Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Mon, 26 Sep 2022 15:43:32 GMT 2022-09-26T15:43:32Z nl Amsterdam - Gezocht - Zware mishandeling in club aan Rembrantplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/zware-mishandeling-in-club-aan-rembrantplein.html Een gezellige uitgaansnacht veranderde voor het slachtoffer in een nachtmerrie - met een ziekenhuisbezoek, veel pijn en een slecht zicht als gevolg. In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni is het slachtoffer zwaar mishandeld in een club aan het Rembrandtplein. Wanneer een vriend van hem het aan de stok krijgt met iemand, en het slachtoffer deze ruzie probeert te sussen, krijgt hij opeens een harde klap met een glas van een onbekende man. Naar deze man is de recherche op zoek. Kent of herkent u de man op de beelden? verdachte Sun, 25 Sep 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/zware-mishandeling-in-club-aan-rembrantplein.html 2022-09-25T11:00:00Z Glas
Het 22-jarige slachtoffer is die nacht met een paar vrienden in de nachtclub. Het slachtoffer wil een vriend van hem en een onbekende man, die over iets aan het discussiëren zijn, uit elkaar halen, Maar dan loopt het uit de hand. Nog een persoon is bij het drietal komen staan en deze onbekende man geeft het slachtoffer opeens een keiharde klap in zijn gezicht met een glas. Het slachtoffer tuimelt en valt van de trap. Hij voelt direct een scherpe pijn in zijn ogen, proeft bloed en voelt overal scherpe stukjes glas zitten. Tot twee keer toe valt het slachtoffer flauw en hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hem verteld dat hij, naast vele verwondingen aan zijn gezicht, ook het hoornvlies van zijn ogen ernstig is beschadigd.

Signalement
De man die het glas stuk slaat op het gezicht van het slachtoffer, kan als volgt worden omschreven:

- man
- kort donker opgeschoren haar;
- donker baardje;
- droeg een gewatteerde Moncler jas met capuchon met bontkraag
- droeg een gescheurde spijkerbroek en lichte schoenen

Vragen
Wie kent of herkent de onbekende man op de beelden, die in de club een glas stuk slaat op het gezicht van het slachtoffer? Of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.36642545 4.89680988
Gezocht - Wie herkent deze overvallers? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2022/september/wie-herkent-deze-overvallers.html Op maandag 5 september jl. vond een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Nieuwsstraat in Den Helder. Twee onbekende mannen bedreigden het aanwezig personeel met een vuurwapen en deden een greep uit de kassa. De overvallers zijn vastgelegd op camerabeeld. gezochteeigenaar Fri, 23 Sep 2022 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2022/september/wie-herkent-deze-overvallers.html 2022-09-23T15:00:00Z Omstreeks 19.55 uur liepen de mannen de snackbar binnen. Na de overval vluchtte het tweetal rennend in de richting van de Hartenstraat. Bij de overval zijn honderden euro’s buitgemaakt.

De recherche in Alkmaar vermoedt dat mogelijk een derde persoon bij de overval betrokken is die de voorverkenning voor zijn rekening nam. Ook deze dader is vastgelegd op camera als hij vlak vóór de overval in de omgeving al fietsend aan het bellen is. UPDATE: deze persoon heeft zich gemeld bij de politie. 

Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1

  • Man
  • Licht getinte huidskleur
  • Smal postuur
  • Donkerkleurige jas met capuchon over zijn hoofd
  • Donkerkleurige broek

Dader 2

  • Man
  • Licht getinte huidskleur
  • Donkerkleurige jas met capuchon over zijn hoofd
  • Donkerkleurige broek

Dader 3
UPDATE: deze persoon heeft zich gemeld bij de politie. 

De districtsrecherche in Alkmaar onderzoekt deze overval en kan uw hulp goed gebruiken bij het opsporen van de daders.

