Gezocht | Noord-Holland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Mon, 19 Nov 2018 15:35:35 GMT 2018-11-19T15:35:35Z nl Amsterdam - Gezocht - Dood Rosleny Magdalena https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/november/05-dood-rosleny-magdalena.html De 28-jarige Rosleny Magdalena is op donderdagochtend 17 november doodgeschoten aan het Maldenhof. verdachte Mon, 19 Nov 2018 10:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/november/05-dood-rosleny-magdalena.html 2018-11-19T10:55:00Z Het slachtoffer brengt die ochtend rond 08.00 uur haar 6-jarige dochter met de fiets naar school. Ze fietst vanaf hun woning aan het Leerdamhof naar het Holendrechtplein, waar de school is gevestigd. Op de terugweg, het is dan ongeveer 08.15 uur, fietst het slachtoffer weer terug richting huis via het Maldenhof. Daar wordt ze op het bruggetje in het verlengde van het Gaasperdammerpad zwaargewond gevonden door een omstander. Ze blijkt te zijn beschoten en ondanks reanimatiepogingen is zij ter plaatse overleden. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is en het rechercheteam doet een dringend beroep op mogelijke getuigen. Het team heeft de volgende vragen:

 • Is iemand iets opgevallen bij de Lotusschool toen Rosleny haar dochtertje wegbracht en zij op haar fiets wegreed in de richting van het Maldenhof?
 • Wie heeft er iets bijzonders gezien in de omgeving van het Leerdamhof, Maldenhof, het Gaasperdammerpad en het Reigersbospad?
 • Het rechercheteam is dringend op zoek naar achtergrondinformatie over met name het privéleven van Rosleny Magdalena. Wie heeft daar informatie over?

Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Indien u beeldmateriaal heeft, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s, dan kunt u die via deze link uploaden

]]>
Onbekende fietser  in regenpak

Rosleny vertrok die donderdagochtend 17 november samen met haar dochter van 6 om iets voor 08.00 uur vanaf haar huis aan het Leerdamhof naar het Holendrechtplein. Rond hetzelfde moment, om 07.59 uur, steekt er vlak bij de school een fietser de straat over.

Onbekende fietser in tunnel

De fietser, op een damesfiets en gekleed in een regenpak stapt af in het tunneltje onder de Holendrechtdreef. Daar wacht hij of zij een poosje tussen de pilaren. Terwijl Rosleny nog onderweg is naar de basisschool van haar dochtertje, zet de onbekende de fiets nog even ergens anders neer, maar blijft wel in de tunnel staan achter de pilaren aan de kant van het fietspad.

Onbekende fietser volgt Rosleny

Om 08:12 uur neemt Rosleny bij de basisschool afscheid van haar dochter. Ze fietst via dezelfde route terug naar huis, maar lijkt niet te merken dat ze eenmaal door de tunnel wordt gevolgd. Want als zij weer rechtsaf slaat, richting de Vomar, komt even later ook de onbekende fietser in beweging. Net als Rosleny slaat de fietser ook rechtsaf om over de stoep, net als Rosleny rechtdoor het beeld uit te fietsen.

Gedrag van onbekende fietser

Gezien het gedrag van de fietser verdenkt de politie diegene van betrokkenheid bij de dood van Rosleny Magdalena. De politie wil meer over die fietser weten. Diegene kan bijvoorbeeld ook iemand anders hebben ingeseind dat zij eraan kwam.

Signalement onbekende fietser

Op basis van de beelden is niet uit te sluiten dat het om een vrouw gaat. Ook de huidskleur, kleur haar en haardracht is onbekend. De politie hoopt dat iemand aan de hand van het postuur, de fiets en misschien wel het regenpak de fietser toch kan herkennen.

Hij of zij droeg een donkere broek en donkere schoenen met witte zolen en over de linker schouder  een donkere schoudertas.

Omafiets en regenpak onbekende fietser

De fietser fietste op donkerkleurige omafiets, met zowel voor- als achterop een bagagedrager. Aan het stuur zit een frame, bedoeld om een fietsmand aan op te hangen.

Tips over het merk regenpak of waar het verkocht wordt zijn ook welkom.

Motief

Het motief voor dit schietincident is een paar maanden later nog onduidelijk. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat het om iets persoonlijks ging en dat het een bekende van haar is geweest.  Informatie over haar en mogelijke aanleidingen is dan ook nog altijd welkom.

