieting
De nacht van de 29ste, wederom rond 04.15 uur, staat een aantal personen te praten voor de kapperszaak. Een van deze personen heeft ruim een uur eerder een man zien voorbij joggen in een regenpak met een mondkapje op. De jogger kwam uit de richting van de onderdoorgang en gaat richting de Burgemeester de Vlugtlaan. Bij de onderdoorgang staat op dat moment een motorscooter met bestuurder. Omdat de persoon de situatie niet vertrouwt, loopt hij een rondje om de kapperszaak, maar ziet niets opvallends.

Maar om 04.15 uur komt de motorscooter uit de richting van de Burgemeester de Vlugtlaan een motorscooter naar de kapperszaak toe rijden. De bijrijder stapt af en roept nog “Aan de kant!” voor hij de zaak meerdere malen beschiet. De mannen die voor de zaak staan, rennen uiteraard gelijk weg. Na het schieten rijden de bestuurder en de bijrijder op de motor in de richting van de Jan de Louterstraat.

De schutter (verdachte 4) en bestuurder (verdachte 5) zijn verdachten in de zaak van de beschieting.

Motorscooter en vuurwapen
Agenten treffen kort na de beschieting in de Du Perronstraat (hemelsbreed ongeveer 500 meter bij de kapperszaak vandaan) de Vespa-motorscooter die naar alle waarschijnlijkheid bij de beschieting gebruikt werd aan. Omdat zowel het chassis- als het framenummer zijn verwijderd en de kentekenplaat vals blijkt, kan de recherche niet achterhalen waar de scooter vandaan komt. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze scooter.

In de buddyseat van de motorscooter blijkt een vuurwapen te zitten en de recherche vermoedt dat dat vuurwapen gebruikt is bij de beschieting van de kapperszaak. Op het vuurwapen wordt DNA aangetroffen. Uiteraard onderzoeken specialistische diensten dit spoor.

Naast het vuurwapen zit er ook een tas in de buddyseat van de motorscooter. Ook over deze tas ontvangt de recherche graag meer informatie.

Signalementen verdachten
In deze zaken is dus in totaal sprake van vijf verdachten. Hun signalementen:

Verdachte 1:
De recherche denkt dat deze man een voorverkenning heeft gedaan. Zijn identiteit is vermoedelijk bekend en daarom wordt er geen verdere informatie over hem gedeeld.

Verdachte 2:
- Deze man wordt verdacht van het neerleggen en tot ontploffing brengen van het explosief;
- Was geheel in het donker gekleed en droeg een donkere muts en Nike-schoenen.

Verdachte 3:
- De recherche denkt dat deze man op de uitkijk heeft gestaan;
- Was geheel in het donker gekleed en had een capuchon op zijn hoofd.

Verdachte 4:
- Deze man wordt ervan verdacht de kapperszaak beschoten te hebben;
- Droeg een regenpak met reflectiestreep, een groene capuchon, een mondkapje, vermoedelijk Nike Air Max schoenen en had een doek voor zijn gezicht.

Verdachte 5:
- Deze man wordt ervan de vluchtscooter bestuurd te hebben;
- Droeg een regenpak met capuchon en sportschoenen met een dunne witte streep op de zool.

De recherche is dringend op zoek naar meer informatie over deze verdachten.

Toedracht
Waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden bij de kapperszaak is nog niet duidelijk. De recherche doet hier onderzoek naar en ontvangt ook graag meer informatie over de mogelijke toedracht. Op last van de burgemeester van Amsterdam is de zaak per direct gesloten.

