Uitgelicht nieuws | Alle uitgelichte nieuwsberichten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/uitgelicht/nb/alle-uitgelichte-nieuwsberichten.xml Alle landelijke uitgelichte nieuwsberichten van de nationale politie nl Thu, 25 Feb 2021 22:21:22 GMT 2021-02-25T22:21:22Z nl Utrecht - In totaal nu 7 mensen aangehouden voor GGD-datadiefstal https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/03-7-mensen-aangehouden-voor-ggd-datadiefstal.html Alle cybercrimeteams van de verschillende politie-eenheden bundelen nu hun krachten in het opsporen van verdachten. Tot nu toe zijn er 7 mensen aangehouden in het onderzoek naar de verkoop van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor de Covid-19 testen. nieuwsbericht Thu, 25 Feb 2021 16:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/03-7-mensen-aangehouden-voor-ggd-datadiefstal.html 2021-02-25T16:05:00Z Op vrijdag 22 januari kregen politie en OM melding van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit GGD-systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Op 23 januari zijn een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

Inmiddels zijn nog vijf mannen aangehouden. Op dinsdag 2 februari is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo. Op donderdag 4 februari volgde de aanhouding van een 5e verdachte, het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. Op vrijdag 12 februari werd een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden. Op woensdag 24 februari volgde de nieuwste aanhouding door het cybercrimeteam en de districtsrecherche van de eenheid Den Haag: een 19-jarige man uit Nootdorp.

Het stelen en verkopen of doorverkopen van persoonsgegevens is een ernstig misdrijf. Politie en Openbaar Ministerie zitten hier bovenop. Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten. Het onderzoek gaat verder, onder meer naar de omvang van de datadiefstal.

Vragen en antwoorden

Wat voor persoonsgegevens boden de verdachten te koop aan?
Persoonsgegevens zoals naam, adres en geboortedatum.

Zijn er mensen die de persoonsgegevens hebben gekocht?
Dit maakt deel uit van het politieonderzoek. Wat we wel weten is dat criminelen altijd naar manieren zoeken om aan persoonsgegevens te komen, bijvoorbeeld om deze mensen vervolgens te proberen op te lichten. We kunnen nog niet uitsluiten dat er gegevens zijn verkocht. Het politieonderzoek gaat verder.

Waarschuwt de politie mensen als hun gegevens in handen van criminelen zijn gekomen?
Als data van een bedrijf of instantie in verkeerde handen vallen, moet dit bedrijf dit melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (volgens de AVG-wetgeving). Daarnaast is het sterk aan te raden om aangifte te doen bij de politie. De GGD heeft dit allebei gedaan in deze zaak. Als duidelijk is welke mensen mogelijk betrokken zijn bij deze zaak, neemt de GGD contact op.

Welk risico loop ik als criminelen mijn persoonsgegevens hebben?

  • U loopt het risico slachtoffer te worden van oplichting. Criminelen bellen of mailen u bijvoorbeeld – zogenaamd uit naam van een voor uw geloofwaardige instantie zoals uw bank – en winnen uw vertrouwen omdat ze al veel over u weten (zoals uw geboortedatum of woonadres). Voordat u het weet, heeft u een betaling voor iets gedaan – maar feitelijk op een phishinglink geklikt. Ontdek hier hoe u zich kunt beschermen tegen phishing.
  • Een ander risico is identiteitsfraude. De fraudeur gebruikt uw persoonsgegevens bijvoorbeeld om producten en diensten te krijgen op uw naam. Of om een bankrekening te openen of een creditcard aan te vragen. Ontdek hier meer informatie over identiteitsfraude.
  • Doe altijd aangifte als u slachtoffer wordt van cybercrime.

Wat kan ik doen als ik zie dat iemand op Telegram (of elders) persoonsgegevens verkoopt?
Bel direct de politie op 0900 8844. Of anoniem op 0800 7000. Melding doen, heeft altijd zin. Hiermee voorkomt u slachtoffers en kan de politie direct verdachten opsporen en hun criminele praktijken stoppen.

