Gezocht | Utrecht (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/utrecht.xml RSS feed gezocht voor de provincie Utrecht nl Wed, 22 May 2019 05:00:14 GMT 2019-05-22T05:00:14Z nl Bilthoven - Gezocht - Inbrekers pinnen duizenden euro's met gestolen pasje https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-inbrekers-pinnen-duizenden-euros-met-gestolen-pasje.html ls een man en vrouw uit Bilthoven in februari terugkomen van vakantie, ontdekken ze dat er is ingebroken. Er zijn sieraden, geld én een pinpas verdwenen. Met die pinpas nemen twee mannen duizenden euro's op. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 16 May 2019 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-inbrekers-pinnen-duizenden-euros-met-gestolen-pasje.html 2019-05-16T11:06:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Inbraak

De inbraak vond vermoedelijk plaats in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari plaats in één van de woningen aan de De Génestetlaan in Bilthoven.

Pinnen

De inbrekers stelen de bankpas van een rekening die de bewoners niet veel gebruiken. Daarom ontdekken ze de diefstal van de pinpas pas een aantal weken na de inbraak. 

Bewakingsbeeld

Er meerdere keren gepind met de pas in Zeist, De Bilt, Driebergen en Utrecht. Een aantal transacties is vastgelegd op bewakingsbeeld.

Signalementen

Verdachte 1:

 • blanke tot lichtgetinte huidskleur
 • slank postuur
 • bruine ogen
 • bivakmuts
 • tijdens één van de pintransacties droeg hij een donkerblauw vest met capuchon van het merk Champion
 • zwarte trainingsbroek met logo op linker- en rechterbovenbeen
 • witte slippers, Calvin Klein
 • twee andere keren droeg hij een zwarte broek
 • opvallende werkhandschoenen, oranje rug.

Verdachte 2:

 • vermoedelijk blanke huidskleur
 • normaal postuur
 • donkere ogen
 • zwarte jas, capuchon
 • zwarte broek
 • zwart/wit gestreepte slippers.

Meer buit

De inbrekers stalen ook een aantalsieraden, waaronder een horloge van het merk Omega, type SpeedmasterProfessional Mark en een opvallende gouden armband en collier met diamanten entopaas. Verder twee insignes die KLM-medewerkers krijgen bij het behalen van10.000 en 25.000 vlieguren en een speldje dat KLM-medewerkers krijgen als ze 25 jaar in dienst zijn. 

]]>
 • Heeft u iets verdachts gezien dat mogelijk met deze inbraak te maken heeft of weet u misschien wie er achter deze inbraak zitten? 
 • Heeft u één van de opvallendesieraden aangeboden gekregen? 
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.1354192 5.214728100000002
  IJsselstein - Gezocht - Gewelddadige straatroof https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-gewelddadige-straatroof.html Een man wordt tijdens het wandelen plotseling aangevallen door een jongen die geld eist. De man wordt zwaar mishandeld, maar geeft geen geld. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 16 May 2019 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-gewelddadige-straatroof.html 2019-05-16T10:43:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Worsteling

  Het 71-jarige slachtoffer uit IJsselstein loopt maandag 1 april langs de Hollandsche IJssel ter hoogte van de hockeyvelden. Het is dan ongeveer 08.30 uur. Plotseling pakt iemand hem van achteren beet. Het is een jongen van ongeveer 16 jaar die geld eist. Er ontstaat een worsteling op de grond. Het slachtoffer krijgt rake klappen en stompen in zijn gezicht. De dader komt overeind en blijft slaan en schoppen, terwijl de man nog op de grond ligt. De straatrover blijft geld eisen,maar het slachtoffer geeft niet toe. Dan geeft de straatrover het op en rent weg. Het ontdane slachtoffer belt 112 en agenten gaan er direct op af. Maar de dader is spoorloos verdwenen. De man wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld aan de wonden in zijn gezicht.

