Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Thu, 25 Feb 2021 22:42:10 GMT 2021-02-25T22:42:10Z nl Almere - Gezocht - Steekincident Pianoweg (Almere) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/05-steekincident-pianoweg-almere.html Op maandag 4 januari 2021 is een 18-jarige jongen vlakbij station Almere Muziekwijk door meerdere personen belaagd. Hij wordt hierbij met een groot mes neergestoken, maar overleeft de aanval gelukkig wel. Deze zaak houdt mogelijk verband met een eerder steekincident in Amsterdam op 22 december 2020. De politie vermoedt dat het gaat om een conflict tussen twee rivaliserende jongerengroepen en is dringend op zoek naar meer informatie. verdachte Tue, 23 Feb 2021 20:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/05-steekincident-pianoweg-almere.html 2021-02-23T20:30:00Z Maandagavond 4 januari krijgt de politie in Almere iets voor 19.00 uur een spoedmelding. Een 18-jarige jongen is neergestoken op de Pianoweg, maar heeft daarna ernstig gewond nog wel bij een huis aan de Contrabasweg om hulp kunnen vragen. Het slachtoffer verklaart naderhand aan de politie wat hem is overkomen.

De jongen vertelt aan de agenten dat hij van plan was een bezoekje te brengen aan zijn neef. Toen hij vanuit Diemen met de trein was aangekomen op het station Almere Muziekwijk, was hem bij het naar beneden lopen een witte auto opgevallen. Toen hij daarna verder was gelopen, onder het station door, en het parkeerterrein  overstak, ging het volgens hem mis. Het slachtoffer verklaart: “Toen ik bij het gras liep, waar je het parkeerterrein verlaat, stopte die witte auto naast mij. Ik zag direct dat er vier jongens uit de auto sprongen.” Het slachtoffer rent weg de Pianoweg over, maar valt daar. “Ik zag dat een van de jongens een machete in zijn hand had. Ik zag en voelde dat een van de jongens op mij ging zitten, mij sloeg en stak met een mes.” Vervolgens sloegen de jongens op de vlucht. Ondanks zijn verwondingen, waaronder een steekwond in zijn rug en een klaplong, lukt het het slachtoffer om op te staan en verderop bij een woning aan de Contrabasweg hulp in te schakelen. De daders zijn dan helaas al in geen velden of wegen meer te bekennen. Naast die klaplong en steekwond, is het slachtoffer naderhand ook nog aan snijwonden aan zijn polsen geopereerd, vanwege het afweren van het mes.

Aangetroffen mes
Na het steekincident deden agenten uitvoerig onderzoek in de wijk en troffen daarbij een mes aan. Het lag vlakbij het gebouw van het Leger des Heils, zo’n 400 meter van de plek waar het slachtoffer is neergestoken, en wordt momenteel onderzocht op DNA-sporen.

Beelden witte auto
Het slachtoffer heeft dus aangegeven dat hij is aangevallen door de inzittenden van een witte auto; vier jongens van rond de 18 jaar, ze waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Op de bewakingsbeelden uit de omgeving van het station lijkt die witte auto te zijn vastgelegd. De recherche wil graag meer weten over deze auto: wie heeft hem gezien, van wie zou de auto kunnen zijn, wie zaten er in de auto, enzovoort.

Het gaat om een witte auto die kort voor de aanval op het slachtoffer maandagavond 4 januari langs station Almere Muziekwijk over het Chopinpad rijdt. Aan het einde slaat de auto linksaf, keert daar om, en staat een tijdje stil voor het stoplicht. De bestuurder rijdt dan vermoedelijk een rondje, want even later zien we diezelfde auto weer langs het station rijden.

Ruzie rivaliserende jongerengroepen
Waarom het slachtoffer zo is toegetakeld, staat nog niet vast. De recherche denkt dat mogelijk gaat om een ruzie tussen twee rivaliserende jongerengroepen, die al langer een conflict met elkaar hebben. Zo houdt de recherche er rekening mee dat een eerder steekincident, bij een supermarkt op 22 december in Amsterdam, mogelijk met deze aanval op de jongen in Almere te maken heeft.

Steekincident Amsterdam
Bij het incident in Amsterdam werd een andere 18-jarige jongen in zijn nek gestoken en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van de mogelijke scenario’s is dat deze jongen in Almere uit wraak daarvoor is neergestoken.

