Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Sat, 24 Jul 2021 10:50:54 GMT 2021-07-24T10:50:54Z nl Amsterdam - Gezocht - Geldopname div. locaties na babbeltruc nep politie (Osdorper Ban) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/05kwetsbare-ouderen-het-slachtoffer-van-babbeltrucs-in-amsterdam-zuid-en-west.html De Amsterdamse recherche doet onderzoek naar een reeks babbeltrucs, waarbij vier ouderen op slinkse wijze zijn bestolen van hun geld. Middels babbeltrucs, waarbij de slachtoffers telefonisch worden benaderd door nep-agenten, worden hun pincodes achterhaald en hun bankpassen gestolen. De bankpassen worden vervolgens gebruikt om geld op te nemen en om sloffen sigaretten te kopen. Het onderzoeksteam deelt nu beelden van vijf verdachten, die met deze gestolen bankpassen geld opnemen of betalen. Wie kent of herkent ze? verdachte Tue, 20 Jul 2021 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/05kwetsbare-ouderen-het-slachtoffer-van-babbeltrucs-in-amsterdam-zuid-en-west.html 2021-07-20T18:30:00Z Babbeltruc door nep-agent
In een tijdsbestek van drie maanden tijd worden vier vrouwen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in de leeftijd van 86 tot 93 jaar, opgebeld door personen die zeggen bij de politie te werken. De persoon aan de andere kant van de lijn, de zogenaamde politiemedewerker, vertelt hen dat hun bankrekening of bankpas voorkomt in een politieonderzoek. De ‘politieman’  verbindt het nietsvermoedende slachtoffer door met een zogenaamde bankmedewerker, om zo hun bankgegevens te achterhalen. Ook stuurt hij een koerier langs de woning, om de bankpas op te halen. Zodra de bankpassen zijn opgehaald, worden de bankpassen gebruikt om voor duizenden euro’s aan contant geld op te nemen én om sloffen sigaretten te kopen.

Mogelijk verband
Vanwege de vergelijkbare werkwijze, en de overeenkomsten in de diverse signalementen, staan de vier zaken mogelijk in verband met elkaar.

Aanhouding
De inspanningen van het onderzoeksteam hebben reeds geleid tot de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Amsterdam. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze zaak. Welke rol hij precies heeft gespeeld, in nog onduidelijk. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Signalementen
De politie deelt nu de beelden van nog onbekende mannen, die voornamelijk in de omgeving van Amsterdam-West geld opnemen of betalen met de gestolen bankpassen:

Het signalement van verdachte 1:
- man
- gemiddeld tot stevig postuur
- lichte huidskleur
- grijze muts
- lichtblauw mondkapje
- donkere, gewatteerde jas
- jeans met scheuren en vlekken
- zwarte schoenen

 

NN1 Babbeltruc Osdorperban procesverbaalnummer 2020261606 

Het signalement van verdachte 2:
- man
- lichte huidskleur
- rode pet met opdruk ‘B20’ met reflecterende sticker op de klep
- zwart mondkapje
- zwarte jas, met capuchon, met witte voering

NN2 Babbeltruc Bolestein procesverbaalnummer 2021001069

Het signalement van verdachte 3:
- man
- gemiddeld tot stevig postuur
- lichte tot licht getinte huidskleur
- donkere ogen
- donkerkleurige pet
- donkerkleurig mondkapje met witte touwtjes achter zijn oren (bij appartement) en op een ander moment met een lichtkleurig -       -  mondkapje (in de winkel)
- donkerblauwe, gewatteerde jas
- jeans met scheuren en vlekken
- zwarte schoenen

NN3 Babbeltruc Rembrandtweg procesverbaalnummer 2021002250

Het signalement van verdachte 4:
- vermoedelijk man
- lichte huidskleur
- normaal postuur
- donkerkleurige jas met capuchon, met een witte opdruk op de linker schouder
- donkerkleurige pet
- zwart mondkapje

NN4 Babbeltruc Rembrandtweg procesverbaalnummer 2021002250

Het signalement van verdachte 5:
- man
- lichte huidskleur
- normaal tot stevig postuur
- donkerkleurige jas
- donkerblauwe jeans
- lichtblauw mondkapje
- witte sneakers met witte zool
- zwarte pet

NN5 Babbeltruc Van Speijkstraat procesverbaalnummer 2021056540

Mannen
Er wordt nog onderzocht of de getoonde mannen op de beelden ook daadwerkelijk vijf verschillende personen zijn, of dat éénzelfde persoon - in een wisselende samenstelling van kleding - vaker voorkomt op de beelden.
 

