Gezocht | Utrecht (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/utrecht.xml RSS feed gezocht voor de provincie Utrecht nl Sun, 09 May 2021 07:40:59 GMT 2021-05-09T07:40:59Z nl Amersfoort - Gezocht - Gewapende overval op drogisterij Amersfoort https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-gewapende-overval-op-drogisterij-amersfoort.html Op vrijdag 5 maart pleegt een geheel in het zwart geklede jonge man een gewapende overval op een drogisterij aan de Van Brammenstraat in Amersfoort. verdachte Wed, 28 Apr 2021 09:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-gewapende-overval-op-drogisterij-amersfoort.html 2021-04-28T09:20:00Z Op vrijdag 5 maart is de filiaalmanager met meerdere collega’s aan het werk in een drogisterij aan de Van Brammenstraat in Amersfoort. Terwijl zij rond tien voor twee achter de kassa staat en een klant helpt, ziet zij dat er een jonge man naast de klant komt staan. Deze jongen heeft een capuchon over zijn hoofd, zijn gezicht grotendeels afgedekt en heeft een groot slagersmes in zijn rechterhand. Hij bedreigt de manager met het grote mes en eist geld. Het slachtoffer moet het briefgeld uit de kassa halen. De verdachte stopt het geld in een mini-Jumbo-shopper (tas). Vervolgens rent hij rechtsaf de winkel uit.

Een getuige treft bij de achterzijde van woningen aan de Abraham Blankaartsingel en bij de vlakbij gelegen speeltuin aan de Van Brammenstraat meerdere bankbiljetten aan. Kennelijk heeft de overvaller die op zijn vlucht verloren. Het lijkt er dus op dat hij vanuit de winkel rechtsaf is weggerend in de richting van de kruising met de Pieter Stastokerf - Van Brammendreef, die kruising in de richting van de speeltuin is overgestoken en door de poort achter de woningen aan de Abraham Blankaartsingel in de richting van de Bartje Blomstraat is gevlucht.

]]>
Wie is getuige geweest van de overval of heeft de overvaller zien vluchten?

Wie weet wie de overvaller mogelijk is? Het meest opvallende is zijn geheel zwarte kleding en de jas met een rechthoekig wit label en rode tekst op zowel de linker borst als het rechter schouderblad. Tevens had hij dus een gele mini-Jumbo-shopper bij zich.

]]>
]]>
52.1741862 5.390432199999999
Nieuwegein - Gezocht - Vliegensvlugge scooterdief Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-vliegensvlugge-scooterdief-nieuwegein.html Op woensdag 31 maart zet een meisje haar scooter in een parkeergarage van City Plaza in Nieuwegein. Als zij een half uur later terugkomt, ziet zij dat de scooter is gestolen. verdachte Wed, 28 Apr 2021 09:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-vliegensvlugge-scooterdief-nieuwegein.html 2021-04-28T09:11:00Z Op woensdag 31 maart parkeert een 17-jarig meisje uit IJsselstein rond 15.30 uur haar snorscooter, een zwarte Piaggio Vespa Sprint met verzekeringsplaatje DHF62J, in de parkeergarage onder de Albert Heijn in winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein en zet hem met het stuurslot op slot. Als zij ongeveer een half uur later op dezelfde plek terugkomt, ziet zij dat haar scooter is verdwenen. Mogelijk gestolen. Zij ziet dat er een bewakingscamera hangt bij de plek waar zij haar scooter had neergezet en hoopt dat de dief op bewakingsbeelden is vastgelegd. Zij doet aangifte van de diefstal.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dief in minder dan 15 seconden de scooter weet mee te nemen.  

Signalement
De politie is op zoek naar een jonge man met lichte huidskleur, hij is rond de 20 jaar oud en heeft een slank postuur. Hij droeg een groen of beige petje en verder geheel zwarte kleding en zwarte schoenen. 

]]>
Wie herkent deze vliegensvlugge scooterdief? Wie heeft de gestolen snorscooter na 31 maart ergens zien staan of rijden. Mogelijk dat hij nog was voorzien van het originele blauwe kentekenplaatje DHF62J, maar die kan ook zijn vervangen. Het meest opvallende aan de scooter is het getinte windscherm en de half rechtopstaande chromen bagagedrager achterop.