Beloning

Door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam is er een bedrag van 15.000 euro gereserveerd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Vragen

 • Wie heeft een vermoeden wie de onbekende fietser kan zijn?
 • Wie weet wat het merk is van het regenpak en waar het regenpak vandaan komt?
 • Wie heeft meer informatie over het motief?
]]>
]]>
52.3038167 4.9668956000000435
Naarden - Gezocht - Bejaarde in haar woning overvallen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-naarden-14-woningoverval.html Een jongeman pleegt een overval in een woning aan de Prins Willem van Oranjelaan in Naarden. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 16 Nov 2018 09:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-naarden-14-woningoverval.html 2018-11-16T09:45:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV NH tv-programma Bureau NH van 14 november 2018.

Als de 83-jarige bewoonster van een huis aan de Prins Willem van Oranjelaan  zondagmorgen 4 november 2018 nog ligt te slapen, wordt ze rond 07.30 uur  plotseling gewekt door een haar onbekende jongeman die haar wil beroven. De overvaller doorzoekt het huis en gaat er daarna lopend vandoor met de vooralsnog onbekende buit. De overvaller is binnengekomen door een raam dat hij had vernield.

Signalement

Het signalement van de dief luidt:

 • jongeman
 • leeftijd ongeveer 20 jaar
 • normaal postuur
 • sprak normaal Nederlands, maar met een Noord-Afrikaans accent.

Camerabeelden

Op beelden van een beveiligingscamera is de verdachte te zien als hij over straat loopt.

]]>
 • Heeft u voor, tijdens of na de overval iets verdachts gezien dat misschien iets met deze zaak te maken heeft?
 • Heeft u de overvaller de woning zijn binnengaan of naar buiten zien komen?
 • Weet u misschien wie de verdachte is of waar hij woont?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte Foto van de woning van het slachtoffer 52.28567669999999 5.157168299999967
  Amsterdam - Gezocht - Poging tot ontvoering Huigenbos https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/05-poging-tot-ontvoering-huigenbos.html Dinsdagmiddag 10 april 2018 hebben meerdere mannen bij een flat aan Huigenbos geprobeerd een andere man te ontvoeren. De politie doet nog altijd uitgebreid onderzoek naar dit incident en spreekt graag met getuigen. verdachte Wed, 14 Nov 2018 10:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/05-poging-tot-ontvoering-huigenbos.html 2018-11-14T10:49:00Z Het slachtoffer verlaat die middag rond 15.00 uur de flat aan Huigenbos en loopt richting zijn auto, die geparkeerd staat bij de flat in de buurt van de kruising met de Abcouderweg. Als de man bij zijn auto komt, lopen meerdere onbekende mannen op hem af en vragen hem iets. Vrijwel direct daarna duwen de mannen het slachtoffer opeens in een blauwe bestelbus van het merk Citroën, type Jumper. Deze blauwe bestelbus staat direct naast de auto van het slachtoffer geparkeerd.

  Er ontstaat vervolgens een worsteling tussen het slachtoffer en de mannen en op dat moment komen er toevallig twee surveillerende politieagenten langs. De mannen laten het slachtoffer hierop los en vluchten verschillende kanten op. Verschillende politie-eenheden zoeken in de omgeving naar de mannen, maar zij worden uiteindelijk niet meer aangetroffen.

  De recherche heeft het sterke vermoeden dat de mannen het slachtoffer wilden ontvoeren. In het onderzoek is naar voren gekomen dat zij naast de blauwe Citroën Jumper ook gebruik hebben gemaakt van een zwarte Toyota Aygo. Ook is nu gebleken dat de voertuigen op 9 en 10 april 2018 in en/of in de directe omgeving van de Trompenburgstraat in Amsterdam zijn geweest. Het onderzoeksteam spreekt graag met getuigen die één en/of allebei deze voertuigen hebben gezien, eventueel in combinatie met personen. Daarnaast zoekt het team ook getuigen die de twee voertuigen op 9 en 10 april in en rondom de flat Huigenbos hebben zien staan, iets van de poging ontvoering hebben gezien of andere informatie hebben.

  ]]>
  Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl kan informatie ook anoniem worden doorgegeven.

   

  ]]>
  Verdachte aangehouden in onderzoek naar poging ontvoering
  De recherche heeft woensdagochtend 14 november een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een poging ontvoering aan het Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost. De verdachte werd aangehouden in een woning aan de Trompenburgstraat. Hij zit vast voor verhoor. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

