Gezocht | Utrecht (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/utrecht.xml RSS feed gezocht voor de provincie Utrecht nl Mon, 21 Jan 2019 13:50:28 GMT 2019-01-21T13:50:28Z nl Gezocht - Man steelt 400 euro uit geldautomaat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/man-steelt-400-euro-uit-geldautomaat.html Een vrouw stond in oktober in Eemnes te pinnen met de pas van haar moeder. Ze dacht dat ze de verkeerde code had gebruikt en stapte opzij. Toen kwam er toch 400 euro uit de automaat. De man die na de vrouw wilde pinnen, pakte dat geld er ging ermee vandoor. De politie zocht de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu. Gelegenheidsdiefstal De man in kwestie was blijkbaar van plan om zelf te gaan pinnen. Hij stond achter de vrouw te wachten op zijn beurt. Toen het pinnen haar niet lukte, besloot de vrouw even haar moeder te bellen en liet de man voor. Vervolgens maakte hij gebruik van de gelegenheid en stal het geld. Verdachte herkend Dat is de reden waarom we op 9 januari in tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht de man op de bewakingsbeelden nog niet herkenbaar toonden. Maar omdat de identiteit van de man daardoor nog niet bekend werd, toonden we hem op 16 januari wél herkenbaar.Dat leverde het gewenste resultaat op. Meerdere mensen herkenden de man en tipten de politie. De recherche weet nu wie de verdachte is en kan verder met het onderzoek. Conclusie Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! Mon, 21 Jan 2019 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/man-steelt-400-euro-uit-geldautomaat.html 2019-01-21T09:53:00Z Een vrouw stond in oktober in Eemnes te pinnen met de pas van haar moeder. Ze dacht dat ze de verkeerde code had gebruikt en stapte opzij. Toen kwam er toch 400 euro uit de automaat. De man die na de vrouw wilde pinnen, pakte dat geld er ging ermee vandoor. De politie zocht de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu.

Gelegenheidsdiefstal

De man in kwestie was blijkbaar van plan om zelf te gaan pinnen. Hij stond achter de vrouw te wachten op zijn beurt. Toen het pinnen haar niet lukte, besloot de vrouw even haar moeder te bellen en liet de man voor. Vervolgens maakte hij gebruik van de gelegenheid en stal het geld.

Verdachte herkend

Dat is de reden waarom we op 9 januari in tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht de man op de bewakingsbeelden nog niet herkenbaar toonden. Maar omdat de identiteit van de man daardoor nog niet bekend werd, toonden we hem op 16 januari wél herkenbaar.Dat leverde het gewenste resultaat op. Meerdere mensen herkenden de man en tipten de politie. De recherche weet nu wie de verdachte is en kan verder met het onderzoek.

Conclusie

Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

]]>
52.25209163477167 5.256981380273373
Utrecht - Gezocht - Getuigen van brandstichting gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-utrecht-16-autobrand.html Op 29 december rukten politie en brandweer in Utrecht uit voor een autobrand op de hoek van de Marshalllaan en de Peltlaan in de wijk Kanaleneiland. Diezelfde avond hielden agenten twee verdachten aan; een jongen van 17 en een jongen van 18 jaar. De politie zoekt getuigen van deze autobrand. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 16 Jan 2019 13:39:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-utrecht-16-autobrand.html 2019-01-16T13:39:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 16 januari 2019. 

Brandstichting

Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee jongens rond 22.30 uur een auto in brand steken. Vlak ervoor en erna komt een aantal getuigen voorbij die de politie graag wil spreken.

Getuigen

Vlak vóór de brand rijdt een auto over de Peltlaan richting de kruising met de Marshalllaan. Op de hoek staan dan de verdachten al bij de auto. Ook komen er iemand op een fiets of bromfiets en lopend voorbij. Deze getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

 

]]>
Bent u één van de getuigen van de brand op de hoek van de Marshalllaan/ Peltlaan op 29 december? Neem dan contact op met de politie, dat kan door te bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 en als u informatie over de brandstichters heeft die u liever anoniem doorgeeft, bel dan naar 0800 - 7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Foto van de plaats waar het gebeurde 52.076183263698304 5.088462635967971
Veenendaal - Gezocht - Jongen (16) met geweld beroofd van zijn jas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-veenendaal-16-straatroof.html Een 16-jarige jongen stuit in het centrum van Veenendaal op een groep van vijf jongens. Ze dwingen hem met geweld om zijn jas af te geven. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 16 Jan 2019 13:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-veenendaal-16-straatroof.html 2019-01-16T13:11:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 16 januari 2019. 