Informatie delen
Heeft u iets gezien en/of gehoord van het steekincident of dat wat daar aan vooraf is gegaan? Weet u meer over de witte auto? Of heeft u andere informatie over dit steekincident? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.36974379999999 5.1909408
Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg - Gezocht - Vijf explosies bij drie Poolse supermarkten (Aalsmeer, Beverwijk, Heeswijk-Dinther, Tilburg) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html In december 2020 en begin januari 2021 worden in korte tijd vijf aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten. Zware explosies in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Beverwijk en Tilburg zorgden voor een enorme schade en brachten daarmee omwonenden ernstig in gevaar. verdachte Mon, 22 Feb 2021 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-vier-explosies-bij-drie-poolse-supermarkten-aalsmeer-beverwijk-heeswijk-dinther.html 2021-02-22T19:30:00Z Naar aanleiding van de explosies is de politie een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart, waarbij rechercheurs uit verschillende eenheden met elkaar samenwerken. Het team is dringend op zoek naar meer informatie over de incidenten.

Aalsmeer
Bij de eerste explosie, in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december in Aalsmeer, ontstond brand. Een 88-jarige dame die uit haar woning gered moest worden, werd onwel en ligt nog in het ziekenhuis. Daarnaast vond de brandweer een kat van een nog altijd onbekende eigenaar, het dier is overleden.

De ontploffing bij de Poolse supermarkt aan de Ophelialaan gebeurde om ongeveer 03.10 die nacht. Tijdens het onderzoek werd in het pand een brandversnellend middel aangetroffen, wat erop wijst dat de dader(s) op een zo groot mogelijke schade uit was of waren. Getuigen hebben in de omgeving een persoon gezien die in donkere kleding gehuld was en er zou een kleine, mogelijk donkerkleurige auto met hoge snelheid zijn weggereden.

Heeswijk-Dinther
Ongeveer één uur na het incident in Aalsmeer volgde een enorme explosie bij een Biedronka-winkel in Noord-Brabant, aan Plein 1969 in Heeswijk- Dinther. De klap was in een omtrek van vijf kilometer te horen en richtte veel schade aan aan de winkel en aangrenzende panden. Een aantal woningen rondom de supermarkt werd ontruimd. Ook in dit onderzoek werden sporen van een brandversnellend middel aangetroffen en is rond het tijdstip van deze aanslag zijn een donkergekleed persoon en een kleine personenauto gezien. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke dader te zien is.

Tweemaal in Beverwijk
De Biedronka-supermarkt in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof was nog in aanbouw toen deze op woensdagochtend 9 december het doelwit was. Rond 05.15 uur brachten vermoedelijk twee daders daar een explosief tot ontploffing. Getuigen hebben twee personen zien lopen die een grote zak tussen zich in droegen.

Drie dagen later vond er bij het al gehavende winkelpand opnieuw een explosie plaats. Om ongeveer 04.30 op zaterdagochtend 12 december raakten door de hevige explosie zowel de supermarkt als een aantal andere winkels zwaar beschadigd.

Tilburg
Op maandag 4 januari 2021 rond 02.30 uur klonk er een harde knal en ontstond er daarop brand in een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. Door de explosie en de brand is de supermarkt totaal vernield. Naastgelegen panden liepen eveneens schade opgelopen. In de ruime omgeving waren meerdere ruiten gesneuveld. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Gebruikte explosieven
De daders gebruikten geïmproviseerde explosieven, vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd. Mogelijk kan iemand dat in verband brengen met de daders.

Gecoördineerde acties
Op dit moment gaat het onderzoeksteam ervan uit dat het om gecoördineerde acties richting de supermarkt gaat. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat deze explosies bedoeld zijn om Poolse mensen in Nederland te raken. De vestigingen zijn grotendeels ook niet van eigenaren van Poolse afkomst.

Aanhouding
Op 26 januari is een 19-jarige verdachte uit Rotterdam-Hoogvliet aangehouden in het onderzoek. Hij is op 10 februari weer heengezonden, maar blijft wel verdachte.

Beelden
De recherche heeft beelden van verschillende voertuigen en personen waar ze in het onderzoek naar de aanslagen graag meer over wil weten, om te beginnen een zwarte Fiat Punto. 