  Signalement van de verdacht

  • lichtgetinte jongen
  • slank tot normaal postuur
  • lengte ongeveer 1,75 meter
  • vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
  • leeftijd ongeveer 16 jaar
  • zwarte bivakmuts

  Het slachtoffer kon zich de kleding van de dader niet herinneren.

  ]]>
  Heeft u iets van deze gewelddadige poging tot straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachte is?  Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van verwondingen van het slachtoffer Foto van de plaats waar het gebeurde 52.0271197 5.042178100000001
  Houten - Gezocht - Jongens stelen scooter uit fietsenstalling https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-jongens-stelen-scooter-uit-fietsenstalling.html Een vrouw stalt haar bromscooter in het fietstransferium bij het station in Houten. Als ze terugkomt blijkt hij gestolen te zijn. De politie zoekt de gestolen scooter en de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 16 May 2019 07:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-jongens-stelen-scooter-uit-fietsenstalling.html 2019-05-16T07:42:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Diefstal

  Het gebeurt op donderdag 10 januari 2019. De 21-jarige vrouw stalt haar scooter aan het eind van de middag op de scooterplaats in het transferium. Ze zet 'm op het stuurslot en vertrekt. Bewakingsbeelden laten goed zien wat er dan gebeurt. Twee mogelijk minderjarige jongens komen rond 21.00 uur de fietsenstalling binnen. Eén weet het stuurslot open te krijgen. Hij haalt hem van de standaard en loopt ermee weg richting de uitgang. Zijn handlanger die op de uitkijk staat, loopt achter hem aan. 

  Signalementen

  Verdachte 1 (stond op de uitkijk):

  • jongeman
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • zwarte jas, met capuchon en logo links op borsthoogte
  • bruine schoudertas
  • donkere schoenen met lichte accenten.

  Verdachte 2 (haalde de scooter van het slot):

  • jongeman
  • blanke huidskleur
  • slank tot normaal postuur
  • donkerblauwe jas met capuchon
  • bruin/rodeschoenen .

  Onherkenbaar

  De verdachten zijn dus mogelijk minderjarig, daarom zijn hun gezichten op de camerabeelden onherkenbaar gemaakt.

  Scooter

  De bromscooter die de jongens stalen is van het merk Sym, bouwjaar 2009, kenteken FZ1 59R.

  Signalementen

  ]]>
  Weet u misschien wie de verdachten zijn of waar de scooter gebleven is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte met in de inzet een kentekenplaat met het kenteken van de gestolen scooter Opname van de verdachten 52.02456544216995 5.173874450972335
  Gezocht - Van wie zijn deze sieraden? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2019/mei/03-sieraden-bij-inbrekers-aangetroffen.html De afgelopen maanden hebben rechercheurs in Amersfoort onderzoek gedaan naar een groep inbrekers. Deze inbrekers worden verdacht van meerdere inbraken in Midden- en Oost-Nederland. gezochteeigenaar Fri, 10 May 2019 07:23:42 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2019/mei/03-sieraden-bij-inbrekers-aangetroffen.html 2019-05-10T07:23:42Z Begin april zijn er vier verdachten aangehouden, drie jongemannen van 19 jaar en een jongen van 17 jaar, allen uit Amersfoort. Bij de verdachten en bij huiszoekingen werden meerdere sieraden aangetroffen en in beslag genomen. Een gedeelte daarvan kon worden gekoppeld aan meerdere aangiften van woninginbraken in Midden- en Oost-Nederland, maar ook een gedeelte niet. Daarom tonen we hier de meest opvallende sieraden.

  ]]>
  Wie herkent één of meerdere van de getoonde sieraden als zijn eigendom of weet van wie zij mogelijk zijn?

