Gezocht | Utrecht (provincie) | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/utrecht.xml RSS feed gezocht voor de provincie Utrecht nl Sat, 24 Jul 2021 04:49:44 GMT 2021-07-24T04:49:44Z nl Houten - Gezocht - Meisje van fiets en tas beroofd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-meisje-bestolen-van-fiets-in-houten.html Op zondagavond 27 juni rond 22.30 uur wordt een 16-jarig meisje uit Houten op het Castellumpad bij de tunnel onder station Houten Castellum door drie jongens van haar fiets en haar tas beroofd. De recherche zoekt getuigen om deze zaak op te lossen. verdachte Tue, 13 Jul 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-meisje-bestolen-van-fiets-in-houten.html 2021-07-13T22:00:00Z Op zondagavond 27 juni fietst een 16-jarige meisje uit Houten rond 22.30 uur over het Castellumpad, komende uit de richting van het Piazza en gaande in de richting van het Forum. Wanneer zij aan de zijde van het Piazza de tunnel onder station Houten Castellum inrijdt, ziet zij daar een groepje van drie jongens staan. Haar bekruipt meteen een onbehaaglijk gevoel en zij stopt vlug haar telefoon in haar kleding weg. Dat haar gevoel haar niet bedriegt, blijkt meteen daarna: net voordat zij de jongens kan passeren, stapt één van hen plotseling het fietspad op en blokkeert haar de weg. Eén van de andere jongens gaat vervolgens achterop haar bagagedrager zitten. Eén van de drie geeft haar de opdracht af te stappen en zij ziet dat de jongen voor haar iets glimmends in zijn hand heeft, naar haar idee een mes. Hevig geschrokken doet zij wat er van haar wordt geëist en stapt af. Vervolgens gaan de drie straatrovers er met haar fiets vandoor. Voorop de fiets zit haar tas, een rugzak, met daarin haar Apple airpods en persoonlijke spullen.

Het slachtoffer is zo van de kaart, dat zij pas na enige tijd alarm slaat. Zij is zo onder de indruk van de straatroof, dat zij alleen het signalement van de jongen die haar de weg blokkeerde goed onthoudt: jongen met lichte huidskleur, 16-20 jaar, slank postuur, rond de 1.80 meter en een scherpe kaaklijn. Hij droeg een zwart petje en zwarte kleding. Zij weet van de jongen die achterop ging zitten alleen te melden dat hij vermoedelijk licht getint is en eveneens tussen de 16 en 20 jaar oud. Zij heeft geen goed zicht op de 3e straatrover gehad.

De gestolen fiets is een gebroken witte damesfiets, een Cortina U4-Limited uit 2016, een zogenaamde transportfiets met een pakkendrager voorop. Op die pakkendrager lag haar tas, een soort rugzak met een ruitmotief.

]]>
Wie is getuige geweest van de straatroof?

Wie weet wie de straatrovers mogelijk zijn?

Wie kent iemand die na zondagavond 27 juni opeens in het bezit is van de getoonde gebroken witte Cortina transportfiets en/of de gestolen rugzak?

]]>
]]>
52.01698465 5.17939067
Utrecht - Gezocht - Getuigen gezocht van explosie Lumbresplein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-getuigen-gezocht-van-explosie-lumbresplein.html Zaterdagavond 10 juli ontplofte een betonnen muur op het Lumbresplein. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen hun informatie door te geven. verdachte Tue, 13 Jul 2021 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-getuigen-gezocht-van-explosie-lumbresplein.html 2021-07-13T22:00:00Z Rond 21.40 uur kreeg de politie melding van een grote explosie op het Lumbresplein. Een gewapend betonnen muur was door de kracht losgekomen en de brokstukken lagen tientallen meters ver. Vijf woningen, vier geparkeerde auto's en twee bouwketen liepen forse schade op voornamelijk aan de ruiten door de schok van de explosie en rondvliegende brokstukken. Niemand raakte gewond.

De politie doet onderzoek en vermoedt dat veel zwaar vuurwerk gebruikt is als explosief. Zwaar vuurwerk dat opgeslagen ligt in woningen en schuren is levensgevaarlijk voor de buurt. Lichte wrijving kan dit al tot ontploffing brengen met alle gevolgen voor omwonenden van dien. 