Verdenking
De derde verdachte betaalt met een gestolen bankpas, maar haalt vermoedelijk ook de bankpas op bij de woning van één van de slachtoffers. Van de overige verdachten is het onbekend of zij betrokken zijn bij de babbeltruc. Deze overige mannen worden dan ook verdacht van het betalen of geldopnemen met een gestolen bankpas. 

 

]]>
Vragen
Herkent u de mannen op de beelden, misschien in combinatie met elkaar? Of heeft u andere informatie in deze zaak, waarbij kwetsbare ouderen zijn bestolen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Den Helder - Gezocht - Twee keer brandstichting in dezelfde straat in Den Helder https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/04-twee-keer-brandstichting-in-dezelfde-straat-in-den-helder.html Op donderdag 22 april rond 22.00 uur, is door een man op een fiets in de Jan in 't Veltstraat in Den Helder geprobeerd een auto te vernielen door vermoedelijk een vuurwerkbom onder de auto te gooien. De auto ging uiteindelijk niet in de brand, maar er was wel sprake van een behoorlijke explosie. verdachte Tue, 20 Jul 2021 08:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/04-twee-keer-brandstichting-in-dezelfde-straat-in-den-helder.html 2021-07-20T08:19:00Z Op zaterdag 8 mei, rond 00.30 uur, is het weer raak in de Jan in 't Veltstraat. Alleen slaagt de dader dit keer wel; de auto van één van de bewoners is volledig in vlammen opgegaan. Ook de woning van de bewoner is hierdoor beschadigd. Wederom komt een man op een fiets langs gereden die iets brandends onder de auto gooit waarna een flinke explosie volgt. 
 

]]>
Of dezelfde persoon verantwoordelijk is voor beide incidenten, is niet met zekerheid te zeggen. De politie wil daarom graag van u weten of u deze man of mannen herkent? En mogelijk heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Dat hoort de politie dat graag via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.94463542 4.79072337
Amsterdam - Gezocht - Bedreiging GVB-buschauffeur https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-bedreiging-gvb-buschauffeur.html Op vrijdag 26 februari 2021 om 14.21 uur, ongeveer ter hoogte van de Ruys de Beerenbrouckstraat te Amsterdam, rijdt een GVB-buschauffeur zijn route. Bij de bushalte Aalbersestraat stapt een nog onbekende jongeman in, die gratis mee wil rijden. De chauffeur geeft aan dat dat niet gaat. In korte tijd escaleert de situatie zodanig, dat de jongeman een forse bedreiging van extreem geweld uit in de richting van de buschauffeur, die op dat moment een publieke taak uitvoert. De politie heeft eerder de beelden van de verdachte onherkenbaar gepubliceerd. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie namelijk twee weken de tijd om zichzelf bij de politie te melden. Omdat de verdachte dit niet deed, worden zijn beelden nu alsnog herkenbaar getoond. verdachte Fri, 09 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-bedreiging-gvb-buschauffeur.html 2021-07-09T11:00:00Z Doet de verdachte dat niet, dan toont de politie opnieuw deze beelden, maar dan zonder blur.

Signalement
De verdachte is een jonge man. Het slachtoffer schat de leeftijd van de verdachte tussen de 17 tot 20 jaar oud en ongeveer 1.70 tot 1.80 meter lang. Verder had hij:

  • kort zwart krullend haar;
  • een donker getinte huidskleur;
  • een rode jas met capuchon met een witte boord, voorzien van witte koordjes, met aan de voorzijde witte (hoofd)letters;
  • een bruinkleurig hemd of T-shirt onder de jas;
  • een licht blauw mondkapje.

Publieke taak
Het slachtoffer was op het moment dat de vermeende bedreiging plaatsvond in dienst van het vervoersbedrijf GVB. Het slachtoffer voert daarmee (in uniform) een publieke taak uit als buschauffeur. Het moge duidelijk zijn dat dit gedrag onacceptabel is en dat het van belang is om de identiteit van de verdachte te achterhalen. De bedreiging heeft daarnaast veel impact gehad op het slachtoffer en hij heeft er mentaal nog altijd veel last van.

