Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Thu, 22 Feb 2018 02:51:40 GMT 2018-02-22T02:51:40Z nl Eemnes / Huizen - Gezocht - Inbraak gevolgd door pinnen met gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-eemnes-21-inbraak.html Een man haalt bij supermarkten in Huizen met een bij een inbraak in Eemnes buitgemaakte bankpas ruim 1500 euro van de rekening van de eigenaresse. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 21 Feb 2018 14:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-eemnes-21-inbraak.html 2018-02-21T14:59:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 21 februari 2018 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Ook het tv-programma Bureau NH van RTV NH besteedde op 21 februari aandacht aan de zaak.

Als een bewoonster van de Raadhuislaan in Eemnes op donderdagavond 2 november 2017 niet thuis is, wordt er bij haar ingebroken. Het hele huis wordt overhoop gehaald. Als ze thuiskomt, ontdekt ze dat haar portemonnee met daarin haar bankpas is verdwenen. Al snel wordt er met de pas ruim 1500 euro van haar rekening gepind. Dat gebeurt bij twee supermarkten in Huizen. 

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van beide winkels is te zien hoe een man bij de geldautomaat in de winkel geld opneemt. Bij een van de winkels doet hij ook nog wat boodschappen die hij met de gestolen pas afrekent. 

Signalement

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • lengte ongeveer 1,75 meter
 • smal postuur
 • had een kortgeschoren baardje
 • droeg een zwarte trainingsbroek van het merk Adidas met witte verticale strepen en een wit Adidas merk op het bovenbeen
 • had een grijze/zwarte bodywarmer aan van het merk Nike
 • droeg grijsachtige sportschoenen van het merk Nike met felroze voering en zolen
 • had een zwart petje op met een wit logo van Nike.
]]>
Herkent u de verdachte of weet u misschien wie de verdachte is?Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachte 52.250283 5.266186999999945
Gezocht - Opgeloste zaak: aanhangers Feijenoord mishandelen supporter Ajax in Hilversum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-hilversum-14-mishandeling.html Op het station in Hilversum sloeg een groep bij de politie onbekende aanhangers van Feijenoord een supporter van Ajax in elkaar. Het gebeurde op zondag 8 mei 2016. De  politie stelde een onderzoek in, maar kon tot nu toe niet achter de identiteit van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie gaf de hoop niet op en  probeerde nogmaals met hulp van het publiek de verdachten te vinden. En dat is gelukt. De recherche weet nu wie de verdachten zijn en kan het onderzoek afronden. Slachtoffer Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax had die dag uit tegen De Graafschap gespeeld. Op het station van Hilversum stapten ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer liep in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend bleef op het perron.  Toen hij in de stationshal liep, kwam hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze waren wat rumoerig en riepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment werd de Assenaar aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelde rake klappen uit. Het slachtoffer liep door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op: een gebroken oogkas blauwe ogen een gebroken neus en meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht. Verdachten De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op 14 februari op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van de verdachten met de recherche voor verhoor.  Conclusie Door informatie met ons te delen hebben burgers met de politie samengewerkt om Nederland veiliger te maken. Daar is de politie voor. Altijd! Fri, 16 Feb 2018 07:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/03-hilversum-14-mishandeling.html 2018-02-16T07:31:00Z Op het station in Hilversum sloeg een groep bij de politie onbekende aanhangers van Feijenoord een supporter van Ajax in elkaar. Het gebeurde op zondag 8 mei 2016. De  politie stelde een onderzoek in, maar kon tot nu toe niet achter de identiteit van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie gaf de hoop niet op en  probeerde nogmaals met hulp van het publiek de verdachten te vinden. En dat is gelukt. De recherche weet nu wie de verdachten zijn en kan het onderzoek afronden.

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax had die dag uit tegen De Graafschap gespeeld. Op het station van Hilversum stapten ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer liep in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend bleef op het perron. 

Toen hij in de stationshal liep, kwam hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze waren wat rumoerig en riepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment werd de Assenaar aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelde rake klappen uit. Het slachtoffer liep door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

 • een gebroken oogkas
 • blauwe ogen een gebroken neus en
 • meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Verdachten

De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op 14 februari op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van de verdachten met de recherche voor verhoor. 