Wat kan ik als verwerker van persoonsgegevens doen om diefstal te voorkomen?
Wees scherp op alle regels en adviezen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat doet de politie?
Criminaliteit speelt zich steeds vaker online af. Dezelfde technologie die ons leven verrijkt, wordt ook door criminelen gebruikt en zal bovendien altijd kwetsbaarheden bevatten waar criminelen misbruik van kunnen maken. Naast het opsporen van cybercriminelen zetten politie en justitie in op het verstoren van cybercrime. Dit gebeurt o.a. samen met (internationale) overheidsdiensten zoals Europol, Interpol en de FBI. Deze samenwerking werpt vruchten af: verdachten worden aangehouden en services offline gehaald. De politie werkt ook steeds meer samen met private partijen. Deze publiek-private samenwerking is van groot belang bij de aanpak van cybercrime.

 

]]>
Aanhouding, handboeien 52.132633 5.291265999999999
Elst - Webshops geopend om mensen op te lichten: verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/02-elst-webshops-geopend-om-mensen-op-te-lichten-verdachte-aangehouden.html Het Cybercrime Team van de politie Oost-Nederland heeft op 8 december 2020 in Elst een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met een groot oplichtingsonderzoek. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij oplichting via webshops: er liggen 30 aangiftes van mensen die in totaal gedupeerd zijn voor ruim 18.000 euro. Slachtoffers die goederen kochten bij één van de websites kregen de goederen nooit geleverd. De man wordt tevens verdacht van witwassen van 84.000 euro. nieuwsbericht Thu, 25 Feb 2021 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/02-elst-webshops-geopend-om-mensen-op-te-lichten-verdachte-aangehouden.html 2021-02-25T12:00:00Z Het onderzoeksteam kwam de verdachte op het spoor via een website waar beschermingsmiddelen werden aangeboden, zoals mondkapjes en desinfectiemiddelen. De webshop stond begin 2020 online, tijdens de uitbraak van de eerste coronagolf. Op de website werden beschermingsmiddelen aangeboden die op dat moment moeilijk verkrijgbaar waren. Verschillende mensen uit binnen- en buitenland bestelden beschermingsmiddelen bij de website, betaalden, maar kregen vervolgens nooit iets geleverd.

]]>
Het onderzoek leidde in eerste instantie naar twee katvangers: een 55-jarige man uit Arnhem en een 37-jarige vrouw uit Rheden. Op hun rekening werd het geld van de bestellingen gestort. Het beschikbaar stellen van een bankrekening voor criminele activiteiten is strafbaar en de twee werden daar op 14 december 2020 voor aangehouden. Inmiddels zijn zij weer vrij, maar ze blijven verdachte.

]]>
Het geld dat binnenkwam op de rekening van de katvangers werd overgemaakt naar een handelsplaats voor bitcoins en cryptocurrency. Van het geld werden bitcoins gekocht. Het Cyber Crime Team van de politie kon de transacties volgen naar de bitcoinwallet van de hoofdverdachte. Op die bitcoinrekening stond een niet verklaarbaar vermogen en er werden nog meer verdachte geldstromen ontdekt.

]]>
Het onderzoek naar de verdachte loopt nog. De malafide webshops zijn offline gehaald en het Cyber Crime Team houdt er rekening mee dat er nog meer aangiftes zullen volgen. Op basis van de al bekende aangiftes wordt de schade van de gedupeerden in totaal op ongeveer 18.000 euro geschat – ook dit bedrag kan nog oplopen.