Achterstraatje

Het gebeurt op donderdagmiddag 27 december 2018.  Het slachtoffer rijdt op zijn scooter richting de Hoogstraat in Veenendaal. Omdat het een winkelgebied is, stapt hij af en loopt hij met de scooter aan de hand het Achterstraatje in. Een groep van vijf jongens komt hem tegemoet lopen. Eén van hen zegt op een intimiderende toon dat hij zijn scooter moet neerzetten. Dat doet hij en dan krijgt hij direct een harde klap in zijn gezicht. Hij moet van de jongens z'n jas uittrekken. Dat weigert hij, waarop hij nóg een aantal klappen krijgt. De jongens trekken hem dan zijn jas uit.

Supermarkt

Eén van de jongens gaat naar de Boni supermarkt om een plastic tas te halen. Als hij terug is, gaat de jas in de tas en de jongens wandelen rustig weg richting de Nieuweweg.

Parajumper

Het gaat om een zwarte jas van het merk Parajumper ter waarde van 650 euro.

Signalement

Uit de opmerkingen die de jongens maakten, valt op te maken dat ze uit Veenendaal komen of in ieder geval goed bekend zijn in de stad. Van de jongen die het slachtoffer aansprak en de eerste klap uitdeelde, is het volgende signalement bekend:

 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte circa 1,90 meter
 • dun postuur
 • zwart haar
 • droeg een zwarte jas met capuchon (over zijn hoofd).

De jongen die op pad werd gestuurd om een plastic tas te halen, was beduidend kleiner én jonger dan de rest.

]]>
Heeft u iets gezien van deze beroving op donderdag 27 december? Het kan opgevallen zijn dat er in het Achterstraatje een groepje jongens stond, van wie er één geen jas droeg, terwijl het best koud was. Alle informatie om ze te vinden is welkom, geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Foto van de plaats waar het gebeurde met in de inzet een foto van het type van de jas van het slachtoffer 52.0290235 5.558776800000032
Nieuwegein - Gezocht - Schennispleger laat kinderen schrikken https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-schennispleger-laat-kinderen-schrikken.html Drie kinderen lopen door een steeg bij de Olsterveste in Nieuwegein. Het gaat om een jongen en meisje van 7 jaar en een meisje van 5. In de steeg spreekt een man hen aan. De kinderen zien dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek heeft. Dan doet de man hen een onzedelijk voorstel. De kinderen zeggen nee en rennen weg. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 10 Jan 2019 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/03-schennispleger-laat-kinderen-schrikken.html 2019-01-10T08:01:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 9 januari 2019.

Eenmaal thuis vertellen de kinderen wat er is gebeurd, waarop hun ouders de politie bellen. Als die arriveert is de man nergens meer te bekennen. Het blijkt dat een getuige hem heeft zien lopen. Hij is de steeg uitgelopen aan de kant van de Banterveste. De omschrijving van de getuige komt geheel overeen met de beschrijving die de kinderen van de man hebben gegeven.

Bewakingsbeeld

De man is ook op bewakingsbeelden te zien. Die laat de politie voorlopig nog niet zien. De politie hoopt dat de man zichzelf herkent in dit verhaal en dat hij zich meldt. Mocht dat niet gebeuren, dan worden de beelden getoond.

Signalement van de verdachte

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd circa 35 jaar
 • kort, donker haar
 • had een baardje
 • droeg een zwarte jas
 • had een overhemd / trui aan met horizontale witte strepen
 • droeg een zwarte broek
 • had zwarte schoenen aan.

Opvallend

Wat opvalt aan de man is dat hij sleept met zijn rechter been.

]]>
 • Bent u de man die de politie zoekt? Wees verstandig en meld u zich snel bij het politiebureau.
 • Weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
 • ]]>
  ]]>
  Foto van het steegje 52.02243900000001 5.092622099999971
  Utrecht - Gezocht - Serie diefstallen door babbeltrucs bij parkeerautomaten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-19-serie-oplichtingen-bij-parkeerautomaten.html Een groep mannen heeft in de periode van september tot november 2018 vele duizenden euro's van bankrekeningen gestolen. Ze maakten hun slachtoffers bij parkeerautomaten in het centrum van Utrecht. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 27 Dec 2018 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-19-serie-oplichtingen-bij-parkeerautomaten.html 2018-12-27T08:00:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 19 december 2018.

  In alle gevallen van deze serie diefstallen spreken de dieven mensen aan bij parkeerautomaten.