Zwarte Fiat Punto
De zwarte Fiat Punto stopte vlak voor de explosie in Aalsmeer op de hoek van het Korianderhof met de Spoorlaan. Vervolgens stapte de bijrijder uit. Met twee grote tassen, mogelijk zaten daar de spullen in om de explosie te veroorzaken, liep de man via de Spoorlaan richting de Poolse supermarkt. De Fiat Punto reed via de Spoorlaan richting de Begoniastraat. Het kenteken is helaas net niet te zien. Toen de explosie bij de winkel aan de Ophelialaan plaatsvond, stond de Punto vermoedelijk in de omgeving van de Begoniastraat/Geraniumstraat te wachten. De man die eerder de tassen bij zich had, is na de explosie waarschijnlijk naar deze Geraniumstraat gerend en in de Fiat Punto gestapt. Uit onderzoek bleek dat de Punto na de explosie in noordelijke richting over de N196 in de richting van Hoofddorp is gereden.

Witte Mercedes Sprinter met twee personen
Ook wil de recherche graag meer weten over witte Mercedes Sprinter bestelbus die zich in de nacht van 9 december 2020 verdacht ophield in de omgeving van de Poolse supermarkt in Beverwijk. Die nacht werd de eerste in de reeks aanslagen gepleegd. De bestelbus komt rond 3.50 uur die aanrijden over de Velserweg en parkeert op de Koningstraat. Twee personen stappen uit. Het lijkt op de beelden alsof ze op zoek zijn naar iets. Dan lopen ze via de Koningstraat naar de Zeestraat en vervolgens de Breestraat op in de richting van het winkelcentrum Beverhof. Omstreeks half 5 die nacht lopen deze personen, vermoedelijk mannen, weer terug in de richting van de  Mercedes Sprinter en stappen in. Daar rijdt de auto opvallend weg. Eerst achteruit met de knipperende gevarenlichten aan en draait dan vlak voor een aankomende personenauto de weg op in de richting van de Velserweg. We willen de bestuurder van de aankomende auto graag spreken, vermoedelijk is dit de bestuurder van BMW uit de 3 serie in een opvallende, goudachtige, kleur. Het kan goed zijn dat de bestuurder de actie van de Mercedes is opgevallen. De recherche wil graag het kenteken van deze bestelbus achterhalen. Deze bestelbus is ook gezien in de omgeving van winkelcentrum Beverhof.  

Kenmerken van deze witte Mercedes Sprinter:
- Deuren met ramen aan de achterkant;
- Luchtrooster op het dak dak;
- Missend stukje stootrand linkerzijde bij de wielkas;
- Geen verlengde bus;
- Bouwjaar type tussen 2013-2020.

Dacia Sandero Stepway
De inzittenden van de witte Mercedes Sprinter hebben die 9e december in de vroege ochtend vermoedelijk rond 4.30 uur een ontmoeting met de bestuurder of inzittende van een Dacia Sandero Stepway is. Het onderzoeksteam hoort het graag als iemand meer informatie heeft over deze auto of als de gebruiker zichzelf herkent omdat hij bijvoorbeeld op weg naar zijn werk was.

Mercedes station C-klasse
Na die explosie bij de Poolse supermarkt bij het Beverhof in Beverwijk wordt door een getuige een man rennend gezien uit de richting van de supermarkt met een tas in de hand. Hij rent in de richting van een auto, vermoedelijk een Mercedes station C-klasse. Hij stapt in en rijdt weg in de richting van de Bootsmanzij. Gezien het tijdstip en de richting is het aannemelijk dat dit voertuig iets met de explosie te maken heeft, maar dit is niet helemaal zeker. De recherche hoopt daarom dat mensen wellicht deze auto herkennen.

Auto’s en persoon op Kobaltstraat Tilburg
Met betrekking tot de explosie bij de supermarkt in Tilburg wil het onderzoeksteam graag meer weten over twee auto’s die verdacht rijden op de Kobaltstraat, die parallel loopt aan het Paletplein waar de supermarkt is gevestigd. Op beelden is ook te zien dat er een man over de Kobaltstraat loopt in de richting van het Paletplein. De recherche wil graag weten wie deze man is of wie de auto’s herkent en of er een verband is met de explosie.