 

]]>
Vragen
Bent of herkent u de jongeman op de beelden? Laat het ons dan weten en neem telefonisch contact met ons op. Heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Nog veel onduidelijk rond dood Nasim Namutebi: wie weet meer over haar laatste uren? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-dood-nasim-namutebi.html Donderdagavond 29 oktober 2020 troffen voorbijgangers op de rijbaan aan de Reigersbosdreef in Amsterdam-Zuidoost de zeer zwaargewonde Nasim Namutebi aan. Het letsel van de 34-jarige vrouw was zo ernstig dat ze daar enkele minuten later overleed. Ondanks uitgebreid onderzoek van de recherche staat na ruim een half jaar nog steeds niet vast wat Nasim precies is overkomen die avond. In de hoop de onderste steen in de zaak toch boven te krijgen, doet de politie opnieuw een dringende oproep aan iedereen die mogelijk informatie heeft over de laatste uren en daaropvolgende dood van Nasim om zich te melden. verdachte Wed, 07 Jul 2021 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/05-dood-nasim-namutebi.html 2021-07-07T18:30:00Z Nasim werd rond 19.30 uur in haar eentje op de rijbaan door de voorbijgangers aangetroffen en die alarmeerden meteen agenten in een politiebureau in de directe omgeving. De daarop verleende eerste hulp mocht helaas niet meer baten, Nasim kwam ter plekke te overlijden.

Toedracht onbekend
Hoe Nasim zo zwaargewond raakte, is helaas nog niet duidelijk. Haar ernstige hoofdletsel wijst op een aanrijding. Maar hoe dat dan gegaan zou zijn, op welke manier het slachtoffer op de weg is beland en of de betrokken bestuurder hier iets van gemerkt heeft, weet de recherche niet. Uiteraard komen rechercheurs graag in contact met eventuele getuigen van een aanrijding. Het was die avond donker en regenachtig buiten, maar mogelijk heeft iemand toch iets belangrijks gezien en/of gehoord. Hetzelfde geldt voor mensen met andere informatie over de dood van Nasim en/of de uren die daaraan vooraf zijn gegaan.

Laatste uren slachtoffer
Uit onderzoek is gebleken dat Nasim die donderdagavond tussen 17.00 uur en 18.00 uur boodschappen deed in een supermarkt aan het Ruiseveenpad, ook in Amsterdam-Zuidoost. Daarna bracht ze een bezoek aan een vriendin en vertrok daar omstreeks 19.00 uur weer. Nasim gaf op dat moment aan opnieuw naar de supermarkt te gaan, ze was toen onder invloed van alcohol. Een getuige heeft verklaard rond die zelfde tijd een dronken vrouw te hebben gezien ter hoogte van de bushalte bij het politiebureau aan het Remmerdenplein. Deze vrouw voldeed aan het signalement van Nasim en liep op een gegeven moment op een man met een breed postuur af op straat. Ze vroeg schreeuwend aan deze man ‘waar is hier de bus’ of iets in die richting.

Wat Nasim hierna heeft gedaan, is niet duidelijk. Mogelijk heeft de man waar Nasim op straat naartoe liep gezien welke kant ze op ging en de recherche komt dus graag met hem in contact. Heeft u Nasim ook gezien/gesproken of misschien op beeld staan (van een dashcam bijvoorbeeld), maar dit nog niet gedeeld met de politie? Neem dan alsnog contact op. Het slachtoffer betreft een vrouw van 34 jaar oud, 1.68 meter lang en met een donkere huidskleur. Zij droeg die avond:

  • Een jas van Frocella Donna met bontkraag;
  • Een witte spijkerbroek;
  • Een zwarte sjaal als hoofddoek;
  • Zwarte schoenen;
  • Ze liep met twee tassen over straat, een Albert Heijn-tas en een groene handtas.
]]>
Alle informatie over deze zaak is welkom bij de recherche. Zaken die voor u misschien niet interessant lijken, kunnen voor de recherche heel relevant zijn. Weet u mogelijk meer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.2957341 4.9740442
Amsterdam - Gezocht - Vernieling kroonluchter uitgaansgelegenheid Rembrandtplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-vernieling-kroonluchter-uitgaansgelegenheid-rembrandtplein.html In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 september 2020 heeft een onbekende man een kroonluchter die in de hal hangt van een uitgaansgelegenheid aan het Rembrandtplein vernield. Deze vernieling en een verdachte staan duidelijk op beeld. De verdachte krijgt van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd om zich bij de politie te melden, anders worden de beelden herkenbaar naar buiten gebracht. verdachte Sat, 03 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-vernieling-kroonluchter-uitgaansgelegenheid-rembrandtplein.html 2021-07-03T11:00:00Z De kroonluchter hangt aan het plafond van de eerste etage van de uitgaansgelegenheid en is ongeveer twee meter hoog en een halve meter in doorsnede. Het frame van de kroonluchter is van staal en staaldraden en is voorzien van kristallen kralen.