  Truc 1

  Ze zeggen dat ze alleen contant geld bij zich hebben en vragen aan voorbijgangers of die even voor hen kunnen betalen met hun bankpas. Dan zouden de dieven hun slachtoffers het bedrag meteen met contant geld teruggeven. Maar intussen kijken ze de pincode vanb hun slachtoffer af rollen even laten diens portemonnee met daarin de bankpas.

  Truc 2

  Een soortgelijke truc passen de dieven toe door een bankbiljet van 20 euro te laten zien dat zogenaamd niet door een parkeerautomaat wordt geaccepteerd. Ze vragen dan aan voorbijgangers om twee bankbiljetten van 10 euro te pinnen en die met hen te wisselen. Ook dan kijken ze tijdens het pinnen de code af en stelen daarna de bankpas van het slachtoffer.

  Buit

  Op deze manier duperen ze een tiental mensen en maken ze duizenden euro's buit.

  Signalementen

  Van de mannen die pinnen met de gestolen passen hebben we de volgende signalementen:

  Verdachte 1:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • lengte ongeveer 1,65 meter
  • leeftijd circa 40 jaar
  • mollig postuur
  • kalend
  • pukkels en een litteken in zijn gezicht
  • had een kort baardje
  • droeg een blauwe jas
  • had een plat donkerblauw petje op
  • sprak gebrekkig Duits.

  Verdachte 2:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • lengte ongeveer 1,70 meter
  • leeftijd circa 40 jaar
  • mollig postuur
  • kort donker haar
  • droeg een net donker jasje
  • had een donkere broek aan
  • droeg donkere schoenen
  • sprak gebrekkig Engels.
  ]]>
 • Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera? Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen?
 • Heeft u iets verdachts zien gebeuren bij de parkeerautomaten in de stad Utrecht in periode van september tot november 2018?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.08929861270937 5.114743832788122
  Amersfoort - Gezocht - Winkeldief steelt jack van ruim 400 euro https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-amersfoort-19-winkeldief-steelt-dure-jas.html Een man weet een dure jas te stelen bij een kledingzaak in het centrum van Amersfoort. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen jas. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 27 Dec 2018 07:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-amersfoort-19-winkeldief-steelt-dure-jas.html 2018-12-27T07:20:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 19 december 2018.

  Het gebeurt op zaterdagmiddag 29 september 2018. Een man loopt de winkel aan de Utrechtsestraat binnen. Hij kijkt wat rond bij een rek met jassen en gaat er een jas passen. Een medewerkster ziet het en vindt het wel vreemd dat de man met de jas een pashokje in gaat. 

  Alarmlabel

  Even later geeft de man de jas terug aan de verkoopster en gaat zonder iets te kopen de winkel uit. Als de medwerkster later de bewakingsbeelden controleert, ziet ze dat hij twee jassen meenam het pashokje in en dat zijn rugtas duidelijk gevulder was op het moment dat hij het pashokje weer verliet. Als ze gaat kijken bij de jas die de man haar teruggaf, ontdekt ze dat er een alarmlabel in de jaszak zit.

  Buit

  Het is de man gelukt om een leren jack van het merk PME Legend ter waarde van 419 euro te stelen.

  Signalement van de verdachte

  • man
  • blanke huidskleur
  • lengte ongeveer 1,90 meter
  • slank postuur
  • lichte ogen
  • kaalgeschoren hoofd
  • had een donker ringbaardje
  • heeft een slecht gebit
  • had een donkere rugzak bij zich.
  ]]>
  Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera? Weet u misschien hoe hij heet of waar hij woont? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van het type van de gestolen jas en opname van de verdachte 52.1541045 5.385733500000015
  Nieuwegein - Gezocht - Nep-thuiszorgmedewerkers stelen bankpas van hoogbejaarde vrouw https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-nieuwegein-19-diefstal.html Een 91-jarige vrouw uit Nieuwegein krijgt bezoek van twee vrouwen die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn. Ze stelen haar bankpas en achterhalen de pincode. Vervolgens stelen ze 1000 euro van de bankrekening van het slachtoffer. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Mon, 24 Dec 2018 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-nieuwegein-19-diefstal.html 2018-12-24T12:05:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 19 december 2018.

  Smoes

  Op zaterdagmiddag 20 oktober wordt er bij haar aangebeld. Als de hoogbejaarde vrouw de deur open doet, staan daar twee jonge vrouwen die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn en komen controleren of er goed is schoongemaakt. De bewoonster vindt dat allemaal niet gek en laat ze binnen.

  Diefstal

  De vrouwen doen alsof ze de woning grondig inspecteren, maar weten ongezien de pinpas van de bewoonster uit de portemonnee te stelen. Dan melden ze de vrouw dat de woning goed schoon is gemaakt, en ze vertrekken weer.