]]>
Getuigen en mensen die meer weten worden verzocht hun informatie - ook mogelijke camerabeelden - door te geven via onderstaand tipformulier. Bellen kan ook, via 0900-8844.

]]>
]]>
52.1123858 5.09756444
Utrecht - Gezocht - Man vanwege seksuele geaardheid mishandeld https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-man-vanwege-seksuele-geaardheid-mishandeld.html Een man heeft afgelopen woensdag (23 juni) de schrik van zijn leven gekregen in het Utrechtse park Transwijk. Een groepje jongeren wilde de man van een bankje krijgen vanwege zijn seksuele geaardheid. Toen hij bleef zitten, werd hij in elkaar geslagen. Het gaat om zo'n vijf jongeren die de man rond 15.45 uur mishandelden. Daarna zijn ze in onbekende richting gevlucht. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, de politie is op zoek naar getuigen verdachte Tue, 06 Jul 2021 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-man-vanwege-seksuele-geaardheid-mishandeld.html 2021-07-06T12:10:00Z Op woensdagmiddag 23 juni rond kwart voor vier zit een 43-jarige man uit Utrecht in het park Transwijk in Utrecht op een bankje. Hij ziet dat een bankje verderop een jongen in een rood trainingspak zit en dat tegenover hem op een bankje twee mannen zitten. De Utrechter ziet dat er een jongen met een petje met aan de zijkanten groene en bruine strepen naar de een van de jongens loopt. De twee jongens spreken met elkaar, waarna er nog een jongen naar hen toekomt, deze gezette jongen draagt een zwarte jas, gevolgd door een vierde jongen, met een zwart trainingspak en een vijfde jongen met een grijs trainingspak.

De Utrechter ziet dat de twee mannen die tegenover hem op het bankje zaten, naar hem toe komen lopen en hem aanspreken. Daarbij maken zij opmerkingen over zijn seksuele geaardheid, waarna de twee weglopen en één van hen weer op het bankje tegenover de Utrechter gaat zitten.

De vijf jongens een bankje verderop hebben het gesprek kennelijk opgevangen, want zij spreken de Utrechter daarover aan. Zij belanden in een discussie, waarbij de jongens in niet mis te verstane woorden duidelijk maken dat de man weg moet gaan. Daarbij bedreigen zij hem verbaal met de dood. Het slachtoffer voelt zich dermate bedreigt, dat hij besluit 1-1-2 te bellen. Daarop vallen twee van de jongens hem aan, waarbij hij op meerdere plaatsen op zijn lichaam wordt geschopt. Het lukt hem wonder boven wonder om zijn telefoon vast te houden en 1-1-2 te bellen. Als de vijf dat door hebben, gaan zij er te voet vandoor in de richting van het voetbalveld in park Transwijk (dus richting Koningin Wilhelminalaan / 5 Meiplein).

Meerdere politie-eenheden gaan die kant op en agenten spreken nog met verscheidene jongens in het park, maar geen van hen blijkt bij de mishandeling te zijn betrokken. Het slachtoffer houdt buiten de grote schrik, pijnlijke plekken aan zijn handen en schouder aan de mishandeling over en doet aangifte.

]]>
Wie is getuige geweest van de mishandeling van het slachtoffer? Daarbij nadrukkelijk een oproep aan de twee mannen die aanvankelijk tegenover het slachtoffer op een bankje zaten en de mishandeling mogelijk hebben gezien.

Wie herkent de verdachten aan de hand van hun signalementen? De vijf vallen op door hun groepssamenstelling van vooral jongens met een licht getinte huidskleur, rond de 17/18 jaar, gekleed in voornamelijk trainingspakken (rood, zwart, grijs) en mogelijk dat zij wel vaker in of in de buurt van park Transwijk rondhangen.

]]>
]]>
52.0685323 5.10575795
Houten - Gezocht - Maaltijdbezorger beroofd in Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-maaltijdbezorger-beroofd-in-houten.html Op zaterdagavond 26 juni wordt een maaltijdbezorger op de Galerijmuur in Houten door twee straatrovers gedwongen om met zijn scooter te stoppen. De twee beroven hem van zijn portemonnee en gaan er te voet vandoor in de richting van de Kapelmuur. verdachte Tue, 06 Jul 2021 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-maaltijdbezorger-beroofd-in-houten.html 2021-07-06T11:18:00Z Op zaterdagavond 26 juni is een 17-jarige jongen uit Houten als maaltijdbezorger aan het werk voor een restaurant in Houten. Rond 18.15 uur levert hij een bestelde maaltijd af bij een woning aan de Galerijmuur. Als hij vervolgens over de Galerijmuur terug rijdt in de richting van het restaurant, wordt hij op de Galerijmuur ter hoogte van de basisschool De Wissel, door twee jongens tegengehouden. Terwijl één van de jongens voor hem blijft staan zodat hij niet met de scooter verder kan rijden, berooft de ander hem van zijn portemonnee met daarin het geld van de afgerekende maaltijden. Daarna rennen de twee straatrovers weg in de richting van de Kapelmuur.