Conclusie

Door informatie met ons te delen hebben burgers met de politie samengewerkt om Nederland veiliger te maken. Daar is de politie voor. Altijd!

]]>
52.22615 5.181043000000045
Amsterdam - Gezocht - Zware mishandeling in café aan Rembrandtplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-zware-mishandeling-in-cafe-aan-rembrandtplein.html De politie is op zoek naar een verdachte van een zware mishandeling waarbij twee mannen van 28 en 30 jaar zwaargewond zijn geraakt. verdachte Thu, 15 Feb 2018 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-zware-mishandeling-in-cafe-aan-rembrandtplein.html 2018-02-15T11:00:00Z De slachtoffers, twee vrienden, zijn in de nacht van 20 op 21 oktober aan het stappen in het centrum van Amsterdam. Als ze rond 02.15 uur in een café aan het Rembrandtplein zijn, ontstaat er een worsteling tussen de 30-jarige man en een andere cafébezoeker. De 28-jarige vriend mengt zich in de ruzie op het moment dat hij ziet dat zijn vriend wordt neergeslagen. Hierop escaleert de situatie. Opeens pakt de verdachte een glas en begint hiermee te slaan. De twee mannen raken hierdoor ernstig gewond en blijven op de grond liggen. Ze worden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar blijkt dat ze meerdere snijwonden hebben in het gezicht. De wonden moeten worden gehecht. Zij zijn voor het leven getekend door de mishandeling.

]]>
De recherche wil graag weten wie de verdachte is. Kent of herkent u hem? Laat het ons dan weten. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Informatie kan ook via het onderstaande tipformulier aan ons doorgegeven worden of via het anoniem tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.366028 4.896600600000056
Amsterdam - Gezocht - Schietincident Burgemeester de Vlugtlaan https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/05-schietincident-burgemeester-de-vlugtlaan.html Bij een schietincident aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam is maandagavond 11 september omstreeks 23.30 uur de 48-jarige Ali Kaynak om het leven gekomen. Hij werd door twee daders onder vuur genomen. Ali laat een vrouw en vier kinderen na. dossier Wed, 14 Feb 2018 12:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/05-schietincident-burgemeester-de-vlugtlaan.html 2018-02-14T12:51:00Z Die avond heeft Ali een afspraak in zijn restaurant aan de burgemeester de Vlugtlaan, hij arriveert iets voor 22.30 uur. Ali loopt na afloop van zijn afspraak nietsvermoedend naar buiten, naar zijn auto en stapt in. Op dat moment  rennen twee mannen naar de bestuurderskant toe en nemen Ali onder vuur. Omstanders en hulpdiensten proberen hem nog te helpen, maar hij komt in het ziekenhuis te overlijden. 

 

Vanaf 2014 opent Ali samen met twee compagnons verschillende filialen van zijn vernieuwende fastfood-concept. De vestiging aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-west is het vlaggenschip. Maar in 2017 komen er tegenslagen. In opmaat naar zijn dood op 11 september, is Ali Kaynak doelwit van een reeks intimidatiepogingen.

 

21 april 2017: brandstichting

Op 21 april wordt er brand gesticht in het restaurant aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Gelukkig weet de brandweer het pand te redden. De brandstichting zelf is niet gefilmd maar er zijn wel bewakingsbeelden van de man die dat vermoedelijk heeft gedaan. Het gaat om een bellende persoon met capuchon, waar hij een wit petje onder lijkt te dragen. Even later heeft hij een tas over zijn schouder met daarin vermoedelijk de spullen om de brand te stichten.

 

10 augustus: brandstichting

Het volgende incident is weer een brandstichting en die vindt plaats op 10 augustus 2017. Nu wordt er brand gesticht bij een andere vestiging van Halal Fried Chicken in Amsterdam Nieuw-west, aan Plein 40-45. Op bewakingsbeelden zijn twee daders te zijn die rond 03.50 uur met een jerrycan naar de ingang van het restaurant toelopen, het raam forceren en vervolgens de grond besprenkelen. Ze zijn beiden helemaal in het zwart gekleed. Hun gezicht lijkt met een zwarte sjaal bedekt, ze droegen vermoedelijk sneakers.