Informatie delen
Heeft u informatie over het plaatsen en tot explosie brengen van het explosief, de beschieting, de verdachten, de motorscooter en/of aangetroffen tas? Of weet u meer over de aanleiding van de incidenten? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Alkmaar - Gezocht - Aanrandingen Alkmaar: getuigen en camerabeelden gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/04-aanrandingen-alkmaar-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html Op 12 november vond er wederom een aanranding plaats in de Rekerhout. Bij de politie zijn er vanaf september 2020 meerdere meldingen binnengekomen van vrouwen die door een onbekende man zijn aangerand in Alkmaar. Inmiddels hebben hebben 7 vrouwen aangifte gedaan. verdachte Wed, 18 Nov 2020 11:23:17 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/04-aanrandingen-alkmaar-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html 2020-11-18T11:23:17Z De vrouwen worden door de onbekende aanrander telkens van achteren benaderd en tijdens het passeren slaat hij de vrouwen op hun billen. De dader probeert dit te doen als er geen getuigen bij zijn. Nadat hij de vrouwen heeft geslagen, weet hij snel weg te fietsen. Het merendeel van de gedupeerde vrouwen was aan het wandelen of aan het joggen. De aanrandingen vonden plaats nabij het Achtergeestpad en in het Rekerhout en in de directe omgeving, op verschillende dagen en verschillende tijdstippen.

Onderzoek 
Sinds september doet de politie uitgebreid onderzoek om deze aanrander aan te kunnen houden. Er wordt onder andere zowel opvallend als onopvallend gesurveilleerd, buurtonderzoek gehouden en uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Ook is gekeken naar camerabeelden maar helaas heeft dit nog niet geleid tot het vaststellen van de identiteit van deze aanrander. Daarom roept de politie wederom de hulp in van het publiek.

Signalement van de dader
Omdat deze man de vrouwen telkens op zijn fiets van achteren benaderd en daarna snel weg weet te komen, is er van hem een summier signalement bekend:
- lengte: ongeveer 1,80 – 1,95 m. 
- huidskleur: blank
- leeftijd wordt geschat tussen de 20 en 30 jaar 
- zwarte hoodie of capuchon.

Aanranding op 12 november
Op 12 november sloeg de aanrander rond 18.20 uur toe op het Heukelspad in het Rekerhout, vlak voor de bocht naar het Jan Arentsz College. De aanrander was toen geheel in het zwart gekleed, had een capuchon op en reed op een zwarte opoefiets. Hij fietste hard weg in de richting van het Jan Arentsz College.

]]>
De politie is op zoek naar getuigen en heeft de volgende vragen:
* Heeft u donderdagavond 12 november tussen 18.00 en 18.30 uur in de omgeving van het Rekerhout of het Jan Arentsz College een donkergeklede man gezien op een zwarte opoefiets?
* Heeft u overige informatie die kan helpen bij het onderzoek naar het opsporen van deze aanrander? 
* De politie neemt o.a. camerabeelden uit de omgeving Beverkoog en Rekerhout mee in dit onderzoek. Als er particulieren zijn die camerabeelden hebben vanuit bovenvermelde omgeving waar mogelijk de dader op staat, dan verzoeken wij hen om contact op te nemen via 0900-8844
* Bent u zelf mogelijk getuige geweest van een aanranding in het Rekerhout of bent u ook door deze man aangerand en heeft u dit nog niet gemeld bij de politie?

]]>
Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er 19 tips binnengekomen, waarvoor dank!

 

]]>
titel]]> ]]>
52.647405 4.7836224
Amsterdam - Gezocht - Dood Nasim Namutebi https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-dood-nasim-namutebi.html Donderdagavond 29 oktober 2020 treffen voorbijgangers op de rijbaan aan de Reigersbosdreef in Amsterdam-Zuidoost een zeer zwaargewonde vrouw aan. De vrouw is er zo slecht aan toe dat ze niet kan vertellen wat er gebeurd is en enkele minuten later zelfs komt te overlijden. Later blijkt het om de 34-jarige Nasim Namutebi te gaan. De recherche onderzoekt haar dood en is dringend op zoek naar meer informatie, onder andere over een mogelijk betrokken voertuig. verdachte Tue, 10 Nov 2020 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-dood-nasim-namutebi.html 2020-11-10T19:30:00Z Rond 19.30 uur die avond wordt Nasim gevonden door de voorbijgangers en die alarmeren meteen agenten in een politiebureau in de directe omgeving. De daarop verleende eerste hulp mag helaas niet meer baten, Nasim overlijdt ter plekke.