Het slachtoffer rijdt daarna naar het restaurant waar hij voor werkt en vertelt wat hem net is overkomen. Zijn werkgever belt daarop direct de politie.

De twee straatrovers zijn jongens met een getinte huidskleur, de één is rond de 1.78 meter en de ander beduidend langer, zo rond de 1.90 meter. Eén van hen draagt een grijze jas en de ander een zwarte The North Facejas (slachtoffer weet niet meer welke van de verdachte wat precies droeg) en verder dragen beiden een donkere broek en een mondkapje.

]]>
Wie is getuige geweest van de straatroof of weet wie de straatrovers mogelijk zijn? De twee vallen op door hun lengteverschil (de één ongeveer 1.78 meter, de ander rond de 1.90 meter). Zij renden weg in de richting van de Kapelmuur, dus mogelijk dat zij uit die omgeving komen.

]]>
]]>
52.01119599 5.17290123
Schalkwijk - Gezocht - Mannen met valse politie-uniformen plegen gewapende overval https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-mannen-met-valse-politie-uniformen-plegen-gewapende-overval.html Op donderdagmorgen 17 juni is een vrachtwagenchauffeur rond 07.45 uur bij een bedrijf aan de Provincialeweg in Schalkwijk klaar met het lossen van zijn lading. Daar wordt hij overvallen. verdachte Tue, 06 Jul 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-mannen-met-valse-politie-uniformen-plegen-gewapende-overval.html 2021-07-06T11:00:00Z Plotseling rijden er twee voertuigen het terrein op, waar meerdere mannen uit springen. Hij heeft in eerste instantie het idee dat het politie betreft, omdat zij politiekleding dragen. Als hij echter met een vuurwapen wordt bedreigd en wordt geslagen, beseft hij dat het geen agenten zijn. De mannen openen de net door hem geloste lading, waarbij het slachtoffer een sterke wietlucht ruikt. De overvallers nemen de lading mee en gaan er in de twee voertuigen vandoor.

]]>
De recherche is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over de gewapende overval op donderdagmorgen 17 juni tussen 07:45 uur en 08:15 uur plaatsvond aan de Provincialeweg te Schalkwijk. Deel deze informatie via 0800-6070 of vul het onderstaande tipformulier in. Via het tipformulier is het ook mogelijk om camerabeelden te delen. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
]]>
51.98622548 5.21128758
Mijdrecht - Gezocht - Woninginbraak Mijdrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-woninginbraak-mijdrecht.html Op dinsdagavond 18 mei wordt tussen 19.55 uur en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Ringdijk 2e Bedijking in Mijdrecht. De inbreker forceert een slot van een deur van de woning, doorzoekt de woning en gaat er met een geldbedrag vandoor. Hij is op bewakingsbeeld vastgelegd. verdachte Tue, 06 Jul 2021 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juli/03-woninginbraak-mijdrecht.html 2021-07-06T10:43:00Z Op dinsdagavond 18 mei verlaat de bewoner van een woning aan de Ringdijk 2e Bedijking in Mijdrecht rond vijf voor acht zijn woning. Hij sluit het huis rondom goed af. Als hij twintig minuten later, dus rond kwart over acht, bij zijn woning terugkomt, ziet hij dat er is ingebroken. Een slot van een deur van de woning blijkt te zijn geforceerd.

In zijn woning ziet hij dat er uit zijn woonkamer een geldbedrag is weggenomen. Omdat er de voorgaande periode bij meerdere buurtbewoners was geprobeerd in te breken, had de Mijdrechter bewakingscamera’s in zijn woning opgehangen. De inbreker blijkt daar één van te hebben ontdekt, want die is weggedraaid. 

