Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Wed, 20 Oct 2021 00:48:29 GMT 2021-10-20T00:48:29Z nl Amsterdam - Gezocht - Schietincident Krimpertplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/05-schietincident-krimpertplein.html Een 41-jarige slachtoffer wordt op 28 september 2021 op klaarlichte dag, in het bijzijn van zijn vrienden, zijn vriendin en diens kinderen, beschoten op het Krimpertplein in Amsterdam Zuidoost. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en wil graag meer informatie over dit heftige incident, waarbij het een wonder mag heten dat er niemand gewond is geraakt. Wie was getuige of heeft meer informatie over dit incident en een blauwe Volkswagen Polo in het bijzonder? verdachte Tue, 12 Oct 2021 11:58:12 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/05-schietincident-krimpertplein.html 2021-10-12T11:58:12Z Het slachtoffer zit die middag met vrienden bij een picknicktafel, samen met zijn vriendin en diens kinderen (1 en 2 jaar). Vanuit de richting van de Kloekhorststraat komen een man en een vrouw aangelopen. Ze lopen voor het slachtoffer langs, in de richting van de Kolfschotenstraat. In het voorbij lopen, kijkt de onbekende man over zijn schouder in de richting van het slachtoffer. De onbekende man vraagt: "Waarom blijven jullie zo kijken?" Het slachtoffer dient hem van repliek en zegt op zijn beurt dat hij kan kijken waar hij wil. Met een dreigende toon vraagt de man tot hoe laat ze daar zitten en loopt dan, samen met de nog onbekende vrouw, verder in de richting van de Kuilsenhofweg. Dan verdwijnen ze uit het zicht.

Ongeveer vijf minuten later ziet het slachtoffer dezelfde man opnieuw aankomen, dit keer op een oude damesfiets. Hij komt aanfietsen uit de richting van de Kuilsenhofweg, daar waar ze vijf minuten eerder uit het zicht verdwenen. Eenmaal bij het Krimpertplein komt de man rustig de stoep op fietsen en stopt ter hoogte van de tafel, waar het slachtoffer aan zit.

Dan vraagt hij opnieuw: "Waarom blijven jullie kijken naar mensen?" Het slachtoffer doet een stap naar voren, zegt opnieuw dat hij mag kijken waar hij wil en dat de man weg moet gaan. Het slachtoffer denkt even dat dit heeft gewerkt en dat de man aanstalten maakt om weg te gaan. Maar dan verdwijnt zijn hand in zijn jaszak en haalt de verdachte een vuurwapen tevoorschijn. De verdachte laadt het wapen door, richt het op het slachtoffer en lost een schot. Van schrik duikt het slachtoffer weg. Als hij opkijkt, ziet hij de verdachte snel wegfietsen, in de richting van de Kloekhorststraat.

Blauwe Volkswagen Polo
Uit onderzoek is gebleken dat een blauwe Volkswagen Polo, met achter geblindeerde ramen, bij het incident betrokken is. Deze stond bij het Krimpertplein geparkeerd en rijdt kort na het incident met hoge snelheid weg in de richting van de Kolfschotenstraat. Wellicht zijn er mensen die dit voertuig in de afgelopen maanden hebben gezien of weten waar deze thuis hoort. Of misschien zijn er mensen die dit voertuig, voor of na het incident, ergens geparkeerd hebben zien staan.

Beelden
Ook weten we dat er veel omstanders bij waren die bij of na het incident hebben gefilmd. Die beelden kunnen van groot belang zijn in het onderzoek en ontvangen we daarom erg graag.