  ]]>
  ]]>
  52.3076354 4.957976799999983
  Amsterdam - Gezocht - Overval snackbar Karel Doormanstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/overval-snackbar-karel-doormanstraat.html De recherche is op zoek naar twee verdachten van een overval op een snackbar aan de Karel Doormanstraat. verdachte Mon, 12 Nov 2018 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/overval-snackbar-karel-doormanstraat.html 2018-11-12T12:19:00Z Donderdagavond 20 september rond 23.25 uur, is een medewerker van de snackbar achter de toonbank aan het werk. Hij ziet dat er twee mannen binnen komen, waarvan één een mes in zijn handen heeft. De mannen komen naar de toonbank toe en roepen dat het een overval is en dat ze geld willen. Daarna klimmen de mannen over de toonbank heen en bedreigen de medewerker met het mes. Ook wordt hij geduwd. De medewerker is bang en opent de kassalade. De twee overvallers pakken geld, klimmen weer terug over de toonbank en vluchten naar buiten. De medewerker ziet dat de twee naar de Bestevaerstraat in de richting van de Bos en Lommerweg rennen. Van de twee overvallers is het volgende signalement bekend:

  Overvaller 1
  - slank postuur;
  - licht getinte huidskleur;
  - tussen de twintig en de dertig jaar oud;
  - ongeveer 1.75 meter lang.

  Overvaller 2
  - slank postuur;
  - licht getinte huidskleur;
  - tussen de twintig en de dertig jaar oud;
  - ongeveer 1.70 meter lang.

  Beide mannen droegen donkere jassen met capuchons, spijkerboeken en donkere schoenen. Kent of herkent u de mannen op de beelden? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier.

  ]]>
  ]]>
  52.3795911 4.859270100000003
  Wormerveer - Gezocht - Overval tankstation Wormerveer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/04-overval-tankstation-wormerveer.html Op maandagavond 4 december vorig jaar werd een tankstation op de Kerkstraat in Wormerveer overvallen. verdachte Wed, 07 Nov 2018 15:07:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/04-overval-tankstation-wormerveer.html 2018-11-07T15:07:00Z De dader komt net na 20.30 uur aanlopen vanuit de richting van de Noordsterweg. Wanneer hij binnenkomt haalt hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn en laat deze zien aan de medewerkster die achter de kassa staat. De overvaller weet in de kassaruimte te komen doordat de deur open heeft gestaan. Dit kwam vermoedelijk door het in- en uitlopen van een collega die bezig was met schoonmaakwerkzaamheden. Onder bedreiging van het wapen maakt één van de medewerkers de kassa open. De overvaller verlaat nadat hij het geld buit heeft gemaakt de winkel en rent in de richting van de Noorsterweg weer weg.

  ]]>
  Wie herkent deze persoon? Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.49625169999999 4.782963699999982
  Purmerend - Gezocht - Bankpasfraude na zakkenrollerij Purmerend https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-bankpasfraude-na-zakkenrollerij-purmerend.html Op maandag 10 september werd een 90-jarige vrouw uit Purmerend het slachtoffer van zakkenrollerij en bankpasfraude. verdachte Tue, 06 Nov 2018 15:10:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-bankpasfraude-na-zakkenrollerij-purmerend.html 2018-11-06T15:10:00Z De vrouw pinde rond 13.50 uur bij een geldautomaat aan het Leeuwerikplein in Purmerend. Haar portemonnee met bankpas deed zij daarna in haar handtas en deze sloot zij af met een rits.

  Op woensdag 12 september wilde de vrouw rond 13.00 uur ergens afrekenen en toen kwam zij erachter dat haar bankpas niet meer in haar portemonnee zat. In eerste instantie dacht zij nog dat zij de pas 2 dagen eerder in de automaat aan het Leeuwerikplein had laten zitten. Dit was echter niet het geval en er was al voor 2000 euro van haar rekening gehaald. Een man pinde op maandag 10 september rond 14.15 uur bij een pinautomaat aan de Burg. D. Kooimanweg in Purmerend met de gestolen bankpas van het slachtoffer.

  ]]>
  Herkent u de man op de beelden? Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.52116340000001 4.9619453999999905
  Alkmaar - Gezocht - Overval Chinees restaurant Alkmaar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-overval-chinees-restaurant-alkmaar.html Op dinsdag 18 september pleegde een man een overval op een Chinees restaurant aan de Hadewijchstraat in Alkmaar. verdachte Tue, 06 Nov 2018 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-overval-chinees-restaurant-alkmaar.html 2018-11-06T15:02:00Z Rond 16.55 uur stapte de man het restaurant binnen en liep richting de bar. Hier aangekomen, trok de man een groot zilveren keukenmes en bedreigde hiermee een medewerkster. Vervolgens liep de overvaller om de bar heen naar de medewerkster. Hier hield hij het mes op haar gericht en zei meerdere malen 'geld, geld!' De overvaller probeerde daarna met het mes de kassalade open te maken, echter lukte dit niet. De medewerkster opende uiteindelijk de lade en de man griste het geld eruit en vluchtte in de richting van de Lorreinenlaan. 