Uit buurtonderzoek blijkt dat deze inbreker die avond rond acht uur ook bij een andere woning in dezelfde straat op het erf is geweest. De bewoner was thuis, dus daar heeft de inbreker niet zijn slag kunnen slaan.

]]>
Wie herkent deze inbreker?

]]>
]]>
52.22275224 4.82905075
Utrecht - Gezocht - Inbraak bij juwelier in Utrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-inbraak-bij-juwelier-in-utrecht.html In alle vroegte wordt op maandag 28 juni een juwelier in Utrecht het slachtoffer van een ongewenste bezoeker. Een verdachte betreedt het bedrijfspand en gaat er vandoor met een aanzienlijke hoeveelheid aan sieraden. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen. verdachte Tue, 29 Jun 2021 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-inbraak-bij-juwelier-in-utrecht.html 2021-06-29T10:15:00Z Rond 05.30 uur wordt een bestelwagen voor de pui van een juwelier aan de Bakkerstraat in Utrecht geparkeerd. Vervolgens wordt vanuit de bestelwagen een ladder gebruikt om toegang te krijgen tot de 1ste verdieping van het bedrijfspand. De inbreker slaat vervolgens zijn slag in de juwelier en weet verschillende sieraden te ontvreemden. Onduidelijk is hoe de verdachte weet te ontkomen.

Geen duidelijk signalement
De verdachte maakte gebruik van een witte Fiat Ducato bestelbus. Het voertuig blijkt op een eerder moment te zijn gestolen. De bestelbus komt maandagochtend voor het eerst in beeld op de Mariaplaats en rijdt vervolgens via de Stadhuisbrug richting de Bakkerstraat. Er is geen duidelijk signalement van de dader zelf.

]]>
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Bakkerstraat in Utrecht. Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. Als u in de buurt heeft gereden en mogelijke dashcambeelden heeft of beschikt over (ring door) camerabeelden, meld het bij de politie.

]]>
]]>
52.09125107 5.11681411
Maarssen - Gezocht - Bankpasfraudeurs gaan nog een stap verder https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bankpasfraudeurs-gaan-nog-een-stap-verder.html Met het grootste gemak licht de man die we in deze zaak zoeken bejaarde ouderen op. In Maarssen, Amersfoort en Den Haag weet hij pinpassen te stelen en pint daarmee zo'n 7000 euro. Daarnaast weet hij ook sieraden te stelen. verdachte Tue, 29 Jun 2021 10:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/03-bankpasfraudeurs-gaan-nog-een-stap-verder.html 2021-06-29T10:08:00Z De oplichter slaat voor het eerst toe in Maarssen. Op 6 april krijgt een vrouw van in de 80 een telefoontje van een nep-bankmedewerker; er is fraude gepleegd met haar rekening en er komt iemand langs om haar pas op te halen.

Argwaan
Ze geeft haar pas aan de persoon die even later voor de deur staat. Dan vraagt hij of ze kostbare sieraden in huis heeft. Die wil hij dan wel meenemen en voor haar verzekeren. De vrouw krijgt argwaan en zegt dat ze haar zoon wil bellen om te overleggen. De man trekt dan de telefoonstekker uit het contact en gaat ervan door. Ze slaat alarm bij de medewerkers van het zorgcentrum van haar woning en de bankrekening wordt geblokkeerd. Helaas heeft de man dan al 500 euro van haar rekening gepind

Amersfoort en Den Haag
Dezelfde man komt in beeld bij soortgelijke zaken uit Amersfoort en Den Haag. In Amersfoort lukt het de man om niet alleen de pinpas maar ook sieraden van de slachtoffers mee te nemen. Met de pinpas pint de man maar liefst 6000 euro. In Den Haag geeft het slachtoffer geen sieraden mee, maar wel de pinpas waar ook weer mee wordt gepind. Op bewakingsbeelden is te zien dat steeds dezelfde man de rekening van de slachtoffers plundert.

Signalement
Het gaat om een man
met een lichtgetinte huid
in de 20
ongeveer 1.75m
hij heeft kort, donker haar
donkere ogen
hij droeg een zwart leren motorjack
en een petje met de opdruk DEUS

]]>
Wie herkent deze bankpasfraudeur?