Getuigen
Wie was getuige van dit schietincident? Wie heeft er meer informatie  over deze heftige gebeurtenis, en over een blauwe Volkswagen Polo in het bijzonder? Help het onderzoek verder en praat met de politie. Dat kan uiteraard ook anoniem. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Hoorn - Gezocht - Herkenning brandstichter gevraagd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/04-herkenning-brandstichter-gevraagd.html Op woensdagavond 27 januari 2021 is een bedrijfswagen die geparkeerd stond aan de Grutto in Hoorn in brand gestoken. De recherche doet onderzoek naar deze brandstichting en heeft nieuwe beelden van de man die verantwoordelijk is voor de autobrand. Eerder werden er ook al beelden door de politie vertoond. Wie herkent deze brandstichter? verdachte Thu, 07 Oct 2021 10:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/04-herkenning-brandstichter-gevraagd.html 2021-10-07T10:41:00Z Rond 23.00 uur werd de eigenaar van de bedrijfswagen door een buurman gealarmeerd dat zijn wagen in brand stond. De politie werd direct gebeld. Toegesnelde agenten startten direct een onderzoek en de brandweer heeft de brand geblust. De wagen brandde volledig uit. Volgens getuigen zou een man in donkere kleding met een jerrycan in zijn hand, de bedrijfswagen in brand hebben gestoken. De brandstichter is tijdens zijn wandeling naar de wagen en direct na de brandstichting door getuigen gezien. Na een uitgebreide zoekactie van de politie werd de verdachte echter niet meer aangetroffen.

Het onderzoek heeft vooralsnog niet geleid tot aanhouding(en) en de recherche hoopt dat mensen de man op camerabeeld kennen of herkennen.

Signalement
Getuigen konden van de brandstichter het volgende signalement geven:

 • man
 • blanke huidskleur
 • tussen de 20 en 35 jaar oud
 • donker haar, kort
 • droeg een donkere driekwart jas met capuchon, vermoedelijk een parka
 • droeg laarzen, vermoedelijk werklaarzen

Op de beelden is de brandstichter te zien als hij vanuit een steeg in de richting van de bestelwagen loopt. Een minuut later vliegt de auto in de brand en rent de man met nog steeds de jerrycan in zijn hand, terug de steeg in. De brandstichter heeft een capuchon op die tijdens zijn vlucht van zijn hoofd valt. Hierdoor is goed te zien dat hij kort donker haar heeft.  

]]>
-Herkent u de man op beeld? Misschien in combinatie met de jas en de (werk)laarzen.
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). U kunt ook onderstaand tipformulier invullen. Graag met vermelding van zaaknummer: 2021019036

]]>
]]>
52.65621541 5.08014128
Stompetoren - Gezocht - Wie herkent deze inbrekers? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/04-wie-herkent-deze-inbrekers.html Op woensdag 25 augustus heeft er een woninginbraak plaatsgevonden op de Noordervaart in Stompetoren. De bewoner verstoorde de twee inbrekers, vervolgens zijn de mannen gevlucht. De inbrekers zijn vastgelegd op camerabeeld. verdachte Thu, 07 Oct 2021 07:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/04-wie-herkent-deze-inbrekers.html 2021-10-07T07:56:00Z Rond 14.00 uur zag de bewoner via bewakingscamera’s dat twee onbekende mannen zich op het erf bevonden en besloot hen aan te spreken. Toen de twee mannen werden aangesproken gingen ze er vandoor in een kleine blauwe personenauto. In de woning zijn diverse braaksporen aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat bij de inbraak diverse sieraden zijn weggenomen.

Signalement inbrekers

Persoon 1:

 • man;
 • circa 2 meter lang;
 • gespierd postuur;
 • tussen de 50 en 70 jaar oud;
 • getinte huidskleur;
 • zwart opgeschoren haar, bovenop lang en naar achteren gekamd;
 • zwart trainingsjack met gele strepen op de schouders;
 • zwarte trainingsbroek;
 • zwarte schoenen;
 • tatoeages op beide handen en op de kuiten;
 • acne in het gezicht.

Persoon 2:

 • man;
 • circa 1.70 meter lang;
 • normaal postuur;
 • kort grijs gemillimeterd kapsel met inhammen;
 • tussen de 50 en 70 jaar oud;
 • licht getinte huidskleur;
 • hetzelfde trainingsjack met gele strepen op de schouders;
 • zwarte trainingsbroek.