Toedracht
Hoe Nasim zo zwaargewond is geraakt, staat nog niet vast. Haar hoofdletsel was dusdanig ernstig dat het erop lijkt dat ze is aangereden. Maar hoe dat dan gegaan zou zijn, hoe het slachtoffer op de weg is beland en of de betrokken bestuurder hier iets van gemerkt heeft, is onduidelijk. Weet u iets over een eventuele aanrijding of heeft u hier zelf mogelijk mee te maken? Neem dan contact op met de politie.

Getunede Volkswagen Golf
De recherche heeft informatie ontvangen dat er mogelijk een getunede (aangepast om er sportiever uit te zien) Volkswagen Golf 5 of 6 in een blauwe of andere donkere kleur betrokken is geweest bij de aanrijding. Heeft u zo’n voertuig met recente schade ergens gezien? Dan hoort de recherche dat graag.

Slachtoffer
Ook ontvangt de recherche graag meer informatie over wat het slachtoffer vlak voor haar dood deed. Heeft u haar die donderdagavond rond 19.30 uur gezien of misschien op beeld staan (van een dashcam bijvoorbeeld)? Meld dat dan bij de politie. Het slachtoffer betreft een vrouw van 34 jaar oud, 1.68 meter lang en met een donkere huidskleur. Zij droeg die avond:
- Een jas van Frocella Donna met bontkraag;
- Een witte spijkerbroek;
- Een zwarte sjaal als hoofddoek ;
- Zwarte schoenen;
- Ze liep met twee tassen over straat,  een Albert Heijn-tas en een groene handtas.

Het slachtoffer laat een zoontje van 6 na.

Informatie delen
Alle informatie over deze zaak is welkom bij de recherche. Weet u mogelijk meer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.2957341 4.9740442
Amsterdam - Gezocht - Wie herkent deze man in het onderzoek naar het schietincident aan de Louise de Colignystraat? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-wie-herkent-deze-man-in-het-onderzoek-naar-het-schietincident-aan-de-louise-de-colignystraat.html Op zondagmiddag 9 augustus 2020 vindt er rond 16.45 uur een schietincident plaats in een woning aan de Louise de Colignystraat. Er is daarbij meerdere keren geschoten. De politie hield reeds vier verdachten aan op verdenking van betrokkenheid, maar meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het onderzoek wil de recherche graag weten wie de nog onbekende man is waarvan beelden naar buiten worden gebracht. verdachte Sun, 08 Nov 2020 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-wie-herkent-deze-man-in-het-onderzoek-naar-het-schietincident-aan-de-louise-de-colignystraat.html 2020-11-08T12:00:00Z Als agenten na melding van het schietincident ter plaatse gaan, treffen zij in het portiek een zwaargewonde man aan. Hij wordt met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Later blijkt er een andere eveneens gewonde man op eigen kracht naar het ziekenhuis te zijn gegaan. In de afgelopen maanden zijn inmiddels vier verdachten aangehouden. De recherche vermoedt dat een uit de hand gelopen deal aanleiding is geweest voor het schietincident, waarbij kogels zelfs in andere woningen werden teruggevonden.

Kalasjnikov
Uit het onderzoek van de recherche is inmiddels duidelijk geworden dat er is geschoten met een automatisch vuurwapen, te weten een Kalasjnikov. Daags na het schietincident krijgt de politie melding dat er een vuurwapen is aangetroffen in het water bij de Beltbrug grenzend aan de Jan van Galenstraat en de Tweede Hugo de Grootstraat. De recherche vermoedt dat dit wapen is gebruikt bij het schietincident in de Louise de Colignystraat en mogelijk door de daders tijdens het vluchten in het water zijn gegooid. De recherche is nog altijd op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien hoe het wapen in het water werd gegooid. Dat geldt ook voor mensen die een man die middag hebben zien strompelen vanuit de Louise de Colignystraat in de richting van de Karel Doormanstraat.

Man op bewakingsbeeld
De recherche geeft ook beelden vrij die gemaakt zijn door een bewakingscamera van een hotel aan de Willem de Zwijgerlaan. Daarop is een man te zien die mank loopt en het hotel lijkt te willen binnenstappen. In het halletje draait hij zich echter weer direct om, maakt een wegwerpgebaar en verlaat de hal van het hotel weer om zijn weg te vervolgen richting de Bos en Lommerweg. De politie wil graag weten wie deze man is en / of waar hij verblijft omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident.