]]>
]]>
52.0285325 5.0795639
Leusden - Gezocht - Hardloper beroofd door daders op Peugeot Ludix-scooter https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-hardloper-beroofd-leusden.html Een hardloper wordt op zaterdagavond 03 april rond 21.40 uur op het Jaagpad in Leusden door de passagier van een scooter met een mes bedreigd en van zijn airpods beroofd. Vervolgens gaat de straatrover er met zijn maatje op een donkere Peugeot Ludix-scooter vandoor in de richting van Amersfoort. verdachte Tue, 13 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-hardloper-beroofd-leusden.html 2021-04-13T22:00:00Z Signalementen:

Passagier (daadwerkelijke straatrover):

Licht getinte jongeman van begin 20, rond de 1.80 meter, normaal postuur. Hij had een zwart petje op met een tekst (mogelijk The North Face of DSQUARED), droeg een zwarte fleece heupjack met een logo op de linker borst met zwart/grijze letters (mogelijk The North Face), een zwarte trainingsbroek (vermoedelijk Nike Tech). Hij had zwarte dunne handschoenen aan en sprak Nederlands met een accent.

Bestuurder scooter:

Jongeman van begin 20, normaal postuur. Hij droeg een petje (vermoedelijk zwart) een zwarte jas, soortgelijk aan die van de andere straatrover, strakke broek en lichte schoenen. Hij bestuurde een donkere scooter, vermoedelijk een Peugeot Ludix.

 

]]>
Wie is getuige geweest van de straatroof?

Wie weet wie de straatrovers mogelijk zijn? Een aanknopingspunt zou hun donkere Peugeot Ludix-scooter kunnen zijn.

]]>
]]>
52.1166213 5.442163799999999
Utrecht - Gezocht - Utrechts echtpaar slachtoffer van een babbeltruc https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html Op maandag 29 maart werd een Utrechts echtpaar het slachtoffer van een babbeltruc. Toen de vermeende daders waren vertrokken kwam het echtpaar erachter dat ze bestolen waren van waardevolle sieraden en een geldbedrag. verdachte Tue, 13 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-utrechts-echtpaar-slachtoffer-van-een-babbeltruc.html 2021-04-13T22:00:00Z Toen op maandag 29 maart omstreeks 16.00 uur de telefoon ging nam een van de slachtoffers op. De persoon die belde deed zich voor als een medewerkster van de gemeente en vertelde dat de waterleidingen mogelijk gif zouden kunnen bevatten. De medewerkster vroeg of zij mocht langskomen.

Vijf minuten later werd er bij het Utrechtse echtpaar, een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man, aan de Zamenhofdreef aangebeld. Twee personen – een man en een vrouw – stonden voor de deur. Het slachtoffer liet beide personen binnen, die direct de woning inliepen en deze bekeken. Even later liepen ze de keuken in om de kraan te bekijken. De slachtoffers volgden en een van de twee personen sloot vervolgens de deur. Slachtoffers en daders stonden nu allemaal in de keuken met gesloten deur. Doordat de kraan hard openstond, kon het echtpaar niet horen wat er zich in de rest van de woning afspeelde.

Even later verklaarde het duo voldoende te hebben gezien en verliet snel de woning. In de nacht van 30 maart ontdekte een van de slachtoffers dat waardevolle sieraden en een groot geldbedrag waren verdwenen.

Signalementen
De mannelijke verdachte die aanbelden is ongeveer 27 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.83m lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, blond haar en droeg een zwart mondkapje, witte handschoenen en donkere kleding.

De vrouwelijke verdachte is tussen de 24 en 25 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.65m lang. Ze heeft een licht getinte huidskleur en lang zwart haar. Ze droeg een zwarte strakke rok, een trui met blauw-witte strepen en een zwart mondkapje. Ook zij droeg witte handschoenen.

]]>
Wie is getuige geweest dat de man en de vrouw en/of de twee vrouwen de woning binnen zijn gegaan of daar weer naar buiten liepen?

Wie heeft de twee vrouwen op of in de omgeving van de Zamenhofdreef met de kluis onder een bruine doek zien lopen en hen mogelijk in een auto zien stappen?

Wie heeft het viertal op of in de omgeving van de Zamenhofdreef gezien?

Wie heeft op de Zamenhofdreef een videodeurbel of camera waarop de verdachten op maandagmiddag 29 maart tussen 15.45 uur en 16.45 uur zijn vastgelegd?

Wie weet wie de vier mogelijk zijn?