Vragen
-Herkent u de inbrekers?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021177317

]]>
]]>
52.61304683 4.8141086
Aalsmeer - Gezocht - Brandstichting bedrijfspand in Aalsmeer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/brandstichting-bedrijfspand-in-aalsmeer.html In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus wordt door twee personen brand gesticht bij een bedrijfspand aan de Lakenblekerstraat in Aalsmeer. Daar zit een bedrijf dat gespecialiseerd is in rubberboten. De schade aan het pand en aan de boten loopt op tot zo’n 400.000 euro. De politie deelt beelden van de twee nog onbekende mannen tijdens de brandstichting, in de hoop dat iemand hen kent, herkent óf dat iemand informatie met ons deelt over deze zaak. Kijkt u mee? verdachte Tue, 05 Oct 2021 19:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/brandstichting-bedrijfspand-in-aalsmeer.html 2021-10-05T19:20:00Z Eigenaar
Die bewuste nacht verwoesten twee nog onbekende mannen in enkele seconden iemands levenswerk. De eigenaar, die tot voor kort nog een florerende zaak had opgebouwd, zag alles die nacht in een kwartier in vlammen op gaan. De politie wil graag weten wie hier verantwoordelijk voor zijn. Niet alleen voor de verwerking van de gedupeerden, maar ook vooral voor het achterhalen van de enorme schade.

Beelden
De camera’s bij het pand hebben precies vastgelegd welke twee mannen verantwoordelijk zijn voor de brandstichting. Op de beelden is te zien hoe zij rond 01.00 uur aan de achterkant van het pand van een scooter stappen: een Vespa LX van óf 50 cc of een lichte motorscooter van 125 cc. De ene man draait een jerrycan open, de ander slaat het glas in. Zodra er eenmaal vuur bij komt, verandert de hele gevel in een paar seconden in een enorme vuurzee. Nadat een van de mannen nog iets naar binnen gooit, vertrekken de twee en verdwijnen ze uit beeld. Vermoedelijk zijn ze weggereden in de richting van Uithoorn.

Schietincident
Een paar weken eerder, rond 26 juli 2021, is er al een keer op het bedrijfspand geschoten. Het onderzoeksteam houdt er dan ook rekening mee dat iemand de eigenaar van het bedrijf moedwillig wil beschadigen. De politie wil graag informatie over de achtergrond van deze incidenten. Of het nou om een zakelijk conflict gaat of over een andere aanleiding: we hopen dat er mensen zijn die ons zouden kunnen vertellen waarom iemand het op dit bedrijf gemunt heeft.

]]>
De politie wil zoveel mogelijk informatie over dit tweetal en over het incident. Door de flinke steekvlam hebben ze die nacht mogelijk schroeiplekken opgelopen. Een van de daders krijgt ook de brandbare vloeistof over zich heen. In ieder geval moeten ze naar brandlucht of een brandbare vloeistof hebben geroken in die nacht van 20 op 21 augustus. Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.25796445 4.77535341
Hilversum - Gezocht - Brandbom bij GGZ-instelling https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-brandstichting-bij-ggz-gebouw-hilversum.html In de vroege ochtend van woensdag 2 juni ontploft een explosief bij de hoofdingang van GGZ instelling De Rembrandthof in Hilversum. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een Albert Heijn tas neerzet die vervolgens in brand vliegt, en explodeert. verdachte Mon, 04 Oct 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/03-brandstichting-bij-ggz-gebouw-hilversum.html 2021-10-04T22:00:00Z Op woensdagochtend 02 juni zijn meerdere medewerkers van de GGZ-instelling de Rembrandthof aan het werk in hun instelling aan de Laan van Heelmesters in Hilversum. Rond vijf voor half zeven worden zij opgeschrikt door een harde explosie en zij krijgen direct een brandmelding op hun telefoon. Er blijkt brand te zijn bij de hoofdingang. Meteen gaan de personeelsleden  met brandblussers zowel in het pand als aan de buitenzijde het vuur te lijf. Zij weten de brand gelukkig snel te blussen. De brandweer, politie en ambulance komen ter plaatse.

Uit politieonderzoek blijkt dat er een brandbom bij de hoofdingang is afgegaan. Dankzij het snelle ingrijpen van het personeel blijft de schade beperkt tot de deuren en ramen van hoofdingang en de entree zelf.