De man klimt die nacht rond 04.20 uur op de eerste etage over de balustrade, pakt de buitenrand van de kroonluchter vast en zet hem in beweging. Even later laat hij de kroonluchter los en klimt terug over de balustrade. Daarna loopt hij weg richting een groepje personen. Hij praat daar even en loopt weer richting de balustrade. Wederom klimt de man daar overheen, pakt de kroonluchter opnieuw vast en gaat er dit keer aan hangen.

Terwijl de man aan de kroonluchter hangt, doet hij een zogenaamde pull-up. Hij houdt de kroonluchter vast en zorgt ervoor dat zijn lichaam naar boven gaat. Door de pull-up komt er een kristallen lijn los aan de bovenkant van de lamp. De kralen zitten dan alleen nog aan de onderkant van de lamp vast. Dan doet de man nogmaals een pull-up, laat opeens de lamp los en valt dan naar beneden. Door de val wordt een gedeelte van de kristallen kralen van de lamp meegetrokken.

Twee weken de tijd om zich te melden
Door de acties van de man is de kroonluchter vernield en dit heeft tot een fors schadebedrag geleid. Hij krijgt van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd om zich bij de politie te melden. Doet hij dit niet, dan worden herkenbare beelden van hem gedeeld.

Signalement
De verdachte in deze zaak is dus duidelijk vastgelegd op beelden van de uitgaansgelegenheid. Hij voldoet aan het volgende signalement:

- Man;
- Ongeveer 25 oud;
- Normaal postuur,
- Ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang;
- Licht getinte huidskleur.

Hij droeg:
- Shirt met korte mouwen;
- Spijkerbroek;
- Baseballpet achterstevoren op zijn hoofd;
- Schoenen met 3 diagonalen strepen aan beide kanten;
- Aan zijn rechterhand droeg hij een armband.

Vragen
Bent of herkent u de man op de beelden? Neem dan telefonisch contact op met de politie. Heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Geldopname in Soest na oplichting Amsterdammer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-geldopname-na-oplichting.html De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op zaterdag 17 oktober 2020 geld op te hebben genomen dat via oplichting verkregen was en deelt beelden van een verdachte. Criminelen wisten het geld door middel van bankhelpdeskoplichting, ook wel spoofing genoemd, het slachtoffer afhandig te maken. verdachte Fri, 02 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-geldopname-na-oplichting.html 2021-07-02T11:00:00Z Het slachtoffer uit Amsterdam wordt die zaterdag ’s middags rond 16.30 uur thuis gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank van het slachtoffer. Deze ‘medewerker’ vertelt dat er iets niet in de haak is met het slachtoffer zijn rekening en dat mensen er geld mee hadden overgemaakt of dit geprobeerd hadden te doen. Daarom adviseert de ‘medewerker’ het slachtoffer om zijn dagelijkse limiet te verhogen en vervolgens het overige geld veilig te stellen op een tussenrekening. Het slachtoffer krijgt een rekeningnummer en een naam waar hij het geld naar moet overmaken. Nadat het slachtoffer dit heeft gedaan, wordt verbinding verbroken. Direct hierna krijgt het slachtoffer een bericht van zijn échte bank: een medewerkster vertelt hem dat er mogelijk oplichting heeft plaatsgevonden. Het gehele geldbedrag dat het slachtoffer zojuist had overgemaakt, is direct van die tussenrekening opgenomen bij een geldautomaat in Soest. Van deze transactie zijn beelden.

Signalement
De man op de beelden wordt ervan verdacht het geld, dat onder valse voorwendselen van het slachtoffer is gestolen, opgenomen te hebben. De man die de banktransactie doet, kan worden herkend aan de hand van het volgende signalement:

- Man;
- Normaal postuur;
- Lichte huidskleur;
- Weinig tot geen gezichtsbeharing;
- Grijs, blauwe pet met witte letters ICON als opdruk;
- Zonnebril;
- Openstaande donkere gewatteerde jas, met eronder een kledingstuk met in ieder geval de letters ‘L’ en ‘T’;
- Blauwe spijkerbroek;
- Wit met grijze gympen;
- Lichtgekleurd mondkapje.