 

Getuigenoproep: fietser

Op het moment dat zij de brand stichtten fietste er toevallig ook net iemand langs. Dat was precies op het moment dat de explosie door die brandstichting plaatsvond. Vermoedelijk heeft deze fietser de daders dan ook gezien.

 

18 augustus 2017: Compagnon doelwit van aanslag

Een compagnon van Ali is ook doelwit geweest van een aanslag. Dat gebeurde een paar weken voor Ali’s dood, op vrijdag 18 augustus, ook bij de Halal Fried Chicken aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Die compagnon van Ali had daar die avond een afspraak gehad, ook hij is net nadat hij vanuit de zaak wegging door twee mannen beschoten. Hij liep op dat moment op de Jan Postmahof achter het restaurant, was op weg naar zijn auto. Die compagnon heeft die aanslag wel overleefd, hij werd in zijn been geraakt. De twee daders vluchten de wijk in en ze worden op de de Walraven van Hallweg voor het laatste door getuigen  gezien. De politie vermoedt dat de daders goed bekend zijn hier in de buurt en er mogelijk zelfs vandaan komen.

 

Signalement van daders aanslag op compagnon

Bij die aanslag ging het waarschijnlijk om twee mannelijke daders. Ze spraken Nederlands. Eén van de daders werd door getuigen rond de 1.85 cm geschat terwijl zijn mededader beduidend kleiner leek. Allebei de mannen waren slank. Een oogde volgens een getuige een beetje ‘junkachtig’. De mannen droegen donkere kleding waarbij opviel dat ze onder de capuchon allebei een zwarte pet op hadden. De een met mogelijk een zwart logo op die pet, de ander een wit logo op die zwarte pet en vermoedelijk de letter ‘G’. Verder hadden ze iets zwart voor hun gezicht en hadden ze ook allebei een zwart heuptasje.

 

Motief

Ali en een andere oud-compagnon van één van zijn vestigingen van Halal Fried Chicken hadden een zakelijk meningsverschil wat zelfs een keer tot een handgemeen tussen hen heeft geleid. Dat conflict heeft de politie onderzocht maar het heeft niet geleid tot het vinden van de moordenaars van Ali Kaynak. Dus er kunnen ook hele andere conflicten hebben gespeeld waar de politie nog geen zicht op heeft.

 

Dadergroep

De politie gaat er van uit dat dezelfde dadergroep achter beide schietincidenten en de twee brandstichtingen zit. Wat verder opvalt is dat door de daders van beide schietincidenten nagenoeg dezelfde vluchtroute is gebruikt. De daders vluchtten samen verder die wijk in en eindigen op vrijwel dezelfde plek, aan de Walraven van Hallweg. De politie vermoedt dan ook dat de daders goed bekend zijn daar in de buurt en er mogelijk zelfs vandaan komen. Ook wil de politie nog graag in contact komen met iedereen die op het moment dat er werd geschoten in snackbar Eijpe aan de overkant van de Halal Fried Chicken zat.

 

Vragen

 

 

Wie is de fietser die op het moment van brandstichting die 10 augustus 2017 langs Plein 40-45 in Amsterdam fietste en dus mogelijk de daders heeft gezien?

 

Wie heeft iets van de beschieting van Ali’s compagnon vrijdag 18 augustus gezien? Er waren op dat moment behoorlijk wat voorbijgangers, die liepen toen vlak achter hem.

 

Wie was er op het moment dat er werd geschoten op Ali Kaynak in snackbar Eijpe aan de overkant van de Halal Fried Chicken?

 

Wie heeft een vermoeden wie de daders van de moord op Ali Kaynak zijn?

]]>
Slachtoffer Ali Haykan 52.3805629 4.827337800000009
Amsterdam - Gezocht - Dodelijk schietincident Jan Evertsenstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/november/05-dodelijk-schietincident-jan-evertsenstraat.html In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober wordt er rond 03.45 uur geschoten op de kruising van de Jan Evertsenstraat met de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam. De 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas wordt geraakt en overlijdt aan zijn verwondingen. verdachte Tue, 13 Feb 2018 19:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/november/05-dodelijk-schietincident-jan-evertsenstraat.html 2018-02-13T19:15:00Z Hakan Aradas

Hakan Aradas (44) werkte als onderhoudsmonteur en heeft samen met zijn vrouw drie kinderen. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober besluit hij om met twee vrienden vanuit Haarlem nog even uit te gaan in Amsterdam.