Persoon  in de buurt van Meerplein Beverwijk
De recherche wil ook graag meer weten over een persoon die gezien is op dinsdag 8 december 2020, de dag voor de explosie, rond 04.15 uur, in de omgeving van het Meerplein, nabij de Poolse supermarkt aan de Beverhof, in Beverwijk. Hij heeft een capuchon over het hoofd, een blauwe Adidas trainingsbroek en mogelijk een mondkapje op. Hij kan voor een belangrijke getuige zijn.

Man op Raadhuisplaza Heeswijk Dinther
Het onderzoeksteam wil graag weten wie de man herkent die op 8 december rond 4.05 uur bij de Poolse supermarkt op de Raadhuisplaza in Heeswijk Dinther een explosief installeert.

Jerrycans
Na diverse explosies zijn resten van jerrycans achtergebleven. Dat zijn waarschijnlijk steeds dezelfde soort jerrycans geweest en die jerrycans kunnen bij benzinestations gekocht worden.  

Informatie gezocht
De politie is dringend op zoek naar mensen met meer informatie over deze incidenten:

 • Heeft u informatie over het motief voor een of meer van de explosies?
 • Beschikt u over bewakingsbeelden uit de omgeving van één van de getroffen winkels?
 • Bent u rond de tijdstippen van de explosies met een actieve dashcam in de buurt bent geweest?
 • Weet u meer over de persoon op de beelden van de explosie in Heeswijk-Dinther?
 • Weet u meer over de persoon en/of het voertuig op de beelden van de explosie in Aalsmeer? Heeft u deze persoon en/of het voertuig bijvoorbeeld gezien die nacht? Heeft u mogelijk beelden van deze persoon en/of het voertuig? Weet u van wie het voertuig is?
 • Weet u meer over de andere voertuigen en/of personen?
 • Weet u meer over de gebruikte jerrycans? Heeft u daar iemand mee zien lopen of iemand die zien kopen?

Neem dan contact op met de politie.

Informatie delen
Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.2621639 4.7619222
Bussum/Weesp/Utrecht - Gezocht - Vrouw beroofd in trein en automobiliste van auto bestolen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-vrouw-beroofd-in-trein-en-automobiliste-van-auto-bestolen.html Dinsdag 15 december werd een vrouw in de trein van Weesp naar Utrecht beroofd van haar telefoon. Ongeveer 1,5 uur later steelt mogelijk dezelfde verdachte een auto in de omgeving van station Bussum-Zuid. De treinrover staat op bewakingsbeeld. De recherche wil graag weten wie dat is. verdachte Tue, 16 Feb 2021 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/03-vrouw-beroofd-in-trein-en-automobiliste-van-auto-bestolen.html 2021-02-16T23:00:00Z Op dinsdagochtend 15 december rond 06.20 uur wordt een 30-jarige vrouw uit Weesp in de trein van Weesp naar Utrecht Centraal onder bedreiging van een ijspriem beroofd van onder andere haar telefoon. De straatrover stapt op station Bussum-Zuid uit en rent weg.

Ongeveer 1,5 uur later, rond 07.50 uur, parkeert een Bussumse haar auto op Lange Heul in Bussum en laat de motor lopen, terwijl zij buiten de auto haar zoontje even gedag zegt. Iemand springt in de auto en gaat er met piepende banden vandoor. Even later wordt de auto onbeheerd op de Laarderweg in Bussum aangetroffen. Onder andere de iPhone van de Bussumse blijkt uit de auto te zijn verdwenen. Met “Find my iPhone” weet zij hem even later op de Laarderweg te traceren en vindt hem in de bosjes. Daarbij vindt zij nog een andere telefoon. Deze telefoon blijkt van de treinroof afkomstig te zijn.

De recherche houdt er rekening mee dat de treinroof en diefstal van de auto door dezelfde verdachte zijn gepleegd. 

Signalement
Donker getinte man, stevig postuur, 35-45 jaar. Hij droeg een zwarte jas, zwarte broek en zwarte schoenen en een opvallende zwarte muts met oorflappen en een klep aan de voorkant, een zwart mondkapje met ter hoogte van de mond een witte opdruk van een rits en hij had zwarte handschoenen. Hij had een grote zwarte tas bij zich, die hij met een schouderband droeg. Op de tas stond een grote tekst met lichte letters.