  Van de overvaller zijn beelden.

  ]]>
  Herkent u de man op de beelden? Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.6172706 4.754275600000028
  Nieuw-Vennep - Gezocht - Getuigenoproep vechtpartij Nieuw-Vennep https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-getuigenoproep-vechtpartij-nieuw-vennep.html Op 3 november heeft er een vechtpartij plaatsgevonden tussen een grote groep jongeren in Nieuw-Vennep. verdachte Tue, 06 Nov 2018 14:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/04-getuigenoproep-vechtpartij-nieuw-vennep.html 2018-11-06T14:50:00Z De vechtpartij begon op de Fandango bij de skatebaan en verplaatste zich richting de Tango. Een 19-jarige jongeman uit Hillegom raakte hierbij ernstig gewond en werd door de politie bij Rijnpoort op de grond aangetroffen: hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

  De politie heeft direct na dit incident meerdere getuigen gehoord en buurtonderzoek gedaan, maar is nog steeds op zoek naar mensen die informatie hebben over de toedracht van dit geweldincident.
   

  ]]>
  Bent u betrokken geweest of heeft u iets gezien van wat te maken kan hebben met het geweldincident waarbij de Hillegommer gewond raakte? 

  Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.28115239999999 4.626984099999959
  Hilversum - Gezocht - Zakkenrollers stelen bankpas van treinreiziger https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-hilversum-31-zakkenrollers-bestelen-treinreiziger.html Treinreizigers moeten extra goed op hun hoede zijn voor zakkenrollers, want er is een nieuwe tactiek om mensen hun bankpas te ontfutselen. Een man uit Hilversum komt daar op een vervelende manier achter als hij slachtoffer wordt van de slinkse truc. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 02 Nov 2018 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/03-hilversum-31-zakkenrollers-bestelen-treinreiziger.html 2018-11-02T12:00:00Z RTV NH tv-programma Bureau NH besteedde op 31 oktober aandacht aan deze zaak.

  Zekkenrollers bestelen het 79-jarige slachtoffer op 1 augustus 2018 als hij vanaf station Hilversum de trein wil nemen. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen hem helpen zijn fiets de trein in te tillen. De man heeft echter niet door dat er ondertussen een vierde man bij is gekomen, die op geniepige wijze de bankpas uit de achterzak van het slachtoffer vist. Zodra dit is gelukt stappen de vier mannen direct weer de trein uit. Ze verlaten snel het station, om niet veel later drie keer met het pasje van de Hilversummer te pinnen. In totaal hebben ze bijna 1.500 euro van de bankrekening van het slachtoffer gehaald. 

  Camerabeelden

  We hopen op basis van beelden van de bewakingscamera te weten te komen wie deze vier zakkenrollers zijn..

  ]]>
  Herkent u de verdachten? Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.22570479999999 5.181475399999954
  Zaandam - Gezocht - Overval tankstation Zaandam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/04-overval-tankstation-zaandam.html Op 15 mei pleegde een man een overval op de tankshop van het tankstation aan het Hof van Zaenden binnen. verdachte Tue, 30 Oct 2018 14:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/04-overval-tankstation-zaandam.html 2018-10-30T14:05:00Z Rond 19.50 uur stapte de overvaller de shop binnen en pakte een zak snoep. Na enige tijd liep de overvaller naar de toonbank en legde de zak snoep hierop. Vervolgens rommelde de overvaller een tijd  in zijn broekzakken, zogenaamd op zoek naar geld. In plaats van geld, pakte de overvaller echter een mes uit één van zijn broekzakken en bedreigde hij hiermee de kassamedewerkster.

  De overvaller gooide een plastic boodschappentas naar de medewerkster en legde haar op hier geld in te doen. De medewerker stopte in totaal ongeveer 400 euro in de boodschappentas. De overvaller liep, nadat hij de buit binnen had, weg. De medewerker gooide nog een bakje met kleingeld naar hem toe waarna zij de alarmknop indrukte.

  De politie was binnen twee minuten ter plaatse, echter werd de overvaller niet meer aangetroffen.

  Van de overvaller zijn beelden beschikbaar.
  Het signalement;

  • Getinte man;
  • Ongeveer 1,70 meter;
  • Rond de 20 jaar oud;
  • Slank postuur;
  • Droeg een grijs/blauw joggingsvest, een zwarte broek (mogelijk regenjas/survivalbroek) en een zwarte pet;
  • Droeg een zonnebril.
  ]]>
  Herkent u de man of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  ]]>
  ]]>
  52.4555525 4.818291000000045