Vragen
Wie kent of herkent de man op de beelden die het geld opneemt bij een geldautomaat? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Zwaag - Gezocht - Onderzoek naar autobrand in Zwaag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-onderzoek-naar-autobrand-in-zwaag.html De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar een autobrand die in de nacht van 1 juni op 2 juni omstreeks 01.55 uur ontstond op het Hoefblad in Zwaag. In het bijzonder is de recherche op zoek naar de man die een paar minuten vóór de brand in de richting van het Hoefblad loopt. Deze man is vastgelegd op camerabeeld. De man kan belangrijke informatie voor de politie hebben. De politie kan niet zeggen of deze man betrokken is bij de autobrand. Wel is hij rond dit tijdstip in de buurt gefilmd en heeft zich tot op heden niet gemeld als mogelijke getuige. verdachte Wed, 23 Jun 2021 07:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-onderzoek-naar-autobrand-in-zwaag.html 2021-06-23T07:17:00Z De auto stond onder een carport voor een woning geparkeerd. In een hoog tempo sloeg de brand over naar de auto naast de brandende auto en meerdere naastgelegen woningen. De auto’s en de woningen liepen forse schade op. Een aantal woningen moest worden ontruimd en de bewoners werden opgevangen. Zij konden hun woning gelukkig veilig verlaten en raakten niet gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.

Na de brand is er in een van de getroffen woningen ingebroken. Ook de inbraak wordt door de politie onderzocht. De politie richt zich in deze oproep specifiek op de autobrand.

]]>
De politie wil graag weten wie deze man is zodat onderzocht kan worden of hij hier mogelijk iets mee te maken heeft, of dat juist kunnen uitsluiten.
 
-Herkent u de man op beeld?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021111593

Lees hier eerdere berichtgeving over deze zaak.

]]>
]]>
52.67019164 5.06752532
Amsterdam - Gezocht - Wie herkent de twee verdachten van zware mishandeling op de Lange Leidsedwarsstraat? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-wie-herkent-de-twee-verdachten-van-zware-mishandeling-op-de-lange-leidsedwarsstraat.html In de nacht van 2 op 3 juli 2020 vindt er rond 4.00 uur een vechtpartij plaats op de Lange Leidsedwarsstraat. In de zaak liepen twee slachtoffers behoorlijk letsel op. De politie hield reeds drie verdachten aan, maar is nog op zoek naar de identiteit van twee andere verdachten en geeft daarom beelden van hen vrij. verdachte Tue, 22 Jun 2021 19:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-wie-herkent-de-twee-verdachten-van-zware-mishandeling-op-de-lange-leidsedwarsstraat.html 2021-06-22T19:20:00Z Die nacht ontstaat er omstreeks 02:30 uur ruzie in een horecagelegenheid aan de Lange Leidsedwarsstraat tussen twee groepen. De bewaking van de horecagelegenheid voorkomt verdere escalatie van de ruzie en de groep die door de bewakers als aanstichters van de ruzie worden gezien, moet het café verlaten. De andere groep, de latere slachtoffers, blijft binnen.

Als het café om 04:00 sluit, verlaat de achtergebleven groep het café. Dan blijkt dat de andere groep (de verdachten) hen buiten staan op te wachten. Er vindt een vechtpartij plaats, waarbij de slachtoffers direct worden aangevallen door de verdachten.

De identiteit van drie van de vijf verdachten is inmiddels bij de politie bekend. Zij willen echter niet prijsgeven wie de twee andere verdachten zijn, hierna te noemen Verdachte 1 en Verdachte 2.

De slachtoffers worden tijdens de vechtpartij hard in het gezicht geslagen door de verdachten. Één van de slachtoffers van valt na een klap in zijn gezicht op de grond en blijft bewusteloos liggen. Dit slachtoffer heeft diverse kneuzingen in zijn buik en een gebroken kaak opgelopen. Het andere slachtoffer van valt eveneens  direct na een klap op de grond, maar hij kan vrij snel daarna weer overeind komen. Dit slachtoffer heeft een kleine hoofdwond opgelopen. Ook een ander slachtoffer wordt door één van de verdachten getrapt en geslagen.

Signalement
Om de identiteit van de twee nog onbekende verdachten te achterhalen, geeft de politie beelden vrij waarop de twee mannen te zien zijn, direct na de zware mishandeling.