]]>
-Herkent u deze mannen? Wellicht in combinatie met elkaar.
-Herkent u zichzelf in de beelden?
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2022184833

]]>
]]>
52.94463542 4.79072337
Amsterdam - Gezocht - Wie zijn deze twee verdachten van een babbeltruc? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/wie-zijn-deze-twee-verdachten-van-een-babbeltruc.html Op 9 april 2022 is een vrouw van 90 jaar alleen thuis als zij door iemand wordt gebeld die zich voordoet als een medewerker van de Rabobank. Uit veiligheidsoverweging moet het slachtoffer haar pincode en pinpas afgeven aan een bankmedewerker en haar waardevolle spullen veilig stellen. Want sieraden, zo stelt de medewerker, kunnen maar beter in een safe bij de bank veilig worden bewaard. Deze oudere dame, die bestolen is van haar kostbaarheden en haar geld, is onmiskenbaar het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Want als zij de volgende dag haar bank belt, is er 1200 euro van haar rekening afgeschreven op het Dorpsplein in Duivendrecht. Wie kent of herkent deze vrouw en deze man op de beelden? verdachte Fri, 23 Sep 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/wie-zijn-deze-twee-verdachten-van-een-babbeltruc.html 2022-09-23T11:00:00Z Verificatiecode
Deze babbeltruc laat opnieuw zien hoe gewiekst en geraffineerd criminelen te werk gaan, om bij - vaak oudere slachtoffers - eerst het vertrouwen te winnen, en hen vervolgens te bestelen. In deze zaak verzekerde de onbekende man aan de deur het slachtoffer ervan dat hij toch echt bij de bank werkte, door met een verificatiecode op de proppen te komen, die dat zou moeten bewijzen. Criminelen verzinnen van alles om bij u binnen te komen, of om aan uw bankgegevens te komen. Trap er niet in en praat met ouderen in uw omgeving.

Beelden
In deze zaak staan er twee verdachten op beeld: de man die 1200 euro opneemt met de gestolen bankpas én de vrouwelijke persoon die bij het slachtoffer aan de deur is geweest, om haar kostbare sieraden af te halen.

Het signalement van de man:

- slank postuur
- kort, donker haar
- droeg een jeans, wit met zwarte sneakers, een donkerblauwe jas en een mondkapje
- droeg tijdens het pinnen een petje

Het signalement van de vrouw:

- stevig, corpulent postuur
- ongeveer 25 tot 35 jaar
- donkerlang, krullend/golvend haar
- ongeveer 175 centimeter lang
- droeg een donkere broek, een lichtblauw vest en daar over heen een donkerrode jas

Vragen
Het slachtoffer is in haar eigen woning bestolen: niet alleen bestolen van haar geld, maar ook van haar kostbare sierraden. Deze waren ongetwijfeld van emotionele waarde. We willen dan ook graag weten wie hier verantwoordelijk voor zijn, de man en de vrouw die op beeld staan in het bijzonder. Wie kent of herkent de pinnende man en de vrouw op de beelden? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.33035118 4.93992763
Amsterdam - Gezocht - Explosie boekhandel Bilderdijkstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/explosie-boekhandel-bilderdijkstraat---wie-zijn-deze-twee-verdachten.html Op 4 augustus 2022 schrikken bewoners van de Bilderdijkstraat te Amsterdam uit hun bed door een heftige en harde knal. Iets voor 02.00 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij een boekhandel. In de brievenbus van de boekenwinkel worden restanten van een explosief voorwerp aangetroffen. De voorruit van de winkel is in zijn geheel naar buiten gesprongen. De twee mannen die hiervoor verantwoordelijk zijn, staan op beeld. verdachte Wed, 21 Sep 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/explosie-boekhandel-bilderdijkstraat---wie-zijn-deze-twee-verdachten.html 2022-09-21T11:00:00Z In deze zaak is er sprake van twee verdachten. Zij staan goed op beeld als ze een explosief voorwerp aansteken en aan de winkel bevestigen. Zij kunnen als volgt worden omschreven:

Verdachte 1:
- Man
- Lang en breed geschouderd postuur
- Lichte tot licht getinte huidskleur
- Flinke donkergekleurde baardgroei
- Draagt een wit capuchonvest met zwarte broek, donkerkleurige schoenen en een zwart petje

Verdachte 2:
- Man
- Lichte huidskleur
- Heeft een vlassig, dun snorretje
- Draagt een Nike-joggingbroek, een Nike-vest (zwart en grijs van kleur), witte sneakers en een donker petje met groot embleem.