 

]]>
Wie herkent deze treinrover, die mogelijk ook is betrokken bij de diefstal van een auto?

]]>
]]>
52.2628223 5.168593599999999
Amsterdam - Gezocht - Diefstal uit voertuig Paleisstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-diefstal-uit-voertuig-paleisstraat.html Vrijdagmiddag 5 juni 2020 worden verschillende spullen uit een auto geparkeerd op de Paleisstraat gestolen. De politie heeft beelden van twee verdachten: van één verdachte is de identiteit bekend, de ander wordt nog gezocht. verdachte Tue, 16 Feb 2021 20:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-diefstal-uit-voertuig-paleisstraat.html 2021-02-16T20:20:00Z Een 30-jarige man parkeert die middag rond 14.05 uur zijn auto, een grijze Citroën, op een parkeerplaats op de Paleisstraat. Als de man na een paar minuten weer terugkomt, merkt hij dat zijn auto niet op slot is en de klep van het handschoenenkastje open staat. Zijn Ray-Ban zonnebril ter waarde van circa 600 euro, rijbewijs, bankpas en nog enkele andere persoonlijke bezittingen blijken te zijn ontvreemd uit het handschoenenkastje.

Op camerabeelden is te zien dat in de korte tijd dat de man weg was, twee mannen bij zijn auto hebben gestaan. Een van deze mannen, verdachte 1, is de auto in gegaan en korte tijd daarna heeft de man de auto verlaten. Hij wordt dan ook verdacht van de diefstal. De andere man, verdachte 2, is aangemerkt als medeplichtig aan diefstal.

De identiteit van verdachte 2 is inmiddels bekend, die van verdachte 1 nog niet.

Signalement verdachte
Verdachte 1 wordt er dus van verdacht de diefstal uit de auto te hebben gepleegd, verdachte 2 wordt verdacht van medeplichtigheid aan de diefstal. De identiteit van verdachte 2 is bij de recherche bekend, verdachte 1 wordt nog gezocht. Zijn signalement:

Verdachte 1
Man;
Lichte huidskleur;
Normaal tot fors postuur;
Circa 25 à 35 jaar oud;
Circa 1.85 a 1.90 meter lang;
Donkere baardgroei overlopend tot aan bakkebaarden.

Hij droeg op de bewuste 5e juni:
Een paars/zwart jack met capuchon;
Een donkerblauwe spijkerbroek;
Een zwarte pet met witte sticksels;
Blauwe sneakers met een witte zool.

Informatie delen
Kent of herkent de verdachte of weet u waar hij verblijft? Of heeft u andere informatie in deze zaak, bijvoorbeeld dat u na 5 juni een Ray-Ban zonnebril is aangeboden? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul geheel anoniem het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Gezocht - Verdachten openlijke geweldpleging demonstraties Museumplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-openlijke-geweldpleging-spontane-demonstratie-museumplein-17-01.html Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de spontane demonstraties op het Museumplein van 17 en 24 januari 2021 zoekt de politie dringend naar verschillende verdachten van openlijke geweldpleging en deelt daarom duidelijke beelden. verdachte Tue, 16 Feb 2021 20:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-openlijke-geweldpleging-spontane-demonstratie-museumplein-17-01.html 2021-02-16T20:20:00Z Op basis van beeldmateriaal worden deze personen verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. De recherche komt graag in contact met mensen die de verdachten (her)kennen. In het onderzoek heeft elke verdachte een eigen code gekregen en dit nummer kan als referentie gebruikt worden bij het delen van informatie. De code begint met de afkorting voor politie-eenheid Amsterdam (AMS), daarna volgt het NN-nummer van de verdachte en als laatste staat de dag waarop de verdachte de strafbare feiten gepleegd zou hebben (17 of 24 januari). 