Uit bewakingsbeelden blijkt wat er is gebeurd: Rond vijf voor half zeven komt een man met een blauwe Albert Heijntas bij de hoofdingang aanlopen. Hij zet de tas tegen de toegangsdeuren, steekt iets in de tas aan en loopt weg. De tas vat langzaam vlam en explodeert na ongeveer een minuut. De verdachte is ook vastgelegd door een bewakingscamera op de Koningsstraat. Daarop is te zien dat hij rond vijf voor half zeven (dus net voor de brand) in de richting van de Laan van Heelmeesters loopt en dat hij de blauwe Albert Heijntas bij zich heeft. Net na de ontploffing komt hij uit de richting van de Laan van de Heelmeesters aanlopen en heeft de Albert Heijntas nu niet meer bij zich. Wat onder andere aan hem opvalt is dat hij na de brandstichting wegrent met zijn linkerhand in zijn linker broekzak en dat terwijl hij vervolgens over de Koningsstraat loopt, ook zijn linkerhand in zijn linker broekzak heeft.

Signalement
- grijze capuchontrui
- lichtkleurige broek
- zwarte schoenen
- Albert Heijn tas

]]>
Wie herkent de verdachte van de beelden?

]]>
]]>
52.21963698 5.17610745
Zwaag - Gezocht - Onderzoek naar autobrand in Zwaag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-onderzoek-naar-autobrand-in-zwaag.html De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar een autobrand die in de nacht van 1 juni op 2 juni omstreeks 01.55 uur ontstond op het Hoefblad in Zwaag. In het bijzonder is de recherche op zoek naar de man die een paar minuten vóór de brand in de richting van het Hoefblad loopt. Deze man is vastgelegd op camerabeeld. De man kan belangrijke informatie voor de politie hebben. De politie kan niet zeggen of deze man betrokken is bij de autobrand. Wel is hij rond dit tijdstip in de buurt gefilmd en heeft zich tot op heden niet gemeld als mogelijke getuige. verdachte Wed, 29 Sep 2021 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/04-onderzoek-naar-autobrand-in-zwaag.html 2021-09-29T06:54:00Z De auto stond onder een carport voor een woning geparkeerd. In een hoog tempo sloeg de brand over naar de auto naast de brandende auto en meerdere naastgelegen woningen. De auto’s en de woningen liepen forse schade op. Een aantal woningen moest worden ontruimd en de bewoners werden opgevangen. Zij konden hun woning gelukkig veilig verlaten en raakten niet gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.

Na de brand is er in een van de getroffen woningen ingebroken. Ook de inbraak wordt door de politie onderzocht. De politie richt zich in deze oproep specifiek op de autobrand.

]]>
De politie wil graag weten wie deze man is zodat onderzocht kan worden of hij hier mogelijk iets mee te maken heeft, of dat juist kunnen uitsluiten.
 
-Herkent u de man op beeld?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021111593

Lees hier eerdere berichtgeving over deze zaak.

]]>
]]>
52.67019164 5.06752532
Amsterdam - Gezocht - Gewapende en gewelddadige woningoverval Arenborg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/05-gewapende-en-gewelddadige-woningoverval-arenborg.html Zondagmiddag 9 mei 2021 wordt het gezin van PSV-voetballer Eran Zahavi op gewelddadige wijze in hun woning aan Arenborg in Amsterdam-Buitenveldert overvallen. De voetballer is zelf op dat moment niet thuis, zijn vrouw en vier jonge kinderen wel. Ondanks uitgebreid onderzoek heeft de recherche helaas de identiteit van de twee overvallers nog niet weten te achterhalen en daarom deelt de politie nu bewakingsbeelden en duidelijke compositietekeningen. verdachte Wed, 22 Sep 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/05-gewapende-en-gewelddadige-woningoverval-arenborg.html 2021-09-22T11:00:00Z De overvallers weten die middag rond 14.50 uur de woning binnen te dringen doordat één van hen zich voordoet als postbezorger. Wanneer de vrouw van Eran Zahavi de deur voor deze man opendoet, duwt hij haar direct naar binnen tegen een muur. Achter de zogenaamde postbezorger aan komt een tweede man de woning in en hij heeft een vuurwapen bij zich. Binnen wordt de vrouw met het vuurwapen bedreigd en mishandeld. Ze geeft meteen aan dat er boven in de woning kinderen aanwezig zijn en vraagt de mannen niet naar ze toe te gaan. De mannen doen dit toch en zo komen ook de drie kinderen van het gezin Zahavi van pas zes en acht jaar oud en een vriendje dat op bezoek is oog en oog met de gewapende mannen te staan. Eén van de jonge kinderen wordt zelfs onder schot genomen en de mannen binden alle vier vast. Ook de vrouw binden ze vast en zij wordt verder meerdere keren bedreigd met het vuurwapen, geslagen en de mannen knippen haar haar af. Dit alles om de vrouw zover te krijgen dat ze de mannen vertelt waar horloges en sieraden zijn. Uiteindelijk maken de woningovervallers een cash geldbedrag, drie Rolex horloges, onder andere een Oyster Perpetual met ijsblauwe wijzerplaat, en verschillende sieraden buit.