  A1       Drievoudige gouden halsketting met klein rond hangertje

  A2       Gouden oorknopje

  A3       Opvallende broche

  A4       Ring met bloem en blaadjes bezet met gekleurde glazen steentjes

  A5       Drievoudige gouden halsketting, één gedeelte is gebroken

  A6       Bos met vijf sleutels met sleutelhanger van Hackett London, van de RABO-bank en rood labeltje

  B1       Gouden manchetknoop

  B2       Miniatuurtje van klok

  B3       Gouden armband

  D1       Horloge met donkere wijzerplaat, witte uur- en minutenwijzer, rode secondewijzer en donkere band

  D2       Gouden ring met rode steen en in goud de letter K

  D3       Gouden ring met zeer opvallend werkje

  D4       Gouden ring met initiaal C

  D5       Gouden gladde ring, zeer groot formaat

  D6       Herenhorloge, donkere wijzerplaat, goudkleurige kast en zwarte band

  D7       Herenhorloge met opengewerkte kast

  M1      Grote gouden ring met grote donkere steen

  M2      Grote gouden ring met grote steen (lijkt mij dezelfde als M1)

  ]]>
  ]]>
  52.15593983550513 5.38778000523223
  Gezocht - Sieraden aangetroffen bij inbrekers https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2019/mei/03-sieraden-aangetroffen-bij-inbrekers.html Na meerdere aangiftes van woninginbraak start de recherche een onderzoek. Na een aantal maanden zijn de rechercheurs de inbrekers op het spoor en vinden er huiszoekingen plaats. Hierbij stuiten de agenten op meerdere sieraden.Een deel van de sieraden kan de politie koppelen aan woninginbraken in Midden- en Oost-Nederland. De overige sieraden hoopt de politie ook terug te kunnen geven aan de eigenaren. gezochteeigenaar Fri, 10 May 2019 07:07:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2019/mei/03-sieraden-aangetroffen-bij-inbrekers.html 2019-05-10T07:07:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 8 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Foto's

  Elke foto heeft een nummer. Als u een sieraad herkent als het uwe, noteer dan het nummer en neem contact op met de politie.

  ]]>
  Herkent u uw eigendom of weet u van wie deze spullen zijn? Bel dan onze Opsporingstiplijn 0800-6070.

  ]]>
  ]]>
  Foto van aangetroffen voorwerp Foto van aangetroffen voorwerp Foto van aangetroffen voorwerp Foto's van aangetroffen voorwerpen Foto's van aangetroffen voorwerpen Foto van aangetroffen voorwerp Foto's van aangetroffen voorwerpen Foto's van aangetroffen voorwerpen 52.15569117072388 5.387608939224151
  Utrecht - Gezocht - Automobilist gezocht wegens aanrijding https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-automobilist-gezocht-wegens-aanrijding.html Een vrouw is aangereden door een auto in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ze brak daarbij haar enkel. De bestuurder wilde er per se geen politie en ambulance bij. De recherche zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 10 May 2019 06:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-automobilist-gezocht-wegens-aanrijding.html 2019-05-10T06:41:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 8 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Livingstonelaan

  Donderdag 10 januari 2019 steekt de 52-jarige vrouw de Livingstonelaan over, ter hoogte van de Fernandezlaan. Het is even na 18.00 uur en donker. Een automobilist die van de Livingstonelaan afslaat naar de Fernandezlaan rijdt haar aan. De vrouw komt hard op het wegdek terecht en breekt onder meer haar enkel.

  Hulpdiensten

  De automobilist stapt uit en zegt meteen dat hij niet wil dat de politie en ambulance worden gebeld, zonder uit te leggen waarom niet. Op een niet al te vriendelijke toon biedt hij aan haar naar het ziekenhuis te brengen en duwt haar in de auto. Tijdens de rit belt hij een vriend, in het Arabisch. De vrouw weet niet wat er gezegd wordt en vindt het beangstigend.

  Leidsche Rijn

  Ze blijken naar het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn te rijden. Hij stopt niet bij de ingang maar een stukje verderop. Met haar gebroken enkel moet ze een eind lopen. Dan komt de vriend van de bestuurder eraan met een rolstoel en brengt haar naar de eerste hulp. Dan verdwijnen de twee.