  Pincode

  De hoogbejaarde vrouw krijgt vlak na het vertrek van de vrouwen een telefoontje. Iemand die zich voordoet als een bankmedwerker zegt dat de pinpas van vrouw is gevonden en zegt dat ze de pincode nodig om het een en ander te regelen. De vrouw geeft haar pincode.

  Pinnen

  Even later pinnen twee vrouwen op het Smaragdplein in Utrecht 1000 euro van de rekening van het slachtoffer. Dat gebeurt bij een geldautomaat aan het Smaragdplein in Utrecht. Op de beelden daarvan zijn twee vrouwen te zien; hoogstwaarschijnlijk dezelfde vrouwen die eerder bij het slachtoffer thuis zijn geweest.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • vrouw
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • lang, blond haar, mogelijk geblondeerd
  • normaal postuur, stevig achterwerk
  • droeg een zwart leren jack
  • had een spijkerbroek aan met een opvallend groen merklogo aan de achterkant
  • droeg een pet met daarop de tekst: "my brand money, future billionaires".

  Verdachte 2:

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • slank postuur
  • donkere ogen
  • had een zwarte hoofddoek om.
  ]]>
  Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera? Weet u misschien hoe ze heten of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.0536809848491 5.087007254785135
  Gezocht - Van wie zijn deze horloges en sieraden? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/december/03-nieuwegein-12-van-wie-zijn-deze-horloges-en-sieraden.html Dankzij een oplettende inwoner van Nieuwegein heeft de politie op zondagavond 28 oktober 2018 een inbreker aan kunnen arresteren. Vervolgens vonden agenten bij een huiszoeking in de woning waar de verdachte verbleef een flinke hoeveelheid spullen, vermoedelijk afkomstig van eerdere inbraken. De politie zoekt de nog onbekende eigenaren van een aantal van deze spullen. gezochteeigenaar Thu, 13 Dec 2018 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2018/december/03-nieuwegein-12-van-wie-zijn-deze-horloges-en-sieraden.html 2018-12-13T10:01:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 12 december 2018 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  De Nieuwegeiner ziet die avond dat een man zich verdacht gedraagt bij een woning aan de Specht. Hij houdt hem een tijdje in de gaten en ziet dan dat die man staat te rommelen bij de voordeur. Dan besluit hij de politie te bellen. Hij blijft op de man letten en ziet dan dat hij probeert de deur open te breken. Dat lukt hem niet en dan loopt hij weg. Ondertussen gaan de agenten eropaf. Bij de woning aangekomen zien ze dat er inderdaad geprobeerd is in te breken. Vervolgens wordt de omgeving afgezet en doorzocht en dan zien agenten de man die voldoet aan het signalement en arresteren hem.

  Spullen

  In de woning waar de verdachte verblijft, treft de politie veel sieraden en andere spullen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van inbraken. De agenten nemen deze goiederen in beslag en willen ze aan de eigenaren teruggeven. Maar wie zijn de eigenaren? Door te weten te komen wie de eigenaren van de spullen zijn, kan de recherche nog meer inbraken oplossen.

  ]]>
  Herkent u één of meer van de aantroffen spullen als uw eigendom of weet u van wie ze zijn? Dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0800 - 6070 of gebruik het tipformulier. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

  ]]>
  ]]>
  Foto van kistje met een aantal van de aangetroffen spullen Foto's van aangetroffen horloge Foto van aangetroffen voorwerp Foto van aangetroffen sieraden Foto van aangetroffen horloge Foto van aangetroffen voorwerp Foto van aangetroffen horloge Foto van aangetroffen voorwerp 52.0259857 5.077784899999983
  Utrecht - Gezocht - Man neergeschoten in Kanaleneiland https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-12-man-neergeschoten-in-kanaleneiland.html Een 24-jarige man uit Utrecht wordt voor een flat in de Utrechtse wijk Kanaleneiland neergeschoten als hij vier daders probeert tegen te houden op hun vlucht. Als hij op de grond ligt, gaan ze er snel vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 13 Dec 2018 09:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-12-man-neergeschoten-in-kanaleneiland.html 2018-12-13T09:15:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 december 2018.

  Twee mannen zijn op 11 november 2018  's avonds samen in een café in Kanaleneiland. Rond tien voor half acht wordt een van hen gebeld door zijn vriendin. Ze vertelt dat er meerdere jongemannen voor zijn flat staan. Ze belden beneden aan en willen in de centrale hal naar binnen. De vriendin vertrouwt het niet en vraagt of haar vriend naar huis komt.