De vrienden willen die nacht ergens na 03.00 uur naar een Turks café in de buurt van het Mercatorplein. Maar omdat dat net gaat sluiten, spreekt Hakan een Turks sprekende man aan op een scooter. Die man weet dat er een eindje verderop in de Jan Evertsenstraat een Turks café is, dat nog wel open is en biedt aan voor ze uit te rijden. Rond 03.45 uur komen de mannen aan. Terwijl een van zijn vrienden de auto parkeert, staat Hakan met de andere vriend alvast voor de deur samen met een aantal andere mannen. Hakan praat met een waarschijnlijk Marokkaanse man, die zichzelf Youssef noemt. Wat er daarna precies misgaat is nog altijd niet duidelijk, maar op een bepaald moment lijken hij en Hakan ruzie te hebben, waarna ze samen weg lopen.

Hoe snel het daarna uit de hand loopt, is vastgelegd door een camera aan de overkant van de straat. Hakan wordt belaagd door een clubje mannen. Hij wordt geschopt en geslagen. Eén van zijn vrienden probeert hem nog te helpen maar op dat moment trekt één van de mannen een wapen en schiet. Hakans vriend is geraakt en rent voor zijn leven. Terwijl ook de rest in paniek wegrent neemt de schutter nu ook Hakan onder vuur. Dat wordt hem fataal.

De politie heeft geen reden om aan te nemen dat Hakan met voorbedachte rade om het leven zou zijn gebracht. Hakans vrienden zagen hem ruzie hebben met die latere schutter, iemand die hij dus pas net had ontmoet. De politie weet nog altijd niet waar die ruzie over ging. Mocht er mogelijk wel een conflict zijn van Hakan met andere personen dan horen ze dat graag.

 

Signalement schutter

De schutter is een man die zichzelf “Youssef” noemde, mogelijk is hij van Marokkaanse afkomst. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 m lang. Hij had mogelijk een petje of capuchon op. Hij droeg een donkergekleurde jas tot over de heupen, een spijkerbroek en donkergekleurde schoen met een lichtkleurige zool.

 

 

Beloning

Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de schutter.

 

Overige vragen

 

Wie (her)kent de schutter aan de hand van de bewakingsbeelden en het signalement?

 

Wie heeft de schutter op die vrijdagavond 7 oktober of daaropvolgende nacht nog heeft gezien, ook nog voor het incident? Dat kan in een horecagelegenheid geweest zijn ergens in de buurt.

 

Wie waren verder bij de vechtpartij betrokken?

 

Wie weet meer over deze zaak? 

 

Heeft u informatie? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Update mei 2017: 

 

Speciale politiepost in verband met onderzoek dodelijke schietincident Jan Evertsenstraat

Op vrijdag 19 mei staat er op het Witte de Withplein een speciale politiepost in verband met het dodelijke schietincident aan de Jan Evertsenstraat. De 44-jarige Hakan Aradas kwam daar in de nacht van 7 op 8 oktober om het even nadat hij werd neergeschoten bij een uit de hand gelopen ruzie. 

De recherche vermoedt dat de mannen die betrokken waren bij de ruzie, en mogelijk ook de schutter, uit de buurt komen en dat mensen uit de buurt mogelijk meer informatie hebben over deze zaak. Om die reden is er een speciale politiepost neergezet waar buurtbewoners video's kunnen bekijken over de zaak in het Nederlands, Turks en Arabisch. Ook worden er flyers uitgedeeld in deze drie talen. 

Op dinsdag 23 mei wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Op woensdag 24 mei is er nogmaals een speciale politiepost in de wijk, dan staat deze op de hoek van de Admiralengracht met de Jan Evertsenstraat. 