Camerabeelden fietsende overvallers
Na de overval wordt een uitgebreid onderzoek gestart en hierin komen beelden van de overvallers naar voren. Ze worden 9 mei rond 14.45 uur voor het eerst gefilmd op de Nederhoven, ook in Amsterdam-Buitenveldert. Op de beelden is te zien hoe ze vanaf de Van Boshuizenstraat over de Nederhoven richting de woning van de familie Zahavi aan de Arenborg fietsen. Ze bellen daar om 14.50 uur aan en zijn vervolgens zo’n half uur in de woning. Rond 15.20 uur vetrekken ze weer en fietsen dan weg via de Roffart. Een van de overvallers heeft aan zijn stuur een grote zwarte tas hangen met daarin de buit. Vervolgens slaan ze de Van Boshuizenstraat op en worden voor het laatst op die straat gezien ter hoogte van de Goede Herderkerk.

Aangetroffen fietsen
Later blijkt dat de mannen nog maar een klein stukje zijn doorgefietst. Tijdens een buurt- en passantenonderzoek in de omgeving wordt duidelijk dat ze hun fietsen op de Ter Boede hebben achtergelaten. Het gaat om een zwarte B-Twin City Bike van Decathlon en een blauwe Giant die vooral opvalt door de zilverkleurige bagagedrager.

 

Achtergelaten mondkapje
In de gang van de woning wordt na de overval een mondkapje aangetroffen die niet van de familie Zahavi is en dit mondkapje moet dus van één van de overvallers zijn geweest. Op zowel het mondkapje als de fietsen is DNA aangetroffen, maar dit heeft tot op dit moment nog niet geleid tot het kunnen achterhalen van de identiteit van een van de mannen. Daarom is besloten om nu met de bewegende beelden én compositietekeningen naar buiten te komen.

Compositietekeningen
Van de twee overvallers zijn duidelijke compositietekeningen gemaakt. Het gaat om de combinatie van een donker getinte man en een man met een lichte huidskleur, allebei een jaar of twintig en niet erg lang: 1.65 à 1.70 meter. De man die zich voordeed als postbezorger en een TNT-polo droeg, was ongeschoren en droeg over zijn polo een zwarte jas. Hij leek volgens het slachtoffer wat nerveus. De andere man was agressiever en hij had zwart krullend haar, droeg een olijfgroene jas met capuchon en een blauw mondkapje. De mannen spraken Engels tegen de slachtoffers, maar dat was duidelijk niet hun moedertaal.

Mogelijke andere betrokkenen
Het viel de vrouw van Eran Zahavi tijdens de overval op dat de man met de lichte huidskleur een oortje in had waardoor tegen hem gesproken werd. Waarschijnlijk waren er dus een derde en mogelijk zelfs een vierde persoon bij de overval betrokken. Die handlanger of handlangers kunnen bijvoorbeeld buiten bij het huis op de Arenborg op de uitkijk hebben gestaan of de overvallers hebben opgepikt nadat ze de fietsen hadden weggezet.