Verdachte: AMS-NN13-17jan

Verdachte: AMS-NN17-17jan

Verdachte: AMS-NN26-17jan

Verdachte: AMS-NN27-17jan

Verdachte: AMS-NN30-17jan

Verdachte: AMS-NN31-17jan

Verdachte: AMS-NN33-17jan

Verdachte: AMS-NN35-17jan

Verdachte: AMS-NN05-24jan

Verdachte: AMS-NN09-24jan

Verdachte: AMS-NN10-24jan

Verdachte: AMS-NN13-24jan

Verdachte: AMS-NN22-24jan

Informatie delen
Herkent u één of meerdere verdachte(n)? Vul dan het tipformulier in en refereer daarbij naar de specifieke code(s) van de verdachte(n). U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
Politie-embleem 52.3675734 4.9041389
Haarlem - Gezocht - Mishandeling van persfotograaf: wie heeft informatie? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/04-mishandeling-journalist-wie-heeft-informatie.html Tijdens de avondklokrellen werden op verschillende plekken ook journalisten bedreigd, belaagd en het werken onmogelijk gemaakt. Een van de ernstigste incidenten gebeurde in Haarlem, daar werd een steen tegen het hoofd van een persfotograaf gegooid. verdachte Tue, 16 Feb 2021 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/04-mishandeling-journalist-wie-heeft-informatie.html 2021-02-16T09:18:00Z Een groep van zo’n 75 mensen zorgde die avond voor overlast en vernielingen in de omgeving van de Belgiëlaan en de Laan van Angers in Schalkwijk. 

Die avond wil een persfotograaf zijn werk doen en wordt hij door een groep belaagd. Ze schreeuwen dat hij weg moet gaan en er worden stenen gegooid. De journalist wordt hard geraakt door een steen en valt direct op de grond: hij raakt buiten bewustzijn. 

Op de videobeelden van de groep belagers is een van hen te zien. Mogelijk is hij niet diegene die de steen heeft gegooid waardoor de journalist werd geraakt. Maar wel komt de politie graag in contact met deze verdachte óf met mensen die weten wie hij is.

]]>
* Heeft u informatie over deze groep?
* Herkent u een van de verdachten die op beeld staan?

Laat het weten! Dat kan via bijgevoegd tipformulier of via 0800-6070.

Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000

]]>
]]>
52.3645858 4.6435784
Amsterdam - Gezocht - Overval juwelierszaak Willemsparkweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/05-overval-juwelier-willemsparkweg.html Op vrijdag 3 januari 2020 vindt er op de Willemsparkweg een overval plaats op een juwelier. De onbekende dader gaat er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden en horloges. De recherche onderzoekt deze zaak en heeft beelden van deze overval. verdachte Thu, 11 Feb 2021 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/05-overval-juwelier-willemsparkweg.html 2021-02-11T12:26:00Z Rond 15.35 uur komt een onbekende man de juwelierswinkel binnen. Hij bedreigt het vrouwelijke personeelslid met een pistool. Hij haalt uit meerdere vitrines sieraden, horloges en stopt deze in een rode boodschappentas met witte opdruk. Hij neemt voor groot bedrag aan sieraden, horloges mee en laat de vrouw vastgebonden achter in het pand. Zij mist na de overval diverse persoonlijke eigendommen.

Signalement van de verdachte

 • Man
 • 1,69 m lang
 • Ongeveer 30 jaar oud
 • Vol postuur
 • Licht/grijze ogen
 • Zware stem
 • Sprak accentloos Nederlands
 • Droeg een zwarte jas en zwarte handschoenen
]]>
Herkent u deze verdachte of heeft u andere informatie? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.356869 4.873821200000001
Hilversum - Gezocht - Apparatuur uit auto gestolen Hilversum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/03-apparatuur-uit-auto-gestolen-hilversum.html In Hilversum werd begin december vorig jaar dure camera-apparatuur uit de auto van een man uit Utrecht gestolen. Er zijn beelden van de verdachte. verdachte Wed, 27 Jan 2021 20:16:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/03-apparatuur-uit-auto-gestolen-hilversum.html 2021-01-27T20:16:00Z Op maandagmiddag 7 december 2020 rijdt een Utrechter met zijn auto naar een bedrijf in Hilversum. Onderweg tankt hij nog bij een tankstation aan de snelweg A27 tussen Utrecht en Hilversum. Hij parkeert zijn auto aan de Nieuwe Havenweg in Hilversum voor de deur van een bedrijf, om daar wat spullen op te halen. Hij laat een rugzak met daarin dure camera-apparatuur (meer dan tienduizend euro) op de achterbak liggen. De achterramen zijn van privacy-glas, waardoor de rugzak dus in principe niet zichtbaar is. Als hij na 5 minuten terugkomt, is een portierraam ingeslagen en is de rugzak verdwenen. Getuigen hebben de kraak gezien, zijn nog achter de dader aangegaan, maar die weet in een auto te ontkomen. Die auto wordt dezelfde dag als gestolen opgegeven.