]]>
Bijnamen van verdachten

Inmiddels is bekend dat mogelijk één van de betrokkenen als bijnaam Snottie heeft. Verder is er ook informatie bekend over de man die op de bewakingsbeelden voor deze ‘Snottie’ uitrent. Die zou de bijnaam Appie hebben. Deze Appie zou weer veel omgaan met twee mannen die Chucky en Mouse worden genoemd.

 

Vragen

Wie kent/herkent deze bijnamen en weten bij wie die horen?

 

Wie heeft informatie over mannen met deze bijnamen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de dood van Hakan Aradas?

]]>
]]>
52.3702807 4.85203219999994
Gezocht - Autokrasser gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-autokrasser-gezocht.html Fri, 09 Feb 2018 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-autokrasser-gezocht.html 2018-02-09T11:00:00Z 52.3646684 4.859764400000017 Amsterdam - Gezocht - Zware mishandeling Rembrandtplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-zware-mishandeling-rembrandtplein.html De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van een zware mishandeling waarbij een 28-jarige man zwaargewond is geraakt. verdachte Thu, 08 Feb 2018 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-zware-mishandeling-rembrandtplein.html 2018-02-08T11:00:00Z Het slachtoffer is in de nacht van 25 op 26 november aan het stappen in het centrum van Amsterdam. Rond 03.30 uur besluit hij naar huis te gaan. Wanneer hij op het Rembrandtplein loopt, in de richting van de Amstelstraat, krijgt hij het aan de stok met een groepje mannen. Dit escaleert volledig op het moment dat het slachtoffer een kopstoot krijgt van een van de mannen. Een tweede man grijpt hem vervolgens vast, werkt hem naar de grond en slaat hem daarna nog met een glas in het gezicht. Het slachtoffer wordt met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar blijkt hij onder meer een gebroken neus , een gat in het hoofd en een hersenschudding te hebben. Hij moet ook een operatie ondergaan.

]]>
De recherche wil graag weten wie de twee verdachten zijn. Kent of herkent u ze? Laat het ons dan weten. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Informatie kan ook via het onderstaande tipformulier aan ons doorgegeven worden of via het anoniem tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
52.3662824 4.896610499999952
Amsterdam - Gezocht - Poging liquidatie IJburg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-poging-liquidatie-ijburg.html De recherche doet nog altijd onderzoek naar een poging liquidatie die in de nacht van 11 op 12 december 2016 heeft plaatsgevonden op IJburg. Een 41-jarige man raakte hierbij zwaargewond. verdachte Wed, 07 Feb 2018 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-poging-liquidatie-ijburg.html 2018-02-07T14:00:00Z Die nacht krijgt de meldkamer rond 04.00 uur een telefoontje dat er een vechtpartij gaande is op de IJburglaan ter hoogte van de Haringbuisdijk. Agenten treffen op straat een 41-jarige man aan met ernstige verwondingen. Ook worden er meerdere hulzen aangetroffen. Het slachtoffer blijkt meerdere keren te zijn beschoten en wordt met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een operatie moet ondergaan. De man mag van geluk spreken dat hij het incident heeft overleefd

Daders

De man is zeer vermoedelijk door één schutter onder vuur genomen. Met een tweede dader is de schutter vervolgens weggevlucht in een vermoedelijk Volkswagen Golf type 4. De recherche vermoedt dat het de bedoeling was van de daders om het slachtoffer, een bekende van politie en justitie, te liquideren. Omdat er is geschoten op de openbare weg, op een plek waar ook veel gezinnen wonen, wordt de zaak hoog opgenomen en om die reden heeft de recherche de zaak nog altijd in onderzoek.

Beloning van 15.000 euro

Het vermoeden bestaat dat er mensen zijn die meer weten over de achtergronden van de poging liquidatie, maar deze informatie niet eerder met het onderzoeksteam hebben gedeeld. Om die reden is er door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. De recherche hoopt dat mensen die over informatie beschikken, deze alsnog willen delen. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070, maar dat kan uiteraard anoniem door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen kan gebeld worden met 079-3458999.