]]>
]]>
52.09073739999999 5.1214201
Nieuwegein - Gezocht - Phishing Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-phishing-nieuwegein.html Een echtpaar uit Nieuwegein raakt meer dan 20.000 euro kwijt aan oplichters. Ze zijn het zoveelste slachtoffer van spoofing; criminelen die zich via de telefoon voordoen als bankmedewerkers. verdachte Tue, 13 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-phishing-nieuwegein.html 2021-04-13T22:00:00Z Truc
Het echtpaar krijgt een sms-je dat lijkt van hun bank afkomstig te zijn. De man logt in op zijn account van ING. Er is niets bijzonders aan de hand en hij logt weer uit. Vlak daarna gaat de telefoon. Iemand die zich voordoet als een bankmedewerker begint over het sms-je.

Vertrouwen
De man vertrouwt het niet en zegt dat ook. De vrouw aan de telefoon blijft rustig en zegt dat de man haar telefoonnummer kan controleren op de site van de bank. En daar heeft ze zijn vertrouwen mee gewonnen.

Pas doorknippen
Dan vertelt de vrouw dat er fraude is gepleegd met hun bankrekening en dat iemand de pinpas komt ophalen. De man moet de pas op een speciale manier doorknippen en aan de koerier die langskomt, meegeven.

Pinnen
De pas wordt dan weer aan elkaar geplakt en dan kan ermee gepind worden. Op bewakingsbeelden van een pinautomaat aan de Bankstede in Nieuwegein is te zien hoe een man ruim 20.000 euro pint van de rekening van het echtpaar.

Pincode
De zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon krijgt de man ook zover dat hij de pincode noemt. Ze zegt dat ze die nodig heeft om de code op een zwarte lijst te zetten. Met alle verzamelde bankgegevens krijgen de criminelen toegang tot het internetbankieren van de slachtoffers. Daardoor lukt het ze om geld over te maken van de spaarrekening naar de lopende rekening, de pinlimiet te verhogen en kan er ruim 20.000 euro gepind wordt.

Signalement
De man op de beelden van de pinautomaat is slechts één van de verdachten die zich bezig hebben gehouden met de oplichting van het echtpaar.

- donkergetinte huid
- slank postuur
- zwarte hoodie,capuchon over zijn hoofd
- donkerblauwe bodywarmer, wit rond logo op de borst
- zwarte strakke broek,
- witte, halfhoge sportschoenen

 

]]>
Op de pinbeelden komt niet de vrouw in beeld, die de bankpassen heeft opgehaald, maar een man. We hebben beelden van hem terwijl hij vele keren achter elkaar met de bankpassen van het echtpaar pint. Wie herkent deze man, die het echtpaar tienduizenden euro’s lichter maakt?

]]>
]]>
52.02482080000001 5.0918192
Utrecht - Gezocht - Vier mannen gezocht na oprollen hennepkwekerij https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-aantreffen-hennepkwekerij-utrecht.html Begin januari krijgt de politie een anonieme melding dat er in een appartement aan de Ebrodreef in Utrecht mogelijk een hennepkwekerij is gevestigd. Rond de woning zou regelmatig een hennepgeur hangen en er kwamen regelmatig mensen langs, die daar niet woonden. verdachte Tue, 13 Apr 2021 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-aantreffen-hennepkwekerij-utrecht.html 2021-04-13T14:35:00Z Bewoners van een flat aan de Ebrodreef in Utrecht-Overvecht roken in januari een flinke hennepgeur. Ook zien ze regelmatig mensen in en uit lopen die niet thuishoren in de flat. Ze bellen de politie en als die gaat kijken, treffen agenten een hennepkwekerij aan met 155 planten en daarnaast een grote hoeveelheid henneptoppen.

Wapen
Tijdens het ontmantelen van de kwekerij ontdekken agenten dat er camera's in de woning hangen. Op de beelden zijn in totaal vier mannen te zien die op een bank zitten en met elkaar kletsen. Op één van de fragmenten is te zien dat één van de mannen een revolver tevoorshijn haalt en aan de andere mannen laat zien. Dit laat volgens de politie zien dat we hier te maken hebben met mannen die zich bezig houden met zware criminaliteit.

De huurder van de woning zegt niks te weten van een hennepkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

 

Op andere beelden zijn de vier mannen gezamelijk te zien. Ze zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend. De hennepkwekerij is op deze beelden niet te zien.