Explosies in Amsterdam
De afgelopen tijd wordt Amsterdam meerdere malen opgeschrikt door explosies, veelal bij ondernemingen. Het moge duidelijk zijn dat de gevaarsetting voor omwonenden en omstanders gigantisch is en zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Elke explosie staat op zich en wordt uitgebreid onderzocht, maar de recherche kijkt ook naar mogelijke verbanden tussen verschillende explosies en met welk doel dit wordt gedaan. Hoe dan ook: de daders moeten zo snel mogelijk worden gestopt.

Levensgevaarlijk
Gelukkig is er in deze zaak alleen sprake van vernielde goederen, maar voor de bewoners van de Bilderijkstraat, en de mensen op straat, is deze situatie natuurlijk levensgevaarlijk. In een paar seconden tijd weten deze twee verdachten de gehele pui van de winkel te vernielen en een ravage achter te laten, met vele euro’s aan schade aan gevolg. Wij willen dan ook graag weten wie hiervoor verantwoordelijk zijn en wat hun motief is om een boekhandel zo rigoureus te vernielen.

Neem contact op
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.36896953 4.87106248
Gezocht - Herkenning gezocht van poging woningoverval https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2022/september/herkenning-gezocht-van-poging-woningoverval.html In de ochtend van 21 december 2021 hebben twee mannen geprobeerd een woning aan de Bereklauw binnen te dringen. De bewoner wist hen tegen te houden, waarna de verdachten vertrokken. Dit deden ze niet voor één van hen op de voordeur schoot met een vuurwapen. gezochteeigenaar Wed, 21 Sep 2022 06:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2022/september/herkenning-gezocht-van-poging-woningoverval.html 2022-09-21T06:40:00Z Omstreeks 07.45 uur werd bij de woning aan de Bereklauw aangebeld door een man die zich voordeed als pakketbezorger, terwijl de andere man zich verschuilde achter een muurtje. Toen de bewoner de voordeur opende, probeerde de bezorger deze meteen verder open te duwen om binnen te komen. De man wist de deur weer in het slot te krijgen en zo te voorkomen dat de overvallers binnen kwamen. De mannen besloten daarop te vertrekken maar niet voor één van hen op de voordeur schoot met een vuurwapen. Vervolgens vertrokken zij in een donkerkleurige auto. Vermoedelijk een Mercedes-Benz CLA. Niemand raakte bij het incident gewond.

Na de melding is de politie direct een onderzoek gestart. In de omgeving van de woning is gezocht naar mogelijke verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen.

]]>
-Herkent u deze overvallers?
-Herkent u zichzelf in de beelden?
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021263963

]]>
]]>
52.45617817 5.02920122
Amsterdam - Gezocht - Poging overval Poolse supermarkt - Meeuwenlaan - Amsterdam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-poging-overval-poolse-supermarkt-meeuwenlaan.html Dinsdagavond 27 juli 2021 probeert een nog onbekende man onder bedreiging van een vuurwapen een Poolse supermarkt aan de Meeuwenlaan te overvallen. De man komt in korte tijd meerdere malen in de winkel en lijkt in eerste instantie gewoon boodschappen te doen, maar blijkt dan toch andere plannen te hebben. verdachte Tue, 20 Sep 2022 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/05-poging-overval-poolse-supermarkt-meeuwenlaan.html 2022-09-20T18:30:00Z Omstreeks 19.15 uur komt de onbekende man voor het eerst de supermarkt in en hij verlaat de supermarkt vrij snel weer. Na enkele minuten komt dezelfde man, opnieuw de supermarkt in, pakt een mandje en vervolgens een aantal boodschappen. Wanneer de man daarna bij de kassa komt, vraagt hij in gebrekkig Engels aan de medewerker hoeveel zijn boodschappen kosten. Als de medewerker de boodschappen scant, spreekt de man opeens een andere taal die de medewerker niet verstaat. Een vrouwelijke klant hoort het gesprek, geeft aan dat zij Frans spreekt en kan vertalen. De vrouw vertaalt voor de man dat hij geen geld bij zich heeft en dat hij dit gaat halen. Hierop verlaat de man de winkel en plaatst de medewerker zijn boodschappen onder de kassa.