  Enkelbreuk

  In het ziekenhuis blijkt dat ze een gecompliceerde enkelbreuk heeft en een grote bloeduitstorting. Volgens de artsen was de breuk veel minder erg geweest als ze met een ambulance was gebracht.

  Strafbaar

  De bestuurder heeft niet zijn naam en adres bij het slachtoffer achtergelaten en dat is strafbaar. Ze meent zich te herinneren dat hij gezegd heeft dat hij op de Stanleylaan in Utrecht woont.

  Signalement

  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd ongeveer 20 jaar
  • kort, zwart haar
  • droeg een witte jas
  • reed vermoedelijk in een donkere Volkswagen Polo of een vergelijkbare auto.
  ]]>
  Heeft u tips die kunnen helpen de bestuurder te vinden? Was u bijvoorbeeld getuige van de aanrijding? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de plaats waar het gebeurde 52.067232217876814 5.101903834995255
  Utrecht en De Meern - Gezocht - Drie overvallen met automatisch wapen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-drie-overvallen-met-automatisch-wapen.html De politie heeft het vermoeden dat drie overvallen op tankstations en een supermarkt zijn gepleegd door dezelfde daders. De overvallen vonden plaats in Utrecht en De Meern. De grootste overeenkomst is dat de daders in alle gevallen gebruik maakten van een groot automatisch wapen. verdachte Wed, 01 May 2019 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-drie-overvallen-met-automatisch-wapen.html 2019-05-01T22:00:00Z BP tankstation

  De eerste overval vindt plaats op donderdagavond 13 december bij het BP tankstation aan de Meerndijk in De Meern. De medewerker neemt rond 19.40 uur een rookpauze. Hij doet de deur van de nooduitgang open en rookt zijn sigaret. Ondertussen komt er een klant binnen, die hij gaat helpen. Hij laat die nooddeur open, omdat hij later zijn sigaret nog even wil oproken. 

  Ondertussen verschijnen twee mannen met bedekte gezichten bij de nooduitgang. Eén van hen richt een groot automatisch wapen naar binnen en blijft bij de deur op de uitkijk staan. De andere man gaat naar binnen en komt dan meteen bij de medewerker en de kassa achter de balie. De medewerker aarzelt geen moment, opent de kassa voor de overvaller en doet een stap achteruit. De overvaller graait de kassa leeg en verdwijnt via de nooduitgang. 

  Signalementen 

  Verdachte 1 overval BP

  • lichte huidskleur, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
  • 25 jaar
  • 1.70m
  • gezet postuur
  • zwart, krullend haar
  • witte jas
  •  zwarte capuchontrui
  • zwarte sjaal voor zijn neus en mond
  • zwarte broek
  •  zwarte schoenen, witte zoolranden 


  Verdachte 2 overval BP

  • lichtgetinte huidskleur
  • 25 jaar
  • slank/normaal postuur
  • 1.80m
  • vermoedelijk zwart haar
  •  sjaal voor gezicht
  • donkerblauwe jas
  • groene capuchon
  • donkerblauwe trainingsbroek, mogelijk van Adidas
  • donkerblauwe handschoenen 

  ESSO tankstation

  Op maandagochtend 31 december wil een man het Esso tankstation aan het 24 Oktoberplein in Utrecht overvallen. Om 05.40 uur loopt hij de shop binnen met een automatisch wapen in zijn handen. Hij ziet dat de kogelwerende veiligheidswand bij de kassa omhoog staat, waardoor hij niet bij de kassa kan komen. Dan draait hij zich om en loopt onverrichter zake weer naar buiten. Vermoedelijk vlucht hij op een scooter. 