 

]]>
Kent u deze verdachten of weet u meer over de hennepkwekerij in een flat aan de Ebrodreef in de wijk Overvecht?
Geef het dan door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
]]>
52.1104409 5.1173516
Veenendaal - Gezocht - Poging overval tankstation https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-poging-overval-tankstation.html Op dinsdag 30 maart rond 20.45 uur werd door twee personen geprobeerd het tankstation aan de Smalle Zijde in Veenendaal te overvallen. In de shop van het tankstation kwamen twee personen in het donker gekleed naar binnen. Een van de personen had een vuurwapen bij zich en de tweede verdachte een mes. Uiteindelijk was het niet gelukt, maar we willen deze twee verdachten wel graag vinden. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-poging-overval-tankstation.html 2021-04-06T22:00:00Z Twee verdachten komen de shop van de Gulf binnen, gelegen aan de Smalle Zijde. Verdachte 1 komt als tweede binnen en verdachte 2 is al met een mes bij de balie van het tankstation.
Op dat moment is de medewerker niet in de winkel/shop aanwezig. Hij hoort mensen schreeuwen bij de balie en diverse geluiden. De medewerker is net aan de achterzijde van het pand.
Vervolgens gaat hij naar de balie van het tankstation. Ziet op dat moment de overvallers en er ontstaat een situatie waarbij de overvallers schreeuwen om geld. De medewerker geeft aan
dat het geld er niet is. Vervolgens zijn de verdachten naar buiten gerend en weggereden op een donkere scooter. Op de beelden leek het dat er geen kentekenplaat op de scooter/snorfiets zat.
De verdachte reden in de richting van de Hermelijnlaan. Althans dit lijkt zo op de beelden.
 

Signalementen:
Verdachte 1: is de man met het vuurwapen. Hij droeg een North Face jas, was fors van postuur, was dus in het zwart gekleed en droeg ook donkere schoenen.
Verdachte twee: is de man die het mes bij zich had. Hij was ook donker gekleed, had een zwarte jas aan en heeft een lang/tenger postuur. Hij droeg zijn mes in zijn linkerhand.
Het zou dus goed kunnen dat deze meneer linkshandig is.

]]>
Wie heeft meer informatie over deze overval?
Wie herkent er iemand in het signalement in combinatie met de scooter zonder kenteken?

]]>
]]>
52.00788319999999 5.5638355
Nijkerk/Amersfoort - Gezocht - Man betaalt met gestolen pas, wie kent hem? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijkerk---man-betaalt-met-gestolen-pas-wie-kent-hem.html Op donderdag 18 februari betaalde een onbekende man in Amersfoort meerdere keren contactloos met een gestolen bankpas. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-nijkerk---man-betaalt-met-gestolen-pas-wie-kent-hem.html 2021-04-06T22:00:00Z Het slachtoffer was die dag in Nijkerk aan het werk toen hij merkte dat zijn pinpas uit zijn vrachtwagen was gestolen.

]]>
Wie kent deze man?

]]>
]]>
52.2224835 5.4835625
Veenendaal - Gezocht - Pizzabezorger van scooter beroofd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-pizzabezorger-van-scooter-beroofd.html Op maandagavond 15 maart rond 20.30 uur wordt een 17-jarige pizzabezorger uit Veenendaal op de Lindenlaan in Veenendaal met zijn bezorgscooter door een man met een vuurwapen tot stoppen gedwongen. De straatrover eist zijn scooter en gaat er met de scooter vandoor. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-pizzabezorger-van-scooter-beroofd.html 2021-04-06T22:00:00Z Op maandagavond 15 maart is een 17-jarige jongen uit Veenendaal aan het werk als pizzabezorger in zijn woonplaats. Na kort voor half negen een pizza te hebben bezorgd bij een adres op de Dahliastraat, rijdt hij terug naar de pizzeria. Als hij daarbij rond half negen op de Lindenlaan rijdt, in de richting van de Stationsingel, ziet hij een dat zo’n vijftig meter voor hem een man rechts op de stoep loopt. Dit valt hem op omdat hij even eerder, toen hij met zijn bezorging onderweg was naar de Dahliastraat, dezelfde man op het bruggetje op de kruising Kanaalweg / Kastanjelaan had zien lopen in de richting van Het Goeie Spoor.