Rond 19.45 uur komt de man de winkel weer binnenlopen en hij gaat direct naar de kassa waar de medewerker nog steeds staat. De medewerker pakt de boodschappen onder de kassa vandaan en scant deze opnieuw. Terwijl de medewerker bezig is, haalt de man opeens een vuurwapen tevoorschijn en richt deze op de medewerker. Ook gooit hij een blauw plastic tasje op de balie. De medewerker hoort de man “Kassa, kassa!” zeggen.

Hoewel de medewerker direct vermoedt dat het om een overval gaat, pakt hij snel zijn telefoon en loopt vervolgens van de kassa weg, om de balie heen, in de richting van de man. Hij is van plan de man vast te pakken en aan te houden. Kennelijk schrikt de man ervan dat de medewerker achter de balie vandaan loopt en er ontstaat een korte worsteling waarbij de man nogmaals het vuurwapen op de medewerker richt. Daarna slaat hij – zonder buit – op de vlucht.

Signalement verdachte
De poging overval en een verdachte zijn vastgelegd op beeld. Zijn signalement:

- Man;
- Lichte huidskleur;
- Donkere wenkbrauwen en donkere ogen;
- Ongeveer 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Droeg een zwarte muts en een zwart mondkapje, een zwarte jas met capuchon, een zwarte strakke broek en witte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Zware mishandeling - Nieuwe Doelenstraat - Amsterdam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-zware-mishandeling-nieuwe-doelenstraat.html De recherche doet onderzoek naar een zeer ernstige mishandeling die in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april 2022 heeft plaatsgevonden aan de Nieuwe Doelenstraat, ter hoogte van de Binnengasthuisstraat. verdachte Tue, 20 Sep 2022 18:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/05-zware-mishandeling-nieuwe-doelenstraat.html 2022-09-20T18:30:00Z Die nacht staan een jonge man en vrouw even na 04.00 uur met de fiets te kletsen na een avondje stappen. Terwijl de twee staan te praten komen er vanuit het Rokin twee mannen en een vrouw aanlopen. Vanuit het niets wordt het groepje agressief naar het kletsende tweetal. Op camerabeelden is te zien hoe er hard geslagen en later zelfs ook geschopt wordt. Ook de vrouw wordt meerdere keren in haar gezicht geslagen. Het mannelijke slachtoffer wordt zo hard geschopt dat hij bewusteloos raakt. Terwijl hij bewusteloos op de grond ligt, besluit het drietal er vandoor te gaan. Achteraf blijkt de man ernstig letsel te hebben opgelopen. Niet alleen heeft hij een zware hersenschudding, maar hij heeft ook een gebroken kaak. De vrouw heeft een gebroken tand door de klappen in het gezicht.

De mishandeling is vastgelegd door bewakingscamera’s en rechercheurs hopen dat het publiek meer informatie heeft over de verdachten op de beelden. Van hen is het volgende signalement bekend:

 

Verdachte 1
- man
- normaal postuur
- lichte huidskleur
- donker haar
- gekleed in een licht gekleurde jas met witte rand, donkere broek en donkere schoenen

 

Verdachte 2
- man
- normaal postuur
- lichte huidskleur
- donker haar
- gekleed in donkere jas broek en donkere schoenen

 

Verdachte 3
- vrouw
- normaal postuur
- donkere jas met bontrand,
- donker gekleurde onderkleding en schoenen.

 