  Signalement

  Verdachte overval Esso

  •  blanke huidskleur
  • 18 jaar
  • 1.70m
  •  tenger postuur
  • donkerbruine ogen
  • zwarte bivakmuts
  • zwarte trainingsbroek, mogelijk van Adidas
  • zwarte schoenen, witte zoolrand 

  Jumbo

  Op vrijdagavond 8 maart is de Jumbo in winkelcentrum Mereveldplein in De Meern het toneel van een heftige overval. Om 20.55 uur komen twee overvallers de winkel binnen. Eén van hen heeft een automatisch wapen in zijn handen. Ze springen over de toonbank van de servicebalie. Eén van de twee begint de kassalade van de servicebalie los te trekken. Dat lukt, hij stopt de la in zijn rugtas, pakt zijn mes en gaat richting zijn kompaan, die even verderop één van de medewerkers overmeestert. 

  Mishandeling

  Het gaat er hard aan toe. De medewerker verzet zich en krijgt harde klappen van de overvaller, waardoor zijn neus breekt. De overvaller pakt hem bij zijn nek en sleept hem mee naar de kassa's. Hij moet twee kassa's openen. Ondertussen druipt het bloed uit zijn neus. De overvallers graaien het geld uit de kassa's en rennen dan de winkel uit. Ze vluchten op hun scooter, die naast de ingang geparkeerd staat. 

  Signalementen 

  Verdachte 1 overval Jumbo 

  • lichtgetinte huidskleur
  • donkere baard
  • zwart, krullend haar
  • zwarte jas
  • grijs vest met capuchon
  • zwarte broek
  • witte handschoenen
  • oranje doek met zwarte accenten voor zijn mond


  Verdachte 2 overval Jumbo

  • zwarte bivakmuts
  • blauwe, glimmende jas
  • groene capuchon
  • grijs shirt
  • zwarte joggingbroek, Nike
  • zwart/grijze schoenen
  • blauwe handschoenen 

  Overeenkomsten 

  Bij alle overvallen maakten de overvallers gebruik van een automatisch wapen. Verder komen de signalementen van de verdachten met elkaar overeen. Wat onder andere opvalt is dat bij de overval op de Jumbo én het BP tankstation één van de verdachten blauwe handschoenen draagt. 
   

  Tips

  De politie houdt er rekening mee dat de drie overvallen gepleegd zijn door één en dezelfde dadergroep, zij het misschien in wisselende samenstelling. Weet u wie er achter de overvallen zitten of herkent u één of meer van de verdachten? Bel dan de tiplijn : 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem : 0800 - 7000. 

  ]]>
  Wie deze verdachten kent kan bellen naar 0800-6070 of anoniem 0800-7000 of stuurt het tipformulier in. 

  ]]>
  ]]>
  Een opname van een verdachte Opname van twee verdachten Opname van de twee verdachten Opnamen van de twee verdachten 52.0809761 5.090828299999998
  Mijdrecht - Gezocht - Woning beschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-woning-beschoten.html Omwonenden van de Kerspelstraat in Mijdrecht worden opgeschrikt door een aantal harde knallen. Er is door onbekenden met een vuurwapen geschoten op een woning. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 01 May 2019 14:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/03-woning-beschoten.html 2019-05-01T14:23:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 1 mei 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Schoten gelost

  Het gebeurt op zondagavond 7 april 2019 eEven na 23:00 uur. De bewoners van het huis dat wordt beschoten, zijn op dat moment niet thuis. Zodra zij die nacht aankomen, zien ze gaten in het raam en glasscherven op de vloer van de woonkamer liggen. In eerste instantie denken ze dat er met een luchtbuks is geschoten. Omdat ze de volgende ochtend vroeg aan het werk moeten, besluiten ze de politie nog niet te bellen. Ze ruimen de rommel op en plakken het raam af.

  Eén van de buren die die zondagavond knallen heeft gehoord, ziet maandagochtend dat de ruit van één van de woningen in de straat is afgeplakt. Dit in combinatie met de knallen doet hem vermoeden dat die woning mogelijk beschoten is. Hij belt de politie, die poolshoogte komt nemen.

  Vuurwapen

  De recherche stelt een onderzoek in en concludeert dat de gaten in het raam kogelinslagen zijn. Niet van een luchtbuks, maar van een vuurwapen.