De Veenendaler ziet dat de man meerdere keren achterom kijkt terwijl hij hem op de Lindenlaan nadert. Als de bezorger vlak bij de man is  stapt de man plotseling de weg op en blokkeert de doorgang voor de bezorger, die daarom hard moet remmen. De man haalt een vuurwapen tevoorschijn, richt die op de Veenendaler en eist zijn scooter. Gezien de dreiging met het vuurwapen, besluit het slachtoffer van de scooter te stappen. Daarop gaat de straatrover op de scooter zitten en rijdt ermee weg over de Lindenlaan, rechtsaf de Stationsingel op in de richting van de Kastanjelaan. Het slachtoffer belt direct 1-1-2 en agenten gaan ter plaatse. Zij kijken in de wijde omgeving naar de straatrover en de scooter uit, maar treffen beide niet meer aan.

Signalement
De straatrover is een man met een licht getinte huidskleur, rond de 1.80 meter, slank postuur. Hij droeg een donkerblauwe halflange Para Jumperjas met capuchon zonder bontkraag, grijze trainingsbroek, opvallend lichtkleurige schoenen en zwarte dunne handschoenen. Hij had de capuchon over zijn hoofd, droeg een lichtblauw mondkapje en had een gouden pilotenbril op met donkere glazen.

De scooter is een zwarte Sym, type Xpro, origineel voorzien van het kentekenplaatje F094XV. Achterop staat een zwarte box, om de pizza’s/bezorgmaaltijden in te vervoeren. Wat mogelijk aan de scooter kan opvallen is dat de hendel van de linker rem iets is verbogen.

]]>
Wie is getuige geweest van de beroving?

Wie heeft de zwarte Sym Xpro-scooter na maandag 15 maart ergens zien staan of rijden? Mogelijk dat de zwarte bezorgbak daarbij was verwijderd.

Wie heeft op of in de omgeving van de Lindenlaan een videodeurbel of camera waarop de straatrover mogelijk is vastgelegd?

Wie weet wie de straatrover mogelijk is?

]]>
]]>
52.0232165 5.5487793
Utrecht - Gezocht - Ernstige mishandeling Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-ernstige-mishandeling-utrecht.html Op zondag 07 februari loopt een 22-jarige vrouw uit Utrecht hard in het Julianapark in Utrecht. Bij het passeren van een groepje jongeren krijgt ze een conflict en wordt vervolgens hard in haar gezicht geslagen. verdachte Tue, 06 Apr 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/03-ernstige-mishandeling-utrecht.html 2021-04-06T22:00:00Z Op zondag 07 februari loopt een 22-jarige vrouw uit Utrecht hard in het Julianapark in Utrecht. Als zij rond 17.15 uur over het pad bij de grote vijver rent, staat daar een groepje van 4 of 5 jongens en 2 meisjes. Eén van de meisjes probeert haar opzettelijk te laten struikelen. Wanneer de Utrechtse met haar de discussie aan gaat, komt één van de jongens naar haar toe. Hij is verbaal agressief, bedreigt haar en geeft haar vervolgens een keiharde vuistslag in het gezicht. Daarna gaat de groep ervandoor. Het slachtoffer krijgt hulp van een passerende vrouw. In het ziekenhuis blijkt zij een gebroken oogkas en een gebroken neus te hebben opgelopen en moet zij worden geopereerd.

Signalementen

Het meisje dat het slachtoffer probeert te laten vallen:
Meisje met een lichte tot licht getinte huidskleur, 15/16 jaar, slank postuur, rond de 1.70 meter, wenkbrauwen dicht bij haar ogen, kleine mond en lang stijl donkerbruin haar. Zij sprak met een rollende R en had geen make-up op. Zij droeg een donkergroene winterjas met capuchon.

De jongen die het slachtoffer een keiharde vuistslag geeft:
Jongen met een lichte tot licht getinte huidskleur, 16/17 jaar, rond de 1.70 meter, slank postuur, symmetrisch gezicht, helder bruine ogen, donkerbruin krullend haar. Hij droeg een donkere trui.

De overige jongeren, 3 of 4 jongens en een meisje, zijn tussen de 14 en 16 jaar oud.

]]>
Wie is getuige geweest van deze ernstige mishandeling? Volgens het slachtoffer stond een groep van vijf mannen op meer dan tien meer afstand en moeten zij het hebben gezien.

Wie weet wie het meisje en de jongen mogelijk zijn? Aan deze twee en de andere jongeren uit het groepje het dringende verzoek zich bij de politie te melden.

]]>
]]>
52.1074581 5.0853788