Signalement
Op basis van de beelden is het volgende signalement van de man:
- Man;
- Circa 40 á 50 jaar oud;
- 1.75 á 1.85 meter lang;
- Licht getinte huidskleur;
- Kort zwart haar.

Op de bewuste 9e augustus droeg hij:
- Een blauw t-shirt met een lichte afbeelding;
- Een grijze korte broek.

Informatie delen
Kent of herkent u de man op de beelden, of heeft u andere informatie voor de recherche? Bijvoorbeeld over het gebruikte wapen, heeft u die dag een mank lopende man gezien in de omgeving van de Louise de Colignystraat, de Karel Doormanstraat, de Willem de Zwijgerlaan of de Bos en Lommerweg? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul geheel anoniem het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Hilversum - Gezocht - Man gooit hamer naar politie https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/03-man-gooit-hamer-naar-politie.html De politie is op zoek naar een man die op 29 september een hamer naar twee politieagenten gooide, dwars door de voorruit heen. Daarbij kreeg één van de agenten glas in haar oog. verdachte Thu, 05 Nov 2020 15:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/03-man-gooit-hamer-naar-politie.html 2020-11-05T15:57:00Z Rond 21.15 uur stoppen twee politiecollega's op de hoek van de Groest en de Spoorstraat. Zij hebben een gesprek met mensen op straat, wanneer er een man op een racefiets voorbij rijdt. Hij slaat de Spoorstraat in, om vervolgens met een omweg weer op de Groest uit te komen. Als hij langs de politieauto rijdt, gooit hij van dichtbij een hamer door de voorste autoruit heen. Op dat moment zitten de collega's weer in de auto, die met de neus in richting van de fietser staat. De verdachte moet de collega's dus hebben zien zitten.

Na de aanval vlucht de man op de fiets de Kerkstraat in. Een van de politieagenten gaat achter hem aan, maar het lukt niet om hem tegen te houden. Later is op bewakingsbeelden in de stad te zien hoe de man is gefietst, voordat hij de hamer gooide.

Wie kent deze man?

De verdachte was volledig in het zwart gekleed, met witte schoenen en een zwarte pet op. Hij droeg een hoodie met een witte opdruk, en verplaatste zich op een fiets met racehandvatten. Heeft u hem gezien of weet u wie het is? Neem dan contact op via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.2243909 5.177597
Amsterdam - Gezocht - Schietincident Frederik Hendrikplantsoen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-schietincident-frederik-hendrikplantsoen.html Op woensdagavond 29 april 2020 werd in een speeltuin aan het Fredrik Hendrikplantsoen een 24-jarige man in het bijzijn van zijn zoontje van 4 neergeschoten. Ondanks de verwondingen aan zijn benen slaagde het slachtoffer er met hulp van omstanders toch in om de schutter te overmeesteren en in bedwang te houden tot de politie arriveerde. Agenten konden de minderjarige jongen vervolgens aanhouden en hij zit momenteel nog steeds vast. De recherche vermoedt echter dat deze jongen mogelijk niet de enige betrokkene bij het schietincident is geweest en zoekt dringend naar een andere man. verdachte Tue, 03 Nov 2020 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-schietincident-frederik-hendrikplantsoen.html 2020-11-03T19:30:00Z Het schietincident vond die avond rond 18.45 uur plaats. Op beelden is te zien dat de vermoedelijke schutter vlak daarvoor samen met een nog onbekende man over het Frederik Hendrikplantsoen liep. De recherche wil weten wie deze man is en wat zijn rol in het schietincident zou kunnen zijn geweest.

Signalement
Het gaat om een:
- Man;
- Donker getinte huidskleur;
- Rond de 1.90 meter lang;
- Droeg een zware sweater met op de voorkant in wit onder meer de opdruk ‘AX’, mogelijk van het merk Armani Exchange.