^MvS 2020135083

]]>
Oplichting online 51.9192887 5.8473619
Rotterdam - Excuses en sanctie na uitlatingen in WhatsApp-groep https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/07-excuses-en-sanctie-na-uitlatingen-in-whatsapp-groep.html Vijf agenten die zich in een WhatsApp-groep racistisch uitlieten, krijgen daarvoor een schriftelijke berisping. De onafhankelijke commissie AGFA, onder voorzitterschap van Job Cohen, kan zich met de opgelegde strafmaatregel verenigen. Politiechef Fred Westerbeke biedt daarnaast excuses aan namens de betrokken agenten voor de uitspraken die zij deden. nieuwsbericht Thu, 25 Feb 2021 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/07-excuses-en-sanctie-na-uitlatingen-in-whatsapp-groep.html 2021-02-25T09:02:00Z De uitlatingen zorgden voor veel verontwaardiging in de maatschappij, maar ook binnen de organisatie. Politiechef Fred Westerbeke: ‘Ik schrok van de uitlatingen in de berichten. Ik vind ze discriminerend, racistisch en kwetsend. Ik realiseer me dat deze uitspraken extra hard kunnen binnenkomen bij mensen met een migratieachtergrond en dat ik me slechts deels kan inleven in de pijn die iemand voelt bij dergelijke opmerkingen. Wij doen er alles aan om te zorgen dat we een politie voor iedereen zijn. En hoewel dat op veel fronten goed lukt, hebben we als organisatie stappen te zetten. Zowel de betrokken agenten als ik bieden excuses aan voor de uitspraken die zijn gedaan, en de pijn en mogelijk het wantrouwen die de woorden veroorzaakten.”

]]>
De WhatsApp gesprekken vormden in juli 2020 aanleiding voor disciplinair onderzoek naar mogelijk plichtsverzuim door zes betrokken collega’s. Een van hen verliet in die periode de organisatie. Onderzoekers van het team Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) van de eenheid Den Haag hoorden de overige vijf en hielden de volledige conversatie van de acht maanden die de appgroep bestond tegen het licht. Naast de apps die eerder bekend werden, kwam daarbij ook een aantal andere kwetsende, racistische uitspraken naar voren. Daarnaast onderzochten ze de staat van dienst van de vijf collega’s en of er signalen of klachten zijn geweest van burgers of collega’s over hen. Daaruit blijkt dat dat de agenten hun werk professioneel en vanuit gelijkwaardigheid doen.

]]>
Op basis van de feiten en omstandigheden uit het onderzoek is plichtsverzuim vast komen te staan en krijgen de vijf betrokken politiemannen een schriftelijke berisping opgelegd. Daarmee komt er een aantekening in hun dossier en blijft dit een punt van aandacht voor hun leidinggevenden. De Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefeningen Ambtenaren (AGFA), kan zich verenigen in de opgelegde strafmaatregel. In een toelichting stelt de commissie dat gezien de ernst en aard van het plichtsverzuim, afgewogen tegen de strafverzwarende en –verlichtende omstandigheden, deze disciplinaire straf passend is. De agenten begrijpen en accepteren deze straf.

]]>
Fred Westerbeke: “Deze collega’s hebben veel mensen geraakt en teleurgesteld. Ook mij en de leden van de Driehoek met wie ik mijn besluit besprak. Ik neem hen dat kwalijk. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat zij hun werk zonder aanziens des persoons doen en hulp bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Dat maakt dat ik hen nog een kans bied om te laten zien dat hun excuses oprecht zijn en mijn vertrouwen in hun professionaliteit en vakmanschap terecht is.”

]]>
Politiechef Westerbeke: “Ik zie een belangrijke opgave voor onze organisatie en alle politiemensen om in de praktijk te laten zien dat we een politie voor iedereen zijn. Dat betekent dat we moeten blijven werken aan het voorkomen van ongewenst gedrag zoals etnisch profileren of het doen van racistische uitspraken. Door er te zijn voor iedereen die ons nodig heeft en daarmee het vertrouwen van iedereen te hebben. Daarvoor hebben mijn eenheid en ik dit thema voor de komende jaren hoog op de agenda gezet, om daar structureel en actief aan te werken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het realiseren van een meer diverse eenheid met talenten met verschillende achtergronden, waardoor wij een betere afspiegeling van onze samenleving worden.”