Signalement verdachte:
Licht tot licht getinte man, normaal postuur, bril met montuurloze glazen, zwarte baseball-cap met rood/witte opdruk met ogenschijnlijk “Best DSQUARED’, zwarte jas met capuchon met op linkermouw een horizontale rits, zwarte broek met zakken aan de voorzijde (waar hij zijn handen in heeft) en een gat bij de rechter knie, zwarte schoenen met ogenschijnlijk een glimmende klittenbandsluiting. Hij draagt een lichtblauw mondkapje. Bij het wegrennen met de rugzak, zie je dat hij daarbij opvallend met zijn armen zwaait.

]]>
Wie herkent deze autokraker? Mogelijk aan zijn kleding, maar ook zijn manier van rennen (met zijn armen zwaaiend) valt op.

Foto: Politie Midden-Nederland

]]>
]]>
52.22379549999999 5.144727
Amsterdam - Gezocht - Gewelddadige woningoverval Schutterweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-gewelddadige-woningoverval-schutterweg.html Woensdagavond 15 januari 2020 overvallen twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen op gewelddadige wijze een gezin in hun woning aan de Schutterweg in Amsterdam-Noord. In het onderzoek naar deze woningoverval is de vermoedelijke identiteit van één van de verdachten inmiddels duidelijk geworden, van de andere man weet de recherche helaas nog niet wie hij is. Daarom deelt de politie nu beelden van de onbekende verdachte en roept iedereen met informatie over hem en/of de overval op zich te melden. verdachte Tue, 26 Jan 2021 20:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/05-gewelddadige-woningoverval-schutterweg.html 2021-01-26T20:20:00Z Er wordt die avond rond 20.00 uur aangebeld bij de woning aan de Schutterweg. De mannelijke bewoner, een 52-jarige ondernemer met een eigen woning, opent de voordeur, de vrouwelijke bewoner en hun 2-jarige zoontje bevinden zich op dat moment elders in de woning. Er blijkt een man met een DHL-jas aan voor de deur te staan. Deze ‘postbezorger’ overhandigt de mannelijke bewoner in eerste instantie daadwerkelijk een pakketje, maar komt snel daarna opeens met een andere man de woning in. De mannelijke bewoner probeert de twee nog tegen te houden en raakt hierbij gewond aan zijn hoofd. Helaas weten de mannen uiteindelijk de woning toch verder binnen te dringen.

De twee mannen bedreigen vervolgens beide bewoners en hun jonge kindje. Een van de mannen heeft ook een vuurwapen bij zich waarmee hij dreigt, de andere bindt de mannelijke bewoner vast. Al snel wordt duidelijk waar de mannen op uit zijn: geld. Wanneer zij de inhoud van een kluis met een deel van de omzet van de winkel hebben gekregen en de buit binnen is, sluiten de mannen de bewoners en hun kindje op in een kamer van de woning. Zelf gaan de mannen ervandoor en nemen de auto van de mannelijke bewoner mee.

Zodra de bewoners zich bevrijd hebben, bellen ze uiteraard direct de politie. Agenten zoeken in de omgeving uitgebreid naar de verdachten, maar helaas zonder resultaat.

Aangetroffen auto en sporen
De gestolen auto van de mannelijke bewoner wordt kort na de overval wel in de buurt van de woning op de Oostzanerdijk teruggevonden. De Forensische Opsporing (FO) heeft dit voertuig vervolgens uitvoerig onderzocht en trof hierbij verschillende sporen aan. Ook op goederen die na de overval achterbleven in de woning ontdekte FO sporen.