Informatie delen
Herkent u de verdachten op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
de verdachten verdachte 1 verdachte 2 verdachte 3 52.37344272 4.90454386
Spaarndam - Gezocht - Pinner gezocht na bankhelpdeskfraude https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/04-pinner-gezocht-na-bankhelpdeskfraude.html De politie is op zoek naar een verdachte die vrijdag 1 juli 2022 rond 15:15 uur met een gestolen bankpas een groot geldbedrag opnam bij het pinautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem. De pas was kort daarvoor ontvreemd uit Spaarndam. Wie is de man op de beelden? verdachte Mon, 19 Sep 2022 08:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/04-pinner-gezocht-na-bankhelpdeskfraude.html 2022-09-19T08:55:00Z Op vrijdag 1 juli werd een 69-jarige vrouw uit Spaarndam in de middag opgebeld door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Er zou een verdachte transactie hebben plaatsgevonden op haar rekening. Om geld veilig te stellen had de ‘medewerker’ verschillende zaken nodig, waaronder haar bankpas en pincode. Deze goederen zouden snel vanuit de bank door een koerier worden opgehaald. Kort daarna kwam een man aan de deur om de spullen op te halen. Nadat de koerier was vertrokken, vertrouwde de vrouw het toch niet en probeerde ze de rekening te blokkeren. Helaas was het al te laat en was met de pinpas van het slachtoffer al een groot geldbedrag opgenomen bij een geldautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem.

]]>
Van de pinner zijn duidelijke camerabeelden. Wie herkent deze man?
Bent u dit of weet u wie dit is?

Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips direct toesturen via het tipformulier.

]]>
]]>
52.41178793 4.70391023
Amsterdam - Gezocht - Diefstal bankpas middels babbeltruc Slotermeer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/05-diefstal-bankpas-middels-een-babbeltruc-slotermeer.html De politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt op dinsdag 26 april 2022 omstreeks 13:50 uur bij een woning in Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West een bankpas te hebben gestolen. Er zijn beelden van de verdachte voor en in het betreffende appartementencomplex. verdachte Sun, 18 Sep 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/05-diefstal-bankpas-middels-een-babbeltruc-slotermeer.html 2022-09-18T11:00:00Z Die dinsdagmiddag wordt er bij het 75-jarige slachtoffer aangebeld. Zo’n 10 minuten later wordt er bij het slachtoffer op de deur geklopt. Het slachtoffer opent haar voordeur en ziet een jonge man staan. Deze man heeft een pakketje in zijn hand en zegt dat hij deze komt afleveren. Als het slachtoffer aangeeft niets besteld te hebben, toont de man haar het adreslabel, met haar voor en achternaam er op. Maar voordat hij het pakket mag overhandigen, moet het slachtoffer een klein bedrag betalen, middels de pin. Het slachtoffer twijfelt en wil liever contact betalen, maar gaat uiteindelijk toch akkoord. Ze krijgt een pinapparaat aangeboden. De vrouw gebruikt haar bankpas en toetst haar pincode in. De betaling lukt niet. Als het ook de tweede keer niet lukt, zegt de onbekende man dat ze de bankpas maar even aan hem moet geven. Het slachtoffer overhandigt haar bankpas en hij probeert opnieuw te betalen. De betaling lukt nu wel. Ogenschijnlijk geeft de man dezelfde bankpas terug aan het slachtoffer en overhandigt het pakketje. Als de man weg is, opent het slachtoffer het pakketje met daarin een brief van een ouderenstichting en een cadeaubon. Pas de volgende dag krijgt het slachtoffer een verontrustende mail van haar bank. Haar saldo is ineens verhoogd met 4000 euro. Als het slachtoffer wil inloggen met internetbankieren, en daarvoor haar bankpas nodig heeft, ziet ze tot haar grote verbazing dat zij niet haar eigen bankpas meer heeft, maar die van een ander. Zij laat direct haar bankrekening blokkeren, waarmee ze hoogstwaarschijnlijk weet te voorkomen dat er geld kan worden afgeschreven.

Signalement verdachte
Het slachtoffer beschrijft deze man die bij haar aan de deur stond als volgt:
- Licht getinte huidskleur;
- Ongeveer 18 jaar tot 25 jaar oud;
- Ongeveer 165 tot 170 centimeter lang;
- Mager postuur;
- Droeg een mondkapje, een donker petje, witte sneaker en donkere kleding met een opvallend rood shirt onder zijn zwarte Nike-jack.