]]>
Politiechef Fred Westerbeke 51.9244201 4.4777325
Nederland - Blog: Thuisbezorgd https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/00-blog-thuisbezorgd.html We zijn op de wereld om elkaar te helpen, zelfs als het niet goed uitkomt. Als de deurbel maar blijft klingelen, besluit centralist Marion die vanwege corona thuis aan het werk is, toch open te doen. nieuwsbericht Wed, 24 Feb 2021 15:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/00-blog-thuisbezorgd.html 2021-02-24T15:30:00Z Lees hier de blog van centralist Marion

]]>
blog thuisbezorgd
Driebergen - Recordvangsten: 23 ton cocaïne onderschept https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/11-recordvangsten-23-ton-cocaine-onderschept.html In de havens van Hamburg en Antwerpen is binnen anderhalve week meer dan 23.000 kilo cocaïne met dezelfde Nederlandse bestemming onderschept. De megavondsten hebben een totale handelswaarde van zo’n 600 miljoen euro. nieuwsbericht Wed, 24 Feb 2021 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/11-recordvangsten-23-ton-cocaine-onderschept.html 2021-02-24T11:00:00Z De geadresseerde afhandelaar van de drugstransporten is een 28-jarige man uit Vlaardingen. Hij is woensdagmorgen door de politie aangehouden. In zijn woning en op twee bedrijfsadressen in Rotterdam en Bleskensgraaf zijn doorzoekingen gedaan door de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid.

In  de haven van Hamburg trof de Douane op vrijdag 12 februari 16.174 kilo cocaïne aan in drie containers. Informatie uit de risicoanalyses van de Nederlandse Douane had geleid tot een controle van de containers. De drugs waren verstopt in 1728 blikken met plamuur, wat gebruikt wordt om scheuren en gaten in bijvoorbeeld een muur glad te strijken.

Het transport was aangekomen aan boord van een containerschip uit Paraguay, dat via Tanger en Rotterdam de Noord-Duitse havenstad had bereikt. De containers zouden vermoedelijk worden doorgevoerd naar Nederland.

]]>
De vrachtbrief vermeldde als geadresseerde de verdachte in Nederland. In het contact dat volgde met de Nederlandse politie en Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek naar hem gestart. Vorige week werd uit verder onderzoek naar hem duidelijk dat hij ook bemoeienis had met 11 containers die vanuit Panama onderweg waren naar de haven van Antwerpen. De containers bevatten ananas, makreel, inktvis en hout.

De Belgische Douane controleerde zaterdag deze containers  met behulp van een scan. In een container met blokken hout werd vervolgens ongeveer 7.200 kilo cocaïne aangetroffen. De verdachte tussenpersoon had zich vorige week al telefonisch aangediend in de haven met de bedoeling de containers vrij te krijgen.

De onderschepte megatransporten met bestemming Nederland vormen samen een absoluut record. Nooit eerder is zoveel cocaïne in een keer onderschept. De vangsten en het nog voortdurende opsporingsonderzoek zijn gedaan in nauwe en intensieve samenwerking tussen politie, Douane en Openbaar Ministerie in Nederland, Duitsland en België (Federale Gerechtelijke Politie en Douane).   

]]>
lading hout in container
Breda - Aanhouding na achtervolging door Breda https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-aanhouding-na-achtervolging-door-breda.html De politie heeft woensdagochtend 24 februari 2021 een man aangehouden nadat hij een stopteken negeerde en er plots vandoor ging. Dit leidde tot een achtervolging met hoge snelheden. nieuwsbericht Wed, 24 Feb 2021 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-aanhouding-na-achtervolging-door-breda.html 2021-02-24T10:38:00Z De 21-jarige man uit Breda reed rond 00.30 uur op de Koekoeksbloem toen hij een stopteken kreeg van de politieagenten. Zij wilden de bestuurder controleren in verband met de avondklok. Nadat zij het stopteken gaven, gaf de man extra gas en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in, maar ook toen wilde de man niet stoppen. Tijdens de achtervolging heeft de man diverse keren over een fietspad gereden. Ook heeft hij een politieauto geraakt toen deze hem tegemoet kwam rijden. Uiteindelijk is het gelukt om de achtervolging te stoppen, op de Schippersslagen is de auto klemgereden.