]]>
]]>
52.36303125158401 4.980819225311279
Amstelveen - Gezocht - Ramkraak supermarkt Westwijkplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-ramkraak-supermarkt-westwijkplein.html De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een ramkraak op een supermarkt aan het Westwijkplein in Amstelveen. verdachte Wed, 07 Feb 2018 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-ramkraak-supermarkt-westwijkplein.html 2018-02-07T14:00:00Z In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 januari gaat om 03.24 uur het alarm af in de supermarkt. Er is door in ieder geval drie daders een auto de pui ingereden en ze proberen de aanwezige geldautomaat op te blazen. Dit mislukt en voordat de daders op de vlucht slaan, steken ze de auto in brand. De daders gaan er vervolgens met zijn drieën op één scooter vandoor. Brandweer en politie zijn snel ter plaatse, maar er kan niet worden voorkomen dat de brand voor een enorme ravage zorgt. De winkel staat onder water, het plafond is gedeeltelijk naar beneden gekomen en de producten in de winkel kunnen als verloren worden beschouwd. De winkel zal zeker anderhalve week gesloten zijn om de schade te herstellen. De schade wordt op dit moment geschat op mogelijk een miljoen euro.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft de volgende vragen aan het publiek:

 • Wie is getuige geweest van de ramkraak en heeft nog niet met de recherche gesproken?
 • Wie is mogelijk op een eerder moment iets opgevallen rond de supermarkt, bijvoorbeeld een voorverkenning?
 • De daders hebben gebruik gemaakt van een blauwe BMW station 3-Serie. Wie heeft dit type auto mogelijk die nacht gezien?
 • Wie heeft rond 03.30 uur mogelijk drie mannen zien rijden op één scooter?
 • Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de daders ook gebruik hebben gemaakt van een voertuig dat al ergens in Westwijk geparkeerd stond. Wie is het opgevallen dat er een onbekende auto in de buurt stond, op de avond van de ramkraak?
 • De recherche wil graag de beelden bekijken van ondernemers, particulieren en dashcams die in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 januari zijn gemaakt in de omgeving van het Westwijkplein. Deze beelden zijn eenvoudig te uploaden via de deze link.

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het is ook mogelijk om uw informatie door te geven via het onderstaande tipformulier. Via www.meldmisdaadanoniem.nl kan een anoniem tipformulier worden ingevuld.

]]>
]]>
52.2816708 4.826651200000015
Amsterdam - Gezocht - Handgranaat Jan Evertsenstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-handgranaat-jan-evertsenstraat.html De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een aangetroffen handgranaat aan de Jan Evertsenstraat. verdachte Wed, 07 Feb 2018 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/februari/05-handgranaat-jan-evertsenstraat.html 2018-02-07T14:00:00Z Op donderdag 1 februari komt de eigenaar van een waterpijp- en souvenirwinkel rond 12.30 uur aan bij zijn winkel. De winkel gaat altijd om 13.00 uur open. Wanneer hij voor het winkelpand staat, krijgt hij de schrik van zijn leven als hij ziet dat er een handgranaat aan de pui bevestigd zit. De handgranaat is vastgemaakt met tie-wraps. De politie wordt direct gealarmeerd en de omgeving wordt ruim afgezet. Winkels in de omgeving gaan dicht en bewoners en winkelend publiek worden op veilige afstand gehouden. Specialisten van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) maken de handgranaat rond 15.00 uur op de locatie onschadelijk. Nadat forensisch rechercheurs onderzoek hebben verricht, wordt de locatie rond 15.30 uur weer vrijgegeven.

Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de handgranaat die nacht even na 02.00 uur die is geplaatst door een man. Deze persoon is weggereden op een scooter in de richting van de Witte de Withstraat. De recherche doet verder onderzoek en heeft de volgende vragen aan het publiek:
 

 • Wie heeft gezien dat de handgranaat werd opgehangen?
 • Wie heeft informatie over de dader?
 • De recherche wil graag de beelden bekijken van ondernemers, particulieren en dashcams die in de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari op en in de omgeving van de Jan Evertsenstraat zijn gemaakt. Deze beelden zijn eenvoudig te uploaden via de volgende link.
 • Wie weet meer over de achtergronden?

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het is ook mogelijk om uw informatie door te geven via het onderstaande tipformulier. Via www.meldmisdaadanoniem.nl kan een anoniem tipformulier worden ingevuld.

]]>
]]>
52.3693761 4.845813899999939