De verdachte komt voor het eerst in beeld op het moment dat hij voor de centrale toegangsdeur van het appartementencomplex staat. Hij houdt daarbij een pakketje vast. De nep-bezorger belt - buiten het zicht van de camera - aan en kan even later doorlopen. Hij loopt meteen door naar de rechter deur en verdwijnt uit het zicht. Een kleine tien minuten later is de nog onbekende man weer te zien bij het verlaten van het pand. Het pakket draagt hij dan niet meer bij zich.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Diefstal telefoons Reguliersdwarsstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/05-diefstal-telefoons-reguliersdwarsstraat.html In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli 2022 zijn korte tijd na elkaar twee mannen in de Reguliersdwarsstraat van hun telefoons bestolen. De mannen werden slachtoffer van tassen- en zakkenrollerij, hierbij was in ieder geval één dezelfde persoon betrokken. Deze verdachte opereerde bij één van de diefstallen met iemand anders en dit incident staat op beeld. verdachte Fri, 16 Sep 2022 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/05-diefstal-telefoons-reguliersdwarsstraat.html 2022-09-16T11:00:00Z Een jong stel is aan het stappen in de Reguliersdwarsstraat. Als de man en de vrouw even op een bankje zitten, worden zij aangesproken door twee onbekende mannen (verdachte 1 en verdachte 2). De verdachten spreken het stel aan in de Engelse taal, verdachte 1 spreekt een heel klein beetje Nederlands. Omdat het koud is, biedt verdachte 2 de vrouw een aantal keer zijn jas aan. Ondanks het feit dat de vrouw aangeeft zijn jas niet te willen, blijft verdachte 2 aandringen. Hierop loopt het stel weg en blijven voor de ingang van een club in de straat staan. De man werkt bij deze club, maar is op dat moment vrij. Dan komen verdachte 1 en verdachte 2 opnieuw naar het stel toe, verdachte 2 biedt wederom zijn jas aan. Verdachte 1 staat dan vlak bij de man en blijft het stel aanspreken. Vervolgens probeert de man de twee verdachten weg te duwen bij zijn vriendin vandaan. Op een gegeven moment lopen verdachte 1 en verdachte 2 weg. Ze steken de straat over en gaan daar andere mensen lastig te gaan vallen. Als de man kort daarna zijn telefoon uit zijn tas wil pakken, merkt hij dat de telefoon weg is. Hij heeft meteen door dat verdachte 2 hem waarschijnlijk eerder heeft afgeleid zodat verdachte 1 de telefoon uit zijn tas kon stelen. Helaas zijn beide verdachten op dat moment niet meer in de buurt. Omdat de man werkzaam is bij de club waar de diefstal voor de deur is gebeurd, weet hij dat daar camera’s hangen en hij gaat direct de beelden bekijken. Op die beelden is de afleidingsmanoeuvre en vermoedelijke diefstal te zien.

Later hoort de man dat eerder die nacht een collega van hem óók in de Regulierdwarsstraat van een telefoon is bestolen. Hij stuurt screenshots van verdachte 1 en verdachte 2 en de collega herkent verdachte 2 meteen als de persoon die waarschijnlijk zijn telefoon heeft weggenomen.

De collega is wel aan het werk en staat in zijn pauze even buiten. Op straat neemt hij afscheid van iemand en hij knuffelt deze persoon daarbij. Vervolgens komt verdachte 2 opeens naar hem toe lopen en slaat zijn armen om hem heen. Het lijkt alsof verdachte 2 de collega ook wil knuffelen. Verdachte 2 zegt daarbij iets in het Spaans, de collega begrijpt hem niet. Direct daarna loopt verdachte 2 weg. Wanneer de collega zijn telefoon uit zijn zak wil pakken om een berichtje te versturen, merkt hij dat deze weg is. In eerste instantie denkt hij nog dat de telefoon misschien in de club ligt, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Al snel realiseert hij zich dat hij vermoedelijk bestolen is door de man die hem wilde knuffelen en dat het knuffelen een afleidingsmanoeuvre was. Hij herkent verdachte 2 later dus ook op de beelden van de andere diefstal.

Signalement verdachten
Verdachte 1 wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de tassenrollerij, verdachte 2 bij zowel de tassen- als zakkenrollerij. Hun signalementen:

Verdachte 1
- Man;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Donker haar, donkere snor en baardje.

Verdachte 2
- Man;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Donker haar, donker snorretje en baardje.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386