Het voertuig van de verdachte is total loss en is weggetakeld. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

]]>
Detailfoto zwaailicht 51.6209797 4.7404209
Nederland - Opsporing Verzocht: dodelijk steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/00-opsporing-verzocht-210223.html Vanavond in Opsporing Verzocht onder meer aandacht voor een dodelijke steekpartij op 18 februari in Rijswijk. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de dader van wie eerder al een signalement werd verspreid. nieuwsbericht Tue, 23 Feb 2021 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/00-opsporing-verzocht-210223.html 2021-02-23T14:49:00Z Naast de dodelijke steekpartij komen deze zaken aan bod:

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 16 februari 2021.

]]>
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 23 februari 2021, rond 21.20 uur op NPO1. De volgende dag om 13.25 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.

]]>
Belpanel Opsporing Verzocht
Veghel - Drugslab aangetroffen in centrum van Veghel https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/09.-drugslab-aangetroffen-in-centrum-van-veghel.html Gisterenavond werd rond 20.00 uur in een loods aan de Hoofdstraat een drugslab aangetroffen. Het gaat om in werking zijnde drugslab dat is ingericht voor de productie van Crystal Meth. nieuwsbericht Tue, 23 Feb 2021 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/09.-drugslab-aangetroffen-in-centrum-van-veghel.html 2021-02-23T11:43:00Z Eerder op de avond kregen we een melding dat er een sterke chemische lucht rondom een pand aan de Hoofdstraat hing. Agenten gingen ter plaatse om dit te controleren en roken ook die chemische lucht. Op het moment dat de agenten bij de loods uitkwamen, vluchtte er een busje met meerdere inzittenden weg. In hun vlucht reden ze de half openstaande roldeur van het pand eruit.

Miljoenenproductie

In het drugslab werd o.a. 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) rondt vandaag het onderzoek af waarna alles zal worden geruimd en vernietigd. Het ging om een miljoenen productie volgens specialisten van de LFO. De recherche is volop bezig met het onderzoek naar de herkomst van het drugslab.

Aanhouding

Gisterenavond hielden we de tenaamgestelde van het busje aan. Het gaat om een 24-jarige Veghelaar. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het drugslab wordt verder onderzocht. Het busje is inmiddels gevonden en daar wordt verder (sporen) onderzoek naar gedaan. Naar de inzittenden zijn we nog steeds op zoek.

Melden helpt!

Ook hier in Veghel is weer gebleken dat melden echt helpt! Een drugslab hoort nergens thuis en al helemaal niet midden in een centrum of woonwijk. Heeft u de afgelopen dagen of gisterenavond iets gezien rondom die loods aan de Hoofdstraat in Veghel? Is u misschien een auto opgevallen of heeft u verdachte personen gezien?  Laat het ons dan weten via 0900-8844! Ieder detail kan belangrijk zijn in ons onderzoek.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier.

 

 

  

                         

 

  

]]>
Drugslab Veghel 51.6162999 5.5455412
Rotterdam - Weer vier aanhoudingen in onderzoek rellen Rotterdam https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-weer-vier-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-de-rellen-in-rotterdam.html Rechercheurs hielden maandag 22 en dinsdag 23 februari jl. in totaal vier verdachten aan op verdenking van openlijke geweldpleging bij de rellen in Rotterdam van maandag 25 januari 2021. Het gaat om een 21-jarige man zonder verblijfplaats en drie Rotterdammers van 14, 19, 25 jaar. nieuwsbericht Tue, 23 Feb 2021 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/23/07-weer-vier-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-de-rellen-in-rotterdam.html 2021-02-23T11:20:00Z Foto: mediatv.nl