  Kelderbox

  De twee mannen rijden naar de flat aan de Alexander de Grotelaan. De vriend van de vrouw loopt de centrale hal van de flat binnen en hoort gerommel in de kelderboxen. Als hij daar kijkt, ziet hij vier jongemannen via de buitendeur van de kelderboxen wegrennen.

  Schotwond

  De vriend die nog buiten staat, ziet de vier jongemannen uit de buitendeur van de kelderboxen komen en wil ze tegenhouden. Dan hoort hij plotseling een knal. Een van de mannen heeft hem n zijn borst geschoten. De vier verdachten vluchten via een poortje in de richting van de Hannolaan. Het is onbekend hoe zij daarna verder zijn gevlucht.

  Motief

  Zowel de neergeschoten man als de vriend hebben geen idee wat de aanleiding was van het schietincident. Uit onderzoek is nog niet duidelijk geworden wat de vier bij de kelderboxen deden en of zij het bewust hadden gemunt op een van de twee. De gewonde man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

  Signalementen

  Verdachte 1:

  • jongeman
  • blanke huidskleur
  • vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
  • lengte 1,70 meter tot 1,80 meter
  • normaal tot atletisch gebouwd
  • droeg een zwarte jas met capuchon
  • had een zwarte spijkerbroek aan.

  Verdachte 2:

  • jongeman
  • lichtgetinte huidskleur
  • slank postuur
  • lengte 1,75 meter tot 1,80 meter
  • droeg een zwarte Colmar jas met een rode capuchon, die hij over zijn hoofd had
  • onder de capuchon droeg hij een zwart petje.

  Verdachte 3:

  • jongeman
  • lichtgetinte huidskleur
  • fors postuur
  • rende opvallend waggelend
  • was geheel donker gekleed.

  Verdachte 4:

  • jongeman
  • lichtgetinte huidskleur
  • was geheel donker gekleed.
  ]]>
 • Heeft u op  of vóór 11 november 2018 op of in de buurt van de Alexander de Grotelaan in Utrecht iets gezien dat mogelijk iets met dit schietincident te maken heeft?
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn of wat ze in de kelderboxen van de flat aan de Alexander de Grote laan deden?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de plaats waar het gebeurde 52.0654422 5.096754400000009
  Utrecht - Gezocht - Babbeltruc bij hoogbejaarde vrouw https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-12-babbeltruc-bij-hoogbejaarde-vrouw.html Een bejaarde uit Utrecht is het slachtoffer geworden van twee nepagenten en een vrouw die met een smoes haar woning in de Utrechtse wijk Zuilen binnen zijn gekomen en vervolgens haar portemonnee met daarin haar bankpas hebben gestolen. Een De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 13 Dec 2018 08:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/03-utrecht-12-babbeltruc-bij-hoogbejaarde-vrouw.html 2018-12-13T08:11:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 december 2018.

  Op maandagavond 8 oktober rond 19.00 uur gaat de deurbel van de woning van het 90-jarige slachtoffer in de Jan Overdijkstraat. Als ze haar voordeur opendoet, staat er een vrouw die zegt dat ze namens de kapper geld op komt halen.

  Nepagenten

  Ze gelooft het verhaal niet en laat de vrouw niet binnen. Dan verschijnen er twee mannen die zeggen dat ze van de politie zijn. Maar de bejaarde vrouw gelooft ook hen niet. Ze vraagt hen dan naar hun legitimatie. De mannen hebben daar geen zin in en lopen haar zo voorbij de woning in. Even later komen ze weer naar buiten en dan verdwijnen ze, samen met de vrouw die aanbelde.

  Portemonnee met bankpas

  Als het slachtoffer terug naar binnen gaat, ziet ze dat haar portemonnee is verdwenen. Ze schakelt hulp in van een buurvrouw en de politie. Maar als haar bankpas geblokkeerd wordt, is er al 1250 euro mee gepind.

  Pinner

  De vrouw die pint met de pas van het slachtoffer staat op de bewakingsbeelden van de geldautomaat aan de Seinedreef in Utrecht.

  Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • lang kastanjebruin haar
  • donkere wenkbrauwen
  • bruine ogen
  • droeg een zwarte leren jas
  • had een blauwe sjaal om met zwarte opdruk
  • droeg een zwarte broek
  • had witte sneakers aan en
  • een grote zwarte tas bij zich.
  ]]>
 • Heeft u iets verdachts zien gebeuren op of vóór 8 oktober 2018 in de Jan Overdijkstraat, dat mogelijk iets met deze diefstal te maken heeft?
 • Herkent u deze vrouw of weet u misschien wie zij en haar handlangers zijn?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.103983 5.089341099999956