Verdachte 1:
- Man
- Circa 1.75 á 1.80 meter lang
- Circa 20 – 35 jaar oud
- Lichte huidskleur
- Slank postuur
- Kort gemillimeterd haar

Hij droeg in de nacht van de mishandeling:
- Een korte paars-zwarte jas met witte accenten
- Een lichtkleurige broek 

Verdachte 2:
- Man
- Circa 1.85 á 1.90 meter lang
- Circa 25 á 35 jaar oud
- Sportief postuur
- Lichte huidskleur

De verdachte droeg in de bewuste nacht:
- Een grijskleurige jas met capuchon
- Een blauwe spijkerbroek
- Witte, sportieve schoenen
- Een donkerkleurige pet

Informatie delen
Herkent u de verdachten van deze zware mishandeling? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
Informatie delen
Herkent u de verdachten van deze zware mishandeling? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Berkhout - Gezocht - Gewelddadige dood 72-jarige Berkhouter https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-gewelddadige-dood-72-jarige-berkhouter.html Op maandag 14 juni jl. is rond 14:00 uur in een woning aan het Oosteinde in Berkhout het lichaam aangetroffen van de 72-jarige bewoner. Na onderzoek is vastgesteld dat de man door middel van geweld om het leven is gebracht en dat er sprake is van een misdrijf. verdachte Tue, 22 Jun 2021 12:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-gewelddadige-dood-72-jarige-berkhouter.html 2021-06-22T12:57:00Z Tijdlijn
Het is bekend dat het slachtoffer de avond ervoor, zondag 13 juni, met bekenden heeft gegeten bij een restaurant in de buurt. Rond 21:00 uur / 21:30 uur namen zij afscheid en fietste de man naar huis. Een bekende zag het slachtoffer die avond rond 23:00 uur nog in de woning. De volgende ochtend, maandag 14 juni, heeft een voorbijganger rond 09:15 uur gebroken glas rond de woning zien liggen, maar sloeg daar op dat moment niet op aan. Uiteindelijk werd het slachtoffer rond 14:00 uur gevonden, toen bezorgde buren gingen kijken omdat ze de 72-jarige man al de hele dag niet hadden gezien.

De recherche gaat er op dit moment vanuit dat de dader of daders ergens tussen zondagavond 13 juni 23:00 uur en maandagochtend 14 juni 09:15 uur in de woning moeten zijn geweest.

Auto gezocht
Een getuige heeft die nacht van zondag op maandag rond 03:00 uur een auto horen rijden vanaf het Oosteinde in Berkhout. Het zou mogelijk gaan om een personenauto en deze zou in de richting zijn gereden van de Spierdijk en dus in de richting van Heerhugowaard of Avenhorn/ De Goorn. De recherche wil de bestuurder van de auto graag spreken, maar deze heeft zich nog niet gemeld.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die meer denken te weten over de auto die rond 03:00 uur heeft gereden vanaf het Oosteinde in de richting van de Spierdijk en dus in de richting van Heerhugowaard (N194) of Avenhorn/ De Goorn. Als u die nacht in de buurt heeft gereden en de mogelijke auto heeft gezien of dashcam-beelden heeft, meld het dan bij ons.

Ook andere informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak is zeer welkom.

Heeft u informatie, beeldmateriaal en/ of tips? Vul dan onderstaande tipformulier in of bel met de politie via 0900-8844 of de opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis). U kunt ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000 (M.)

]]>
]]>
52.64662834 4.99702884
Hilversum - Gezocht - Bewust aangestoken brand werd echtpaar fataal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bewust-aangestoken-brand-werd-echtpaar-fataal.html Een man en vrouw uit Hilversum kwamen om het leven, na een brand in hun huis aan de Lutherhof. Uit onderzoek is gebleken dat deze fatale brand met opzet is aangestoken. verdachte Tue, 08 Jun 2021 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bewust-aangestoken-brand-werd-echtpaar-fataal.html 2021-06-08T10:13:00Z De brand werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei aangestoken. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Het gaat om de 48-jarige Vanessa Vos en 49-jarige Marco Witkamp. Het stel woonde al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.

Brandbare vloeistof
De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

Moeizaam contact
Het motief van de dader wordt nog onderzocht. Het stel is voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij hun woning werd bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

Steen woonkamer
Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Die dag werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet honderd procent zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting.

Anoniem informatie doorgeven
De politie komt graag met mensen in contact die mogelijk iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, de dader, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
52.21462222 5.13933532