Ander vluchtvoertuig
Waarschijnlijk zijn de mannen op de Oostzanerdijk vrij snel na de overval overgestapt in een ander voertuig. De recherche komt graag in contact met mensen die dit mogelijk gezien hebben en/of hier meer over weten. Ook vermoedt de recherche dat de mannen door een ander voertuig zijn afgezet bij de woning van het slachtoffer en is op zoek naar mensen die hier getuige van zijn geweest. Een paar minuten voor de overval is één bepaalde auto twee keer gefilmd vlakbij het huis van de slachtoffers. Het staat nog niet vast dat dit voertuig iets met de overval te maken heeft gehad, maar de recherche wil hier wel meer over weten.

Identiteit één verdachte bekend
Ook wil de recherche informatie over één van de verdachten: de man in de DHL-jas. Het is nog niet duidelijk wie deze man is en daarom deelt de politie duidelijke beelden van hem. Op die beelden is de andere verdachte onherkenbaar gemaakt. Zijn vermoedelijke identiteit is namelijk in het onderzoek naar voren gekomen en de recherche denkt dus te weten wie hij is. Deze verdachte komt mogelijk uit de omgeving van Rotterdam en dit geldt eventueel ook voor de onbekende verdachte. Het zou kunnen dat zij na de overval in die richting gevlucht zijn.

Signalement onbekende verdachte
De onbekende verdachte is de man die in de DHL-jas voor de deur bij bewoners stond. Zijn signalement:
- Man;
- Donker getinte huidskleur;
- Normaal tot fors postuur;
- 1.90 – 2.00 meter lang.

Mogelijk derde verdachte betrokken
De recherche houdt er sterk rekening mee dat deze woningoverval goed was voorbereid en dat hier nog een derde persoon bij betrokken was. Ook hier heeft de recherche een verdachte uit de omgeving Rotterdam voor op het oog.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389
Amsterdam - Gezocht - Overval op telefoonwinkel Hoofddorpweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-overval-op-telefoonwinkel-hoofddorpweg.html Op dinsdagavond 6 oktober 2020 omstreeks 17.45 uur vindt er een gewapende overval plaats bij een telefoonwinkel aan de Hoofddorpweg. De recherche brengt beelden van de overval naar buiten en wil graag weten wie de twee verdachten (her)kent. verdachte Mon, 25 Jan 2021 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/december/05-overval-op-telefoonwinkel-hoofddorpweg.html 2021-01-25T19:30:00Z Als de twee overvallers de winkel inkomen, dwingen zij een medewerker en een aanwezige klant onder bedreiging van een vuurwapen om mee te lopen naar het magazijn. Ook de manager van de zaak, die in het kantoor aan het werk is, wordt bedreigd met het vuurwapen en moet bij de andere twee slachtoffers op de grond gaan liggen.

De twee overvallers hebben het gemunt op de voorraad smartphones van de telefoonwinkel. Terwijl ze de slachtoffers herhaaldelijk bedreigen, stoppen de verdachten de telefoons in een zwarte sporttas met witte strepen. Ook nemen ze een geldbedrag mee. Dan verlaten ze de winkel. Omstanders zien hen rennend de Hoofddorpweg oversteken en vervolgens de Leimuidenstraat ingaan.

Signalement
Op basis van de beelden is van de verdachten het volgende signalement opgesteld:

Verdachte 1:
- man
- 1.80 á 1.85 m lang
- 20 á 35 jaar oud
- witte broek met zwarte gaten bij de kniëen
- donkerblauwe jas met witte streep
- donkerkleurige muts
- zwarte sportschoenen van Nike
- zwart mondkapje

Verdachte 2:
- man
- 1.80 á 1.85 meter lang
- licht getinte huidskleur
- 20 á 30 jaar oud
- blauwe jas
- zwarte pet
- zwarte jas
- zwarte schoenen
- paars mondkapje
- zwarte handschoenen
- sprak Nederlands met een accent dat geassocieerd kan worden met ‘straattaal’

De slachtoffers zijn logischerwijs zeer geschrokken door de gewapende overval, waarbij zijn ook nog eens verbaal met de dood zijn bedreigd en een vuurwapen op het hoofd gericht kregen. Dit heeft een enorme impact op hen.

Informatie delen
Kent of herkent u de man op de beelden, of heeft u andere informatie voor de recherche? Of kent u personen die na 6 oktober zonder duidelijke verklaring plots over een behoorlijk aantal smartphones beschikten? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul geheel anoniem het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
52.3675734 4.9041389