Informatie delen
De recherche is dringend op zoek naar meer informatie over de overvallers, eventuele andere betrokkenen, de gestolen goederen en de overval an sich. Weet u mogelijk meer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
NN1 NN1 NN2 NN2 52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Diefstal en geld opnemen met gestolen bankpas Osdorpplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-diefstal-en-geld-opnemen-met-gestolen-bankpas-osdorpplein.html Op maandag 23 november 2020 omstreeks 11:30 uur doet het slachtoffer zijn wekelijkse boodschappen bij een supermarkt aan het Osdorpplein. Het oudere, kwetsbare slachtoffer wordt ergens in de supermarkt eerst op slinkse wijze bestolen van zijn bankpas. Daarna wordt er met die bankpas in totaal 800 euro opgenomen bij verschillende geldautomaten in de omgeving van het Osdorpplein. De politie deelt beelden van de twee verdachten, een man en een vrouw, die pinnen met de gestolen bankpas. Wie kent of herkent dit duo? verdachte Tue, 21 Sep 2021 19:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/05-diefstal-en-geld-opnemen-met-gestolen-bankpas-osdorpplein.html 2021-09-21T19:20:00Z Het 77-jarige slachtoffer neemt voor de boodschappen eerst nog even wat contant geld op bij een bankautomaat. De man stopt dat geld in zijn portemonnee en vervolgt zijn weg naar de servicebalie, waar hij nog iets koopt en contactloos betaald met zijn bankpas. Eenmaal in de supermarkt, bij de groenteafdeling, wordt hij aangesproken door een voor hem onbekende man en een vrouw: het duo vraagt in gebrekkig Engels of hij soms 10 euro is verloren en tonen daarbij het biljet. Het slachtoffer pakt zijn portemonnee erbij om te checken of al zijn geld er nog in zit., wat hij zojuist heeft opgenomen. Dat is gelukkig het geval, dus gaat hij verder met boodschappen doen. Pas bij de kassa merkt hij dat zijn bankpas niet meer in zijn portemonnee zit. Met zijn gestolen bankpas is dan al 800 euro opgenomen bij verschillende banken in de omgeving van de supermarkt.

Signalementen
De twee verdachten kunnen worden herkend aan de hand van de volgende signalementen:

Signalement van de man:
- ongeveer 25 tot 30 jaar oud;
- normaal postuur;
- licht getinte huidskleur;
- lijkt een baardje te hebben;

- ongeveer 175 tot 180 cm lang;
- droeg donkere kleding;
- een donkere muts met logo;
- witte sportschoenen;
- droeg een lichtblauw mondkapje.

Signalement van de vrouw:
- ongeveer 25 tot 30 jaar oud;
- normaal postuur;
- licht getinte huidskleur;
- lang haar;
- droeg donkere kleding;
- een lichtblauw/wit geblokte sjaal.

Verdenking
Op de beelden van de supermarkt is te zien dat de pinnende verdachten, een man en een vrouw, hoogstwaarschijnlijk dezelfde personen zijn die ook het slachtoffer zijn gevolgd: vanaf het moment dat hij bij de servicebalie stond tot het moment dat ze hem aanspreken bij de groenteafdeling. Het is niet duidelijk hoe en wanneer de pinnende verdachten aan bankpas en de bijbehorende pincode zijn gekomen. Dat wordt nog onderzocht. Het duo wordt dan ook vooralsnog alleen verdacht van het pinnen met gestolen bankpas.

]]>
Vragen
Wie kent of herkent de twee personen op de beelden, die bij verschillende banken geld opnemen met de gestolen bankpas van het 77-jarig slachtoffer? Of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
AMS-002 (vrouw) en AMS-001 (man) AMS-002 AMS-002 AMS-002 AMS-001 52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Steekincident metrostation Jan van Galenstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/05-steekincident-metrostation-jan-van-galenstraat.html Donderdagavond 10 juni 2021 vindt bij metrostation Jan van Galenstraat een steekincident plaats. Hierbij raakt één slachtoffer gewond. Aanleiding voor het incident is een eerdere ruzie die de vrouw van het slachtoffer in de metro met drie jongens heeft gehad. Deze jongens staan op beeld en de politie ontvangt graag meer informatie over de drie verdachten en het incident. In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn deze beelden eerst onherkenbaar getoond. De verdachten kregen twee weken de tijd zich bij de politie te melden. Dit hebben ze niet gedaan. Daarom worden de beelden van het drietal nu herkenbaar getoond. verdachte Sun, 19 Sep 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/september/05-steekincident-metrostation-jan-van-galenstraat.html 2021-09-19T11:00:00Z Het slachtoffer wordt die avond rond 22.45 uur door zijn vrouw gebeld. Zij geeft aan dat ze op metrostation Jan van Galenstraat is en daar ruzie heeft gekregen met drie jongens. Omdat ze zich onveilig voelt, vraagt ze het slachtoffer om ook naar het metrostation te komen. Het slachtoffer besluit de jongens aan te spreken en verhaal te halen. Er ontstaat een woordenwisseling.