  Geen idee

  De bewoners van de woning wonen er pas enkele maanden en verklaren geen idee te hebben waarom hun woning is beschoten. De politie spreekt dan ook graag met getuigen of mensen die weten wie er achter de beschieting zit of zitten.

  ]]>
 • Heeft u in de Kerspelstraat in Mijdrecht of daar in de buurt iets verdachts gezien dat mogelijk iets met de beschieting te maken heeft?
 • Heeft u gezien wie de schoten loste of weet u misschien wie er achter de beschieting zit?
 • Weet u wat het motief voor de beschieting is?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de straat waar het gebeurde met in de inzet een foto van een raam met kogelgaten 52.2067754 4.857444499999929
  Amersfoort - Gezocht - Bankpas gestolen uit verpleeghuis https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/03-bankpas-gestolen-uit-verpleeghuis.html Een 91-jarige man uit Amersfoort is slachtoffer geworden van een insluiping in het verpleeghuis waar hij woont. De dader stal zijn portemonnee met pinpas en pinde maar liefst 1250 euro. Het pinnen is te zien op bewakingsbeeld. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Daar is de politie voor. Altijd! verdachte Thu, 25 Apr 2019 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/03-bankpas-gestolen-uit-verpleeghuis.html 2019-04-25T10:57:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 24 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Insluiping

  Het gebeurt aan het eind van de ochtend op maandag 2 juli 2018 in het verpleeghuis aan de Utrechtseweg. Het slachtoffer heeft die morgen een goede vriend op bezoek in het verpleeghuis. Als die vertrekt, doet de bewoner de voordeur dicht, maar niet op slot. Daarna gaat hij naar het toilet. Vermoedelijk is een indringer op dat moment het appartement binnengeslopen.

  Internetbankieren

  De dader heeft het appartement snel en zonder zichtbare sporen doorzocht. Aangezien het slachtoffer zijn bankpas maar weinig gebruikt, ziet hij dan ook pas een dag later dat z'n portemonnee weg is. Via internetbankieren ziet hij dat er een groot geldbedrag is opgenomen.

  Briefje

  et slachtoffer had zijn pincode op een briefje staan. Dat briefje zat in de portemonnee bij de bankpas. Daardoor kon de dader snel zijn slag slaan. 

  Signalement

  • man
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • had kort, donker haar met inhammen
  • had een korte baard
  • had een ingevallen gezicht
  • droeg een grijze trui met capuchon en een opvallende sluiting met vier knopen
  • wat opvalt op de beelden van de beveiligingscamera,  is dat de man de hele tijd staat te kauwen.
  ]]>
 • Herkent u de verdachte?
 • Weet u hoe de verdachte heet of waar hij woont?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.14244166153489 5.363322891308599
  Utrecht - Gezocht - Plofkraak https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/03-plofkraak.html De geldautomaat van de bank aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht is opgeblazen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Daar is de politie voor. Altijd! verdachte Thu, 25 Apr 2019 07:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/03-plofkraak.html 2019-04-25T07:53:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 24 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

  Inbrekers

  In de vroege ochtend van dinsdag 23 april 2019 klinkt bij een bank in de Jan van Scorelstraat een enorme knal als iets na vieren inbrekers de geldautomaat laten ontploffen. Snel daarna gaan twee personen er op een scooter vandoor om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Agenten die op de melding over de plofkraak afkomen, zien rook uit de automaat komen en de schade is groot. Om veiligheidsredenen laat de politie eerst enkele omwonenden tijdelijk hun huis verlaten.

  Onderzoek

  Inmiddels is de recherche een onderzoek gestart naar de plofkraak. De politie komt daarom graag in contact met meer mensen die iets hebben gezien van of iets weten over de plofkraak en / of de verdachten.

  ]]>
 • Weet u wie er achter deze plofkraak zitten?
 • Heeft u voor of na deze plofkraak iets gezien of gehoord dat de recherche misschien kan helpen deze zaak op te lossen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de aangerichte schade 52.08488930000001 5.1430434000000105