]]>
]]>
52.1443489 5.03882542
Veenendaal - Gezocht - Gewapende overval op supermarkt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-gewapende-overval.html Woensdagavond 17 februari werd rond 20.15 uur een winkel aan de Paddestoelenlaan overvallen door twee personen. Zij bedreigden het personeel en gingen er daarna op een zwarte scooter vandoor. Kort daarna werd een van de verdachten aangehouden in de trein. verdachte Tue, 29 Jun 2021 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/03-gewapende-overval.html 2021-06-29T10:05:00Z Op woensdagavond 17 februari plegen twee daders tegen tien voor half negen een gewapende overval op de Jumbo supermarkt aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal. Terwijl dader 2 buiten op een donkere scooter blijft wachten, rent dader 1 met een mes de winkel in. Hij bedreigt twee caissières, stopt het geld in een zwart/wit gestreepte Kruidvatboodschappentas, rent de winkel uit, springt bij dader 2 achterop en zij gaan ervandoor. Een oplettende politieman in zijn vrije tijd ziet kort daarna een verdachte jongen super zenuwachtig in de trein van Veenendaal naar Utrecht. Deze verdachte past in het signalement en wordt gecontroleerd. Hij blijkt meerdere honderden euro’s bij zich te hebben en wordt aangehouden: het betreft een 17-jarige jongen uit Utrecht. De andere dader wordt niet meer aangetroffen.

Gestolen scooter
Uit onderzoek van de aangetroffen vluchtscooter blijkt dat deze afkomstig is van een straatroof van 1 februari op het Stationsplein in Veenendaal. Daarbij wordt de Veenendaalse scootereigenaar met een steekwapen bedreigd en van zijn scooter beroofd.

 

 

]]>
Wie is getuige geweest van de overval en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie heeft de overvallers mogelijk gezien, nadat zij de scooter hadden gedumpt op de Dijkstraat en te voet over de Dijkstraat wegrenden?

Wie weet wie de overvallers mogelijk zijn?

]]>
]]>
52.0056012 5.555588699999999
Woerden - Gezocht - Drie jarig jongetje door vrouw op elektrische fiets aangereden. https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/03-aanrijding-3-jarige-peuter-woerden.html Een fietsende vrouw en een spelend kind komen met elkaar in botsing op een fietspad. De vrouw fietst door zonder zich om het jongetje te bekommeren. verdachte Tue, 29 Jun 2021 10:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/03-aanrijding-3-jarige-peuter-woerden.html 2021-06-29T10:04:00Z Fietspad
Maandagmiddag 19 april rond 16.00 uur spelen twee jongetjes van drie en vier jaar oud langs het fietspad van het Adriaan Duyckpad, vlakbij het station. Hun moeders staan met elkaar te praten. De jongetjes willen even naar het speeltuintje aan de andere kant van het fietspad en steken over.

Aanrijding
Vanuit de richting van het station komt een jonge vrouw aanrijden op een elektrische fiets. Ze heeft oortjes in en een telefoon in haar hand waar ze even op kijkt. Met een flinke vaart komt ze dichterbij. Het jongetje van 3 jaar loopt tegen de zijkant van de fiets en valt hard. De vrouw op de fiets remt en stopt iets verderop. Ze wordt aangesproken door de moeder van het andere kind, waarop ze zegt niets fout te hebben gedaan. Ze stapt weer op en rijdt verder.

Gebroken been
Het jongetje huilt hard. Hij blijkt een gebroken scheen- en kuitbeen te hebben. Lopen kan hij voorlopig niet. Naar buiten moet 'ie met een rolstoel. Hij zit zes weken in het gips.

Singel
Een getuige van de aanrijding zag de vrouw op de elektrische fiets een dag later rijden over de Singel in Woerden, uit de richting van het centrum richting het station. Opvallend is dat ze dezelfde richting op fietste, op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dat zou kunnen betekenen dat ze daar vaker rijdt, bijvoorbeeld op weg van of naar werk of school.

Verdachte
- lichte huid
- 17- 24 jaar
- lang, slank postuur
- blond/donkerblond haar, paardenstaart
- donkere kleding
- zwart/grijze of zwart/witte rugzak
- donkere elektrische fiets
- witte oortjes

]]>
Bent u de vrouw die gezocht wordt? Bedenk dan dat het belangrijk is dat u zichzelf alsnog meldt bij de politie. Voor andere kijkers geldt; weet u wie de doorgereden vrouw op de elektrische fiets is? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

]]>
]]>
52.0866879 4.89529279