Toedracht
Het slachtoffer heeft de schutter goed kunnen zien en verklaart dat hij hem niet kent. Het mogelijke motief voor het schietincident staat ook nog niet vast. Uiteraard ontvangt de recherche ook graag meer informatie over de mogelijke toedracht.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Gezocht - Aanranding Oude Looiersstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/05-aanranding-oude-looiersstraat.html In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag 1 januari 2020 komt een 23-jarige vrouw met haar fiets aan bij haar studentenhuis aan de Oude Looiersstraat. Vier mannen omsingelen haar en twee van hen randen haar daarna aan in het studentenhuis. De politie heeft beeldmateriaal waarop de verdachten te zien zijn en wil graag weten wie hen kent of herkent. verdachte Tue, 03 Nov 2020 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/05-aanranding-oude-looiersstraat.html 2020-11-03T19:30:00Z Voet tussen de deur
Het slachtoffer komt in de vroege ochtend van 1 januari 2020 rond 3.45 uur aan bij haar woning. Ze heeft met vrienden oud en nieuw gevierd en is daarna alleen naar huis gefietst. Als ze voor de deur van haar studentenwoning haar fiets neer zet wordt ze direct omsingeld door een groep van vier mannen die in het Engels tegen haar spreken.

De mannen proberen haar te kussen en beletten haar om weg te lopen. Ze ziet na een paar minuten toch kans om naar de voordeur te lopen, opent de voordeur en loopt naar binnen. Bij het sluiten van de deur heeft echter één van de mannen zijn voet tussen de deur gezet en hij duwt de deur weer open. Eén van de mannen gaat direct de woning in; iets later zal een tweede man de woning binnengaan. Twee mannen blijven buiten staan.

 

In de woning wordt de vrouw aangerand. De twee mannen proberen haar tegen haar wil te kussen en betasten haar meermaals op verschillende intieme plekken. Het slachtoffer weet uiteindelijk op de tweede verdieping een medebewoner wakker te maken en samen sluiten ze zich in, waarna ze de politie kunnen bellen. Op dat moment verlaten de twee mannen het pand.

In deze zaak is er sprake van vier verdachten. Op basis van het beeldmateriaal zijn de volgende signalementen bekend:

Verdachte 1:
- man,
- lichte huidskleur,
- 20 – 30 jaar oud,
- 1.75 á 1.85m lang,
- bruin haar,
- normaal postuur,
- sprak Engels,
- zwarte jas,
- blauwe spijkerbroek met vale plekken op kniehoogte,
- donkere schoenen met lichte veters.

Verdachte 2:
- man,
- lichte huidskleur,
- 20 a 25 jaar oud,
- 1.75 a 1.80m lang,
- normaal postuur,
- sprak Engels,
- donkergroene jas met capuchon,
- lichtblauwe spijkerbroek,
- donkere schoenen

Verdachte 3:
- man,
- lichte huidskleur,
- 20 – 30 jaar oud,
- 1.80 á 1.90m lang,
- bruin haar,
- normaal postuur,
- sprak Engels,
- zwarte jas,
- donkerkleurige broek,
- grotendeels witte hoge sneakers.

Verdachte 4:
- man,
- lichte huidskleur,
- 1.80 á 1.85m lang,
- donkere jas,
- lichte broek,
- sprak Engels.


Geschokt
Het slachtoffer is logischerwijs zeer aangedaan en geschokt dat de verdachten haar niet alleen tegen haar wil hebben lastig gevallen, maar daarnaast ook hebben aangerand. Ze heeft die nacht zeer angstige momenten beleefd doordat de onbekende mannen zich een weg hebben verschaft tot in haar studentenhuis en haar daarna hebben aangerand.

 

]]>
Wie (her)kent de verdachten?
De politie wil graag de identiteit weten van deze vier verdachten. Wie kent of herkent één of meerdere verdachten of heeft andere informatie die zou kunnen leiden tot het achterhalen van hun identiteit? Wellicht heeft iemand bijvoorbeeld rond de jaarwisseling een woning Airbnb of een hotelkamer verhuurd aan vier Engelssprekende mannen die overeenkomen met de mannen op de beelden.

Informatie delen
Denkt u de recherche verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.36944662643294 4.881778458197026