Uit het niets beginnen de drie jongens richting het slachtoffer te slaan. Ze proberen hem in zijn gezicht te slaan, maar dat mislukt: het slachtoffer weet de klappen te ontwijken. Omstanders schieten het slachtoffer te hulp. Dan pakt een van de verdachten een mes en begint ermee te zwaaien. De andere jongens rennen weg. De verdachte met het mes blijft ermee zwaaien en maakt prikbewegingen richting het slachtoffer. Het slachtoffer probeert afstand te houden van de verdachte, maar wordt op een gegeven moment toch door het mes geraakt. De verdachte rent daarna ook weg, maar niet voordat hij de uit zijn zak gevallen telefoon van het slachtoffer kapot gooit op de grond. Het slachtoffer en omstanders besluiten de achtervolging in te zetten. Wanneer ze in de buurt van de verdachte komen, bedreigt hij ze opnieuw met het mes en probeert te steken. Daarna rent de verdachte wederom weg. De drie verdachten worden nog even achterna gezeten, maar verdwijnen bij de Wim van Estlaan uit het zicht.

Beelden verdachten
Er zijn beelden van het conflict tussen de jongens en de vrouw van het slachtoffer op het metrostation. Helaas staan de strafbare feiten zelf niet op beeld. De politie doet de dringende oproep aan de verdachten en iedereen met informatie over de verdachten en/of het incident om zich te melden.

Informatie delen
Weet u meer over de verdachten op de beelden, bijvoorbeeld aan de hand van hun kleding of de samenstelling van de groep van drie? Of heeft u andere informatie over het conflict, de metrorit of het steekincident? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386
Amsterdam - Gezocht - Poging overval op afhaalrestaurant Roelof Hartstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/poging-overval-op-afhaalrestaurant-roelof-hartstraat.html Op zondag 6 juni is een afhaalrestaurant om 18.30 uur op de Roelof Hartstraat overvallen door een nog onbekende man. De politie deelt beelden van deze verdachte en van de overval, waarbij de medewerkers van het restaurant zich dapper verweren en de overvaller zonder buit de winkel uit jagen. verdachte Fri, 17 Sep 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/poging-overval-op-afhaalrestaurant-roelof-hartstraat.html 2021-09-17T11:00:00Z Overval

Drie medewerkers waren druk bezig met alle bestellingen van die avond, als precies om 18.30 een man met versnelde pas de zaak komt binnen gelopen. Bij de toonbank haalt hij een stroomstootwapen tevoorschijn. Hij zegt in het engels dat hij geld wil zien. De medewerkers laten dit niet zomaar gebeuren. Eén van hen heeft een stoel gepakt en houdt deze voor zich. Dan gooit hij de stoel over de toonbank in de richting van de verdachte, waarna de verdachte direct een paar stappen achteruit doet. Als de verdachte nog een keer een stoel naar zich toe gegooid krijgt, verlaat hij de takeaway en rent hij, zonder buit, weg.

Signalement

Op beelden is te zien dat deze man een slank postuur heeft en een blauw mondkapje, een zwarte hoodie, een blauwe joggingbroek en zwarte sneakers draagt.

]]>
Bij deze poging overval is niets buitgemaakt en gelukkig ook niemand gewond geraakt. Toch kan een taser ontzettend gevaarlijk zijn. Wij willen dan ook heel graag weten, wie deze verdachte is. Ken of herken jij deze persoon, of heb je misschien andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.37344272 4.90454386