De 14-jarige jongen is door agenten herkend op de beelden bij het omduwen van de container nabij het kunstwerk “Rust in de Reuring”.
De 19-jarige jongen is getoond in een uitzending van Bureau Rijnmond waar hij te zien was met potten van de supplementenwinkel onder zijn armen.
De 25-jarig Rotterdammer was op 25 januari ook al gehouden. Hij is opnieuw aangehouden omdat in het onderzoek nieuwe feiten gezien zijn. Op de beelden is ook hij gezien met een pot van de supplementen winkel.
De 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van betrokkenheid bij plundering van een juwelier op de Groene Hilledijk.

Afgelopen zondag meldde zich nog een 17-jarige Rotterdammer bij het politiebureau. Hij wordt er van verdacht stenen en vuurwerk te hebben gegooid naar agenten.
Op maadag 25 januari zijn bijna 60 verdachten aangehouden. S​​​inds de start van het onderzoek zijn tot nu toe twaalf verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Er wordt 24-7 alles op alles gezet om de relschoppers op te pakken. Er zijn opnieuw goede en bruikbare tips binnengekomen waarbij ook verschillende namen zijn genoemd. Dit gaat leiden tot nieuwe aanhoudingen.

Nieuwe beelden
Vanavond worden opnieuw meerdere verdachten getoond in Opsporing Verzocht op NPO1, aanvang 21.20 uur. Deze verdachten staan al op https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/07-wie-herkent-de-verdachten-ongeregeldheden-rotterdam.html

Donderdag 25 februari worden weer een flink aantal nieuwe beelden van relschoppers getoond in het regionale  opsporingsprogramma Bureau Rijnmond, ieder uur te zien bij RTV Rijnmond vanaf 17.20 uur.

Schermen
De verdachten die niet worden herkend, worden mogelijk ook op verschillende in- en outdoor schermen door de stad in Rotterdam getoond. De eerste verdachten staan sinds afgelopen maandag op deze schermen. Tegen alle relschoppers en zeker tegen de minderjarigen en hun ouders zeggen we: laat het zo ver niet komen en kom je melden.

Informatie?
Herken jij 1 van de verdachte(n)?
- Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het VRDAM nummer wat op de foto staat. 
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734

]]>
foto Mediatv.nl 51.8883484 4.5070407
Oostvoorne - Gevonden resten Oostvoorne vermoedelijk vermiste vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag werd gevonden in een natuurgebied aan de Zeeweg in Oostvoorne is vermoedelijk van een vrouw die in 2013 vermist raakte in dit gebied. De vindplaats wordt op dit moment minutieus uitgekamd door rechercheurs, de Forensische Opsporing en specialisten van het NFI. nieuwsbericht Mon, 22 Feb 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/22/07-gevonden-resten-oostvoorne-vermoedelijk-vermiste-vrouw.html 2021-02-22T14:00:00Z Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie, die aan een eerste onderzoek begon. Al snel werd de Forensische Opsporing erbij gehaald die tot laat in de avond bezig was in het gebied. Maandagochtend hervatten rechercheurs het onderzoek en kwam ook versterking van specialisten van het NFI.

Op dit moment bestaat het vermoeden dat het gaat om een vrouw die in 2013 vermist raakte. De vrouw was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud. De aanwezige rechercheurs en specialisten kammen het gebied zorgvuldig uit en zorgen dat alles wat relevant kan zijn voor het onderzoek en wat kan helpen bij het vaststellen van de identiteit wordt veilig gesteld. Zo wordt bijvoorbeeld ook met een metaaldetector gezocht naar ijzeren voorwerpen zoals bijvoorbeeld sieraden. Dit soort voorwerpen kunnen bijdragen aan de identificatie. Vooral voor de nabestaanden zeer belangrijk.

De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf.  Hopelijk gaat nader onderzoek hier meer duidelijkheid over geven.

]]>
NFI ter plaatse in Oostvoorne 51.91135629999999 4.0946488